PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξεκλείδωμα MLS A3855

sTeLaKoS
09-05-09, 23:46
Καλησπέρα παλικάρια.
Θέλω να μπω στη διαδικασία ξεκλειδώματος αλλά κολλάω κάπου.
Να πω εδώ οτί έχω στη κατοχή μου ένα MLS 3855, το νεο αδερφάκι του 3850. Φαντάζομουν οτι η διαδικασία θα είναι ίδια για τα 2 μοντέλα.
Κοιτάζοντας τη δομή φακέλων και αρχείων της ενσωματωμένης μνήμης μου δε βρίσκω το φάκελο "Destinator", στη θέση του υπάρχει ένας φάκελος με όνομα "MobileNavigator". Κοιτάζοντας το "shell" βλέπω ότι και το *.exe που τρέχει το πρόγραμμα λέγεται κι αυτό "MobileNavigator".
Επίσης δεν υπάρχει πουθενά ο φάκελος "DestinatorApps".
Οι φάκελοι που βλέπω είναι μέσα στον "MobileNavigator" είναι οι 4 χάρτες μου, ένας φάκελος "Skin->All", "UserData->'Activation','Favorites','ForLinks','MPR'" καθώς και 2 άλλοι φάκελοι ένας με τις γλώσσες και ένας με τις φωνητικές οδηγίες.
Άν υποθέσω οτί ο αντίστοιχος "Destinator" σε εμένα εμφανίζεται "MobileNavigator", ο αντίστοιχος "DestinatorApps" ποιός είναι?
Αν θεωρείται offtopic η ερώτηση ζητώ την άδεια να ανοίξω νέο topic για το 3855.

peterant
10-05-09, 09:26
-Κάνεις την ίδια διαδικασία απλά μετονομάζεις τον φάκελο MobileNavigator στην συσκευή σε MobileNavigator1 και δημιουργείς έναν νέο φάκελο που τον ονομάζεις MobileNavigator και τοποθετείς μέσα το αρχείο Desktop.exe το οποίο έχεις μετονομάσει σε MobileNavigator.exe .....Δες εδώ : http://www.navimania.gr/showthread.php?t=16228

-Επίσης μπορεί να ξεκλειδώσεις την συσκευή σου με το
VistaUltimateMenu V.1 για συσκευές MLS με ανάλυση 320Χ240 (http://www.navimania.gr/showthread.php?t=15653) , το οποίο αφού κατεβάσεις θα μετονομάσεις τον φάκελο Destinator (DestinatorApps\Destinator) σε MobileNavigator και το Destinator.exe που περιέχει σε MobileNavigator.exe....
-Τον νέο αυτόν φάκελο MobileNavigator (όχι τον DestinatorApps),θα τον βάλεις στην θέση του original φακέλου στην συσκευή τον οποίο πριν θα έχεις μετονομάσει σε MobileNavigator1
-Επίσης όλους τους υπόλοιπους φακέλους που είναι μέσα στον φάκελο SDMMC του μενού που κατέβασες θα τα βάλεις στην SDMMC της συσκευής σου.....
-Κατέβασε και το συνημμένο αρχείο που σου δίνω αποσυμπίεσε το στο pc σου και το αρχείο παραμέτρων VistaUltimateNavyMenu.ini που θα προκύψει, θα το βάλεις σε αντικατάσταση του ομώνυμου που υπάρχει στην συσκευή σου, στην διαδρομή SDMMC\MobileNavigator\VistaUltimate (Δηλαδή μέσα στον νέο φάκελο MobileNavigator του VistaMenu που μετονόμασες παραπάνω),για να σου τρέχει το πρόγραμμα πλοήγησης από το μπουτόν Dest8 της σελίδας ''Πλοήγηση'' του VistaMenu.....

sTeLaKoS
11-05-09, 13:44
Σ'εχαριστω παρα πολυ, μετα απο λιγο ψαξιμο στις διαδρομες των αρχειων *.ini (υπηρχαν διαφορες στις διαδρομες λογο διαφορετικων ονοματων στους φακελους της δικης μου συσκευης) ολα λειτουργουν αριστα.
Keep walking!!

arxipelagos
12-05-09, 20:49
Σ'εχαριστω παρα πολυ, μετα απο λιγο ψαξιμο στις διαδρομες των αρχειων *.ini (υπηρχαν διαφορες στις διαδρομες λογο διαφορετικων ονοματων στους φακελους της δικης μου συσκευης) ολα λειτουργουν αριστα.
Keep walking!!
Καλησπερα,
Μηπως εχεις το MLS Destinator A3850, φιλε ?

antonios1
14-05-09, 16:20
Keep walking!!

μπορεις να επισυναψεις τα .ini?
εχω την ιδια συσκευη και θα με διευκολυνεις αρκετα..σε ευχαριστω

sTeLaKoS
26-05-09, 17:21
μπορεις να επισυναψεις τα .ini?
εχω την ιδια συσκευη και θα με διευκολυνεις αρκετα..σε ευχαριστω

Συγγνωμη που αργησα τοσο αλλα ήμουν εκτος σε διακοπές.
Χμ... δεν εχω πανω μου αυτη τη στιγμή το PNA μου αλλά δεν είναι δύσκολο αν ξέρεις 5 πραγματα απο υπολογιστές.
Μπές στο DestinatorApps\MobileNavigator\VistaUltimate και άνοιξε το αρχείο VistaUltimateNavyMenu.ini.

Λοιπον, εκεί θα βρείς τις διαδρομές που αντιστιχουν σε κάθε ένα απο τα κουμπακια του μενου Πλοηγησης.
Άλλαξε την διαδρομη του προγραμματος που διαθετεις και βαλε να τρέχει το *.exe του navigator σου. Δεν είναι πολυ δυσκολο.... Αν δε μπορεις μονος σου απευθυνσου σε κανεναν κολλητο σου τσακαλι στους υπολογιστες και θα στο κανει να πεταξει το μηχανακι!
Με τον ιδιο τρόπο, αλλα στα αλλα αρχεια *.ini του ιδιου φακελου θα μπορεσεις να κανεις και τις αλλες εφαρμογες του VISTA MENU του φίλου peterant να δουλεψουνε τζαμι! Μή φοβάσαι να σκαλίξει λιγο!*
Υ.Γ *Αρκεί βεβαια να έχεις κρατησει ενα buck up ωστε αν κανεις καμια "πατατα" να το διαρθώσεις!

uvec85
29-05-09, 20:28
Καλησπέρα σε όλους.θα ήθελα (επειδη σημερα ειναι η πρωτη μερα που εχω στην κατοχη μου GPS αρα ειμαι εντελως ασχετος με το ολο θεμα) μια μικρη βοηθεια.κανω ολα τα παραπανω και ολα λειτουργουν κανκνικα εκτος απο την πλοηγηση.Δεν ανοιγει ουτε το Dest 7 αλλα ουτε το 8 οπως αναφερεται παραπανω.Το μονο που εχω καταφερει ειναι να εχω 1 μικρο υπολογιστη (διοτι το προγραμμα ειναι αψογο).Τι ακριβως κανω ΛΑΘΟΣ και δεν γειτουργει η πλοηγηση?
Ευχαριστω προκαταβολικα ολους εσας που δινεται λυσεις σε εμας που ειμαστε ασχετοι

peterant
29-05-09, 20:52
-Έχεις μετονομάσει σωστά τον original φάκελο σε MobileNavigator1 ???
-Έχεις αντικαταστήσει το VistaUltimateNavyMenu.ini που είναι στην διαδρομή SDMMC\MobileNavigator\VistaUltimate με το ομώνυμο συνημμένο στο post 2 αρχείο ???

costas77
20-06-09, 02:56
Και γώ πάντως μπερδεύτηκα λίγο με το 3850 αλλά τελικά τα κατάφερα....να είστε καλά όλοι μπράβο....!!!!

asterogatos
03-07-09, 19:20
καλησπερα.εχασα εντελως την πλοηγηση με ολα αυτα.το πηγα παλι οπως ηταν αλλα παλι δεν εχω πλοηγηση.mls3855.βοηθειααααα.κ το πηρα κ πριν 4 μερες.

asterogatos
03-07-09, 19:27
συγνωμη κ παλι βρε παιδια.μηπως εχει κανει κανεις μπακαπ απο mls3855?αν ναι ασ το στειλει πλζ.asterogatos@hotmail.com

peterant
03-07-09, 19:46
Πρέπει να έχεις έναν φάκελο στην SDMMC που θα ονομάζεται MobileNavigator μέσα στον οποίο θα βρίσκονται όλα τα αρχεία και φακέλοι του Destinator......Δες και εδώ που ρώτησες πάλι : http://www.navimania.gr/showthread.php?t=13703&page=7

sTeLaKoS
07-07-09, 00:24
Μέχρι 5MB μπορώ να στείλω απ' το mail μου και δυστυχώς δεν έχω premioum στο rapidshare για να στο ανεβάσω. Όλο το buck up του 3855 είναι 60MB. Αν ξέρει κάποιος να μας πει ποια αρχεία πρέπει να σου στείλω, ευχαρίστως να βοηθήσω.

Billys_GT193
16-07-09, 16:26
-Κάνεις την ίδια διαδικασία απλά μετονομάζεις τον φάκελο MobileNavigator στην συσκευή σε MobileNavigator1 και δημιουργείς έναν νέο φάκελο που τον ονομάζεις MobileNavigator και τοποθετείς μέσα το αρχείο Desktop.exe το οποίο έχεις μετονομάσει σε MobileNavigator.exe .....Δες εδώ : http://www.navimania.gr/showthread.php?t=16228

-Επίσης μπορεί να ξεκλειδώσεις την συσκευή σου με το
VistaUltimateMenu V.1 για συσκευές MLS με ανάλυση 320Χ240 (http://www.navimania.gr/showthread.php?t=15653) , το οποίο αφού κατεβάσεις θα μετονομάσεις τον φάκελο Destinator (DestinatorApps\Destinator) σε MobileNavigator και το Destinator.exe που περιέχει σε MobileNavigator.exe....
-Τον νέο αυτόν φάκελο MobileNavigator (όχι τον DestinatorApps),θα τον βάλεις στην θέση του original φακέλου στην συσκευή τον οποίο πριν θα έχεις μετονομάσει σε MobileNavigator1
-Επίσης όλους τους υπόλοιπους φακέλους που είναι μέσα στον φάκελο SDMMC του μενού που κατέβασες θα τα βάλεις στην SDMMC της συσκευής σου.....
-Κατέβασε και το συνημμένο αρχείο που σου δίνω αποσυμπίεσε το στο pc σου και το αρχείο παραμέτρων VistaUltimateNavyMenu.ini που θα προκύψει, θα το βάλεις σε αντικατάσταση του ομώνυμου που υπάρχει στην συσκευή σου, στην διαδρομή SDMMC\MobileNavigator\VistaUltimate (Δηλαδή μέσα στον νέο φάκελο MobileNavigator του VistaMenu που μετονόμασες παραπάνω),για να σου τρέχει το πρόγραμμα πλοήγησης από το μπουτόν Dest8 της σελίδας ''Πλοήγηση'' του VistaMenu.....
Καλησπερα και ευχαριστω για την βοηθεια στο ξεκλειδωμα του 3855!the best1

1 ερωτηση! Τα εβαλα ολα μπηκα στα μενου αλλα δεν παιζει τπτ σε ολα βγαζει οτι δεν υπαρχουν τα αρχεια!!!what1

-Επίσης όλους τους υπόλοιπους φακέλους που είναι μέσα στον φάκελο SDMMC του μενού που κατέβασες θα τα βάλεις στην SDMMC της συσκευής σου....

Αυτο δεν το καταλαβα πολυ καλα... λες στην SDMMC της συσκευης σου!
Εγω τα εβαλα στην καρτουλα την εξωτερικη! Μηπως πρεπει να φτιαξω εναν φακελο στην εσωτερικη μνημη και να τα βαλω εκει μεσα? Για αυτο δεν τα βλεπω?

Επισης δεν παιζει ουτε το Destinator to 7 βγαζει και για αυτο οτι δεν υπαρχει τπτ!
Αν ξανακανω μετονομασια τους φακελους και τα γυρισω στις αρχικες ρυθμισεις παιζει οπως πριν! Αλλαζω το MobileNavigator1 και μονο ετσι παιζει αλλα δεν εχω τα μενου των vista!

Το original που ειχα πριν δεν γινεται να παιξει με αυτο το "setup"? Πρεπει να βαλω καποιο σπασμενο στον SDMMC/...destinator7?

Συγγνωμη αν οι ερωτησεις μου φαινονται "χαζες" αλλα 2 μερες το εχω και δεν εχω ξανασχοληθει με αυτα οποτε ειναι αρχαριος ακομα!

Ευχαριστω εκ των προτερων,
Βασιλης!bigsmile

peterant
16-07-09, 18:08
-SDMMC ονομάζεται η εξωτερική σου μνήμη....η κάρτα σου δηλαδή....
-Τα περιεχόμενα του φακέλου SDMMC (και όχι τον φάκελο) που προέκυψε μετά την αποσυμπίεση του αρχείου που κατέβασες, θα τα βάλεις όπως είναι στην κάρτα σου (copy-paste).....
-Στην σελίδα ''Πλοήγηση'' του VistaMenu δεν θα σου ανοίγει κανένα πρόγραμμα πλοήγησης -εκτός από το original πρόγραμμα πλοήγησης το οποίο θα ανοίγει πατώντας το μπουτόν globe κάτω αριστερά,εφόσον έχεις αντικαταστήσει το VistaUltimateNavyMenu.ini με το συνημμένο στο post 2-για τον απλούστατο λόγο ότι δεν περιέχονται προγράμματα πλοήγησης στο μενού....
-Τα υπόλοιπα όμως στοιχεία του μενού (Ψυχαγωγία,Εφαρμογές κ.λ.π) πρέπει να δουλεύουν, εφόσον έχεις βάλει σωστά τα αρχεία,όπως σου λέω παραπάνω....

Billys_GT193
16-07-09, 18:14
-SDMMC ονομάζεται η εξωτερική σου μνήμη....η κάρτα σου δηλαδή....
-Τα περιεχόμενα του φακέλου SDMMC (και όχι τον φάκελο) που προέκυψε μετά την αποσυμπίεση του αρχείου που κατέβασες, θα τα βάλεις όπως είναι στην κάρτα σου (copy-paste).....
-Στην σελίδα ''Πλοήγηση'' του VistaMenu δεν θα σου ανοίγει κανένα πρόγραμμα πλοήγησης -εκτός από το original πρόγραμμα πλοήγησης το οποίο θα ανοίγει πατώντας το μπουτόν globe κάτω αριστερά,εφόσον έχεις αντικαταστήσει το VistaUltimateNavyMenu.ini με το συνημμένο στο post 2-για τον απλούστατο λόγο ότι δεν περιέχονται προγράμματα πλοήγησης στο μενού....
-Τα υπόλοιπα όμως στοιχεία του μενού (Ψυχαγωγία,Εφαρμογές κ.λ.π) πρέπει να δουλεύουν, εφόσον έχεις βάλει σωστά τα αρχεία,όπως σου λέω παραπάνω....
Σε ευχαριστω για την απαντηση μαλλον το λαθος ειναι οτι δεν τα εβαλα χυμα αλλα με τον φακελο στην εξωτερικη μνημη! Θα το δοκιμασω μολις παω σπιτι και θα πω!

Και παλι ευχαριστω!the best1

Billys_GT193
16-07-09, 19:40

Ολα τα καταφερα και παιξανε οταν τα εβαλα χυμα!
Το μονο που δεν παιζει ειναι το globe γιατι δεν το δειχνει στο μενου Πλοηγηση... παρολο που εχω κανει rewrite το ini που κατεβασα! Καμια βοηθεια?what1crymore

Θα πρεπει να παρω και τα αρχεια απο τον MobileNavigator1 που ηταν το original αρχειο και να τα βαλω μεσα στο καινουργιο? Γιατι αυτο να πω την αληθεια δεν το δοκιμασα....

Ειναι λιγο μπερδεμα αλλα πιστευω να βγαλω ακρη με την βοηθεια σας και σας ευχαριστω πολυ!

peterant
16-07-09, 19:55
Δοκίμασε να πατήσεις το εικονίδιο Dest 8......Από εκει θα μπαίνεις στο πρόγραμμα πλοήγησης της συσκευής....Πατώντας το εικονίδιο globe (στρογγυλή μπάλα) κάτω αριστερά μπαίνεις στα Windows....Είναι λαναθασμένη η παραπάνω περιγραφή μου ....sorry...

Makoulios
31-08-09, 20:42
Καλησπέρα αυτό είναι το πρώτο μου post και σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνετε στην αρχή για το
ξεκλείδωμα μέσω VistaUltimate ,o φάκελος MobileNavigator μεταφέρεται στην συσκευή δηλαδή στην Resident Flash Στο τέλος λέτε οτί το αρχείο ini που κατέβασα μπαίνει στην διαδρομή SDMMC\MobileNavigator\VistaUltimate δηλαδή στην Εξωτερική μνήμη που δεν βρίσκω τον φάκελο MobileNavigator τι πρέπει να κάνω για να μου δουλέψει το gps?

Makoulios
31-08-09, 21:10
κανείς?

peterant
31-08-09, 21:13
-Δεν λέει πουθενά ότι μεταφέρεται ο φάκελος MobileNavigator....μετονομάζεται σε MobileNavigator1 και τα αρχείο VistaUltimateNavyMenu.ini,θα το βάλεις σε αντικατάσταση του ομώνυμου που υπάρχει στην SDMMC, στην διαδρομή SDMMC\MobileNavigator\VistaUltimate (Δηλαδή μέσα στον νέο φάκελο MobileNavigator του VistaMenu που μετονόμασες παραπάνω)
-Πάντως επείδη το DestinatorPRO είναι περίεργο, υπάρχει περίπτωση να μην τρέχει το πρόγραμμα πλοήγησης (από το εικονίδιο Dest8 του VistaMenu ), καθόσον φαίνεται ότι οποιαδήποτε μετονομασία του original φακέλου MobileNavigator που περιέχει το πρόγραμμα πλοήγησης,οδηγεί σε μη λειτουργία του προγράμματος, με εμφάνιση μηνύματος ότι κάτι δεν πάει καλά.....
-Αν όντως συμβαίνει αυτό ας το αναφέρει κάποιος που δοκίμασε αυτόν τον τρόπο ξεκλειδώματος για να δούμε πως θα το διορθώσουμε....
-Γι' αυτό μην ξεχνάτε ότι η συσκευή σας γίνεται πάλι όπως ήταν, εάν ξαναβάλετε τα original αρχεία στις θέσεις που ήταν....Γι' αυτό πριν ξεκινήσουμε σώνουμε αυτά τα αρχεία στο pc μας και σημειώνουμε ακριβώς την θέση τους, για να θυμόμαστε πως ήταν τοποθετημένα (φάκελος ΜobileNavigator με όλα τα περιεχόμενά του)

Makoulios
05-09-09, 09:43
Λοιπόν μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες επανάφερα το 3855 στην προγενέστερη του μορφή γιατι ενώ μου εμφανίζει vista ultimate menu με τίποτα δεν δουλευει το gps Η αρχική δομή του ειναι ότι στην Residentflash έχει τον φάκελο MobileNavigator και το αρχείο SHELL και στήν SDMMC έχει μόνο τον φάκελλο DestinatorApps που περιέχει 23 χάρτες .Λειτουργεί με το Destinator v.7 Θα με ενδιέφερε να το ξεκλειδώσω μιας και τα πολυμεσικά αρχεία που παίζει τώρα (wmv)είναι οικτρά όλο σπασίματα.Υπάρχει κάποιος που να τα έχει καταφέρει σ'αυτό το μοντέλο? Αν Ναι θα εκτιμούσα ακριβείς οδηγίες για ξεκλείδωμα και για το πώς θα το λειτουργήσω

peterant
05-09-09, 17:31
Μπορείς να πεις πως ονομάζεται το εκτελέσιμο αρχείο του Destinator(είναι μέσα στον φάκελο MobileNavigator) και επίσης τι ακριβώς γράφει το Shell.ini(copy στο pc σου και άνοιγμα με το notepad)

Makoulios
06-09-09, 00:54
Ξεκίνησα κάνοντας το πρώτο βήμα σύμφωνα με τις οδηγίες του VistaMenu v.1 αλλά για δεύτερο βήμα μετονόμασα το φάκελο που είχα στην ResidentFlash της συσκευής μου απο MobileNavigator σε Destinator και τον τοποθέτησα στο Dest7.Μέσα στον φάκελο Destinator που τοποθέτησα υπάρχει και το αρχείο MobileNavigator.exe 15.5KB που και αυτό μετονόμασα σε Destinator Μετά στην θέση του (δηλαδή στην ResidentFlash της συσκευής μου) έβαλα τον φάκελο Destinator του VistaMenu και τον μετονόμασα σε MobileNavigator.Σ΄αυτόν τον φάκελο βρίσκεται και το Destinator.exe 64.5KB που και αυτό μετονόμασα σε MobileNavigator.Τέλος ύστερα από reset όλα δουλεύουν και από το κουμπί dest7 μπαίνω στην πλοήγηση. Πάντως δούλεψε και η τύχη και δεν ξέρω αν οι μετονομασίες χρειάζονταν όλες the best1

peterant
06-09-09, 09:11
Χρειάζονταν....Γι'αυτό σου δουλεύει άλλωστε....clap1

platijet
07-09-09, 18:50
Προσπαθω και εγω να κανω να δουλεψει ενα MLS Destinator Pro 3860,αλλα εχω μια επιπλεων δυσκολια,ο φακελος Residentflash ειναι αδειος.Εχω διαβασει οτι οι φακελοι εχουν την ιδια δομη οπως το 3855.Μηπως μπορει καποιος να μου κανει atach εδω το shell.ini???

peterant
07-09-09, 20:01
Ισως και να ονομάζεται gpsrunfile.txt
Όπως και να λέγεται (gpsrunfile.txt ή Shell.ini) :
-Ανοίγεις ένα νέο έγγραφο κειμένου στο pc σου (δεξί κλικ,Δημιουργία, εγγραφο κειμένου),γράφεις την διαδρομή του Destinator π.χ:\SDMMC\Destinator\Destinator.exe και το σώνεις ως Shell.ini με κωδικοποίηση ANSI.... ή "\SDMMC\Destinator\Destinator.exe " εάν πρόκειται για το gpsrunfile.txt και το σώνεις ως gpsrunfile.txt φυσικά.....
-Υπάρχει έτοιμο μενού για την συσκευή σου....Κατεβάζεις το PeterantMenu για A3860BT (http://rapidshare.com/files/254553632/PeterantMenuA3860BT.rar),τοποθετείς όλους τους φακέλους στην εξωτερική κάρτα και γράφεις στο gpsrunfile.txt
"\SDMMC\PeterantMenu\PeterantMenu.exe"

platijet
07-09-09, 23:29
Εισαι αψογος.Ολο το θεμα ηταν το μαγειρεμα με το shell.ini το οποιο ελειπε απο την Residentflash.

peterant
07-09-09, 23:33
Οκ! bigsmile

dmetzelo
10-09-09, 13:53

με το ξεκλείδωμα δούλεψαν όλα εκτός από το βασικότερο, το gps που απενεργοποιήθηκε...risky business. άσε που μετά ηθελα να διαγράψω το folder MobileNavigator που έφτιαξα και δε με άφηνε...έπρεπε να τον μετονομάσω σε MobileNavigator2 να μετονομάσω τον MobileNavigator1 σε MobileNavigator να διαγράψω τον MobileNavigator2 και μετά να δουλέψει όπως ήταν αρχικά...

Ο άλλος τρόπος φαίνεται ακόμα πιο δύσκολος, τουλάχιστον έχει αποτέλεσμα?

peterant
10-09-09, 19:03
Τι εννοείς απενεργοποιήθηκε;
Τρέχεις το MobileNavigator.exe από τον Εxplorer των Windows της συσκευής και δεν τρέχει ;

dmetzelo
11-09-09, 10:17
Τι εννοείς απενεργοποιήθηκε;
Τρέχεις το MobileNavigator.exe από τον Εxplorer των Windows της συσκευής και δεν τρέχει ;
Όχι. Έπρεπε να δοκιμάσω να τρέξω το MobileNavigator.exe από τον Εxplorer των Windows της συσκευής?
Ακολούθησα τον πρώτο τρόπο ξεκλειδώματος. Μου εμφάνισε μια μπάρα των windows στο κάτω μέρος. Από πάνω το μενού παραμένει το ίδιο, δηλ. πλοήγηση, μουσική, φωτογραφίες, Ε-τεξτ, βίντεο, σύστημα, εκ των οποίων όλα ανοίγουν με μονό κλικ στην οθόνη, εκτός από την πλοήγηση που είναι και το βασικότερο, που δεν ανοίγει
έχω destinator 8 και 3855Α

peterant
11-09-09, 10:48
Αυτός ο τρόπος είναι για να μπαίνεις στα Windows της συσκευής και να μπορείς να τρέχεις και άλλα προγράμματα από το .exe τους....Φυσικά το πρόγραμμα πλοήγησης δεν μπορεί να τρέχει πλέον από το κουμπί ''Πλοήγηση'' γιατί η συσκευή διαβάζει πάντα MobileNavigator/MobileNavigator.exe και εσύ στην θέση του έχεις βάλει ένα άλλο .exe το οποίο έχεις μετονομάσει και το οποίο σε οδηγεί στην μπάρα των windows.....

dmetzelo
11-09-09, 10:52
Αυτός ο τρόπος είναι για να μπαίνεις στα Windows της συσκευής και να μπορείς να τρέχεις και άλλα προγράμματα από το .exe τους....Φυσικά το πρόγραμμα πλοήγησης δεν μπορεί να τρέχει πλέον από το κουμπί ''Πλοήγηση'' γιατί η συσκευή διαβάζει πάντα MobileNavigator/MobileNavigator.exe και εσύ στην θέση του έχεις βάλει ένα άλλο .exe το οποίο έχεις μετονομάσει και το οποίο σε οδηγεί στην μπάρα των windows.....
μπορεί να τρέχει από αλλού? από που? και τα άλλα (μουσική, φωτογραφίες, Ε-τεξτ, βίντεο, σύστημα), γιατί παίζουν όμως?
και άμα δεν έχω πλοήγηση τότε τι νόημα έχει το gps?
άλλος τρόπος δεν υπάρχει?

peterant
11-09-09, 11:07
Από την μπάρα των Windows Start/Programs/WindowsExplorer και με διπλο κλικ ανοίγεις το εικονίδιο της κάρτας σου (SDMMC) ή της εσωτερικής μνήμης (ResidentFlash),ανάλογα με το που έχεις το πρόγραμμα πλοήγησης και οδηγήσαι στο .exe το οποίο και τρέχεις με διπλό κλικ....
-Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με άλλα προγράμματα αφού τα τοποθετήσεις στην κάρτα σου.
-Αυτός είναι ο πιό απλός τρόπος ''ξεκλειδώματος''....Δηλαδή απόκτηση πρόσβασης στα Windows της συσκευής......

dmetzelo
11-09-09, 11:56
Από την μπάρα των Windows Start/Programs/WindowsExplorer και με διπλο κλικ ανοίγεις το εικονίδιο της κάρτας σου (SDMMC) ή της εσωτερικής μνήμης (ResidentFlash),ανάλογα με το που έχεις το πρόγραμμα πλοήγησης και οδηγήσαι στο .exe το οποίο και τρέχεις με διπλό κλικ....
-Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με άλλα προγράμματα αφού τα τοποθετήσεις στην κάρτα σου.
-Αυτός είναι ο πιό απλός τρόπος ''ξεκλειδώματος''....Δηλαδή απόκτηση πρόσβασης στα Windows της συσκευής......

αντί δηλ. να μπαίνω κατευθείαν στη πλοήγηση, θα πρέπει κα κάνω όλο αυτό?
είπαμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη, όχι πιο δύσκολη. Για μένα δεν αξίζει τη φασαρία. Με τον άλλο, πιο πολύπλοκο τρόπο, που έχει και ωραία μενού, θα μπορώ να μπαίνω με ένα κλικ στην πλοήγηση;

peterant
11-09-09, 12:43
Ναι, υπάρχει μόνο ένα θέμα με το αν τρέχει το πρόγραμμα πλοήγησης λόγω της μετονομασίας των φακέλων...Δοκίμασε και αν δεν δουλεύει, να αλλάξουμε τον τρόπο έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.....
Διάβασε προσεκτικά από την αρχή του θέματος.....

dmetzelo
11-09-09, 12:51
Ναι, υπάρχει μόνο ένα θέμα με το αν τρέχει το πρόγραμμα πλοήγησης λόγω της μετονομασίας των φακέλων...Δοκίμασε και αν δεν δουλεύει, να αλλάξουμε τον τρόπο έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.....

μάλλον θα το αφήσω για κανένα άλλο πιο κομπιουτερά, μη πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι. ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

thetruedani
12-09-09, 20:14
τους δοκιμασα όλους τους τρόπους και το destinator δεν το τρέχει από το κουμπί του μενού dest 8 παρά μόνο από τον windows explorer και διπλό κλικ στο αρχείο exe του destinator. το μενού τρέχει κανονικά και όλες οι εφαρμογές απλά είναι λίγο σπαστικό να κάνεις όλη αυτή τη διαδικασία για να τρέξεις το destinator.

dmetzelo
14-09-09, 09:51
τους δοκιμασα όλους τους τρόπους και το destinator δεν το τρέχει από το κουμπί του μενού dest 8 παρά μόνο από τον windows explorer και διπλό κλικ στο αρχείο exe του destinator. το μενού τρέχει κανονικά και όλες οι εφαρμογές απλά είναι λίγο σπαστικό να κάνεις όλη αυτή τη διαδικασία για να τρέξεις το destinator.

Αυτό πιστεύω και εγώ, γίνεται τόσο δύσχρηστο που δεν αξίζει τον κόπο. Καλά που το έψαξες και μας γλύτωσες από μπελά.

peterant
14-09-09, 10:31
Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα....
-Ο πρώτος τρόπος-και στο εξήγησα-αφορά στην πρόσβαση στα ενδότερα της συσκευής σου....Δυνατότητα την οποία δεν έχουν τα PNA....
-Ο δεύτερος μεταμορφώνει την συσκευή σε κάτι τελείως διαφορετικό....
-Στον φίλο παραπάνω έχουν δοθεί λεπτομερείς οδηγίες για το πως θα τροποποιήσει τα κατάλληλα αρχεία για να τρέχει το πρόγραμμα πλοήγησης...
-Έχουν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες για backup των απαραίτητων αρχείων και ''στήσιμο'' ξανά για να είναι η συσκευή λειτουργική....
-Χρειάζεται και μία εξοικείωση με την λειτουργία των pc....Αν δεν την έχετε καλύτερα να μην δοκιμάσετε να ''πειράξετε'' την συσκευή σας.....

dragon509
18-11-09, 20:40
Καλησπέρα σε ολους! Αγόρασα σήμερα το 3855 και έχω κάποιες απορίες.
1. Η συσκεύη δεν συνοδέυεται απο sd/card και έχει το πρόγραμμα (destinator) μέσα στη μνήμη της, ενώ (ας με διορθώσει κάπιος), εγω ήξερα οτι στα pna τα προγράμματα τρέχουν μέσα από την κάρτα.
2. Επιχείρησα να περάσω χάρτη εξωτερικού μέσα στο φάκελο MobileNavigator μη περιμένοντας φυσικά να τον διαβάσει και προς μεγάλη μου έκπληξη τον δίαβάζει κανονικά ενώ δεν έχω ξεκλειδώσει τη συσκευή. Πως γίνεται αυτό?
Ας απαντήσει κάποιος στα δύο αυτά ερωτήματα. Ευχαριστώ!

panosha
18-11-09, 21:18
Όπως βλέπεις γίνονται, δεν είναι κάτι περίεργο.

Καλές διαδρομές.

dragon509
18-11-09, 21:40
Ναι Πάνο ακριβώς έτσι. Σχετικά με τη πρώτη ερώτση έχεις κάτι να μου πείς?

panosha
18-11-09, 21:42
Φυσιολογικό και αυτό.

dragon509
18-11-09, 21:53
Οκ εντάξει, αλλά επειδή εμείς μάθαμε πολλά πράγματα από εσάς σχετικά με τα gps σε αυτό το forum, σου θυμίζω πως εσύ είχες γράψει ότι στα pna τα προγράμματα τρέχουν μέσα από την κάρτα, γι`αυτό ρώτησα. Είναι διαφορετικό αυτό το μηχανάκι απο το 3900bt που έχει το πρόγραμμα μέσα στη κάρτα?

panosha
18-11-09, 22:17
Κυκλοφορούν πλέον αρκετές συσκευές με ικανό μέγεθος ενσωματωμένης μνήμης, οπότε μπορούν τα προγράμματα να εγκατασταθούν εκεί.

Βέβαια μπορεί να επεκταθεί ο διαθέσιμος χώρος με μια SD.

dragon509
18-11-09, 22:21
Οκ σ`ευχαριστώ!

mproutzos
09-12-09, 20:50
Γεια σας κ απο μενα!

Σημερα πηρα το 3855..
Διαβασα οτι δεν φορτιζει καλα με την θυρα usb και για πρωτη φορτιση το εχω συνδεσει με usb, καθως, αν τολμησω να το φορτισω στο αυτοκινητο..σιγουρα θα το κλεψουν...ασε που 8 ωρες στο αμαξι πως θα περασουν! :-p
Τι ισχυει τελικα? πως πρεπει να το φορτισω κ ποσες ωρες?

Επισης ειδα το Vista menu και μπορω να πω οτι με εψησε αρκετα! Χανω εγγυηση ή τπτ τετοιο αν το βαλω? (οχι οτι καταλαβα πως ακριβως γινεται..)

Απο την αλλη ειδα κατι posts που ορισμενοι χρησιμοποιουν iGO8, Destinator 8 Pro+9 κτλ.
Πως γινεται να μπουν ολα αυτα μαζι..κ που τα βρισκει κανεις?

Πως μπορω να δω αν εχουν βγει τπτ updates για τους χαρτες μου?

Καρτα μνημης μεχρι ποσο μπορω να βαλω κ ποσο προτεινετε?(gb εννοω!)

Διαβασα ολα τα ποστς του 3855 κ προσπαθησα γενικα να καταλαβω τι εστι gps και τι νοημα εχουν τα χακαρισματα καθως κ τα "καλουδια που μπορει καποιος να βαλει κ i'm toasted αρκετα!!

Αν εχετε γενικα κατι να προτεινετε ή να με συμβουλεψετε..οτιδηποτε..πα ραπανω απο αυτα στειλτε μου και προσωπικο μηνυμα! Θελω να μαθω πραγματα σχετικα..

Σας ευχαριστω!

panoskart
13-12-09, 02:28
Φιλε peterant το vistalitemenu μπορω να το περασω πανω απο το vistaultimate menu?

teo2202
22-12-09, 22:12
καλησπερα ειμαι καινουργιος στην παρεα σας εχω και εγω το mls destinator 385 το εχω ξεκλειδώσει με τον τροπο που λετε. θα ηθελα αν υπαρχει καποιο προγραμμα να του εγκαταστήσω να πεζει ολα τα βιντεο και τα mp3 να ,μην μετατρεπω γινετε?

Falcon35
04-01-10, 01:15
Σας παρακαλώ χρειάζομαι λίγη βοήθεια. Έσπασα το mls 3855 με τον τρόπο του vista που γράφετε παραπάνω. Έχω όμως ένα πρόβλημα. Έχω εγκαταστήσει πολλές εκδόσεις του igo8 και με skin και χωρίς skin στο default. Παρουσιάζει το εξής πρόβλημα. Όταν ζητάω στην εύρεση πόλη με αφήνει να την γράψω και μόλις πάω να γράψω διεύθυνση κάνει restart (συμβαίνει όταν γράφω κοζάνη). Επίσης όταν χρησιμοποιώ skin κάνει restart πολύ συχνά σε οτιδήποτε πάω να κάνω. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι θέμα μνήμης και έτσι έβαλα το default skin αλλά πάλι όταν γράφω την διεύθυνση πάντα κάνει restart. Ξέρει κανείς τι γίνεται; Το ίδιο πρόγραμμα σε άλλο gps δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. Άρα κάτι με το 3855 παίζει. Βοήθεια!!!cristmasconfused Έχει κανείς καμιά έκδοση που δουλεύει σωστά στο 3855;
Μήπως το vista πιάνει μνήμη αρκετή και δεν μπορεί να τρέξει σωστά το igo8; Το desktop το δοκίμασα αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει. Πατά το κουμπί την πλοήγησης αλλά δεν κάνει τίποτα.

mokoena
10-01-10, 14:09
παιδια βοηθεια
εκανα πατατα προσπαθωντας να βαλω to vista
μου σβηστηκαν καποια αρχεια απο το φακελο mobilenavigator.
μπορει καποιος να μου στειλει αυτα εδω τα αρχεια?ειναι στον φακελο mobilenavigator
aygshell.dll.v2
Destinator
Destinator
GPSTMC
MobileNavigator
RouteTurn
STATES
SVOXKEYS
καποιο απο αυτα το εχω αντικαταστησει κ δε μου παιζει η πλοηγηση
οποιος μπορει ας τα ζιππαρει κ να τα στειλει
email: stwnewgnr@hotmail.com

http://s4.postimage.org/1caLGA.jpg (http://www.postimage.org/image.php?v=aV1caLGA)

navimani85
11-01-10, 01:35
Φίλε ΜΟΚΟΕΝΑ, αν δεν σου τα έχει στείλει ακόμα κανείς, πες το, για να σου τα στείλω εγώ!

elpa02
12-01-10, 00:57
περασα ενα απλο μενου στην συσκευη αλλα δε φορτωνει την φωτο που εχω βαλει για φοντο. βγαζει ενα μηνυμα στα γερμανικα.

απο την λειτουργία "φωτογ/φιες" βεβαια την δειχνει κανονικα. Καμμια ιδεα ?

και αλλη μια ερωτηση. Το garmin μπορει να τρεξει??

bbbb
12-01-10, 01:17
Αν καταλαβαίνω καλά το μήνυμα αυτό σημαίνει ότι δεν βρίσκει την φωτό του background.Μαζί με το exe του menu πρέπει να υπάρχει και ένα ini αρχείο στο οποίο στις πρώτες γραμμές του,δηλώνεις το μονοπάτι για την εικόνα του φόντου.Λογικά μπορεί να τρέξει και το garmin

elpa02
12-01-10, 15:44
Την φωτο την ειχα σε φακελο στη Residentflash. Τα path ολα σωστα αλλα δεν την ανοιγε παροτι απο την εφαρμογη φωτογραφιες την εβλεπε κανονικα
την μετεφερα στην καρτα (μονο τη φωτο) αλλαξα το path να την τραβαει απο κει και τωρα παιζει.

Με το Garmin to 5 εχω προβλημα θεμα. Να φταιει που το μηχανακι τρεχει Windows CE 5 NET??? και οχι απο CE 5????

elpa02
19-01-10, 00:08
Τελικα κατεληξα στο εξης workaround

Απο το μενου που τρεχει στη Residentflash τρεχουν τα παντα που βρισκονται στην καρτα εκτος του garmin που πεταει μυνηματα λαθους. Εαν ομως χρησιμοποιήσω τον windows explorer και παω χειροκίνητα στην καρτα στο φακελο και με διλπο tap τρεξω το Que τοτε τρεχει.
Μετα απο αυτο τρεχει και απο το μενου, μεχρι το επομενο soft reset ή κλεισιμο της συσκευης.

Οποτε στο μενουδακι προσθεσα ενα μικρο κουμπακι που τρεχει το cedesktop και μια στο τοσο κανω τα παραπανω.

bbbb
19-01-10, 00:18
To garmin για pna,είναι μια modded έκδοση pda και για να τρέξει σε pna πρέπει οπωσδήποτε να τρέχει στο pna o windows explorer

vassilis12
07-02-10, 14:16
Καλημερα σε ολους τους φορουμιτες εδω, Θα ηθελα να σας ευχαριστισω για ολες τις οδηγιες που βρηκα εδω για το 3855 και περρισοτερο τον Peterant για το Vista Menu V1 for MLS 320x240 το οποιο μου λειτουργει σχεδον τελεια.!the best1

Κανω και 2 ερωτησεις σαν νεος που ειμαι.

1) το XLSView τι αρχεια Excel διαβαζει? (του αντεγραψα καποια *.xls απο το P350 που εχω αλλα δεν τα βλεπει καθολου απο το Fle/open ενω απο τον explorer με διπλο τακ δεν γινεται τπτ.

2)Γιατι δεν μπορω να εγκαταστησω αλλο προγραμμα πλοηγησης απο την SDMMC οπως πχ MiomapV3 ? Στο P350 που εχω απλα κανω copy τους φακελους "2577"(εχει ενα Autorun) , "Miomap"(εχει ολα τα data) και το Setup, το τρεχω και ετοιμος. Τι πρεπει να κανω στο 3855?

αυτος ο 2577 τι μυστικα κρυβει?

Καθε απαντηση ευπροσδεκτη και..
...Συγνωμη για το μεγαλο post

mokoena
07-02-10, 15:48
και μενα δε μου τα ανοιγει το αρχεια excell παρολο που εχω το vista menu

Evolution
19-02-10, 18:16

Καλησπέρα φίλε
Ησουν πολυ κατατοπιστικος και καταφερα και γω να εγκαταστησω το μενου και να εχω και το συστημα πλοηγησης.
Θα ήθελα να ρωτήσω όμως αν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος που προγραμματισες το αρχείο .ini που πρόσφερες να δουλευει στο κουμπι Dest8 και οχι στο Dest7 μιας και το προγραμμα πλοηγησης που εχει το συγκεκριμενο gps ειναι το destinator7.
Αν ομως δεν υπαρχει θα μπορουσες να μου πεις τι θα μπορουσα να αλλαξω στο αρχειο σου ετσι ωστε να δουλευει στο κουμπάκι Dest7;

vassilis12
22-02-10, 21:17
Πρωτα BACKUP

Ανοξε το VistaUltimateNavyMenu.ini με notepad
ρολλαρεις κατω
βρισκεις που ειναι τα κουμπια

################################################## ############
#
# PROGs BUTTONS/ICONS
#
################################################## ############

δες εδω ενα κουμπι

ICONXPBUTTON
x = 260
y = 90
Command = \SDMMC\Dest 8\Destinator\Destinator.exe το πιο αρχειο θα τρεξει
SizeNormal = 70
SizePushed = 80
ScaleAlpha = 100
IconNormal =..\New icon\Dest8New.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed =..\New icon\Dest8New_B.ico
TEXT
x = 268
y = 140
Text = Dest8 το ονομα κατω απο το κουμπακι
Color = FFFFFF
FrameColor = 000000
Size = 12
Weight = 600
CreateFont

ή αλλαζεις το ονομα κατω απο το κουμπι απο Dest8 σε Dest7
ή αλλαζεις την διευθυνση που καλει το εκτελεσιμο αρχειο στο κουμπι που θες

παιζεις και βλεπεις, για αυτο εκανες BACKUP στην αρχη

Evolution
27-02-10, 00:24
οκ ευχαριστω το εφτιαξα.

mitsos1972
18-03-10, 11:37
Κατάφερα να μπω στο περιβάλλον Vista, ωστόσο ότα πατάω dest 7 δεν ανοίγει. Τι κάνω λάθος;
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει κάνοντας μια αναλυτική περιγραφή.

mitsos1972
18-03-10, 11:41
Εγώ πάντως κατάφερα να μπω στο περιβάλλον vista, αλλά από εκεί και πέρα πατώντας το dest 7 δεν ανοίγει. Τι κάνω λάθος; Αν γνωρίζει κανείς ας δώσει μια αναλυτική απάντηση.

maloukaki
09-04-10, 22:41
Σήμερα αποφάσισα να ξεκλειδώσω το 3855 με βάση τις οδηγίες παραπάνω που δόθηκαν (πολύ καλή προσπάθεια... ευχαριστούμε) αλλά μάλλον κάτι κάνω λάθος. Σημειώστε εδώ ότι δεν έχω SDMMC μόνο RESIDENCE FLASH.
Έκανα (έτσι νομίζω δηλαδή what1) αλλά όταν πάω στο εικονίδιο Dest 8 (με κόκκινα γράμματα) μου βγάζει το εξής μήνυμα (το οποίο βγάζει και σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια:

"Cannot find 'Destinator' (or one of its components). Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are available."

Επίσης η μπάρα των windows μου κρύβει τα κουμπιά στη βάση (σε όλα τα μενού)

Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη...

peterant
10-04-10, 10:09
Χρειάζεται να τροποποιήσεις το αρχείο VistaUltimateNavyMenu.ini με τον τρόπο που αναφέρει ο φίλος vassilis12, παραπάνω....
-Όπου γράφει Command = \sdmmc\ πρέπει να βάλεις Command = \ResidentFlash\

maloukaki
10-04-10, 12:27
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση.
Δυστυχώς, δεν μου λειτουργεί... Θα γυρίσω στο αρχικό πρόγραμμα μέχρι να το δώσω σε κάποιον πιο σχετικό με το αντικείμενο.

Ευχαριστώ πολύ

Billys_GT193
14-04-10, 17:17
Καλησπερα σε ολους!

Εχω να MLS Destinator 3855 που αγορασα περυσι το καλοκαιρι! Εκτος απο καποια ΡΟΙ δεν εχω κανει κατι αλλο... (ειχα προσπαθησει να βαλω το Vista menu αλλα απετυχα γιατι δεν δουλευε το GPS).

Η αρχικη ερωτηση ειναι αν μπορω να κανω update νομιμα απο το site του MLS εφοσον το ειχα αγορασει καινουργιο και βγηκε update του 7.

Αν οχι εχω βρει τωρα την αναβαθμιση του 7 αλλα και το Destinator 9 και θελω να τα βαλω βεβαια ειναι σπασμενα οποτε μαλλον δεν ειναι ευκολο να μπουν στο δικο μου σωστα?

Υπαρχει αλλος τροπος εκτος απο το να βαλω το μενου των Vista? Και αν ναι που θα μπορουσα να βρω οδηγιες? Θα θελα να εχω και το 7 και το 9 και να επιλεγω (αν ειναι εφικτο αυτο)

Επισης απο περυσι βλεπω οι οδηγιες για το Vista menu εχουν αλλαξει υπαρχει καποιο λινκ να παω απευθειας στις σωστες για να μην ψαχνω? (ειναι αυτες στην πρωτη σελιδα?)worry1

Ειχα ξαναρωτησει στο συγκεκριμενο τοπικ απλα ξαναρωταω μηπως αλλαξε τιποτα απο περυσι!

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις!

peterant
14-04-10, 18:25
-Εάν το Destinator είναι στην κάρτα μέσα σε φάκελο MobileNavigator, ισχύουν οι οδηγίες του δεύτερου post.
-Διάβασε όμως λίγο το θέμα για να δεις τυχόν προβλήματα που δημιουργήθηκαν και ποιές απαντήσεις δόθηκαν.

panosha
15-04-10, 15:11
Υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση χαρτών εδώ (http://www.mlsdestinator.gr/) και σχετικό θέμα εδώ (http://www.navimania.gr/showthread.php?t=22198).

Το 9 δεν έχει κυκλοφορήσει και μάλλον δεν θα το δεις ποτέ επίσημα στη συσκευή σου.

Εδώ συζητάμε μόνο για επίσημες εκδόσεις.

panoskart
23-04-10, 19:28
Θα ηθελα τη βοηθεια σας.Εχω το 3855 με αυθεντικους χαρτες.
Εχω βαλει και το vista menu με το οποιο τρεχω παραληλα κ αλλα προγραμματα πλοηγησης.
Προσπαθησα να κανω αναβαθμηση χαρτων απο το site της ΜLS αλλα κατα την αναβαθμηση μου λεει οτι δεν μπορει να ανιχνευσει το φακελο εγγαταστασης.
Καμια ιδεα?
Ευχαριστω

peterant
23-04-10, 19:43
Μπορείς να κάνεις την εγκατάσταση χειροκίνητα αντικαθιστώντας τα αρχεία που πρέπει με τον τρόπο που αναφέρεται εδώ (http://www.navimania.gr/showthread.php?t=22198&page=27) (posts 263-270)
-Δες και αυτόν τον τρόπο εδώ (http://www.navimania.gr/showpost.php?p=250584&postcount=272), δίνοντας την σωστή ονομασία του original φακέλου στο αρχείο setup.xml

dimitristz
29-07-10, 15:25
Γεία σας παιδία... είμαι καινούριος στην παρέα... αγόρασα προχθές το MLS Destinator 3855... θα ήθελα αν είναι εύκολο να με καθοδηγήσετε για το πως μπορώ να το ξεκλειδώσω και πως να το κάνω update... επίσης... δεν είχε μέσα κανένα cd για να επικοινωνεί με τον υπολογιστή.... έχω τα win 7, ξέρετε τι μπορώ να κάνω...;; ευχαριστώ προκαταβολικά...!!! :)

PlayS3
05-11-10, 23:37
Υπαρχει μηπως καποιος οδηγος για πολυ μικρα παιδια σαν εμενα; 35 ειμαι ο μαντραχαλος αλλα δεν καταφερα να κανω τιποτα. Εφτασα μεχρι το copy/paste του desktop.exe και μετα αφου ειδα οτι δεν δουλευε το κουμπι πλοηγηση το γυρισα στην αρχικη κατασταση του.

Καποιος οδηγος ειδικα για το 3855 αλλα να το διαβαζουν παιδια υπαρχει;

Ευχαριστω. :)

PlayS3
06-11-10, 21:44
Ξεκίνησα κάνοντας το πρώτο βήμα σύμφωνα με τις οδηγίες του VistaMenu v.1 αλλά για δεύτερο βήμα μετονόμασα το φάκελο που είχα στην ResidentFlash της συσκευής μου απο MobileNavigator σε Destinator και τον τοποθέτησα στο Dest7.Μέσα στον φάκελο Destinator που τοποθέτησα υπάρχει και το αρχείο MobileNavigator.exe 15.5KB που και αυτό μετονόμασα σε Destinator Μετά στην θέση του (δηλαδή στην ResidentFlash της συσκευής μου) έβαλα τον φάκελο Destinator του VistaMenu και τον μετονόμασα σε MobileNavigator.Σ΄αυτόν τον φάκελο βρίσκεται και το Destinator.exe 64.5KB που και αυτό μετονόμασα σε MobileNavigator.Τέλος ύστερα από reset όλα δουλεύουν και από το κουμπί dest7 μπαίνω στην πλοήγηση. Πάντως δούλεψε και η τύχη και δεν ξέρω αν οι μετονομασίες χρειάζονταν όλες the best1

Εκανα ακριβως αυτο και δουλεψε ρολοι με την καμια. Σε ευχαριστω πολυ.

Υ.Γ.1. Τι κουμπι πατας για να βγεις απο το ταχυμετρο; Δεν μπορω να το κανω και την σβυνω και την αναβω παλι.

Υ.Γ.2. Πως μπορω να αλλαξω το εικονιδιο του Dest8 να το κανω Dest9; Εχω βαλει εκει το Destinator 9 και θελω να το βλεπω κιολας. :)

PlayS3
07-11-10, 02:01
Παταω πανω στο miomap 2008 και μου βγαζει error ctype.dat

Τι ειναι ρε παιδια αυτο;

Επισης κατι αλλο, πως κανω αλλαγες στο .ini αφου δεν με αφηνει να σωσω μεσα στην resident flash.

Ευχαριστω. (κοιταχτε και το απο πανω ποστ) :)

peterant
07-11-10, 09:58
Για να κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή στα αρχεία αυτά πρέπει να τα πάρεις(copy) από την συσκευή και να επεξεργαστείς (paste) στο pc σου.....Μόλις τελειώσεις και σώσεις τις αλλαγές το επιστρέφεις ξανά πίσω (copy-paste) και αντικαθιστάς το ομώνυμο αρχείο στην συσκευή.....

PlayS3
09-11-10, 10:52
Ολα οκ. Εκανα τις αλλαγες που χρειαζονταν στα .ini αρχεια και δουλευουν σχεδον ολα οκ. Αυτο που δεν δουλευει (δεν βρισκει gps σημα) εινα το Dest9.

Υ.Γ. Θελω να αλλαξω τα εικονιδια του vista menu γιατι εχω βαλει δικα μου προγραμματα gps και δεν ταιριαζουν με αυτα που εχει το vista. Οχι ολα βεβαια. 2 τον αριθμο. Που θα βρω τις διαστασεις για να τα φτιαξω στο photoshop και οταν τα φτιαξω σε ποιον φακελο τα πεταω για να τα δει το προγραμμα; Και φυσικα στο σωστο σημειο.

Ευχαριστω. :)

peterant
09-11-10, 13:51
Οι διαστάσεις των εικονιδίων (.ico) πρέπει να είναι 48Χ48...Tα ονομάζεις όπως θέλεις,τα τοποθετείς στον φάκελο New icon και μετά αλλάζεις το ανάλογο .ini της σελίδας που θέλεις να εμφανίζονται (πχ:VistaUltimateNavigator.ini για την σελίδα πλοήγηση), δίνοντας την ακριβή διαδρομή και ονομασία του εικονιδίου στο πρόγραμμα που αντιστοιχεί.

vagelisrc
31-01-11, 17:22
Να ρωτησω κατι? Θελετε να μου πειτε πως αν κανεις copy paste τα αρχεια απο το αρχικο download εχεις ολα αυτα τα destinators η πρεπει να τα κατεβασεις μονος σου?

vagelisrc
31-01-11, 18:23
καθως και απο που θα μπορουσα να τα κατεβασω?

peterant
31-01-11, 19:29
Τα αρχεία που θα κατεβάσεις περιέχουν μόνο τα απαραίτητα για την λειτουργία του μενού και όχι προγράμματα πλοήγησης.....

vagelisrc
01-02-11, 16:03
Ωραια, τα προγραμματα απο που μπορω να τα κατεβασω?

Scooby Doo
01-02-11, 16:18
Ωραια, τα προγραμματα απο που μπορω να τα κατεβασω?
Να τα αγοράσεις μόνο μπορείς.

vagelisrc
01-02-11, 17:54
Απο που? Τροπος να τα κατεβασω δεν υπαρχει?

Xapns
02-02-11, 23:25
Destinator
http://www.mlsdestinator.gr/software/PDA-GR.html

Ginius Driver
http://www.giniusdriver.gr/%CE%9FGiniusDriver/tabid/38/Default.aspx

iGo
http://www.igomyway.com/igo-primo

και πάει λέγοντας...

christos4
11-02-11, 12:01
καλημερα παιδια εγκατεστησα το vista ολα καλα αλλα στη πλοηγηση μου βγαζει (πχ στο IGO8) ''cannot find 'IGO8' (or one of its componets).Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are available.''
Το ιδιο μηνυμα ,ου βγαζει οταν παω να τρεξω κ τους αλλους πλοηγους!
Μηπως δεν περαστηκε καποιο αρχειο?

Xapns
11-02-11, 20:15
Το μενού σου δίνει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσεις την συσκευή σου,
να δοκιμάσεις διάφορες εφαρμογές που υπάρχουν μέσα στο μενού,
να δοκιμάσεις διάφορα παιχνίδια και να περάσεις αν θες και δικά σου
που μπορεί να βρεις που να μην υπάρχουν στο μενού.
Από εκεί και πέρα,κάποιες από τις εφαρμογές είναι freeware και άλλες είναι trial.
Από αυτές που είναι trial αν σου αρέσει κάποια την αγοράζεις,
το ίδιο συμβαίνει και με τα λογισμικά πλοήγησης,δεν υπάρχουν μέσα στο μενού,
όποιο σε ενδιαφέρει το αγοράζεις και το περνάς στη συσκευή σου!

peterant
11-02-11, 20:36
@christos4
Oι διαδρομές για να τρέχουν τα προγράμματα πλοήγησης από τα αντίστοιχα εικονίδια αναφέρονται στις οδηγίες.
-Οποιαδήποτε διαφοροποίηση γίνεται τροποποιώντας το αρχείο DestinatorApps/Destinator/VistaUltimate/VistaUltimateNavyMenu.ini