Επιστροφή στο Forum : Καταχώρηση σημείων - βοήθεια !!!
παιδια θα ήθελα να καταχωρήσω στον χάρτη τα καταστήματα αλλά και τους πελάτες της εταιρίας που δουλευω. σε τι τύπου αρχείου θα πρέπει να καταχωριθούν τα γεωγραφικά μήκη και πλατή των καταστημάτων και τι μορφή θα πρέπει να έχει το icon που θα φτιάξω για να μου το εμφανίζει στον χάρτη ;
υπάρχει κάποιο υπόδειγμα ;
θέλω να το κάνω όπως με τα speed cameras. δηλαδή ένα αρχείο (.dat) που να έχει τα καταστήματα και τους πελάτες και άλλο ένα που να έχει το icon.
ευχαριστώ.
παιδια θα ήθελα να καταχωρήσω στον χάρτη τα καταστήματα αλλά και τους πελάτες της εταιρίας που δουλευω. σε τι τύπου αρχείου θα πρέπει να καταχωριθούν τα γεωγραφικά μήκη και πλατή των καταστημάτων και τι μορφή θα πρέπει να έχει το icon που θα φτιάξω για να μου το εμφανίζει στον χάρτη ;
υπάρχει κάποιο υπόδειγμα ;
θέλω να το κάνω όπως με τα speed cameras. δηλαδή ένα αρχείο (.dat) που να έχει τα καταστήματα και τους πελάτες και άλλο ένα που να έχει το icon.
ευχαριστώ.
Σου έστειλα csv με τα speedcams, μπορείς να το τροποποιήσεις με το πελατολόγιο σου. :wink:
Το πλήρες format μιας εγγραφής στο προς εισαγωγή αρχείο είναι:
Όνομα σημείου,Σχόλιο για το σημείο,Long,Lat,TK,Δήμος,Οδός,Αρ θμός
Δες κι εδώ: http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=638
σε ευχαριστώ πολύ Μάκη. :D
Πως μπορώ να μετατρέψω αρχεία dat με POI σε svc ώστε να ώστε να μπορέσω να τα τροποποήσω και να δημιουργήσω ξεχωριστές κατηγορίες για κάποια σημεία ενδιαφέροντος τα οποία υπάρχουν όλα σε ένα dat αρχείο; Υπάρχει καποιο πρόγραμμα μετατροπής ή κάποιος τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο;
ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Για να μην ανοιγουμε πολλές υποκατηγορίες !!!
λοιπών. έφτιαξα το icon, και το dat αρχειο με ένα σημείο για αρχή (για να δω αν θα μου το βγάλει).
τα έκανα copy στα αγαπημένα και βλέπω το icon μέσα στο μενου αγαπημένων του destinator 6. το τσέκαρα αλλά όταν όμως πάω στον χάρτη το σημείο δεν το βλέπω... τι κάνω λάθος ;
λοιπών. έφτιαξα το icon, και το dat αρχειο με ένα σημείο για αρχή (για να δω αν θα μου το βγάλει).
τα έκανα copy στα αγαπημένα και βλέπω το icon μέσα στο μενου αγαπημένων του destinator 6. το τσέκαρα αλλά όταν όμως πάω στον χάρτη το σημείο δεν το βλέπω... τι κάνω λάθος ;
OXI icon alla BMP 20x20
ναι bmp είναι.. πρέπει να είναι 20 Χ 20 ?? γιατί έφτιαξα 20 Χ 15 παίζει ρόλο ;
ναι bmp είναι.. πρέπει να είναι 20 Χ 20 ?? γιατί έφτιαξα 20 Χ 15 παίζει ρόλο ;
Dokimase se 20x20 kai prosexe na exei to idio onoma me to dat sou kai na einai ME KEFALAIA GRAMMATA grammeno
έτσι είναι και δεν παίζει.. το έκανα και 20χ20 bmp... :(
μήπως κάνω κάτι λάθος στο CSV αρχείο ;;; οι συντεταγμένες μετά το κόμμα ακολουθούν 5 ή 6 ψηφία ;; και στα πρώτα πεδία το όνομα πρέπει να είναι κάτι συγκεκριμένο ;
http://img163.imageshack.us/img163/3282/untitled21gn.jpg
μήπως κάνω κάτι λάθος στο CSV αρχείο ;;; οι συντεταγμένες μετά το κόμμα ακολουθούν 5 ή 6 ψηφία ;; και στα πρώτα πεδία το όνομα πρέπει να είναι κάτι συγκεκριμένο ;
http://img163.imageshack.us/img163/3282/untitled21gn.jpg
Kapou edw h epistimi shkwnei ta xeria psila
Sthn kaliteri periptwsh xanaftiaxe to dat :shock:
και αυτό το έκανα και δεν... :(
και αυτό το έκανα και δεν... :(
Σου έστειλα email με csv που περιέχει το σημείο που αναφέρεις, το οποίο δοκίμασα και φαίνεται κανονικά.
Για να μπορείς να το δεις θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το μάτι αριστερά από την περιγραφή.
Μάκη δεν παίζει.. δεν ξέρω γιατί.. να ρωτήσω κάτι άλλο... γίνεται να μετατρέψουμε ένα αρχείο dat σε csv και να το ανοίξω για να δω πως είναι καταχωρημένα ;
Μάκη δεν παίζει.. δεν ξέρω γιατί.. να ρωτήσω κάτι άλλο... γίνεται να μετατρέψουμε ένα αρχείο dat σε csv και να το ανοίξω για να δω πως είναι καταχωρημένα ;
Απάντησα στο mail σου γιατί δεν παίζει.... :wink:
Αν και το έχω ψάξει, δεν βρήκα τρόπο να μετατρέψω τα dat σε csv.
εντάξει την βρήκα την άκρη... :wink: thanks.
trikalos_1977
22-10-06, 00:19
Θέλω αν μπορεί κάποιος να μου πει τι πρέπει να περιέχει το αρχείο csv , αν ξερώ την επωνυμία του καταστήματος , οδό και αριθμό και αν γίνεται και τηλέφωνο ? ευχαριστώ
Δεν ψάχνεις στο forum, δεν ψάχνεις :wink: :wink:
zeppelin έγραψε:
Αν θέλουμε να εισάγουμε σημεία μόνο με συντεταγμένες μπορούμε να φτιάξουμε ένα αρχείο csv, ως εξής:
Όνομα σημείου, Σχόλιο για το σημείο, Long, Lat, , , , ,
Για παράδειγμα φτιάχνουμε το αρχείο π.χ. Από Εισαγωγή.csv με το παρακάτω περιεχόμενο:
Ngi,NAMA Geoinformatics,23.76048,38.00099,,,,,
το σώζουμε και το ανοίγουμε από το Favorites importer της κονσόλας εγκατάστασης του Destinator. Το όνομα του αρχείου μας (Από Εισαγωγή.csv) αποτελεί την εξ’ ορισμού ονομασία μιας νέας κατηγορίας που δημιουργείται στα Αγαπημένα. Τα στοιχεία της κατηγορίας «Από Εισαγωγή» θα είναι οι εγγραφές του αρχείου Από Εισαγωγή.csv
Αν θέλουμε τώρα να εισάγουμε ένα σημείο με τη διεύθυνσή του (αφού δεν ξέρουμε τις συντεταγμένες του σημείου) φτιάχνουμε ένα αρχείο π.χ. Από Εισαγωγή1.csv με το παρακάτω περιεχόμενο:
NGi, NAMA Geoinformatics,,,11524,Αθηνα,Περρικου Κων.,32
Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Το πλήρες format μιας εγγραφής στο προς εισαγωγή αρχείο είναι:
Όνομα σημείου,Σχόλιο για το σημείο,Long,Lat,TK,Δήμος,Οδός,Αρ θμός
Εγώ απλά να σου υπενθυμίσω ότι
Longitude (γεωγραφικό μήκος - λ) είναι οι τιμές κοντά στο 20 (για την Ελλάδα) και
Latitude (γεωγρ. πλάτος, φ) οι τιμές κοντά στο 40 (για την Ελλάδα)
Έτσι το σημείο θα το περάσεις π.χ.
23.80411,38.0084
και όχι
38.0084,23.80411
γιατί θα βγείς σε άλλο σημείο της υδρογείου μακριά από Ελλάδα και φυσικά έξω από το χάρτη της Ngi!!!
Όσο για το τηλέφωνο το βάζεις στο πεδίο του σχολίου.
Θέλω αν μπορεί κάποιος να μου πει τι πρέπει να περιέχει το αρχείο csv , αν ξερώ την επωνυμία του καταστήματος , οδό και αριθμό και αν γίνεται και τηλέφωνο ? ευχαριστώ
Έχεις mail Wink
Δες και αυτό: http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=15184#15184
Εγώ απλά να σου υπενθυμίσω ότι
Longitude (γεωγραφικό μήκος - λ) είναι οι τιμές κοντά στο 20 (για την Ελλάδα) και
Latitude (γεωγρ. πλάτος, φ) οι τιμές κοντά στο 40 (για την Ελλάδα)
Έτσι το σημείο θα το περάσεις π.χ.
23.80411,38.0084
και όχι
38.0084,23.80411
γιατί θα βγείς σε άλλο σημείο της υδρογείου μακριά από Ελλάδα και φυσικά έξω από το χάρτη της Ngi!!!
Όσο για το τηλέφωνο το βάζεις στο πεδίο του σχολίου.
Σωστότατος ο φίλος Χάρης.... :wink: στην περίπτωση που ο φίλος trikalos_1977 θέλει να προσθέσει σημεία με συντεταγμένες... :wink:
trikalos_1977
26-10-06, 22:31
Παιδιά πήρα το cd του D3 και μπόρεσα και καταχώρισα σημεία με της διεύθυνσης. Να στε καλά και ευχαριστώ για της πληροφορίες.
Συγνωμη αν εχει ξανα αναφερθει αλλα τουλαχιστον εγω δεν βρηκα κατι. Η ερωτηση μου αφορα το κατα ποσον υπαρχει η δυνατοτητα να περασω νεα σημεια ενδιαφεροντος (πχ ρανταρ, βενζιναδικα προς αποφυγη... στριπτιτζαδικα.. :roll: :lol: ) στο Tibo A1000, γιατι εγω τα μονα αρχεια που βλεπω στην SD καρτα ειναι τα: Mobile navigator , X-road και δεν μπορω να ακολουθησω την διαδικασια που περιγραφετε στις οδηγιες εισαγωγης αρχειου για destinator.
Ευχαριστω εκ των προτερων και συγχαρητηρια για το πολυ χρησιμο φορουμ!
Ισχύουν τα ίδια απλά ακολούθησε τα παρακάτω path:
\X-road\Navigator\Common\Favorites
\X-road\Navigator\Common\Interface
^ Σε ευχαριστω πολυ.
Για να δουμε τωρα..
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.