Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με WD 500gb δίσκο σε PC
Έχω βάλει στον υπολογιστή μου αυτόν τον δίσκο http://www.plaisio.gr/product.aspx?p...6857D75799ABE6 (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=841706&Manufacturer=Western+Digital&category=69977741&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BEBB301866FDE0DF022A0BA1 F83784AC2612102B140A2B8B2E53E54DEAF4508BB6F645D4FF CD583C1C63B6F6BF83D4C74011995E445D061389685F24202C 3E1E479FDB1B8B25EF8AA14BBA58F2DEC73919767A02E9BF70 07534AFC46E0C3380E3DF5A0A9DEF73AF4E7D40B0E24ADD441 D6AF6857D75799ABE6)
σαν δεύτερο σκληρό και 2 φορές τώρα μου έχει παρουσιάσει το εξής πρόβλημα: ενώ δουλεύει κανονικά ο υπολογιστής, αρχίζει να γίνετε αργος και ξαφνικά κολλάει και δεν ανοίγει αν δεν ξεσυνδέσω το δίσκο. Τον δίσκο τον βάζω σε άλλο υπολογιστη για να του κάνω check disk και ανοίγει μετά κανόνικά όταν τον ξαναβάλω στον υπολογοστή μου και μετά απο 3-4 μέρες μου το ξανακάνει το ίδιο.
Τι μπορεί να έχει??? Να είναι χαλασμένος ο δίσκος??? Να έχει πρόβλημα η μητρική??? Να μήν σηκώνει το τροφοδοτικό(420W) τον 2ο δίσκο???
Καμία ιδέα???
what1
Εχω και εγω το ιδιο ακριβως προβλημα τον εκανα usb το ιδιο μαλλον κατασκευαστικο το προβλημα
Ποιός μου έλεγε οτι είναι καλύτεροι απ τους Seagate; hysterical1
στείλτε τον πίσω ρε παιδιά, έχει εγγύηση. μη το αφήνετε να περάσει.....και όπως λέει και ο killbill, πάρτε seagate. 2 σκληρούς στη σειρα που έχω seagate (160gb και τώρα έναν 500gb) δε μου έχουν παρουσιάσει τίποτα, και εχουν και 5 χρόνια εγγύηση αντί για 3
Έχω 4 WD 500gb εδώ και τρία χρόνια που δουλεύουν 24/24 365 ήμερες και δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό , με μια αστοχία υλικού δεν θα κατηγορηθεί μια εταιρεία .
δεν κατηγορούμε καμια εταιρία. εγώ τουλάχιστον. αστοχίες συμβαίνουν και στις καλύτερες ;)
για ένα πράγμα που κατηγορώ όμως την wd είναι για το θόρυβο που κάνουν οι σκληροί όταν δουλεύουν....οι seagate είναι όντως αθόρυβοι
Έχω 4 WD 500gb εδώ και τρία χρόνια που δουλεύουν 24/24 365 ήμερες και δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό , με μια αστοχία υλικού δεν θα κατηγορηθεί μια εταιρεία .
+1
Με το ιδιο σκεπτικο ειχα παρει και εγω seagate γιατι θεωρησα οτι τοσες αναφορες για προβληματικα firmware δεν θα τυχαιναν σε εμενα. Αλλα το να σου βγει seagate προβληματικος ηταν το δεδομενο...
Πισω για αντικατασταση αν οντως εχει προβλημα ο σκληρος και οχι κατι αλλο στον υπολογιστη σου.
Καλο να κοιταμε μερικοι τις εξελιξεις στην αγορα. Ο 640 WD ειναι κορυφαιος σε τιμη αποδοση. Στα 500 GB κορυφαιος ειναι ο samsung F3 με ενα μονο platter σε αντιθεση με τους αλλους που εχουν 2. Και οι seagate θα επρεπε να βγαινουν και σε μπλε χρωμα να μας γλυτωνουν απο κοπο. Και τωρα ειδα και το απο πανω μηνυμα και ο θορυβος των seagate ειναι τοσο εντονος και χαρακτηριστικος που καταλαβαινω ενα κουτι οτι εχει μεσα εναν πριν το ανοιξω..
Για να μην δημιουργηθεί οποιαδήποτε καλή η κακή αναφορά οφείλω να ενημερώσω οτι η εν λόγο Δίσκοι μαζί με το όλο σύστημα είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον θερμοκρασίας και υγρασιας .
Για να μην δημιουργηθεί οποιαδήποτε καλή η κακή αναφορά οφείλω να ενημερώσω οτι η εν λόγο Δίσκοι μαζί με το όλο σύστημα είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον θερμοκρασίας και υγρασιας .
Εμενα οι τρεις δικοι μου WD δουλεουν σε μη ελεγχομενο περιβαλλον ανοιχτου κουτιου με τρια δαχτυλα σκονη ,απροβληματιστα, σε αντιθεση με ολοκαινουριους seagate. Παντως αναφορες εχουν γινει για αργο WD της σειρας green. Μου εκανε εντυπωση για τετοιο προβλημα στη σειρα με τον AΑKS κωδικο. Παντως οσες φορες συναντησα κατι παρομοιο ηταν προβλημα λειτουργικου ή controller.
Άλλος ένας παραλογισμός και πρωτοτυπία απο την WD. Σκληροί GREEN, και πως το κάνουν αυτό; Ρίχνοντας τα RPM όταν χρειάζεται dizzy2 ...Τα σχόλια περιττεύουν
Όποιος δεν το ξέρει χαλαρά μπορεί να την πατήσει. Λέει intellipower και κυμαίνεται απο 5.400-7.200. Οπότε η κοινή λογική λέει οτι οικονομία ρεύματος θα κάνει, χωρίς να πειράζει τα RPM.
Έλα όμως που δεν είναι έτσι...
Άλλος ένας παραλογισμός και πρωτοτυπία απο την WD. Σκληροί GREEN, και πως το κάνουν αυτό; Ρίχνοντας τα RPM όταν χρειάζεται dizzy2 ...Τα σχόλια περιττεύουν
Όποιος δεν το ξέρει χαλαρά μπορεί να την πατήσει. Λέει intellipower και κυμαίνεται απο 5.400-7.200. Οπότε η κοινή λογική λέει οτι οικονομία ρεύματος θα κάνει, χωρίς να πειράζει τα RPM.
Έλα όμως που δεν είναι έτσι...
Ειναι ο ιδιος παραλογισμος με το cool n' quiet της AMD. Και ποιος δεν καταλαβαινει οτι ενας green ριχνει τα RPM για οικονομια; Ολοι γνωριζουν οτι οι green δεν κανουν για τιποτε αλλο εκτος απο αποθηκη και οχι για βασικο λειτουργικο συστηματος.
Παντως παρόμοιο προβλημα των παιδιων σε σειρα AAKS δεν εχω δει να αναφερεται. Ετυχε. Εκτος αν ειναι προβλημα της μητρικης τους(πχ καμια ASUS)
Ωραίο αυτό οικονομία ρεύματος, τι ρεύμα απορροφά και χρειαζότανε αυτή η λειτουργία .
Ωραίο αυτό οικονομία ρεύματος, τι ρεύμα απορροφά και χρειαζότανε αυτή η λειτουργία .Δεν ειναι μονο για τα 4watt λιγοτερο, αλλα και για τον θορυβο και τη μειωση της θερμοκρασιας.
Δεν το εχω αντιμετωπίσει οποτε δεν εχω γνώμη τα περί θερμοκρασίας-θορύβου.
Ειναι ο ιδιος παραλογισμος με το cool n' quiet της AMD. Και ποιος δεν καταλαβαινει οτι ενας green ριχνει τα RPM για οικονομια; Ολοι γνωριζουν οτι οι green δεν κανουν για τιποτε αλλο εκτος απο αποθηκη και οχι για βασικο λειτουργικο συστηματος.
Ποιοί το λένε τα forum; Γιατί η εταιρεία άλλα λέει. 1) Οτι δεν πέφτουν τα RPM 2) Οτι δεν προορίζεται για δεύτερος σκληρός. Που το είδες οτι πάει για δεύτερος το λέει πάνω το προϊόν; Το ξέρουν όλοι όπως λες εκτός απο την εταιρεία; Μάλλον είναι ένα κακό προϊόν θα έλεγα εγώ ούτε για πρώτο ούτε για δεύτερο
Και γιατί ο δεύτερος σκληρός μου να μην είναι 7.200 RPM; Για να γλιτώσω τα 4W για 10 λεπτά μέχρι να πέσει σε stand by; lol1
Kαμιά άλλη εταιρεία δεν τα κάνει αυτά μόνο η WD. Δεν με απασχολεί τι κάνει η AMD, παρόμοια προβλήματα θερμοκρασίας και θορύβου αντιμετώπιζε κατα καιρούς και η amd
Μαλλον δεν ειχες ποτε σου WD. Ο σκληρος ειναι 7200 αλλα σε χαμηλο φορτο εργασιας πεφτει σε 5400 μειωνοντας θορυβο και θερμοκρασια. Αλλα απο idle σε πληρες φορτο μεχρι να πιασει παλι τις 7200, αυτα τα ms φαινονται στις επιδοσεις. Προσπαθησε να καλυψει το κενο με τα 32Mb buffer, αλλα σε σχεση με εναν black 16mb buffer υπολείπεται σε επιδοσεις. Η εταιρεια δεν θα πει ποτε οτι ειναι ακαταλληλο ενα προιον για μια εργασια. Για μενα σημερα οποιοσδηποτε μηχανικος σκληρος ειναι για αποθηκευση και μονο ειτε ειναι caviar ειτε green ειτε velosiraptor.
Αρα θαβεις και τους seagate green ετσι δεν ειναι; seagate-barracuda-lp-green-hard-drive-slooooows-down-to-save-power (http://gizmodo.com/5222849/seagate-barracuda-lp-green-hard-drive-slooooows-down-to-save-power)
Its RPM rating is a rather odd 5900rpm
5900 RPM. Ούτε ψέματα ούτε αηδίες. Εδώ δεν με κοροϊδεύουν τουλάχιστον.
Είχα WD και κάηκαν με UPS πάνω
To UPS που κολλαει με ελλατωματικο δισκο αν απο διαφορα τασης η μητρικη και το τροφοδοτικο σου δεν αντεπεξέλθουν; what1 Και εγω εχω ups και μονο με seagate σε τρια pc ειχα προβλημα. Ειμαι εξαιρεση λες; Για περνα λιγο και απο tech forum...
Για μενα παντως, στο θεμα μας, αν ο σκληρος λειτουργει σε αλλο pc και εχει προβλημα στο συγκεκριμενο, ειναι προβλημα μητρικης ή λειτουργικου.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.