PDA

Επιστροφή στο Forum : Μεταφορά του κουμπιού γλώσσας

haris_k
28-11-08, 02:39
http://img245.imageshack.us/img245/6499/attachmentu.jpg (http://img245.imageshack.us/my.php?image=attachmentu.jpg)

ευχαριστα νεα για τους χρηστες του 3900ΒΤ.
τελικα μετα απο πολυ λιωσιμο βρηκα πως να μεταφερω το κουμπι της γλωσσας οπως φαινεται στην φωτογραφια που εχω επισυναψει. το δικο μου τρεχει windows ce 4.2 και υποθετω οτι ολα οσα εχουν ιδιο λειτουργικο θα δουλεψουν κι αυτα.
η διαδικασια ειναι σχετικα απλη αν ακολουθησετε ακριβως και υπομονετικα τα βηματα.

1. συνδεουμε το gps και κανουμε εξερευνηση αρχειων.

2. μπαινουμε στο MyFlashDisk

3. υπαρχει ενα αρχειο με ονομα DATA τυπου zip (προσοχη οχι rar ή καποιος αλλος τυπος)

4. το τραβαμε στο pc μας, κραταμε ενα backup του αρχειου, και ξεζιπαρουμε τα αρχεια μεσα σε εναν φακελο.

5. ανοιγουμε το φακελο με τα αρχεια που ξεζιπαραμε και παμε στον φακελο ui και βρισκουμε το αρχειο main_320_240.ui

6. ανοιγουμε το αρχειο με το notepad.

7. βρίσκουμε τις 2 γραμμες που γραφουν:

button ui_main_langbtn text="" valign="top+18" align="center+8" fontsize=12 x=258 y=207 z=3 bmp="ui/320_240/main/menubtn.bmp#2" OnRelease='cmd_main_lang'
SPRITE_SCROLL ui_main_lang bmp="icons/ico_lang.bmp" x=268 y=211

και τις αντικαθιστουμε τις τιμες στην πρωτη γραμμη με: x=158 y=0
και στην δευτερη γραμμη τις τιμες: x=166 y=4

9. αποθηκευουμε το αλλαγμενο αρχειο χωρις να αλλαξουμε το ονομα (οπως ειπα παραπανω εννοειται πως εχουμε κρατησει backup του DATA.zip σε καποιο αλλο φακελο του υπολογιστη μας)

10. φτιαχνουμε ενα νεο αρχειο zip και το ονομαζουμε DATA και πεταμε μεσα του ολα τα αρχεια που ειχε ο αρχικος με το αλλαγμενο main_320_240.ui

11. Συνδεοουμε ξανα το 3900 μας με το pc

12. Ανοιγουμε το MyFlashDisk και μετονομαζουμε το αρχειο data που υπαρχει μεσα σε DATA1

13. αντιγραφουμε το τροποποιημενο αρχειο DATA.zip στη μνημη του gps

14. ξεσυνδεουμε το gps, το σβηνουμε και μετα το κλεινουμε απο τον διακοπτη και το ξανανοιγουμε.

15. voila. το εικονιδιο ειναι οπως στη φωτογραφια μου :)

Σημειωση: ΔΕΝ ΦΕΡΩ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΗΝΗ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ Η ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑ!!!! η διαδικασια που ακολουθησα ειναι ακριβως αυτη που γραφω και μου δουλεψε αψογα. γι αυτο αλλωστε εκατσα να την γραψω τοσο αναλυτικα. αν πιστευετε πως δεν μπορειτε να το κανετε μονοι σας και θελετε, μπορω να ανεβασω το δικο μου αρχειο DATA το οποιο ειναι δοκιμασμενο και δουλευει. απλα δεν ξερω αν υπαρχουν αλλες παραμετροι σε αυτο το αρχειο που να ειναι διαφορετικες απο μηχανημα σε μηχανημα.

καλη επιτυχια σε οποιον το επιχειρησει.

panosha
28-11-08, 02:51
Πολύ καλό, αλλά προσοχή. Αν πειραχτούν κάποια αρχεία εκεί μέσα η συσκευή δεν θα ξεκινήσει ποτέ. Αν δεν ξεκινά πρέπει να τη δει ο υπολογιστής για να επαναφέρετε το αρχικό DATA. Αν δεν τη δει απλά την πετάτε μέχρι το service και είναι άγνωστο αν θα επανέλθει.

haris_k
28-11-08, 03:21
ευχαριστω panosha. πραγματικα εσπασα το κεφαλι μου μεχρι να το βρω.
δεν γνωριζω αν θα επανελθει ή οχι σε περιπτωση λαθους.
γι αυτο και διευκρίνησα οτι δεν παιρνω καμια ευθυνη αν κατι παει στραβα.
αν και σε μια στιγμη που εβαλα κατα λαθος το αρχειο data αδειο εβγαζε μνμ λαθους και σταματαγε πριν δειξει το desktop αλλα μολις εβαζα το usb την εβλεπε ο υπολογιστης και ετσι διορθωνα τα λαθος αρχεια. μετα hard off hard on και επαιζε.
εγω ρισκαρα να πειραματιστω και λογω του οτι ειμαι εντος της εγγυησης το προσπαθησα και μου δουλεψε. αν και δεν νομιζω οτι θα δημιουργηθει καποιο προβλημα αν δεν πειραχτει καποιο αλλο αρχειο εκτος απο αυτο που πρεπει.
απο εκει και περα ο καθενας κανει οτι αυτος θεωρει σωστο :)

vakomacos
20-04-09, 19:49
Λοιπόν παιδιά, καλησπέρα κι από μένα,
Παλιός στα PC, νέος στα PNA. Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες του φίλου haris_k (http://www.navimania.gr/member.php?u=4586) και πέτυχα αλλαγή του εικονιδίου της γλώσσας 100%. Και μάλιστα έκανα κάποιο λάθος στη διαδικασία της συμπίεσης (συμπίεσα το data μέσα στο data), το μηχάνημα φυσικά το κατάλαβε βγάζοντας μύνημα ότι δε βρίσκει το αρχείο "ctype.dat", πλην όμως μέσω usb συνέχισα να βλέπω τη συσκευή και διόρθωσα το λάθος μου.
Συγχαρητήρια στον φίλο και ένα μεγάλο ευχαριστώ από μέρους μου σε όλους όσους ποστάρουν κάτι χρήσιμο στο navimania, αλλά και σε όλους τους αναγνώστες.
Μία ερώτηση εάν μπορώ να διατυπώσω!
Οι εφαρμογές που βάζω στο PNA αλλάζοντας το igopath, μπαίνουν (εμφανίζονται δηλαδή στη συσκευή) με τυχαία σειρά ή μπορούν να αλλάξουν με κάποιο τρόπο? Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον βοηθήσει.

peterant
21-04-09, 17:34
-Όλα είναι θέμα ''συντεταγμένων''...Εάν αλλάξεις το X= και το y= το κουμπί θα πάει στην θέση κάποιου άλλου και τα άλλο θα το βάλεις στην προηγούμενη θέση δίνοντας του τις συσντεταγμένες αυτού....και πάει λέγοντας.....

vakomacos
21-04-09, 20:58
Φίλε peterant σ' ευχαριστώ.
Ανακάλυψα εν τω μεταξύ ότι τα κουμπιά εμφανίζονται με σειρά αντίστροφή από αυτή με την οποία γράφονται οι γραμμές στο igopath, ήτοι η πρώτη γραμμή θα είναι το τελευταίο κουμπί και το αντίστροφο.
Thanx again