Επιστροφή στο Forum : Αποριες για Τurbo-X EasyDrive T35
Μετα απο την πρωτη μερα χρησης της συσκευης (Turbo-X T35) εχω τις εξης αποριες:
1ον:Πως μπορω να πληκτρολογησω να μου βρει μια διασταυρωση? Προσπαθησα αλλα δε βρηκα ακρη.
2ον:Οταν θελω να μεταβω σε καποιο συγκεκριμενο χλμ. καποιας εθνικης οδου, π.χ. 5ο χλμ Λαμιας-Καρπενησιου τι πρεπει να πληκτρολογησω για να το βρει? προσπαθησα αρκετες φορες με διαφορους τροπους αλλα τιποτα. Μονο το δρομο βρισκει. Το χλμ. με τιποτα.
Και 3ον:Στην επιλογη διαδρομης εχει τρεις τυπους διαδρομης. Η βελτιστη τι σημαινει? Πως υπολογιζει τη διαδρομη?
Οποιος μπορει να με βοηθησει ας απαντησει γιατι τουλαχιστον τα 2 πρωτα τα θεωρω πολυ σημαντικα για την ευρεση μιας τοποθεσιας. Ευχαριστω!
Sorry που εθεσα τις αποριες μου σε λαθος ενοτητα. Βιαστηκα χωρις να ψαξω οσο επρεπε. Ψαχνοντας απο εκεινη την ωρα βρηκα απαντηση στο 1ο ερωτημα μου αλλα οχι στα αλλα 2. Μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει?
Μετα απο την πρωτη μερα χρησης της συσκευης (Turbo-X T35) εχω τις εξης αποριες:
1ον:Πως μπορω να πληκτρολογησω να μου βρει μια διασταυρωση? Προσπαθησα αλλα δε βρηκα ακρη.
2ον:Οταν θελω να μεταβω σε καποιο συγκεκριμενο χλμ. καποιας εθνικης οδου, π.χ. 5ο χλμ Λαμιας-Καρπενησιου τι πρεπει να πληκτρολογησω για να το βρει? προσπαθησα αρκετες φορες με διαφορους τροπους αλλα τιποτα. Μονο το δρομο βρισκει. Το χλμ. με τιποτα.
Και 3ον:Στην επιλογη διαδρομης εχει τρεις τυπους διαδρομης. Η βελτιστη τι σημαινει? Πως υπολογιζει τη διαδρομη?
Οποιος μπορει να με βοηθησει ας απαντησει γιατι τουλαχιστον τα 2 πρωτα τα θεωρω πολυ σημαντικα για την ευρεση μιας τοποθεσιας. Ευχαριστω!
Το 2ο δε γίνεται.
Η βέλτιστη είναι κάτι ενδιάμεσο από τη ταχεία (fastest) και τη σύντομη (shortest), όπου η σύντομη σε σχέση με το destinator δεν είναι τόσο "σκληροπυρηνική" στο ginius για να σε πάει από άκυρους δρόμους.
Ευχαριστω Zeppelin!
Αυτο με το χλμ. παντως νομιζω οτι πρεπει να το φτιαξουνε. Σ'ενα PDA που ειχα με το Dest.7 γινόταν. Στον αριθμο που σου ζηταγε πληκτρολογουσες π.χ. 5 και σε πηγαινε στο 5ο χλμ.
Παρακαμψη διαδρομης γινετε? (οταν π.χ. μπλεξεις σε κινηση)
Ευχαριστω Zeppelin!
Αυτο με το χλμ. παντως νομιζω οτι πρεπει να το φτιαξουνε. Σ'ενα PDA που ειχα με το Dest.7 γινόταν. Στον αριθμο που σου ζηταγε πληκτρολογουσες π.χ. 5 και σε πηγαινε στο 5ο χλμ.
ο χάρτης το έκανε κι όχι το λογισμικό!
manolis_grev
20-02-09, 19:48
Πατάς διαδρομή και από την αποφυγή επόμενης επιλέγεις χιλιόμετρα. zeppelin τι να πω.Περίεργη λογική.Ενώ το ginius είναι καινούριο λογισμικό επιλέξατε να του βάλετε χάρτη που δεν έχει όλα τα features που έχετε στη βάση σας. Κρίμα.Ετσι και αλλιώς το ginius είναι φτωχό σε δυνατότητες.
Τεινω να διαφωνησω ( στο πλαισιο παντα της κουβεντας και επουδενι αντιδικίας ) εχει απλά αλλη φιλοσοφία απο αυτη που εχουμε συνηθησι με τα διαφορα dest ( με αυτα εχω εμπειρια μονο, 3 - PN - 6 - 7 - 8 )
δεν βρησκω κατι κρισιμο που να ειχε το dest και να μην εχει το genius ( παντα υπο το πρισμα της ουσιας = λειτουργιες, κι οχι φρουφρου )
και για εμενα εχει και μερικές ιδιαιτερα χρησιμες λειτουργίες
οπως καρφωμα συντεταγμενων και πλοηγηση σ αυτες
εξαγωγη αρχειου διαδρομης
γρηγορο ταχυτατο υπολογισμο και ειδικά επαν-υπολογισμό διαδρομης, κατι ιδιαιτερα κρισιμο, μια και συνηθως με το dest μεχρι να επαν-υπολογισει την διαδρομη εχεις περασει ηδη τον δρομο που σου λεει οποτε φτου ξανα μανα επανυπολογισμος....
γενικά δειχνει σαφεστατα πιο γρηγορο απο το dest, oποιο dest....
αυτο που μεχρι στιγμης εχω καταλαβει οτι κυριως δεν "αρέσει" ειναι οτι ουσιαστικά δεν ειναι παραμετροποιησημο και "ανοιχτο" σε παρεμβάσεις απο τον οποιο χρηστη, ειτε με την μορφη σκιν ειτε με την μορφη POIS....
Αν και προσωπικη μου αποψη παντα με τα POIS καπου το εχουμε παρακανει σε πληθωρα.... και ποτε δεν πιστευω ολες αυτες ο κατηγοριες που εχουν ανοιχτει θα ειναι ποτε πληρης και ενημερες ( ταβερνες καφετεριες κ.λ.π. ) εδω ουτε καν τα βενζιναδικά ( σαφως ποιο χρησιμο δεν ειναι πληρες ( μην ξεχναμε για προγραμμα πλοηγησης συζηταμε κι οχι για το...... αθηνοραμα - εξοδος κ.λ.π. :):):):):) )
Να μην καταχραστω αλλο την σελιδα, ολα αυτα ειναι απλές σκεψεις και αποψεις...
Πηγαίνει καλά καλά στο 168 ; Θα τα έχουμε μερικά χρόνια ακόμα κοντά μας δηλαδή ;
Μια χαρά πηγαίνει, αθάνατο το 168! the best1
Πατάς διαδρομή και από την αποφυγή επόμενης επιλέγεις χιλιόμετρα. zeppelin τι να πω.Περίεργη λογική.Ενώ το ginius είναι καινούριο λογισμικό επιλέξατε να του βάλετε χάρτη που δεν έχει όλα τα features που έχετε στη βάση σας. Κρίμα.Ετσι και αλλιώς το ginius είναι φτωχό σε δυνατότητες.
Φτωχό ένα λογισμικό που μπορεί να σου κάνει πραγματική βελτιστοποίηση σε ενδιάμεσες στάσεις και αξιοποιεί στο έπακρο τους χαμηλής ισχύος επεξεργαστες των win ce & mobile μηχανημάτων?
Και μη ξεχνάτε οι χιλιομετρικές αποστάσεις δούλευαν στο περίπου στο destinator.
Ο καλύτερος τρόπος να κάνεις αποφυγή είναι βάζοντας μια συσγκεκριμένη ενδιάμεση στάση. Σ' αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει μελετώντας και τη συμπεριφορά του tom tom Που αρχικά με εντυπωσίασε στο σχεδιασμό με αναλλακτιές διαδρομές αλλά μετά με απογοήτευσε...
manolis_grev
21-02-09, 19:33
Αν αποφασίσω να γίνω ταξιτζής θα χρησιμοποιώ το ginius.Όλα τα λογισμικά έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία.Το να συγκρίνουμε όμως το ginius με το tomtom είναι απλά γελοίο.Μπορεί το tomtom να μην κάνει σωστή βελτιστοποίηση στάσεων αλλά κάνει τόσα άλλα πράγματα που θα ήθελε να κάνει το ginius όταν μεγαλώσει και βγάλει δοντάκια.
Φυσικά και μπορεί να συγκριθεί το tom tom με το ginius το οποίο σε πολλά πράγματα υπερτερεί. Αλλά ακόμη και σ’ αυτά που φαινομενικά υστερεί είναι θέματα που εύκολα διορθώνονται… Απλά κάποια χαρακτηριστικά όπως η βελτιστοποίηση των στάσεων δείχνει τη δυναμική ενός λογισμικού όταν κάποια άλλα ποτέ δε θα μπορέσουν να το κάνουν επειδή η τεχνολογία που χρησιμοποιούν έχει φτάσει στα όριά της. Δεν έχω δει ακόμη αν το tom tom υποστηρίζει αυτό το χαρακτηριστικό, αυτό που λέω είναι ότι το φαινομενικά απλό κι εύχρηστο find alternative της tom tom δε με ικανοποίησε με τα αποτελέσματα που μου έδωσε.
manolis_grev
23-02-09, 14:45
Αλλά ακόμη και σ’ αυτά που φαινομενικά υστερεί είναι θέματα που εύκολα διορθώνονται… .
Σε πόσα χρόνια;Το "έξυπνο" λογισμικό αδυνατεί να κάνει σωστά όλα τα πράγματα που έχει όπως η πλοήγηση πεζού http://www.navimania.gr/showthread.php?t=14798
Δε θεωρώ κρίσιμη τη λειτουργία πεζού που έτσι κι αλλιώς είναι κάτι που θα διορθωθεί άμεσα. Το κρίσιμο είναι να μπορείς να βάλεις μία διεύθυνση γρήγορα κι εύκολα (κι αυτό είναι το 80% της χρήσης ενός συστήματος πλοήγησης) καθώς επίσης και το πόσο γρήγορα ένα σύστημα μπορεί να υπολογίσει τη διαδρομή σου και ειδικότερα όταν επιλέγεις διαφορετική πορεία από αυτή που σου έχει προτείνει. Σ’ αυτά το ginius είναι καλύτερο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα λογισμικά.
Τέλος θέματα όπως ο δακτύλιος (με μονά – ζυγά) είναι αυτά που διαφοροποιούν προϊόντα με ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά.
Αν η πορεια μου δεν ηταν αυτη που ηταν και ηταν αντιθετη, δηλαδη το βελος εδειχνε προς πλωμαρι, δε θα με πηγαινε απο τη σωστη πορεια?
Πιστευω πως ναι.
Υπαρχει τροπος να βρω το στιγμα του σημειου που ημουν με Γεωγ. μηκος και πλατος?
Παντως τωρα που το βαζω να μου κανει προεπισκοπιση διαδρομης με τα συγκεκριμενα σημεια μου τη διχνει με το σωστο τροπο.
Ειμαι σχεδον σιγουρος πως επαιζε ρολο η κατευθυνση μου. (προς περαμα)
Επισεις να σας πω οτι τωρα βλεπω πως το δρομο αυτον που ημουν σταματημενος μου τον δινει σαν χωματοδρομο ενω δεν ειναι.
Να ρωτησω κατι...
Εχθες ηθελα να παω στη Πλαστηρα Ν. στο νουμερο 20 στη Νεα Φιλαδελφεια. Το νουμερο 20 της συγκεκριμενης οδου δεν ειναι καταχωρημενο στο χαρτη με αποτελεσμα να μου εμφανισει σαν ευρεση σκετο ''Πλαστηρα Ν. Δημος Ν. Φιλαδελφειας''.
Πατωντας ''πλοηγηση εκει'' με πηγε στην αλλη ακρη της οδου η οποια δεν ειχε καμια σχεση με το νουμερο 20.
Κανοντας ακριβως το ιδιο σε Dest. μου εμφανιζει το μηνυμα πως ο συγκεκριμενος αριθμος δεν υπαρχει και αν θελω να μεταβω στο πλησιεστερο σημειο. Επιλεγοντας οκ. με οδηγει στο νουμερο 18 το οποιο ειναι καταχωρημενο στο χαρτη και του μεν και του δε.
Αυτη τη δυνατοτητα, του να σε οδηγει στο πλησιεστερο σημειο του αριθμου που του ζητησες δε την εχει το Ginious? Ειναι θεμα χαρτη ή θεμα λογισμικου?
sreveliotis
14-03-09, 14:51
Επεξεργάζομαι δυο -τρείς μέρες τώρα το Ginius και έχω την εξής απορία σχετικά με την ανεύρεση διεύθυνσης :
Πηγαίνω Mενού - Αναζήτηση τοποθεσίας - Αναζήτηση διεύθυνσης
του δίνω οδό και εμφανίζει μέχρι 30 επιλογές.
Οι υπόλοιπες που υπάρχουν, τί γίνονται ;
Γιατί δεν εμφανίζονται;
Βάζω κεντρικότατο δρόμο στην Πάτρα ( Κολοκοτρώνη ) και δεν τον εμφανίζει στους 30 που βγάζει.
Μήπως κάνω κλάτι λάθος;
Δεν τον εμφανίζει γιατί υπάρχουν άλλες διευθύνσεις κολοκοτρώνη σε πόλεις της Ελλάδας.Η αναζήτηση πράγματι περιορίζεται στα 30 αποτέλεσματα.Θα πρέπει να γράψεις πρώτα 2-3 γράμματα της πόλης και μετά μερικά γράμματα της οδού.Αν γράψεις πατ κολο θα την βρει κανονικά.
sreveliotis
14-03-09, 15:15
Δεν τον εμφανίζει γιατί υπάρχουν άλλες διευθύνσεις κολοκοτρώνη σε πόλεις της Ελλάδας.Η αναζήτηση πράγματι περιορίζεται στα 30 αποτέλεσματα.Θα πρέπει να γράψεις πρώτα 2-3 γράμματα της πόλης και μετά μερικά γράμματα της οδού.Αν γράψεις πατ κολο θα την βρει κανονικά.
Πράγματι έτσι είναι.
Ευχαριστώ
Να ρωτησω κατι...
Εχθες ηθελα να παω στη Πλαστηρα Ν. στο νουμερο 20 στη Νεα Φιλαδελφεια. Το νουμερο 20 της συγκεκριμενης οδου δεν ειναι καταχωρημενο στο χαρτη με αποτελεσμα να μου εμφανισει σαν ευρεση σκετο ''Πλαστηρα Ν. Δημος Ν. Φιλαδελφειας''.
Πατωντας ''πλοηγηση εκει'' με πηγε στην αλλη ακρη της οδου η οποια δεν ειχε καμια σχεση με το νουμερο 20.
Κανοντας ακριβως το ιδιο σε Dest. μου εμφανιζει το μηνυμα πως ο συγκεκριμενος αριθμος δεν υπαρχει και αν θελω να μεταβω στο πλησιεστερο σημειο. Επιλεγοντας οκ. με οδηγει στο νουμερο 18 το οποιο ειναι καταχωρημενο στο χαρτη και του μεν και του δε.
Αυτη τη δυνατοτητα, του να σε οδηγει στο πλησιεστερο σημειο του αριθμου που του ζητησες δε την εχει το Ginious? Ειναι θεμα χαρτη ή θεμα λογισμικου?
Γνωριζει καποιος γι'αυτο?
Μάλλον θέμα λογισμικού είναι.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.