PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή λογισμικού σε PNA ΜLS V743

FJ
05-12-08, 11:38
Χαιρετω απαντες. Επειδη τελευταια εχω αρχισει να ξενερωνω με το Destinator και αφου ειδα οτι και το 8 δεν ειναι τιποτε φοβερο, θα ηθελα να σας ρωτησω εαν μπορω στην συσκευη μου να βαλω αλλη εφαρμογη και πως.

Υ.Γ. Εαν δεν μπορω, θα στεναχωρηθω...

beagle
05-12-08, 14:36
Μέχρι τώρα όλοι προσπαθούν να βάλουν destinator στη συσκευή τους που έχει άλλο λογισμικό.. Ο λόγος είναι η πληρότητα του ελληνικού χάρτη. Ο σωστός χάρτης σε πάει σωστά εκεί που θέλεις, όχι το ωραίο πρόγραμμα. Κάνε λίγο υπομονή να έρθουν οι ανακοινώσεις που ακούγονται και αν προκείψουν νέες συνεργασίες ίσως αλλάξουν πολλά.. Τα MLS πάντως είναι "εύκολα" στο να δεχτούν άλλες εφαρμογές πλοήγησης οπότε θα είναι εύκολη η αλλαγή λογισμικού. Ακόμα όμως δεν αξίζει.

FJ
05-12-08, 14:51
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου φιλε μου beagle. Αν δεν εμενες στην Αlaska θα ηθελα καποια στιγμη να τα πουμε και απο κοντα. Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω καθολου εμπειρια απο αλλα προγραμματα απλα διαβαζω εδω οτι καποια ειναι πολυ ανωτερα και πολυ πιο συγχρονα γενικα και για αυτο το λογο ρωταω τα παραπανω. Το θεμα λοιπον ειναι ο χαρτης... Το μονο που ηθελα να ξερω ειναι αν εχω δυνατοτητα μελλοντικα να αλλαξω προγραμμα. Ευχαριστω και παλι!

beagle
05-12-08, 15:06
Μακάρι να έμενα Αλάσκα, έχω κολλήσει όμως στην Αθήνα.. what1 Αν όμως θέλεις να τα πούμε από κοντά, την Τετάρτη έχουμε συνάντηση, μάζεψε τις απορίες σου και έλα. Ευκαιρία και για μονοήμερο ταξίδι.. ;) http://www.navimania.gr/showthread.php?t=8874&page=57 post #565

FJ
05-12-08, 15:10
Την Tεταρτη οπως και καθε Τεταρτη, εχω δρομολογιο με το φορτηγο. Καποια φορα που θα ανεβω Αθηνα για δουλειες ισως κανονισουμε να βρεθουμε και απο κοντα. Τα λεμε...

alexopoulos
06-01-09, 12:11
αν βαλεις τον σκορδιλη στο αυτοκινιτο καταστραφηκες κοιτα καλυτερα για χαρτες anavasi

scotty
06-01-09, 17:30
Φιλε μου το μηχανακι σου ειναι αψογο το εχω δουλεψει και μπορει να παρει και igo8 και Navigon 7 ,αυτα τα εχω δοκιμασει και δουλευουν μια χαρα , μπορει να ειναι καλυτερα σαν προγραμματα και να εχουν διαφορες αλλες ευκολιες ..αλλα αν δεν εχεις σωστη χαρτογραφηση τι να το κανεις??

GnFi
17-04-09, 09:32
Φιλε μου το μηχανακι σου ειναι αψογο το εχω δουλεψει και μπορει να παρει και igo8 και Navigon 7 ,αυτα τα εχω δοκιμασει και δουλευουν μια χαρα , μπορει να ειναι καλυτερα σαν προγραμματα και να εχουν διαφορες αλλες ευκολιες ..αλλα αν δεν εχεις σωστη χαρτογραφηση τι να το κανεις??

Μήπως μπορούμε να μάθουμε τον τρόπο που γίνεται αυτό?

Ενδιαφέρομαι να μπορώ να μπώ σε win περιβάλλον και να μπορώ να φορτώσω άλλο πρόγραμμα χάρτη που να μου επιτρέπει να βάλω στίγμα στην θάλασσα. Και μετά να με γυρνάει στην ξηρά.

Ευχαριστώ (sorry κιόλλας αλλά έχω φάει τον τόπο κομματάκι για αυτό)

peterant
17-04-09, 10:34
Τι ανάλυση οθόνης έχει η συσκευή και πως ονομάζεται η εσωτερική και η εξωτερική μνήμη?

GnFi
17-04-09, 19:57
Τι ανάλυση οθόνης έχει η συσκευή και πως ονομάζεται η εσωτερική και η εξωτερική μνήμη?

640x480

SDMMC η εξωτερική

MyFlashDisk η εξωτερικη (αυτή που έχει ένα φάκελο που λέγεται DestinatorApps μέσα και τίποτα άλλο).

Κατάφερα να βάλω το ultimatevistamenu αλλά το μόνο που παίζει μέχρι στιγμής είναι το 320χ240.

Αυτό που έχεις βγάλει εσύ για το 4800 (v1, v2 , v3) αντί να ξεκινάει μου ξεκινάει το destinator και το κουμπί ρυθμίσεις είναι νεκρό.

peterant
17-04-09, 21:59
Μπορείς να μου δώσεις την πλήρη διαδρομή από την οποία τρέχει το πρόγραμμα πλοήγησης πατώντας το μπουτόν ''Πλοήγηση''?

GnFi
18-04-09, 02:53
Μπορείς να μου δώσεις την πλήρη διαδρομή από την οποία τρέχει το πρόγραμμα πλοήγησης πατώντας το μπουτόν ''Πλοήγηση''?

Αν ρωτάς για το default τότε η απάντηση είναι SDMMC\Destinator.exe

Αν ρωτάς για το VistaUltimateMenu που μου δουλεύει (320χ240) τότε το Destinator μπαίνει στο φακελο SDMMC\Dest 7\Destinator\Destinator.exe

Σε 3 VistaUltimateMenu που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα (480x272 μάλλον) που τα έχουν ποστάρει παιδιά για άλλα μηχανήματα έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Πατώντας το Πλοήγηση ανοίγει κατευθείαν το Destinator. Αν στο φάκελο SDMMC\Dest 7 δεν βάλω το Destinator μου τότε απλά κάνει ένα ήχο μπιπ και τίποτα άλλο.
Το ίδιο ακριβώς κάνει και πατώντας το κουμπί ρυθμίσεις.

Ευχαριστώ.

Μάλιστα. Κοιτώντας καλύτερα είδα ότι το αρχείο που φτιάχνει τα 2 κουμπιά στην αρχική οθόνη είναι το SCHEMA.INI στο φάκελο \MyFlashDisk\DestinatorApps\DShell\Schema.

Τα 2 κουμπιά είναι (στο μαμα theme) [DestinatorBtn]
Rectangle=80,178,125,62
Unselected=d_unsel.bmp
Selected=d_sel.bmp
Pressed=d_press.bmp
CaptionRectangle=88,210,111,30
Caption=TxtDestinator
Font=FontDestinator
Color=0,0,0
Action=\MyFlashDisk\DestinatorApps\Destinator\Dest inator.exe

[SettingsBtn]
Rectangle=275,178,125,62
Unselected=s_unsel.bmp
Selected=s_sel.bmp
Pressed=s_pres.bmp
Caption=TxtSettings
CaptionRectangle=286,210,111,30
Font=FontSettings
Color=0,0,0
Action=\MyFlashDisk\DestinatorApps\DShell\DSetting .exe

Το περίεργο είναι πώς αφού αυτό το αρχείο κατευθύνει στο destinator που έχει μέσα στην MyFlashDisk εμένα ξεκινάει το Destinator που έχω στην SDMMC. Περίεργο.
Σύμφωνα με αυτό το αρχείο πάντως μπορώ να φτιάξω περισότερα κουμπιά στην αρχική οθόνη και να ξεκινάω απο εκεί ότι θέλώ χωρίς VistaUltimateMenu.

Θα ήθελα μια βοήθεια επάνω σε αυτό μιας και το μηχάνημα είναι για τον πατέρα μου και θα του είναι πολύ πιο εύκολο να έχει 3-4 κουμπιά για τα βασικά προγράμματα και όχι να μπαίνει στο χαώδες VistaUltimateMenu που ενώ εμένα μου αρέσει τρελά του πατέρα μου μόνο πονοκέφαλο θα του φέρει.

Ευχαριστώ.

Κατάφερα να δημιουργήσω ένα νέο κουμπί αλλάζοντας στο αρχείο αυτό τα παρακάτω

[General]
Description=Default schema for DShell
Language=Greek
Background=mainbk.bmp
DateTime=DateTime
Buttons=3 <-----από 2 'έγινε 3
Button 1=DestinatorBtn
Button 2=SettingsBtn
Button 3=RandomBtn <---- προστέθηκε αυτό
ButtonClick=click.wav

[RandomBtn] <--- το νέο κουμπί βέβαια δεν είναι στη σωστή θέση ακόμα ούτε έχει σωστό link αρχείου αλλά θα φτιαχτεί.
Rectangle=80,158,125,62
Unselected=d_unsel.bmp
Selected=d_sel.bmp
Pressed=d_press.bmp
CaptionRectangle=88,210,111,30
Caption=TxtDestinator
Font=FontDestinator
Color=0,0,0
Action=\MyFlashDisk\DestinatorApps\Destinator\Dest inator.exe

GnFi
18-04-09, 03:47
Υπάρχει περίπτωση να μάθω με ποιό αρχείο ξεκινάει το Vista Ultimate Menu?

Θα ήθελα να φτιάξω στην αρχική οθόνη ένα κουμπί για να ξεκινάει.

Σκοπός είναι να φτιαχτούν 6 κουμπιά.

Τα 2 που υπήρχαν απο τη μανα του δεν θα πειραχτούν εκτός απο το link του Destinator
1 Ακόμα για Media Player
1 Για Vista Ultimate Menu
Και 2 Ακόμα για άλλα προγράμματα πλοήγησης.

Έστι δεν μπερδεύεται ούτε ο πατέρας μου αλλά θα έχω και εγώ τα καλούδια του Vista Ultimate Menu.

Τα 6 κουμπιά είναι έτοιμα. Χρειάζονται ακόμα φωτογραφίες διαφορετικές και προγράμματα για να linkαριστούν.... και να μπεί και σωστό κείμενο μιας και τα έχω ονομάσει όλα RandomBtn1 εώς RandomBtn4.

Έχω βάλει μετάφραση σε ελληνικά και αγγλικά μόνο για παραπάνω γλώσσες μιας και δεν μου χρειάζονται δεν έκανα τίποτα.

Αν βολεύει κάποιον σε κάτι το αρχείο στη διάθεσή του.

Μάλιστα. Μόλις σκέφτηκα ότι μπορώ να φτιάξω και σελίδες με χρήση ενός ακόμα μικρότερου κουμπιού το οποίο θα λινκάρει σε ένα άλλο ίδιο αρχείο. έλεος. παπάδες κάνεις έτσι.

GnFi
18-04-09, 19:45
Μιας και το εχω παρει μονος να ποσταρω....:P

Τα VistaUltimateMenu που δεν έπεζαν ήταν επειδή στα .ini είχαν σαν path link που άρχιζε με /residentflash/......

To αντικατέστησα σε όλα τα αρχεία με /MyFlashDisk/..... και έφτιαξε.

Ερώτηση GAPI για αυτό το μηχάνημα χρειάζεται να βρώ ενημερωμένο?

Επεξεργαστή έχει ARM version 4 ARM920T 400Mhz
Ανάλυση 480x272pixels

Aν καταφέρω να δουλεύει σωστά στο μηχάνημα ποιον πρέπει να ρωτήσω για να το ανεβάσω εδώ?
Ευχαριστώ.

peterant
18-04-09, 21:32
-Θα βάλεις το Gapi σε Εmulation Mode
-Tελικά η συσκευή σου έχει ανάλυση 480Χ272 και όχι 640Χ480 που είπες στην αρχή....
-Μπορείς να το ανεβάσεις ελεύθερα...αρκεί να αναφέρεις τον δημιουργό του...lol2
-Στο έχω ετοιμάσει αλλά με μπέρδεψες (και με παίδεψες) με την ανάλυση που μου είπες...αν θες στο στέλνω να το δοκιμάσεις
-Αν θες να το συνδυάσεις με το Dshell να δώσεις εντολή να τρέχει το Destinator.exe (μπορείς να το μετονομάσεις σε ότι θέλεις)

GnFi
18-04-09, 22:11
-Θα βάλεις το Gapi σε Εmulation Mode
-Tελικά η συσκευή σου έχει ανάλυση 480Χ272 και όχι 640Χ480 που είπες στην αρχή....
-Μπορείς να το ανεβάσεις ελεύθερα...αρκεί να αναφέρεις τον δημιουργό του...lol2
-Στο έχω ετοιμάσει αλλά με μπέρδεψες (και με παίδεψες) με την ανάλυση που μου είπες...αν θες στο στέλνω να το δοκιμάσεις
-Αν θες να το συνδυάσεις με το Dshell να δώσεις εντολή να τρέχει το Destinator.exe (μπορείς να το μετονομάσεις σε ότι θέλεις)

αμαν ρε φιλε σορρυ πραγματικά...... ένοιωσα άσχημα τώρα...........

Πολύ ευχαρίστως να δοκιμάσω αυτό που έφτιαξες σίγουρα θα είναι καλύτερο.

σε emulation το GAPI δουλεύει και πάει σφαίρα (όχι ότι έχω καταλάβει τι στο καλό κάνει και πότε ενεργοποιείται). 53fps στο GAPIDraw Demo1 και 54 στο GAPIDraw Demo2

Πάντως το VistaUltimateMenu (απο αυτό κατάλαβα πως φτιάχνονται τα μενού) έχει τρομερά πολύ δουλειά επάνω του. Δεν ξέρω αν το εφτιαξες εσύ ή εσύ απλά το παραμετροποιείς για το κάθε μηχάνημα αλλά είτε έχεις κάνει το πρώτο είτε το δεύτερο /kudos ρε μαν.

Μου μένει να τελειώσω και το refurbish στο εξωτερικό μενού (να λινκάρω προγράμματα στα 4 κουμπιά και να τους βάλω εικονίδια) και μετά το ζόρι............
Αντε βρες πρόγραμμα που να μπορείς να βάλεις στίγμα στην θάλλασα και να δουλεύει στο μηχανάκι αυτό....

peterant
18-04-09, 22:27
Πάντως το VistaUltimateMenu (απο αυτό κατάλαβα πως φτιάχνονται τα μενού) έχει τρομερά πολύ δουλειά επάνω του. Δεν ξέρω αν το εφτιαξες εσύ ή εσύ απλά το παραμετροποιείς για το κάθε μηχάνημα αλλά είτε έχεις κάνει το πρώτο είτε το δεύτερο /kudos ρε μαν.

...Και τα δύο!
Καλή συνέχεια στο project!

Καλή Ανάσταση!!!

GnFi
19-04-09, 20:19
...Και τα δύο!
Καλή συνέχεια στο project!

Καλή Ανάσταση!!!

Χριστός Ανέση φίλε μου και ευχαριστώ για την βοήθεια.

Είμαι θα έλεγα καθόλα έτοιμος.

Το schema.ini είναι έτοιμο και παραθέτω τον φάκελο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να σβήσει κάποιος τον παλιό (αφού τον κάνει ένα backup πρώτα) και να βάλει αυτόν στην θέση του.
Κερδίζει έτσι 4 ακόμα κουμπιά (με νέο design :P) με έτοιμα τα λινκ τους.
Κουμπί 1: Ρυθμίσεις
Κουμπί 2: Destinator 7
Κουμπί 3: Vista Menu (δεν χώραγε όλο το όνομα σορρυ)
Κουμπί 4: MioMap
Κουμπί 5: Media Player (ο ίδιος που γίνεται χρήση και απο το Vista Ultimate Menu)
Κουμπί 6: iGo8

Για να δουλέψουν τα λινκ έχω κρατήσει το ίδιο structure με αυτό που γίνεται όταν βάζει κάποιος το Vista Ultimate Menu (το Destinator είναι στο SDMMC/Dest 7/Destinator/Destinator.exe) (/SDMMC/MioMap/Miomap.exe) (/SDMMC/iGo 8/igo8.exe)

Αλλαγές άλλες είναι το Logo στην επάνω αριστερά μεριά.

Have Fun και ότι είναι πείτε μου. Σε καμια ώρα θα σας έχω και το Vista Ultimate Menu

Ορίστε......http://www.megaupload.com/?d=8CLVOSUG

peterant
19-04-09, 23:27
Πολύ ωραία δουλειά...Μπράβο σου!!! clap1Περιμένουμε και το VistaMenu!the best1....Το έχεις τσεκάρει? δουλεύουν τα προγράμματα και όλα τα καλούδια?worry1

peterant
19-04-09, 23:34
Συγνώμη που ρωτάω...αλλά έτσι στατιστικά....και επειδή αναφέρεσαι στον πατέρα σου παραπάνω....Αυτός είναι ''κολλημένος'' με το Mio3.3????grin1

http://img183.imageshack.us/img183/9139/img1081.png (http://img183.imageshack.us/img183/9139/img1081.png)

GnFi
19-04-09, 23:56
Πολύ ωραία δουλειά...Μπράβο σου!!! clap1Περιμένουμε και το VistaMenu!the best1....Το έχεις τσεκάρει? δουλεύουν τα προγράμματα και όλα τα καλούδια?worry1

Δουλεύουν όλα μα όλα εκτός του του Resco photo ρε γμτ. ακόμα ψάχνω κάτι το ίδιο εύχρηστο να βάλω στην θέση του ή version που να δουλεύει.

Να ενημερώσω απλά ότι η έχω χρησιμοποιήσει το Vista Ultimate Menu για 4810BT από το οποίο έβγαλα τα κουμπιά για το bluetooth (το V743 δεν έχει) και τα ξανά έφτιαξα.

Το χειρότερο όμως από όλα είναι πως ενώ σαν βάση έχω χρησιμοποιήσει το version 3 του Vista Ultimate Menu έχω ξηλώσει όλα τα extra theme και έχω πειράξει τα .ini όπου και έχω βγάλει όλα τα link για theme.......

σόρρυ αλλά δεν είχα χώρο να δουλέψω στην κάρτα μνήμης και να δοκιμάσω.

Το Vista ultimate menu είναι λειτουργικότατο (εκτός του Resco Photo και του link του).
Απίστευτα γρήγορο το μηχανάκι (δεν το περίμενα πραγματικά)
Απίστευτα καλές εντυπώσεις ο music player με πάρα πολύ καλή ποιότητα ήχου να βγαίνει από το ηχείο.

Τρομερά όμορφο το Screen Saver ρε μαν.

Κάτι ακόμα. Το Wolf NCU (ταχύμετρο) δυστηχώς δεν δείχνει ικανό να μιλήσει με το GPS μιας και ο δέκτης μου μιλάει στο Port1 speed 115200 ενώ στις ρυθμίσεις του Wolf NCU μπορώ να το πάω μέχρι τα 38400

ΑΑΑΑ το Navi Player υπάρχει τρόπος το πράσινο κουμπι που βγαίνει όταν το κάνεις minimize να το κάνεις να βγαίνει λίγο ποιο κάτω? Παίφτει το άτιμο μπροστά απο X προγραμμάτων

peterant
20-04-09, 00:46
-Κατέβασε αυτό (http://rapidshare.com/files/223359515/WolfNCU.exe) και αντικατέστησε το WolfNCU.exe που υπάρχει στον φάκελο VistaUltimateSpeed....Δοκίμασε και πες μου...

-Θα πατήσεις στον ΝaviPlayer το λογότυπο Speaker (Πάνω ψηλά στην μέση) και θα σου εμφανίσει το πλαίσιο των ρυθμίσεων...
-Θα πας Options/Options και στο πλαίσιο διαλόγου που θα σου εμφανίσει θα τικάρεις το ''Μinimize to Hide''

http://img183.imageshack.us/img183/3069/display1r.png (http://img183.imageshack.us/img183/3069/display1r.png)

-Τώρα θα συμβαίνει το εξής:
Αφού επιλέξεις τα τραγούδια που θες ή μιά playlist, πατάς στο ηχείο πάνω δεξιά και ο player απλά ''εξαφανίζεται'', αλλά συνεχίζεται κανονικά η αναπαραγωγή μουσικής!!!!
-Για να τον εμφανίσεις πάλι και να τον κλείσης άν θέλεις, απλά πατάς το εικονίδιο Μp3Player από την σελίδα του μενού ''Ψυχαγωγία''
-Πρόκειται γαι ένα KATAΠΛΗΚΤΙΚΟ πρόγραμμα με απίστευτες δυνατότητες!!!!!! bigsmile

GnFi
20-04-09, 00:49
Συγνώμη που ρωτάω...αλλά έτσι στατιστικά....και επειδή αναφέρεσαι στον πατέρα σου παραπάνω....Αυτός είναι ''κολλημένος'' με το Mio3.3????grin1

http://img183.imageshack.us/img183/9139/img1081.png (http://img183.imageshack.us/img183/9139/img1081.png)

Χε χε. Ακόμα ψάχνομαι να δώ τι πρόγραμμα θα του βάλω που να μπορεί να βάλει στίγμα στην θάλασσα και να τον πάει μέχρι εκεί και πίσω στην ακτή και πάλι.

Στο Destinator αυτό δεν γίνεται μιας και δεν σε αφήνει να πατήσεις στο νερό.
Τα Link είναι εντελώς εγκυκλοπαιδικά μιας και τα άλλα προγράμματα δεν τα έχω δει ποτέ και δεν ξέρω τι κάνουν.

Ξέχασα να πώ ότι στο φάκελο του schema έχω βάλει τα .psd απο τα κουμπιά που έφτιαξα για να μπορεί ο καθένας να βάλει ότι εικονίδιο θέλει εύκολα.

GnFi
20-04-09, 00:58
-Κατέβασε αυτό (http://rapidshare.com/files/223359515/WolfNCU.exe) και αντικατέστησε το WolfNCU.exe που υπάρχει στον φάκελο VistaUltimateSpeed....Δοκίμασε και πες μου...

-Θα πατήσεις στον ΝaviPlayer το λογότυπο Speaker (Πάνω ψηλά στην μέση) και θα σου εμφανίσει το πλαίσιο των ρυθμίσεων...
-Θα πας Options/Options και στο πλαίσιο διαλόγου που θα σου εμφανίσει θα τικάρεις το ''Μinimize to Hide''

http://img183.imageshack.us/img183/3069/display1r.png (http://img183.imageshack.us/img183/3069/display1r.png)

-Τώρα θα συμβαίνει το εξής:
Αφού επιλέξεις τα τραγούδια που θες ή μιά playlist, πατάς στο ηχείο πάνω δεξιά και ο player απλά ''εξαφανίζεται'', αλλά συνεχίζεται κανονικά η αναπαραγωγή μουσικής!!!!
-Για να τον εμφανίσεις πάλι και να τον κλείσης άν θέλεις, απλά πατάς το εικονίδιο Μp3Player από την σελίδα του μενού ''Ψυχαγωγία''
-Πρόκειται για ένα KATAΠΛΗΚΤΙΚΟ πρόγραμμα με απίστευτες δυνατότητες!!!!!! bigsmile

Λοιπόν με τη σειρά :D.
Πραγματικά ευχαριστώ για όλα
Το WolfNCU.exe που μου έστειλες πάει μέχρι 19600 :P ακόμα χειρότερα χεχε.
Το NaviPlayer είναι πραγματικά απίστευτο. Ζωντάνεψε το μηχάνημα και τώρα ο πατέρας μου θέλει να του βάλω κρητική μουσική μέσα :P. Αν καταφέρω να βρώ χάρτη να έχει στο ψάρεμα.....πάει τον χάσαμε

peterant
20-04-09, 00:58
-Για το RescoPhoto δοκίμασε να βάλεις μέσα μερικά από τα .dll που περιέχονται στον φάκελο του Resco Explorer ...κάνε δοκιμές ...θα δουλέψει....

GnFi
20-04-09, 04:06
-Για το RescoPhoto δοκίμασε να βάλεις μέσα μερικά από τα .dll που περιέχονται στον φάκελο του Resco Explorer ...κάνε δοκιμές ...θα δουλέψει....

Με την καμια. Τεσπα σαν λύση για εύκολο photo viewer πρόγραμμα έβαλα το imageviewer των windows

Το θέμα με το προγραμμα για θάλασσα μάλλον έχει λύση στα μάτια της Garmin. Έλα όμως που για να ξεκινήσει το πρόγραμμα πρέπει πρώτα να έχω δει το taskbar των windows.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινάω το Vista ultimate Menu απο εκεί τα Windows μετά να τα μικραίνω ώστε η μπάρα τους να μην μένει ανοιχτή κατα την διάρκεια που τρεχει το πρόγραμμα.

Άρα πρέπει να βρώ τρόπο ή να φτιάξει αυτό ή να ανοίγει πρώτα τα windows μετά να τα μικραίνει να μην φαίνονται και μετά να τρέχει το πρόγραμμα.

Γνωρίζεις κάποιο τρόπο να το κάνει αυτό με το πάτημα ενός κουμπιού?

κατι με then και τέτοια? Ρε γμτ δεν έχω καμία σχέση με τέτοια.

Λέω τώρα......με ένα batch file με συνεχόμενες εντολές run δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό?
Πρώτα να τρέχει αυτό "Windows\Explorer.exe"
Μετά αυτό \SDMMC\Programs\TaskbarHide.exe
και τέλος να τρέχει το garmin

Βέβαια έτσι ίσως όταν κλείσω το garmin να έχω το desktop των windows χωρίς μπάρα και να πρέπει να κάνω reset αλλά είναι ότι καλύτερο μπορώ να σκεφτώ.

Τα windows ce 4.2 υποστιρίζουν batch files?

GnFi
20-04-09, 08:14
Vista Ultimate menu V743 by Peterant

Βασισμένο επάνω στο version 3.
Μόνο το Vista Ultimate Theme υπάρχει. Αν κάποιος θέλει και τα υπόλοιπα και δεν μπορεί νατα φτιάξει πολύ ευχαρίστως να του τα φτιάξω.

Δουλεύουν όλα εκτός από 2 προγράμματα Resco Explorer + Resco Photo Viewer

info υπάρχουν μέσα στα αρχεία (τα έχω πάρει από τα info του Peterant για το 4800BT και τα έχω φτιάξει ανάλογα της περίστασης)

Κατεβάστε τα 2 αρχεία βάλτε τα μαζί σε ένα σημείο και πατήστε επάνω στο πρώτο (self extract). Θα δημιουργηθεί ένας νέος φάκελος με όλα τα αρχεία και το info.

http://www.megaupload.com/?d=XFV55Y6R (http://www.megaupload.com/?d=XFV55Y6R)

Have Fun και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Peterant.

Το WolfNCU Θέλει απλά στα settings του GPS τις εξής ρυθμίσεις -
GPS Port - 1
GPS Speed - 4800 (γιατί το Destinator συνδέεται στα 115200 δεν ξέρω)
Sirf Mode - τικαρισμένο

Επειδή είναι πολύ πιθανό να έχω ξεχάσει κάποια ρύθμιση (αν δείτε το desktop μου μετά απο 2 μέρες που άρχισα με αυτό εδώ θα καταλάβετε) παρακαλώ να ενημερώσετε αν κάτι δεν είναι όπως θα έπρεπε

peterant
20-04-09, 11:53
Τσέκαρε το πρώτο link που δίνεις για Download....Έχει κατάληξη .exe, είναι γεμάτο με άσχετους φακέλους (Τutorials) και το Avast βγάζει μήνυμα συνέχεια για Trojan .......

Όλα εντάξει τώρα!!!!!<!-- / message -->

GnFi
20-04-09, 18:19
περίεργο εγω self extract archive ανέβασα και την υπηρεσία την χρησημοποιώ πολύ καιρό χωρίς προβλήματα

το ξαναανεβάζω σε rar τώρα.

Χμμμ περίεργο άλλαξε το .exe κατα την μεταφόρτωση? τεσπα θέλω κανα 40λεπτο ακόμα για να τελειώσει το upload

GnFi
20-04-09, 21:40
http://www.megaupload.com/?d=XFV55Y6R

Οριστε :D

beagle
20-04-09, 23:18
Μια χαρά είσαι τώρα the best1

peterant
20-04-09, 23:30
Όλα εντάξει τώρα....Το λίνκ στο παραπάνω post 27 διορθώθηκε...Μπορούν τώρα οι φίλοι να κατεβάζουν άνετα την τροποποίηση του VistaUltimateMenu για συσκευή V-743 δια χειρός GnFi !!!!!!
Eυχαριστούμε και εμείς για τον κόπο σου.....respect1

FJ
21-04-09, 15:20
Παιδια ευχαριστουμε και εμεις για ολη αυτη την προσπαθεια. Εχω κατεβασει το αρχειο, μπορειτε να μου πειτε τι ακριβως πρεπει να κανω και πως, προκειμενου να μην το διαλυσω και μεινω χωρις μηχανακι και θελω να τρεχω Αθήνες μετα να σας βρω να μου το φτιαξετε....? the best1

FJ
21-04-09, 15:47
Ούγκ! Σορρυ παιδια, τωρα που το αποσυμπιεσα ειδα το word με τις οδηγειες...respect1

GnFi
22-04-09, 01:26
Ούγκ! Σορρυ παιδια, τωρα που το αποσυμπιεσα ειδα το word με τις οδηγειες...respect1

Και βασικό μαν πριν κάνεις οτιδήποτε κάνε backup όλα τα αρχεία που έχει το δικό σου μηχάνημα στα σημεία που θα βάλεις αυτά που βρήκες εδώ.

Έτσι θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να το ξανακάνεις όπως πρίν.

Πραγματικά peterant δεν έκανα τίποτα εκτός του να αλλάξω κάποια link και να το δοκιμάσω.
Όλα τα εύσημα πάνε σε εσένα και τη δουλειά σου

Θα ανεβάσω και info για το πώς να αλλάξετε το κείμενο και τις εικόνες στα κουμπάκια για το μενού που ανέβασα (αυτό με τα 6 κουμπιά αντί των 2 στο αρχικό μενού).
Μάλλον αύριο σορρυ παίδες αλλά είμαι κομματάκι πτώμα.

GnFi
22-04-09, 01:34
Άλλες πληροφορίες επάνω σε πρόγραμμα για θάλασσα.

Το Garmin ενώ δείχνει να δουλεύει έχει αρκετά προβλήματα όπως:
Σέρνεται κανονικά...
Καταναλώνει πολύ μνήμη για να τρέξει (απο το iGo θα έλεγα και παραπάνω απο τη διπλάσια)
Πολλές φορές κλείνει το πρόγραμμα
Χάνει τις ρυθμίσεις συστηματικά (επιλογές γλώσσας, μενού, χάρτη). Όχι πάντα αλλά πολύ συχνά.

Πάντως GPS βρίσκει κανονικά :P.
Στα ελληνικά δεν κατάφερα να το κάνω να γράψει.

Προσπάθειες πλέων κάνω με το OZIExplorer. Αν Βέβαια βρώ χάρτες του κορινθιακού.....

GnFi
23-04-09, 11:45
Ορίστε λοιπόν. Ξαναανεβάζω την παραμετροποίηση της αρχικής σελίδας με τα 6 κουμπιά μόνο που αυτή τη φορά έχω βάλει και οδηγίες πώς να μπορέσει κάποιος να την πειράξει περισσότερο....

εν ολίγης να αλλάξει το κείμενο κάτω απο κάθε κουμπάκι.
Και να αλλάξει ότι γραφικό και εικόνα βλέπει στην αρχική οθόνη.
Μιας και ο φάκελος περιέχει τα .psd απο τα κουμπιά που έφτιαξα στο photoshop με όλα τους τα layer θα είναι παιχνιδάκι.

Καλή συνέχεια παιδες.

http://www.megaupload.com/?d=GYDAHG9U

peterant
23-04-09, 12:23
Πρώτος!!!clap1

peterant
23-04-09, 12:37
Πολύ καλή δουλεια ,μπράβο σου και πάλι.....Όσοι καταλαβαίνουν πόση δουλειά έχεις κάνει θα ενθουσιαστούν...ειδικά το Background είναι όλα τα λεφτά....και οι οδηγίες που δίνεις αναλυτικότατες...Τελικά για όλα χρειάζεται μία αφορμή...ένα έναυσμα...και όλα μπορούν να γίνουν....Σε ευχαριστούμε!respect1

FJ
10-07-09, 20:48
Κατι εχει γινει τελευταια και το μηχανημα μετα απο καποια δευτερολεπτα χαμηλωνει πολυ την φωτεινοτητα με αποτελεσμα σε ηλιοφανεια το δε ginius να μην το βλεπω καθολου, το δε destinator να το βλεπω αμυδρα. Δεν εχω το μενου μεσα ειναι με τα win. Επειδη βαριεμαι, μπορει καποιος να μου πει τι να κανω? Και εγω θα το κανω! the best1
Aληθεια, μπορω να βαλω νεοτερα παραθυρα, πχ 5.0 να παιζει και το TTS?

peterant
10-07-09, 21:31
Εφόσον δεν έχεις ξεκλειδώσει την συσκευή, μόνο από τις ρυθμίσεις του βασικού μενού μπορείς να κάνεις κάτι....αν οφείλεται σε κάποια ρύθμιση,αλλιώς υπάρχει πρόβλημα στην συσκευή...Μπορεί απλώς κάποια ρύθμιση που αφορά στην φωτεινότητα (Backlight) να έχει πειραχτεί (συνήθως υπάρχει ρύθμιση μετά από μερικά λεπτά να απενεργοποιείται η οθόνη,αλλα σε αυτή την περίπτωση θα σου έσβηνε τελείως η οθόνη...δεν θα έκανε αυτό που λες...Υπάρχει περίπτωση να έχει ρύθμιση για το επίπεδο του backLight...αν υπάρχει ορισέ το μερικές τιμές πιό πάνω....
Δυστυχώς δεν έχω την συσκευή σου για να σου πω τια ακριβώς πρέπει να κάνεις...περίμενε λίγο μήπως κάποιος άλλος φίλος ξέρει κάτι παραπάνω....
Οσον αφορά στην δεύτερη ερώτησή σου....Δεν γίνεται.....

FJ
10-07-09, 21:46
Ειναι ξεκλείδωτο. Βλεπω τα win αγγλικα και απλα δεν ξερω τι πρεπει να πειραξω...what1
Ουτε καταλαβα ποτε και πως εγινε αυτο, παλιοτερα επαιζε καμπανα...

peterant
10-07-09, 23:17
Πήγαινε στο Control panel των Windows της συσκευής και στις επιλογές του Backlight πρέπει να βλέπεις την παρακάτω εικόνα...Πρέπει να έχεις αυτές τις ρυθμίσεις που βλέπεις για να έχεις σωστή εικόνα.....
http://img291.imageshack.us/img291/662/nnnnn.png

-Από το Control Panel πάλι πας Display και στο μενού που θα εμφανισθεί επιλέγεις Backlight, και πρέπει να έχεις τις παρακάτω ρυθμίσεις

http://img40.imageshack.us/img40/719/bnbnbnb.png

Αν είναι κάποιο κουτάκι τικαρισμένο....να το ξετικάρεις.....

FJ
11-07-09, 09:40
Nαι! Στο κατω παραθυρο ηταν τικαρισμενο το 1 minute...Ολα ενταξει τωρα, ευχαριστω!
Πριν το ξεκλειδώσω υπηρχε μια επιλογη ρυθμισης φωτεινοτητας στο μενου της MLS, τωρα δεν την βρισκω. Η πανω περιπτωση που δειχνεις low-high δεν υπαρχει σε εμενα φοραω τα 4.2
Υποθετω παντως οτι τωρα θα εχει την μεγιστη φωτεινοτητα...Αλλα πως θα το ξερω σιγουρα? Οχι οτι δεν καλυπτομαι τωρα, αλλα ετσι ακαδημαϊκα ρωταω...

alexisgt
03-08-09, 17:31
Καλησπέρα!

Είναι έυκολο να μου πείτε ποιο Vista Ultimate Menu να περάσω
στο MLS V743 για να μπορέσω στη συνέχεια να περάσω iGO8 etc?

ευχαριστώ!

FJ
03-08-09, 17:43
Αυτο που ειναι στο ποστ 27 λιγο πιο πανω. Οταν το κατεβασεις μεσα θα βρεις αναλυτικες οδηγιες σε ενα αρχειο. Καλη δουλεια...bigsmile

alexisgt
03-08-09, 20:33
Όλα ok!

Είμαι πλέον με iGO8, χωρίς κανένα πρόβλημα!

Thanks!

alexisgt
05-08-09, 22:42
Δυστυχώς δεν το χάρηκα πολύ... crymore

Έκανα μια αλλαγή στο text του vista ultimate menu
ώστε να εμφανίζει το destinator 6 ως destinator 8 στο menu.
(αφού είχα περάσει επιτυχώς το dest 8, μ' έτρωγε να εμφανίζεται κ
σωστά στο menu... blink1)

στην ερώτηση αν θα αποθηκευτούν οι αλλαγές επέλεξα ναι.
εκείνη τη στιγμή κόλλησε το pc, δεν κουνιόταν mouse etc

απο τότε κάνοντας reboot το mls φορτώνει μόνο το wallpaper
του mls destinator χωρίς να εμφανίζει κανένα πλήκτρο κ επομένως
δε μπορώ να μπώ κ στο vista ultimate.

Πλέον δε μπορώ να το δω σαν συσκευή απο windows για να διορθώσω τυχόν λάθη..

Μπορούμε να το σώσουμε....???

έχω δοκιμάσει reset αλλά τίποτα... crymore

FJ
05-08-09, 23:20
Μια πρωτη σκεψη θα ηταν να τα κανεις παλι εγκατασταση ολα απο την αρχη. Αν δεν βαριεσαι...:smt024

alexisgt
06-08-09, 02:52
Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κάρτα (SDMMC)...
Ακόμα και χωρίς την κάρτα μέσα, γίνεται αυτό που περιγράφω...

Το κακό είναι οτι δεν το βλέπουν τα windows σαν συσκευή για
να μπορέσω να αλλάξω κάτι στο MyFlashDisk..

FJ
06-08-09, 10:03
Αν δεν το βλεπουν τα windows ξαναβαλε το activsync(αφου πρωτα το διαγραψεις) και να δοκιμαζεις να ανοιγεις πρωτα την συσκευη, και μετα να την συνδεεις με το καλωδιο στον υπολογιστη και θα την δει...

alexisgt
06-08-09, 21:58
Το αντικατέστησα σήμερα το πρωί με ένα NaviGT 435. bigsmile

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει αν ξέρει, για το πως
ξεκλειδώνει η συγκεκριμένη συσκευή?

GnFi
01-02-10, 11:34
Μιας και το μηχανάκι σε εμένα συνεχίζει και δουλεύει κανονικότατα και ασχολούμαι μαζί του....

Destinator 9 δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να βάλω μέσα σε δικό του φάκελο και υποχρεωτικά έχω πετάξει όλα τα αρχεία και τους φακέλους χύμα στην sdmmc.

Κατα τα άλλα το μηχανάκι για 3,5 χρόνια μετά όχι απλά έχει βγάλει τα λεφτά του αλλά έχει γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο δουλειάς για τον πατέρα μου, ο οποίος θα ήθελε πιστεύω να ευχαριστήσει ξανά με την σειρά του τον peterant για την όλη δουλειά του.

Πλέων απο το v743 ο πατέρας μου χρησιμοποιεί κανονικότατα τον music player (κρητική μουσική οεο :P), και 2 βασικά προγράμματα για πλοήγηση (IGO8 για την ευκολία αναζήτησης όταν γράφεις και Destinator 9 για τους χάρτες του). Έχει μάθει και παίζει και sodoku όσο είναι στην βάρκα λολ

Με πρόγραμμα για ναυσιπλοΐα δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω κάτι.

tsentidisf
01-03-10, 23:38
εχω και εγω το ΜLS V743.πως μπορω να το σπασω και να το κανω ετσι;
http://img183.imageshack.us/img183/9139/img1081.png

FJ
02-03-10, 13:44
http://www.navimania.gr/showpost.php?p=180410&postcount=37

tsentidisf
09-03-10, 17:48
γινετε να το κανω ετσι; http://www.navimania.gr/picture.php?albumid=37&pictureid=108

tsentidisf
09-03-10, 18:13
επειγον.τα αρχεια τα βαζουμε με το φακελο ή χυμα;what1
α και εβαλα το destinator χυμα και δεν μου το ανοιγει απο το εικονιδιο destinator 7 το ανοιγει απο το vistamenu

peterant
09-03-10, 18:33
Αν εννοείς το μενού από το post 27, βάζεις όλους τους φακέλους που περιέχονται στον φάκελο SDMMC που προέκυψε από την αποσυμπίεση του συμπιεσμένου αρχείου που κατέβασες, στην κάρτα σου όπως είναι:

1. Ανοίγουμε τον φάκελο SDMMC που κατεβάσαμε, επιλέγουμε όλα τα περιεχόμενά του και τα παίρνουμε (copy) και τα τοποθετούμε όπως
είναι στην αποσπώμενη μνήμη (SDMMC) της συσκευής

Τον φάκελο Destinator σύμφωνα με τις οδηγίες τον βάζεις μέσα στον φάκελο Dest7 στην κάρτα σου και στην θέση του στην εσωτερική μνήμη (My Flash Disk/DestinatorApps) τοποθετείς τον φάκελο Destinator που υπάρχει στον φάκελο MyflashDisk/DestinatorApps,του μενού που κατέβασες.

tsentidisf
09-03-10, 18:38
Αν εννοείς το μενού από το post 27, βάζεις όλους τους φακέλους που περιέχονται στον φάκελο SDMMC που προέκυψε από την αποσυμπίεση του συμπιεσμένου αρχείου που κατέβασες, στην κάρτα σου όπως είναι:

1. Ανοίγουμε τον φάκελο SDMMC που κατεβάσαμε, επιλέγουμε όλα τα περιεχόμενά του και τα παίρνουμε (copy) και τα τοποθετούμε όπως
είναι στην αποσπώμενη μνήμη (SDMMC) της συσκευής

λοιπον
κατεβασα το αρχειο που δειχνει τα πλεον εικονιδια ιγκο μιο και αλλα.
απο εκει και περα ειναι να κατεβασω και αλλα;
αν ναι μπορειτε να με γραψετε οδηγιες γιατι εχουμε και ταξιδι αυριο dizzy2

tsentidisf
09-03-10, 18:47
ακου αδερφε
εβαλα αυτο εδω http://www.navimania.gr/showpost.php?p=180410&postcount=37
δειχνει τα εικονιδια μπροστα
αλλα δεν ανοιγει
τα βαζω χυμα ή σε φακελο.
τεσπα θα βαλω αυτο με το βιστα
τωρα το κατεβαζω.πλιζ δωσε οδηγιες

peterant
09-03-10, 19:06
Αφού αντικαταστήσεις το ogiginal φάκελο Schema (κράτησε ένα αντίγραφο του στο pc σου,να το έχεις σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά), που βρίσκεται στην συσκευή σου στην διαδρομή : MyFlashDisk/DestinatorApps/Dshell, με τον τροποποιημένο φάκελο Schema που κατέβασες, βάλε και όλους τους φακέλους του VistaMenu στις θέσεις που προβλέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες παραπάνω και θα είσαι εντάξει.

tsentidisf
11-03-10, 16:48
στην αρχικη εχει τα εικονιδια του igo mio dest6 dest7 tomtomκαι κατι αλλα

πως μπορω να προσθεσω και εικονιδια automapa sygic genius spirit dest9 dest8 και navigon ;confused1

tsentidisf
11-03-10, 18:17
στην αρχικη εχει τα εικονιδια του igo mio dest6 dest7 tomtomκαι κατι αλλα

πως μπορω να προσθεσω και εικονιδια automapa sygic genius spirit dest9 dest8 και navigon ;confused1
γινετε τιποτα σε αυτην την περιπτωση;confused1

peterant
11-03-10, 19:43
Μέσα στα αρχεία που κατέβασες υπάρχουν οδηγίες από τον GnFi στο αρχείο Customize Boot Screen.txt, για την παραμετροποίηση και προσθήκη κουμπιών στο βασικό μενου της συσκευής.

GnFi
24-01-12, 15:01
μιας και το μηχανάκι ακόμα δουλεύει (αν είναι δυνατόν.....) και το file hosting δεν υπάρχει πια μετα τα SOPA και PIPA..... θα ξαναανεβάσω τα αρχεία για όποιον τα χρειάζεται.

Ξαναλέω οι οδηγίες είναι μέσα στα συμπιεσμένα σε μορφή .txt.

Απλά διαβάστε τις οδηγίες κυριολεκτικά νομίζω είναι βήμα βήμα.

garfieldakos
01-03-12, 18:46
μιας και το μηχανάκι ακόμα δουλεύει (αν είναι δυνατόν.....) και το file hosting δεν υπάρχει πια μετα τα SOPA και PIPA..... θα ξαναανεβάσω τα αρχεία για όποιον τα χρειάζεται.

Ξαναλέω οι οδηγίες είναι μέσα στα συμπιεσμένα σε μορφή .txt.

Απλά διαβάστε τις οδηγίες κυριολεκτικά νομίζω είναι βήμα βήμα.

Ναι τις θέλουμε !! the best1
Επεσε στα χέρια μου ενα νεκρά V-743 το οποίο ανέστησα έπειτα απο αλλαγή μπαταρίας και κόλλησης του on/off button !

Να ρωτήσω κάτι παιδιά,το gps πουλιόταν μαζί με κάρτα SD στην συσκευασία του ?
Ενω βλέπω τα μενού πατώντας στο κουμπί της πλοήγησης μου βγάζει μήνυμα οτι δεν βρίσκει το destinator.exe.
Θα ήθελα αρχικά να το έχω στην αρχική του κατάσταση και ύστερα να το hackeψω όπως ενα Vector που έχω.Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη !!!