PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΕΖΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

sinapias
29-06-06, 21:49
Χρησιμοποιησα την πλοηγηση πεζου με το PN και εχω να παρατηρησω τα εξης
1.Δεν υπαρχουν φωνητικες οδηγιες
2.Δεν περιστρεφεται ο χαρτης
3.Δεν επαναπροσδιοριζει πορεια αν δεν ακολουθησεις την αρχικη
4.Δεν θα πρεπει να δουλευουν οι αλγοριθμοι και το στιγμα σου πολλες φορες ειναι εξω απο τον δρομο
Σε γενικες γραμμες το PN μου ηταν αχρηστο την ιδια βοηθεια που θα μου εδινε ενας χαρτης μου εδωσε και το PN
Μηπως προβλεπεται κατι?Θα ηθελα μια απαντηση απο τα παιδια της NGI που τοση βοηθεια μας προσφερουν
ευχαριστω

vasiliadis1
30-06-06, 09:55
για τα τρία πρώτα συμφωνώ απολύτως ,νομίζω πως κάποια στιγμή θα πρέπει να δοθεί σημασία και στην βελτίωση της πεζής πληήγησης.

manosrss
02-07-06, 23:32
Επίσης, οπως ισως θα εχετε παρατηρήσει η απόσταση για το σημείο πλοήγησης δεν ενημερώνεται κατά την πορεία αλλά μένει μόνο αυτή του αρχικού υπολογισμού. Μήπως υπάρχχει κάτι νεότερο για το πρόγραμμα σε πλοήγηση πεζού?

zeppelin
03-07-06, 11:41
Δυστυχώς όχι

maximi01
03-07-06, 17:54
Οι ταχύτητα μετακίνησης του πεζού δεν επιτρέπουν ασφαλή διαχείριση των 1,2. Όσο για το στίγμα σωστά το βγάζει εκτός δρόμου. Όταν είσαι πεζός και διασχίζεις πάρκα, μεγάλους πεζόδρομους ή πολύ φαρδιά πεζοδρόμια θα ήταν άκρως παραπλανητικό να κλειδώνει το στίγμα επάνω στον πλησιέστερο δρόμο. Εμένα τουλάχιστον θα με αποπροσανατόλιζε πάρα πολύ.

sinapias
04-07-06, 08:22
δεν αναφερομαι σε παρκα κλπ.ειμαι γνωστης και χρηστης marine gps πολλα χρονια και γνωριζω την λειτουργια του συστηματος.αναφερθηκα στο επαρχιακο δυκτιο και περασα με αμαξι απο τον ιδιο δρομο με λειτουργια πεζου και λειτουργια οχηματος.ισως η χαρτογραφηση να μην ειναι ακριβης και επειδη δεν κλειδωνει στο δρομο με την λειτουργια πεζου να μου δινει το πραγματικο στιγμα.
με τον επαναπροσδιορισμο πορειας τι γινεται δεν λειτουργει για τον πεζο

zeppelin
04-07-06, 11:59
Κατά τη πεζοπόρο κίνηση έχεις την ευχέρεια να κάνεις όλα αυτά (επαναπροσδιορισμό διαδρομής, περιστροφή χάρτη, zoom in - zomm out, κλπ). Ίσως θα ήταν και λίγο κωμικό να περπατάς σε ένα δρόμο και να ακούς στρίψε αριστερά, στρίψε δεξιά.

Σχετικά με τις διαφορές με έντυπους χάρτες πόλεων:
Στις περιοχές που τα συνεργεία μας έχουν κάνει επιτόπια καταγραφή, ο χάρτης μας είναι πιο ενημερωμένος από οποιδήποτε έντυπο χάρτη κυκλοφορεί στο εμπόριο (υπάρχουν μέχρι και πεζόδρομοι με μισό μέτρο πλάτος). Επίσης το να έχεις όλες αυτές τις πόλεις χωρίς να χρειάζεσαι να κουβαλάς 20 τόμους είναι κάτι κι αυτό. Τέλος το ότι δε χρειάζεται να εντοπίσεις τη περιοχή που βρίσκεσαι, αλλά αυτό γίνεται αυτόματα με το GPS συνεχώς νομίζω ότι είναι επίσης μια σημαντική διαφορά.

sinapias
04-07-06, 13:44
Φιλε zeppelin κανεις δεν αμφισβητει την τεραστια προσφορα της NGI καθως και την βοηθεια που μας προσφερεται και την αμεση επιλυση των προβληματων μολις σας καλεσουμε τηλεφωνικως.
Οσον αφορα την πεζη πλοηγηση σαφως και εξυπηρετει οπως ειναι διοτι διαφορετικα θα χρειαζοσουν τομους οδηγων.
Απλα επισημανση των λειτουργιων που δεν υπαρχουν εκανα
Οσο για τις φωνητικες οδηγιες σαφως δεν ειναι απαραιτητες και αν υπηρχαν για καποιον που δεν τις θελει τις απενεργοποιει,οσο για την περιστροφη του χαρτη και τον αυτοματο επαναπροσδιορισμο πορειας μας αρκει οπως ειναι θα ηταν πιο ευχρηστο ομως αν λειτουργουσαν
Τελος συγχαρητηρια για την προσπαθεια σας ,σε επομενη αναβαθμιση προσεξετε λιγο τα νησια .

maximi01
04-07-06, 16:07
δεν αναφερομαι σε παρκα κλπ.ειμαι γνωστης και χρηστης marine gps πολλα χρονια και γνωριζω την λειτουργια του συστηματος.αναφερθηκα στο επαρχιακο δυκτιο και περασα με αμαξι απο τον ιδιο δρομο με λειτουργια πεζου και λειτουργια οχηματος.ισως η χαρτογραφηση να μην ειναι ακριβης και επειδη δεν κλειδωνει στο δρομο με την λειτουργια πεζου να μου δινει το πραγματικο στιγμα.
με τον επαναπροσδιορισμο πορειας τι γινεται δεν λειτουργει για τον πεζο

Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η γεωδαιτική ακρίβεια της χαρτογράφησης μας είναι σαφώς μεγαλύτερη από την ακρίβεια των GPS που διαθέτουν οι συσκευές πλοήγησης. Στο επαρχιακό δίκτυο για παράδειγμα, η ακρίβεια των χαρτών μας είναι της τάξης των 2 έως 5 μέτρων ενώ η απόκλιση του GPS μπορεί να είναι μεγαλύτερη ακόμη και από τα 15 μέτρα. Επομένως η απόκλιση που «διαβάζεις» ως «πεζός» οφείλεται κατά κύριο λόγο στο GPS.

kallis99
13-07-06, 01:15
Να προσθέσω στο θέμα αυτό, ότι θα ήταν χρήσιμο για έναν ποδηλάτη να ακούει φωνητικές εντολές με hands-free την ώρα που οδηγεί, έχοντας στην χάραξη της πορείας του, ιδιότητες και πεζού και "εποχούμενου"

Οπότε θα βοηθούσε να ακούγονταν οι φωνητικές εντολές και στην πλοήγηση του "πεζού"

Κ.Ι.Σ.