PDA

Επιστροφή στο Forum : Παραξενιές πλοήγησης (Αθήνα - Σκύρος)

amerissa
05-08-06, 17:36
Πριν 10 μέρες έκανα μία διαδρομή Αθήνα – Σκύρο. Παρόλο που την έχω κάνει αρκετές φορές και την γνωρίζω αρκετά καλά είπα να την βάλω στο μιο168 & PN για να δω πως θα με πάει.

Λοιπόν, παρατήρησα τα εξής:
Α. Στην Ερέτρια Ευβοίας έχει δημιουργηθεί (εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον) μια νέα μεγάλη πλατεία και σε περνάνε από αυτή μετά την έξοδο από το λιμάνι προς το Αλιβέρι. Φυσικά το PN σε βγάζει εκτός χάρτη. Δύσκολα κάνεις λάθος φυσικά γιατί υπάρχουν ταμπέλες αλλά αργεί μετά το PN να σε βάλει πάλι στην διαδρομή.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι κατά την επιστροφή από Αλιβέρι προς Ερέτρια που – πάλι από αυτή την πλατεία πρέπει να πας στο λιμάνι (; ) – και επειδή το PN προσπαθεί να σε βγάλει από τον παλιό δρόμο (που υπάρχει εν μέρη) μόλις βγει από το χάρτη αρχίζει να σε κάνει βόλτες μέσα στην Ερέτρια για να σε πάει από την παλιά διαδρομή.

Β. Στην Κύμη Ευβοίας σε στέλνει να κάνεις μπάνιο (!) αντί να σε παει στην μία και μοναδική προβλήτα εδώ και >30 χρόνια. Στην πραγματικότητα σε πάει να πάρεις το πλοίο από εκεί που φόρτωναν κάρβουνο πριν δεκαετίες. Το κανονικό λιμάνι είναι περίπου ένα χιλιόμετρο από εκεί.

Γ. Στην Σκύρο έχει κάποιο υποτυπώδες δίκτυο δρόμων. Εντάξει δεν ζητάω πολλά αλλά μου την έσπασε ο χαρταετός που είναι το χειρότερο πράγμα στο PN (αλήθεια μπορεί κανείς να το εξαφανίσει σε μία τελεία;) Επειδή σχεδόν μόνιμα κινείσαι εκτός χάρτη, το μόνο που βλέπεις είναι ένα γαλακτερό background με το πράσινο χαρταετό να κάνει βόλτες γύρο από τον εαυτό του. Αυτό το πράσινο UFO δεν αλλάζει μέγεθος οπότε δεν βολεύει να κάνεις zoom out τον όλο χάρτη και να βλέπεις τον εαυτό σου να κινείται σαν μιά μικρή κουκίδα πάνω στο νησί. Όσο πιο zoom out κάνεις τόσο το πράσινο μαραφέτι σκεπάζει και περισσότερη περιοχή.

Κάπου εκεί παρατήρησα ότι δεν μπορούσα να «κλειδώσω» το επίπεδο του zoom και έπρεπε με την γραφίδα συνέχεια να το πασπατεύω.

Δ. Κάτι άλλο ενοχλητικό είναι ότι υπολογίζει και στην διαδρομή την ακτοπλοϊκή γραμμή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σου βγάζει μία συνολική χιλιομετρική απόσταση και να υπολογίζει τον χρόνο άφιξης βάση αυτής. Άρα δεν μπορείς να ξέρεις σε πόση ώρα φτάνεις στο λιμάνι για να δεις αν προλαβαίνεις να φτάσεις στο πλοίο. Πρέπει να βάλεις σαν διαδρομή το λιμάνι. Βέβαια δεν νομίζω ότι κάτι μπορεί να γίνει για αυτό.

Δ. Κατά την επιστροφή από Σκύρο παρατήρησα σε ένα σημείο πριν το Αλιβέρι σε βγάζει από τον κεντρικό δρόμο και σε πάει διαδρομή μέσα από τα Γάβαλα αντί από τα Λέπουρα που είναι το πιο κοινό και βατό. Πιθανά το άλλο να είναι πιο σύντομο σε χιλιόμετρα αλλά δεν είναι λογικό να σε βγάζει από έναν μεγάλο δρόμο (; ) και να σε πάει μέσα από δεκάδες στροφές και χωριουδάκια. Δεν θα έδινα σημασία σε αυτό αλλά έτυχε να γνωρίσω μια παρέα άγγλων που είχαν το PN και το ακολουθούσαν τυφλοσούρτη με αποτέλεσμα να χαθούν (!) όπως μας ανέφεραν και να μην ξέρουν αν τελικά θα βρεθούν σε πολιτισμό ή όχι. Βέβαια έπεσαν και στο πρόβλημα την Ερέτριας μετά που αναφέρω παραπάνω.

Ε. Το μιο168 το αφήνω μόνιμα στο αυτοκίνητο και του δίνω μόνιμη παροχή. Επειδή το έχω μόνο για το PN δεν το κουνάω από την θέση του. Το έχω βάλει να κλείνει μετά από ένα λεπτό και έτσι το PN τρέχει συνέχεια. Όταν κλείσω στην μηχανή και βγάλω το κλειδί το μιο168 κλείνει μόνο του μετά από 60ʼʼ, όταν επιστρέψω πατάω το ON του μιο και είμαι εκεί που το άφησα.

Παρατήρησα όμως ότι αν κάνω μερικά ΟN – OFF το PN κολάει. Δηλαδή δεν δέχεται εντολές από την γραφίδα (κάνει ένα BEEP) αλλά συνεχίζει να δίνει στίγμα ή οδηγίες πλοήγησης. Για να το επαναφέρω πρέπει να κάνω τερματισμό εφαρμογής από τα windows. Αυτό το πρόβλημα δεν το είχα με το d3 και τα προηγούμενα windows (τώρα έχω τα 2003se) όπως δεν είχα πρόβλημα με τα υπέρυθρα που δεν δουλεύουν καθόλου με τα 2003se αλλά μάλλον τα παραπάνω είναι προβλήματα των windows

Πληροφοριακά είμαι νόμιμος κάτοχος του PN και το μιο168 δεν το χρησιμοποιώ για κάποια άλλη δουλειά παρά τρέχει μόνιμα PN.

Χρήστος Λάππας
05-08-06, 18:32
Κάπου εκεί παρατήρησα ότι δεν μπορούσα να «κλειδώσω» το επίπεδο του zoom και έπρεπε με την γραφίδα συνέχεια να το πασπατεύω.

Επιλογές, Χάρτης + απενεργοποίησε το αυτόματο Zoom.

sinapias
05-08-06, 21:08
το PN αν δεν κλεισει κανονικα κολαει.Οσο για την ευβοια καθως και την επαρχια γενικα αξιοπιστο ειναι μονο στις χαρτογραφημενες περιοχες.Παντως η NGI προχωραει σε πληρη χαρτογραφηση.
Υπομονη και καλα μπανια

Λοιπόν, παρατήρησα τα εξής:
Α. Στην Ερέτρια Ευβοίας έχει δημιουργηθεί (εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον) μια νέα μεγάλη πλατεία και σε περνάνε από αυτή μετά την έξοδο από το λιμάνι προς το Αλιβέρι. Φυσικά το PN σε βγάζει εκτός χάρτη. Δύσκολα κάνεις λάθος φυσικά γιατί υπάρχουν ταμπέλες αλλά αργεί μετά το PN να σε βάλει πάλι στην διαδρομή.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι κατά την επιστροφή από Αλιβέρι προς Ερέτρια που – πάλι από αυτή την πλατεία πρέπει να πας στο λιμάνι (; ) – και επειδή το PN προσπαθεί να σε βγάλει από τον παλιό δρόμο (που υπάρχει εν μέρη) μόλις βγει από το χάρτη αρχίζει να σε κάνει βόλτες μέσα στην Ερέτρια για να σε πάει από την παλιά διαδρομή.

Β. Στην Κύμη Ευβοίας σε στέλνει να κάνεις μπάνιο (!) αντί να σε παει στην μία και μοναδική προβλήτα εδώ και >30 χρόνια. Στην πραγματικότητα σε πάει να πάρεις το πλοίο από εκεί που φόρτωναν κάρβουνο πριν δεκαετίες. Το κανονικό λιμάνι είναι περίπου ένα χιλιόμετρο από εκεί.

Γ. Στην Σκύρο έχει κάποιο υποτυπώδες δίκτυο δρόμων. Εντάξει δεν ζητάω πολλά αλλά μου την έσπασε ο χαρταετός που είναι το χειρότερο πράγμα στο PN (αλήθεια μπορεί κανείς να το εξαφανίσει σε μία τελεία;) Επειδή σχεδόν μόνιμα κινείσαι εκτός χάρτη, το μόνο που βλέπεις είναι ένα γαλακτερό background με το πράσινο χαρταετό να κάνει βόλτες γύρο από τον εαυτό του. Αυτό το πράσινο UFO δεν αλλάζει μέγεθος οπότε δεν βολεύει να κάνεις zoom out τον όλο χάρτη και να βλέπεις τον εαυτό σου να κινείται σαν μιά μικρή κουκίδα πάνω στο νησί. Όσο πιο zoom out κάνεις τόσο το πράσινο μαραφέτι σκεπάζει και περισσότερη περιοχή.

Δ. Κάτι άλλο ενοχλητικό είναι ότι υπολογίζει και στην διαδρομή την ακτοπλοϊκή γραμμή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σου βγάζει μία συνολική χιλιομετρική απόσταση και να υπολογίζει τον χρόνο άφιξης βάση αυτής. Άρα δεν μπορείς να ξέρεις σε πόση ώρα φτάνεις στο λιμάνι για να δεις αν προλαβαίνεις να φτάσεις στο πλοίο. Πρέπει να βάλεις σαν διαδρομή το λιμάνι. Βέβαια δεν νομίζω ότι κάτι μπορεί να γίνει για αυτό.

Δ. Κατά την επιστροφή από Σκύρο παρατήρησα σε ένα σημείο πριν το Αλιβέρι σε βγάζει από τον κεντρικό δρόμο και σε πάει διαδρομή μέσα από τα Γάβαλα αντί από τα Λέπουρα που είναι το πιο κοινό και βατό. Πιθανά το άλλο να είναι πιο σύντομο σε χιλιόμετρα αλλά δεν είναι λογικό να σε βγάζει από έναν μεγάλο δρόμο (; ) και να σε πάει μέσα από δεκάδες στροφές και χωριουδάκια. Δεν θα έδινα σημασία σε αυτό αλλά έτυχε να γνωρίσω μια παρέα άγγλων που είχαν το PN και το ακολουθούσαν τυφλοσούρτη με αποτέλεσμα να χαθούν (!) όπως μας ανέφεραν και να μην ξέρουν αν τελικά θα βρεθούν σε πολιτισμό ή όχι. Βέβαια έπεσαν και στο πρόβλημα την Ερέτριας .......

Όντως συμφωνώ απολύτως με αυτά που αναφέρεις, τα έχω πει και εγώ σε προηγούμενο post. Αυτή η πλατεία στην Ερέτρια είναι η παράκαμψη Ερετρίας και είναι σε λειτουργία 4 χρόνια τώρα :)
Το χωριό λέγεται Γαβαλά και όχι Γάβαλα. 8)
Να επισημάνω επίσης ότι δεν σου επιτρέπει να βάλει σημείο στα Αγαπημένα άν δεν έχει κοντά εκεί χαρτογράφηση (π.χ. ΕΑΒ στο Σχηματάρι)!
Συμπληρώνωντας, δεν έχει - λίγο μετά την Ερέτρια- την διασταύρωση για Θεολόγο - Στενή η οποία και είναι βασικός οδικός άξονας της μεσοκεντρικής Ευβοίας και λειτουργεί τα τελευταία 5-6 χρόνια.

chris1
07-08-06, 12:28
@amerissa
Σε ευχαριστούμε πολύ για τις παρατηρήσεις. Έχεις απόλυτο δίκιο, τόσο για την Ερέτρια, όσο και για το λιμάνι της Κύμης. Θα φροντίσουμε να διορθωθούν το ταχύτερο δυνατό. Όσον αφορά το χωριό Γαβαλά, πιθανόν το Destinator να υπολογίζει ότι είναι κατά λίγα λεπτά ή δευτερόλεπτα ταχύτερη αυτή η διαδρομή (η οποία είναι σίγουρα κοντινότερη) από την άλλη. Στο μεθεπόμενο χάρτη μας θα είναι ορθότερος ο υπολογισμός αυτής της διαδρομής.
Στη Σκύρο, όπως και στα περισσότερα νησιά μας, έχουμε προσθέσει πολλούς οδικούς άξονες στον προσεχή χάρτη που θα πάρετε δωρεάν. Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιείς την Οργάνωση Διαδρομής και να βάζεις ενδιάμεσες στάσεις, ώστε να υπολογίζεις τους χρόνους μέχρι κάποιους ενδιάμεσους προορισμούς.

@Karma
Ο προσεχής χάρτης μας θα έχει τη διασταύρωση για Θεολόγο-Στενή :wink:

CRV9925
07-08-06, 14:18
Μιά παρατήρηση μόνο γιά τό "μόνιμα" στό αυτοκίνητο. Εγώ τήν πάτησα γιατι "τρελάθηκε" ο μετρητης ενέργειας (προφανώς από τό ανοιξε-κλήσε του διακόπτη) και ενώ έδειχνε full η μπαταρία στήν πραγματικότητα ήταν άδεια μέ αποτέλεσμα όταν τό έβγαλα από τό αμάξι σέ πολύ σύντομο χρονικό διάστημα νά "μείνει" από ενέργεια και νά χάσω όλα τά δεδομένα Γιαυτό προσοχή!!!!!!!!

amerissa
08-08-06, 11:26
Πολύ χαίρομαι για αυτά που διαβάζω. Αναμονή για τους νέους χάρτες λοιπόν.
Συγνώμη για της ονομασίες, δεν τις κατέχω καλά.

Για το θέμα που κολλάει το PN, πάντα όταν πάω να το κάνω “stop” βλέπω ένα application νομίζω λέγεται ʽPowerStatusWndʼ αλλά εγώ το έχω πάντα στο ρεύμα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το πρόβλημα. Ακόμα παρατηρώ ότι η ελεύθερη μνήμη είναι πολύ λίγη όποτε κολλάει η εφαρμογή. Αν σημαίνουν κάτι αυτά ...
Βέβαια τώρα έμαθα όταν γυρνάω το βράδυ στο σπίτι να κλείνω την εφαρμογή, όμως υπάρχουν φορές που κάνω πολλές στάσεις σε μία μέρα χωρίς να θέλω να διακόψω το navigation που έχω προγραμματίσει και πάλι μπορεί να τύχει να κολλήσει μετά από καμιά 10ρια φορές άνοιξε κλείσε ...