Επιστροφή στο Forum : Κάρτες SD & SDHC για το 4810BT
Σήμερα παρέλαβα την κάρτα μνήμης SDHC class6 λειτουργεί και την αναγνωρίζει κανονικά με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
<table style="width: 494px; height: 244px;" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr></tr><tr><td class="normal"> Χωρητικότητα: 4GB.
Ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων: 6 MB/sec ελάχιστη ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων (Class 6).
File Format: FAT 32.
Τάση λειτουργίας: 3.3V.
Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Η κάρτα διαθέτει επιλογή κλειδώματος εγγραφής/διαγραφής για την προστασία των δεδομένων σας.
Συμβατότητα: Μόνο με συσκευές που υποστηρίζουν κάρτες SDHC.
Θερμοκρασία λειτουργίας: -25° C ~ 85° C.
Διαστάσεις: 24mm X 32mm X 2.1mm.
Βάρος: 2.5g. the best1
</td></tr></tbody></table>
<table style="width: 454px; height: 601px;" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td style="vertical-align: top;">
</td><td style="vertical-align: top;">
</td></tr><tr><td style="vertical-align: top;">
</td></tr><tr><td class="details1" colspan="2">
</td></tr><tr><td class="titles1">
</td></tr><tr><td class="normal">
</td></tr></tbody></table>
cristos2007
28-01-09, 11:56
φίλε μου δεν γνωρίζω την συγκεκριμένη, αλλά εγω έβαλα μια kingston sd 4Gb με 8 ευρώπουλα και παιζει μια χαρα στο 4810.
Aπλα αυτη που εβαλα(4GB SDHC) ειναι υψηλης ταχυτητας... 970MB τα πηρε σε 1λεπτο κ 23δευτ.:smt045
Το προβλημα ειναι οτι δεν ειναι συμβατη με ολες της συσκευες που δεχονται καρτες SD...αλλα στο δικο μας λειτουργει κανονικα!Ειχα μια απλη 1GB και αργουσε υπερβολικα στην μεταφορα δεδομενων..
elgreeco21
05-02-09, 13:11
εγω παντοσ που μιλησα με την υποστιρηξη τησ mls μου ειπαν πωσ δεν ειναι συμβατεσ οι SDHC, γιατι παρηγγελα μια κ στο καταστημα μου ειπαν να παρω ενα τηλ να ρωτησω να μην τν πληρωσω τσαμπα. σιγουρα λειτουργει στο 4810bt?????
Τι να σου πω δεν ξερω... αλλα εγω αυτην εχω και τα vista menou του Πατερα και δουλευει τελεια!
Tι μάρκα είναι αν θέλεις πεσ' μας Νίκο....δεν τίθεται θέμα διαφήμισης...εδώ τα λέμε όλα και ο καθένας κάνει την επιλογή του blink1
Eιναι αυτή..με τα χαρακτηριστικά που αναφέρω παραπάνω...
Αν είχε πρόβλημα συμβατότητας δεν θα την έτρεχε τι λέτε;
Νίκο το βασικό είναι να την αναγνωρίζει...αλλά απο κει και μετά έχω ακούσει περιπτώσεις ασυμβατότητας όπως μπορεί ας πούμε να σου παίζει ταινίες και να μην τρέχει κάποια προγράμματα....what1
Ποιές κάρτες πάντως συνιστάτε για την συσκευή?
Και οι δύο παραπάνω κάρτες αναφέρουν οι κάτοχοί τους ότι δουλεύουν....Αν νομίζεις ότι θα έχεις πρόβλήμα με τις υψηλής ταχύτητας, βάλε μία απλή....θα αργεί λίγο στην μεταφορά αλλά θα είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα στο μέλλον....
Την καλημερα μου σε ολα τα παιδια του φορουμ. Ειμαι νεος στην παρεα του φορουμ και χαιρομαι πολυ που εγινα μελος.
Χθες εγινα κατοχος ενος MLS 4810 BT, ακομη δεν ειμαι σε θεση να παραθεσω συνολικα την αποψη μου αλλα νομιζω πως ειναι καλο μηχανακι.
Αυτο που με απασχολει στην παρουσα φαση ειναι η αγορα μιας καρτας μνημης. Συνεπως αποφασισα να μην ανοιξω νεο topic, αλλα να παραθεσω την απορια στο υπαρχον topic.
Θα ηθελα την γνωμη σας για την παρακατω καρτα. Να προχωρησω σε αγορα ή εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο?
Σας παραθετω τι εχω σκεφτει να αγορασω:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...roduct=1091921 (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&product=1091921)
Θα περιμενω σχολια σας. Ευχαριστω προκαταβολικα!
Πολύ καλή και γρήγορη...την ίδια μάρκα έχω αλλά χωρίς χαρακτηριστικό ταχύτητας...
Peterant σε ευχαριστω για την ανταποκριση. Να σου πω την αληθεια και εγω χωρις να ξερω πολλα, ειχα θετικη αποψη για την συγκεκριμενη καρτουλα. Η αναλογια χωρητικοτητα με τιμη νομιζω πως ειναι αρκετα καλη. Την Παρασκευη θα την αγορασω και απο Σαββατο πρωτα ο Θεος θα σας πω εντυπωσεις.
Οπως καταλαβαινετε η αγορα της καρτας θα σηματοδωτησει την αρχη για οποιο customize ειναι εφικτο να γινει πανω στο MLS.
Peterant πολλα μπραβο για την συμμετοχη και βοηθεια σου στο φορουμ.
δηλαδη αν βαλυμε μια αλλη καρτα ποιο φτηνει τη προβλημα θα εχουμε?
Κανένα...αρκεί να είναι συμβατή με την συσκευή....
δηλαδη πως θα καταλαβουμε οτι κανει για την συσκευη μας?
Προδιαγραφές δεν υπάρχουν...Διάβασε τα αντίστοιχα θέματα από χρήστες που ήδη χρησιμοποίησαν διάφορες κάρτες και βγάλε τα συμπεράσματά σου...Εαν πάρεις μιά κλασική κάρτα μέχρι 4GB δεν νομίζω να έχεις ποτέ πρόβλημα συμβατότητας.
PENGUIN II
23-02-09, 01:26
Την Παρασκευη θα την αγορασω και απο Σαββατο πρωτα ο Θεος θα σας πω εντυπωσεις.
Οπως καταλαβαινετε η αγορα της καρτας θα σηματοδωτησει την αρχη για οποιο customize ειναι εφικτο να γινει πανω στο MLS.
music1 We are all ears! bigsmile
PENGUIN II
25-02-09, 03:27
Σημερα αγορασα μια καρτουλα 8G SDHC και ολα μεχρι τωρα ειναι ΟΚ.
Και βιντεο ειδα (wmv, mpg) και ηχο ακουσα (wma, mp3) και fotos ειδα (jpeg).
Oι χαρτες σκρολαρουν λιγο καλυτερα.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι το εξης: Η μεταφορα των δεδομενων (για Back up) απο την "απλη" καρτα 2G που ειχε μεσα η συσκευη προς το PC εκανε 25 λεπτα. Ακριβως τον ιδιο χρονο εκανε η μεταφορα απο το PC προς την SDHC με χρηση SDHC Card Reader.
Προφανως κατι δεν παει καλα με το transfer rate μου???
Σιγουρα κατι γινεται με την μεταφορα γιατι ειχα και εγω απληSD και εβαλα SDHC και στην μεταφορα των δεδομενων η μερα με την νυχτα!Τουλαχιστον στην δικη μου το εχω αναφερει στην αρχη του θεματος.
Να προσθεσω οτι παιζει ρολο και ο βαθμος ταχυτητας των δεδομενων π.χ η δικη μου ειναι class6 = 6MB/sec ελάχιστη ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων.
music1 We are all ears! bigsmile
την αγορασα εγω.μια χαρα δουλευει.απλα σε συνδεση με usb ι οχι card reader παρα πολυ αργη η μεταφορα δεδομενων.αλλα λογικα δεν φταιει η καρτα..
Μπορείτε να μας πείτε και την μάρκα, μοντέλο, μέγεθος?
Παιδιά, εγώ πήρα την Sandisk 8Gb SDHC και αγανάκτησα... Ενώ όλα λειτουργούσαν κανονικά και ενώ βρισκόμουν στο πρώτο μου ταξίδι... κράσαρε σε ανύποπτους χρόνους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, και έπρεπε αμέτρητες φορές να κάνω restart και να βάζω-βγάζω την κάρτα ώσπου να την ξαναδιαβάσει το 4810 μου...
Τελικά γυρίζοντας σπίτι αντέγραψα όλα τα αρχεία της στην κάρτα που είχα ως τότε στην φωτογραφική μου μηχανή (Sandisk Extreme III 30Mb/S Edition SDHC 4Gb) και από τότε τέρμα τα κρασαρίσματα...
Άρα μάλλον δεν είχε προβλημα με το SDHC αλλά με τα 8Gb...
Να τονίσω ότι η προβληματική κάρτα που αναφέρω πιο πάνω είναι η Sandisk SDHC Card 8Gb Class 2.
Αυτή που δουλεύει καλά είναι η Sandisk Extreme ΙΙΙ 30Mb/s SDHC Card 4Gb Class 6.
Μήπως τελικά έφταιγε η class 2 για το πρόβλημα που είχα?!?
Σκοπεύω να παραγγείλω και τις
SanDisk 16GB SDHC Card UltraII 15MB
SanDisk 8GB SDHC Card Extreme III 30MB/s
για δοκιμή, αφού ένας φίλος αγόρασε και αυτός το 4810. Θα δω αν λειτουργούν και θα σας πω.
Έχω παρατηρήσει ότι εάν η κάρτα δεν είναι απλή αλλά SDHC δουλεύει μεν αλλά μπορεί να σου παρουσιάσει κάποια ασυμβατότητα κάποια στιγμή π.χ. στην εκτέλεση ενός προγράμματος (να μην λειτουργεί) και διάφορα άλλα. H class έχει να κάνει με την ταχύτητα μεταφοράς των δεδομένων και συνήθως όσο πιό μεγάλη τόσο πιό πολλά προβλήματα ασυμβατότητας θα υπάρχουν ....Αυτό τουλάχιστον είναι το πιό λογικό να συμβαίνει και όχι το αντίστροφο....
Ειναι αυτο που λεει ο Πατερας!Αλλα το Class2 Πατερα λογικα θα ειναι χαμηλοτερης ταχυτητας π.χ απο την δικη μου Class6 που συμβολιζει την ελαχιστη διαμεταγωγη δεδομενωνwhat1
PENGUIN II
04-03-09, 23:20
Η καρτουλα (Transcend 8GB Class 6) δουλεψε αψογα το τριημερο (μακρας διαρκειας the best1 ) της Καθαρης Δευτερας, το 4810ΒΤ ηταν απροβληματιστο σε ολο το ταξιδι-περιηγηση στη Δυτικη Ελλαδα με το Destinator 7 και "ελιωσε" τις ελευθερες ωρες με τα παιχνιδια και τις εφαρμογες του Paterant! respect1
Μεχρι τωρα (φτου-φτου-φτου)... δεν εχει κρασαρει ποτε.
Παιδιά, καλημέρα
Πρόσφατα αγόρασα άλλη μία κάρτα προς 13 ευρώ (αν θυμάμαι καλά), μία Elite Pro SD 8Gb για να τη δοκιμάσω στο 4810BT μου.
Εδώ και μέρες, λειτουργούν όλα άψογα χωρίς κρασαρίσματα!
Η κάρτα είναι χρώματος μπλέ με άσπρο και πάνω της αναγράφονται τα εξής:
SD Elite Pro 8GB (High Speed)
Memory Card
3.3V CE
94110-925.A00LF 20456871
Όσοι την βρείτε σε Γερμανό, μη διστάσετε να την αγοράσετε.
Είναι φτηνότερη από τις SDHC και κάνει άψογα τη δουλειά της
Κατ' αρχήν να πω καλώς σας βρήκα αφού αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα.
Συγχαρήρια σε όλους όσους απαρτήζουν και δίνουν ζωή σε αυτό το forum the best1
Μόλις πήρα ένα 4810ΒΤ και θέλω να αγοράσω μια κάρτα μνήμης 8GB ή 16GB αλλά η μεγαλύτερη SD που έχω βρει είναι 4GB.
Την SD Elite Pro 8GB (High Speed) που αναφέρει παραπάνω ο pdrake δεν την έχω βρει πουθενά...
Φίλε PENGUIN II η Transcend 8GB Class 6 που λες είναι SD ή SDHC;
Ξέρει κανείς καμιά καρτούλα 8-16GB να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα;
Α και κάτι ακόμα... στη συσκευασία δεν είχε κάρτα μνήμης... blink1 πίστευα ότι θα έδινε μια SD 2GB.
Transcend Secure Digital8GB SDHC + CR (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1157671&page=4&category=69977581&catalog=19&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BEE2D54AD9490151DFEF6116 271FE089E48B77818B2973D20718E6D93226DD0371807BE6EE 9A65CD740A7E645ECB2DCFD1AD86DAE542ADF8970D8A66ED2C 9F419DC1BB67D74583CC7EAEA6A9D4D50D30DBC0CD64986443 6F79467E3360C67C456280F67854D40AC2F3175C7B20C0BE36 1BF06801BB18620C1B)
Α και κάτι ακόμα... στη συσκευασία δεν είχε κάρτα μνήμης... blink1 πίστευα ότι θα έδινε μια SD 2GB.
Στην δικη μου ειχεclap1Μηπως πρεπει να ρωτησεις απο εκει που το πηρες;;
Στην δικη μου ειχεclap1Μηπως πρεπει να ρωτησεις απο εκει που το πηρες;;
Το εγχειρίδιο χρήσης του 4810ΒΤ, εκεί που λέει "Το κουτί περιέχει" δεν έχει στη λίστα κάρτα μνήμης ούτε γραφίδα.
Ευχαριστώ peterant, θα την δοκιμάσω...
elgreeco21
08-04-09, 10:40
παιδεια εγω παλι αγορασα μια kingston 2gb την απλη κ οταν βαζω σε λειτουργια την συσκευη δεν την διαβαζει (στη καρτα εχω το vista menu του μεγαλου μασ peterant )γιαυτο πρεπει να την βγαζω πριν την ενεργοποιηση κ την ξαναβαζω μολησ ανοιξει κ τοτε λειτουργει κανονικα. γιατι ομωσ μου το κανει αυτο??? γινετε να το διωρθωσω η να παρω αλλη καρτα????
ετχαρισρω!
Βάλε την κάρτα σε ένα card reader και δες σε τι συστημα αρχείων είναι φορμαρισμένη...Εάν είναι σε FAT κάνε backup τα αρχεία σου και διαμόρφωσέ την σε FAT32....
Αν δεν συμβαίνει αυτό τότε υπάρχει κάποια ασυμβατότητα....δοκίμασε κάποια άλλη κάρτα....
καλησπερα peterant
μολις σημερα πηρα την sd transcend 150x 2gb σε fat32
εχω φορτωση καποιους χαρτες και βλεπω οτι παει πολλη γρηγορα
μενει να δοκιμασω για μια ακομη φορα τα vista menou
πιστευω να μην εχω προβλημα συσκευεις παλη και τρεχω στην mls
To VistaMenu δεν φταίει για τα προβλήματα που είχε η συσκεή σου...grin1
Δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην λειτουργία της συσκευής,όπως σου έχω πει,αυτό που έπαθε η δική σου ήταν τυχαίο....worry1
το ξερω φιλε μου peterant
αλωστε το εχει δοκιμαση τοσο κοσμος
απλως εγω ημουν απο τους τυχερους
και τωρα η αλειθια ειναι οτι φοβαμε λιγο
να το πειραξω παλη παρω τη θελω να το κανω
απλως θελω και τη γνωμη τη δικη σου
Δοκίμασε χωρίς αγχος όταν είσαι έτοιμος...οι οδηγίες είναι σαφείς και η εγκατάσταση εύκολη,αν κατάλαβεις πρώτα τι πρέπει να κάνεις...Διάβασε πρώτα τις οδηγίες και αν κολήσεις κάπου ρώτα.....
Panos13And
10-04-09, 19:25
Καλησπέρα σε όλους.Φίλε peterant μήπως βρήκες τίποτα σχετικά με το "γεωγραφικό μήκος"?worry1
Μάλλον δεν υπάρχει λύση...και μάλλον φταίει η οθόνη.....grin1
το ιδιο με το "γεωγραφικό μήκος" κανει και στο 3860 που ειδα σε καταστημαwhat1
Panos13And
11-04-09, 19:20
Φίλε teryps πρέπει να είναι γενικό το κακό με το "γεωγραφικό μήκος" σ'όλα τα μοντέλα της mls.Ευτυχώς δεν είναι κάτι το σοβαρό μόνο θέμα αισθητικής.
Όχι σε όλα.....στο 4800 δεν το κάνει....
Το κανει σε ολα τα νεοτερα μοντελα Πατεραgrin1
Σε αυτά τύπου 4810....με το λεπτό προφίλ δηλαδή...Φταίμε τωρα εμείς να τα πάμε όλοι πίσω??????
Panos13And
12-04-09, 17:23
Καλή η ερώτησή σου peterant αλλά φαίνεται καλό μηχανάκι και πιστεύω ότι δεν αξίζει τον κόπο να τα επιστρέψουμε.Τι λες κι'εσύ?
Η οθόνη του σε σχέση με του 4800 καμμία σχέση...Η 'μέρα με την νύχτα...το έχω ξαναγράψει....Του 4800 είναι ''φακός'' μπροστά στην οθόνη του 4810...
Panos13And
12-04-09, 19:04
Το'χω διαβάσει αλλά πιστεύω χωρίς να'χω και μεγάλη εμπειρία ότι και το 4810 καλό είναι.
Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι καλό...πολύ καλό μάλιστα είναι....απλά λίγο η οθόνη του υστερεί σε σχέση με το 4800 πάντα.....
βρισκω την καρτα Τrancend SD 4GB σε 3 διαφορετικες εκδοσεις και φυσικα σε 3 διαφορετικες τιμες:
i)χωρις χαρακτηριστικο ταχυτητας
ii)133Χ
iii)150X
Υπαρχει περιπτωση οι μεγαλες ταχυτητες να επηρεασουν καποιες απο τις εφαρμογες του "πατερα μας"?
Εχει δοκιμασει κανεις αν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα στη ταχυτητα μεταφορας δεδομενων?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.