Επιστροφή στο Forum : Αυτονομία MLS 4800
καλησπέρα και απο εμένα,
γνωρίζω απο πρίν ότι μάλλον η απάντηση είναι αρνητική αλλά θα ήθελα να πώ
το μοναδικό ίσως για αυτή την συσκευή γιατί κατά τα άλλα είναι ίσως ένα απο
τα καλύτερα Gagets, τι είναι αυτο;
η αυτονομία της, μάκαρι να υπήρχε τρόπος να μπορεί κάποιος απο δύο ώρες περίπου
αυτονομία να κάνει κάτι καλύτερο...
ας πούμε, 4 ωρες.....αν ηταν δυνατον.
Δεν γνωριζω αν αλλάζει η μπαταρία του με μία καλύτερη.
Μήπως το γνωρίζει κάποιος;
ευχαριστώ,
Γιώργος
Το 4810ΒΤ φοράει ''μεγαλύτερη'' μπαταρία με αποτέλεσμα (επειδή τα έχω δοκιμάσει και τα δύο) η διάρκειά της να είναι σχεδον διπλάσια (ανάλογα με την χρήση) ή τουλαχιστον δεν σε προβληματίζει ούτως ώστε να σκέφτεσαι συνέχεια την φόρτιση...Είναι δε το μισό σχεδόν σε όγκο σαν συσκευή από το 4800...
Γιατί δεν ρωτάς στην MLS μήπως γίνεται κάτι...Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην μπορεί να γίνει...έκτος και άν έχει να κάνει με κυκλώματα, πλακέτες κ.λ.π.
Eδώ μπορεί να μας διαφωτίσει ο Chris_de_ze, σαν ειδικός επί του θέματος....
Πάντως ένας συνάδελφος που έχει το 4800 η μπαταριά του δεν κρατά καθόλου χωρίς να το έχει στην φόρτιση,μπορεί να παίζει ρόλο ότι στο αυτοκίνητο (και το αναφέρει στις οδηγίες) να μην είναι συνδεδεμένο με τον αναπτήρα όταν εκκινούμε τον κινητήρα στην ουσία αυτό το άνοιξε κλείσε καταπονεί την μπαταρίαwhat1
chris_de_ze
01-03-09, 02:20
Κάποιες 4800 συσκευές ενδέχεται να έχουν ελατωματικές/προβληματικές μπαταρίες (από κάπου πήρα μια τέτοια πληροφορία). Αν είστε μέσα στην εγγύηση και έχετε προβλήματα με την μπαταρία, επιμείνετε να σας την αλλάξουν (προϋποθέτει αποστολή της συσκευής με δικά σας έξοδα στη Θεσ/κη).
Από τότε που πρωτοβγήκε το 4800 στην αγορά έχει παρέλθει αρκετός χρόνος. Μέσα σε αυτό το διάστημα οι μπαταρίες γενικά έχουν βελτιωθεί. Μπορεί (λέω "μπορεί") η μπαταρία του 4810, αν και μεγαλύτερης χωρητικότητας, να έχει τις ίδιες διαστάσεις με αυτή του 4800 και να χωράει μέσα στο 4800 (απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να δώσει η MLS).
Όσον αφορά τη φόρτιση της μπαταρίας, ένα σωστό/νορμάλ κύκλωμα φόρτισης μπορεί να φορτίσει τη μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία αλλά σε μεγαλύτερο χρόνο. Το ίδιο ισχύει και για το κύκλωμα φόρτισης του 4800 αν λειτουργεί σωστά, (αν και από την εμπειρία μου μέχρι τώρα έχω την εντύπωση ότι το κύκλωμα φόρτισης του 4800 είναι λίγο ... κακοσχεδιασμένο).
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες clap1
Καλημέρα.
Μήπως μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει στο θέμα της μπαταρίας (και κατ'επέκταση της αυτονομίας) των δύο προαναφερθεισών συσκευών;
Μίλησα με το τεχνικό τμήμα της MLS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και η απάντηση που πήρα ήταν 1800 mAh (4810BT) και 1900 mAh (4800). Υπαρχει επίσης μου είπαν διαφορά και στον επεξεργαστή (400 έναντι 372).
Τελικά τι ισχύει; Έχω μπερδευτεί.
Ευχαριστώ
http://www.navimania.gr/showthread.php?t=14956 (post 5)
Καλησπερα , σημερα αγορασα το 4800 , Τι χρονος απαιτειται στο 1ο φορτισμα ?
Η" δεν υπαρχει προβλημα ? Αλλωστε στο αυτοκινητο δεν υπαρχει δυνατοτητα αρκετου χρονικου διαστηματος αρα γινεται διακεκομενη φορτιση !
Βάλ'το όλο το βράδυ να φορτίζει σε μιά θύρα usb στο pc και πάρε οπωσδήποτε φορτιστή ρεύματος για να μπορέσεις να κάνεις δουλειά...
http://www.navimania.gr/showthread.php?t=10304
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση φιλε !
Καλησπέρα και απο εμένα,
ακολούθησα την συμβοθλή σας και έστειλα σχετικό mail για την μπαταρία
στην MLS.
Η απάντηση που πήρα είναι η ακόλουθη....
"Καλημέρα σας,
Δεν γίνεται δυστυχώς κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να μπει μεγαλύτερη μπαταρία στην συσκευή.
Για ότι άλλο χρειαστείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε πάλι μαζί μας."
Οπότε απο ότι φαίνεται κάτι καλύτερο στο θέμα αυτονομίας δε γίνεται.
Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, έχω την αμφιβολία μου, αν ξέραμε τύπο μπαταρίας
και mA, θα μπορούσε κάποιο παιδί που ασχολέιται επαγγελματικά με μπαταρίες
να μας πεί.
Αλλωστε η μπαταρια αν ταιριάζει σαν σχήμα, τότε δεν βρίσκω λόγω να μην αλλάζει,
αποθηκευτικός χώρος είναι....
Τα κυκλώματα λειτουργίας του ειναι μετά την μπαταρία.
Επισήμως πάτνως μου το απέκλεισαν.
chris_de_ze
06-03-09, 01:38
Για να δούμε τί είδους (σχήμα κλπ) μπαταρία φοράει το 4800 θα πρέπει να το ανοίξουμε, (δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω στο δικό μου γιατί είναι μόλις 2 μηνών και θα κοπεί το sticker ακυρώνοντας την εγγύηση).
Αλλά αν η μπαταρία είναι Li-Ion ή Ni-Mh, υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί κάποια Li-Polymer στις ίδιες διαστάσεις με μεγαλύτερη χωρητικότητα.
Ετσι ακριβώς φίλε Chris, εχεις απολυτο δίκιο σε αυτά που λές.
Και εγώ ειμαι σίγουρος ότι γίνεται να βάλει κάποιος μπαταρία
μεγαλύτερης χωρητικότητας απλά η εταιρία για λόγους εμπορικούς
δεν θέλει να δώσει τέτοια πληροφορία γιατί, έχει βγάλει
καινουργιο προιον και θέλει να το προωθήσει(λένε ότι έχει καλύτερη αυτονομία-4810).
Εμένα το χαρτακι ασφαλείας έχει φύγει...οχι εσκεμένα...αλλά επειδη δεν γνωρίζω που
πρεπει να πιεσω το καπακι για να ανοιξει δε θελω να το ρισκαρω για να δω την μπαταρία.
καλή συνέχεια παιδιά και με προσοχή στο δρόμο.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.