Επιστροφή στο Forum : Νέος χάρτης Ελλάδος 2006.Q3 - Παρατηρήσεις & σχόλια
Ο νέος χάρτης του Destinator PN περιλαμβάνει τα παρακάτω:
Νομοί με κάλυψη οδικού δικτύου 90%:
1 Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
2 Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
3 Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
4 Ν. ΑΡΤΑΣ
5 Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
6 Ν. ΑΧΑΙΑΣ
7 Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
8 Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
9 Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
10 Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
11 Ν. ΗΛΕΙΑΣ
12 Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
13 Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
14 Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
15 Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
16 Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
17 Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
18 Ν. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
19 Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
20 Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
21 Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
22 Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
23 Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
24 Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
25 Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
26 Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
27 Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
28 Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΙΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
29 Ν. ΠΕΛΛΑΣ
30 Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
31 Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
32 Ν. ΣΑΜΟΥ
33 Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
34 Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
35 Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
36 Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
37 Ν. ΧΑΝΙΩΝ
38 Ν. ΧΙΟΥ
και ακόμη
ΝΗΣΟΣ ΘΑΣΟΣ
ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Νέες πόλεις με πλήρη δεδομένα πλοήγησης :
Αγ. Νικόλαος Λασιθίου
Βόλος
Ιωάννινα
Καβάλα
Λάρισα
Νέα Αλικαρνασσός Ηρακλείου
Ρέθυμνο
Χανιά
Σύνολο πόλεων με πλήρη δεδομένα πλοήγησης:
1 Αττική (89 Δήμοι & Κοινότητες)
2 Θεσσαλονίκη (22 Δήμοι & Κοινότητες)
3 Πάτρα
4 Ηράκλειο
5 Αγ. Νικόλαος Λασιθίου
6 Βόλος
7 Ιωάννινα
8 Καβάλα
9 Λάρισα
10 Νέα Αλικαρνασσός
11 Νέα Ιωνία Βόλου
12 Ρέθυμνο
13 Χανιά
Νέες πόλεις με ονόματα οδών :
Αγ. Αθανάσιος Θεσ/νίκης
Αρκαλοχώρι
Ερμούπολη
Ιεράπετρα
Κίσσαμος Χανίων
Μοίρες
Σητεία
Τυμπάκι
Σύνολο πόλεων με ονόματα οδών:
1 ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
2 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
3 ΑΓΡΙΝΙΟ
4 ΑΙΓΙΟ
5 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
6 ΑΜΦΙΣΣΑ
7 ΑΡΓΟΣ
8 ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ
9 ΑΡΤΑ
10 ΒΕΡΟΙΑ
11 ΓΡΕΒΕΝΑ
12 ΔΡΑΜΑ
13 ΕΔΕΣΣΑ
14 ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
15 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
16 ΘΗΒΑ
17 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
18 ΚΑΛΑΜΑΤΑ
19 ΚΑΡΔΙΤΣΑ
20 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
21 ΚΑΣΤΟΡΙΑ
22 ΚΑΤΕΡΙΝΗ
23 ΚΕΡΚΥΡΑ
24 ΚΙΛΚΙΣ
25 ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
26 ΚΟΖΑΝΗ
27 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
28 ΚΟΡΙΝΘΟΣ
29 ΛΑΜΙΑ
30 ΛΙΒΑΔΕΙΑ
31 ΛΟΥΤΡΑΚΙ
32 ΜΕΓΑΡΑ
33 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
34 ΜΟΙΡΕΣ
35 ΝΑΥΠΛΙΟ
36 ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
37 ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
38 ΞΑΝΘΗ
39 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
40 ΠΡΕΒΕΖΑ
41 ΠΥΡΓΟΣ
42 ΡΟΔΟΣ
43 ΣΕΡΡΕΣ
44 ΣΗΤΕΙΑ
45 ΣΠΑΡΤΗ
46 ΤΡΙΚΑΛΑ
47 ΤΡΙΠΟΛΗ
48 ΤΥΜΠΑΚΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
49 ΦΛΩΡΙΝΑ
50 ΧΑΛΚΙΔΑ
Παρακαλείσθε να απευθύνεστε σε αυτή τη θεματική ενότητα για όποιες παρατηρήσεις και σχόλια έχετε να κάνετε σχετικά με το νέο χάρτη.
Καλές διαδρομές!
giannis1957
22-08-06, 14:36
Ο νομός ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ που ειναι βρε παιδιά...?? Εκεί βρίσκεται η "αλλη Ελλάδα" η ξεχασμένη που ομως παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για κάθε ειδους απόδραση(σπόρ-ποτάμια-γεφύρια-παραδοσιακή αρχιτεκτονική-Σμόλικας-κλαρίνα-τσίπουρα...και τόσα αλλα.....)
:lol:
O Νομός Ιωαννίνων έχει γίνει σε σχετικά καλό βαθμό αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα αφού αυτή αναφέρεται σε νομούς στους οποίους η κάλυψη είναι στο 90% και πάνω. Αντιθέτως, η πόλη ανήκει στην ομάδα πόλεων με πλήρη δεδομένα πλοήγησης πια.
Πολύ καλη δουλειά ΜΠΡΑΒΟ στην ΝGI !! :wink:
συμφωνα με το post στο κάτωθι link
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=1637
ο νέος χάρτης είναι με λατινικά. σωστά ; αν ναι πότε θα βγεί με Ελληνικούς χαρακτήρες ;
Δε ξέρω ακριβή ημερομηνία, αλλά είμαστε στη τελική ευθεία.
Δηλαδή να υποθέσουμε ότι στην κανονική Ελληνική και Αγγλική έκδοση του χάρτη (v2006Q3) που αναμένουμε , θα συμπεριλαμβάνονται διορθώσεις από διαπιστώσεις και παρατηρήσεις της beta (δικές σας και δικές μας) της τελευταίας στιγμής ? :roll:
vasiliadis1
22-08-06, 22:31
καλησπέρα σε όλους,
σημερα έκανα την διαδρομή όλου του πρώτου ποδιού με τον νέο χαρτη. Τραγική ειρωνία : δυστυχώς ολο το πρώτο πόδι είναι ακριβώς όπως φαίνεται στον χάρτη, μόνο δρόμοι χωρίς καθόλου πράσινο - πραγματικά και κυριολεκτικά καθόλου..
Δεν θα πώ κάτι παραπάνω γιατι δέν είναι αυτα αντικείμενο του forum - πιστέψτε με θα μπορούσα να πω παρα πολλά.
Οσον αφορά τους χάρτες η δουλειά που εχει γίνει είναι παρα μα πάρα πολή καλή , με μεγάλη λεπτομέρεια στους δρόμους - δρομάκια - χωματόδρομους.
Καλό βράδυ
Υ.Γ μακάρι τα καθάρματα που προκάλεσαν αυτή την οικολογική καταστροφή να βρέθούν και να τιμωρηθούν.
Συγνώμη για τα παραπανω,
φιλικά
αρης βασιλειάδης
καλησπέρα σε όλους,
σημερα έκανα την διαδρομή όλου του πρώτου ποδιού με τον νέο χαρτη. Τραγική ειρωνία : δυστυχώς ολο το πρώτο πόδι είναι ακριβώς όπως φαίνεται στον χάρτη, μόνο δρόμοι χωρίς καθόλου πράσινο - πραγματικά και κυριολεκτικά καθόλου..
Δεν θα πώ κάτι παραπάνω γιατι δέν είναι αυτα αντικείμενο του forum - πιστέψτε με θα μπορούσα να πω παρα πολλά.
Οσον αφορά τους χάρτες η δουλειά που εχει γίνει είναι παρα μα πάρα πολή καλή , με μεγάλη λεπτομέρεια στους δρόμους - δρομάκια - χωματόδρομους.
Καλό βράδυ
Υ.Γ μακάρι τα καθάρματα που προκάλεσαν αυτή την οικολογική καταστροφή να βρέθούν και να τιμωρηθούν.
Συγνώμη για τα παραπανω,
φιλικά
αρης βασιλειάδης
off topic
Λεγετε οτι το προκαλεσε Κεραυνός τελικα εγινε ετσι ή οχι ? .
vasiliadis1
22-08-06, 23:06
Κεραυνος?!! υπαρχουν αυτή τη στιγμή 6 εστίες σε όλο το πόδι!. Δέν εβρεχε χτές το απόγευμα ουτε μπουμπούνιζε για να είναι κεραυνός.
1. Ωρα φωτιάς 6.30. Τα κανάντέρ δέν θα προλάβαιναν να σηκωθούν.
2. Εδώ και μέρες υπηρχε πρόβλεψη για ισχυρούς ανέμους στην περιοχή
3. Χτές ήταν η πιό ζεστή μέρα του καλοκαιριου
4. Ηταν γνωστό οτι τα καναντέρ βρισκόντουσαν σε άλλες περιοχες της Ελλάδας για άλλες εστίες.
Μεγάλη σύμπτωση όλων των παραπανω????
Κεραυνος?!! υπαρχουν αυτή τη στιγμή 6 εστίες σε όλο το πόδι!. Δέν εβρεχε χτές το απόγευμα ουτε μπουμπούνιζε για να είναι κεραυνός.
4. Ηταν γνωστό οτι τα καναντέρ βρισκόντουσαν σε άλλες περιοχες της Ελλάδας για άλλες εστίες.
Mallon oxi
:cry: :cry: :cry:
end off topic
Αρη... καλη σου ημέρα...
Φίλε μου .... αν .. λέω αν το έχει κάνει κάποιο ανθρωπόμορφο ΤΕΡΑΣ, τότε καλό θα ήταν να συλληφθεί και να τοποθετηθεί σε δένδρο κρεμάμενος-κρεμάμενη ανάποδα και να τοποθετηθεί κάτωθεν του φωτιά που να τον-την σιγοψήνει !!!!
Sorry για το αιματηρό ... αλλά μόνο έτσι νομίζω ότι τελικά θα ΄πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτά τα τέρατα ... τα οποία εξαφανίζουν την υποθήκη μας προς τα παιδιά μας ... :twisted: :twisted: :twisted:
Αρη... καλη σου ημέρα...
Φίλε μου .... αν .. λέω αν το έχει κάνει κάποιο ανθρωπόμορφο ΤΕΡΑΣ, τότε καλό θα ήταν να συλληφθεί και να τοποθετηθεί σε δένδρο κρεμάμενος-κρεμάμενη ανάποδα και να τοποθετηθεί κάτωθεν του φωτιά που να τον-την σιγοψήνει !!!!
Sorry για το αιματηρό ... αλλά μόνο έτσι νομίζω ότι τελικά θα ΄πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτά τα τέρατα ... τα οποία εξαφανίζουν την υποθήκη μας προς τα παιδιά μας ... :twisted: :twisted: :twisted:
Συμφωνώ και υπερθεματίζω! Κάποτε θα πρέπει να εφαρμοσθούν οι νόμοι σε αυτόν τον τόπο χωρίς λαϊκισμούς και δημαγωγίες, να αποκτήσουν παιδεία τουλάχιστον οι νεότερες γενιές, γιατί η περιβαλλοντική και η περιβαλλοντολογική μας αγωγή είναι ανύπαρκτη. Και ας μην ξεχνούμε «το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο»!
@ axilleas
Δυστυχώς δεν είναι δυνατό κάτι τέτοιο. Ο χάρτης θα μας δοθεί τις προσεχείς ημέρες έτοιμος προς διάθεση, με μοναδική βελτίωση κάποια διόρθωση στα Ορεινά Καταφύγια των Σημείων Ενδιαφέροντος.
Όλες οι αναφορές λαθών που είχαμε μέχρι τις 5 Μαΐου ελήφθησαν υπόψη στον τρέχοντα χάρτη. Μόνο σε ένα μικρό ποσοστό (περίπου 5%) δεν προλάβαμε να πάμε επιτόπου για να διορθώσουμε τυχόν λάθη.
Συγχαρητήρια στην NGI για την καταπληκτική δουλειά που έχει κάνει στην πόλη μας στην νέα έκδοση των χαρτών. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.
Θα ήθελα να κάνω κάποιες διορθώσεις-παρατηρήσεις σε κάποια λαθάκια που παρατήρησα. Για να το κάνω αυτό θα ήθελα κάποιος να μου πει αν μπορώ να ανεβάσω εικόνες απο captures που έχω κάνει στα σημεία που υπάρχουν τα λάθη και πως.
Ευχαριστω προκαταβολικά.
@ axilleas
Δυστυχώς δεν είναι δυνατό κάτι τέτοιο. Ο χάρτης θα μας δοθεί τις προσεχείς ημέρες έτοιμος προς διάθεση, με μοναδική βελτίωση κάποια διόρθωση στα Ορεινά Καταφύγια των Σημείων Ενδιαφέροντος.
Όλες οι αναφορές λαθών που είχαμε μέχρι τις 5 Μαΐου ελήφθησαν υπόψη στον τρέχοντα χάρτη. Μόνο σε ένα μικρό ποσοστό (περίπου 5%) δεν προλάβαμε να πάμε επιτόπου για να διορθώσουμε τυχόν λάθη.
Ok, Ευχαριστώ.
Πρατηρησεις.
Κανω πλοηγηση για τον Κρασουνα (ΚΡΗΤΗ) ενω τον βλεπω στα 5.0 χλμ ζουμ, μετα σε ζουμ κατω των 5 χλμ χανεται το ονομα τελειως, Γιατι συμβαινει αυτο?? με τον προηγουμενο ελληνικο δεν υπηρχε τετοιο προβλημα.
Ανάλογα με το zoom εμφανίζονται άλλα ονόματα. Συνήθως "επικρατούν" οι μεγάλες πόλεις ή οι μεγαλύτερες σε μήκος ονομασίες. Αυτό συμβαίνει με τυχαίο τρόπο και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε...
vasiliadis1
24-08-06, 14:23
Αυτές τις μέρες εκανα πολλά χιλιομετρα στο πρώτο πόδι της χαλκιδικής, πατατήρησα πως όχι μόνο μπήκαν νέοι δρόμοι και ονοματα, αλλα υπάρχει και τεράστια διαφορά στον υπολογισμό των διαδρομών προς την θεσσαλονίκη. Για να δώσω ένα παράδειγμα όταν στον προηγούμενο χάρτη γινοταν δρομολόγηση απο χαλκιδική προς θεσσαλονίκη ποτέ δέν με πήγαινε απο τον κεντρικό δρόμο, ή τελος πάντων οι διαδρομές που μου έδεινε ήταν εκτός πραγματικότητας, τώρα οι υπολογισμοί είναι ΑΨΟΓΟΙ.
ολα καλά δηλαδή , καλή δύναμη για την συνέχεια! :wink:
Αυτές τις μέρες εκανα πολλά χιλιομετρα στο πρώτο πόδι της χαλκιδικής, πατατήρησα πως όχι μόνο μπήκαν νέοι δρόμοι και ονοματα, αλλα υπάρχει και τεράστια διαφορά στον υπολογισμό των διαδρομών προς την θεσσαλονίκη. Για να δώσω ένα παράδειγμα όταν στον προηγούμενο χάρτη γινοταν δρομολόγηση απο χαλκιδική προς θεσσαλονίκη ποτέ δέν με πήγαινε απο τον κεντρικό δρόμο, ή τελος πάντων οι διαδρομές που μου έδεινε ήταν εκτός πραγματικότητας, τώρα οι υπολογισμοί είναι ΑΨΟΓΟΙ.
ολα καλά δηλαδή , καλή δύναμη για την συνέχεια! :wink:
Αρη?
τι "πατατήρησες" φίλε μου? πατάτες????
:o :o
δεν μου λες, πολύ καψαλισμένο μου μυρίζει !!!!!! :lol: :lol: :lol:
Καταρχήν θέλω να ζητήσω συγγνώμη προκαταβολικά για το μακροσκελές και συναισθηματικά φορτισμένο (αλλά και ελαφρώς off topic) post μου.
Έβαλα και εγώ την καινούρια έκδοση του χάρτη την περασμένη Κυριακή, εν' όψει του ταξιδιού που θα ξεκινούσαμε για διακοπές στην (ή στον) Χανιώτη :? Ξεκινάμε Δευτέρα στις 5:00 π.μ. με τη γυναίκα και τη δίχρονη κόρη μου, αποσκευές, κουβαδάκια, αρκουδάκια κ.λ.π. από Αθήνα και φτάνουμε απροβλημάτιστα το μεσημέρι στο κατάλυμά μας. Ενθουσιασμένοι από το περιβάλλον, πέφτουμε για ύπνο έτοιμοι να ξεκινήσουμε επιτέλους το απόγευμα τις διακοπές μας.
Μόλις ξυπνάμε (κατά τις 7:00 μ.μ) η μυρωδιά του καπνού ήταν πλέον έντονη και ο ουρανός μαύρος. Στην αρχή δεν συνειδητοποιείς πόσο έκταση μπορεί να λάβει το φαινόμενο από στιγμή σε στιγμή και βλέποντας το ποτήρι μισο-γεμάτο σκέφτεσαι ότι μάλλον θα είναι κάτι περιορισμένο και ότι θα σταματήσει γρήγορα. Η μυρωδιά του καπνού από την άλλη, ο έντονος βόρειος άνεμος, αλλά και το μικρό παιδί κάνουν την απόφαση να φύγουμε να ληφθεί εντός λίγων λεπτών.
Τότε έρχεται το τηλέφωνο από φίλους που μένουν λίγο πιο βόρεια: "Ο δρόμος για Πολύχρονο έχει κλείσει από τη φωτιά". Τα παρατάμε όλα, η μικρή στο καθισματάκι της, το Mio A701 στη θέση του, aircondition- ανακύκλωση ανοιχτά, ανοίγω το Destinator και βλέπω μόνη διέξοδο διαφυγής για Θεσσαλονίκη τον κύκλο από κάτω (από Παλιούρι). Έχει πια σκοτεινιάσει για τα καλά. Ξεκινάμε, "υπολογισμός νέας διαδρομής" ακούω και σκέφτομαι ότι με τον ρυθμό που φυσάει ο αέρας, η φωτιά σύντομα θα φτάσει στο Παλιούρι και ότι ο δρόμος μπορεί να κλείσει και από κει. Πρέπει να πάω γρήγορα λοιπόν. Ψυχραιμία, δεν είναι ώρα για μαγκιές ή για υπερβολές, η κίνηση σχετικά περιορισμένη σε αυτή τη χρονική στιγμή (είναι περίεργο πως ο κόσμος άργησε να καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε) και ξεκινάμε για έναν άγνωστο δρόμο μέσα στη νύχτα, στον οποίο έπρεπε να πάω σχετικά γρήγορα.
"Ανοιχτή τυφλή αριστερή στροφή, ακολουθούμενη από δεξιά κατηφορική φουρκέτα, 500 μέτρα ευθεία, χάσιμό...". Χωρίς το Destinator θα πήγαινα το πολύ με 40-50km/h, γιατί πολύ απλά δεν θα ήξερα αν μετά το "χάσιμο" υπάρχει άλλη φουρκέτα. Βλέπω όμως ευθεία στο A701, flat out με περίπου 90km/h και πολύ απλά πήγαινα σαν να ήξερα τη διαδρομή απ' έξω και την έκανα κάθε μέρα. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται πολλές φορές και χωρίς να κινδυνέψουμε όυτε μια στιγμή (ούτε άγγιξα ποτέ την υπερβολή), είμαι σίγουρος ότι 10 λεπτά τα γλύτωσα. Και αν νομίζετε ότι αυτό δεν έχει σημασία, τότε πολύ απλά σας λέω ότι οι φίλοι μας που ακολουθούσαν με χρονική απόσταση 10 λεπτών εγκλωβίστηκαν στο Παλιούρι (η φωτιά είχε ήδη φτάσει εκεί).
Μετά τη Ν. Σκιώνη, η ατμόσφαιρα "καθάρισε", άρχισαν επιτέλους να πιάνουν κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί και ένα μεγάλο άγχος έφυγε. "Ο Μασούτης κάηκε" ακούω και πολύ απλά θέλω να ευχαριστήσω την NGI με τους εκπληκτικούς χάρτες της, οι οποίοι βοήθησαν την κορούλα μου να μην αναπνεύσει όυτε έναν κόκκο καπνού.
Την άλλη μέρα επιστροφή πάλι πίσω για να μαζέψω τα πράγματα και απανθρακωμένα αυτοκίνητα από "εγκλωβισμένους" "στόλιζαν" τον δρόμο σύμπληρώνοντας το μακάβριο σκηνικό μαζί με τα καμμένα πεύκα.
Για την ιστορία, η φίλοι μου κατάφεραν να φτάσουν Θεσσαλονίκη στις 3:30 π.μ. καταταλαιπωρημένοι από τον καπνό και το μποτιλιάρισμα, αλλά ευτυχώς "αθικτοι"...
Εκφράζω κι εγώ τη μεγάλη μου λύπη για την καταστροφή που έλαβε χώρα στη Χαλκιδική. Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να την επισκεφθώ στο παρελθόν για να απολαύσω το μοναδικό της τοπίο.
@ papalos_
Ευχαριστούμε πολύ.
Μπορείς να μας στέλνεις στοιχεία (π.χ. φωτογραφίες) για διορθώσεις στο destinator@ngi.gr. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιείς το driveme.gr. Σε λίγες μέρες θα ανέβει ο νέος χάρτης μας σε αυτό το site.
κ. kterz,
συμφωνώ μαζί σας...
μακάρι σε κανένα απο εμάς να μην συμβεί αυτό που συνέβει σε εσάς...
Θέλω να πιστεύω ότι συνεχίσατε τις διακοπές σας... και οτι οι προκαλέσαντες την καταστροφή της Χαλκιδικής και της Λακωνίας (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους...
Καταρχήν θέλω να ζητήσω συγγνώμη προκαταβολικά για το μακροσκελές και συναισθηματικά φορτισμένο (αλλά και ελαφρώς off topic) post μου.
Έβαλα και εγώ την καινούρια έκδοση του χάρτη την περασμένη Κυριακή, εν' όψει του ταξιδιού που θα ξεκινούσαμε για διακοπές στην (ή στον) Χανιώτη :? Ξεκινάμε Δευτέρα στις 5:00 π.μ. με τη γυναίκα και τη δίχρονη κόρη μου, αποσκευές, κουβαδάκια, αρκουδάκια κ.λ.π. από Αθήνα και φτάνουμε απροβλημάτιστα το μεσημέρι στο κατάλυμά μας. Ενθουσιασμένοι από το περιβάλλον, πέφτουμε για ύπνο έτοιμοι να ξεκινήσουμε επιτέλους το απόγευμα τις διακοπές μας.
Μόλις ξυπνάμε (κατά τις 7:00 μ.μ) η μυρωδιά του καπνού ήταν πλέον έντονη και ο ουρανός μαύρος. Στην αρχή δεν συνειδητοποιείς πόσο έκταση μπορεί να λάβει το φαινόμενο από στιγμή σε στιγμή και βλέποντας το ποτήρι μισο-γεμάτο σκέφτεσαι ότι μάλλον θα είναι κάτι περιορισμένο και ότι θα σταματήσει γρήγορα. Η μυρωδιά του καπνού από την άλλη, ο έντονος βόρειος άνεμος, αλλά και το μικρό παιδί κάνουν την απόφαση να φύγουμε να ληφθεί εντός λίγων λεπτών.
Τότε έρχεται το τηλέφωνο από φίλους που μένουν λίγο πιο βόρεια: "Ο δρόμος για Πολύχρονο έχει κλείσει από τη φωτιά". Τα παρατάμε όλα, η μικρή στο καθισματάκι της, το Mio A701 στη θέση του, aircondition- ανακύκλωση ανοιχτά, ανοίγω το Destinator και βλέπω μόνη διέξοδο διαφυγής για Θεσσαλονίκη τον κύκλο από κάτω (από Παλιούρι). Έχει πια σκοτεινιάσει για τα καλά. Ξεκινάμε, "υπολογισμός νέας διαδρομής" ακούω και σκέφτομαι ότι με τον ρυθμό που φυσάει ο αέρας, η φωτιά σύντομα θα φτάσει στο Παλιούρι και ότι ο δρόμος μπορεί να κλείσει και από κει. Πρέπει να πάω γρήγορα λοιπόν. Ψυχραιμία, δεν είναι ώρα για μαγκιές ή για υπερβολές, η κίνηση σχετικά περιορισμένη σε αυτή τη χρονική στιγμή (είναι περίεργο πως ο κόσμος άργησε να καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε) και ξεκινάμε για έναν άγνωστο δρόμο μέσα στη νύχτα, στον οποίο έπρεπε να πάω σχετικά γρήγορα.
"Ανοιχτή τυφλή αριστερή στροφή, ακολουθούμενη από δεξιά κατηφορική φουρκέτα, 500 μέτρα ευθεία, χάσιμό...". Χωρίς το Destinator θα πήγαινα το πολύ με 40-50km/h, γιατί πολύ απλά δεν θα ήξερα αν μετά το "χάσιμο" υπάρχει άλλη φουρκέτα. Βλέπω όμως ευθεία στο A701, flat out με περίπου 90km/h και πολύ απλά πήγαινα σαν να ήξερα τη διαδρομή απ' έξω και την έκανα κάθε μέρα. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται πολλές φορές και χωρίς να κινδυνέψουμε όυτε μια στιγμή (ούτε άγγιξα ποτέ την υπερβολή), είμαι σίγουρος ότι 10 λεπτά τα γλύτωσα. Και αν νομίζετε ότι αυτό δεν έχει σημασία, τότε πολύ απλά σας λέω ότι οι φίλοι μας που ακολουθούσαν με χρονική απόσταση 10 λεπτών εγκλωβίστηκαν στο Παλιούρι (η φωτιά είχε ήδη φτάσει εκεί).
Μετά τη Ν. Σκιώνη, η ατμόσφαιρα "καθάρισε", άρχισαν επιτέλους να πιάνουν κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί και ένα μεγάλο άγχος έφυγε. "Ο Μασούτης κάηκε" ακούω και πολύ απλά θέλω να ευχαριστήσω την NGI με τους εκπληκτικούς χάρτες της, οι οποίοι βοήθησαν την κορούλα μου να μην αναπνεύσει όυτε έναν κόκκο καπνού.
Την άλλη μέρα επιστροφή πάλι πίσω για να μαζέψω τα πράγματα και απανθρακωμένα αυτοκίνητα από "εγκλωβισμένους" "στόλιζαν" τον δρόμο σύμπληρώνοντας το μακάβριο σκηνικό μαζί με τα καμμένα πεύκα.
Για την ιστορία, η φίλοι μου κατάφεραν να φτάσουν Θεσσαλονίκη στις 3:30 π.μ. καταταλαιπωρημένοι από τον καπνό και το μποτιλιάρισμα, αλλά ευτυχώς "αθικτοι"...
Οτι και να πουμε ειναι λιγο τετοιες στιγμες να πανε και να μην ξαναγυρισουν..
Οτι και να πουμε ειναι λιγο τετοιες στιγμες να πανε και να μην ξαναγυρισουν..
Άραγε αυτοί που τις προκαλούνε είναι γήινοι?? Δεν μπορώ να φανταστώ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ να κάνουνε τέτοιες πράξεις με τόσο δυσάρεστα αποτελέσματα για να ικανοποιήσουν τη μ....α τους ή συμφέροντα............
Ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια. Δεν ήθελα να κάνω ένα μελό post (όπως τελικά αποδείχτηκε ότι έκανα), απλά ήθελα να αναδείξω το αίσθημα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς που σου προσδίδει σε μια δύσκολη στιγμή ένα καλό πρόγραμμα navigation (για την ακρίβεια οι καλοί χάρτες).
Έχω και μια παρατήρηση για το νέο χάρτη (προφανώς το ίδιο θα ισχύει και για τον παλιό):
Αντιλαμβάνεται το απαγορευτικό για αριστερά; Για παράδειγμα είμαι στην Πανεπιστημίου με κατεύθυνση την Φιλελλήνων και μου λέει ότι μπορώ να στρίψω αριστερά στην Ομήρου, η οποία όντως "κατεβαίνει", αλλά ελέω λεωφορειολωρίδας απαγορεύεται η στροφή αριστερα. Αντίστοιχο παράδειγμα θυμάμαι και στη Θεσσαλονίκή, κινούμενος επί της Αλ. Παπαναστασίου μου λέει ότι μπορώ να στρίψω αριστερά στην Παρασκευοπούλου, ενώ υπάρχει απαγορευτικό.
Είναι πρόβλημα του προγράμματος ή του χάρτη; Έχει νόημα να προσπαθήσω να τα καταγράψω στην εφαρμογή λαθών;
Ευχαριστώ,
Κώστας
Καλημερα...
Παιδια μια ερωτηση. Σε πολλες πολεις οπως για παραδειγμα η πολη της Ζακυνθου δεν υπαρχουν τα ονοματα των οδων ενω ειναι χαρτογραφημενα...! Αυτο συμβαινει επειδη ειναι η Beta εκδοση ή προκειται για λαθος?
Παρατήρησα ότι στην τελευταία αγγλική έκδοση beta στην Αλεξανδρουπόλεως (που είναι το πατρικό μου) που είναι ένας δρόμος που καταλήγει στο Λαϊκό Νοσοκομείο, εκει που την κόβει η Μιχαλακοπούλου και μετά μέχρι το τέλος της δεν εμφανίζει την αρίθμησή της. Συγκεκριμένα το 50 που είναι και το πατρικό μου δεν το δείχνει καθόλου. Στις προηγούμενες εκδόσεις (Αγγλική και Ελληνική) οι αριθμοί εμφανίζονται κανονικά.
Παρατηρησα στην τελευταια εκδοση του χαρτη και εγω το εξης.
Στην πολη των Σερρων εχει καταχωρημενες δυο οδους με τ'ονομα Μαραθωνος.
Η πρωτη σα προεκταση της Πολυτεχνειου ενω στην πραγματικοτητα ειναι ολοκληρη η Πολυτεχνειου και οχι Μαραθωνος.
Η δευτερη που ειναι και η σωστη ειναι η Μαραθωνος η οποια ειναι καθετη στην Στρυμωνος.
Ελπιζω να διορθωθει συντομα διοτι αν καποιος πληκτρολογισει τ'ονομα Μαραθωνος θα τον παει σε λαθος μερος στην αλλη ακρη της πολης!!!!!!
Περιμενω νεα φιλε zeppelin!!!!!! :wink:
Όλες οι παρατηρήσεις καταγράφονται και ελέγχονται αλλά οι διορθώσεις είναι για την επόμενη έκδοση από την 2006.Q3
Panayiotis Koumparelos
29-08-06, 16:29
Κατέβασα πριν από λίγο την ελληνική έκδοση Q3.4503.zip. Προσπάθησα να το αποσυμπιέσω με το WinRar και μου έβγαλε το μήνυμα :
H:\IPAQ\NGI_Map_Destinator+Greek-v2006[1].Q3.4503.zip :Unexpected end of archive
Το κατέβασα και δεύτερη φορά αλλά το πρόβλημα παραμένει
Με τιμή
Παναγιώτης Κουμπαρέλος
Δυστυχώς δε μπορώ να το κατεβάσω, μήπως έχει καταβάσει κάποιος το νέος χάρτη Ελληνκό & Αγγλικό να μας πει αν όλα είναι οκ?
Επιτέλους βγήκε :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
29/08/2006 (Έκδοση: 2006.Q3.4503 - Ελληνική - Μέγεθος: 23.7 MB)
Εγω κατεβασα τον Ελληνικο,ο οποιος ειναι αψογος.
Κανενα προβλημα με την αποσυμπιεση του .zip ουτε και με την εγκατασταση.
Δυστυχώς δε μπορώ να το κατεβάσω, μήπως έχει καταβάσει κάποιος το νέος χάρτη Ελληνκό & Αγγλικό να μας πει αν όλα είναι οκ?
Μόλις τον κατέβασα (gr), όλα οκ :lol: :lol:
καλησπέρα μετα και την τρίτη προσπάθεια να κατεβάσω τον ελληνικό χάρτη τίποτα.γιατί;
με το που φτανει τα 13,2 mb τέλος.
help me.
Μολις τον κατεβασα και εγω!!!!!! :D :D :D
καλησπέρα μετα και την τρίτη προσπάθεια να κατεβάσω τον ελληνικό χάρτη τίποτα.γιατί;
με το που φτανει τα 13,2 mb τέλος.
help me.
Περίπου το ίδιο συμβαίνει και σ' εμένα. ???
Τελικά όλα καλά. Συγχαρητήρια στην NGI !!!
Μόλις τους κατέβασα και αποσυμπίεσα και δεν αντιμετώπισα όποιο πρόβλημα.
Πάμε λοιπόν για εγκατάσταση.
Παιδιά με το μαλακό τα downloads, δε χρειάζεται σήμερα να κατεβάσετε και τον Αγγλικό χάρτη, αφήστε και τους άλλους να κατεβάσουν!
εγώ τον κατέβασα και στην αποφυγη δρομων εχει μονο διοδια και προεπιλεγμενο που πηγαν τα αλλα που ειχα στις προηγουμενες εκδοσεις χαρτων αττικη οδοσ, δακτυλιοσ κλπ?
εγώ τον κατέβασα και στην αποφυγη δρομων εχει μονο διοδια και προεπιλεγμενο που πηγαν τα αλλα που ειχα στις προηγουμενες εκδοσεις χαρτων αττικη οδοσ, δακτυλιοσ κλπ?
Πρέπει να εγκαταστήσεις και τα ForLinks.
Παιδιά με το μαλακό τα downloads, δε χρειάζεται σήμερα να κατεβάσετε και τον Αγγλικό χάρτη, αφήστε και τους άλλους να κατεβάσουν!
ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ !!!!!!
ΜΗΝ τραβατε ολο το bandwidth παρτε τον Ελληνικο και τον Αγγλικο απο Δευτέρα .. :wink:
τζίφος τα forlinks είναι εγκατεστημένα
τζίφος τα forlinks είναι εγκατεστημένα
:!: :!: :!: :!:
Logikotato...
kanta copy apo epanw,.... den xreiazete na trexeis to cab
Olympic260
29-08-06, 19:09
Κατέβασα και τους 2 και Αγγλικό και Ελληνικό. Έκανα xtract τα zip και τα πέρασα στα αντίστοιχα folder στο PDA GreeceU & GreeceE.
Αλλά ανολιγοντας το Destinator στην εναλλαγή χαρτών μου βγάζει μόνο τοn Ελληνικό και σαν map τον GreeceE. Στην flash έχει και τα 2 foder. Δοκίμασα συνολικά 3 επανεγαταστάσεις αλλα το ίδιο. Δεν είναι μέγα πρόβλημα για μενα μια ποθ χρησ/οιω τον Ε΄λληνικό έτσι και αλλιώς. Έχει δει κανεις τίποτα τέτοιο παρόμοιο?
Chris
PS Το PN είναι original.
Κατέβασα και τους 2 και Αγγλικό και Ελληνικό. Έκανα xtract τα zip και τα πέρασα στα αντίστοιχα folder στο PDA GreeceU & GreeceE.
Αλλά ανολιγοντας το Destinator στην εναλλαγή χαρτών μου βγάζει μόνο τοn Ελληνικό και σαν map τον GreeceE. Στην flash έχει και τα 2 foder. Δοκίμασα συνολικά 3 επανεγαταστάσεις αλλα το ίδιο. Δεν είναι μέγα πρόβλημα για μενα μια ποθ χρησ/οιω τον Ε΄λληνικό έτσι και αλλιώς. Έχει δει κανεις τίποτα τέτοιο παρόμοιο?
Chris
PS Το PN είναι original.
Δωσε πληρη path εγκαταστασης των χαρτων σου ...
Olympic260
29-08-06, 19:41
Δωσε πληρη path εγκαταστασης των χαρτων σου ...
Είναι SD-MMC CArd\DestinatorApps\GreeceE
SD-MMC CArd\DestinatorApps\GreeceU
Chris
Olympic260
29-08-06, 19:43
Επίσης είδα οτι σε μερικά Χρήσιμα είναι mixed Ελληνικά με Αγγλικά.
ΠΧ Στα Goddys η Δάφνη είναι περασμένη Δaφnh η Νέα Σμύρνη Neα Sμυρnh
Chris
Chris
Aυτο συμβαινει και σε μενα... :?
Φιλοι εγω θα πω ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια μίας εταιρείας με Έλληνες που θέλουν να κανουν μεγάλα βήματα μπροστά. Σπανιο για την Ελλάδα μας.
Προσπάθησα να κατεβ'ασω τον Ελληνικό νέο χάρτη αλλά και εμένα στα 12-16 ΜΒ σταματάει ... Έφτασα τις 10 φορες και τωρα παπαλα.....
Ο Αγγλικός κατέβηκε αμέσως.....
Έστειλα email και αναμένω ....
Προσπάθησα να κατεβ'ασω τον Ελληνικό νέο χάρτη αλλά και εμένα στα 12-16 ΜΒ σταματάει ... Έφτασα τις 10 φορες και τωρα παπαλα.....
Μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις. Επειδή κατεβάζετε όμως όλοι μαζί, αν κόβεται συνέχεια δοκίμασε αργότερα ή αύριο!
Στο νέο Ελληνικό χάρτη, Χρήσιμα στις Δημόσιες Υπηρεσίες, και Τράπεζες, η μόνη ένδειξη που εμφανίζεται είναι ΑΤΕ bank Αγίου Μελετίου ... πολλές φορές. Στην Αγγλική έκδοση όλα εντάξει...
τι μπορεί να φταίει;
... βέβαια κάθε καταχώρηση Αγίου Μελετίου έχει διαφορετικές Συντεταγμένες και αντιστοιχελι σε άλλο σημείο, που στο χάρτη φαίνεται στην κανονική του θέση και με το κανονικό του σύμβολο. (Δημαρχείο κτλ..)
Μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις. Επειδή κατεβάζετε όμως όλοι μαζί, αν κόβεται συνέχεια δοκίμασε αργότερα ή αύριο!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Θα δοκιμάσω αύριο.
PanayiotisN560
30-08-06, 01:01
Στο νέο Ελληνικό χάρτη, Χρήσιμα στις Δημόσιες Υπηρεσίες, και Τράπεζες, η μόνη ένδειξη που εμφανίζεται είναι ΑΤΕ bank Αγίου Μελετίου ... πολλές φορές. Στην Αγγλική έκδοση όλα εντάξει...
τι μπορεί να φταίει;
Και εμένα μου το βγάζει αυτό :( Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να διορθωθεί; Να περιμένουμε μια νέα έκδοση ForLinks; Να σημειώσω ότι έχω εγκαταστήσει μόνο τον ελληνικό χάρτη...
Πάντως σε κάθε περίπτωση ο νέος χάρτης μου φαίνεται αρκετά καλύτερος, ακόμα και στα σημεία που υποτίθεται δεν περιμέναμε αλλαγές...και επιτέλους τα χρήσιμα εμπλουτίστηκαν! Μπράβο NGi!!!
Προκαλώ την NGI να μας πεί τώρα πόσα πήρε από την ATE Bank για τηνγκρίζα διαφήμιση και για να σβήσει τον ανταγωνισμό της..... :D :D :D :D :D :D
τι μπορεί να φταίει;
Προφανώς στην "μετατροπή" του αρχείου της NGI από την μαμά εταιρεία έχουν γίνει λάθη. Εγώ με μια γρήγορη ματιά είδα και ονόματα οδών να έχουν λάθος σύνταξη πλέον. Ας τα αναφέρουμε στην NGI για να τα διορθώσουν με νέα έκδοση.
Αγαπητέ συντονιστή
Μήπως θα είναι πιο εύκολο για όλους μας, αν η αναφορά λαθών ή παρατηρήσεων γίνεται ανά γεωγραφική περιοχή; Μια ομαδοποίηση του τύπου ΑΤΤΙΚΗ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΠ. νομίζω πως θα μας βοηθούσε όλους.
Φιλικά
theo
Ο λόγος που δε το κάνουμε είναι ότι η πιο οργανωμένη διαδικασία αναφοράς λαθών είναι η εφαρμογή λαθών που υπάρχει στο site μας. Σε λίγο καιρό θα την αναβαθμίσουμε με πολύ διαφοετικό look & feel και θα σας παρακαλούσαμε να βάζετε εκεί τις αναφορές σας. Μέχρι τότε χρησιμοποιήστε το www.driveme.gr με αποστολή e-mail στο destinator@ngi.gr
Α.Καλα ζαχαροπλαστεια εχει μονο η Θεσσαλονικη[εμεις στην Αθηνα δεν τρωμε γλυκα]
Β.Συμφωνα με τον χαρτη και ακολουθωντας την πλοηγηση για Δοιρανη σε καποιο σημειο πρεπει να παρω βαρκα [στον προηγουμενο χαρτη πηγαινα οδικος]
ΑΛΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ . ΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΤΕ ΣΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΧΑΡΤΩΝ
Chris
Aυτο συμβαινει και σε μενα... :?
Και σε μενα ρε γαμωτο το ιδιο συμβαινει.
Επισης ολες οι τραπεζες αναφερονται σαν ΑΤΕ αλλα βεβαια δουλευουν κανονικα.
Zep γιατι;
Γινετε να το διορθώσετε;
Νομιζω οτι εχω κατι αξιολογο να αναφερω,το οποιο απευθυνεται περισσοτερο στα παιδια της NGI,μιας και αυτοι επεξεργαζονται τους χαρτες.
Πηρα ενος φιλου μου το ΜΙΟ 550 και μαζι με το δικο μου 550,τα εβαλα στο αυτοκινητο,και εκανα διαδρομες γυρω-γυρω την Αθηνα για 2 μερες.Ο φιλος εχει DN6(προτελευταια εκδοση με ελληνικα με λατινικους χαρακτηρες),και εγω το εργοστασιακο MIO MAPS(NAVIGON).Hθελα να συγκρινω τα 2 συστηματα πλοηγησης.
Παρτηρησα τα εξης:
-Απο πλευρας γραφικων,και ζωντανια χρωματων το MIO MAPS ειναι απαιχτο!Δεν παρατηρεις διακεκομενες μαυρες γραμμες (DN6),που οριζουν τους δρομους,αλλα μια συνεχομενη μαυρη γραμμη.Ολα τα χρωματα πολυ πιο ζωντανα.Επισης ο ηχος.Στο DN6 ειναι στθερος και χαμηλος(στο max),και αυξομειωνει μονο απ το PDA.Στο αλλο συστημα,το αυξομειωνεις απο το προγραμμα πλοηγησης και το max ειναι πολυ πιο δυνατο.
-Απο πλευρας παρουσιασης,το MIO MAPS εχει κατω κατω,μια σταθερη μπαρα οπου <<τρεχουν>>υψομετρο,πυξιδα,αποστασεις ,κ.λ.π,και η επομενες 2 μπαρες ,οπου γραφει την παρουσα οδο και την επομενη οδο.Ετσι δεν χρειαζεται να πατας για να εναλασσεις τι θελεις να δεις.ταχεις ολα σταθερα,και αφοσιωνεσαι στην οδηγηση.
Κατα τα αλλα το DN6 σαν ενημερωση δεν συγκρινεται νομιζω με κανενα αλλο,Ειναι κατα μεσο ορο 70% πληρες πανελαδικα.
Μπραβο σας παιδια,νομιζω το μελλον μας θαναι καλυτερο με τις προσπαθειες σας.
Νομιζω οτι εχω κατι αξιολογο να αναφερω,το οποιο απευθυνεται περισσοτερο στα παιδια της NGI,μιας και αυτοι επεξεργαζονται τους χαρτες.
Πηρα ενος φιλου μου το ΜΙΟ 550 και μαζι με το δικο μου 550,τα εβαλα στο αυτοκινητο,και εκανα διαδρομες γυρω-γυρω την Αθηνα για 2 μερες.Ο φιλος εχει DN6(προτελευταια εκδοση με ελληνικα με λατινικους χαρακτηρες),και εγω το εργοστασιακο MIO MAPS(NAVIGON).Hθελα να συγκρινω τα 2 συστηματα πλοηγησης.
Παρτηρησα τα εξης:
-Απο πλευρας γραφικων,και ζωντανια χρωματων το MIO MAPS ειναι απαιχτο!Δεν παρατηρεις διακεκομενες μαυρες γραμμες (DN6),που οριζουν τους δρομους,αλλα μια συνεχομενη μαυρη γραμμη.Ολα τα χρωματα πολυ πιο ζωντανα.Επισης ο ηχος.Στο DN6 ειναι στθερος και χαμηλος(στο max),και αυξομειωνει μονο απ το PDA.Στο αλλο συστημα,το αυξομειωνεις απο το προγραμμα πλοηγησης και το max ειναι πολυ πιο δυνατο.
-Απο πλευρας παρουσιασης,το MIO MAPS εχει κατω κατω,μια σταθερη μπαρα οπου <<τρεχουν>>υψομετρο,πυξιδα,αποστασεις ,κ.λ.π,και η επομενες 2 μπαρες ,οπου γραφει την παρουσα οδο και την επομενη οδο.Ετσι δεν χρειαζεται να πατας για να εναλασσεις τι θελεις να δεις.ταχεις ολα σταθερα,και αφοσιωνεσαι στην οδηγηση.
Κατα τα αλλα το DN6 σαν ενημερωση δεν συγκρινεται νομιζω με κανενα αλλο,Ειναι κατα μεσο ορο 70% πληρες πανελαδικα.
To destinator 6 einai mia sketh fouska se sxesh me kapoia alla ..
Ta kalitera erxontai... :lol: :lol:
:wink:
Β.Συμφωνα με τον χαρτη και ακολουθωντας την πλοηγηση για Δοιρανη σε καποιο σημειο πρεπει να παρω βαρκα [στον προηγουμενο χαρτη πηγαινα οδικος]
ΑΛΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ . ΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΤΕ ΣΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΧΑΡΤΩΝ
Στην Ελλαδα εισαι, παντα θα χρειαζομαστε αναβαθμισεις χαρτων.
mastoris than.
30-08-06, 19:53
Ναι έκανε λάθη,μπορεί πάντα να κάνει.Τα υπολογιστικά συστήματα μοιάζουν δεν είναι ανθρώπινος εγκέφαλος.30-8-06 γραφεία NGI πελάτες ανυπόμονοι (μαζί και εγώ)ευγένεια,υπομονή,συμβο λές.Τότε το προιόν είναι μοναδικό και η εταιρεία κορυφαία.Συγχαρητήρια.
ειστε φαν της αγροτικης? γιατι ολες οι τραπεζες λεγονται ατε και ειναι και στην ιδια οδο στην αγιου μελετιου πως φτιαχνεται αυτο?
Αν έχεις εγκαταστήσει και τρέχεις το D6 τα Forlinks πρέπει να τα τοποθετήσεις \destinator\Userdata\ForLinks...
To destinator 6 einai mia sketh fouska ???? se sxesh me kapoia alla ..
Opos ??
Αν έχεις εγκαταστήσει και τρέχεις το D6 τα Forlinks πρέπει να τα τοποθετήσεις \destinator\Userdata\ForLinks...
Παιδια εγω εχω εγκαταστησει τα ForLinks και το προσεξα πως ουτε και μενα εχει στην αποφυγη δρομων τα αλλα που ειχαν οι προηγουμενες εκδοσεις. Το δοκιμασα και χειροκινητα (αν και ειναι στο κλασικο φακελο) αλλα παλι τα ιδια. Εσεις δεν ειχατε κανενα προβλημα;
To destinator 6 einai mia sketh fouska ???? se sxesh me kapoia alla ..
Opos ??
Ypomonh kai egrhgorsh...
Opws exoume ginei edw mesa etsi kai yposxetheis kati kai den ylopoihthei amesa to poli na sou kopsoun to kefali ... :lol: :lol: :lol: :lol:
Panayiotis Koumparelos
31-08-06, 08:23
Καλημέρα,
Να συμφωνήσω και εγώ με τον Spyrazf1, όλες οι τράπεζες είναι ΑΤΕ , Αγ.Μελετίου 106, αν και τα εικονίδια επάνω στο χάρτη είναι στις σωστές τοποθεσίες (μιλάω κυρίως για δήμο Αχαρνών).
Πως μπορεί να διορθωθεί;
Με τιμή
Παναγιώτης Κουμπαρέλος
Έτσι έτσι.
Ypomonh kai egrhgorsh...
Opws exoume ginei edw mesa etsi kai yposxetheis kati kai den ylopoihthei amesa to poli na sou kopsoun to kefali ... :lol: :lol: :lol: :lol:
χαρτζ, χουτζ ( θόρυθος από ακόνισμα χαντζάρας). ΛΕΓΕ, ΠΕΣ ΤΑ ΟΛΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙ....
MinOtaVrS έγραψε:
Ypomonh kai egrhgorsh...
Opws exoume ginei edw mesa etsi kai yposxetheis kati kai den ylopoihthei amesa to poli na sou kopsoun to kefali ... Laughing Laughing Laughing Laughing
Και αν είναι το πάνω, πάει καλά. Αν είναι το κάτω όμως........... :D :D :D :D :D
Αφετηρία ¨Εγνατία
Προορισμός Τομπάζη 18
Γιατί με βγάζει από την Κ.Καραμανλή Με στέλνει από παπαναστασίου (που είναι κλειστή σε εκείνο το ρευμα) για να με ξαναγυρίσει στην Κ.Καραμανλή 200 μέτρα μετά και να συνεχίσω κανονικά.
1) Δε φαντάζομαι να είναι πολιτικό το θέμα
2) Δεν έχω το Ιπποκράτειο στις αποφυγές (εκτός και αν το πρόγραμμα ξέρει κάτι παραπάνω και θα έπρεπε να το είχα)
:D :D
vasiliadis1
31-08-06, 11:08
καλήμέρα, θα μπορούσα να γνωρίζω για ποιόν λόγο 'σβύστηκε' το μύνημα που είχα ποσταρει σαν απάντηση στον φίλο PAVL-2? Δέν νομίζω πως έγραψα κάτι προσβλητικό ή τέλος πάντων κάτι που δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα. Τοσα δημοσιεύονται καθημερινά που πραγματικά θα έπρεπε να διαγράφονται. Γραφω αυτο το post γιατι πραγματικά μου έκανε εντύπωση.
Πάντα φιλικά, και χωρίς καμία απολύτως (ειλικρινά) διάθεση κόντρας ή οτιδήποτε τέτοιο!! :D
καλήμέρα, θα μπορούσα να γνωρίζω για ποιόν λόγο 'σβύστηκε' το μύνημα που είχα ποσταρει σαν απάντηση στον φίλο PAVL-2? Δέν νομίζω πως έγραψα κάτι προσβλητικό ή τέλος πάντων κάτι που δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα. Τοσα δημοσιεύονται καθημερινά που πραγματικά θα έπρεπε να διαγράφονται. Γραφω αυτο το post γιατι πραγματικά μου έκανε εντύπωση.
Πάντα φιλικά, και χωρίς καμία απολύτως (ειλικρινά) διάθεση κόντρας ή οτιδήποτε τέτοιο!! :D
Aπ'όσο γνωρίζω δε διαγράφηκε κανένα μήνυμα. Όπως θα έχετε δει δεν είναι αυτή και η πολιτική του forum. Υποθέτω ότι κάτι συνέβη κατά την υποβολή του μηνύματος, ίσως λόγω μεγάλης κίνησης του site. Αν θέλεις ξαναγράψε το μήνυμά σου.
Ο νέος χάρτης μου κάνει κάτι περίεργα και δεν ξέρω αν το κάνει και σε σας...
Όταν επιταγχύνω και ο χάρτης κάνει αυτόματα zoom out τότε χάνονται από την οθόνη ξαφνικά τα πάντα για κλάσματα δευτερολέπτου και μετά επανέρχεται. Μερικές φορές επίσης όταν επανέρχεται με πετάει σε άλλους δρόμους. Έχω τους γνήσιους και ο προηγούμενος δεν έκανε τέτοια.
Εμένα σήμερα 2 μου έριξε ακαριαία μπλέ οθονη και μετά ξαναέστρωσε.
Τελικά χρειάζεται να ξανακατεβάσουμε τους χάρτες για να φτιαχθεί το bug με την ATE?
Όταν επιταγχύνω και ο χάρτης κάνει αυτόματα zoom out τότε χάνονται από την οθόνη ξαφνικά τα πάντα για κλάσματα δευτερολέπτου και μετά επανέρχεται. Μερικές φορές επίσης όταν επανέρχεται με πετάει σε άλλους δρόμους. Έχω τους γνήσιους και ο προηγούμενος δεν έκανε τέτοια.
Μου κάνει ακριβως το ιδιο και μερικες φορες σβήνουν μόνο οι κεντρικοι δρόμοι που είναι πορτοκαλι γραμμες και ξαναέρχοναται.
Μου κάνει ακριβως το ιδιο και μερικες φορες σβήνουν μόνο οι κεντρικοι δρόμοι που είναι πορτοκαλι γραμμες και ξαναέρχοναται.
Poia ekdosh exeis kai se poio shmeio einai apothikevmenos o fakelos destinator technologies (gia to 6) kai o HTC (gia to PN)
Επίσης τι συσκευή έχεις? Ο νέος χάρτης είναι αρκετά μεγαλύτερος από τον προηγούμενο και ενδεχομένως αυτό να έχει αντίκτυπο σε παλαιότερες συσκευές.
Εμένα σήμερα 2 μου έριξε ακαριαία μπλέ οθονη και μετά ξαναέστρωσε.
Τελικά χρειάζεται να ξανακατεβάσουμε τους χάρτες για να φτιαχθεί το bug με την ATE?
Το bug με την ATE έχει λυθεί, όποιος θέλει μπορεί να κατεβάσει ξανά το χάρτη.
Επίσης τι συσκευή έχεις? Ο νέος χάρτης είναι αρκετά μεγαλύτερος από τον προηγούμενο και ενδεχομένως αυτό να έχει αντίκτυπο σε παλαιότερες συσκευές.
Αν τίθεται θέμα μεγέθους χάρτη, τότε με τους χάρτες Ευρώπης της τάξεως των +200 MB, πως λειτουργούν κανονικά οι παλαιότερες συσκευές ;
To έχεις δοκιμάσει σε πυκνό δίκτυο σαν της Αθήνας? Δύσκολα βρίσκεις κάτι αντίστοιχο στην Ευρώπη. Βέβαια το πιο σημαντικό είναι κι συνδυασμός του μεγαλύτερου χάρτη με unicode fonts! (στον Αγγλικό δε νομίζω να παρατηρούνται οι ίδιες καθυστερήσεις)
To έχεις δοκιμάσει σε πυκνό δίκτυο σαν της Αθήνας? Δύσκολα βρίσκεις κάτι αντίστοιχο στην Ευρώπη. Βέβαια το πιο σημαντικό είναι κι συνδυασμός του μεγαλύτερου χάρτη με unicode fonts! (στον Αγγλικό δε νομίζω να παρατηρούνται οι ίδιες καθυστερήσεις)
Τον νέο χάρτη δεν τον δοκίμασα ακόμη μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια πυκνότητα όμως δεν είχε και η προηγούμενη έκδοση; (στην οποία δεν διαπίστωσα προβλήματα τέτοιου είδους). Δεν είδα να αναφέρει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα, εκτός των κατόχων κάποιας συγκεκριμένης μάρκας PPC. Επίσης δεν νομίζω ότι η πυκνότητα δικτύου της Αθήνας είναι τόσο μεγάλη ώστε να υπερκαλύπτει την διαφορά μεγέθους συγκριτικά με τους Ευρωπαϊκούς χάρτες και να δημιουργεί καθυστερήσεις. Θα μας βοηθούσαν οι φίλοι που διαπίστωσαν καθυστερήσεις, εαν μας έλεγαν με τι συσκευές και κάρτες λειτουργούν τους χάρτες. Τελικά είναι θέμα μεγέθους χάρτη, πυκνότητας δικτύου, τύπου συσκευής, τύπου κάρτας, ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων από κάρτα σε συσκευή, ή όλα μαζί ??? Στο κάτω - κάτω η διαφορά με τον προηγούμενο χάρτη είναι 7,7 MB περίπου.
Μήπως συμβαίνει αυτό;
http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=1735
Έχω Eten G500 που είναι από τις πιο γρήγορες συσκευές που είχα ποτέ.
Δεν είναι θέμα pda πάντως. Τους χάρτες τους έχω στην κάρτα και το πρόγραμμα στην μνήμη. Με τον προηγούμενο όλα ήταν άψογα.
Παρτηρησα τα εξης:
? :roll:
Εχω το ΜΙΟ Α701 - Destinator PN 5.1.172
Το φακελο που λες δεν το βρισκω ουτε στη memory card αλλα ουτε και στη συσκευή στο φακελο \DestinatorApps\Destinator
Πρέπει να ψάξω κάπου ?
Το κάνει ΄περισσότερο νομίζω οταν έχω διαλέξει προορισμό..
Πάντος με τον παλιό χάρτη δεν μου το έκανε...
Φιλικά Ηλίας
Poia ekdosh exeis kai se poio shmeio einai apothikevmenos o fakelos destinator technologies (gia to 6) kai o HTC (gia to PN)
Εχω το ΜΙΟ Α701 - Destinator PN 5.1.172
Το φακελο που λες δεν το βρισκω ουτε στη memory card αλλα ουτε και στη συσκευή στο φακελο \DestinatorApps\Destinator
Πρέπει να ψάξω κάπου ?
Το κάνει ΄περισσότερο νομίζω οταν έχω διαλέξει προορισμό..
Πάντος με τον παλιό χάρτη δεν μου το έκανε...
Φιλικά Ηλίας
Sorry gia des gia ton HSTC
File se afxaristi gia to endiaferon alla pou tha eprepe na einai oste na psakso ???
File se afxaristi gia to endiaferon alla pou tha eprepe na einai oste na psakso ???
Mesa sto My documents gia des...
An den yparxei exeis problhma to opoio exei na kanei me to registration :wink:
Sosta to vrika mesa sto my doc kai exei ena arxeio licence opou to anoiksa kai eida to kleidi tou PN
Sosta to vrika mesa sto my doc kai exei ena arxeio licence opou to anoiksa kai eida to kleidi tou PN
Λοιπον ωραία...
Που εχεις εγκαταστησει το PN ?
To exo valei sti siskevi stin prokathorismeni thesi kai oi xartes einai sti memory card
To exo valei sti siskevi stin prokathorismeni thesi kai oi xartes einai sti memory card
Den vlepw na exeis kapou problima alla den dokimazeis na to kaneis copy sth sd apo thn main memory.. mhpws kai exeis problhma me fortoma ths main memory
Έχω Mio168 και τα δύο αυτά αρχεία δεν υπάρχουν.
Πουθενά δεν υπάρχει \activation\ κατάλογος.
Το PN είναι κανονικά αγορασμένο (online order) και δουλεύει κανονικά.
Ευτυχώς που είχα τυπώσει την σελίδα όταν έκανα την ενεργοποιήση.
File MinOtaVrS,
Na kano apla copy paste ???
i unisntall kai ksana install ??
File MinOtaVrS,
Na kano apla copy paste ???
i unisntall kai ksana install ??
kanta cut paste sthn sd
ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ 'ΠΟΛΗ'
ΧΑΙΔΑΡΙ ΚΑΙ ΑΙΓΑΛΕΩ.
ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ?
το αιγαλεω βγαινει κανονικα το χαιδαρι πληκτρολογησε μονο χα
snif.... snif... snif...
κ. Μινώταυρε.....
κάτι "έπιασε" το αυτί μου .. περί υποσχέσεων.....
χμ.... χμ...
για να δούμε ...
γίνε λίγο περισσότερο ...... λεπτομεριακός....
ΤΑΧΙΣΤΑ... ΤΑΧΙΣΤΑ..... :lol: :lol:
Εκκίνηση : Προέκταση Μεάνδρου αμέσως μετά τον περιφερειακό (Στο χάρτη δεν έχει όνομα) 22.9061 E, 40.6810 N
Προορισμός Ομήρου, Ωραιόκαστρο
Προτινόμενη διαδρομη 10,5 χιλ. (Προτρέπει να ξαναγυρίσω στον περιφερειακό)
400 μ. μετά επανυπολογισμός και μου δίνει την σωστή 5,5 χιλ Μέσω παλαιάς συμμαχικής οδού (και αυτή χωρίς όνομα στο χάρτη. 22.9094 E, 40.7022 N
Όταν φτάσω στην Π.Σ.Οδό με προτρέπει να στρίψω αριστερά όχι απο την αεροδρομίου 22.9223 E, 40.7024 N(και αυτή χωρίς όνομα στο χάρτη - είναι η 3 σημαντικότερη είσοδος στο Ωραιόκαστρο - περνάει και λεωφορείο) αλλα από τον πρώτο χωματόδρομο.
Μήπως χρειάζονται περισσότερες διαβαθμίσεις στο δρόμο?
Α και από σήμερα απαγορευτηκε η αριστερή στροφή στον περιφεριακό στο σημείο 3rd Septemvriou Str., Eleftherio Kordelio. Τον κλείσαν με μπαρίερα . Ποιανου ανεγκέφαλου ιδέα ήταν δε ξέρω
ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΑ ΑΤΕ.
ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΕΤΑ?
Το Αιγάλεω βγαίνει όπως και να 'χει.
το ότι αργεί να μου βγάλει το στίγμα στον χάρτη, ενώ έχω 7-8 δορυφόρους έχει να κάνει με τον νέο χάρτη ; γιατί με τον 2005 μου έβγαζε στιγμα κατευθείαν.
έχω Destinator 6 και MIO P550
ΥΓ: το for links πρέπει να το αντιγράψω και στο D6 ; ή οι οδηγίες ισχύουν μόνο για το PN ;
ΥΓ: το for links πρέπει να το αντιγράψω και στο D6 ; ή οι οδηγίες ισχύουν μόνο για το PN ;
κάνεις αντιγραφή τον κατάλογο στο \userdata\forlinks για το 6.
Έχει παρατηρήσει κανείς καθυστέρηση στον υπολογισμό της διαδρομής? Εμένα στο YAKUMO αργεί απελπιστικά ο νέος χάρτης ενώ σε ένα φίλο μου που το είδα σε Compaq δουλεύει κανονικά……..καμία ιδέα????
ναι να μια ιδεα αλλαξε μηχανημα τα yakumo ειναι της πλακας ειδικα το delta300 που ειχα ειναι απομιμηση του miο168.Εγω απελπιστηκα και πηρα το Qtek9000 καλα κορυφη το μηχανημα 520 επεξεργαστης και 128rom μνημη τι να κανει το γιακουμο και το 168 αυτα τα προγραμματα εχουν απαιτησεις. οσο περναει ο καιρος θα αυξανονται οι ταχυτητες
παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας. Υπαρχει καποιος να εχει αποθηκευσει το εμπορικο κεντρο the mall στα αγαπημενα του για να μου δωσει τις συντεταγμενες να τις περασ κι εγω γιατι δευτερα πρωι πρωι πρεπει να φυγω απο πατρα και να παω εκει και δεν εχω ιδεα οχι μονο που ειναι αλλα και πως θα παω;
Εψαξα στα χρησιμα στα εμπορικα κεντρα αλλα δε το εχει.
Παρακαλω οποιον το εχει να με βοηθησει
Ευχαριστω
Φιλικα
Σπυρος
παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας. Υπαρχει καποιος να εχει αποθηκευσει το εμπορικο κεντρο the mall στα αγαπημενα του για να μου δωσει τις συντεταγμενες να τις περασ κι εγω γιατι δευτερα πρωι πρωι πρεπει να φυγω απο πατρα και να παω εκει και δεν εχω ιδεα οχι μονο που ειναι αλλα και πως θα παω;
Ευχαριστω
Φιλικα
Σπυρος
Αν δεν κάνω λάθος Σπύρο, είναι Α. Παπανδρέου 35 η οποία είναι παράλληλος της Κηφισίας.
Ευχαριστω
Φιλικα
Σπυρος
βάλε το στα χρησιμα προαστιακο στη ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ ΜΑΡΟΥΣΙ και θα πασ :lol:
Ευχαριστω
Φιλικα
Σπυρος
Σπύρο είσαι τυχερός!! Αρέσει το the mall στην κοπέλα μου........ :lol: :lol:
23.79211 38.04504
Ψυχαγωγία -> Κινηματογράφοι -> Mall Πολυχώρος
Πραγματικα σας ευχαριστω όλους σας. Με συγκινησε η αμεση ανταποκριση σας και αυτη σας η σταση υποστηριζει ακομα περισσοτερο την αποψη μου για αυτη την ομαδα που εχει δημιουργηθει. Ειλικρινα σας ευχαριστω
Φιλικα και ομαδικα
Σπυρος
ναι να μια ιδεα αλλαξε μηχανημα τα yakumo ειναι της πλακας ειδικα το delta300 που ειχα ειναι απομιμηση του miο168.Εγω απελπιστηκα και πηρα το Qtek9000 καλα κορυφη το μηχανημα 520 επεξεργαστης και 128rom μνημη τι να κανει το γιακουμο και το 168 αυτα τα προγραμματα εχουν απαιτησεις. οσο περναει ο καιρος θα αυξανονται οι ταχυτητες
Το να λέμε πράγματα χωρίς να ξέρουμε είναι πολύ εύκολο ………το Yakumo έχει 266 επεξεργαστή ενώ το Compaq 200 και στο Compaq παίζει μια χαρά άρα δεν είναι θέμα ισχύος κάτι άλλο φταίει …….
καλα δοκιμασε το σε δυνατο μηχανημα και τα ξαναλεμε
απαντάς για να απαντάς ή διαβάζεις πρώτα τη λέει ο άλλος;;;;;;;;
απαντάς για να απαντάς ή διαβάζεις πρώτα τη λέει ο άλλος;;;;;;;;
Και μαλιστα μιλαει για ενα μηχανημα 1000 ευρω, που ΔΕΝ παιζει σωστα το Destinator. Αργη περιστροφη χαρτη, απωλεια διαδρομης για καποια δευτερα καθε λιγο και λιγακι κ.λ.π
Το τεσταρα με 3 διαφορετικα 9000( 2 που ειχα εγω κατα διαστηματα και ενα ενος φιλου) και ολα παιζαν με τετοιο τροπο.
Το είδα σε Compaq 3870 με 200 Mhz επεξεργαστή με τον καινούργιο χάρτη να παίζει άψογα ενώ στο δικό μου Yakumo 266 Mhz επεξεργαστή μόλις έβαλα τον νέο χάρτη αργεί απελπιστικά στο να υπολογίσει την διαδρομή Αυτό μου δείχνει ότι δεν είναι θέμα ισχύος του Yakumo αλλά κάτι άλλο στο χάρτη kαθώς με τον προηγούμενο έπαιζε άψογα
στο δικό μου yakumo deltax5 με cpu 300mhz το Pn εξαφανίζει τα χρώματα των κεντρικών δρόμων και μένει η μπλε γραμμή και τα υπόλοιπα χωρίς όμως να επηρεάζεται η πλοήγηση αρνητικά.Ενώ στο 6 δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.Επίσης αυτό που παρατήρησα είναι ότι ο υπολογισμός της διαδρομής και γενικά η πλοήγηση γίνονται πιο άνετα αν το πρόγραμμα και ο χάρτης είναι στην μνήμη της συσκευής(ευτυχώς το delta x έχει 512 rom).
Πάντως κάτι πρέπει να παίζει με το νέο χάρτη στα Ελληνικά γιατί με τον αγγλικό το pn δεν κάνει τέτοια κολλήματα και να σκεφτείτε ότι την ίδια ώρα που χρησιμοποιώ το Pn ακούω μουσική από το ppc(από κάρτα μνήμης rsmmc dual voltage 1gb),ενώ χωρίς κανένα άλλο πρόγραμμα ανοιχτό με τον Ελληνικό το Pn έχει πρόβλημα.Με τον προηγούμενο όλα ήταν οκ
vasiliadis1
02-09-06, 23:52
Πάντως κάτι πρέπει να παίζει με το νέο χάρτη στα Ελληνικά γιατί με τον αγγλικό το pn δεν κάνει τέτοια κολλήματα
καλά δηλαδή κάνω εγώ και εχω ακόμη τον αγγλικό χάρτη εγκατεστημένο 8)
καλησπέρα δεν ξέρω αν είναι η σωστή κατηγορία αυτή, εχω ενα μικρό προβληματάκι. Πέρασα τον νέο χάρτη 2006.Q3.4503 και στην αποφυγή δρόμων,ενω είναι στα ελληνικά οι περιορισμοί τα στοιχεια ειναι τετράγωνα και άλλα σχήματα και αριθμοι.
Το μηχάνημα ειναι μιο 168.
Εχω κάνει κάποια γκάφα και δεν ξέρω τι.
Ένας φίλος έχει το ίδιο μηχάνημα και είναι σωστά.
Πιθανόν να είναι και ο λόγος που του έβαλα πλοήγηση απο νέα ιωνία αττικής, προς Αιδηψό με αποφυγή ακτοπλοικών και δεν το δέχτηκε;
Υπόχρεος
Χρησιμοποιείς τις αποφυγές του παλιού χάρτη. Από το χάρτη που κατέβασες πάρε το φάκελο ForLinks και αντικατέστησε τον αντίστοιχο φάκελο στο DestinatorApps του PDA σου.
Χρησιμοποιείς τις αποφυγές του παλιού χάρτη. Από το χάρτη που κατέβασες πάρε το φάκελο ForLinks και αντικατέστησε τον αντίστοιχο φάκελο στο DestinatorApps του PDA σου.
se eyxaristo.
ayto itan
τα κτελ Χαλκίδας έχουν "μετακινηθεί" εδώ και πολύ καιρό έξω από το κέντρο της πόλης και μου κάνει μεγάλη εντύπωση που στο τελευταίο χάρτη (έκδοση 2006) παραμένει στην ίδια θέση.
παιδια θελω παλι τη βοηθεια σας. ξερει κανεις που ειναι το στρ/δο Βαρυτη στο Γουδι; ειναι πισω λεει απο το υπουργειο Δημοσιας ταξης στο αλσος στρατου. αν μπορει να μου πει καποιος την διευθυνση ή τις συντεταγμενες γιατι πρεπει να παω εκει σε λιγες μερες
Ευχαριστω
παιδια θελω παλι τη βοηθεια σας. ξερει κανεις που ειναι το στρ/δο Βαρυτη στο Γουδι; ειναι πισω λεει απο το υπουργειο Δημοσιας ταξης στο αλσος στρατου. αν μπορει να μου πει καποιος την διευθυνση ή τις συντεταγμενες γιατι πρεπει να παω εκει σε λιγες μερες
Ευχαριστω
φίλε μου το μονο που μπορώ να σου δώσω 2 τηλέφωνα:
2107496349
2107496355
σε ευχαριστω πολυ.αν δω οτι δεν ξερει κανεις θα τους παρω να τους ρωτησω. απο το υπουργειο ειναι αυτα τα τηλεφωνα η απο το στρατοπεδο?
σε ευχαριστω πολυ.αν δω οτι δεν ξερει κανεις θα τους παρω να τους ρωτησω. απο το υπουργειο ειναι αυτα τα τηλεφωνα η απο το στρατοπεδο?
τα τηλέφωνα του στρατοπέδου είναι.
Ευχαριστω
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΑΡΥΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ...
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΒΑΛΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ
LON. 23.78112E
LAT. 37.98632N
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΑΚΗ)
ΑΝΕΒΑΙΝΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΠΕΡΝΑΣ ΤΟ 401 ΓΣΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 251 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ
ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΑΡΥΤΗ (ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ)..
ΚΑΝΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΕΥΘΕΙΑ ΣΤΑ 100 ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ....
mino εισαι φοβερος!!!
σε ευχαριστω!!
mino εισαι φοβερος!!!
σε ευχαριστω!!
Δεν κανει τιποτα :wink:
Δεν νομιζω να πηγαινεις στην ΣΠΗΥ .. :lol: :lol:
o aderfos mou paei ekei kai prepei na ton pao. exei sinenteuksi
xexe
στον ΝΕΟ χαρτη αν πατε στα POI :arrow: δημοσιες υπηρεσιες ειναι ολα χάλια (βγάζει ΑΤΕ BANK)
στον ΝΕΟ χαρτη αν πατε στα POI :arrow: δημοσιες υπηρεσιες ειναι ολα χάλια (βγάζει ΑΤΕ BANK)
Έχει ήδη διορθωθεί. Ξανακατέβασε το χάρτη.
Έχει ήδη διορθωθεί. Ξανακατέβασε το χάρτη.
ok
trikalos_1977
05-09-06, 18:43
Στο Άργος ρε παιδιά δεν έχει εθνική τράπεζα καθόλου, και ακόμα πυροσβεστικούς σταθμούς στο Άργος και στο Ναύπλιο δεν υπάρχουν.
Ακόμα και η ποιο γνωστή παραλία της Αργολίδας (Αγ. Νικόλαος η Κονδύλη) δεν έχει καν δρόμο (είναι ανάμεσα από το Βιβάρι και την Κάντια)
Στο Άργος μέσα η οδός Κορίνθου είναι μονόδρομος με κατεύθυνση προς την Αθήνα, δηλαδή από την πλατεία του Αγ. Πέτρου προς την εκκλησιά Αγ. Νικολάου
Γιατί στους χάρτες δεν αναφέρονται καθόλου τα στρατόπεδα ? (απαγορεύονται ?)
To Άργος ανήκει στη κατηγορία των πόλεων που δεν έχουν επισκεφθεί τα συνεργεία μας. Ρίξε μια ματιά στη κάλυψη του χάρτη: http://www.ngi.gr/page.php?pageid=85&languageid=2
Στην Σαλαμίνα έχει γίνει τρομερή δουλειά όσον αφορά την χαρτογράφηση!
Όμως οι ονομασίες των κεντρικών δρόμων (οι οποίοι είναι και οι μόνοι που έχουν ονομασία) έχουν τρομερά λάθη! Επίσης οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν οριστεί σαν κεντρικοί με αποτέλεσμα κάθε λίγο και λιγάκι να σου λέει να στριψεις δεξιά και αριστερά ενώ παραμένεις στον ίδιο δρόμο! :?
Η κλασική ερώτηση σε τέτοιους είδους παρατηρήσεις είναι, "Έχεις κατεβάσει τον τελευταίο χάρτη (2006.Q3.4503);". Θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις τη συμβουλή του grimak ( http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=1781 ), ώστε, κάποιος που θέλει να σε βοηθήσει να λύσεις ένα πρόβλημά σου, να έχει τις απαραίτητες πληροφορίες, σε σχέση με το hardware και software που χρησιμοποιείς.
Υ.Γ: Για τη Σαλαμίνα δεν ξέρω, γι' αυτό και δε σου απάντησα σ' αυτό.
έχω την εντύπωση - κρίνοντας απο τις ημερομηνίες - ότι το directory ForLinks έχει παλαιά αρχεία.
Στην Σαλαμίνα έχει γίνει τρομερή δουλειά όσον αφορά την χαρτογράφηση!
Όμως οι ονομασίες των κεντρικών δρόμων (οι οποίοι είναι και οι μόνοι που έχουν ονομασία) έχουν τρομερά λάθη! Επίσης οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν οριστεί σαν κεντρικοί με αποτέλεσμα κάθε λίγο και λιγάκι να σου λέει να στριψεις δεξιά και αριστερά ενώ παραμένεις στον ίδιο δρόμο! :?
Το γνωρίζουμε! Στην επόμενη έκδοση θα γίνει καλύτερη ψηφιοποίησηση και θα περαστούν και τα ονόματα. Πιθανότατα να επισκεφθεί τη Σαλαμίνα σε ένα μήνα, συνεργείο μας για επιτόπια καταγραφή.
Zep κατα Σερρες πλευρα ξερεις ποτε ειναι να ερθετε!!!!! :wink:
Zep επικοινωνησε οταν θα ερθει η ωρα για να βοηθησω!!!!! :wink:
Καλησπέρα.Έχω ένα αρκετά σοβαρό λάθος στο οποίο το είχα εντοπίσει και στην προηγούμενη έκδοση χάρτη αλλά περίμενα την νέα μήπως και διορθωθεί.Το λάθος παραμένει και είναι το εξής :
LON :23.78141 LAT :38.23778 είναι ο παράδρομος της εθνικής ο οποίος συνεχίζει κανονικά και συναντάει τον :
LON :23.7674 LAT :38.2482 ο οποίος πάει χαλκούτσι κ.τ.λ.
Ευχαριστώ.
Προφανώς δεν έχει πάει ακόμη κάποιος επιτόπου για να ελέγξει, σ' ευχαριστούμε πάντως!
Σύντομα ετοιμάζουμε τη νέα έκδοση της εφαρμογής λαθών, για να είμαστε σίγουροι ότι δε θα μας ξεφεύγει τίποτα!
Μέσα στο forum είναι λίγο επικίνδυνο να ξεχαστεί κάτι!
Από το σημείο 23.0084 E, 40.5388 N ξεκινάει ενας παράδρομος της εθνική που οδηγεί στο ΙΚΤΕΟ της express service και ο οποίος δεν υπάρχει. Με δεδομένη την υπαρξη 2 ΚΤΕΟ στην περιοχή φαντάζομαι πως θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιιμη η προσθήκη του στην επόμενη αναβάθμιση.
Από το σημείο 23.0084 E, 40.5388 N ξεκινάει ενας παράδρομος της εθνική που οδηγεί στο ΙΚΤΕΟ της express service και ο οποίος δεν υπάρχει. Με δεδομένη την υπαρξη 2 ΚΤΕΟ στην περιοχή φαντάζομαι πως θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιιμη η προσθήκη του στην επόμενη αναβάθμιση.
Επίσης μετά την Μαντείων ο δρόμος που συνεχίζει ευθεία προς τον σταθμό ΚΤΕΛ ονομάζεται Τέμα γιαννιτσών και όχι σκέτο Γιαννιτσών.
Εντάξει, το εμπεδώσαμε! :lol:
Πάντως, κι εμένα μου έβγαλε μήνυμα λάθους στην υποβολή του μηνύματος.
Μου έβγαζε μύνημα λάθους και ξαναπροσπαθούσα. :oops: :oops: :oops:
Sorry
Έλα βρε, πλάκα έκανα! :) Κι εγώ θα την είχα πατήσει, αν δεν είχα δει πρώτα τα δικά σου post. :wink:
Σε λίγο καιρό θα ανεβάσουμε την ολοκαίνουργια εφαρμογή αναφοράς λαθών με τεχνολογιά map server. Έτσι θα είμαστε σίγουροι ότι όλα τα σημεία που στέλνετε θα ελεγχθούν. Λίγη υπομονή ακόμη για να τα καταχωρήσετε όλα μαζί σύντομα!
Καλησπέρα και από εμένα, με μερικές παρατηρήσεις για τους νέους χάρτες.
Η οδός Τσαλουχίδη, στην Κηφησιά Θεσσαλονίκης εδώ και χρόνια είναι μονόδρομος, το προγραμματάκι τη βγάζει διπλής κατεύθυνσης.
Το Κέντρο Υγείας Θέρμης εξακολουθεί και δεν υπάρχει δυστυχώς ούτε και σε αυτή την έκδοση. Η μόνη βελτίωση είναι η εμφάνιση του παράδρομος που υπάρχει για να πάει κανείς εκεί.
Μπροστά στο στην 113 Πτέρυγα μάχης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου έχει τουλάχιστον 1 χρόνο που έχει γίνει ένας κόμβος με ένα νέο δρόμο που οδηγεί απευθείας στην Εθνική Οδό Μουδανίων - Θεσσαλονίκης. Ούτε στην προηγούμενη, ούτε στην πιο πρόσφατη έκδοση υπάρχουν αυτά, παρόλο που τα είχα επισημάνει με σχετικό e-mail προς την ngi.
Και εξακολουθεί και υπάρχει μεγάλη σύγχυση όταν επιλέγω την διαδρομή ελαχίστου μήκους.
Κατα τ΄άλλα, ακόμα το τεστάρω.
Καλησπέρα και από εμένα, με μερικές παρατηρήσεις για τους νέους χάρτες.
Η οδός Τσαλουχίδη, στην Κηφησιά Θεσσαλονίκης εδώ και χρόνια είναι μονόδρομος, το προγραμματάκι τη βγάζει διπλής κατεύθυνσης.
Το Κέντρο Υγείας Θέρμης εξακολουθεί και δεν υπάρχει δυστυχώς ούτε και σε αυτή την έκδοση. Η μόνη βελτίωση είναι η εμφάνιση του παράδρομος που υπάρχει για να πάει κανείς εκεί.
Μπροστά στο στην 113 Πτέρυγα μάχης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου έχει τουλάχιστον 1 χρόνο που έχει γίνει ένας κόμβος με ένα νέο δρόμο που οδηγεί απευθείας στην Εθνική Οδό Μουδανίων - Θεσσαλονίκης. Ούτε στην προηγούμενη, ούτε στην πιο πρόσφατη έκδοση υπάρχουν αυτά, παρόλο που τα είχα επισημάνει με σχετικό e-mail προς την ngi.
Και εξακολουθεί και υπάρχει μεγάλη σύγχυση όταν επιλέγω την διαδρομή ελαχίστου μήκους.
Κατα τ΄άλλα, ακόμα το τεστάρω.
Και εγώ είχα στείλει email σχετικά με τον κόμβο της θέρμης πριν κανά εξάμηνο και μάλιστα είχα επιστήσει την προσοχή ότι γίνονται πάρα πολλά ατυχήματα.
Υπάρχουν επίσης νέοι δρόμοι στην περιοχή από τους οποίους διέρχονται καθημερινά ένας πολύ μεγάλος αριθμός οχημάτων.
Όσον αφορά το κέντρο υγείας σε εμένα τουλάχιστον βγάζει εικονίδιο ... κοίτα στα κέντρα υγείας.
Παιδιά γειά σας.
Την προηγούμενη βδομάδα βρισκόμουν στο νομό Ιωαννίνων. Η πλοήγηση σε γενικές γραμμές ήταν καλή αλλά παρατήρησα σε κάποιες περιπτώσεις και ενώ βρισκόμουν σε κύριο οδικό δίκτυο (άσφαλτος) μου έδινε εντολές για στροφή σε σημεία που αυτό ήταν προφανές. Στη μία περίπτωση ευθεία υπήρχε ανηφορικός χωματόδρομος-είσοδος οικοπέδου (αυτό σε μία στροφή λίγο πριν την Ηγουμενίτσα ερχόμενος από Σύβοτα. Στην άλλη περίπτωση πηγαίνοντας Πράμαντα μέσω Αγγελόκαστρου σε στροφή φουρκέτα μου έλεγε να στρίψω ακολουθώντας κανονικά το δρόμο αφού σε αντίθετη περίπτωση έβγαινα από το δρόμο σε χωματόδρομο.
Επίσης δεν γνωρίζω αν έχει υπολογιστεί στη διαδρομή Ιωαννίνων-Τρικάλων το νέο κομμάτι της Εγνατίας που σε βγάζει Μέτσοβο γλιτώνοντας περίπου μισή ώρα (δυστυχώς το είχα κλειστό) καθότι η σήμανση δεν βοηθά (δείχνει μόνο Γρεβενά) και την πάτησα πηγαίνοντας από τον παλιό.
Λυπάμαι γιατί δεν έχω σημειώσει συντεταγμένες.
Ενα άλλο πρόβλημα ήταν στη Λάρισσα όπου η πλοήγηση μου έλεγε να στρίψω αριστερά σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης που όμως υπήρχε νησίδα και αυτό ήταν αδύνατο. Συγγνώμη αν σας κούρασα.
αληθεια νεος χάρτης ποτε αναμενεται να βγει?η θα βγει πρωτα το destinator6?
Ζήτησα απο το gps μου, να βγάλει διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, με αποφυγή διοδίων, αττικής οδού και ακτοπλοικών γραμμών.
Παρ'όλα αυτά η προτεινόμενη διαδρομή είναι μόνο μέσω θαλάσσης! Ενώ με την προηγούμενη έκδοση δεν είχα κανένα πρόβλημα.Γιατί;
οκ, το έλυσα το πρόβλημα.
τι ειχες κανει λαθος; τα forlinks;
Είχα κάνει copy+paste τα αρχεία του forlinks επάνω από τα παλιά.
Ίσως να έμεινε τίποτα από τα παλιά που να εμπόδιζε τη σωστή λειτουργία.
Καλού κακού ξαναπέρασα τους χάρτες και αντέγραψα όπως ήταν το forlinks.cab στο pda. Από εκεί και πέρα εντάξει με τις ακτοπλοικές γραμμές.
Είχα κάνει copy+paste τα αρχεία του forlinks επάνω από τα παλιά.
Ίσως να έμεινε τίποτα από τα παλιά που να εμπόδιζε τη σωστή λειτουργία.
Καλού κακού ξαναπέρασα τους χάρτες και αντέγραψα όπως ήταν το forlinks.cab στο pda. Από εκεί και πέρα εντάξει με τις ακτοπλοικές γραμμές.
Thn eixa pathsei kai egw etsi palaiotera twra ola Ok ?
Το αν είναι όλα εντάξει είναι σχετικό :) , θα κάνω μερικές βόλτες στη Θεσσαλονίκη, θα δω αν θα με στείλει από τίποτα μονόδρομους...
Αλλά προς το παρόν, τουλάχιστον για τις ακτοπλοικές οκ.
χμμμ
κι εγω overwrite εχω κανει. δεν εχω προσεξει καποιο προβλημα αλλα καλο ειναι να το ξαναπερασω σε καθαρο φακελο
ευχαριστω σε :)
Το ίδιο είχα κάνει κι εγώ στα forlinks και στους χάρτες, απο τι στιγμή που τα διέγραψα και τα πέρασα απο την αρχή διορθώθηκε αρκετά η πλοήγηση. :wink:
ισως ειναι και η λυση σε καποια λαθακια που παρουσιαζονται κατα την πλοηγηση και εχω παρατηρησει με το νεο χαρτη. ελπιζω να διορθωθουν με αυτη τη κινηση
(Γεια σου ρε Μακη!)
Στο σημείο 22.79060Ε 40.66689Ν φαίνεται οτι ο δρόμος που περνά μπροστά από τα ΤΕΙ σταματά. κατι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Ο δρόμος συνεχίζει μέχρι τη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου.
Μήπως γνωρίζεις μέχρι ποιο σημείο έχει φθάσει η διάνοιξη αυτού του δρόμου;
Αυτος ο δρομος, καθως και αρκετα τετραγωνα στη ΒΙΠΕ Σινδου υπαρχουν εδω και αρκετα χρονια. Οταν λες μερι ποιο σημειο εχει φτασει, τι εννοεις ακριβως;
Άκυρο... κοιτούσα σε λάθος συντεταγμένες. Ευχαριστούμε Lysias
Καλημέρα σε όλους,
πρωτο μου post και παραπονιάρικο. Δύο χρόνια εχω το Mitac Mio 168 Digiwalker και προσφατα εγκατέστησα το PN , πολυ καλό , δεν έχω παράπονο απο πλευρά λειτουργικότητας. Αλλά σαν νησιώτης (Μυτιλήνη) ακόμα περιμένωωωωω να δω και εγω τους δρόμους , ενώ στα άλλα νησιά έχει κάλυψη, η Μυτιλήνη-Λήμνος πότε ; , τελευταία ελπίζω και καλύτερη.
:lol:
Είναι γεγονός ότι τα νησιά του βορείου Αιγαίου τα έχουμε αδικήσει. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το πρωτογενές υλικό που διαθέταμε δεν το θεωρούσαμε επαρκώς ενημερωμένο και αξιόπιστο. Τώρα όμως είμαστε σε καλό δρόμο και υπόσχομαι ότι η επόμενη έκδοση θα είναι μία ευχάριστη έκπληξη ως προς αυτό.
Είναι γεγονός ότι τα νησιά του βορείου Αιγαίου τα έχουμε αδικήσει. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το πρωτογενές υλικό που διαθέταμε δεν το θεωρούσαμε επαρκώς ενημερωμένο και αξιόπιστο. Τώρα όμως είμαστε σε καλό δρόμο και υπόσχομαι ότι η επόμενη έκδοση θα είναι μία ευχάριστη έκπληξη ως προς αυτό.
Ε :!: Δεν παιζεστε με τιποτα μπραβο και σας ευχαριστουμε:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αποψε γνωρισα καποιον ο οποιος τυχαια μου ανεφερε οτι εχει ενα qtek με bluetooth gps και destinator pn και οτι μαλιστα αντιμετωπιζει και καποια προβληματα μκε το προγραμμα. Αφου μιλαγαμε καμποση ωρα για το dest και για το ποσο μας εχει διευκολυνει, καταλαβε απο τα συμφραζομενα μου οτι το εχω αγορασει.
η αντιμετωπιση που ειχα δεν περιγραφεται. Λες και ειχα διαπραξει εγκλημα. το τι κραξιμο μου εριξε δεν περιγραφεται. Δυστυχως υπαρχουν απ'οτι φαινεται καποιοι (που τελικα ειναι πολλοι) που δεν εκτιμουν καμια προσπαθεια..
Κριμα..
Η αγορά λογισμικού στην Ελλάδα είναι σχετικά μικρή, οπότε χρειάζεται να έχει κότσια μια εταιρία για να επενδύσει σοβαρά πάνω σ' αυτή. Πιστεύω ότι αν η NGi εξέταζε αυτήν την επένδυση μόνο από οικονομικής απόψεως, δε θα έβγαζε καθόλου αυτό το προϊόν, πόσο μάλλον να δίνει και δωρεάν αναβαθμίσεις! Θεωρώ ότι αυτός ο χάρτης είναι προϊόν αγάπης για το αντικείμενο και όχι αγάπης για το χρήμα. Ο μόνος τρόπος να ευχαριστήσουμε την εταιρία για το πολύτιμο εργαλείο που μας έχει προσφέρει είναι να μην το έχουμε πειρατικό. Άλλωστε, και συμφεροντολογικά να το δούμε, όσο περισσότεροι το αγοράζουμε, τόσο γρηγορότερα θα βελτιώνεται ο χάρτης. Συν τοις άλλοις, είναι γνωστό ότι οι χρήστες με τις πειρατικες εκδόσεις αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.
Παιδιά επειδή πολύ συζήτηση έχει γίνει για το θέμα του κατα πόσο είναι "ηθικό" να χρησιμοποιείς ένα πρόγραμμα σπασμένο, θα πρότεινα να δείτε το θέμα σφαιρικά.
Ενοώ οτι οι περισσότερες εταιρίες παραγωγής λογισμικού θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα μέσα γιά να εμποδίσουν το σπάσιμο ενός προγράμματος. Δεν το κάνουν, η καλύτερα αφήνουν όσα περιθώρια εκείνες θέλουν γι αυτό. Ενοώ πως αυτοί που έχουν τη δυνατότητα και τη γνώση να βρούν και να χρησιμοποιήσουν ένα σπασμένο πρόγραμμα, είναι ένα μικρό ποσοστό μόνο από το σύνολο των χρηστών του προγράμματος και μάλιστα άν το σκεφτείτε καλά θα διαπιστώσετε οτι είναι και oi περιπτώσεις εκείνες που στην ουσία λόγω συμπεριφοράς, είναι και οι χρήστες που κάνουν την καλύτερη διαφήμιση του προγράμματος. Αρα δεν υπάρχει η λογική της απώλειας κερδών της εταιρίας, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.
Ένας που θα χρησιμοποιήσει π.χ. το Destinator σπασμένο και θα του αρέσει θα λέει δεξιά και αριστερά πόσο καλό είναι αυτό το πρόγραμμα και πιθανώς σε μιά επόμενη αναβάθμιση του προγράμματος, που δεν θα καταφέρει να βρεί τροπο σπασίματος, να προχωρήσει σε αγορα επειδή πραγματικά χρειάζεται το πρόγραμμα. Στην ουσία η χρήση του σπασμένου θα λειτουργήσει σαν τις δοκιμαστικές εκδόσεις που δίνουν οι περισσότερες εταιρίες λογισμικού.
Αυτοι που έχουν στον υπολογιστή τους 100 προγράμματα σπασμένα και ξέρουν όταν χρειαστούν ένα πρόγραμμα να κανουν μιά δουλειά, που θα το αναζητήσουν και πως θα το χρησιμοποιήσουν είναι πραγματικά ελάχιστοι στίς χιλιάδες η εκατομύρια του συνόλου. Σκεφτείται για παράδειγμα πόσοι γνωστοί σας έχουν αγορασμένα Windows και μετά δείτε αν η Microsoft είναι μιά εταιρία χωρίς κέρδη.
Το μόνο "θέμα" που υπάρχει εδώ είναι οτι ειναι πραγματικά ξεδιάντροπο στο forum της NGI να μιλάς γιά χρήση σπασμένου Destinator, κάτι σαν να συζητάνε δυό φίλοι σου μέσα στο σπίτι σου, πώς έρχονται το βράδυ, σου πέρνουν το αυτοκίνητο και βολτάρουν χωρίς να το πάρεις χαμπάρι και εσύ να τα γνωρίζεις όλα...
Πάντως τα παιδιά της NGI είναι καλοί επαγγελματίες, δείχνουν ανωτερότητα και χειρίζονται άψογα αυτά τα θέματα.
Φιλικά, ένας απλός χρήστης με πάρα πολλά προγράμματα στο PC του αλλά αγορασμένο Destinator.
Η αγορά λογισμικού στην Ελλάδα είναι σχετικά μικρή, οπότε χρειάζεται να έχει κότσια μια εταιρία για να επενδύσει σοβαρά πάνω σ' αυτή. Πιστεύω ότι αν η NGi εξέταζε αυτήν την επένδυση μόνο από οικονομικής απόψεως, δε θα έβγαζε καθόλου αυτό το προϊόν, πόσο μάλλον να δίνει και δωρεάν αναβαθμίσεις! Θεωρώ ότι αυτός ο χάρτης είναι προϊόν αγάπης για το αντικείμενο και όχι αγάπης για το χρήμα. Ο μόνος τρόπος να ευχαριστήσουμε την εταιρία για το πολύτιμο εργαλείο που μας έχει προσφέρει είναι να μην το έχουμε πειρατικό. Άλλωστε, και συμφεροντολογικά να το δούμε, όσο περισσότεροι το αγοράζουμε, τόσο γρηγορότερα θα βελτιώνεται ο χάρτης. Συν τοις άλλοις, είναι γνωστό ότι οι χρήστες με τις πειρατικες εκδόσεις αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.
Σ Ω Σ Τ Ο Σ!!!!
Παιδιά επειδή πολύ συζήτηση έχει γίνει για το θέμα του κατα πόσο είναι "ηθικό" να χρησιμοποιείς ένα πρόγραμμα σπασμένο, θα πρότεινα να δείτε το θέμα σφαιρικά.
Ενοώ οτι οι περισσότερες εταιρίες παραγωγής λογισμικού θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα μέσα γιά να εμποδίσουν το σπάσιμο ενός προγράμματος. Δεν το κάνουν, η καλύτερα αφήνουν όσα περιθώρια εκείνες θέλουν γι αυτό. Ενοώ πως αυτοί που έχουν τη δυνατότητα και τη γνώση να βρούν και να χρησιμοποιήσουν ένα σπασμένο πρόγραμμα, είναι ένα μικρό ποσοστό μόνο από το σύνολο των χρηστών του προγράμματος και μάλιστα άν το σκεφτείτε καλά θα διαπιστώσετε οτι είναι και oi περιπτώσεις εκείνες που στην ουσία λόγω συμπεριφοράς, είναι και οι χρήστες που κάνουν την καλύτερη διαφήμιση του προγράμματος. Αρα δεν υπάρχει η λογική της απώλειας κερδών της εταιρίας, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.
Ένας που θα χρησιμοποιήσει π.χ. το Destinator σπασμένο και θα του αρέσει θα λέει δεξιά και αριστερά πόσο καλό είναι αυτό το πρόγραμμα και πιθανώς σε μιά επόμενη αναβάθμιση του προγράμματος, που δεν θα καταφέρει να βρεί τροπο σπασίματος, να προχωρήσει σε αγορα επειδή πραγματικά χρειάζεται το πρόγραμμα. Στην ουσία η χρήση του σπασμένου θα λειτουργήσει σαν τις δοκιμαστικές εκδόσεις που δίνουν οι περισσότερες εταιρίες λογισμικού.
Αυτοι που έχουν στον υπολογιστή τους 100 προγράμματα σπασμένα και ξέρουν όταν χρειαστούν ένα πρόγραμμα να κανουν μιά δουλειά, που θα το αναζητήσουν και πως θα το χρησιμοποιήσουν είναι πραγματικά ελάχιστοι στίς χιλιάδες η εκατομύρια του συνόλου. Σκεφτείται για παράδειγμα πόσοι γνωστοί σας έχουν αγορασμένα Windows και μετά δείτε αν η Microsoft είναι μιά εταιρία χωρίς κέρδη.
Το μόνο "θέμα" που υπάρχει εδώ είναι οτι ειναι πραγματικά ξεδιάντροπο στο forum της NGI να μιλάς γιά χρήση σπασμένου Destinator, κάτι σαν να συζητάνε δυό φίλοι σου μέσα στο σπίτι σου, πώς έρχονται το βράδυ, σου πέρνουν το αυτοκίνητο και βολτάρουν χωρίς να το πάρεις χαμπάρι και εσύ να τα γνωρίζεις όλα...
Πάντως τα παιδιά της NGI είναι καλοί επαγγελματίες, δείχνουν ανωτερότητα και χειρίζονται άψογα αυτά τα θέματα.
Φιλικά, ένας απλός χρήστης με πάρα πολλά προγράμματα στο PC του αλλά αγορασμένο Destinator.
Μ Π Ρ Α Β Ο!!!!
Πολυ σωστα τα λες.
Αποψε γνωρισα καποιον ο οποιος τυχαια μου ανεφερε οτι εχει ενα qtek με bluetooth gps και destinator pn και οτι μαλιστα αντιμετωπιζει και καποια προβληματα μκε το προγραμμα. Αφου μιλαγαμε καμποση ωρα για το dest και για το ποσο μας εχει διευκολυνει, καταλαβε απο τα συμφραζομενα μου οτι το εχω αγορασει.
η αντιμετωπιση που ειχα δεν περιγραφεται. Λες και ειχα διαπραξει εγκλημα. το τι κραξιμο μου εριξε δεν περιγραφεται. Δυστυχως υπαρχουν απ'οτι φαινεται καποιοι (που τελικα ειναι πολλοι) που δεν εκτιμουν καμια προσπαθεια..
Κριμα..
Θα είναι σαν αυτούς που αν έχεις την ατυχία να τους έχεις πίσω σου την ώρα που τολμάς να σταματήσεις σε STOP, τρώς το βρίξιμο και το κορνάρισμα της ζωής σου. :shock:
sorry για το off topic.
Νομιζω θα συμφωνησετε ολοι πως σαν λαος πασχουμε λιγο απο οδικη συμπεριφορα - νοοτροπια - παιδεια.
[-(
jimmisrouvas
26-09-06, 08:34
Magkes,simera katafera na egatastiso ton kenourio xarti (oxi giati den mporousa alla perimena apo 8 augoustou dsl!!!!).Elpizo na ine toso kalos oso ton parousiazete eseis. :lol:
Χθες βράδυ πήγα μια βόλτα στον Αγιόκαμπο της Λάρισας. Παρατήρησα τις εξής ελλείψεις στο χάρτη.
Στο σημείο 22.50679 39.61937 έχει φανάρι και εκεί ακριβώς ο δρόμος εκτός από ευθεία στρίβει και αριστερά για Αγιά. Περιέργως δεν υπάρχει καθόλου δρόμος στο χάρτη μέχρι και το σημείο 22.51080 39.62872 όπου δείχνει να ξεκινάει η ευθεία που οδηγεί Αγιά. Προχωρώντας και φτάνοντας στο σημείο 22.87528 39.69803 υπάρχει στροφή αριστερά όπου οδηγεί στον Αγιοκαμπο που δυστυχώς ούτε αυτή υπάρχει αλλά ούτε και τα περίπου 10 και κάτι χλμ ευθείας παράλληλα της ακρογιαλιάς. Δρόμος δείχνει να υπάρχει μόνο από το σημείο 22.86434 39.73617.
Επιστρέφοντας και φτάνοντας Αγιά, στο σημείο 22.77012 39.71057 υπάρχει διχάλα που ευθεία συνεχίζει για Λάρισα και ελαφρά δεξιά για να μπεις Αγιά. Δυστυχώς εκεί υπάρχει μόνο ο δρόμος που μπαίνει Αγιά. Ο δρόμος που συνεχίζει για Λάρισα και δεν υπάρχει στον χάρτη εμφανίζεται στο σημείο 22.74704 39.71156.
Καταλήγοντας θα πω ότι είναι η πρώτη φορά που έκανα αυτό το δρομολόγιο με τον καινούργιο το χάρτη και παρατήρησα αυτές τις ελλείψεις τη στιγμή που με τον προηγούμενο χάρτη το ίδιο δρομολόγιο το έκανα πάρα πολλές φορές χωρίς να υπάρχουν αυτές οι ελλείψεις πλην της απουσίας της ευθείας από 22.50679 39.61937 έως 22.51080 39.62872 που περιγράφω στην αρχή.
Τι συνέβη άραγε και αφαιρέθηκαν αυτοί οι δρόμοι από το νέο χάρτη;
Οι ελλείψεις που αναφέρεις υπάρχουν και στον προηγούμενο χάρτη, συνεπώς δεν υφίσταται θέμα αφαίρεσης δρόμων. Τα συνεργεία μας εργάζονται ακατάπαυστα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας και ελπίζουμε σύντομα να εξαλειφθούν τυχόν λάθη. Σε ευχαριστούμε για τις υποδείξεις.
Υ.Γ. Σύντομα θα λειτουργήσει η αναβαθμισμένη υπηρεσία Αναφοράς Λαθών στην ιστοσελίδα μας, όπου θα μπορείτε να καταχωρείτε με ακρίβεια τυχόν λάθη και παραλείψεις.
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ολη η παραλιακη του Αγιοκαμπου υπηρχε στον προηγουμενο χαρτη και αυτο γιατι την περνουσα συχνοτατα το καλοκαιρι και δεν μου εκανε εντυπωση ποτε οτι δε τη βλεπω στο χαρτη. Σιγουρα στον προηγουμενο δεν υπηρχε η ευθεια απο 22.50679 39.61937 έως 22.51080 39.62872
Θα ξαναβαλω τον χαρτη και θα ξαναπαω προς τα εκει
jimmisrouvas
02-10-06, 20:02
Ego mexri stigmis 2 problimata antimetopisa
1)Otan anoigo to pn mou leei na elenkso gia epikairous xartes giati autos pou xrisimopoio einai palios leei!!!!Afou proxthes molis,ebala ton kainourio!!!!!Giati???
2)Ksekinontas apo tin odo Makedonomaxon 18 (thes/niki) me proorismo Ithakis 3 (euosmos Thes/nikis),o proigoumenos xartis me pigene karfi eno o torinos xartis,me to pou ftano konta stin ithakis,arxizei na me kanei kyklous sti geitonia!!!!Giati????
Το 1ο αγνόησέ το.
Αν μπορείς βάλε τον παλιό χάρτη και δώσε πλοήγηση στις διευθύνσεις που ανέφερες. Μετά κάνε το ίδιο και με τον καινούριο. Αν δεις ότι βγάζει τις ίδιες διαδρομές, τότε σημαίνει ότι έχασε το σήμα το GPS όταν πέρασες από εκεί.
Εγώ πάντως δεν είδα διαφορά στην πλοήγηση στους δυο χάρτες.
jimmisrouvas
03-10-06, 19:01
To sima den to xase sigoura,giati xrisimopoio eksoteriki kairea k to sima einai panta poly dinato.Eksalou me ton palio xarti pou ekana tin idia diadromi paliotera,oute exane pote to sima,oute me pigene lathos.Tha ksanakano tis diadromi k tha s enimeroso file Chris1.Euxaristo gia to endoiaferon pantos
Γειά σας,
Σήμερα, ήμουν στο Μεταξουργείο (Αχιλλέως) και ήθελα να πάω στην Νέα Σμύρνη.
Στο κατέβασμα της γέφυρας, προς την Λεωφόρο Αθηνών, μου πρότεινε αναστροφή πορείας στο φανάρι, όπου υπάρχει απαγορευτικό σήμα για την αναστροφή (!).
Ευτυχώς δεν είχε κίνηση και με δική μου ευθύνη, έκανα την αναστροφή ...
Λαμβάνονται υπόψη, τα διάφορα απαγορευτικά σήματα ;
Είμαι νέος χρήστης και προσπαθώ ...παίζοντας να το μάθω!
Μέχρι στιγμής πάντως , είμαι ευχαριστημένος.
Φιλικά
Μάξιμος
Γειά σας,
Στο κατέβασμα της γέφυρας, προς την Λεωφόρο Αθηνών, μου πρότεινε αναστροφή πορείας στο φανάρι, όπου υπάρχει απαγορευτικό σήμα για την αναστροφή (!).
Φιλικά
Μάξιμος
An den thes na sto xanakanei pigene mesa sta options kai apenergopoihse thn anastrofh poreias :wink:
@maximosm
Το πρόγραμμα λαμβάνει υπόψη του τα σήματα. Βεβαίως αν δεν έχει καταχωρηθεί κάποιο σήμα (για οιοδήποτε λόγο), δε θα το λάβει υπόψη του. Σε λίγες μέρες θα βρεθεί συνεργείο μας στην περιοχή για να ελέγξει τι ακριβώς συμβαίνει. Σε ευχαριστούμε για την παρατήρηση.
Γειά σας,
Φιλικά
Μάξιμος
Θα ήθελα να σε παρακαλέσω στο μέλλον αν έχεις παρατηρήσεις πάνω στο χάρτη να χρησιμοποιείς κατευθείαν την "Εφαρμογή αναφοράς λαθών" http://www.ngi.gr/page.php?pageid=40&languageid=2
Το post που έβαλες βέβαια είχε και διερευνητικό χαρακτήρα για τη λειτουργία του Destinator.
Σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.
Εγώ πάντως δεν μπορώ να δημιουργήσω λογαριασμό στην εφαρμογή. :oops: :oops: :oops:
Εγώ πάντως δεν μπορώ να δημιουργήσω λογαριασμό στην εφαρμογή. :oops: :oops: :oops:
to eipes ston zep ?
κι εγω νικολα δεν μπορω να φτιαξω λογαριασμο,οποτε παραθετω τα εξης:στην αγορα του βυρωνα αλλαξανε οι δρομοι. καντε μια βολτα κατα δω. η αγιας σοφιας εγινε ενα κομματι της μονοδρομος και αλλες προεκλογικες αλλαγες εγιναν εκει περα
Γειά σας,
Γειά σας,
Φιλικά
Μάξιμος
Θα ήθελα να σε παρακαλέσω στο μέλλον αν έχεις παρατηρήσεις πάνω στο χάρτη να χρησιμοποιείς κατευθείαν την "Εφαρμογή αναφοράς λαθών" http://www.ngi.gr/page.php?pageid=40&languageid=2
Το post που έβαλες βέβαια είχε και διερευνητικό χαρακτήρα για τη λειτουργία του Destinator.
Σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.
Ο.Κ. !
Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση και τις απαντήσεις.
Φιλικά
Μάξιμος
@spyrazf1
Δυστυχώς είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις αλλαγών που γίνονται παραμονές των εκλογών. Στην περιοχή μου στον Υμηττό πρόσφατα έγινε μια κυκλοφοριακή ρύθμιση που χειροτέρεψε μάλλον, παρά διόρθωσε τα πράγματα.
Να δούμε μετά τις εκλογές αν θα παραμείνουν αυτές οι αλλαγές.
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ολη η παραλιακη του Αγιοκαμπου υπηρχε στον προηγουμενο χαρτη και αυτο γιατι την περνουσα συχνοτατα το καλοκαιρι και δεν μου εκανε εντυπωση ποτε οτι δε τη βλεπω στο χαρτη. Σιγουρα στον προηγουμενο δεν υπηρχε η ευθεια απο 22.50679 39.61937 έως 22.51080 39.62872
Κι ομως οι ελλειψεις αυτες υπαρχουν και στον τελευταιο χαρτη του 2005. Ειλικρινα συγνωμη για την επιμονη μου αλλα ημουν απολυτως σιγουρος πως οι δρομοι υπηρχαν. Αφου και τωρα που το σιγουρεψα δεν μπορω να καταλαβω πως και δεν το ειχα παρει ειδηση. Συγνωμη και παλι. :oops:
Κι ομως οι ελλειψεις αυτες υπαρχουν και στον τελευταιο χαρτη του 2005. Ειλικρινα συγνωμη για την επιμονη μου αλλα ημουν απολυτως σιγουρος πως οι δρομοι υπηρχαν. Αφου και τωρα που το σιγουρεψα δεν μπορω να καταλαβω πως και δεν το ειχα παρει ειδηση. Συγνωμη και παλι. :oops:
Δεν τρέχει τίποτα ρε φίλε.... όλοι όσοι προσπαθούμε για να βελτιώσουμε τους χάρτες κάνουμε λάθη, κι εσύ σίγουρα είσαι ένας από αυτούς που προσπαθούν ... :wink:
Παύλοοοοοοο την λαιμητόμο την έχεις έτοιμη??? 8) :lol: :lol:
xexe :lol:
ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
[-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<
Χρειάζομαι επειγόντως τις συντεταγμενες απο τη σχολη ευελπιδων στη Βαρη και απο το 414 ΣΝΕΝ στην Αθηνα.
Σας παρακαλω οποιος τις εχει ας βοηθησει
ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
Χρειάζομαι επειγόντως τις συντεταγμενες απο τη σχολη ευελπιδων στη Βαρη και απο το 414 ΣΝΕΝ στην Αθηνα.
424 GSNE = BELIOY 1 PENTELH (TO EXEI KAI STA XRHSIMA STO YGEIA-NOSOKOMEIA)
EVELPIDWN = PIASE TA BLAXIKA GIATI STIGMA DEN EXW AKRIVWS
ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
Σχ.Ευελπίδων:
lat 37.841314
lon 23.814841
ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
Σχ.Ευελπίδων:
lat 37.841314
lon 23.814841
Ευχαριστω τον Πανο (panosha) που με ενημερωσε ακαριαια μεσω messenger και για τα δυο αλλα και τον mino για την για αλλη μια φορα αμεση παρεμβαση του και φυσικα και τον ανθρωπο που απο τη σπηλια του χειμωνιατικα μας κρατα ενημερους και δικτυωμενους με το ΡΟΙhandler 8)
U R my Friends
"Δεν τρέχει τίποτα ρε φίλε.... όλοι όσοι προσπαθούμε για να βελτιώσουμε τους χάρτες κάνουμε λάθη, κι εσύ σίγουρα είσαι ένας από αυτούς προσπαθείς...
Παύλοοοοοοο την λαιμητόμο την έχεις έτοιμη??? "
:lol: :lol: :lol: :lol:
Για πρώτη φορά τον συγχωρώ :wink:
δεν θα υπαρξει επομενη 8)
Γιατι τωρα που παω να βαλω σημειο με συντεταγμενες δεν μπορω; εχει προβλημα η εφαρμογη;
ηταν ανενεργα τα πεδια και δεν μπορουσα να βαλω συντεταγμενες.
ισως να μην εκανα κατι σωστα. θα ξαναδοκιμασω
SuperBilly16V
06-11-06, 12:19
Παίδες, μήπως γνωρίζει κανείς τις συντεταγμένες του 6o ΣΠ Κορίνθου?
Παίδες, μήπως γνωρίζει κανείς τις συντεταγμένες του 6o ΣΠ Κορίνθου?
-----------------
http://www.army.gr/html/GR_Army/dieuthinseis/diken/ken1.htm
Kalimera sas!! Loipwn x8es peiga sth BI.PE hrakleiou kai eida oti den exei xartografi8ei ka8olou oute dromous den eixe!!
mhpos se nea ekdosh tou xarth 8a ginei tipota?
Ναι, ο επόμενος χάρτης θα έχει τη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου. :wink:
Στην εύρεση για το ΡΝ εάν ψάχνεις κάποιο δημαρχείο τα εμφανίζει όλα σαν Αγροτική Τράπεζα ΑΤΕ κ.λ.π
Πρέπει να κατεβάσεις τη τελευταία έκδοση. Ήταν ένα πρόβλημα που λύθηκε μετά από μερικές μέρες από τη κυκλοφορία του 2006.Q3
Εχεις τον τελευταίο χάρτη GreeceU 2006.Q3.4503 ?
Εγώ σωστά τα βλέπω. :shock:
Ξανακατέβσα τον χάρτη σύμφωνα με τις οδηγίες σας και τώρα είναι μια χαρά.
Ευχαριστώ. :smt031
paidia kalimera sas.tha ithela na enimeroso oti o teleutaios xartis tou pn den exei A&B Vipe volou , kathos den exei kai ton dromo feugontas apo tin B' Vipe volou gia ton volo... provlepetai stin epomeni enimerosi?
Ναι, θα συμπεριληφθούν στην επόμενη αναβάθμιση.
βοηθεια εσβησα τον χαρτη απο το pda κατα λαθος και απο το κομπιουτερ,τωρα δε μπορω να τον κατεβασω γιατι λεει εφτασα τις 10 φορες.Τι να κανω τωρα? Αυτο γιατι μας το κανετε να εχει οριο το κατεβασμα?
Σπύρο, γιά σένα θα το κάνουν 20. :-D
ωραια απαντηση μου δωσες με υποχρεωσες, με βοηθησες πολυ
Θα σου κάνω reset το λογαρισμό
ωραια απαντηση μου δωσες με υποχρεωσες, με βοηθησες πολυ
Με αδίκησες ενώ εγώ έδειχνα το δρόμο. :cry:
Θα σου κάνω reset το λογαρισμό
α δεν παιζω ,κανουμε και εξαιρεσεις απο τωρα .... :) :) :)
Αυτό είναι standard διαδικασία. Ο λόγος που υπάρχουν τα reset είναι για να μη δοθεί κάποιο link και γίνεται downloading των χαρτών μας από μη νόμιμους κατόχους Destinator. Τουλάχιστον όχι με το δικό μας bandwith
Το φρούριο-κάστρο της Πάτρας έχει τοποθετηθεί ως poi σε λάθος σημείο. Η είσοδος του βρίσκεται επί της Παναχαίδος Αθηνάς. Με την παρούσα τοποθέτησή του στον χάρτη πλοηγούμαστε μέσω εκνευριστικά μικρών δρόμων (ένα οικογενειάκό αυτοκίνητο μόλις που χωράει) και αρκετών στροφών στο πίσω μέρος του κάστρου. Τοποθετώντας το στην Παναχαίδος Αθηνάς ο χρήστης θα οδηγείται μέσω μιας ευθείας ακριβώς στην είσοδο.
Θα πρότεινα γενικά τα poi να τοποθετούνται στο σημείο που βρίσκεται η είσοδος τους ή ο χωρος σταθμευσης τους.
Απουσιάζει από το ευρετήριο η αρκετά μεγάλη οδός "Παναχαίδος Αθηνάς", όπου βρίσκεται το κάστρο της Πατρας. Υπάρχει μόνο μια μικρή οδός με το ίδιο όνομα. [Στον χάρτη, ωστόσο, απεικονίζονται σωστά και οι δύο.] Αυτό το σφάλμα μού κόστισε περίπου μια ώρα... :(
Σε ευχαριστούμε για την παρατήρησή σου.
Θα πρότεινα γενικά τα poi να τοποθετούνται στο σημείο που βρίσκεται η είσοδος τους ή ο χωρος σταθμευσης τους.
Αυτό ξαναπέστο! Την έχω πατήσει κι εγώ πολλές φορές με POI που προσπαθούν να σε πλοηγήσουν στο κέντρο ενός γηπέδου, ενός πάρκου, ενός σταθμού ΟΣΕ κλπ όπου δεν υπάρχει δρόμος.
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήμουν στο Άγιο Όρος. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το Destinator που λόγω μη χαρτογράφησης της περιοχής απλά μου έδειχνε το στίγμα μου. Ξέρω ότι προτεραιότητα της NGI είναι η κάλυψη του βασικού οδικού δικτύου της χώρας καθώς και το δευτερεύον οδικό δίκτυο των πόλεων, αλλά θα πρότεινα ειδικά για το Άγιο Όρος να γίνει μια εξαίρεση στην επόμενη έκδοση και να μπει το δίκτυο με τους χωματόδρομους, όλες οι Ιερές Μονές και η Δάφνη (τώρα υπάρχουν μόνο οι Καρυές).
Λέω ειδικά για το Άγιο Όρος, γιατί εκεί η πεζοπορία είναι κανόνας και σχεδόν όλοι οι προσκυνητές κυκλοφορούν με τους χάρτες ανά χείρας.
Ευχαριστώ :D
ΥΓ. Ίσως πιο κατάλληλο πρόγραμμα για το σκοπό αυτό θα ήταν το Ozi Explorer, αλλά η Ανάβαση δεν έχει φτιάξει ακόμα ψηφιακό χάρτη για το Άγιο Όρος και μια προσπάθεια που έκανα να καλιμπράρω μόνος μου έναν σκαναρισμένο χάρτη απέτυχε παταγωδώς!
Τα ΚΤΕΟ στην κατηγορία χρήσιμων/ αυτοκίνητο θα πρέπει να ενημερωθούν και να περιλαμβάνουν ειδικά στην αττική και τα ιδιωτικά.
Παναγιώτης
Είναι πολύ καλή ιδέα και χρήσιμη να χαρτογραφηθεί το Αγιο Ορος.
Θα μπορούσε ακόμα να οργανωθεί κάτι σαν εξόρμηση και όσοι πιστοί συμφορίτες θα ήθελαν να πάνε και για βοήθεια της NGI.
Κάτι σαν εκδρομή και θα συναντούσαμε και τους Βορειοελλαδίτες, εμείς οι νότιοι.
Θα μπορούσε ακόμα να οργανωθεί κάτι σαν εξόρμηση και όσοι πιστοί συμφορίτες θα ήθελαν να πάνε και για βοήθεια της NGI.
+1
στην 2007.Q2 θα υπάρχει ο κύριος χωματόσδρομος του Άγιου Όρους από το λιμάνι στις Καρυές
Υπενθυμίζω παλαιότερό μου post επί του θέματος:
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήμουν στο Άγιο Όρος. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το Destinator που λόγω μη χαρτογράφησης της περιοχής απλά μου έδειχνε το στίγμα μου. Ξέρω ότι προτεραιότητα της NGI είναι η κάλυψη του βασικού οδικού δικτύου της χώρας καθώς και το δευτερεύον οδικό δίκτυο των πόλεων, αλλά θα πρότεινα ειδικά για το Άγιο Όρος να γίνει μια εξαίρεση στην επόμενη έκδοση και να μπει το δίκτυο με τους χωματόδρομους, όλες οι Ιερές Μονές και η Δάφνη (τώρα υπάρχουν μόνο οι Καρυές).
Λέω ειδικά για το Άγιο Όρος, γιατί εκεί η πεζοπορία είναι κανόνας και σχεδόν όλοι οι προσκυνητές κυκλοφορούν με τους χάρτες ανά χείρας.
Ευχαριστώ :D
ΥΓ. Ίσως πιο κατάλληλο πρόγραμμα για το σκοπό αυτό θα ήταν το Ozi Explorer, αλλά η Ανάβαση δεν έχει φτιάξει ακόμα ψηφιακό χάρτη για το Άγιο Όρος και μια προσπάθεια που έκανα να καλιμπράρω μόνος μου έναν σκαναρισμένο χάρτη απέτυχε παταγωδώς!
+1
Και απο μενα +1000
Ο νέος χάρτης του Destinator PN περιλαμβάνει τα παρακάτω:
Νομοί με κάλυψη οδικού δικτύου 90%:
1 Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
2 Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
3 Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
4 Ν. ΑΡΤΑΣ
5 Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
6 Ν. ΑΧΑΙΑΣ
7 Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
8 Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
9 Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
10 Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
11 Ν. ΗΛΕΙΑΣ
12 Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
13 Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
14 Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
15 Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
16 Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
17 Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
18 Ν. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
19 Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
20 Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
21 Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
22 Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
23 Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
24 Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
25 Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
26 Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
27 Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
28 Ν. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΙΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
29 Ν. ΠΕΛΛΑΣ
30 Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
31 Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
32 Ν. ΣΑΜΟΥ
33 Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
34 Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
35 Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
36 Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
37 Ν. ΧΑΝΙΩΝ
38 Ν. ΧΙΟΥ
και ακόμη
ΝΗΣΟΣ ΘΑΣΟΣ
ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Νέες πόλεις με πλήρη δεδομένα πλοήγησης :
Αγ. Νικόλαος Λασιθίου
Βόλος
Ιωάννινα
Καβάλα
Λάρισα
Νέα Αλικαρνασσός Ηρακλείου
Ρέθυμνο
Χανιά
Σύνολο πόλεων με πλήρη δεδομένα πλοήγησης:
1 Αττική (89 Δήμοι & Κοινότητες)
2 Θεσσαλονίκη (22 Δήμοι & Κοινότητες)
3 Πάτρα
4 Ηράκλειο
5 Αγ. Νικόλαος Λασιθίου
6 Βόλος
7 Ιωάννινα
8 Καβάλα
9 Λάρισα
10 Νέα Αλικαρνασσός
11 Νέα Ιωνία Βόλου
12 Ρέθυμνο
13 Χανιά
Νέες πόλεις με ονόματα οδών :
Αγ. Αθανάσιος Θεσ/νίκης
Αρκαλοχώρι
Ερμούπολη
Ιεράπετρα
Κίσσαμος Χανίων
Μοίρες
Σητεία
Τυμπάκι
Σύνολο πόλεων με ονόματα οδών:
1 ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
2 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
3 ΑΓΡΙΝΙΟ
4 ΑΙΓΙΟ
5 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
6 ΑΜΦΙΣΣΑ
7 ΑΡΓΟΣ
8 ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ
9 ΑΡΤΑ
10 ΒΕΡΟΙΑ
11 ΓΡΕΒΕΝΑ
12 ΔΡΑΜΑ
13 ΕΔΕΣΣΑ
14 ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
15 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
16 ΘΗΒΑ
17 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
18 ΚΑΛΑΜΑΤΑ
19 ΚΑΡΔΙΤΣΑ
20 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
21 ΚΑΣΤΟΡΙΑ
22 ΚΑΤΕΡΙΝΗ
23 ΚΕΡΚΥΡΑ
24 ΚΙΛΚΙΣ
25 ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
26 ΚΟΖΑΝΗ
27 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
28 ΚΟΡΙΝΘΟΣ
29 ΛΑΜΙΑ
30 ΛΙΒΑΔΕΙΑ
31 ΛΟΥΤΡΑΚΙ
32 ΜΕΓΑΡΑ
33 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
34 ΜΟΙΡΕΣ
35 ΝΑΥΠΛΙΟ
36 ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
37 ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
38 ΞΑΝΘΗ
39 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
40 ΠΡΕΒΕΖΑ
41 ΠΥΡΓΟΣ
42 ΡΟΔΟΣ
43 ΣΕΡΡΕΣ
44 ΣΗΤΕΙΑ
45 ΣΠΑΡΤΗ
46 ΤΡΙΚΑΛΑ
47 ΤΡΙΠΟΛΗ
48 ΤΥΜΠΑΚΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
49 ΦΛΩΡΙΝΑ
50 ΧΑΛΚΙΔΑ
Παρακαλείσθε να απευθύνεστε σε αυτή τη θεματική ενότητα για όποιες παρατηρήσεις και σχόλια έχετε να κάνετε σχετικά με το νέο χάρτη.
Καλές διαδρομές!
mastoris than.
27-08-07, 00:31
Θέλεις να πεις . . . ?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.