Επιστροφή στο Forum : Ubuntu to Asus 1000h
Θελω να βαλω ubuntu στο νετβοοκ μου αλλα επειδη δεν εχει cd-rom θελω να ρωτησω αν μπορω να βαλω ολα τα αρχεια σ ενα στικακι και να βαλω τα bios να κανουν boot απο usb...
Για να κρτατησω τα Xp θα πρεπει να βαλω καποιο προγραμμα για να επιλεγω με ποιο λειτουργικο να ανοιγω το pc η απο μονα τους τα bios θα μου βγαζουν το μενου???
Θελω να βαλω ubuntu στο νετβοοκ μου αλλα επειδη δεν εχει cd-rom θελω να ρωτησω αν μπορω να βαλω ολα τα αρχεια σ ενα στικακι και να βαλω τα bios να κανουν boot απο usb...
Για να κρτατησω τα Xp θα πρεπει να βαλω καποιο προγραμμα για να επιλεγω με ποιο λειτουργικο να ανοιγω το pc η απο μονα τους τα bios θα μου βγαζουν το μενου???
Δες εδώ πως να εγκαταστήσεις Ubuntu από usb stick .
https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromUSBStick
Επίσης το Linux εγκαθιστά το grub, το οποίο σε αφήνεις να διαλέξεις ποιο λειτουργικό θες να ξεκινησεις όταν ανοίγεις τον Η/Υ .
ευχαριστω αλλα δεν καταλαωα τιποτα απο οσα λεει εκει.
δεν παιζει να βρω κανεναν πιο ευκολο τροπο?
ευχαριστω αλλα δεν καταλαωα τιποτα απο οσα λεει εκει.
δεν παιζει να βρω κανεναν πιο ευκολο τροπο?
To μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να εγκαταστήσεις το Untebootin: http://unetbootin.sourceforge.net/
Αυτό δημιουργεί αυτόματα το αρχεία στο usb stick που χρειάζεται για να εγκαταστήσεις το Ubuntu .
ευχαριστω παρα πολυ πολυτιμη η βοηθεια σου.
αλλιιως στο σιτε δεν εβγαζα ακρη
Εκανα το στικακι να ειναι βοοτ αλλα οταν εβαζα τον υπολογιστη να κανει βοοτ απο removable δεν μου εκανε βοοτ και ανοιγε κανονικα τα windows.
Ετσι ετρεξα το υβυντυ μεσα απο τα windows και εκανα την δευτερη επιλογη που λεει εγκαταστηστε το υβυντυ μεσα απο τα windows.
Ειχα δημιουυργησει πιο πριν ενα σκληρο με 10γιγα και τορα ανοιγωντας τον υπολογιστη μου βγαινει το μενυ και επιλεγω με τι θελω να ανοιξει...
Ειναι καλη μεθοδος η επρεπε να κανω την πρωτη που ελεγε εγκατασταση του υβυντυ με επανεκινηση...
Εκανα το στικακι να ειναι βοοτ αλλα οταν εβαζα τον υπολογιστη να κανει βοοτ απο removable δεν μου εκανε βοοτ και ανοιγε κανονικα τα windows.
Ετσι ετρεξα το υβυντυ μεσα απο τα windows και εκανα την δευτερη επιλογη που λεει εγκαταστηστε το υβυντυ μεσα απο τα windows.
Ειχα δημιουυργησει πιο πριν ενα σκληρο με 10γιγα και τορα ανοιγωντας τον υπολογιστη μου βγαινει το μενυ και επιλεγω με τι θελω να ανοιξει...
Ειναι καλη μεθοδος η επρεπε να κανω την πρωτη που ελεγε εγκατασταση του υβυντυ με επανεκινηση...
Ακριβώς η ίδια εγκατάσταση είναι. Καλορίζικο !
Οκ ευχααριστω πολυ για την βοηθεια και κατι τελευταιο...
Νομιζω πως δεν δουλευει το wifi...
Πως θα μπω στο ιντερνετ?
Οκ ευχααριστω πολυ για την βοηθεια και κατι τελευταιο...
Νομιζω πως δεν δουλευει το wifi...
Πως θα μπω στο ιντερνετ?
Ή με ethernet (κάρτα δικτύου), βάζεις καλώδιο και κατά 99% θα έχεις δίκτυο.
Ή ανοίγεις τον Network Manager (System -> Network νομίζω) και διαλέγεις από εκεί.
Για να δεις αν υποστήριζεται η wifi κάρτα σου δες εδώ : https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessCardsSupported
Γενικά στο https://help.ubuntu.com/8.10/index.html θα βρεις αρκετή βοήθεια. Όπως και στο forum του ubuntu .
Να κανω μια ερωτηση;Τί εστι Ubuntu???
Να κανω μια ερωτηση;Τί εστι Ubuntu???
To Ubuntu είναι μια διανομή Linux.
Είναι Νοτιοαφρικάνικη λέξη και σημαίνει "Humanity to others" .
ubuntu einai ena allo logismiko opos leme windows Xp.
Me kalodio diktiou mpaino kanonika sto internet alla to wifi den douleuei den mporo na vgalo akri ti prepei na kano stin selida tou ubuntu.
Pos vazeis ellinika sto pliktrologio prosthesa tin elliniki glossa alla den mporo na kano tin enallagi me alt-shift
Μαλιστα,ευχαριστω παιδια!Οσο ζεις μαθαινεις τελικα!lol2
ubuntu einai ena allo logismiko opos leme windows Xp.
Me kalodio diktiou mpaino kanonika sto internet alla to wifi den douleuei den mporo na vgalo akri ti prepei na kano stin selida tou ubuntu.
Pos vazeis ellinika sto pliktrologio prosthesa tin elliniki glossa alla den mporo na kano tin enallagi me alt-shift
Αν κάνεις ξεξί κλικ πάνω στην μπάρα, θα δεις ότι υπάρχει η επιλογή "Add to panel" . Πάτα αυτό και βρες το keyboard indicator (ή κάπως έτσι) . Κάνε αυτό add, και αφού προστεθεί, κάνε δεξί κλικ σε αυτό και διάλεξε preferences. Στο tab layout διαλέγεις ποιο γλώσσα θες εκτός από τα αγγλικά. Για το alt+switch είναι αυτόματα νομίζω, αλλά αν θες μπορείς να κοιταξεις εκεί στα preferences, από εκεί το αλλάζεις.
Ευχαριστω πολυ γιαα την βοηθεια παιδια αλλα επειδη πρωτη μου φορα χρησιμοποιω λινυχ δεν ξερω τιποτα.
Κατεβασα μεσα απο το σιτε τις ραλινκ τους drivers για το ασυσματο αλλα μου εχει ενα αρχειο *.bin
Τι πρεπει να κανω?
Και δεν μου παιζουν ολα τα βιντεο και ολοι οι ηχοι.Πρεπει να κατεβασω codecs???
Ευχαριστω πολυ γιαα την βοηθεια παιδια αλλα επειδη πρωτη μου φορα χρησιμοποιω λινυχ δεν ξερω τιποτα.
Κατεβασα μεσα απο το σιτε τις ραλινκ τους drivers για το ασυσματο αλλα μου εχει ενα αρχειο *.bin
Τι πρεπει να κανω?
Και δεν μου παιζουν ολα τα βιντεο και ολοι οι ηχοι.Πρεπει να κατεβασω codecs???
Οι εγκαταστάσεις προγραμμάτων γίνονται από το πρόγραμμα synaptic !
System-->Administration-->Synaptic Package manager .
Δες εκεί, αυτό που ψάχνεις. Για codecs μπορείς να εγκαταστήσεις το vlc ή mplayer .
Επίσης μπορείς να εγκαταστήσεις το gstreamer και τα πακέτα που έχει .
προσπαθω ομως να αποσιμπιεσω το αρχειο αυτο το .bin και μου λεει error...εννω στα windowsανοιγω κανονικα.
ευχαριστω για την βοηθεια..
μηπως ξερεις και τιποτα για OSX?
Βρηκα ενα τορρεντ και το κατεβαζω θελω να δοκιμασω να περασω κι αυτα να τα δω.
προσπαθω ομως να αποσιμπιεσω το αρχειο αυτο το .bin και μου λεει error...εννω στα windowsανοιγω κανονικα.
ευχαριστω για την βοηθεια..
μηπως ξερεις και τιποτα για OSX?
Βρηκα ενα τορρεντ και το κατεβαζω θελω να δοκιμασω να περασω κι αυτα να τα δω.
To bin πιθανόν να είναι για Windows .
Για Mac όπως και για Windows ξέρω ελάχιστα πράγματα ...
οκ ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.
μολις τυχαια ανακαλυψα μια εκδοση ubuntu gia eeePc και ειναι πληρως συμβατη με ολους τους οδηγους και ειδικα σχεδιασμενη για το netbook μου μαζι με vlc και αλλα πολλα...
θα την δοκιμασω και θα αναφερω λεπτομερειες
ειναι καλυτερα να εχω τον δισκο μου διαμορφομενο για το υβυντυ σε Fat32 h se NTFS?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.