PDA

Επιστροφή στο Forum : Eισαγωγή Pois στο Giniusdriver

bbbb
31-03-09, 00:57
Να ευχαριστήσω θερμά το μέλος GeorgeChios που είναι ο πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας.

Κάποια σημεία που είναι έτοιμα από τον GeorgeChios μπορείτε να κατεβάσετε από
http://rapidshare.com/files/215038411/Genius_Driver.rar

H διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι η παρακάτω

1.Ονομα κατηγορίας.Ανοίγουμε το σημειωματάριο και προσθέτουμε το παρακάτω

#poi name="Test" img="Test.m8888" max_zf="255"/#

Στην παραπάνω σειρά αντί για # κλείνουμε με < >
#Στο poi name δηλώνουμε το όνομα της κατηγορίας και στο img το όνομα του εικονιδίου που θα βλέπουμε στο χάρτη
Κάνουμε αποθήκευση π.χ. ως test.txt

2.Δημιουργία Σημείων
Το format που πρέπει να έχουν τα σημεία

Παράδειγμα

PT="21.616649 39.715031" POI="Πλατεία Κοζάνης"

Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει τις συντεταγμένες και το δεύτερο το όνομα του σημείου.

3.Αποθήκευση σημείου.
Για να αναγνωρίζει το πρόγραμμα τα σημεία μας,αποθηκεύουμε το αρχείο με κατάληξη .ga
Δηλαδή πάμε αρχείο-->αποθήκευση ως...όλα τα αρχεία και γράφουμε
test.ga
Aν θέλουμε το πρόγραμμα να αναγνωρίζει τα ελληνικά,στην κωδικοποίηση βάζουμε UTF-8

4.Δημιουργία εικονιδίων
Το πρόγραμμα αναγνωρίζει εικονίδια στο format m8888.Για την μετατροπή των εικονιδίων σε αυτό το format,χρησιμοποιούμε τον παρακάτω converter.

http://rapidshare.com/files/215507899/Ginius_Converter.rar
Tα αρχικά εικονίδια πρέπει να είναι .bmp με μέγεθος 24*24 pixels

5.Eισαγωγή των σημείων στο πρόγραμμα
Δημιουργούμε μέσα στον φάκελο που έχουμε το ginius,ένα φάκελο με όνομα POI και αντιγράφουμε τα 3 αρχεία που δημιουργήσαμε
π.χ. test.txt test.ga και test.m8888
Mετά την πρώτη εκκίνηση της συσκευής, στο φάκελο poi θα δημιουργηθούν άλλα 3 αρχεία με κατάληξη test.ri2,test.idx και test.fsx

6.Eμφάνιση των σημείων στο χάρτη
Επιλέγουμε Ρυθμίσεις--> Σ.Ε. χάρτη και τσεκάρουμε τα σημεία που θέλουμε.Το πρόγραμμα υποστηρίζει την δημιουργία μέχρι 14 κατηγοριών

7.Προσθήκη-αφαίρεση σημείων από τις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες
Αντιγράφουμε στο pc μας το αρχείο με κατάληξη .ga και κάνουμε τις τροποποιήσεις μας.Σβήνουμε από το φάκελο poi τα 3 αντίστοιχα αρχεία(ri2,idx,fsx) και αντικαθιστούμε το αρχείο .ga.

panosha
31-03-09, 01:06
Χρήστο σε ευχαριστούμε και τον GeorgeChios επίσης.

Πολύ χρήσιμο και έλειπε.

ChrisAthens
31-03-09, 11:21
....Το πρόγραμμα υποστηρίζει την δημιουργία μέχρι 14 κατηγοριών....

Ακριβώς! Αυτό είναι το πρόβλημα, όπως και στο Miomap2008 και αν αρχίσεις να συμπτύσσεις κατηγορίες, βράσε όρυζα! Το πρόβλημα τελικά είναι πως θα ξεπεράσεις τον αριθμό 14! Δεδομένου ότι είχα δύο συσκευές Moov, με το Miomore Desktop το είχα κάνει από πέρισυ αυτό, αλλά... ο μαγικός αριθμός 14 ήταν-και είναι- αξεπέραστος.
Η μόνη -προς το παρόν- λύση είναι να έχουμε τις 14 πιο σημαντικές -για τον καθένα μας- κατηγορίες στο φάκελο POI και τις υπόλοιπες σε έναν υποφάκελο εκεί μέσα και να τις ενεργοποιούμε όταν τις χρειαζόμαστε, αφαιρώντας παράλληλα κάποιες από τις ενεργοποιημένες, ώστε ο αριθμός 14 να είναι σταθερός.

chrisbas
31-03-09, 11:54
Αυριο θα σας πω πώς τις 14 τις εκανα 20!grin1

ChrisAthens
31-03-09, 12:44
Και πάλι δεν σώνεται η κατάσταση Χρήστο. Εγώ συνέπτυξα τις κάμερες π.χ. αφαιρώντας bus lane και traffic cams και τις άλλες σε μια, αλλα πάλι μένουν πολλά εκτος...

nitso
31-03-09, 17:35
μπραβο ρε παιδιαrespect1the best1

nitso
03-04-09, 18:12
Παρακαλω υποδειξτε μου εναν τροπο με τον οποιο βαζοντας τη διευθυνση και βρισκω παραλληλα και τις συντεταγμενες της,ετσι ωστε να μπορω να φτιαξω poi με τον τροπο του πρωτου ποστ.frusty

peterant
03-04-09, 23:11
Δες εδώ (http://www.navimania.gr/showthread.php?t=13878&page=69) τι λέει ο φίλος bbbb (post 689).....

nitso
04-04-09, 14:20
ευχαριστω,το εχω δει ηδη και εχω κανει τη δουλεια μουthe best1

panosha
06-04-09, 14:26
Δημιουργία εικονιδίων
Το πρόγραμμα αναγνωρίζει εικονίδια στο format m8888.Για την μετατροπή των εικονιδίων σε αυτό το format,χρησιμοποιούμε τον παρακάτω converter.

http://rapidshare.com/files/215507899/Ginius_Converter.rar
Tα αρχικά εικονίδια πρέπει να είναι .bmp με μέγεθος 24*24 pixels
Έχει καταφέρει κανείς να μετατρέψει bmp σε m8888 με αυτόν τον converter ?

nitso
06-04-09, 15:00
εγω τα καταφερα και εδω εχω και το δειγμαclap1

bbbb
06-04-09, 15:44
Έχει καταφέρει κανείς να μετατρέψει bmp σε m8888 με αυτόν τον converter ?
Mε 2 τρόπους μπορεί να γίνει η μετατροπή.
1.Σβήνεις τα 2 αρχεία sampleBMP.bmp και sample_GC.m8888 και βάζεις την δικιά σου εικόνα στο φάκελο, μετονομασμένη σε sampleBMP.bmp.Τρέχεις το convert.bat και σου δημιουργεί ένα αρχείο sample_GC.m8888
2.Δεξί κλικ--> επεξεργασία στο convert.bat
ImgToMXYZ.exe sampleBMP.bmp sample_GC.m8888 8888

και δίνεις το όνομα της αρχικής εικόνας σου και το όνομα που θέλεις να έχεις η εικόνα m8888

panosha
06-04-09, 15:48
Ευχαριστώ, τα κατάφερα.

AEE510
08-04-09, 22:00
Να ευχαριστήσω θερμά το μέλος GeorgeChios που είναι ο πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας.

Κάποια σημεία που είναι έτοιμα από τον GeorgeChios μπορείτε να κατεβάσετε από
http://rapidshare.com/files/215038411/Genius_Driver.rar

Εχω κατεβάσει τα POI, και τα έχω βάλει στο folder του ginius όπως λένε οι οδηγείες , αλλά μόλις πάω να τρέξω το πρόγραμμα κολλάνε τα πάντα. Καμιά ιδέα?

Thanks

panosha
08-04-09, 22:12
Μέχρι 14 βάλε, όχι όλα! what1

AEE510
08-04-09, 22:16

Εντάξει Pano

Thanks

Geoponer
08-04-09, 23:07

Πάνο αυτος είναι περιορισμός του προγράμματος? Δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε περισσότερα ταυτόχρονα? blink1

bbbb
09-04-09, 00:25
Kαι περισσότερα να δοκιμάσεις,μέχρι 14 θα περάσει και τα υπόλοιπα θα τα αγνοήσει,δυστυχώς.Στα build 2.3 και μετά,που γράφει πάνω αριστερά με γράμματα τι φορτώνει την δεδομένη στιγμή,την πρώτη φορά που θα βάλεις πολλά poi(αρχεία .ga) θα δεις ότι σταματάει λίγη παραπάνω ώρα στο language resources... Όταν μετατρέψει τα poi στα ri,idx,fsx αρχεία θα προχωρήσει κανονικά στο άνοιγμα.

bbbb
09-04-09, 01:38
Tελικά το πρόβλημα είναι ότι στις ρυθμίσεις-->Σ.Ε. Χάρτη εμφανίζει μέχρι 14 κατηγορίες,ενώ βλέπουμε ότι μέσα στο φάκελο poi έχουν δημιουργηθεί τα αντίστοιχα .idx,fsx αρχεία για όλα τα .ga αρχεία που έχουμε.

panosha
09-04-09, 01:56
Ένα κλικ είναι για τους προγραμματιστές και ο περιορισμός υπάρχει μάλλον για να προστατεύει τις συσκευές με περιορισμένη μνήμη.

Για να δούμε...

ChrisAthens
09-04-09, 10:57
Νομίζω πως για το θέμα μνήμης, παίζουν ρόλο τα επιλεγμένα POIs και όχι τα διαθέσιμα...

panosha
09-04-09, 11:40
Νομίζω πως για το θέμα μνήμης, παίζουν ρόλο τα επιλεγμένα POIs και όχι τα διαθέσιμα...
Είδες τι έπαθε ο AEE510 την ώρα που άνοιξε τη συσκευή και αφού φόρτωσε όλο το πακέτο.

Αν σου δώσουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσεις 50, μπορεί κάποιες συσκευές να έχουν πρόβλημα, αυτό λέω.

nitso
09-04-09, 16:41
μηπως εχετε κατα νου κανα μετατροπέα για αρχει Poi τυπου dat ή kml ή cvs ,τα οποια αρχεια να μετρατεπονταi σε τυπου ga???????clap1

bbbb
12-04-09, 01:32
Ένας απλός τρόπος χωρίς τη χρήση converter για τα pois από το index.pois.gr
1.Kατεβάζουμε το αρχείο csv για route66 π.χ. ζαχαροπλαστεία
2.To ανοίγουμε με notepad και βλέπουμε το παρακάτω

; This csv File was generated on 11/4/2009. by GPSPocketPC Database, ©2007-2008 GPSPocketPC-Forum (<!-- m -->http://www.gpspocketpc.gr (http://www.gpspocketpc.gr/)<!-- m -->).

"24.78570","37.85623","Άνδρος - Δωδώνη (GM)"

Η μορφή που υποστηρίζει το ginius είναι αυτή

PT="24.78570 37.85623" POI="Άνδρος - Δωδώνη (GM)"

3.Πάμε επεξεργασία-->αντικατάσταση
Eύρεση του-->"2
Αντικατάσταση με-->PT="2
Αντικατάσταση όλων

Εύρεση του-->","3
Αντικατάσταση με--> 3
Αντικατάσταση όλων

Εύρεση του-->","4
Αντικατάσταση με--> 4
Αντικατάσταση όλων

Εύρεση του-->","
Αντικατάσταση με-->" POI="
Αντικατάσταση όλων

Αποθηκεύουμε ως .ga με φορματ utf-8 και ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία.Για αρχεία με πολλά σημεία,με wordpad η αντικατάσταση γίνεται πιο γρήγορα.

SharpSharp
12-04-09, 13:46
Με αυτό το ©2007-2008 μήπως έχουμε κάποιο πρόβλημα ? Μη μας κυνηγάνε κιόλας! lol2

nitso
12-04-09, 17:11
Ένας απλός τρόπος χωρίς τη χρήση converter για τα pois από το index.pois.gr
1.Kατεβάζουμε το αρχείο csv για route66 π.χ. ζαχαροπλαστεία
2.To ανοίγουμε με notepad και βλέπουμε το παρακάτω

; This csv File was generated on 11/4/2009. by GPSPocketPC Database, ©2007-2008 GPSPocketPC-Forum (<!-- m -->http://www.gpspocketpc.gr (http://www.gpspocketpc.gr/)<!-- m -->).

"24.78570","37.85623","Άνδρος - Δωδώνη (GM)"

Η μορφή που υποστηρίζει το ginius είναι αυτή

PT="24.78570 37.85623" POI="Άνδρος - Δωδώνη (GM)"

3.Πάμε επεξεργασία-->αντικατάσταση
Eύρεση του-->"2
Αντικατάσταση με-->PT="2
Αντικατάσταση όλων

Εύρεση του-->","3
Αντικατάσταση με--> 3
Αντικατάσταση όλων

Εύρεση του-->","4
Αντικατάσταση με--> 4
Αντικατάσταση όλων

Εύρεση του-->","
Αντικατάσταση με-->" POI="
Αντικατάσταση όλων

Αποθηκεύουμε ως .ga με φορματ utf-8 και ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία.Για αρχεία με πολλά σημεία,με wordpad η αντικατάσταση γίνεται πιο γρήγορα.

bbbb σε ευχαριστω παρα πολυrespect1

bbbb
28-04-09, 01:15
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν πλέον να κατεβάζουν pois σε μορφή για giniusdriver http://index.pois.gr/
Μπορούμε να κάνουμε σύμπτυξη σημείων ανά κατηγορία.Ο αριθμός των σημείων που υποστηρίζει το ginius σε μια κατηγορία,είναι απεριόριστος.Πατώντας πάνω στο χάρτη και επιλέγοντας αναζήτηση κοντινού χρησίμου,εμφανίζονται pois σε μια απόσταση μέχρι 30χλμ από το σημείο που βρισκόμαστε.
Αν δουλεύουμε την αναζήτηση διεύθυνσης με ξεχωριστά πεδία για πόλη-όδο-αριθμό,τότε στο μενού-->αναζήτηση χρησίμου έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αναζήτηση σημείων βάσει του ζουμ που έχουμε στο χάρτη.Πάμε στο συγκεκριμένο μενού και επιλέγουμε Περιοχή-->ορατός χάρτης.
Εφόσον έχουμε ενεργό προορισμό στην καρτέλλα περιοχή θα εμφανιστεί η επιλογή Προορισμός.Επιλέγοντας τη,μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση pois σε απόσταση 30χλμ από τον προορισμό μας.
Για να γίνει αυτό βάζουμε στο ordinale.ini στην επιλογή Main
[Main]
Captionless=0
Screen=WVGA
ShowPOIShortcuts=0
oldstylesearch=1

papajo
28-04-09, 14:51
Μου κάνει εντύπωση Χρήστο το πόσο γρήγορα οι ελεύθεροι χρήστες προσάρμοσαν τα ΡΟΙ, ώστε να γίνουν κατάλληλα για το GD, χωρίς μανούβρες απο τον απλό χρήστη. Μακάρι και οι υπόλοιπες προτάσεις των experts να αφομοιωθούν τόσο γρήγορα απο την εταιρία που φτιάχνει το πρόγραμμα. Σίγουρα η τελευταία έχει περισότερα να κερδίσει απο ένα πιο καλό πρόγραμμα.

beagle
06-05-09, 17:23
Παίζοντας λίγο με το ginius παρατήρησα το εξης: Αν περάσετε όλα τα poi από το link στο πρώτο post του Χρήστου, θα εμφανίζονται μέχρι 14 στα "Σ.Ε. χάρτη". Επειδή όμως παρόλα αυτά το πρόγραμμα τα μετατρέπει όλα, αν τα ψάξετε από την "Αναζήτηση χρήσιμου" θα διαπιστώσετε πως μπορείτε να πλοηγηθείτε σε όλα, ακόμα και σε αυτά που δεν εμφανίζονται στα "Σ.Ε. χάρτη". ;)

bbbb
06-05-09, 17:45
clap1Ωραία.Αρα ο αριθμός των poi που μπορείς να βάλεις είναι απεριόριστος.Για τις ενδιάμεσες στάσεις μέχρι στιγμής έχω φορτώσει μέχρι και 2311 και το πρόγραμμα έκανε κανονικά δρομολόγηση.Η συσκευή δοκιμής ήταν ένα pna με επεξεργαστή στα 348mhz.
Οσοι έχετε κατεβάσει poi από index.pois.gr/ την προηγούμενη εβδομάδα και έχετε 3,5" οθόνη,ξανακατέβαστε τα γιατί έγιναν κάποιες διορθώσεις στην διάταξη των πληροφοριών,ώστε να μην κρύβεται το όνομα του σημείου.

beagle
06-05-09, 17:50
Απεριόριστα δεν ξέρω αν είναι, σίγουρα όμως σημαίνει πως αφού τα διαβάζει είναι πολύ πιθανό να διορθωθεί και ο αριθμός που εμφανίζει στα χρήσιμα. Μάλλον ο αριθμός ενδιάμεσων στάσεων δείχνει να είναι απεριόριστος.. tongue2

aggmanos
13-05-09, 10:12
είπα κι εγώ, τι πράγματα είν' αυτά, μόνο 2311 ενδιάμεσες στάσεις ? lol2lol2lol2

LEFTE73
18-05-09, 19:48
Θα ήθελα τη βοήθειά σας.
Εχω κατεβάσει τα που με ενδιαφέρουν, και τα έχω βάλει σε φάκελο που έκανα με το όνομα POI, τον έβαλα μέσα στο φάκελο giniusdriver και όταν πάω στις Ρυθμίσεις στο Σ.Ε. χάρτη δεν υπάρχει τίποτα από τα ΡΟΙ που έβαλα. Τι λάθος κάνω;
Ευχαριστώ.

bbbb
18-05-09, 20:00
Τίποτε άλλο.Βάζεις τα αρχεία(ga,m8888,txt) στον υποφάκελο poi και τρέχεις το πρόγραμμα.Τα υπόλοιπα γίνονται μόνα τους.

LEFTE73
19-05-09, 10:44
Ok Τα έτρεξε, το έκλεισα και το ξανάνοιξα και τώρα όλα είναι μέσα.
Ευχαριστώ!

LEFTE73
19-05-09, 15:09
Kάποια βλακεία έκανα, προσπάθησα να βάλω και άλλα pois αλλά μπλόκαρε το σύστημα. Τα διαγράφω όλα, αλλά κάποια δε σβήνουν, προσπαθώ να ξαναβάλω, πάλι μπλοκάρει. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ για να ξαναβάλω pois;

bbbb
19-05-09, 15:55
Σβήσε τελείως το φάκελο poi και ξαναβάλτον από την αρχή.

dimitris_thass
19-05-09, 16:40
Καλησπέρα,

Δημιούργησα τον φάκελο Poi έβαλα τα αρχεία μέσα, βλέπω οτι δημιουργήθηκαν οι κατηγορίες αλλα οταν σχεδιάζω διαδρομή π.χ Θεσσαλονίκη Αθήνα και παω να βρω τα χρήσιμα της διαδρομής δεν βρίσκει Κάμερες ή φορητά ραντάρ. Ειναι σωστό αυτό?

bbbb
19-05-09, 16:53
Λογικό δεν είναι αλλά έχεις δίκιο ότι συμβαίνει αυτό.Σε κάποια poi(μιλώ για αυτά που κατεβάζουμε από index.pois.gr και αυτά που φτιάχνουμε εμείς) λειτουργούν κανονικά τα χρήσιμα πάνω στη διαδρομή και σε άλλα όχι.π.χ. Τα βενζινάδικα και οι τράπεζες εμφανίζονται κανονικά,ενώ άλλα(π.χ.Γαστρονομία) όχι.Το περίεργο είναι ότι από το μενού του χάρτη αναζήτηση κοντινού χρησίμου,εμφανίζονται κανονικά τα σημεία που βρίσκονται τριγύρω(απόσταση 30χλμ)

iosif1980
30-05-09, 13:29
Ένα κλικ είναι για τους προγραμματιστές και ο περιορισμός υπάρχει μάλλον για να προστατεύει τις συσκευές με περιορισμένη μνήμη.

Για να δούμε...

στο demo που εχω για το pc , πάντως του εχω περάσει καμια 50ρια κατηγορίες και μου τις εμφανίζει όλες στο ρυθμίσεις/Σ.Ε Χάρτη .

Μάλλον στην καινούρια έκδοση ξεπεράστηκε ο περιορισμός με τα 14 που υπήρχε ( διαθέσιμα, όχι ενεργα )

Απλα μερικές φορές , ενω εχει την τελίτσα δίπλα, δεν μου εμφανίζει τα εικονίδια πάνω στον χάρτη

bbbb
30-05-09, 13:44
Εγώ πάλι μέχρι 14 βλέπω.Demo pc έκδοση 29-4-2009

iosif1980
30-05-09, 14:21
Εγώ πάλι μέχρι 14 βλέπω.Demo pc έκδοση 29-4-2009

ναι, μάλλον υπολόγισα μαζί κι αυτα που έχει ηδη...
Εν τω μεταξύ κάποια δεν μου τα βγάζει ουτε στην αναζήτηση χρησίμου :(

για να περάσω άλλους χάρτες μέσα, πχ ευρωπαικούς σε ποιο dir πρέπει να τους βάλω και τι να αλλάξω στο περίφημο ordinale?

scotty
30-05-09, 16:42
Χρηστο ..υπαρχει κανενας τροπος ειδοποιησης με φωνη για καποιο Poi και ειδικα gia καμερες κλπ οπως στο dest??

bbbb
30-05-09, 21:04
Mόνο για τις κάμερες(μία κατηγορία για όλες) μπορείς να έχεις ήχο.Αν αλλάξεις το beep.wav με άλλο αρχείο δίνοντας του το ίδιο όνομα θα ακούς τον νέο ήχο,αλλά μόλις πλησιάζεις την κάμερα θα το ακούς λίγο περίεργα επειδή θα προσπαθεί να το πει πάνω από 1 φορά.Η καλύτερη λύση προς το παρόν θεωρώ πως είναι το poi warner του navigon.Τhanks to gnoul για την ανακάλυψη respect1

scotty
31-05-09, 22:02
Ευχαριστω ..Nαι οντως χρηστο ..το παληκαρι εκανε πολυ καλη δουλειαthe best1 με το poi warmer , και με εβαλε στην μπριζα να ξανα ασχοληθω παλι με αυτο ..γιατι βλεπω οτι αξιζει τον κοπο..αν μπορει να ενσωματωθει και με το ginius θα ειναι πολυ καλη φαση ..

bbbb
31-05-09, 22:50
H εταιρεία που βγάζει το poiwarner είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία που βγάζει το πρόγραμμα για αρκετά λογισμικά.Δε ξέρω τι ακριβώς κινήσεις χρειάζονται για να φτιάξουν μια έκδοση ειδικά για το mireo.Bέβαια όπως έχω ξαναγράψει θα προτιμούσα την all in one λύση στο λογισμικό πλοήγησης.Το destinator και ο τρόπος που δίνει τις ειδοποιήσεις σε σχέση με αυτό που μου δίνει το poiwarner(γιαυτό και το αγόρασα) δε με καλύπτει πλέον.Προσωπικά ως χρήστης,θέλω πλέον κάτι πιο εξελιγμένο.Ευελπιστώ ότι η mireo μπορεί να το δώσει.

scotty
31-05-09, 22:54
Σωστος ..συμφωνω και εγω με τα γραφομενα σου..

aggmanos
01-06-09, 10:30
Το poiwarner ενσωματώνεται στο ginious σαν plugin ?

bbbb
01-06-09, 13:07
Όχι.Είναι έξτρα πρόγραμμα που τρέχει παράλληλα με το λογισμικό πλοήγησης.

aggmanos
01-06-09, 13:17
σ' αυτή την περίπτωση, με ποιο τρόπο ειδοποιεί ?
μόνο ηχητικά ?

bbbb
01-06-09, 15:33
Kαι οπτικά και ηχητικά.Η μπορείς να επιλέξεις μόνο ηχητικά ή μόνο οπτικά

aggmanos
01-06-09, 15:39
Η απορία μου είναι πως λειτουργεί η οπτική ειδοποίηση, αν δεν είναι ενσωματωμένο στο ginious. Δηλαδή την στιγμή της ειδοποίησης εκτοπίζει απο την οθόνη το ginious, ή με κάποιο τρόπο η οπτική ειδοποίηση εμφανίζεται πάνω στον χάρτη του gd ?

bbbb
01-06-09, 16:02
Πάνω στο χάρτη εμφανίζεται.Δες το βιντεάκι που ανέβασε ο gnoul http://www.navimania.gr/showthread.php?t=13151&page=6 στο 57 ποστ
Ο popup δρόμος στο ginius,πέφτει πάνω στο παράθυρο της επόμενης στροφής δυστυχώς.Βέβαια δε μένει για πάντα εκεί και αν θέλεις μπορείς να βάλεις την μπάρα αντί για τον δρόμο

aggmanos
01-06-09, 16:23
thnx, αν κατάλαβα καλά, καταλαμβάνει μόνιμα ενα χώρο στην οθόνη πλοήγησης ?
Για το παράθυρο της επόμενης στροφής δεν με νοιάζει, έτσι κι αλλοιώς μόλις ανοίξει το κλείνω (αν μάλιστα υπήρχε ρύθμιση στο ordinale.ini να μην ανοίγει αυτόματα, ακόμη καλύτερα), δεν θάθελα όμως να μου φάει τον χώρο που προσπαθώ να επανακτήσω κλείνοντας το παράθυρο της επόμενης στροφής

bbbb
01-06-09, 16:36
Δεν είναι μόνιμο.Εμφανίζεται μόνο όση ώρα διέρχεσαι από το σημείο ενδιαφέροντος.Ενα ακόμη θετικό είναι ότι μπορείς να ορίσεις γωνία ειδοποίησης των poi.Δηλαδή δε θα σε ειδοποιήσει για poi που βρίσκονται πίσω σου ή πολύ έξω από την πορεία σου.Κάτω δεξιά υπάρχει μόνιμα ένα πολύ μικρό πράσινο εικονίδιο για να μπορείς να μετακινείσαι στο poiwarner όσο έχεις ανοιχτό το πρόγραμμα πλόηγησης.Πολύ χρήσιμο,καθώς πολλές συσκευές κυρίως pna δεν έχουν hardware πλήκτρα.

aggmanos
01-06-09, 16:54
thnx again respect1

staman
05-07-09, 12:49
Έχω το εξής πρόβλημα.

Κατέβασα από το http://index.pois.gr/categories.asp?CatID=4 τα lidl με 196 καταστήματα.
Δημιούργησα ένα φάκελο POI μέσα στο Genuisdriver.
Μου τα εμφανίζει κανονικά μέσα στο Ρυθμίσεις->Χρήσιμα Χάρτη

Όταν πάω να κάνω Αναζήτηση χρήσιμου ψάχνει στα ήδη εγκ/μένα χρήσιμα των Lidl με 99 υποκαταστήματα και όχι σε αυτά που έχω βάλει εγώ με τα 196 υποκαταστήματα με αποτέλεσμα να μην βρίσκω τα συγκεκριμένα που ψάχνω.
Εννοείται ότι επιλέγω την συγκεκριμένη κατηγορία μέσα από τις Ρυθμίσεις->Χρήσιμα χάρτη.

Πως θα μπορέσω να το κάνω να ψάξει σε αυτά που έβαλα εγώ και όχι στα προεγκατεστημένα?

bbbb
05-07-09, 13:25
Πρέπει απευθείας από το χάρτη στην περιοχή που σε ενδιαφέρει να κάνεις κλικ και από το αναδυόμενο μενού να επιλέξεις αναζήτηση κοντινού χρησίμου και στη συνέχεια την κατηγορία lidl.Mέσα από το μενού δε δουλεύει η αναζήτηση χρησίμου γιατί στο αρχείο .ga δεν υπάρχει πουθενά η λέξη lidl.Αν επεξεργαστείς το αρχείο και σε κάποιο πεδίο(π.χ. στον Τ.Κ. το PLZ="" δηλαδή) γράψεις lidl θα δουλεύει η αναζήτηση χρησίμου.Θα γράφεις π.χ. Kοζάνη lidl και θα σου βγάζει το αποτέλεσμα.

staman
05-07-09, 13:31
Δλδ Χρήστο εννοείς ότι σε κάθε μία σειρά από τις 196 που έχει το συγκεκριμένο αρχείο, όπου λέει PLZ="" να γράφω PLZ=Lidl, σωστά?
Και αυτό θα πρέπει να το κάνω σε όλα τα χρήσιμα που θα θέλω να περάσω στο εξής?

Και μία παρατήρηση.
Κάνοντας αυτό που μου λες βλέπω ότι δίνω πχ Λεπτο... και το genius μου προτείνει "Λεπτοκαρυά" όπου συνεχίζω με Lidl (αφού το πρόσθεσα στην γραμμή του .ga αρχείου) αλλά δεν μου βρίσκει τίποτα !!!
Στην συνέχεια βλέπω πως είναι καταχωρημένη στο .GA ως Λεπτοκαριά και τότε μόνο μου το βγάζει.
Άρα θα πρέπει να ξέρουμε και με ποια ορθογραφία είναι καταχωρημένα τα σημεία του .ga για να τα εμφανίσει η οποία μπορεί να είναι διαφορετική από του Genius.worry1worry1worry1

Ευχαριστώ.

bbbb
05-07-09, 17:34
Σε όσες κατηγορίες δεν υπάρχει το όνομα της κατηγορίας σε κάποιο πεδίο,χρειάζεται να το προσθέσεις εσύ για να λειτουργεί σωστά η αναζήτηση χρησίμου στο μενού.Βέβαια μπορείς να το κάνεις με εύρεση-->αντικατάσταση.Από την άλλη όμως αν ξέρεις ότι θέλεις ένα χρήσιμο σε μια συγκεκριμένη περιοχή,πηγαίνεις σε αυτή και κάνεις αναζήτηση κοντινού χρησίμου απευθείας από το χάρτη.Στο παράδειγμα που αναφέρεις ορίζω ως αφετηρία την λεπτοκαρυά τρικάλων και μετά από το χάρτη με την αναζήτηση κοντινού χρησίμου στην κατηγορία Lidl μου βγάζει 5 αποτέλεσματα.Σε αυτή την περίπτωση δε χρειάζεται να αλλάξεις κάτι στο lidl.ga

nikkos
05-07-09, 21:17
Έχω το εξής πρόβλημα.

Κατέβασα από το http://index.pois.gr/categories.asp?CatID=4 τα lidl με 196 καταστήματα.
Δημιούργησα ένα φάκελο POI μέσα στο Genuisdriver.
Μου τα εμφανίζει κανονικά μέσα στο Ρυθμίσεις->Χρήσιμα Χάρτη

Όταν πάω να κάνω Αναζήτηση χρήσιμου ψάχνει στα ήδη εγκ/μένα χρήσιμα των Lidl με 99 υποκαταστήματα και όχι σε αυτά που έχω βάλει εγώ με τα 196 υποκαταστήματα με αποτέλεσμα να μην βρίσκω τα συγκεκριμένα που ψάχνω.
Εννοείται ότι επιλέγω την συγκεκριμένη κατηγορία μέσα από τις Ρυθμίσεις->Χρήσιμα χάρτη.

Πως θα μπορέσω να το κάνω να ψάξει σε αυτά που έβαλα εγώ και όχι στα προεγκατεστημένα?
στη λίστα με τα σημεία που ψάχνεις, μέχρι 99 δε μπορεί να εμφανίσει? μήπως γι αυτό σου βγάζει 99 και δε στα βγάζει όλα?

beagle
05-07-09, 21:27
Η λίστα αναζήτησης μέχρι 99 σημεία σου επιστρέφει. Είτε αυτά είναι ονόματα δρόμων (αν κάνεις αναζήτηση διεύθυνσης) είτε χρήσιμα. Μπορείς όμως να πας και στα 196 από αυτά.

bbbb
05-07-09, 21:44
Σωστά.Οταν κάνεις αναζήτηση από το μενού αναζήτηση χρησίμου βγάζει 99 αποτέλεσματα τα οποία δεν έχω καταλάβει με ποια λογική τα βγάζει,καθώς δεν φαίνεται να ειναι ούτε σύμφωνα με αλφαβητική σειρά,ούτε σύμφωνα με την απόσταση από το σημείο που βρισκόμαστε.
Οταν κάνουμε αναζήτηση από το αναδυόμενο μενού στο χάρτη,επιστρέφει και πάλι το μέγιστο 99 αποτέλεσματα αλλά σε μια απόσταση 30χλμ από το σημείο που πατήσαμε πάνω στο χάρτη.

staman
05-07-09, 23:19
Όταν κάνω αναζήτηση ψάχνει στα προεγκατεστημένα και όχι στα custom που πέρασα από το link που δίνω πιο πάνω (post 57)
Στην Λεπτοκαρυά Κατερίνης υπάρχει ένα lidl που το εμφανίζει μόνο με τον τρόπο που υπέδειξε ο @bbbb (post 58) και με την προϋπόθεση ότι θα γράψω Λεπτοκαρυά με ι και το οποίο δεν υπάρχει στα προεγκατεστημένα (ή δεν το φέρνει με την αναζήτηση).
Πάντως κατάλαβα τι πρέπει να κάνω σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.respect1

bbbb
05-07-09, 23:34
Δε χρειάζεται να γράψεις όλη την λέξη,αν δεν είσαι σίγουρος για την ορθογραφία.Αν γράψεις λεπτο ή κοζα κτλ -->όνομα κατηγορίας(με την προϋπόθεση ότι μέσα στο .ga υπάρχει το όνομα της κατηγορίας) θα σου βγάλει το αποτέλεσμα.Ακόμα και αν γράψεις σκέτο λεπτο κτλ θα βγάλει το αποτέλεσμα αρκεί να μην υπάρχουν 99 αποτελέσματα που θα υπερισχύσουν.π.χ. Γράφοντας λεπτο βγάζει το lidl ως το 43ο αποτέλεσμα.

staman
05-07-09, 23:44
Έχεις δίκιο Χρήστο. Έτσι ακριβώς είναι.
Σ' ευχαριστώ.

bbbb
06-07-09, 16:12
Εχει προστεθεί το όνομα της κατηγορίας στα αρχεία poi στο index.pois.gr.Τώρα σε κάπιοιες κατηγορίες που δοκιμάζω,δουλεύει η αναζήτηση χρησίμου στο μενού βάζοντας πόλη και όνομα κατηγορίας

bbbb
07-07-09, 16:18
Kαι ότσν έχουμρε σχεδιάσει την διαδρομή μας,από το κουμπί διαδρομή επιλέγοντας χρήσιμα στο ταξίδι μας εμφανίζει τα χρήσιμα της κατηγορίας μέχρι 99 αποτελέσματα πάνω ή δίπλα από τη διαδρομή μας.

bbbb
09-07-09, 13:47
Ο μέγιστος αριθμός κατηγοριών poi που μπορεί να δεχτεί το πρόγραμμα είναι 127.Εμφανίζονται βέβαια μόνο οι 14 πρώτες μέσα στο χάρτη,αλλά αν ξέρουμε πως έχουμε περασμένες τις κατηγορίες μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση σε όλες τις κατηγορίες,βάζοντας τις κατάλληλες λέξεις στο πεδίο αναζήτησης.Αυτό που δε λειτουργεί στις "αόρατες" κατηγορίες είναι η λειτουργία χρήσιμα στο ταξίδι.

zeppelin
09-07-09, 13:53
Νομίζω ότι το 127 αναφέρεται στα poi files. Όπου κάθε poi file μπορεί να έχει απεριόριστες κατηγορίες. Άρα δεν υπάρχει όριο στις αόρατες κατηγορίες καθώς και στον επιπλέον αριθμό χρησίμων που θέλεις να φορτώσεις...

ChrisAthens
09-07-09, 14:23
Βάζοντας πάνω από 14 κατηγορίες γεννάται ένα θέμα, όταν θέλεις να επιλέξεις ας πούμε την κατηγορία "Φορητά ραντάρ" (που είναι προς το τέλος) για να εμφανίζεται στον χάρτη, δεν γίνεται, εκτός κι αν βγάλεις τα επιπλέον των 14, επιλέξεις την κατηγορία και τα ξαναπεράσεις μετά πάλι.

bbbb
09-07-09, 14:49
Σωστά.Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να τις επιλέξεις,αλλά μπορείς να τις αναζητήσεις.Και ο Νίκος έχει δίκιο.Μέσα σε κάθε poi file (δηλαδή μέχρι 127 διαφορετικά .ga αρχεία) μπορείς να βάλεις παραπάνω από 1 κατηγορία.Αλλά θα ήθελα να μπορώ να βλέπω μέσα από το πρόγραμμα και τα 127 poi files.

bbbb
09-07-09, 16:16
Επίσης σε κάθε μία από τις 14 κατηγορίες που είναι ορατές μέσα στο πρόγραμμα,μπορούμε να επιλέξουμε το επίπεδο zoom out του χάρτη που θα εμφανίζονται.Αυτό γίνεται μέσα από το .txt αρχείο που περιέχει το όνομα της κατηγορίας.π.χ. Στο αρχείο Gastronomia.txt βλέπουμε το εξής

#poi name="Γαστρονομία" img="Gastronomia.m8888" max_zf="255"/#
αν αλλάξουμε το 255 σε 8192 θα είναι ορατά τα εικονίδια στο χάρτη μέχρι το zoom out στα 52χλμ
Γιατί στα ποστ μας δεν εμφανίζεται ότι γράφουμε μέσα σε εισαγωγικά? < />

dinos_gb
28-07-09, 08:48
Ξαναθιγω το θεμα με τις ειδοποιησεις των POIs (νομιζω καπου ειχε αναφερθει στο ιδιο topic).
Δεν βλεπω να υπαρχουν διαφορων ειδων ειδοποιησεις για τα POIs. μονο γι α υπερβαση οριου ταχυτητας υπαρχει απο οτι ειδα στο μενου->ρυθμισεις.
Αν δεν υπαρχει δυνατοτητα για ειδοποιηση καμερας ταχυτητας π.χ. δεν εχει ουσια να τις βαλω.
Υπαρχει τροπος να βαλουμε wav ή mp3 αρχεια για να μας ειδοποιουν σε παραπανω απο μια κατηγοριες POIs?

pappoulis
28-07-09, 12:25
Τις κάμερες δεν θα τις βάλεις ως ΡΟΙ.

Μπες εδώ: http://index.pois.gr/SpeedCameras.aspx

Επέλεξε τις κάμερες που σε ενδιαφέρουν και επέλεξε το MioMoov format.

Τέλος, δημιούργησε έναν φάκελο με το όνομα Speedcams στο \giniusdriver και αντέγραψε εκεί το αρχείο import.txt που θα βρεις στο συμπιεσμένο αρχείο που θα έχεις κατεβάσει.

Στην επόμενη επανεκκίνηση της εφαρμογής, θα προστεθεί η επιλογή της ειδοποίησης στο αντίστοιχο μενού καθώς και η κατηγορία "Κάμερες" στα Χρήσιμα.

aggmanos
28-07-09, 13:21
Φωνητική ειδοποίηση όμως δεν ακούγεται ή κάνω λάθος ?

pappoulis
28-07-09, 13:33
Δεν κάνεις.

aggmanos
28-07-09, 13:38
Μακάρι νάκανα crymore

pappoulis
28-07-09, 13:45
Προσωπικά δεν με ενοχλεί. Οι φωνητικές ειδοποιήσεις με ενοχλούσαν και στο Destinator 6 κι εξ'άλλου έχω συνηθίσει να μην έχω από το iGO. Έτσι κι αλλιώς πάντοτε ρίχνω κλεφτές ματιές στον χάρτη.

aggmanos
28-07-09, 13:56
Για μένα αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που (ακόμη και σωστό χάρτη να βάλει) εχω απορρίψει το κατά τα άλλα εκπληκτικό Igo (παροτι παρακολουθώ τον χάρτη, δεν έχω και καρφωμένα τα μάτια πάνω του, οπότε πολύ εύκολα μπορεί να μην δώ την οπτική ειδοποίηση).
Και ο ενας από τους 3 λόγους που, αν και το παράγγειλα, αμφιβάλλω αν θα χρησιμοποιώ το gd στα ταξίδια (οι άλλοι 2 είναι η έλλειψη αυτόματου ζουμ και οι μικρές γραμματοσειρές)

dinos_gb
28-07-09, 15:47
Pappoulis θενκσ ε λοτ.grin1
Η ειδοποιηση θα ειναι ηχητικη ή οπτικη? αυτο δεν το καταλαβα καλα.confused1

pappoulis
28-07-09, 15:56
Αν τις επιλέξεις από τα χρήσιμα τότε θα είναι οπτική.
Αν ενεργοποιήσεις (και) την ηχητική ειδοποίηση ειδοποίηση, τότε θα ακούς "μπιπ" καθώς θα πλησιάζεις.

dinos_gb
30-07-09, 10:51
Πετυχε.
Ειναι σημαντικο να αναφερθει οτι αφου βαλουμε το import.txt στο φακελο speedcam, η επανεκινηση της εφαρμογης θα πρεπει να γινει οσο το USB καλωδιο ειναι συνδεδεμενο στο υπολογιστη. Αν αποσυνδεσουμε το USB καλωδιο και κανουμε επανεκκινηση δεν θα γινει τιποτα (την επαθα την πρωτη φορα που το δοκιμασα).

beagle
30-07-09, 11:10
:smt017 Αυτό που λες δεν έχει κάποια λογική, εγώ δεν είχα τίποτα συνδεδεμένο στον υπολογιστή. Μήπως ένα soft reset αρκούσε?

aggmanos
30-07-09, 11:37
Δεν νομίζω πως χρειάζεται τίποτε απο τα παραπάνω, μονο επανεκκινηση του ginious

FISHERMAN
29-09-09, 15:52
Πήραμε για τη δουλειά 5 τιβο με το ginius για να καταχωρούμε τα σημεία των πελατών. Δυστηχώς πιάσαμε τους 99 και μετά δεν καταχωρεί νέα σημεία. Μου είπαν από την εταιρία να ακολουθήσω αν κατάλαβα καλά αυτή τη διαδικασία και να φτιαξώ μια κατηγορία poi που μπορεί να πάρει άπειρα σημεία- πελάτες.

Έφτιαξα το
<poi name="PELATES" img="Test.m8888" max_zf="255"/>
και το έσωσα σαν PELATES.txt

Τώρα θέλω να φτιάξω το επόμενο αρχείο με τα PT και POI μέσα.
Έχω το αρχείο favs.txt του ginius έτοιμο αλλά μέσα έχει και αλλές πληροφορίες. Πρέπει με το χέρι να σβήσω τα περιττά;; Έιναι τεράστειο!

Ικονίδιο μπορώ να χρισημοποιήσω κάτι έτοιμο δε με νοιάζει να δείχνει κάτι ιδιαίτερο.

bbbb
29-09-09, 16:23
Πήραμε για τη δουλειά 5 τιβο με το ginius για να καταχωρούμε τα σημεία των πελατών. Δυστηχώς πιάσαμε τους 99 και μετά δεν καταχωρεί νέα σημεία.
E οχι και δυστυχώς!Μακάρι να πιάσετε και τους 10000 πελάτες the best1

Στο αρχείο favs.txt δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις τίποτε.Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να αλλάξεις την κατάληξη του σε ga.Δηλαδή θα το ονομάσεις από favs.txt π.χ. σε Pelates.ga και θα το βάλεις στο φάκελο giniusdriver\poi
Από τη στιγμή που έχεις βάλεις ήδη 99 σημεία τα υπόλοιπα θα τα προσθέσεις από το pc.Το ανοίγεις με το notepad και μετά την τελευταία γραμμή ανά γραμμή προσθέτεις και τα υπόλοιπα σημεία.Αν τα σημεία τα βρίσκεις μέσω του ginius τότε το πρώτο γεμάτο favs.txt το βγάζεις από το φάκελο giniusdriver και αρχίζεις από την αρχή μέχρι να φτάσεις τα 99 σημεία.Παίρνεις τα περιεχόμενα του στο pc και με copy-paste τα επικολλάς κάτω από τα πρώτα 99 σημεία.Αφού τελείωσεις αποθηκεύεις ως pelates.ga και τα βάζεις στο φάκελο giniusdriver\poi

scotty
29-09-09, 19:51
Χρηστο σωστο και αυτο ..αλλα την στιγμη που θα τα κανει poi , δεν θα μπορει να τα βλεπει οπως τα αγαπημενα , θα φαινονται στο χαρτη αλλα οταν θα θελει να βρει καποιον πελατη , θα πρεπει να τα ψαχνει σαν χρησιμο ..σωστα???

bbbb
29-09-09, 20:07
Ναι.θα γράφει το όνομα του πελάτη στην αναζήτηση χρησίμου και θα το εμφανίζει.Από εκεί και πέρα αν έχεις να πας σε πολλά σημεία μπορείς να τα βάζεις ως ενδιάμεσες στάσεις και στο τέλος να κάνεις βελτιστοποίηση στάσεων για να σου βγάλει την ιδανικότερη διαδρομή.Και μπορείς να αποθηκεύσεις και το ταξίδι,ώστε την επόμενη φορά να μην τα ξαναπερνάς από την αρχή.
Τώρα αν δε θυμάσαι ακριβώς το όνομα κάποιου πελάτη ή θέλεις να βρεις όλους τους πελάτες π.χ. στην Νίκαια στο όνομα του POI θα βάλεις π.χ.
POI="Νικαια-Πελατες-Χρηστος" Στην αναζητηση θα γράψεις Νικαια-Πελατες και θα σου βγάλει όλα τα σημεία που περιέχουν την συγκεκριμενη φράση.

scotty
29-09-09, 20:13
Σωστο και αυτο..αλλα νομιζω ειναι για ποιο "εμπειρους" με το ψαξιμο , αλλο να βλεπεις το σημειο που θελεις , οπως μεσα στα αγαπημενα , να το επιλεγεις και να πας ..και αλλο να το ψαχνεις ..ασε που πρεπει να θυμασε πως το εχεις γραμμενο...ξερω εγω ..το βλεπω λιγο πολυπλοκο...what1
Και εγω ετσι τα εχω βαλει τα δικα μου σημεια ..αλλα δεν θυμαμε πως τα εχω γραψει και καπου χανομαι worry1
Μηπως θα μπορουσαμε να κανουμε κατι να φαινονται , και να τα επιλεγουμε?? λεω εγω τωρα confused1

bbbb
29-09-09, 20:34
Θεωρώ πως είναι θέμα συνήθειας.Και το προτιμώ από το scroll που έπρεπε να κάνεις στο dest όταν είχες πολλά σημεία.Tην αναζήτηση του ginius θα ήθελα να την έχει και το igo8.Προσωπικά είμαι κατά του να φαίνονται εικονίδια στο χάρτη,γιατί κρύβουν δρόμο και όσο πιο πολλά έχεις να φαίνονται δημιουργούν καθυστέρηση στην κίνηση του χάρτη.Και αυτό ισχύει για όλα τα προγράμματα.

scotty
29-09-09, 20:40
Σωστο και αυτο..the best1

pappoulis
29-09-09, 23:02
Θεωρώ πως είναι θέμα συνήθειας.Και το προτιμώ από το scroll που έπρεπε να κάνεις στο dest όταν είχες πολλά σημεία.Tην αναζήτηση του ginius θα ήθελα να την έχει και το igo8.Προσωπικά είμαι κατά του να φαίνονται εικονίδια στο χάρτη,γιατί κρύβουν δρόμο και όσο πιο πολλά έχεις να φαίνονται δημιουργούν καθυστέρηση στην κίνηση του χάρτη.Και αυτό ισχύει για όλα τα προγράμματα.
Σωστή σκέψη, αλλά προσωπικά επιλέγω επίτηδες να φαίνονται κάποιες κατηγορίες ως "σημεία αναφοράς".

FISHERMAN
30-09-09, 14:47
E οχι και δυστυχώς!Μακάρι να πιάσετε και τους 10000 πελάτες the best1

Στο αρχείο favs.txt δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις τίποτε.Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να αλλάξεις την κατάληξη του σε ga.Δηλαδή θα το ονομάσεις από favs.txt π.χ. σε Pelates.ga και θα το βάλεις στο φάκελο giniusdriver\poi
Από τη στιγμή που έχεις βάλεις ήδη 99 σημεία τα υπόλοιπα θα τα προσθέσεις από το pc.Το ανοίγεις με το notepad και μετά την τελευταία γραμμή ανά γραμμή προσθέτεις και τα υπόλοιπα σημεία.Αν τα σημεία τα βρίσκεις μέσω του ginius τότε το πρώτο γεμάτο favs.txt το βγάζεις από το φάκελο giniusdriver και αρχίζεις από την αρχή μέχρι να φτάσεις τα 99 σημεία.Παίρνεις τα περιεχόμενα του στο pc και με copy-paste τα επικολλάς κάτω από τα πρώτα 99 σημεία.Αφού τελείωσεις αποθηκεύεις ως pelates.ga και τα βάζεις στο φάκελο giniusdriver\poi

I love u !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! the best1 Με σώσατε!!!!!!!

PAVL-2
30-09-09, 16:13
Όλα ωραία αλλά εάν έχεις σε μια περιοχη καμιά εκατοσταριά πελάτες τότε είναι πολύ δύσχρηστο και δεν μιλάω εκ του ασφαλούς.

PAVL-2
30-09-09, 16:24
Εαν έχεις πελάτες σε περιοχη που δεν υπαρχει ονομασία οδού η περιοχής η σου εμφανίζει μήνυμα άγνωστη οδός τότε τη κάνεις ; [απλά τα βάφεις μαύρα].

bbbb
30-09-09, 16:44
Αν σου εμφανίζει άγνωστη οδό τότε δε φταίει το πρόγραμμα αλλά ο χάρτης που δεν έχει την οδό.Αν έχεις π.χ. στην Κοζάνη 100 πελάτες(ενώ η μέγιστη αναζήτηση είναι 99 σημεία) δε τα βάφεις μαύρα.Γιαυτό μίλησα πριν για σωστό πέρασμα του ονόματος.π.χ. Είναι εξαιρετικά απίθανο να έχεις σε μια πόλη 100 πελάτες με το ίδιο ακριβώς ονομα και επίθετο! Ετσι αν τα περάσεις με όνομα πόλης π.χ. Κοζάνη-πελάτες-χψω ονοματεπώνυμο θα μπορέσεις εύκολα να βρεις που θέλεις.Τώρα θα μου πεις πως θα βρεις την άγνωστη οδό.Κοίτα στο google παίρνεις φ και λ τα περνάς μια φορά στο ga αρχείο με ότι όνομα θέλεις και μετά θα το βρίσκεις εύκολα.Και φυσικά νομίζω ότι όταν έχεις πελάτες(που σημαινει πουλάω κάτι και παίρνω χρήματα) όλοι ξέρουμε πάνω κάτω πως θα τους βρούμε.Οταν είναι να πληρώσουμε δυσανασχετούμε lol2

PAVL-2
30-09-09, 18:37
Με την λογική του σκεπτικού σου συμφωνώ.
Αλλα εχω πελάτες φίλους γνωστούς σε περιοχές που δεν υπάρχουν ονομαστικά η αριθμητικά δεδομένα τότε τι κάνω; πως θα τους περάσω στα χρήσιμα; όταν η λογική ευρέσεως του προγράμματος από τα χρήσιμα βασίζεται σε ΠΟΛΗΣ - ΟΔΟΥΣ και άντε έχεις δυο πέντε δέκα όλα οκ αλλά όταν έχεις πολλούς τότε υπαρχει σοβαρό πρόβλημα.
Χάθηκε να γινότανε να χτυπούσαμε πάνω στον χάρτη και να είχαμε δυνατότητα αποθήκευσης στα αγαπημένα σε κατηγορίες μας [με εικονίδια-φωνητικές ειδοποίησης]που θα εξυπηρετούσαν τις ανάγκες μας τι πιο απλό.Ορισμένα πράγματα που απουσιάζουν από το προγραμμα με κάνουν να νοσταλγώ το Destinator. Αλλά ποντάρω πολύ σε αυτό το προγραμμα και γιατί; απλά γιατί δεν μου έχει δημιουργήσει προβλήματα και το χρησιμοποιώ σαν εργαλείο κάθε μέρα.

bbbb
30-09-09, 19:30
Μα δεν βασίζεται μόνο σε πόλεις οδούς.Αν περάσεις σωστά τα σημεία μπορείς να κάνεις εύρεση ακόμη και με τον αριθμό τηλεφώνου!!! Απλά εσένα θυμήθηκα μόλις τώρα ότι σε βολεύει ο παλιός τρόπος αναζήτησης.Αν βάλεις τον καινούριο τρόπο με τη μια γραμμή μπορείς να κάνεις αναζήτηση και χωρίς να ξέρεις την πόλη.Η πόλη και τηλέφωνο.Οι άνθρωποι της mireo σε αυτό το σημείο είναι πολύ μπροστά για μένα.Αλλά με στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν κάνουν τα αυτονόητα.Είναι δυνατόν να βάζεις μια τέτοια αναζήτηση,πλοήγηση για φορτηγά και να μην βάζεις ένα σκιν νύχτας σωστό και ένα αυτόματο zoom;worry1
Kλείνω λέγοντας ότι για την καλύτερη λειτουργία της αναζήτησης καλό είναι να περνάμε όλα τα σημεία μας σαν αγαπημένα πρώτα και μετά να μετονομάζουμε το αρχείο σε ga.Ακόμη και αν πρόκειται για απλές συντεταγμένες.Βλέπω έπειτα από αρκετές δοκιμές ότι το αρχείο favs.txt ακόμη και αν βάλουμε απλές συντεταγμένες προσθέτει στο τέλος ένα κωδικό idpt που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την αναζήτηση

chris_de_ze
30-09-09, 19:47
Και χύμα όλα στα Αγαπημένα? Αν είχε και κατηγορίες καλά θα ήταν, ώστε να μπορούν να ταξινομηθούν!

bbbb
30-09-09, 19:55
Δεν θα τα αφήσεις χύμα στα αγαπημένα.Θα τα μετατρέψεις σε poi αλλάζοντας το ονομα από favs.txt σε xxx.ga και θα το βάλεις στο φάκελο ginius\poi.Μπορείς φυσικά να φτιάξεις και ένα εικονίδιο και να τα βλέπεις στο χάρτη.Ετσι θα έχεις τις ομάδες.Αν μπορούσε να γίνει κάτι με την εμφάνιση μόνο των πρώτων 14 κατηγοριών θα ήταν ακόμη καλύτερα.

PAVL-2
30-09-09, 20:22
Γεια δώσε ένα παράδειγμα εαν έχεις την καλοσύνη γιατί με ενδιαφερη αυτο με τα χρήσιμα.

bbbb
30-09-09, 20:48
Καταρχήν πρέπει να έχεις τον καινούριο τρόπο αναζήτησης.Στο ordinale.ini βάζεις
oldstylesearch=0 αν έχεις 1 ή σβήνεις τελείως την γραμμή αυτή
Εστω ότι έχεις ένα φίλο στην Κοζάνη με όνομα Χρήστο αλλά έχεις μόνο φ και λ.
Ανοίγεις το πρόγραμμα εισάγεις τα φ και λ και κάνεις προσθήκη στα αγαπημένα με όνομα π.χ. Κοζανη-Φιλοι-Χρηστος.Κλείνεις το πρόγραμμα και μεσα στο φάκελο του giniusdriver βρίσκεις το αρχείο favs.txt
To ανοίγεις και βλέπεις κάτι σαν το παρακάτω
COUNTRY="Ελλας" CITY="Δ. Κοζανης, Ν. Κοζανης" AREA="Δυτικη Μακεδονια" PLZ="50100" STREET="Λασσανη Πλατεια" POI="ΚΟΖΑΝΗ-ΦΙΛΟΙ-ΧΡΗΣΤΟΣ" TYPE="1060" PT="21.789719 40.299388" IDPT="16247592 32885720"
Κάνεις αποθήκευση ως π.χ. friends.ga προσέχοντας η κωδικοποίηση του αρχείου να είναι utf-8
Βάζεις το αρχείο στο φάκελο giniusdriver\poi και ανοίγεις το πρόγραμμα.Αν θέλεις εικονίδιο για να το φτιάξεις χρησιμοποιείς την εφαρμογή dat2ginius και το ονομάζεις και αυτό friends.m8888
Tώρα αν πας στην αναζήτηση χρησίμου και γράψεις Κοζάνη-Φίλοι-Χρηστος θα σου βγάλει το αποτέλεσμα.Αν γράψεις Κοζανη-Φιλοι θα σου βγάλει όλους τους φίλους στην Κοζάνη(μέχρι 99 αποτελέσματα) ενώ αν γράψεις Φιλοι-Χρηστος θα σου βγάλει τους φίλους σου στην Ελλάδα που τους λένε Χρήστο.
Τώρα απευθείας από το χάρτη.Αν πατήσεις σε ένα σημείο και από το αναδυόμενο μενού επιλέξεις κατηγορία friends θα σου βγάλει μέχρι 99 αποτελέσματα με χιλιομετρική απόσταση από το σημείο που βρίσκεσαι και στην τελευταία έκδοση μπορείς να κάνεις και αλφαβητική ταξινόμηση.
Στη δεύτερη όμως αυτή περίπτωση παρατηρώ ότι δεν πιάνει σκέτο το δεύτερο συνθετικό.Δηλαδή αν γράψεις Φιλοι-Χρήστος ή μια από τις 2 λέξεις δε θα βγάλει το αποτέλεσμα,ενώ αν γράψεις Κοζανη-Φιλοι ή σκέτο Κοζάνη θα βγάλει.
Και φυσικά έχεις και την αυτόματη συμπλήρωση οπότε αν χρησιμοποιείς ένα όνομα συχνά θα χρειαστεί να το πληκτρολογήσεις ολόκληρο μόνο την πρώτη φορά

PAVL-2
30-09-09, 20:58
Έχω φτιάξει εννιά κατηγορίες....ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ POI= [ XXXX.m8888---XXXX.GA----<poi name="XXXX" img="XXXX.m8888" max_zf="255"/> ]
Oπου=ΧΧΧΧ.m8888[ εικονιδιο ] ΧΧΧΧ.GA [ονομασια κατηγοριας poi]

Κάθε κατηγορία έχει ονομασία της αρεσκείας μας.
Εντός κάθε κατηγορίας το πρώτο στοιχείο για κάθε σημείο πρέπει υποχρεωτικά να έχει ονομασία ίδια με την ονομασία που αναφέρεται στον χάρτη αλλιώς δεν γίνετε αναζήτηση.

Ονομασία κατηγορίας = ΠΕΛΑΤΕΣ.
Ονομασία σημείου = ΦΑΛΗΡΟ....Φουφουτος
Κρονου 318, ΦΑΛΗΡΟΥ

PAVL-2
30-09-09, 21:02
Μ8 η εφαρμογή για εικονίδια.

bbbb
30-09-09, 21:15
Το καινούριο dat2ginius φτιάχνει και τα εικονίδια
http://www.gpspocketpc.gr/phpbb/viewtopic.php?f=11&t=4550

PAVL-2
01-10-09, 16:38
Ευχαριστώ. Αλλά εχω αποχωρήσει οριστικά από το συγκεκριμένο φόρουμ και δεν το γνώριζα.

aggmanos
12-11-09, 16:17
Αν έχω καταλάβει καλά το dat2ginius μετατρέπει τα αγαπημένα (ανά κατηγορία) του dest σε ΡΟΙ για το ginius, επειδή το ginius δεν υποστηρίζει κατηγοροποίηση στα αγαπημένα ?

bbbb
12-11-09, 16:27
Nαι.Ο Μιχάλης έβγαλε και νέα έκδοση με κάποιες αλλαγές στον τρόπο αποθήκευσης των πεδίων http://www.gpspocketpc.gr/phpbb/viewtopic.php?p=72697#p72697

aggmanos
12-11-09, 16:39
Thnx. Την 2.1 υποθέτω πως εννοείς.
Τελικά το φορμάτ στα αγαπημένα και στα ΡΟΙ είναι το ίδιο ?
Δηλαδή αν τρέχαμε μια εφαρμογή στο PPC πριν το ginious, που να επιλέγει το αντίστοιχο .ga (κατηγορίας αγαπημένων dest) μετονομάζοντας το σε favs.txt, θα μπορουσαμε να έχουμε στο ginius μία μεν κατηγορία αγαπημένων αλλά αυτήν που χρειαζόμαστε κατά περίπτωση ?

bbbb
12-11-09, 16:46
Ναι μπορεί να γίνει αυτό.Και για όλες τις κατηγορίες από index.pois.gr εφόσον έχεις ppc μπορείς να βάλεις το gonow το οποίο στην τελευταία έκδοση του,υποστηρίζει την εισαγωγή ολόκληρης κατηγορίας ως poi ή την εισαγωγή ενός σημείου στο ιστορικό ή στα αγαπημένα του ginius

aggmanos
12-11-09, 16:49
Και που βρίκουμε το gonow ?

bbbb
12-11-09, 16:51
http://www.eyegps.gr/downloads.asp

aggmanos
12-11-09, 16:52
Του Μιχάλη λοιπόν κι αυτό.
Δεν τόχα προσέξει
Thnx

johni41
01-12-09, 16:11
καλησπερα σε ολους!!
εβαλα στο ginius driver & miomap 2008 pois για φορητα ρανταρ,λεωφορειολοριδες κ κατι αλλα... απο το γνωστο http://index.pois.gr/
το θεμα μου ειναι οτι ενω τα εικονειδια εμφανιζονται κανονικοτατα και στα 2 προγραμματα, δεν ακουω την ηχητικη προειδοποιηση,την οποια εχει επιλογη να ακουσεις κ πια ειναι στο site τους!απο οτι ειδα κ στα 2 προγραμματα,στις ειδοποιησεις χρησιμων μου εχει μονο τις "μαμα" επιλογες για τις "μαμα" καμερες που εχουν τα προγραμματα απο μονα τους.
καμια ιδεα πως μπορω να προσθεσω κ την ηχητικη ειδοποιηση των υπολοιπων καμερων???
ευχαριστω πολυ!!!

bbbb
01-12-09, 16:22
Δυστυχώς στο ginius στα pois που βάζει ο χρήστης,μπορείς να έχεις μόνο το εικονίδιο στο χάρτη,χωρίς ηχητική ειδοποίηση.Μόνο για τις κάμερες(όλες σε 1 κατηγορία) μπορείς να ακούς ένα beep καθώς πλησιάζεις.To miomap έχει περισσότερες κατηγορίες για τις κάμερες και μπορείς να ορίσεις και την απόσταση ειδοποίησης αλλά αν θυμάμαι καλά ακούς και πάλι μόνο beep.
Kαι για έχεις για ειδοποίηση έστω αυτό το beep τις κάμερες θα τις περάσεις από http://www.index.pois.gr/SpeedCameras.aspx

johni41
02-12-09, 10:34
κριμα να μην ακουω τη λεξη "μπλοκο",με "φτιαχνει" πιο πολυ απο το μπιμπ που με ξενερωνει :-) ευχαριστω παντως για την απαντηση!!!

bbbb
02-12-09, 12:14
Αν θέλεις να ακούς φωνή η λύση είναι η χρήση του προγράμματος poi warner να τρέχει παράλληλα με το ginius.To θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο προϊόν πωλείται ξεχωριστά και ανάλογα τη συσκευή ίσως κάποια μανούρα μέχρι να το καταφέρεις να μοιράζει το σήμα gps ταυτόχρονα σε αυτό και το ginius

iosif1980
09-01-10, 13:33
Καλημέρα σας!!!

Αν έχω παραπάνω απο 14 κατηγορίες στην συσκευή, για να ορίσω ποιες θα είναι οι 14 που θα φαίνονται στα Χρήσιμα, αρκει να βάλω μπροστά 01 κλπ, τα βλέπει αλφαβητικά και τραβάει τα πρώτα 14, ή με κάποιο άλλο κριτήριο ?

bbbb
09-01-10, 14:26
Η σειρά είναι αλφαβητική.Θα δουλέψει ο τρόπος που είπες

iosif1980
09-01-10, 14:44
Το έκανα και όντως δούλεψε, αλλα δεν μου εμφανίζει το εικονίδιο, ενω πριν το εμφάνιζε!!!

Έχω αλλάξει και στα 3 αρχεία το όνομα, απλα προσθέτωντας μπροστά αριθμούς απο το 01 εως το 14. Ξεκίνησε κανονικά, δημιούργησε και τα επιπλέον αρχεία με τον ίδιο τρόπο, αλλα δεν φαίνεται το εικονίδιο crymore

Edit: Βρήκα τι έφταιγε, για αυτά τα 14 που άλλαξα τα ονόματα τους, έπρεπε να αλλάξω και το όνομα στην διαδρομή του image στο txt αρχείο.
Πολύ βολικός αυτός ο τρόπος πάντως, αφου επιλέγεις κάθε φορά αυτά που θες να φαίνονται τα εικονίδια στον χάρτη και ας έχεις 127 κατηγορίες

pappoulis
12-01-10, 16:55
Το βολικότερο βέβαια θα ήταν να μην υπήρχει ο περιορισμός των 14 κατηγοριών.

iosif1980
12-01-10, 17:32
Το βολικότερο βέβαια θα ήταν να μην υπήρχει ο περιορισμός των 14 κατηγοριών.

Εννοείται!!
Το ιδανικό και το λογικό θα ήταν να φαινόντουσαν όλα εκει , και αν έπρεπε να υπάρχει ο περιορισμός, να μην σε άφηνε να επιλέξεις πάνω απο 14 που θα φαίνονται στον χάρτη. Αλλα να μπορείς να διαλέξεις απο όλα όσα έχεις περασμένα και οχι απο 14 μόνο...

tuzzyduck
02-03-10, 11:38
Με δεδομένη την έλλειψη δυνατότητας δημιουργίας κατηγοριών στα αγαπημένα, δημιούργησα κατηγορία στα χρήσιμα (τους προορισμούς που αφορούν την εργασία μου). Η ερώτηση είναι: Με ποιο τρόπο μπορώ να προσθέσω στην κατηγορία αυτή (στα χρήσιμα πλέον) έναν ακόμη προορισμό?

bbbb
02-03-10, 12:17
θα ανοίξεις το .ga αρχείο και θα προσθέσεις το σημείο που θέλεις.έπειτα από το φάκελο poi θα σβήσεις τα .ri2,idx,fsx αρχεία που έχουν το ίδιο όνομα με το ga.
με την εκκίνηση του προγράμματος θα ξαναδημιουργηθούν περιέχοντας πλέον και το νέο σημείο

Astakos71
05-06-10, 12:23
Μπορεί ν' ακουστεί χαζό αυτό που θα ρωτήσω, αλλά επειδή έχω μάλλον μπερδευτεί...

Υπάρχει ο περιορισμός των 14 κατηγοριών στον φάκελο POIS που δημιουργούμε. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στον φάκελο POIS μπορούμε να βάλουμε όσες κατηγορίες θέλουμε αλλά μπορούμε να επιλέξουμε από το Ginius μόνο 14 την κάθε φορά ή ο φάκελος POIS πρέπει να έχει αυστηρά 14 κατηγορίες ΜΟΝΟ;
Δηλαδή κάθε φορά που θέλουμε να βάλουμε κάποια άλλη που δεν περιέχεται στις 14 πρέπει να σβήνουμε κάποια από την φάκελο ώστε πάντα να έχει τον max αριθμό 14 ο φάκελος;

bbbb
05-06-10, 15:30
Mπορείς να έχεις περισσότερες κατηγορίες.Μέσα στο πρόγραμμα θα εμφανίζονται οι 14 πρώτες(αλφαβητική σειρά) ενώ τις υπόλοιπες θα μπορείς να τις αναζητείς εφόσον ξέρεις το όνομά τους.

Astakos71
05-06-10, 17:07
Σ' ευχαριστώ!

Dr.KC
06-07-10, 21:19
Μέχρι στιγμής ο νέος χάρτης και το νέο πρόγραμμα δουλεύουν πολύ καλά. Ένα πρόβλημα έχω μόνο, και θα ήθελα τα φώτα σας.

Όσες φορές προσπάθησα να κάνω αναζήτηση χρησίμου (πχ ATM ΕΤΕ κτλ), μόλις πάω να πατήσω το πρώτο γράμμα στο πληκτρολόγιο (πχ το «Ε» θέλοντας να γράψω ΕΤΕ), το πρόγραμμα με πετά έξω και με βγάζει στην main οθόνη της συσκευής NAVIS, όπου πατάω το εικονίδιο με το αμαξάκι και ξαναμπαίνω στο πρόγραμμα πλοήγησης.

Έχει κανείς ιδέα τι παίζει. Το πρόβλημα δε το είχα πριν τις αναβαθμίσεις OS και χάρτη GR.

Ευχαριστώ

beagle
07-07-10, 10:20
To GiniusDriver παρουσιάζει αδυναμία να αναζητήσει χρήσιμο που περιέχει και ελληνική και αγγλική λέξη ταυτόχρονα (αν το αναζητήσουμε και με τις 2 λέξεις ταυτόχρονα όπως το παράδειγμα που ανέφερες). Αυτό ίσχυε πάντα.

manolis_grev
08-07-10, 14:25
στα ποι που βάζει ο χρήστης η αναζήτηση λειτουργεί ταυτόχορνα με ελληνική και αγγλική λέξη.

beagle
08-07-10, 14:33
Πολύ σωστά

PAVL-2
08-07-10, 17:01
Προσέξτε να αφήνετε ένα κενό διάστημα ανάμεσα στην κατηγορία και την ονομασία του poi .

Dr.KC
08-07-10, 20:26
Problem solved

Πέρασα τα πάντα από την αρχή, έκανα reset και όλα μια χαρά.

Thanks παίδες.

Πάντος το νέο OS και ο χάρτης είναι πολύ μπροστά.

Για μένα τo Ginius Driver πέρασε με επιτυχία μέχρι τώρα τις εξετάσεις και προσωπικά μόλις τελειώσει η 3ετία μου θα πάω και θα ανανεώσω.

Αυτό που θα βοηθούσε πάντως (και θα ήταν καλό να υπάρχει σαν option) θα ήταν να υπήρχε μια πλατφόρμα real time που να μπορείς να βάλεις σημεία στα POIs. Για παράδειγμα, στο δρόμο μου πολλές φορές βρίσκω ένα βενζινάδικό που δεν είναι περασμένο. Θα ήθελα να έχω την δυνατότητα να το βάλω όχι στα Αγαπημένα αλλά κατευθείαν στα POIs.
the best1

astrah
14-07-10, 19:19
γινετε pois απο καποιο αλλο φορματ να τα κανουμε .ga; εχω βρει για ιταλια καποια αλλα δεν εχει την Mireo . εκτος απο το poi.plaza ξερετε αλλο site με Pois για ιταλια-εξωτερικο;

astrah
19-07-10, 17:18
Ερωτηση που εχει απαντηθει αλλα εγω δεν το εχω καταλαβει.
Μπορω να επιλεξω 14 κατηγοριες χρησιμων σημειων αναμεσα απο τις 24 που εχει το μενου;εαν επιλεξω παραπανω δεν θα εμφανιστει η τελευταια αλφαβητικα ετσι;

εαν προσθεσω και καποιες αλλες θα υπαρχει προβλημα; εκανα αυτο που ειπώθηκε παραπάνω εφταξα ενα φακελο ποι και εκει εβαλα τα αρχεια που ηθελα(poi)... μου τα εβγαλε κανονικα στο μενου των χρησιμων επελεξα καποια απο αυτα(οχι παραπανω απο 14) και τα εδειχνε ολα οκ.
ΟΜΩΣ σε καποια φαση κολησε η αναζητηση χρησιμου... δηλ επελεγα να ανοιξει και κολουσε το μενου. αφου δοκιμασα ρισετ μερικες φορες χωρις αποτελεσμα αφαιρεσα εντελως τα pois και επανηλθε κανονικα.τα pois που ειχα βαλει ηταν απο το poi plaza και το index.pois.gr

bbbb
19-07-10, 18:00
Για το μήνυμά σου από 14-7-2010
Δες αν υπάρχουν αρχεία σε destinator (.dat) format και στη συνέχεια με το dat2ginius http://www.eyegps.gr/downloads.asp τα μετατρέπεις σε .ga και τα εικονίδια .bmp σε m8888 για να εμφανίζονται μέσα στο πρόγραμμα.
Από τις κατηγορίες που εμφανίζονται μέσα στο μενού,μπορείς να επιλέξεις όσες θέλεις,ακόμη και όλες αλλά μετά θα αργεί υπερβολικά το πρόγραμμα να εμφανίσει το χάρτη και εσύ θα βλέπεις(ειδικά μέσα στις πολεις) περισσότερα εικονίδια,παρά χάρτη.
Ο περιορισμός στις 14 κατηγορίες είναι στο εξής σημείο
Μπορείς να βάλεις μέσα στο φάκελο poi μέχρι 127 διαφορετικά .ga αρχεία.Μέσα στο πρόγραμμα όμως θα μπορείς να βλέπεις μόνο τα 14 πρώτα με αλφαβητική σειρά.π.χ. αν έχεις 20 .ga αρχεία με όνομα poi1.ga,poi2.ga κτλ μέσα στο πρόγραμμα θα βλέπεις(που σημαίνει ότι μπορείς να επιλέξεις να εμφανίζονται τα εικονίδια τους στο χάρτη) μέχρι το poi14 αλλά θα μπορείς να κάνεις αναζήτηση από την αναζήτηση χρησίμου(εφόσον ξέρεις τι περιέχει) και τα υπόλοιπα poi15 κτλ που δεν εμφανίζονται μέσα στο πρόγραμμα.
Από την άλλη τώρα,ανάλογα την συσκευή και τον αριθμό των pois,αν του βάλεις πάρα πολλά θα αργεί περισσότερο να φορτώσει το πρόγραμμα.

iosif1980
19-07-10, 18:05
Για να προσθέσετε pois απο άλλες πηγές κάντε το εξης:
( Ο κανόνας είναι οτι μπορείτε να βάλετε όσες κατηγορίες θέλετε, αλλα θα εμφανίζονται στο μενού , για να τις επιλέξετε ώστε να φαίνονται στον χάρτη , μόνο οι πρώτες 14 αλφαβητικά ) Οπότε κάνετε το εξής :

Περνάτε στο directory pois , όλα τα pois που θέλετε να έχετε.

Επιλέγετε ποια 14 θέλετε να εμφανίζονται και πάτε και τα κάνετε μετονομασία, βάζοντας μπροστά αριθμούς απο το 01 εως το 14
Προσοχή, πρέπει να το κάνετε και στο .ga kai sto .m888 kai sto .txt ( Εικόνα 1 ) Έπειτα ανοίγετε το .txt αρχείο και αλλάζετε την διαδρομή του img= σε αυτό που αλλάξατε το όνομα . π.χ. 01cameras ( Εικόνα 2 )

Έπειτα θα σας εμφανίζονται στην λίστα με τα POI με την σειρά που έχετε ορίσει μετα τα default (ισχύει και στην νέα έκδοση ) Εικόνα 3

και στον χάρτη κανονικά ( εικόνα 4 )

Αυτά... Ελπίζω να βοήθησα...

astrah
19-07-10, 20:28
Παρατηρισα οτι επιλέγοντας να φαινονται στον χαρτη τα παρκινγκ ,ελευθερα και μη, στην ιταλια με τα αρχικα σημεια ενδιαφεροντος των χαρτων υπαρχουν καποια που ειναι καταχωρημενα σας βουλκανιζατερ. το εχει διαπιστωσει καποιος αλλος αυτο;
Εαν θελετε και ακριβες παραδειγμα πχ στην ΣΙΕΝΑ εαν βαλετε να εμφανιζοντε τα παρκινγκ και τα βουλκανιζατερ θα εχετε μια ποιο σωστη εικόνα το διαθεσιμων παρκινγκ της που την διαπιστωνεις απο εδω http://www.turismoverde.com/italia/info/mappe/mappark.jpg

beagle
20-07-10, 10:29
Τα 3 αρχεία cpf1 που βρίσκονται στο φάκελο giniusdriver είναι οι σωστές κατηγορίες μόνο για τον χάρτη της Ελλάδας. Δοκίμασε να τα αφαιρέσεις και να δοκιμάσεις ξανά με την παλιά κατηγοριοποίηση που ισχύει για την Ευρώπη μήπως και φταίει αυτό.

astrah
20-07-10, 18:04
Τα 3 αρχεία cpf1 που βρίσκονται στο φάκελο giniusdriver είναι οι σωστές κατηγορίες μόνο για τον χάρτη της Ελλάδας. Δοκίμασε να τα αφαιρέσεις και να δοκιμάσεις ξανά με την παλιά κατηγοριοποίηση που ισχύει για την Ευρώπη μήπως και φταίει αυτό.

Δούλεψε έτσι.ευχαριστώ!!!
Μπορώ να πω οτι μου αρέσουν περισσότερο τα παλιά εικονίδια;
Θα εχω πρόβλημα στον χάρτη της ελλαδας εαν αφήσω την παλιά κατηγοριοποίηση; ειναι..... πως να το πω... περισσότερο κατανοητά
Και γιατί μου κολαγε η αναζήτηση χρήσιμου μέχρι που έβγαλα τον φάκελο POIS;

Ευχαριστω

paoun
21-07-10, 00:47
Για σας θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω κατεβάσει της κάμερες και τα φορητά ραντάρ από εδώ http://www.index.pois.gr/categories.asp?CatID=21, από εδώ http://index.pois.gr/SpeedCameras.aspx δεν φορτώνει σε’ μένα. Φτιάχνοντας μια διαδρομή και πατώντας το «DEMO» για να την ελέγξω μου δείχνει τα εικονίδια στην διαδρομή αλλά δεν ακούγετε κανένα «μπίπ» όταν πλησιάζει το βελάκι του αυτοκινήτου, ούτε γίνετε πιο μεγάλο το εικονίδιο όπως για παράδειγμα βγαίνει ένα μεγάλο εικονίδιο με το όριο ταχυτάτας. Μου κάνει εντύπωση ότι στον φάκελο «Ειδοποιήσεις χρήσιμου» υπάρχει μόνο «Ειδοποιήσεις ορίου ταχύτητας» το οποίο είναι και τσεκαρισμένο. Μήπως πρέπει να μπουν εκεί μέσα και ειδοποιήσεις για της κάμερες και αν ναι πώς? Βέβαια τη διαδρομή δεν την έχω δοκιμάσει με το αυτοκίνητο για να πω πώς είναι στις πραγματικές συνθήκες.

astrah
21-07-10, 10:18
Για σας θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω κατεβάσει της κάμερες και τα φορητά ραντάρ από εδώ http://www.index.pois.gr/categories.asp?CatID=21, από εδώ http://index.pois.gr/SpeedCameras.aspx δεν φορτώνει σε’ μένα. Φτιάχνοντας μια διαδρομή και πατώντας το «DEMO» για να την ελέγξω μου δείχνει τα εικονίδια στην διαδρομή αλλά δεν ακούγετε κανένα «μπίπ» όταν πλησιάζει το βελάκι του αυτοκινήτου, ούτε γίνετε πιο μεγάλο το εικονίδιο όπως για παράδειγμα βγαίνει ένα μεγάλο εικονίδιο με το όριο ταχυτάτας. Μου κάνει εντύπωση ότι στον φάκελο «Ειδοποιήσεις χρήσιμου» υπάρχει μόνο «Ειδοποιήσεις ορίου ταχύτητας» το οποίο είναι και τσεκαρισμένο. Μήπως πρέπει να μπουν εκεί μέσα και ειδοποιήσεις για της κάμερες και αν ναι πώς? Βέβαια τη διαδρομή δεν την έχω δοκιμάσει με το αυτοκίνητο για να πω πώς είναι στις πραγματικές συνθήκες.

καλημερα
θα πας παλι εδω http://index.pois.gr/SpeedCameras.aspx
και θα κατεβασεις οποιες κατηγοριες θελεις (μια ή ποιο πολλες μαζι) σε μορφη Miomoov-ginius.
Θα φτιαξεις μεσα στην καρτα του ginius ενα φακελο speedcams και ριξεις μεσα το αρχειο txt που κατεβασες. οταν ανοιξεις και παλι το προγραμμα θα πας ειδοποιησεις χρησιμου και θα υπαρχει και η ειδοποιηση για καμερες.

paoun
21-07-10, 14:55
Κατ’ αρχάς φτιάχνοντας φάκελο ”speedcams” μετά δεν τον βλέπω στα χρήσιμα του ταξιδιού. Μέσα από τα windows βλέπω ότι δημιουργηθήκαν δύο νέα αρχεία αλλά στο μενού διαδρομή/χρήσιμα διαδρομής δεν το βλέπω, ενώ το φάκελο “Poi” που έκανα και έβαλα μέσα τα χρήσιμα από http://www.index.pois.gr/categories.asp?CatID=21, δουλεύει κανονικά μόνο που τα εικονίδια είναι «μουγκά», βέβαια όπως έγραψα και πιο πάνω σε κατάσταση “DEMO” και όχι ζωντανά.

astrah
21-07-10, 15:05
δεν ξερω εαν φταιει αυτο αλλα κανε το εξης. βγαλε τον φακελο poi εντελως απο την καρτα σου και ξαναπερνα( αφου διαγραψεις ολα τα αρχεια μεσα στον φακελο speedcams ) το αρχειο txt . και ξεκινα το ginius χωρις τον φακελο pois. τις καμερες θα της εχεις ηδη και στα χρησιμα και στης ειδοποιησεις μην τις περνας και στον φακελο pois. ποια συσκευη εχεις;
Κανονικα και στο demo επρεπε να τις ακους.

paoun
21-07-10, 15:55
Ούτε έτσι γίνετε. Τα χρήσιμα του προγράμματος που βρίσκονται μήπως να βάλω το φάκελο εκεί? Έχω ένα κινέζικο 5’ με win6 και με τον τελευταίο GD.

astrah
21-07-10, 16:07
οχι... μεσα στον φακελο ginius... εκει κανεις τον φακελο speedcams .
εχεις περασει την τελευταια αναβαθμιση του ginius; (2010.05.17)

paoun
21-07-10, 16:24
Ναι το έχω.

beagle
21-07-10, 16:57
Μπορείς να μας πεις και τι αρχεία υπάρχουν μέσα στον φάκελο SpeedCams? Κανονικά στα χρήσιμα χάρτη πρέπει να βλέπεις ένα κίτρινο εικονίδιο με μια κάμερα που γράφει "Κάμερα ασφαλείας"

paoun
21-07-10, 20:40
Δείχνει αυτά:

astrah
23-07-10, 18:51
Δούλεψε έτσι.ευχαριστώ!!!
Μπορώ να πω οτι μου αρέσουν περισσότερο τα παλιά εικονίδια;
Θα εχω πρόβλημα στον χάρτη της ελλαδας εαν αφήσω την παλιά κατηγοριοποίηση; ειναι..... πως να το πω... περισσότερο κατανοητά
Και γιατί μου κολαγε η αναζήτηση χρήσιμου μέχρι που έβγαλα τον φάκελο POIS;

Ευχαριστω

*Για να εμφανιστεί η νέα κατηγοριοποίηση των POI θα πρέπει να κατεβάσετε τα 3 αρχεία που θα βρείτε εδώ (http://www.giniusdriver.gr/Portals/0/giniusDownloadFiles/NewPoiCat2010.01.zip) και να τα αντιγράψετε στο φάκελο giniusdriver (ή mobilenavigator). Δε θα χρειαστεί να σβήσετε κάτι. Και χωρίς αυτά τα αρχεία, μπορείτε να αναζητήσετε χωρίς πρόβλημα τα χρήσιμα του χάρτη.
Καλές πλοηγήσεις!
Νομιζω οτι αυτο απανταει στην ερωτηση μου... σωστα Γιωργο(beagle);

beagle
23-07-10, 21:29
Ακριβώς. Αναζητάς κανονικά από την αναζήτηση χρησίμου, αν όμως πας από τις ρυθμίσεις και ζητήσεις να βλέπεις ορισμένες κατηγορίες POI στο χάρτη, κάποιες δε θα εμφανίζονται. Το ίδιο πρόβλημα θα έχεις μέσω της αναζήτησης κοντινού χρησίμου.

astrah
23-07-10, 22:07
Και χωρίς αυτά τα αρχεία, μπορείτε να αναζητήσετε χωρίς πρόβλημα τα χρήσιμα του χάρτη.
Καλές πλοηγήσεις!

ναι αλλα λεει οτι δεν θα εχω προβλημα! εαν δεν τα βαλω. ή μηπως αυτο εννοεις και εσυ;
μπερδευτικα λιγο.
για να τα ξεκαθαρισω εαν αφησω την παλια κατηγορ. θα εχω προβλημα στη προβολη στον χαρτη ή το αναποδο; και τι να κανω να βαζω τα 3 αρχεια για ελλαδα και να τα βγαζω για εξωτερικο;

beagle
23-07-10, 22:14
Τα χρήσιμα αναζητώνται κανονικά είτε με τα 3 αυτά αρχεία είτε χωρίς. Αυτά τα αρχεία δημιουργούν τις νέες κατηγορίες που έφτιαξε η Gi για τον χάρτη της Ελλάδας και μόνο, αν λοιπόν τα βγάλεις θα επιστρέψεις στην παλιά κατηγοριοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα βλέπεις σωστά τα εικονίδια των POI στον τελευταίο χάρτη της Ελλάδας, στην Ευρώπη όμως θα λειτουργούν όλα σωστά. Αν λοιπόν ταξιδέψεις στο εξωτερικό, τα 3 αυτά αρχεία πρέπει να τα αφαιρέσεις για να βλέπεις αν θες τα εικονίδια των POI στον χάρτη.

iezekil
24-07-10, 13:09
Κατέβασα από http://www.gpspocketpc.gr/phpbb/viewtopic.php?f=10&p=88473&sid=b48e506a644dd2c003178eb492108a0a
τα αρχεία για τα πρατήρια υγραερίου για MioMap , iGO8 και destinator7.Για τα destinator 7 ,υπάρχουν οδηγίες για το που να τα βάλουμε.Για iGO και MioMap όχι.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

astrah
31-07-10, 10:13
Το ξαναρωτησα αλλα δεν βρηκα λυση. Βάζω καποια Pois απο poi plaza κανονικα στον φακελο τους μεσα στο directory του ginius. Ολα κανονικά.... μου εμφανιζονται στις επιλογες τα επιλεγω και τα βλεπω στον χαρτη μου. Μετα απο καποιες αναζητησεις σε οδους και σε χρησιμα μου κολαει η αναζητηση χρησιμου. Ενω το επιλεγω δεν ανοιγει το μενου αναζητησης .Μενει στο βασικο μενου. Μετα απο αυτο θελει επανεκκίνηση. κανω παλι αναζήτηση χρήσιμου και ξανακολαει δηλ δεν ειναι τυχαιο. Αφαιρω τον φακελο pois και ολα διορθώνονται. Το ξαναπαιρναω και παλι τα ιδια.
Συσκευή turbo x i50 πρόγραμμα και χάρτης τελευταίος.
Κανει το ιδιο και με τα 3 αρχεια κατηγοριοποίησης των χρησίμων και χωρις αυτα.

beagle
31-07-10, 20:05
Αν βάζεις πολλές κατηγορίες, το πρόγραμμα κολλάει σε συσκευές με μικρό επεξεργαστή και μνήμη. Δοκίμασε με λιγότερες.

xalaros
06-08-10, 13:02
Με το πρόγραμμα DAT2Ginius v2.1, μπορώ να επιλέξω όλα τα αγαπημένα μου .dat από το Destinator για μετατροπή ή πρέπει να γίνεται η μετατροπή κάθε φορά σε μία κατηγορία; Γιατί αν είναι το δεύτερο τότε με τις 426 κατηγορίες που έχω θέλω 1 μήνα να τη κάνω μία προς μία!

dimikord
24-08-10, 13:19
καλημερα
μηπως υπαρχουν καπου συγκεντρωμενα τα poi για Ginius driver?

iosif1980
24-08-10, 14:01
θα βρεις αρκετά στο http://index.pois.gr/

Τώρα επειδή τα έχω κατεβάσει όλα αρχες Αυγούστου ( οσα δεν έχει μέσα το ginius ) και τα έχω φτιάξει και με αρίθμηση για να τα βγάζει στις κατηγορίες, αν έχεις dropbox, μπορείς να μου δώσεις το link του shared folder σου και να στα βάλω μέσα...

Αν δεν έχεις κάνε εδω: http://www.dropbox.com/referrals/NTczMTQ5Mzc5

dimikord
24-08-10, 18:05
θα βρεις αρκετά στο http://index.pois.gr/

Τώρα επειδή τα έχω κατεβάσει όλα αρχες Αυγούστου ( οσα δεν έχει μέσα το ginius ) και τα έχω φτιάξει και με αρίθμηση για να τα βγάζει στις κατηγορίες, αν έχεις dropbox, μπορείς να μου δώσεις το link του shared folder σου και να στα βάλω μέσα...

Αν δεν έχεις κάνε εδω: http://www.dropbox.com/referrals/NTczMTQ5Mzc5
εκανα τωρα sign up.μπορεις να βοηθησεις?κατεβασα ενα προγραμμα dropbox και το εγκατεστησα.που θα βρω το link του shared folder μου?

iosif1980
24-08-10, 18:19
εκανα τωρα sign up.μπορεις να βοηθησεις?κατεβασα ενα προγραμμα dropbox και το εγκατεστησα.που θα βρω το link του shared folder μου?

Σου έστειλα ενα mail μέσω του dropbox, απο εκει θα μπεις στο shared folder μου και θα κατεβάσεις... ( απλα κάντο σε κανα μισάωρο, γιατι τώρα γίνονται upload)

Αν έχεις θέμα postαρε εδώ ή στειλε Pm Και θα το δω το βράδυ που θα ξαναμπώ, γιατι την κάνω τώρα...

dimikord
24-08-10, 18:52
Σου έστειλα ενα mail μέσω του dropbox, απο εκει θα μπεις στο shared folder μου και θα κατεβάσεις... ( απλα κάντο σε κανα μισάωρο, γιατι τώρα γίνονται upload)

Αν έχεις θέμα postαρε εδώ ή στειλε Pm Και θα το δω το βράδυ που θα ξαναμπώ, γιατι την κάνω τώρα...
οκ!τα κατεβασα! σ ευχαριστω πολυ!

alkisarg
22-09-10, 11:28
καλημερα
θα πας παλι εδω http://index.pois.gr/SpeedCameras.aspx
και θα κατεβασεις οποιες κατηγοριες θελεις (μια ή ποιο πολλες μαζι) σε μορφη Miomoov-ginius.
Θα φτιαξεις μεσα στην καρτα του ginius ενα φακελο speedcams και ριξεις μεσα το αρχειο txt που κατεβασες. οταν ανοιξεις και παλι το προγραμμα θα πας ειδοποιησεις χρησιμου και θα υπαρχει και η ειδοποιηση για καμερες.

Ωραίος. Ευχαριστώ πολύ. respect1

jimsakpt3
13-11-10, 16:35
παιδιά μήπως έχει βρει κανένας κανένα αρχείο με στρατόπεδα?
γιατί στις σελίδες με τα pois που ξέρω εγώ δεν μπόρεσα να βρώ.....

nikkos
14-11-10, 19:03
παιδιά μήπως έχει βρει κανένας κανένα αρχείο με στρατόπεδα?
γιατί στις σελίδες με τα pois που ξέρω εγώ δεν μπόρεσα να βρώ.....
δύσκολο το βλέπω αυτό που ζητάς....μπορεί να το βρεις σε καμιά σελίδα με pois της Τουρκίας.. ;ρ

jimsakpt3
15-11-10, 13:02
δύσκολο το βλέπω αυτό που ζητάς....μπορεί να το βρεις σε καμιά σελίδα με pois της Τουρκίας.. ;ρ

κατάλαβα.... παίζει δηλαδή απαγόρευση λόγο κρατικών μυστικών κτλ....
τέσπα, θα το βρούμε με τον κλασικό τρόπο τότε....

kingstonian
16-02-12, 18:08
το ανοιγω μετα απο καιρο αλλα ειναι χρησιμο..

πως μπορω να προσθεσω στα ΡΟΙ επιπλεον καταγραφες σε ηδη υπαρχουσες κατηγοριες;;
πχ στα "εμπορικα κεντρα" το ΜΕΤRO MALL στον Αγιο Δημητριο;;
στους σταθμους του μετρο, και τις εναλλακτικες εισοδους;;...πχ Αγιο Δημητριο , εχει εισοδους απο 4 σημεια, δειχνει μονο τον ενα ..