PDA

Επιστροφή στο Forum : Ταχύτητα εκτέλεσης (μετακίνηση & ZoomIn/Out χάρτη)

ipapagi
01-08-05, 16:11
Σε όλες τις πόλεις καθώς και σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο όταν δουλέυω σε zoom 50m και μετακινώ το χάρτη ή κάνω zoom in/out αυτό γίνεται χωρίς αισθητή καθυστέρηση. Όταν βάζω το χάρτη της Αθήνας οι ίδιες ενέργειες γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση (3-4 sec) (σε zoom 50-100m). Το πρόβλημα λύνεται όταν βάζω χάρτη της Αττικής (που έχω κάνει αποκοπή) και έχει μέγεθος 8,5ΜΒ αντί 11,7ΜΒ του ολόκληρου (GreeceG). Χρησιμοποιώ το Acer n30.

Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να μην παρουσιάζεται αυτή η καθυστέρηση όταν χρησιμοποιώ ολόκληρο το χάρτη; :?:

Υ.Γ.: Οι ταχύτητες είναι ίδιες είτε το τρέχω από την main memory είτε από την SD.

zeppelin
01-08-05, 16:50
Προσπάθησε να ελευθερώσεις χώρο στη κύρια μνήμη. Ενδεικτικά αναφέρω πως ένα PDA με 64 MB RAM έχοντας μόνο το Destinator φορτωμένο πρέπει να έχει συνολικά 50 ΜΒ ελεύθερο χώρο.
Επίσης κάνε συχνά soft reset

ipapagi
02-08-05, 16:35
Κάνω συχνά soft reset και πριν ξεκινήσω την εφαρμογή (destinator) έχω περίπου 32ΜΒ για τα προγράμματα. Αυτό συμβαίνει και όταν η μόνη εφαρμογή που βρίσκεται εγκατεστημένη στο Acer n30 είναι το destinator (και χωρίς το ελληνικό πληκτρολόγιο). Αφήνω περίπου 8ΜΒ για storage. Κάποια άλλη ιδέα;

Υ.Γ. Από τα 64 που αναφέρει η συσκευή ότι διαθέτει όταν τρέξεις το Memory αναφέρει ότι έχει συνολικά 55ΜΒ(!) για storage & programs.

zeppelin
02-08-05, 17:54
Τα 32 ΜΒ είναι αρκετά, δεν οφείλετε σε έλλειψη μνήμης

ipapagi
16-08-05, 16:00
zeppelin γνωρίζεις τι μπορεί να το προκαλεί; :?: Μήπως δεν έχει αρκετή ισχύ ο επεξεργαστής για να "σηκώσει" το D3;

Με το Destinator PN τι γίνεται, το n30 θα μπορεί να το "σηκώσει"; Τι γνωρίζεις;

zeppelin
16-08-05, 16:50
Το PN το σηκώνει μια χάρα, το έχω δοκιμάσει πρόσφατα. Είχα όμως την εντύπωση πως το ίδιο συμβαίνει και με το D3

ipapagi
17-08-05, 09:21
Από τις πολλές εγκαταστάσεις (και τα πολλά hard reset) έχω την εντύπωση πως σε μια απ' όλες το D3 έτρεχε χωρίς να "κρατάει". Το περίεργο είναι όταν έχω φορτώσει ολόκληρο το χάρτη και είμαι στην Αθήνα σε zoom 50-100m εκτός από το ότι τα βήματα των zoom αργούν να εμφανιστούν αργούν και όλα τα υπόλοιπα menus (δηλαδή σέρνεται!). Ο υπολογισμός της πορείας όμως δεν εμφανίζει διαφορά (ούτε και η πλοήγηση, το δοκίμασα πρόσφατα)!

Υπάρχουν άλλοι που έχουν το n30 ή το n35 (νομίζω ότι είναι το ίδιο εκτός από το ενσωματωμένο GPS - BT) που μπορούν να κάνουν αυτό το τεστ;

politis
17-08-05, 15:52
Eho to n35. Katevasa tin teleutea ekdosi tou dest & eho fortomenous tous teleuteous hartes tis elladas oloklirous (horis apokopi). Se litourgia shediasmou dromologisis, to zoom in & zoom out tou harti stin athina apo klimaka 10km se plires soom in, me tin mia, theli ligotero apo 1,5 sec. Idio hrono i & ligotero theli & gia endiameses klimakes pou dokimasa toso zoom in oso & zoom out. Eho metaferi to dest stin karta, opos eksigite se allo simio tou forum. Isos na ftei auto, alla & prin pou den to iha metaferi stin karta den thimame kapia idieteri kathisterisi. Na simiothi pos me OLA ta poi energopoiimena hriazete peripou 0,5 sec parapano. Eho 55MB mnimi & eleutheri gia ta programmata 33,53 meta apo s reset.

ipapagi
17-08-05, 16:03
Εννοείς ότι σέρνεις την μπάρα στα δεξιά με τη μία; Εγώ αυτό που χρησιμοποιώ είναι το κουμπί στα αριστερά που υπάρχει για up/down και οι ενδιάμεσες καταστάσεις του zoom αργούν να σχεδιαστούν. Τι γίνεται με την μετακίνηση (τουλάχιστον 2/3 της οθόνης) του χάρτη σε πλήρη zoom (50m); Χρησιμοποίησέ το σε περιοχή που έχει υψηλή πυκνότητα δρόμων στην Αθήνα (όχι πάρκα κ.α.).

politis
09-01-06, 20:16
Lipon, ta parakato eginan se litourgia shediasmou dromologisis & ohi ploigisis (isos auto na pezi kapio rolo alla de skopeuo na kano ta idia piramata alles 2 fores se litoutgia ploigisis mia me sima & tin alli horis sima) & me kanena poi energopoiimeno oute fisika ta simia pou eho vali ego. Lipo set up opos & sto proigoumeno post.
1)Se plires zoom in stin platia omonias & stin diastaurosi kolokotroni me eolou, i metakinisi apo tin mia gonia tis othonis tou ekastote en logo simiou tou harti, sto diagonios apenanti, se kathe periptosi me kathe kateuthinsi & gonia ekinisis den kseperase to 1 sec. Aksiosimioto ine pos emfanistike diafora gia to idio simio, tin idia diagonio alla antitheti kateuthinsi. Tin metakinisi tin ekana me to penaki oso pio grigora mporousa
2)Kentrara tin omonia se plires soom in. Me to plaiono rodaki ekana zoom out (plires, 400 km...) & amesos zoom in (plires) (kratontas stathero to rodaki) o sinolikos hronos itan 58,6 sec.
Sinepos, an sta parapano piramata diapistosis idious hronous ( apoklisi mikroteri apo 10%) tote i prepi na apodehtis os anamenomeni gia tin ipologistiki ishi tou ppc sou, autes tis epidosis, i ehoume & oi 2 kapio provlima sto ppc mas ( i sto setarisma tou telos panton)