Επιστροφή στο Forum : Το ginius Driver από κοντά
<object width="500" height="405">
<embed src="http://www.youtube.com/v/3nm_fqVpdEQ&hl=en&fs=1&rel=0&color1=0x234900&color2=0x4e9e00&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></object>
<embed src="http://www.youtube.com/v/Pvros7ECJsc&hl=en&fs=1&rel=0&color1=0x234900&color2=0x4e9e00&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></object>
<embed src="http://www.youtube.com/v/c9kGLHyoUJA&hl=en&fs=1&rel=0&color1=0x234900&color2=0x4e9e00&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></object>
http://img511.imageshack.us/img511/4307/44725114ea9.jpg (http://imageshack.us)
http://img84.imageshack.us/img84/3981/61763409ut0.jpg (http://imageshack.us)
http://img511.imageshack.us/img511/8628/49141625ew7.jpg (http://imageshack.us)
Ρίξτε μια πρώτη ματιά.
chris_de_ze
12-01-09, 00:47
Αυτό το πρόγραμμα πλοήγησης είναι όντως ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ (τουλάχιστον έτσι όπως φαίνεται από αυτά που δημοσιεύτηκαν εδώ). Πολύ ωραία γραφικά και υπέροχο μενού.
Είναι δυνατόν κάποιος να το προμηθευθεί (ως πρόγραμμα) και να αντικαταστήσει το destinator σε μια (πρόσφατα αποκτηθείσα, τί κρίμα!) συσκευή MLS 4800? Θα τρέχει ικανοποιητικά (επεξεργαστής Atlas/372MHz)?
Πρέπει να αγοράσει και τους χάρτες που το συνοδεύουν ή έρχονται όλα μαζί σε ένα? Ή μπορεί να τρέξει και με τους υπάρχοντες (NGI) χάρτες του 4800?
Μήπως όσοι έχουν αγόρασαν πρόσφατα destinator αισθάνονται...κάπως "ριγμένοι"? Το destinator δεν διαθέτει καθόλου αυτή τη "φρεσκάδα" του ginius. Φαίνεται παλαιολιθικό μπροστά του!
Update: Μόλις πρόσεξα ότι υπάρχει και ένα άλλο thread για συζήτηση σχετικά με το ginius (http://www.navimania.gr/showthread.php?t=13878&highlight=ginius+Driver).
Μήπως κάποιος mod μεταφέρει το post εκεί? Thanx
Υπομονή γι αυτό που ζητάς, ακόμα δεν ξέρουμε και πολλά. Εγώ θεωρώ πως πρέπει να το δούμε το συντομότερο αυτόνομο, εννοώ πρόγραμμα - χάρτες και ελπίζω να γίνει έτσι.
chris_de_ze
12-01-09, 02:10
Ελπίζω τουλάχιστον η NGI (όταν το διαθέσει ως αυτόνομο προιόν) να δώσει και σωστές οδηγίες για εγκατάσταση σε κάθε συσκευή (και όχι όπως αυτές που έδωσε για τους νέους της χάρτες(*) για το 4800, που αν δεν ψάξεις πάλι μέσα στο φόρουμ, άκρη δεν βγάζεις και μπερδεύεσαι!)....
(*)
Χάρτης Ελλάδος GeoIntelligence- Έκδοση 2008.Q4.115
Οδηγίες Εγκατάστασης
1. Αντιγράφετε το χάρτη (φάκελος GreeceU) ή στην κύρια μνήμη ... --> "MyDevice\DestinatorApps\Destinator" ... ή ...
------------------------------------
Στην πραγματικότητα ο σωστός φάκελος είναι:
"Mobile Device\ResidentFlash\Destinator\GreeceU"
Οντως πολυ ομορφο. Βεβαια στις 2 τελευταιες εικονες βλεπω πολλα κουμπια πανω στην οθονη αλλα υποθετω οτι μπορεις να τα βγαλεις.
Πείτε μου τώρα έναν λόγο για να αγοράσει κάποιος destinator.bigsmile
Να μην εχει ισως το Ginius?lol2
Τέτοια λες και σε διαγράψαν από mod.grin1
Ημουν ποτε mod και δεν το ξερω;Μαλλον με εχεις μπερδεψει με αλλον!Ασε που θα μου ταιριαζε πιο πολυ το asxetos navigator!!!
Ήσουν mod στις καρδιές μας!the best1
Μηπως εχουμε βρεθει στη Μυκονο;:smt054
Πολυ ενδιαφερον το βλεπω ..για να το δοκιμασω και αυτο να δουμε τι παιζει..
Πανο απο χαρτες εξωτερικου ποιοι ειναι συμβατοι??
chris23pao
14-01-09, 18:20
Πάνο,μου θυμίζει λίγο MioMap 2008...Δεν μοιάζει λιγάκι?Χάρτη της NGI έχει?
Θα δουλευει αραγε με αλλες συσκευες pna ?
Δουλευει ..αν δεις στο δευτερο βιντεο του πανου το εχει σε ενα αλλο Pna MLS Destinator μαζι με αλλα προγραμματα
Πείτε μου τώρα έναν λόγο για να αγοράσει κάποιος destinator.bigsmile
Ενας λόγος που υπάρχει ακόμη, γιατί μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, είναι η δυνατότητες παρέμβασης απο τον χρήστη, όπως στο destinator. Απο όσα γνωρίζω, δεν παίρνει ακόμη dangerous points και δεν μπορείς να παίξεις εύκολα με τα διαφορετικά είδη καμερών. Στο dest επέλεγες ανά πάσα στιγμή ποιές κάμερες θέλεις να σε ειδοποιεί και σε ποιά απόσταση. Αν αλλάξουν αυτά και γίνεται η παρέμβαση απο τον χρήστη, απλά το πρόγραμμα θα γίνει απαιχτο.
Αυτή η ευχέρεια που έχουμε στο Destinator λείπει από πολλά προγράμματα πλοήγησης, όπως και κάποιες άλλες δυνατότητες παραμετροποίησης.
panosha μήπως, λέω μήπως θα ήταν καλλίτερα να έκανες ένα merge στα δύο topics σχετικά με το giniusdriver; Δεν βλέπω κανένα λόγo να υπάρχουν δύο ξεχωριστά, αφού και στα δύο απόψεις και επιθυμίες για το ίδιο πρόγραμμα γράφουμε.
manolis_grev
15-01-09, 16:28
Δεν πρόκειται για κανένα κορυφαίο πρόγραμμα.Ενα miomap2008 με διαφορετικό σκιν και μικρές διαφορές.Ευτυχώς το κατάλαβαν και διόρθωσαν το σύστημα διεύθυνσης.Αλλά του αφαίρεσαν το πολύ χρήσιμο αυτόματο zoom.Από εκεί και πέρα δεν έχει να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο.Το number 1 πρόγραμμα παραμένει το tomtom και number 2 το igo8 με τις δυνατότητες που του προσθέτουν τα διάφορα skins.
panosha μήπως, λέω μήπως θα ήταν καλλίτερα να έκανες ένα merge στα δύο topics σχετικά με το giniusdriver; Δεν βλέπω κανένα λόγo να υπάρχουν δύο ξεχωριστά, αφού και στα δύο απόψεις και επιθυμίες για το ίδιο πρόγραμμα γράφουμε.
Δεν υπάρχει λόγος, έτσι κι αλλιώς πιστεύω σύντομα θα έχουμε περισσότερα θέματα, παρουσιάσεις συσκευών που το φοράνε κ.α.
Μην γράφετε προβλήματα ή λύσεις στο γενικό θέμα συζήτησης, φτιάχτε νέα θέματα γιατί σε λίγο δεν θα βρίσκει κανείς τίποτα όταν ψάχνει.
Τις τελευταίες μέρες έτυχε να πέσει στα χέρια μου μια συσκευή με τη συγκεκριμένη "νέα εφαρμογή της Gi" και έτσι είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ λιγάκι μαζί της. Έχοντας διαβάσει κάμποσα θετικά σχόλια, δεν σας κρύβω πως απογοητεύτηκα.
Εκ πρώτης η εντύπωση ήταν θετική, οπτικά τουλάχιστον. Ωραία χρώματα στον χάρτη που δεν κούραζαν τα μάτια. Αντίθετα, το μενού δε με συγκίνησε. Περίεργο (δεν υπάρχει σαφής κατηγοριοποίηση) και δύσχρηστο (η επιλογή "όλα σε μια οθόνη και κινούμαι πάνω-κάτω" νομίζω δε βοηθάει). Τολμώ να γράψω κι ελλειπές σε κάποιες περιπτώσεις (ενδεικτικά αναφέρω τις αποφυγές).
Κατά την πλοήγηση, οι φωνές αν και αρκετά ακριβείς, ηχητικά δεν μου άρεσαν. Η ανδρική ακούγεται σαν ρομποτ (αυτό βέβαια το έχουν οι περισσότερες ανδρικές φωνές) ενώ και οι δύο (ανδρική και γυναικεία) τονίζουν πολύ έντονα το σίγμα.
Κατά την πλοήγηση, η απουσία του έξυπνου ζουμ είναι ιδιαίτερα εμφανής. Αν πλησίαζες (χειροκίνητα) το χάρτη έχανες τον δρόμο, αν απομακρυνόσουν δεν έβλεπες ονόματα οδών.
Η περιστροφή του χάρτη, γιατί να είναι πάντοτε ορατή; Άσε που αν έκανες το λάθος να αλλάξεις τη γωνία θέασης έχανες μαζί και τον μπούσουλα γιατί δεν επανερχόταν ποτέ.
Κι ύστερα βράδυασε και το χρωματάκι άλλαξε σε πράσινο (μου θύμισε πολύ σα στυλ το μπλε του iGO), μόνο που ο χρωματισμός της διαδρομής που είχα ορίσει παρέμεινε στο αχνό μπλε που ήταν και κατά την ημέρα, με αποτέλεσμα σε συνδιασμό με τα μπλε βέλη κατεύθυνσης στον χάρτη να μη μπορώ να ξεχωρίσω καθαρά τη διαδρομή κι έχοντας και λίγη μυωπία να ζαλιστώ (γενικώς με ενοχλούν τα έντονα ή δυσνόητα χρώματα στις οθόνες).
Ενδιαφερον οι παρατηρησεις σου..... Θα ηθελα να σε ρωτησω εαν μπορεις να κανεις μαι συγκριση με το MIO MAP(εαν το εχεις δοκιμασει) μιας και που μοιαζουν αρκετα.
ΥΓ: Δυστηχως δεν το εχω δοκιμασει ακομα , οποτε αρκουμε στο να διαβαζω διαφορα πραγματα.
Το έχω δουλέψει (δοκιμαστικά) ελάχιστα. Έχω όμως στα χέρια μου ένα c220 ενός φίλου με MioMap. Αν θες μπορώ να κάνω μερικές δοκιμές εντός του Σαββατοκύριακου και να σου γράψω τις εντυπώσεις μου.
Ενδιαφερον οι παρατηρησεις σου..... Θα ηθελα να σε ρωτησω εαν μπορεις να κανεις μαι συγκριση με το MIO MAP(εαν το εχεις δοκιμασει) μιας και που μοιαζουν αρκετα.
ΥΓ: Δυστηχως δεν το εχω δοκιμασει ακομα , οποτε αρκουμε στο να διαβαζω διαφορα πραγματα.
Τα προγράμματα προέρχονται από την ίδια εταιρία (Mireo). To ginius είναι νεότερη έκδοση με κάποιες σοβαρές βελτιώσεις, όπως η καταπληκτική αναζήτηση διεύθυνσης, δακτύλιος μονά-ζυγά και διαφορετικά μενού (κατά τα γούστα μου καλύτερα, αλλά αυτό είναι σχετικό).
Μπορείς να διευκρινήσεις το "καταπληκτική"; Αν εννοείς ότι μπορείς πχ. να γράψεις την οδό και τον αριθμό και να σου βγάλει τις περιοχές, ναι συμφωνώ πως είναι ευέλικτη λειτουργία, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα τη χαρακτήριζα καταπληκτική (αναλόγως βέβαια με τι τη συγκρίνεις)...
Επίσης, τα μονά/ζυγά που αναφέρεις είναι και οι μόνες σχεδόν (μαζί με τους χωματόδρομους) αποφυγές.
Ο electro ζήτησε διαφορές με το MioMap 2008.
Όσον αφορά την ανεύρεση διεύθυνσης προορισμού, εμένα μου φαίνεται εντυπωσιακό να γράφω σε μια γραμμή Πειραιάς Πατριάρχου Ιωακείμ 12, και να το βρίσκει, να συμπληρώνει πολλά μόνο του ή να θυμάται προηγούμενα ή με διπλό κλικ να ανοίγουν άλλες επιλογές ή να επιλέγω από τους πρόσφατους προορισμούς μου αν δεν έχω περάσει κάτι στα αγαπημένα.
Ας μην ξεχνάμε επίσης την αναζήτηση πόλης, ΤΚ και γεωγραφικού μήκους-πλάτους.
Στις αποφυγές (Εξαιρέσεις) υπάρχουν και Διόδια, Ακτοπλοϊκές, Αυτοκινητόδρομοι.
Θέλει ψάξιμο, μελέτη του manual και προσαρμογή.
Παναγιώτη, συμφωνούμε στην ευκολία που παρέχεται κατά την αναζήτηση, αλλά διαφωνούμε στον χαρακτηρισμό. Σε κάθε περίπτωση φυσικά, εξαρτάται με τι το συγκρίνεις.
Αν συγκρίνεις με το Destinator, σαφώς υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις (πχ. στην αναζήτηση γεωγρ. στίγματος και φυσικά στην ευκολία που παρέχεται στην εισαγωγή διεύθυνσης).
Αν συγκρίνεις με το iGO, οι διαφορές είναι λιγότερες μιας και μοιάζουν αρκετά ως εφαρμογές/δυνατότητες.
Για το MioMap δεν έχω άποψη, οπότε αν αναφέρεσαι καθαρά στις διαφορές μεταξύ των δύο κι αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει στο τελευταίο, τότε πάω πάσο.
Για τις εξαιρέσεις, το ξέρω. Εξ' ού και το "σχεδόν" της προηγούμενης δημοσίευσής μου.
Η ουσία είναι πως (εκφράζοντας προσωπική μου άποψη) δεν ταράζει τα νερά, αντικειιμενικά δε θα πει κάποιος "ΟΥΑΟΥ τι φοβερή εφαρμογή!!"
Ουαου δεν είπα, αλλά πιστεύω θα καλύψει τους περισσότερους. Ελπίζω να μπορέσουμε σύντομα να λύσουμε μερικά θεματάκια, με το Destinator κάναμε χρόοοοοοοοονια...
Τώρα μιλάς όμορφα. Εκφράζεις προσωπική εκτίμηση η οποία (θεωρώ πως) είναι πιο συγκρατημένη. Καταλαβαίνεις όμως πως αυτή η άποψη απέχει σημαντικά από άλλες πιο "γενναιόδωρες" που έχουν ήδη εκφραστεί (όχι απαραίτητα από εσένα).
Συμφωνώ πως είναι μια καινούργια εφαρμογή κι όλοι θέλουμε να πάει καλά και να "πιάσει", αλλά να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Ούτως ή άλλως, το χρόνο που της αναλογεί θα τον έχει.
Σκέψου όμως και τον άτυχο που πρωτοαγοράζει μία συσκευή με ένα προγραμματάκι πλοήγησης... Κρίμα δεν είναι;
Για τον απλό χρήστη που δεν έχει ιδέα από προγράμματα πλοήγησης και θέλει να πάει από το Α στο Β σημείο το ginius θα τον καλύψει απόλυτα.Εμένα αυτό που με πειράζει είναι ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο των αναβαθμίσεων.Το γεγονός ότι κυκλοφόρησε το πρόγραμμα με τον παλιό χάρτη,είναι πέρα για πέρα λάθος κατά την προσωπική άποψη.Και καλά ο χρήστης στην Αθήνα.Ισως δεν του κακοφανεί.Αλλά ρε Gi o χρήστης που μένει στην Βόρεια Ελλάδα σε κάποια πόλη όπως Καστοριά,Φλώρινα,Εδεσσα και όχι μόνο,θα βλαστημάει την ώρα και την στιγμή που το αγόρασε.Τα λάθη του 2008.04/2008.q1 είναι πολλά και σοβαρά.Γνώμη μου είναι ότι έπρεπε πριν κυκλοφορήσετε το πρόγραμμα στην αγορά να ξεκαθαρίσετε πλήρως τι ακριβώς σημαίνει το δικαίωμα αναβάθμισης για 3 χρόνια.Δε με πειράζει να πληρώσω κάποιο αντίτιμο.Για μια συσκευή που κοστίζει 100€ ας έχει κάποιο αντίτιμο για την αναβάθμιση.Λογικό μου ακούγεται.Αλλά με πειράζει που αυτή την περίοδο,αναγκάστηκα να ξεκλειδώσω τη συσκευή για να περάσω destinator.Ok,θα μου πείτε υπομονή.Το ξέρω και εγώ ότι πρέπει να περιμένω.Αλλά για μένα,θα ήταν καλύτερα να αργούσατε λίγο την κυκλοφορία του και να το βγάζατε κατευθείαν με τον καινούριο χάρτη.Και ας κόστιζε 150€ αντί για 100.
Εγώ γιατί έχω καταλάβει πως θα πάρουν τις αναβαθμίσεις δωρεάν για 3 χρόνια ; worry1
Για τον απλό χρήστη που δεν έχει ιδέα από προγράμματα πλοήγησης και θέλει να πάει από το Α στο Β σημείο το ginius θα τον καλύψει απόλυτα.Εμένα αυτό που με πειράζει είναι ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο των αναβαθμίσεων.Το γεγονός ότι κυκλοφόρησε το πρόγραμμα με τον παλιό χάρτη,είναι πέρα για πέρα λάθος κατά την προσωπική άποψη.Και καλά ο χρήστης στην Αθήνα.Ισως δεν του κακοφανεί.Αλλά ρε Gi o χρήστης που μένει στην Βόρεια Ελλάδα σε κάποια πόλη όπως Καστοριά,Φλώρινα,Εδεσσα και όχι μόνο,θα βλαστημάει την ώρα και την στιγμή που το αγόρασε.Τα λάθη του 2008.04/2008.q1 είναι πολλά και σοβαρά.Γνώμη μου είναι ότι έπρεπε πριν κυκλοφορήσετε το πρόγραμμα στην αγορά να ξεκαθαρίσετε πλήρως τι ακριβώς σημαίνει το δικαίωμα αναβάθμισης για 3 χρόνια.Δε με πειράζει να πληρώσω κάποιο αντίτιμο.Για μια συσκευή που κοστίζει 100€ ας έχει κάποιο αντίτιμο για την αναβάθμιση.Λογικό μου ακούγεται.Αλλά με πειράζει που αυτή την περίοδο,αναγκάστηκα να ξεκλειδώσω τη συσκευή για να περάσω destinator.Ok,θα μου πείτε υπομονή.Το ξέρω και εγώ ότι πρέπει να περιμένω.Αλλά για μένα,θα ήταν καλύτερα να αργούσατε λίγο την κυκλοφορία του και να το βγάζατε κατευθείαν με τον καινούριο χάρτη.Και ας κόστιζε 150€ αντί για 100.
Σαφώς, με τη διαφορά όμως πως κανείς μας δεν ξεκίνησε γνωρίζοντας τα πάντα περί πλοήγησης. Όλοι απλοί χρήστες ξεκινήσαμε κάποτε και μερικοί από εμάς, επέτρεψέ μου να πω, συνεχίζουμε να είμαστε. Κάποια στιγμή λοιπόν, οι απλοί χρήστες που αναφέρεις θα αρχίσουν να έχουν εύλογες απορίες.
Στα υπόλοιπα περί πολιτικής αναβαθμίσεων αλλά και οικονομικής πολιτικής, δε θέλω να τοποθετηθώ ακόμα. Περιμένω την επίσημη ανακοίνωση, εάν κι εφ'όσον υπάρξει.
Εγώ γιατί έχω καταλάβει πως θα πάρουν τις αναβαθμίσεις δωρεάν για 3 χρόνια ; worry1
Δεν ξέρω τι πληροφόρηση έχεις εσύ.Εγώ λέω αυτό που γράφει το κουτί του globalnav.Δικαίωμα επιλογής αναβάθμισης για 3 χρόνια,χωρίς να αναφέρει πουθενά τη λέξη δωρεάν.Καθαρές κουβέντες από την αρχή.Και για να μη μου το πειτε εσεις θα το πω εγώ ΥΠΟΜΟΝΗ lol2
@pappoulis
Ξέρεις πόσοι χρησιμοποιούν destinator 6 και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι και δεν κοιτούν για άλλο πρόγραμμα;To ίδιο θα συμβεί και με το ginius.Θα υπάρξει εκείνη η μερίδα χρηστών που θα κολλήσει με αυτό,όπως έγινε και με το destinator.
Χρήστο, ποιο κουτί έχεις το πράσινο ή το πορτοκαλί και τέλος πάντων ποιο από τα δυο Globalnav έχεις πάρει ; Για ψάξε στις τελευταίες σελίδες των οδηγιών χρήσης του ginius...
Πάντως άλλο πράγμα οι συσκευές, όπου μπορεί κάθε πακέτο να περιλαμβάνει διαφορετικά πράγματα, κι άλλο το πρόγραμμα σκέτο, όπου θεωρώ αδύνατον να μην περιλαμβάνει δωρεάν αναβάθμιση για κάποιο διάστημα. Έχουμε μπερδευτεί πάντως κι όσο γρηγορότερα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, τόσο καλύτερα. bigsmile
Ξέρεις πόσοι χρησιμοποιούν destinator 6 και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι και δεν κοιτούν για άλλο πρόγραμμα;To ίδιο θα συμβεί και με το ginius.Θα υπάρξει εκείνη η μερίδα χρηστών που θα κολλήσει με αυτό,όπως έγινε και με το destinator.
Αυτοί που θα έρθουν θα είναι πολύ περισσότεροι από όλους εμάς τους προηγούμενους.
Ξέρω! Έχεις αναρωτηθεί όμως γιατί;
α) Επειδή στις μέρες του χρησιμοποιούσε (κι εξακολουθεί να χρησιμοποιεί) αξιόπιστους χάρτες.
β) Επειδή η έκδοση 7 που κυκλοφόρησε δεν τους ικανοποίησε (προσωπικά την προτιμώ από την 6).
γ) Λόγω συνήθειας.
δ) Επειδή έτσι λένε οι άλλοι.
Υπάρχουν άνθρωποι που δέχονται a priori κάποιες καταστάσεις (ή απόψεις) κι υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που έχουν το χρόνο και τη διάθεση να ψάχνουν. Δεκτές όλες οι κατηγορίες ανθρώπων.
Στο εμπόριο βέβαια, προτιμότεροι είναι οι πρώτοι παρά οι δεύτεροι.
Επειδή δε μασάω τα λόγια μου, αναφέρω κάτι που παρατήρησα μόλις τώρα.
Παίζοντας με την αναζήτηση, έγραψα "Δ Θεσσ" και πάτησα εύρεση. Το αποτέλεσμα ήταν να εμφανίστούν όλες οι οδοί που αρχίζουν/περιέχουν το "Δ" στις πόλεις που αρχίζουν/περιέχουν το "Θεσσ" αλλά ΚΑΙ όλες οι οδοί που αρχίζουν/περιέχουν το "Θεσσ" στις πόλεις που αρχίζουν/περιέχουν το "Δ"...
Ε λοιπόν αυτό... είναι όντως ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!clap1
Ψιλοάχρηστο μεν για την καθημερινή χρήση, αλλά ως δυνατότητα, καταπληκτικό.
Πάνο έχω το globalnav350 στο πράσινο κουτί.Για τις διεύθυνσεις δε χρειάζεται να γράφεις όλη την λέξη.3-4 πρώτα γράμματα της πολης,3-4 της διεύθυνσης και ο αριθμός είναι αρκετός. π.χ. κοζ βεν 5 ή βεν κοζ 5 θα εμφανίσει τις οδούς στην Κοζάνη που αρχίζουν από βεν και έχουν το 5.Επίσης έχεις το πλεονέκτημα ότι μπορείς να βρεις οδούς που περνάνε από πολλούς δήμους.π.χ. Για να βρεις την Μοναστηρίου 399 στη Θεσσαλονίκη γράφεις Μονα 399 και σου το βρίσκει.23ο αποτέλεσμα βέβαια,αλλά το βρίσκει.Σε αντίθεση με το miomap που αν δεν ξέρεις ότι είναι στην Μενεμένη δε θα το βρεις ή με το dest που πρέπει να ψάχνεις έναν-έναν τους δήμους.Από την άλλη βέβαια υπάρχουν και τα igo και tomtom που τις μεγάλες οδούς τις βγάζουν ως συνέχεια από δήμο σε δήμο.
Απομακρυνόμαστε από το στόχο πάντως. Όπως έχω πει εξ'αρχής, η αναζήτηση που προσφέρει το Ginius είναι αρκετά ευέλικτη και είναι ένα ΘΕΤΙΚΟ χαρακτηριστικό του.
ΑΛΛΟΥ ΥΣΤΕΡΕΙ!!! όχι στο πώς θα βρούμε το δρόμο. (Μη με ρωτήσετε πού, πρώτη δημοσίευση στην 3η σελίδα.)
Πάνο έχω το globalnav350 στο πράσινο κουτί.
Συμφωνώ, το Ζ450 πάντως γράφει Αναβάθμιση δωρεάν. Επιφυλάσσομαι να ξεκαθαρίσω αυτό το θέμα και να το αναφέρω στην παρουσίαση και των δυο που ετοιμάζω.
@ pappoulis (δεν ξέρω και το μικρό σου) Μη βιάζεσαι, καλά κάνεις και αναφέρεις όσα πράγματα βλέπεις που θέλουν βελτίωση, εγώ δηλώνω αισιόδοξος πάντως κι ελπίζω ο Χρήστος να έχει σύντομα τον χάρτη που θέλει κι ένα ακόμα καλύτερο.
Καλημέρα σας.
Δε βιάζομαι καθόλου. Απλά δε σκοπεύω να γίνω beta tester μιας πολυαναμενόμενης εφαρμογής η οποία υποτίθεται πως θα ήταν η λύση στα προβλήματα που έχω τώρα. Αν είναι δηλαδή να περιμένω άλλα 3-4 χρόνια για να έρθει η εφαρμογή στο επιθυμητό επίπεδο και να λούζομαι καθημερινά αυτά που τώρα κοροϊδεύω, ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω...
Ανδρέας ;)
Δε βιάζομαι καθόλου. Απλά δε σκοπεύω να γίνω beta tester μιας πολυαναμενόμενης εφαρμογής η οποία υποτίθεται πως θα ήταν η λύση στα προβλήματα που έχω τώρα. Αν είναι δηλαδή να περιμένω άλλα 3-4 χρόνια για να έρθει η εφαρμογή στο επιθυμητό επίπεδο και να λούζομαι καθημερινά αυτά που τώρα κοροϊδεύω, ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω...
Ανδρέας ;)
Δεν νομίζω πως είναι η αντικατάσταση του destinator.Απλά είναι ένα ακόμη δείγμα της νέας πραγματικότηταςthe best1Της πραγματικότητας που όλοι ευχόμασταν respect1
Ανδρέας ;)
Εισαι και συνονόματος!
Λοπον Andrew συμφωνω με αυτα που λες. Απλα για τα 3-4 χρονια που λες , αλλες οι εποχες τοτε με το dest και αλλο τωρα. Τωρα πιστευω οτι εχουμε ανεβει επιπεδο και θα χρειαστουμε πολυ λιγοτερο χρονο ωστε να φερουμε το προγραμμα στα μετρα μας. Εξαλου αυτα που μας "ξυνιζουν" (απ οτι εχω καταλαβει), μετριονται στα δακτυλα του ενος χεριου. Πιστευω οτι θα τα λυσουμε τα περισσοτερα απο αυτα και πιστευω οτι ειναι καλο να κανουμε βηματα μπροστα και οχι πισω....
Συγνώμη αλλά τη φράση "να το φέρουμε στα μέτρα μας" μάλλον την αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά. Εγώ καταλαβαίνω, με την πάροδο του καιρού, άντε να φτιάξουμε ένα skin, άντε να αλλάξουμε κανέναν ήχο. Υπεραπλουστευμένα μεν, αλλά αυτό καταλαβαίνω.
Επ' ουδενί δε δέχομαι να μάθει η Gi (και η κάθε Gi) τα κουσούρια της εφαρμογής της μέσω του δικού μου πορτοφολιού. Και πολλά έχω πει ήδη, δηλαδή...
Έτσι κι αλλιώς η συσκευή επιστρέφει πίσω -κατά πάσα πιθανότητα- αύριο...
Έχω δει πολλά από τα σημερινά λογισμικά πλοήγησης να ξεκινάνε με αρκετά προβλήματα και πολλά από αυτά να μην έχουν λυθεί ποτέ. Κουσούρι είναι ένα ελάττωμα που κουβαλάς για μια ζωή. Βλέπω ένα καλό πρόγραμμα κι έχω την αίσθηση πως από πίσω βρίσκεται μια εταιρία που μάλλον θα ανταποκριθεί καλά στα όποια προβλήματα χρειαστούν λύση και λογικά το ίδιο το πρόγραμμα θα εξελιχθεί.
Έχω διαβάσει τόσες και τόσες συζητήσεις, τις περισσότερες εδώ, με απαίτηση ν' αλλάξει πολιτική η Gi και να μην συνεργάζεται μόνο με Destinator. Όσον αφορά το πορτοφόλι μας, ας περιμένουμε να δούμε πόσα θα χρειαστεί να πληρώσουμε για να αποκτήσουμε το πρόγραμμα ως έχει.
Αναστάσιος
10-03-09, 22:33
Ο electro ζήτησε διαφορές με το MioMap 2008.
Όσον αφορά την ανεύρεση διεύθυνσης προορισμού, εμένα μου φαίνεται εντυπωσιακό να γράφω σε μια γραμμή Πειραιάς Πατριάρχου Ιωακείμ 12, και να το βρίσκει, να συμπληρώνει πολλά μόνο του ή να θυμάται προηγούμενα ή με διπλό κλικ να ανοίγουν άλλες επιλογές ή να επιλέγω από τους πρόσφατους προορισμούς μου αν δεν έχω περάσει κάτι στα αγαπημένα.
Ας μην ξεχνάμε επίσης την αναζήτηση πόλης, ΤΚ και γεωγραφικού μήκους-πλάτους.
Στις αποφυγές (Εξαιρέσεις) υπάρχουν και Διόδια, Ακτοπλοϊκές, Αυτοκινητόδρομοι.
Θέλει ψάξιμο, μελέτη του manual και προσαρμογή.
εγώ είμαι ανορθόγραφος δοκίμασα το μηχανάκι στο πλαίσιο προσπαθούσα να βρω κάποιες διεύθυνσης που δεν ήξερα την ορθογραφία τους και ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα δεν ξέρω με το destinator η εύρεση διευθύνσεων ήταν παιχνιδάκι
α και ένα πράγμα που χρησιμοποιώ καθημερινά είναι η διαδρομή πολλών στάσεων που βλέπεις πανοραμικά όλους τους προορισμούς και ανάλογος επεμβαίνεις αλλάζοντας τη σειρά χωρίς να χρειάζεται να κανεις zoum ένα ένα τον κάθε προορισμό . ώστε να προσανατολιστείς που είναι ο καθένας πράγμα που θα μου έτρωγε πολύ χρόνο
συν της άλλης ότι δεν έχει διασταύρωσης δρόμων
Δε χρειάζεται να βάζεις ολόκληρη την οδό. Αν θέλεις ας πούμε να πας στην οδό Πανόρμου 27 Αθήνα, αρκεί να γράψεις "Αθ Πανο 27" και θα σου τη δώσει. Σε μερικές εκδόσεις χάρτη προτείνει κιόλας με αχνά γράμματα και αρκεί να πατήσεις παραπέρα με το πενάκι για εμφανιστεί σωστά.
Διασταύρωση έχει, μόλις δώσεις την πρώτη οδό, πατάς "Επόμενο" και μετά "Αναζ. διασταύρωσης" όπου δίνεις τον κάθετο δρόμο.
Αναστάσιος
12-03-09, 23:58
χαίρομαι που το ακούω φαίνεται καλή περίπτωση αν και στη περίπτωση μου βολεύει το destinator που το έχω τροποποίηση και λίγο φέρνοντας το στα μετρα μου ( λόγο διαδρομων πολλών στάσεων ) αλήθεια έχω ένα mio 320b που το έχει φάει η σκόνη δεν το χάρηκα καθόλου μπορώ να του κάνω αναβάθμιση σε giniusDriver η σε miomap2008 και που πρέπει να αποτανθo ξέρει κανεις?
αν κάνεις πολλές στάσεις το ginius είναι το καλύτερο που υπάρχει σ' αυτό το κομμάτι. Υπολογίζει διαδρομές σε όλες τις στάσεις και κάνει και πραγματική βελτιστοποίηση!
Δε ξέρω αν η mio κάνει αναβάθμιση αλλά για ginius έλα στη geointelligence.
αν ερθουμε στην gi δεν γινεται να τοποθετηθει το προγραμμα στην δικια μας sd?
Δυστυχώς όχι. Ίσως θα μπορούσε κάτι να γίνει αν την άφηνες για κάπιο διάστημα αλλά μάλλον αυτό είναι μπλέξιμο για όλους μας.
το ginius μπορει να τρεξει σε pda? σε portait ?
Αναστάσιος
14-03-09, 10:50
Δε ξέρω αν η mio κάνει αναβάθμιση αλλά για ginius έλα στη geointelligence.
δηλαδή μπορώ να φέρω τη συσκευή στην geointelligence και να μου περάσουν το ginius με κάποια χρέωση εννοείτε ?
Το ginius προσαρμοζεται μονο του σε καθε οθονη!Ειναι κατι σαν τη σαυρα...lol2
Αναστάσιος
14-03-09, 11:04
αν κάνεις πολλές στάσεις το ginius είναι το καλύτερο που υπάρχει σ' αυτό το κομμάτι. Υπολογίζει διαδρομές σε όλες τις στάσεις και κάνει και πραγματική βελτιστοποίηση!
στο destinator δεν χρησιμοποιώ καθόλου την βελτιστοποίηση διαδρομής πολλών στάσεων γιατί σπανια έβγαζε σωστή σειρά βολεύει όμως παρα πόλη η πανοραμική όψη ώστε να εντόπισης με μια ματια που είναι ποιος και να φτιάξεις το δρομολόγιο χειροκίνητα άμα το ginius όντως είναι καλύτερο με ενδιαφέρει αλλα πως μπορώ να βρω ένα demo να το δοκιμάσω υπάρχουν μαγαζιά άραγε που διαθέτουν για test drive
Μπορεις να πας σ'ενα πλαισιο και να το χειριστεις οσο θες σε συσκευη Turbo-X.
στο destinator δεν χρησιμοποιώ καθόλου την βελτιστοποίηση διαδρομής πολλών στάσεων γιατί σπανια έβγαζε σωστή σειρά βολεύει όμως παρα πόλη η πανοραμική όψη ώστε να εντόπισης με μια ματια που είναι ποιος και να φτιάξεις το δρομολόγιο χειροκίνητα άμα το ginius όντως είναι καλύτερο με ενδιαφέρει αλλα πως μπορώ να βρω ένα demo να το δοκιμάσω υπάρχουν μαγαζιά άραγε που διαθέτουν για test drive
Ναι γιατί η βελτιστοποίηση των στάσεων στο destinator ήταν βάσει αποστάσεων αφού δεν έχτιζε καν τις διαδρομές. Ακόμη κι από geointelligence μπορείς να περάσεις: Αθήνα, Κηφισίας 97
Και το δικό μου ginius σε 7"
http://img512.imageshack.us/img512/7029/0055z.jpg
http://img262.imageshack.us/img262/6728/0060i.jpg
http://img244.imageshack.us/img244/5382/0062b.jpg
http://img2.imageshack.us/img2/5946/0063e.jpg
Σε τι οθονη ειναι φιλε μου ?
Zep, έχουμε τίποτα νεότερο για έκδοση PC ?
Σε PDA τρέχει, σε portrait δεν έχω πειραματιστεί ακόμα να το γυρίσω...θέλω να δω πρώτα αν βολεύει σαν χρήση, αλλά μέχρι στιγμής έχει καλά δείγματα :)
Zep, έχουμε τίποτα νεότερο για έκδοση PC ?
Υπάρχει demo έκδοση αλλά όχι τελικό προϊόν προς το παρόν
Παιδιά γειά σας.
Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει πώς παίρνουμε userid και pass από τη σελίδα του ginius;
Δεν ξέρω καν αν η διαδικασία έχει αρχίσει.... απλά ρωτάω.
Ευχαριστώ!
όχι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη
ZEP έχω στείλει ένα email στην ngi από 25/4 για αγορά του ginius και δεν έχω λάβει ακόμη καμμιά απάντηση. Μήπως γνωρίζεις ή μπορείς να μάθεις κάτι.
Σε τι οθονη ειναι φιλε μου ?
7" Και είναι τέλειο.
ZEP έχω στείλει ένα email στην ngi από 25/4 για αγορά του ginius και δεν έχω λάβει ακόμη καμμιά απάντηση. Μήπως γνωρίζεις ή μπορείς να μάθεις κάτι.
Τώρα μόλις απαντήθηκε...
Τώρα μόλις απαντήθηκε...
Ναι πράγματι, Ευχαριστώ
Υπάρχει demo έκδοση αλλά όχι τελικό προϊόν προς το παρόν
Zep, από που μπορούμε να προμηθευτούμε την demo έκδοση για να την δοκιμάσουμε στο carpc ?
Τι βελτιώσεις θα έχει το ''τελικό'' από το demo που έχουμε?
Δεν θα έχει διαφορά δηλ.?
Η τελική έκδοση μόνο η mireo ξέρει πως θα είναι.Γίνονται προτάσεις και υποδείξεις για βελτιώσεις-προσθήκες αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει η mireo.
Ερώτηση
Το ginius έχει ενημέρωση για κάμερες μπλόκα κλπ;
με ήχο αλλά χωρίς δυνατότητα να ορίσεις την απόσταση ειδοποίησης
ΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????????? ??
Kάνει ένα beep το οποίο δυναμώνει καθώς πλησιάζεις στο σημείο.Kαι αν μετονομάσεις σε beep.wav κάποιον από τους ήχους καμερών που έχεις στο destinator αντικαθιστώντας το ήδη υπάρχον beep.wav στο φάκελο του ginius,θα ακους την ανάλογη οδηγία.
Μειονέκτημα είναι ότι καθώς πλησιάζεις στο σημείο,θα προσπαθεί να σου το πει πάνω από 1 φορά και θα ακούς κάτι σαν...τραύλισμα lol2 μέχρι να το πει
ε τωρα πες και το πως αχαχαχαχαχαχαχα
Aν ψάξεις, θα βρεις το αρχείο import.txt το οποίο έχουν ετοιμάσει τα παιδιά από το gpspocketpc forum.Φτιάχνεις ένα φάκελο speedcams στο φάκελο του ginius και βάζεις εκεί το αρχείο.Με την εκκίνηση του προγράμματος θα φορτωθούν οι κάμερες.
πολύ ωραία αυτά,
ευχαριστώ
Ζεπ, όσοι είναι από επαρχία και αδυνατούν να περάσουν από τα γραφεία της GI για να πάρουν την Demo έκδοση για PC, πώς μπορούμε να την προμηθευτούμε ??
zep, σου έχω στείλει κι εγω, αν μπορείς να το στείλεις και σε εμένα.
Στείλε μου e-mail
Zep, έχουν τίποτα νεότερο σχετικά με το PC demo για μας που ήμαστε από επαρχία, σου έχω στείλει σχετικό email.
κι εγώ σου έχω στείλει mail, δε το έχεις λάβει?
zep σε ευχαριστώ!!!
Ενα είναι σίγουρο...Όποιος δοκιμάσει το demo , σίγουρα θα θέλει να το πάρει μετα....!!!! clap1 respect1
@ zeppelin
Δηλαδη αυτο που εγω εχω το 2.3.5745194 ειναι το Demo;innocent1
0994600 (2009-04-29) έτσι μου γράφει
Παιδιά έχω εγκαταστήσει το giniusdriver στο pda μου (eten-x800), και μου παρουσιάζει ένα κουφό πρόβλημα. Πολλές φορές δεν μου εμφανίζονται οι λέξεις στα menu. Ορισμένες φορές με soft reset φτιάχνει, αλλά υπάρχουν και φορές που δεν φτιάχνει.
(Το πρόγραμμα είναι original αγοραστό)
Σας ευχαριστώ
Παιδιά έχω εγκαταστήσει το giniusdriver στο pda μου (eten-x800), και μου παρουσιάζει ένα κουφό πρόβλημα. Πολλές φορές δεν μου εμφανίζονται οι λέξεις στα menu. Ορισμένες φορές με soft reset φτιάχνει, αλλά υπάρχουν και φορές που δεν φτιάχνει.
Σας ευχαριστώ
Zep το ίδιο εχω πάθη και εγώ,παρατήρησα ότι παρουσιάζεται όταν βγενει η κάρτα SD και φτιάχνει με ένα δυο soft reset.
όποιος θέλει με παλιά έκδοση λογισμικού μπορεί να περάσει από τη geointelligence για αναβάθμιση. Όλα αυτά μέχρι να λειτουργήσει η διαδιακασία αναβάθμισης μέσω του www.giniusdriver.gr
όποιος θέλει με παλιά έκδοση λογισμικού μπορεί να περάσει από τη geointelligence για αναβάθμιση. Όλα αυτά μέχρι να λειτουργήσει η διαδιακασία αναβάθμισης μέσω του www.giniusdriver.gr
Zep έχω αυτήν την έκδοση 2.3.7563334 , είναι η τελευταία? Δέν ξέρω γιατι μου κάνει αυτό το πρόβλημα με τα μενού?
Σε ευχαριστώ
stefanos1999
22-05-09, 00:07
πότε με το καλό θα ξεκινησει περιπου να λειτουργει η αναβάθμιση μέσω www.giniusdriver.gr ?
Στις αρχές του άλλου μήνα
Zep έχω αυτήν την έκδοση 2.3.7563334 , είναι η τελευταία? Δέν ξέρω γιατι μου κάνει αυτό το πρόβλημα με τα μενού?
Σε ευχαριστώ
όπως μπορείς να δεις και στο πιο πάνω μήνυμα, υπάρχει και πιο καινούργια έκδοση που μπορεί να λύνει το πρόβλημά σου
stefanos1999
22-05-09, 09:44
Στις αρχές του άλλου μήνα
οι νέοι/ανανεωμένοι χάρτες Ευρώπης της ΤΑ κυκλοφόρησαν? επισης, το προβλημα των παλιών εκδόσεων όπου δεν γίνοταν να γινει δρομολόγηση απο μια χώρα σε άλλη, λύθηκε με τις τελευταίες εκδόσεις?
Σας ευχαριστώ
Έχεις βάλει στο ordinale.ini "Screen=VGA"?
ChrisAthens
22-05-09, 10:39
Το πρόβλημα με την εξαφάνιση των γραμμάτων στο Χ800 (και μόνο) δεν έχει να κάνει με την έκδοση του προγράμματος. Το ίδιο συμβαίνει και με το MioMap2008. Έχω δοκιμάσει ΟΛΕΣ τις εκδόσεις και των δύο προγραμμάτων (από την πρώτη δοκιμαστική μέχρι και την τελευταία τους) και το πρόβλημα παραμένει, την στιγμή που ακριβώς οι ίδιες εκδόσεις παίζουν μία χαρά στο Diamond. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν θέμα μνήμης, δεδομένου ότι όλα δούλευαν φυσιολογικά μετά από soft reset. Έτσι άνοιξα πέντε (5) διαφορετικά προγράμματα πλοήγησης στο Diamond και αφού έμεινε με 10 mb μνήμης διαθέσιμη, άνοιξα επανειλημένα το GD. Όλες τις φορές δούλεψε φυσιολογικά. Το αξιοπερίεργο είναι πως συμβαίνει σε πολλούς οι οποίοι σίγουρα δεν "φοράνε" την ίδια ΡΟΜ, για να πούμε πως είναι θέμα ΡΟΜ. Και συμβαίνει μόνο σε Χ800, απ' ότι ξέρω.Think1
EDIT: @beagle
Το έχω βάλει... τίποτα...
Μια παρατηρηση η οποια εσεις οι γνωστες αξιολογηστε την οπως νομιζετε, απλά μου χτυπησε καμπανακι μολις διαβασα την λεξη "καρτα"
Εχω παρατηρησει οτι αν κλεινοντας με εξοδο το Ginius δεν αφησεις "να παρει μια ανασα" πριν κλεισεις και το μηχανακι στο stand-by ενιοτε - οχι παντα - το Genius δεν ξαναανοιγει παραμονο αν το ξαναφορτωσεις απο την αρχη καποι αρχειο,( οχι παντως το .exe γιατι οταν συνεβει επιλεκτικά μεταφορτωσα μονο αυτο και δε δουλεψε και παλι)
κρασαρει...
ισως να ειναι κατι παρομοιο..
Έχεις βάλει στο ordinale.ini "Screen=VGA"?
Το δοκίμασα αλλά πάλι τα ίδια.
Thanks
Συμβαίνει και σε x600 και σε qtek 9000 και είναι θέμα κυρίως cooked rom.Οχι μιας αλλα περισσότερων rom με το ίδιο πρόβλημα.Kαι στις 2 συσκευές που αναφέρω, με συγκεκριμένες rom(στο χ600 και με μια επίσημη) το πρόβλημα υπάρχει.Ενίοτε το πρόβλημα λύνεται με το σβήσιμο του vs.bin αρχείου το οποίο επαναδημιουργείται με την εκκίνηση του προγράμματος.
Άρα έχει να κάνει με τη Rom.
mindtrapper
22-05-09, 13:56
Ζητώ συγνώμη αν έχει απαντηθεί ήδη (κάπου είχε πάρει το μάτι μου παρόμοια ερώτηση αλλά δεν μπορώ να τη βρω).
Το πρόβλημα που έχω με το GD είναι ότι εκεί που δείχνει το χάρτη και με πάει μια χαρά ξαφνικά μπαίνει σε standby mode και πρέπει να πατήσω το κουμπί για να ανάψει πάλι. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν οδηγάς. Έχω το Turbo-X T35 και έχω ρυθμίσει από το menu του εκεί που έχει το χρόνο για να σβήνει η οθόνη στο "Ποτέ". Υπάρχει κάποια ρύθμιση μέσα από το Ginius που δεν έχω βρει; Ίσως πρέπει να πειράξω κάποιο αρχείο από το φάκελο του στον υπολογιστή; Είναι σημαντικό μειονέκτημα για εμένα και θέλω να το λύσω σύντομα.
Ζητώ συγνώμη αν έχει απαντηθεί ήδη (κάπου είχε πάρει το μάτι μου παρόμοια ερώτηση αλλά δεν μπορώ να τη βρω).
Το πρόβλημα που έχω με το GD είναι ότι εκεί που δείχνει το χάρτη και με πάει μια χαρά ξαφνικά μπαίνει σε standby mode και πρέπει να πατήσω το κουμπί για να ανάψει πάλι. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν οδηγάς. Έχω το Turbo-X T35 και έχω ρυθμίσει από το menu του εκεί που έχει το χρόνο για να σβήνει η οθόνη στο "Ποτέ". Υπάρχει κάποια ρύθμιση μέσα από το Ginius που δεν έχω βρει; Ίσως πρέπει να πειράξω κάποιο αρχείο από το φάκελο του στον υπολογιστή; Είναι σημαντικό μειονέκτημα για εμένα και θέλω να το λύσω σύντομα.
Νομίζω ότι η ρύθμιση δεν γίνεται από το GD αλλά από το μενού του TURBO-X ! Βγες από το GD και στο μενού του TURBO-X ψάξε τις ρυθμίσεις και θα το φτιάξεις!
mindtrapper
22-05-09, 14:07
Νομίζω ότι η ρύθμιση δεν γίνεται από το GD αλλά από το μενού του TURBO-X ! Βγες από το GD και στο μενού του TURBO-X ψάξε τις ρυθμίσεις και θα το φτιάξεις!
Όπως είπα έχω βάλει να μη σβήνει ποτέ η οθόνη. Δεν θυμάμαι να είδα κάποια άλλη ρύθμιση σε σχέση με το πρόβλημα που έχω.
Πέρνα από τη geointelligence για μία αναβάθμιση του λογισμικού σου
mindtrapper
22-05-09, 14:19
Έχει διορθωθεί αυτό το θέμα σε νέα έκδοση δηλαδή; Υπάρχει περίπτωση να γίνει διαθέσιμη αυτή η έκδοση μέσω του site κάποια στιγμή επειδή δεν ξέρω αν προλαβαίνω να έρθω από τα γραφεία σας και σε 1 εβδομάδα θα είμαι Ιωάννινα οπότε θα είναι δύσκολο.
Για αναβάθμιση λογισμικού από το www.giniusdriver.gr, πιστεύω πολύ σύντομα.
Όπως είπα έχω βάλει να μη σβήνει ποτέ η οθόνη. Δεν θυμάμαι να είδα κάποια άλλη ρύθμιση σε σχέση με το πρόβλημα που έχω.
Eίναι ξεκλειδωμένη η συσκευή σου;Aν ναι ψάξε τις ρυθμίσεις ενέργειας μέσα στο control panel
stefanos1999
22-05-09, 15:37
Για αναβάθμιση λογισμικού από το www.giniusdriver.gr, πιστεύω πολύ σύντομα.
μέσω www.giniusdriver.gr θα γίνεται και αναβάθμιση λογισμικού+χαρτών ταυτόχρονα?
mindtrapper
22-05-09, 15:55
Eίναι ξεκλειδωμένη η συσκευή σου;Aν ναι ψάξε τις ρυθμίσεις ενέργειας μέσα στο control panel
Στο "Power" είναι όλα στο Never είτε σε μπαταρία ή φορτιστής mode. Και στο "Backlight Control" δεν είναι επιλεγμένο να σβήνει ποτέ.
Mε κλειδωμένη τη συσκευή, σου έκανε το ίδιο;
mindtrapper
22-05-09, 16:24
Την χρησιμοποίησα αφού έβαλα menu. Να δοκιμάσω να το βγάλω λες και να αφήσω στην κάρτα μόνο Ginius και Gpsshell.ini; Τι σχέση μπορεί να έχει;
μέσω www.giniusdriver.gr θα γίνεται και αναβάθμιση λογισμικού+χαρτών ταυτόχρονα?
Ναι
Άρα έχει να κάνει με τη Rom.
Δηλαδή να αλλάξω rom λέτε? Kαι ποιά πρέπει να βάλω? Φοράω αυτήν εδώ: X800 VER A42 ELL 040 0473
Thanks
Δεν ξέρω, εγώ με επίσημη ελληνική rom δεν είχα πρόβλημα.
Δεν ξέρω, εγώ με επίσημη ελληνική rom δεν είχα πρόβλημα.
Okey σε ευχαριστώ
Zep, μια ερώτηση σχετικά με την έκδοση για PC. Το demo που έχω είναι καταπληκτικό. Υπάρχει όμως κάτι που δεν μπορώ να βρω πως γίνεται και αν γίνεται. Πως μπορούμε να μεγαλώσουμε την εφορμογή σε full screen?
Δοκίμασα να αλλάξω το μέγεθος του παραθύρου σε "μεγιστοποιημένο" μέσο συντόμευσης αλλά κολλάει το πρόγραμμα. Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος μέσω του Οrdinale.ini αρχείου ?
Επειδή η demo έκδοση λήγει μέχρι το τέλος Μαϊου, βιάζομαι να το βάλω στο αμάξι για να το κάνω και καμία δοκιμή στο δρόμο.
Είναι άλλη φάση να τρέχει το gd σε pc.Oσο αφορά για την ανάλυση δυστυχώς στην τελευταία έκδοση δεν δουλεύει το κόλπο αυτό.Πρέπει να βάλεις μια παλιότερη έκδοση π.χ. την 2.3.57
stefanos1999
25-05-09, 12:17
το 7'' PNA μου είναι ανάλυσης 400x234 . που μπορώ να βρώ & πως εγκαθιστώ αλλη εικόνα για την αρχική της εκκίνησης?
σημ: η αρχική πρασινη που μου εμφανίζει με το λογότυπο του ginius κόβεται στα δεξία λίγο παραπάνω απ΄την μέση, φυσικά μετά το πρόγραμμα τρέχει+το δείχνει κανονικά.
Μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει, κάπου διάβασα για διασταύρωση και δεν μπορώ να το βρώ. Δηλαδή πως βάζουμε διασταύρωση στο ginius.
http://www.giniusdriver.gr/%CE%A4%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD/Demo/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%B9%CE%BA%C E%B5%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF% 82/tabid/60/Default.aspx
Δες το πρώτο βιντεάκι
Zep, μια ερώτηση σχετικά με την έκδοση για PC. Το demo που έχω είναι καταπληκτικό. Υπάρχει όμως κάτι που δεν μπορώ να βρω πως γίνεται και αν γίνεται. Πως μπορούμε να μεγαλώσουμε την εφορμογή σε full screen?
Δοκίμασα να αλλάξω το μέγεθος του παραθύρου σε "μεγιστοποιημένο" μέσο συντόμευσης αλλά κολλάει το πρόγραμμα. Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος μέσω του Οrdinale.ini αρχείου ?
Επειδή η demo έκδοση λήγει μέχρι το τέλος Μαϊου, βιάζομαι να το βάλω στο αμάξι για να το κάνω και καμία δοκιμή στο δρόμο.
Εκτός από τα παραπάνω, έχω και μερικές παρατηρήσεις, αφού κατάφερα να βγάλω το ginius για μία βόλτα.
1. Από ότι είδα η γραμματοσειρά που χρησιμοποιήτε για να γράφει τα ονόματα από τους δρόμους είναι μικρή και ακατάλληλη να χρησιμοποιηθεί σε οθόνες 7" (ανάλυση 800x600). Θα ήταν καλώ, αν γινόταν, να υπήρχαν επιλογές στο πρόγραμμα, όπως στο destinator, για το μέγεθος της γραμματοσειράς.
2. Οι αντιθέσεις που έχουν οι δρόμοι (επαρχιακοί, χωματόδρομοι και εντός πόλεως) σχετικά με το περιβάλλων είναι μικρές και χρειάζεται να τονωθούν για να μην κουράζουν και να φαίνονται άμεσα.
3. Πολλές φορές το ginius αργεί να βρει το GPS (σαν συσκευή) αν και έχει οριστεί μέσα στο oridinale.ini
Οι παραπάνω παρατηρήσεις είναι φυσικά για την Demo έκδοση για PC
το 7'' PNA μου είναι ανάλυσης 400x234 . που μπορώ να βρώ & πως εγκαθιστώ αλλη εικόνα για την αρχική της εκκίνησης?
σημ: η αρχική πρασινη που μου εμφανίζει με το λογότυπο του ginius κόβεται στα δεξία λίγο παραπάνω απ΄την μέση, φυσικά μετά το πρόγραμμα τρέχει+το δείχνει κανονικά.
Το πρόγραμμα στις splash screen(αρχική οθόνη εκκίνησης) υποστηρίζει τις αναλύσεις 240*320,320*240,400*240,480*272,480*234.Στις υπόλοιπες αναλύσεις θα βλέπεις κομμένη την οθόνη εκκίνησης.
Για να βάλεις άλλη εικόνα θα χρησιμοποιήσεις τον ginius converter http://rapidshare.com/files/215507899/Ginius_Converter.rar για να μετατρέψεις την εικόνα σου σε m8888 αντικαθιστώντας αυτή που υπάρχει στο φάκελο του ginius
http://www.giniusdriver.gr/%CE%A4%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD/Demo/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%B9%CE%BA%C E%B5%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF% 82/tabid/60/Default.aspx
Δες το πρώτο βιντεάκι
Σ' ευχαριστώ. Όπως είπα κάπου το είχα δεί αλλά δε θυμόμουν που.
Zep, μια ερώτηση σχετικά με την έκδοση για PC. Το demo που έχω είναι καταπληκτικό.
Που το βρισκουμε αυτο το demo ??? Ευχαριστω.
στείλε email στον Zeppelin
Το ίδιο θα ρωτούσα και εγώ
στείλε email στον Zeppelin
Ευχαριστω αν και αυριο θα στειλω τον κλητηρα μας να το αγορσει για το navibox μου.
Αφου ειναι demo γιατι δεν δινεται ελευθερα ????
ChrisAthens
26-05-09, 21:46
Προφανώς δεν είναι demo γενικής χρήσης, αλλά αξιολόγησης από beta-testers.
Εκτός από τα παραπάνω, έχω και μερικές παρατηρήσεις, αφού κατάφερα να βγάλω το ginius για μία βόλτα.
1. Από ότι είδα η γραμματοσειρά που χρησιμοποιήτε για να γράφει τα ονόματα από τους δρόμους είναι μικρή και ακατάλληλη να χρησιμοποιηθεί σε οθόνες 7" (ανάλυση 800x600). Θα ήταν καλώ, αν γινόταν, να υπήρχαν επιλογές στο πρόγραμμα, όπως στο destinator, για το μέγεθος της γραμματοσειράς.
2. Οι αντιθέσεις που έχουν οι δρόμοι (επαρχιακοί, χωματόδρομοι και εντός πόλεως) σχετικά με το περιβάλλων είναι μικρές και χρειάζεται να τονωθούν για να μην κουράζουν και να φαίνονται άμεσα.
3. Πολλές φορές το ginius αργεί να βρει το GPS (σαν συσκευή) αν και έχει οριστεί μέσα στο oridinale.ini
Οι παραπάνω παρατηρήσεις είναι φυσικά για την Demo έκδοση για PC
Ζep, έχεις κάποιο σχόλιο για τα παραπάνω ?
1. Μπορείς να το βάλεις σε χαμηλότερη ανάλυση και να τα βλέπεις καλύτερα. Όπως έγραψα και σε ένα Post σήμερα το μεγάλωμα των γραμμάτων είναι υπό ανάπτυξη σε όλες τις εκδόσεις.
2. Κατά τη πλοήγηση δε πρέπει να σε απασχολεί κάτι τέτοιο νομίζω.
3. δε το κατάλαβα, αργεί να κάνει fix ή δε βρίσκει τη συσκευή? Στη 2η περίπτωση αν το έχει βρει έστω και μία φορά το αποθηκεύει στο ordinale.ini και δε ξαναψάχνει.
Ευχαριστώ για τα σχόλια.
1. Σχετικά με το μέγεθος τον γραμμάτων, αφού έχει πάρει τον δρόμο της διόρθωσης τότε ΟΚ
2. Σχετικά με τα χρώματα δεν νομίζω ότι επειδή δεν ασχολούμαστε με τον χάρτη την ώρα που κάνει πλοήγησης ότι δεν πρέπει να είναι και ευδιάκριτος.
Αν είναι έτσι, τότε να κλείσουμε την οθόνη και να στηριζόμαστε μόνο στις ακουστικές οδηγίες που πολλές φορές είναι και άστοχες.
3. Ορισμένες φορές ψάχνει την συσκευή ενώ την είχε βρει την προηγούμενε εκκίνηση, ίσως επειδή δεν κάνω τερματισμό αλλά αδρανοποίησει.
Παιδια με ολο τον σεβασμο στους κατασκευαστες του εμενα δεν με ικανοποιησε.Σε μια αποσταση 5 χλμ δουλεια σπιτι και σπιτι δουλεια αν δεν ηξερα τον δρομο θα ειχα προβλημα...
3 φορες ενω μου ειχε πει συνεχιζετε ευθεια ξαφνικα μου ειπε στα 50 μετρα στριψτε δεξια κατι που ηταν σωστο. Τα γραμματα στην οθονη των 7 ιντσων ειναι πολυ μικρα για μενα . Στο πιο λιτο destinator ειναι πιο ευδιακρητα.Μακαρι να διορθωθουν αρκετα πραγματα και να το ξαναπαρω.
Πηγε στις αγγελιες (http://www.navimania.gr/showthread.php?p=187961#post187961)του forum.
εμενα δεν με ικανοποιησε.
Να πω την αμαρτία μου , ήθελα πολύ να μάθω τι σε χάλασε .
Δεν θα υπερασπιστώ τίποτα ... απλά θα ήθελα να ακούσω ποιο πολλά .
Για παράδειγμα ... με το που πάτησα τα 40 .. άρχισε ο πρώτος βαθμός πρεσβυωπίας .
Σίγουρα είναι ελάττωμα , να μην μπορεί ο χρήστης να ελέγχει το μέγεθος των γραμμάτων .
Και το Tomtom 7 , τα έχει μια σταλιά .. για 3" οθονη .
.
Να πω την αμαρτία μου , ήθελα πολύ να μάθω τι σε χάλασε .
Δεν θα υπερασπιστώ τίποτα ... απλά θα ήθελα να ακούσω ποιο πολλά .
Για παράδειγμα ... με το που πάτησα τα 40 .. άρχισε ο πρώτος βαθμός πρεσβυωπίας .
Σίγουρα είναι ελάττωμα , να μην μπορεί ο χρήστης να ελέγχει το μέγεθος των γραμμάτων .
Και το Tomtom 7 , τα έχει μια σταλιά .. για 3" οθονη .
.
Εγραψα πιο πανω τι με χαλασε και μου ηταν αρκετα...Για μενα τουλαχιστον.Ποτε δεν ειχα 3αρες οθονες...Απο pna με 4αρες και πανω...
Προχθες που πηρα την καρτα για να δουλεψει με navibox εκανα καποιες αλλαγες (δημιουργια ενος φακελου, μετονομασια αρχειου κλπ).Αυτο το εκανα με προφορικη αδεια της GI.
Τωρα παω να επαναφερω την sd οπως την πηρα αλλα δεν με αφηνει να κανω το παραμικρο γιατι λεει εχει προστασια εγγραφης....Την πρωτη φορα με αφησε...
Καμμια ιδεα ????
Ευχαριστω.
Το διακοπτάκι στα πλάγια ανέβασε προς τα πάνω.. ;)
Το διακοπτάκι στα πλάγια ανέβασε προς τα πάνω.. ;)
Ευχαριστω παρα πολυ.
Αναστάσιος
29-05-09, 21:53
Διασταύρωση έχει, μόλις δώσεις την πρώτη οδό, πατάς "Επόμενο" και μετά "Αναζ. διασταύρωσης" όπου δίνεις τον κάθετο δρόμο.
χτες το αγόρασα και διασταύρωσης δεν έχει ούτε κουμπί επόμενο έχει ένα κουμπί εύρεση μήπως λες αυτό γιατί δεν κάνει τίποτα
SharpSharp
29-05-09, 22:13
Aν κάνεις ότι σου λέει ο beagle θα διαπιστώσεις πως στο μενού που ανοίγει πάνω στο χάρτη υπάρχει η επιλογή Αναζ. διασταύρωσης
Αναστάσιος
29-05-09, 22:30
Aν κάνεις ότι σου λέει ο beagle θα διαπιστώσεις πως στο μενού που ανοίγει πάνω στο χάρτη υπάρχει η επιλογή Αναζ. διασταύρωσης
έχετε απόλυτο δίκιο :smt023
Αναστάσιος
29-05-09, 22:41
Ναι γιατί η βελτιστοποίηση των στάσεων στο destinator ήταν βάσει αποστάσεων αφού δεν έχτιζε καν τις διαδρομές. Ακόμη κι από geointelligence μπορείς να περάσεις: Αθήνα, Κηφισίας 97χτες το αγόρασα και δεν ισχύει στο DESTINATOR βάζεις χύμα στάσης και όταν πατήσεις βελτιστοποίηση αλλάζει τι σειρά τον στάσεων άσχετος αν δεν είναι πάντα η ιδανική στο ginius όπως θα τις περάσεις με το χέρι έτσι θα μείνουν και εξηγώ αναλυτικά για να καταλάβουν και η άλλοι ας πούμε ότι θέλω να ξεκινήσω από χαϊδάρι και έχω να παο ακόμα σε αιγάλεω περιστέρι ίλιον Αγ.αναργύρους και φιλαδέλφεια αυτή είναι η ιδανική σειρά κάποιος όμως που δεν ξέρει της περιοχές μπορεί να βάλει λάθος σειρά δηλαδή ξεκινάει από χαϊδάρι πάει φιλαδέλφεια ξαναγυρνάει πίσω και πάει αιγάλεω ξαναφεύγει και πάει Αγ.αναργύρους και ούτω καθεξής ένα μπάχαλο δηλαδή το DESTINATOR έχει την δυνατότητα όταν πατήσεις το πλήκτρο βελτιστοποίηση να διόρθωση αυτό σου το λάθος και να αλλάξει την σειρά στο ginius δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο άμα δεν ξέρεις ότι το αιγάλεω είναι πριν το βοτανικό και μετά το χαϊδάρι την έβαψες εγώ λόγο δουλειάς έχω κάθε μέρα 30 μαγαζιά σε 17 με 20 δήμους καθημερινά μαζεύονται ένα σορό διεύθυνσης που σαφώς δεν τις ξέρω όλες και δεν γνωρίζω που βολεύει να παο πρώτα και που μετά το DESTINATOR βοηθάει πολύ σε αυτό φυσικά δεν λέω ότι το ginius είναι μάπα ισα ισα αλλα σε αυτό το κομμάτι υστερεί και εδώ που τα λέμε πόση είναι αυτή που θα χρειαστούν αυτή τι δυνατότητα ούτε το 5 τις εκατό
Αν πας διαδρομή-->ενδιάμεσες στάσεις και πατήσεις πάνω σε μια στάση θα σου ανοίξει ένα νέο μενού από το οποίο επιλέγεις προτεραιτότητα στάσεων.Η σειρά των στάσεων αλλάζει και σαν τελευταία στάση σου βάζει πάλι την αφετηρία.Πηγαίνοντας διαδρομή-->περίληψη διαδρομής βλέπεις τα συνολικά χλμ και το χρόνο από το σημείο που βρίσκεσαι μέχρι το τέλος των στάσεων και την επιστροφή σου στην αφετηρία.
Aν βάλεις τα σημεία που θες, σου κάνει μονο του βελτιστοποίηση αυτόματα.
Π.χ αν βάλεις πρωτα ενα ενδιάμεσο κοντά στον προορισμό, μετά κοντα στην αφετηρία σου και μετά ενα στην μέση, θα σου αλλάξει μονο του την σειρά και θα σε ξεκινήσει απο το κοντινότερο,
Φιλαρακια, με την αναζητηση διευθ. κατι δεν παει καλα, 'η' κατι κανω λαθος?
Ζηταω Καρδιτσα Πλαστηρα 3 και ''δεν βρεθηκαν αποτελεσματα''
Σκετο Πλαστηρα, βγαζει καμια 100στη , αλλα καμια στην Καρδιτσα.
Και σε 4-5 αλλους δρομους που ζητησα δεν τους εβγαλε.
(Καραισκακη-Λαππα....)
Τι σας εχει κανει η Καρδιτσα βρε παιδια? ιιιιχαααει τωραlol2
εκδοση 2.3.5745388
Για γράψε
Πλα 3 Καρδ
Καρ 3 Καρδ
Λαπ 3 Καρδ
Για γράψε
Πλα 3 Καρδ
Καρ 3 Καρδ
Λαπ 3 Καρδ
Η Επέλαση του ginius Driver the best1 respect1
Για γράψε
Πλα 3 Καρδ
Καρ 3 Καρδ
Λαπ 3 Καρδ
Φιλτατε Πανο
Στο 1 και 3 ''δεν βρεθηκε αντικειμενο''
Στο 2 βγαζει ενα σωρο μα κανενα ''καραισκακη'' μεσα στην πολη,
βγαζει στην Καρδιτσομαγουλα, χωριο εξω απο την Καρδιτσα.
Σε αλλες πολεις που δοκιμασα τυχαια τα βγαζει κανονικα,...... κατι παιζει με μας τους βλαχους.....
http://img40.imageshack.us/img40/4977/74803632.jpg (http://img40.imageshack.us/my.php?image=74803632.jpg)
Παρα πολυ σωστα
Εμενα ομως γιατι μου λεει οτι ''δεν βρεθηκε...''
Να παιζει η εκδοση 'η' το demo?
Ζητησα ακριβως τα ιδια με σενα
Υπάρχει θέμα στον beta χάρτη 2008.11.Αν έχεις τον 2008.12 ή τον 2009.03 θα δεις ότι το βγάζει κανονικά
http://www.navimania.gr/attachment.php?attachmentid=2241&stc=1&d=1243679331
Δεν ξερω αν το ανεβασα σωστα και μπορεις να το δεις.
Υπάρχει θέμα στον beta χάρτη 2008.11.Αν έχεις τον 2008.12 ή τον 2009.03 θα δεις ότι το βγάζει κανονικά
Μονο το 2008. Q4. 115 βρισκω φιλε μου,
Το 11 η 12 δεν μπορω να το βρω.
To 2008.q4 είναι για destinator.To 2008.μήνας είναι στο ginius.Κοίτα μέσα στο φάκελο του ginius,πως ονομάζεται το αρχείο του χάρτη.Σημασία έχει ότι πλέον έχει διορθωθεί αυτό το πρόβλημα.
Οκ. φιλε Χρηστο σ' ευχαριστω
Σε λιγο που θα εχω το κανονικο πιστευω να μην εχει τετοια προβληματα.
Μου κινησε την περιεργεια γιατι την περιοχη εκει την ξερω καλα και δεν βγαιναν λογικα αυτα που εδειχνε στην αναζητηση.
Τελος παντων ειδωμεν σε λιγο...
Αναστάσιος
30-05-09, 16:27
Αν πας διαδρομή-->ενδιάμεσες στάσεις και πατήσεις πάνω σε μια στάση θα σου ανοίξει ένα νέο μενού από το οποίο επιλέγεις προτεραιτότητα στάσεων.Η σειρά των στάσεων αλλάζει και σαν τελευταία στάση σου βάζει πάλι την αφετηρία.Πηγαίνοντας διαδρομή-->περίληψη διαδρομής βλέπεις τα συνολικά χλμ και το χρόνο από το σημείο που βρίσκεσαι μέχρι το τέλος των στάσεων και την επιστροφή σου στην αφετηρία.the best1respect1 καλά άμα δεν μου το λέγατε εδώ μέσα στο forum μετά από ένα χρόνο θα το ανακάλυπτα καλά αυτό το εγχειρίδιο είναι για την πλακα μονο τα τελείως βασικά έχει και αυτά με μικρολαθάκια μπράβο στο forum και όσους βοηθάνε εδώ μέσα
Αν βάλετε τη διαδρομή Χολαργός - Ερατεινή Φωκίδος με αποφυγή διοδίων/ακτοπλοϊκών, αποφεύγει τα διόδια; Σε εμένα όχι (χάρτης 2008.12). Αντίθετα στη διαδρομή Κηφισιά - Χαλκίδα, αποφεύγονται!
Επίσης μπορεί κάποιος να μου γράφει μια λίστα με τα αρχεία που πρέπει να υπάρχουν μέσα στην κάρτα μνήμης; Κάποια στιγμή χθες κόλλησε η συσκευή (EasyDrive T43 μίας ημέρας) και χάλασαν οι ονομασίες πολλών αρχείων με αποτέλεσμα να κολλήσει η εφαρμογή, να μην ανοίγει και να παιδευτώ πάρα πολύ μέχρι να το επαναφέρω, μέσω υπολογιστή πια...
Υπάρχει τρόπος να προστατευτεί η εφαρμογή από τέτοιου είδους κολλήματα; Το κλείδωμα πώς λειτουργεί σε περίπτωση απώλειας; Αν έχω αντιγράψει τον κατάλογο για ασφάλεια και το επαναφέρω θα λειτουργήσει;
Υ.Γ.: Με βλέπω για επίσκεψη στη Gi από εβδομάδα για update...
Αν κρατήσεις ένα αντίγραφο της κάρτας όταν την αγοράσεις είσαι καλυμμένος. Και format να κάνεις, περνώντας ξανά το αντίγραφο θα δουλέψει.
the best1respect1 καλά άμα δεν μου το λέγατε εδώ μέσα στο forum μετά από ένα χρόνο θα το ανακάλυπτα καλά αυτό το εγχειρίδιο είναι για την πλακα μονο τα τελείως βασικά έχει και αυτά με μικρολαθάκια μπράβο στο forum και όσους βοηθάνε εδώ μέσα
Κόιτα λίγο την υπογραφή μου...
Αν κρατήσεις ένα αντίγραφο της κάρτας όταν την αγοράσεις είσαι καλυμμένος. Και format να κάνεις, περνώντας ξανά το αντίγραφο θα δουλέψει.
Τώρα είναι κάπως αργά για αυτό γιατί την πάτησα ήδη. Πιθανόν να έχω σβήσει κάποια αρχεία (η εφαρμογή δουλεύει μεν) καθώς επίσης υπάρχουν και αρχεία με λάθος ονόματα (συνέπεια του κολλήματος) που δε διαβάζονται, ούτε σβήνονται... Ελπίζω σε μία αναβάθμιση.
Σχετικά με το θέμα των αποφυγών που ανέφερα, το δοκίμασε κανείς;
By the way... υπάρχει τελικά χάρτης 2009.03?worry1
Δοκίμασα τον χάρτη 2009.03 της GI για το ginius driver...
Tο μόνο που αλλάζει στον χάρτη είναι η ονομασία του.
Δεν βλέπω στις περιοχές που γνωρίζω και κινούμαι την παραμικρή βελτίωση είτε στον 2008.12 είτε στον 2009.03...
Ελπίζω να έχει γίνει κάποιο λάθος και να μην είναι ο τελικός 2009.03
που θα κυκλοφορήσει επίσημα αυτός που έχω στα χέρια μου...confused1
Απο βελτιώσεις/προσθήκες σε μονόδρομους και απαγορευτικά καμμία, δυστυχώς...
Δεν υπάρχουν τα κομμάτια της εγνατίας οδού που ο epsilon τα έχει εδώ και ένα μήνα
και από χθες τα έχει και η Creative Image στον χάρτη της!
Αν είναι ο τελικός 2009.03 που θα κυκλοφορήσει επίσημα την άλλη εβδομάδα
είναι πραγματικά ξεπεσμός για την άλλοτε κραταιά του χώρου GI.what1
Εύχομαι, πραγματικά, να διαψευστώ...
Ο ανταγωνισμός μόνο καλό κάνει σ' εμάς τους απλούς καθημερινούς χρήστες.
Με τέτοιο χάρτη όμως θα πάψει να υπάρχει ανταγωνισμός
και θα έχουμε καινούριους μονόδρομους.
O χάρτης είναι γνήσιος beta.Για εκεί που λες ότι εμφανίστηκε...Βρέθηκε κάποιος που αγόρασε το πρόγραμμα και που δεν τον ικανοποίησε και που την άλλη μέρα το πούλησε.Πριν το πουλήσει όμως τον ανέβασε εκεί...Και την γνήσια κάρτα αλλά και το demo...Αν πας εκεί(που μάλλον πήγες) ξέρεις ποιος είναι αυτός.
Εγώ βλέπω μια καλόπιστη κριτική(οκ κάποιοι λένε και χαζά πράγματα) προς την εταιρεία με την οποία γνωρίσαμε τι σημαίνει πλόηγηση στην Ελλάδα.Ως καταναλωτές θέλουμε το καλύτερο(δεν το ζητάμε τσάμπα-τουλάχιστον όχι η πλειοψηφία θέλω να πιστεύω) και ναι μας πειράζει όταν ξέρουμε ότι μπορούμε να το έχουμε και δεν το έχουμε για τον Α ή Β λόγο(που πραγματικά δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι και δε με απασχολεί).
Απ' ότι έχω παρατηρήσει, ο 2009.03 είναι ο σωστότερος χάρτης αυτή τη στιγμή. Είναι αναβάθμιση για διόρθωση κάποιων bugs και όχι ουσιαστική. Όταν η Gi τόσα χρόνια δίνει αναβαθμίσεις, αυτές είναι ουσιαστικές. Το ίδιο πιστεύω θα γίνει και τώρα.
By the way... υπάρχει τελικά χάρτης 2009.03?worry1
Δοκίμασα τον χάρτη 2009.03 της GI για το ginius driver...
Tο μόνο που αλλάζει στον χάρτη είναι η ονομασία του.
Δεν βλέπω στις περιοχές που γνωρίζω και κινούμαι την παραμικρή βελτίωση είτε στον 2008.12 είτε στον 2009.03...
Ελπίζω να έχει γίνει κάποιο λάθος και να μην είναι ο τελικός 2009.03
που θα κυκλοφορήσει επίσημα αυτός που έχω στα χέρια μου...confused1
Απο βελτιώσεις/προσθήκες σε μονόδρομους και απαγορευτικά καμμία, δυστυχώς...
Δεν υπάρχουν τα κομμάτια της εγνατίας οδού που ο epsilon τα έχει εδώ και ένα μήνα
και από χθες τα έχει και η Creative Image στον χάρτη της!
Αν είναι ο τελικός 2009.03 που θα κυκλοφορήσει επίσημα την άλλη εβδομάδα
είναι πραγματικά ξεπεσμός για την άλλοτε κραταιά του χώρου GI.what1
Εύχομαι, πραγματικά, να διαψευστώ...
Ο ανταγωνισμός μόνο καλό κάνει σ' εμάς τους απλούς καθημερινούς χρήστες.
Με τέτοιο χάρτη όμως θα πάψει να υπάρχει ανταγωνισμός
και θα έχουμε καινούριους μονόδρομους.
To θέμα είναι φίλε μου Οδυσσέα ότι οι ανταγωνιστικοί χάρτες δεν έχουν κοστίσει ούτε το ένα 10ατο από το χάρτη της geointelligence κι αυτό σημαίνει τεράστια διαφορά στη ποιότητα.
Σχετικά με την Εγνατία που έχει γίνει καραμέλα, έχω να πω ότι η καταγραφή της δεν είναι ούτε μία βδομάδα δουλειάς και φυσικά την έχουμε καταγράψει εδώ και καιρό. Δε πρέπει να κρίνετε ένας χάρτης για το αν έχει έναν δρόμο, έστω κι αν είναι τόσο κύριος, όσο από τη συνολική ποιότητά του.
Δεν είναι ο ανταγωνισμός που κάνει το χάρτη μας να βελτιώνεται καθημερινά αλλά η αποδοχή του κόσμου που είναι το 80% της Ελληνικής αγοράς (Destinator, mio, ginius), αλλά και με τις πωλήσεις του χάρτης μας εκτός συνόρων μέσω ΤΑ (google maps, εργοστασιακά navigations, πακέτα με χάρτη Ευρώπης, κλπ.)
Ειδικότερα από τους χρήστες του igo αν περιμέναμε έσοδα θα είχαμε σταματήσει την επένδυση εδώ και καιρό!!!
Ελπίζω πως οι χρήστες που αγοράζουν τα προϊόντα μας και μας στηρίζουν, το φετινό καλοκαίρι θα απολαύσουν στο ginius έναν πολύ πιο φρέσκο χάρτη από το προηγούμενο με ουσιαστικές αναβαθμίσεις κι όχι με πρόχειρα φτιασιδώματα…
SharpSharp
02-06-09, 12:11
Κι εμείς τα ίδια ελπίζουμε. clap1
Προσωπικά δεν αμφιβάλω για την ποιότητα των χαρτών της GI αλλά καλύτερα οι αναβαθμίσεις να είχαν κάποια σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση. Δηλαδή από ένα χάρτη 2009.03 θα περίμενε κάποιος να έχει μια ενημέρωση δρόμων ας πούμε 2009.01. Και αυτό δυστυχώς δεν έχει γίνει.<o></o>
Και όλοι είχαμε συνηθίσει από την GI να το κάνει αυτό.<o></o>
Για ρίξτε μια μάτια στον χάρτης Navteq της 2009.03 ( στο Automapa & zorrogps) . Είναι (για μένα πάντα) ένα βήμα μπροστά. Έχει ακόμα και την μικρή Ράμπα εισόδου για τον Parking του γραφείου μου στον Πειραιά.<o></o>
ΥΓ. Το Ginius Driver το αγόρασα για την γυναίκα μου για την απλότητα του και μόνο και για πλοήγηση μέσα στην Αττική. Και ναι είναι πραγματικά κρίμα να μην περιέχεται η Εγνατία ένας από τους κυριότερους οδικούς άξονες. <o></o><o></o>respect1
Καλά όλοι το ginius για τις γυναίκες μας το αγοράσαμε....
Δεν πιστεύω να έβαλες στο αυτοκίνητό της το αυτοκόλητο FOLLOW ME..!lol3
To θέμα είναι φίλε μου Οδυσσέα ότι οι ανταγωνιστικοί χάρτες δεν έχουν κοστίσει ούτε το ένα 10ατο από το χάρτη της geointelligence κι αυτό σημαίνει τεράστια διαφορά στη ποιότητα.
Σχετικά με την Εγνατία που έχει γίνει καραμέλα, έχω να πω ότι η καταγραφή της δεν είναι ούτε μία βδομάδα δουλειάς και φυσικά την έχουμε καταγράψει εδώ και καιρό. Δε πρέπει να κρίνετε ένας χάρτης για το αν έχει έναν δρόμο, έστω κι αν είναι τόσο κύριος, όσο από τη συνολική ποιότητά του.
Δεν είναι ο ανταγωνισμός που κάνει το χάρτη μας να βελτιώνεται καθημερινά αλλά η αποδοχή του κόσμου που είναι το 80% της Ελληνικής αγοράς (Destinator, mio, ginius), αλλά και με τις πωλήσεις του χάρτης μας εκτός συνόρων μέσω ΤΑ (google maps, εργοστασιακά navigations, πακέτα με χάρτη Ευρώπης, κλπ.)
Ειδικότερα από τους χρήστες του igo αν περιμέναμε έσοδα θα είχαμε σταματήσει την επένδυση εδώ και καιρό!!!
Ελπίζω πως οι χρήστες που αγοράζουν τα προϊόντα μας και μας στηρίζουν, το φετινό καλοκαίρι θα απολαύσουν στο ginius έναν πολύ πιο φρέσκο χάρτη από το προηγούμενο με ουσιαστικές αναβαθμίσεις κι όχι με πρόχειρα φτιασιδώματα…
Nίκο κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο χάρτης σας είναι πάρα πολύ καλός,
ο καλύτερος θα έλεγα για τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Εξάλλου μ' αυτόν τον χάρτη μάθαμε τι θα πει δορυφορική πλοήγηση στην Ελλάδα.
Δεν φταίω εγώ όμως που έχουμε εξοχικό και στην παραλία Οφρυνίου (Τούζλα για τους ντόπιους).
Και η έξοδος από την εγνατία οδό είναι στο καινούριο κομμάτι που παραδώθηκε στις 16 Ιανουαρίου.
Το κομμάτι είναι 41 χιλιόμετρα από τον Στρυμώνα μέχρι τον Αγιο Αντρέα.
Για σας τους Αθηναίους που δεν ξέρετε, η οδήγηση στην εγνατία είναι απόλαυση
καθώς υπάρχει συνεχή εναλλαγή τούνελ με αερογέφυρες.
Αυτή την απόλαυση λοιπόν θέλουμε να την βλέπουμε και στα GPS μηχανάκια μας.bigsmile
Οσο για την συνεργασία με την teleatlas
(σου μιλάω σαν φίλος)
να ξέρεις πως δυσφημεί τ' όνομα της εταιρίας σας.
Και πραγματικά δεν αξίζετε κάτι τέτοιο.
Ξανακοιτάξτε το θέμα, φταίει το compile, το conversion, φταίει κάτι άλλο, δεν ξέρω...
Καλά όλοι το ginius για τις γυναίκες μας το αγοράσαμε....
Δεν πιστεύω να έβαλες στο αυτοκίνητό της το αυτοκόλητο FOLLOW ME..!lol3
clap1
Οχι!!!!!! Απλα Genius Drivergrin1
Αυτό είναι το καλύτερο και για εμάς και για εσάς the best1
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.