Επιστροφή στο Forum : Περί GPS lag
http://img408.imageshack.us/img408/456/gpslagyi8.jpg (http://imageshack.us)
Σε πολλά ελληνικά φόρα καθώς και σε άλλα του εξωτερικού έχουν γίνει και συνεχίζονται αυτή την εποχή συζητήσεις σχετικά με το περίφημο GPS lag, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται. Τo πρόβλημα αποδίδεται στις τελευταίες συσκευές της HTC με υψηλή ανάλυση οθόνης και το chip της Qualcomm που φέρει το GPS.
Η συμπεριφορά που αποδίδεται και ορίζεται ως προβληματική φαίνεται καθαρά στην παραπάνω εικόνα και θα μπορούσα να πως πως πάνω από τα 5 μέτρα απόκλισης, στην πράξη ίσως αρχίσει να γίνεται προβληματική. Προσωπικά δεν έχω πειστεί ή δεν μπορώ να είμαι βέβαιος πως το παραπάνω πρόβλημα υπάρχει μόνο σε αυτές τις συσκευές, αφού θεωρώ πως το έχω δει και σε πολλές άλλες, δεν είναι έντονο σε αυτές που μας απασχολούν και έχω διαβάσει από πολλούς να περιγράφεται και για άλλες συσκευές της ίδιας ή άλλης εταιρίας, με διαφορετικά GPS και σε όλα τα προγράμματα πλοήγησης λιγότερο ή περισσότερο.
Το GPS στέλνει τη νέα μας θέση και τις σχετικές πληροφορίες στο λειτουργικό σύστημα και στο πρόγραμμα πλοήγησης κάθε ένα δευτερόλεπτο. Σε αυτό το χρονικό διάστημα και αναλόγως της ταχύτητας που κινούμαστε προφανώς έχει δημιουργηθεί ήδη μια απόκλιση της πραγματικής από την εικονική στην οθόνη μας θέση.
Αν λάβουμε υπ' όψιν και την διαφορετική συμπεριφορά κάθε συσκευής, πόσο μπορεί να πιέζεται εκείνη τη στιγμή, καθώς και πολλές άλλους παραμέτρους που μπορεί να επηρεάσουν τις ενδείξεις θέσης που έχουμε στη οθόνη σε σχέση με την πραγματική θέση μας πάνω στο δρόμο, κατανοούμε και που ακριβώς οφείλεται η σπαστή κίνηση του βέλους, σαν ελαφριά πηδηματάκια από θέση σε θέση (ανάλογα το πρόγραμμα περισσότερο ή λιγότερο εμφανές) αφού η πληροφορία ανανεώνεται κάθε δευτερόλεπτο.
Που θέλω να καταλήξω ; Νομίζω πως κακώς κάποιοι έχουν φορτώσει το πρόβλημα στο GPS των συσκευών αυτών, κάτι που εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί αν βάλετε το πρόγραμμα πλοήγησης σε κατάσταση πεζού, ώστε να μην διορθώνει τη θέση σας και να το παρακολουθήσετε στο δρόμο έχοντας σαφέστερη εικόνα ή με απλή καταγραφή των δεδομένων και μελέτη τους στο χάρτη για τους περισσότερο προχωρημένους.
Δεν ισχυρίζομαι πως δεν υπάρχει θέμα, αλλά πως το φαινόμενο είναι όσο παλιό είναι και τα GPS - προγράμματα πλοήγησης, εμφανίζεται σε πλήθος συσκευών κάθε μορφής, ακόμα και καλά PNA και ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός, το πρόγραμμα πλοήγησης, τη χρήση και τη συσκευή το παρατηρούμε λιγότερο ή περισσότερο έντονο.
Παρ όλα αυτά θέλω και τη δική σας γνώμη και εμπειρία στο θέμα, είτε είστε έμπειροι είτε όχι. Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες οι αναφορές από φίλους που έχουν την εμπειρία των τελευταίων συσκευών της HTC (Diamonf - Pro - HD) συγκριτικά με προηγούμενες (kaizer - polaris - 3600 - 3300), καθώς επίσης και συγκριτικά με GPS άλλων εταιριών. Επίσης καλό θα είναι να αναφέρετε και το πρόγραμμα ή τα προγράμματα πλοήγησης που χρησιμοποιείτε.
Προσοχή μόνο, εδώ δεν κάνουμε διαγωνισμό καλύτερου GPS, αλλά ψάχνουμε να βρούμε αν το πρόβλημα αυτό υπάρχει μόνο στις τελευταίες συσκευές της HTC όπου πιθανώς η υψηλότερη ανάλυση οθόνης επηρεάζει αρνητικά ή και σε πολλές άλλες.
Σχετικά άρθρα:
http://www.navimania.gr/articles/showentry.php?e=31&catid=6
http://www.navimania.gr/articles/showentry.php?e=34&catid=6
http://www.navimania.gr/articles/showentry.php?e=32&catid=6
Στην ψηφοφορία υπάρχει δυνατότητα πολλαπλής επιλογής.
Το gps απο μονο του , δηλαδη απο την αρχη της λειτουργειας του , εδινε και δινει μια αποκλιση( Selective Availability ) και αυτο διοτι το gps φτιαχτηκε για στρατιωτικους σκοπους. Αυτη η αποκλιση μπορει να αυξηθει απο διαφορους παραγοντες , τους οποιους θεωρω περιττο να αναλυσουμε.
Οι δεκτες gps απο την αλλη με διαφορες τεχνικες προσθουν να ελλατωσουν αυτη την αποκλιση . Αναλογα λοιπον το δεκτη και διαφορους αλλους παραγοντες , εχουμε λιγοτερη η περισσοτερη αποκλιση. Ετσι μεχρι να προλαβει ο δεκτης να κανει τους υπολογισμους του για να διορθωσει την αποκλιση , εμεις εχουμε ηδη μετακινηθει με αποτελεσμα να μας δειχνει λαθος θεση.
Το προβλημα αυτο το εχω δει σε πολλα "μηχανακια". Ισως στο HTC να φαινεται παραπανω , λογω καποιου κακου σχεδιαμου που εγινε. Ομως σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να λεμε οτι αυτο το φαινομενο δεν υπαρχει και σε αλλες συσκευες.
sisferas_sax
05-12-08, 01:34
αυτο που εχω να πω ειναι οτι με το cruise /destinator ειμουν πολυ ευχαριστημενος περισσοτερο και απο το χ500.τωρα με το diamond δεν μπορουσα να καταλαβω τι εφταιγε και ειχε σπασηματα/καθυστερηση στον επανηπολογησμο διαδρομης/διαφορα θεσης ,με τα παραπανω αρχιζω να βγαζω μια ακρη
Συμφωνώ στην σκοπιά που αντιμετωπίζεις το θέμα.
Καταρχήν, έχοντας στο sift star III παρελθόν (GLOFISH) άλλα και σήμερα (mio p360) ΛΕΩ οτι οι qualcomm παρουσιαάζουν αργή ανταπόκρηση σε απεικόνηση θέσης. (1-2 δευτερόλεπτα lag)
Νόμιζα οτι το χαμηλό σήμα τα προκαλεί αυτά, και η χαμυλή ευαισθησία γενικότερα. Αυτό είναι πάνω κάτω, η χαμηλή ποιότητα δέκτη GPS έχει και αργή ενημέρωση θέσης.
Σε sirtstar δεν έχω παρατηρήσει lag. Αυτά άρχισα να τα βλέπω όταν πήρα qualcomm
Kαι ο caldo το είπε οτι το ομνια προηγούνταν πάντα σε θέση του HD. E αυτό είναι το gps lag.
Εγώ προσωπικά δεν βλέπω βελτιωμένο το gps του HD παρά μόνο σε σχέση με το diamond.
Καλημέρα!Σε tibo που έχω το παρατήρησα(σε αρκετές συσκευές και διάφορα μοντέλα)στο destinator 6. Στο 7 σπάνια όπως και στο 5!
Εχω πιασει αρκετα gps ειδικοτερα σε υσκευες gps...Παντου μπορει να διμιουργηθει προβλημα αν η λυψη ειναι προβληματικη,ψηλα κτηρια,τουνελ επαναλμβομενα,μηδαμινη ταχυτητα...
Στα HTC ειχα παντα προβλημα ακομα και με καλη λυψη...3300-3600(ειδικα το πρωτο και το 3650)ητανε ψιλοχαλια...Παντα αφηναενα περιθωριομηπως εχει προβλημα η συσκευη μιας και τα επερνα απο γνωστους και παντα υπαρχει ο παραγοντας πεσιμο,χτυπημα κ.α
Θυμαμαι οταν πραμε το 3300 ενος φιλου και συγκριναμε μεσα απο το αμαξι του μια διδρομη με το NoviGPSPlot η κατασταση ητανε για γελια οταν ειχαμε μικρες ταχυτητες και πολλες στροφες...θυμαμαι ειχε παθει πλακα με το 701 μου και τι διαφορα του Parago που ειχε η συσκευη του με του dest που ειχε η δικια μου...
Το diamond οσο το δοκιμασα μου φανηκε ενα 3300 με χειροτερο σημα...Το pro και το HD δεν το δοκιμασα και ετσι δεν εχω αποψη...Ο Πανος εγραψε οτι του HD ειναι πολυ καλο αλλα δεν ξερω...Τα Εten αν και επασα μονο το Χ500 και Χ600 μου φανηκανε αψογα,μισο κλικ κατω απο το 701..Το 350-550 ειχανε μεγαλο lang αν και δεν τρωγανε κοληματα...360-560 -702 μια χαρα..Κατω απο τα ΕΤΕν αλλα καλα...Σιγουρα υπαρχει προβλημα αυξανεται και μειωνεται αναλογως την συσκευη...Στο 701 εχω προβλημα μονο απο μνημη,αν εχω μνημη ειναι ολα συνηθως καλα..
ακριβως αυτο το προβλημα εχω με το hd. ισως με αλλαγη rom να υπαρξει βελτιωση η καμια σχεση ?
Το gps απο μονο του , δηλαδη απο την αρχη της λειτουργειας του , εδινε και δινει μια αποκλιση( Selective Availability ) και αυτο διοτι το gps φτιαχτηκε για στρατιωτικους σκοπους. Αυτη η αποκλιση μπορει να αυξηθει απο διαφορους παραγοντες , τους οποιους θεωρω περιττο να αναλυσουμε.
Οι δεκτες gps απο την αλλη με διαφορες τεχνικες προσθουν να ελλατωσουν αυτη την αποκλιση . Αναλογα λοιπον το δεκτη και διαφορους αλλους παραγοντες , εχουμε λιγοτερη η περισσοτερη αποκλιση. Ετσι μεχρι να προλαβει ο δεκτης να κανει τους υπολογισμους του για να διορθωσει την αποκλιση , εμεις εχουμε ηδη μετακινηθει με αποτελεσμα να μας δειχνει λαθος θεση.
Το προβλημα αυτο το εχω δει σε πολλα "μηχανακια". Ισως στο HTC να φαινεται παραπανω , λογω καποιου κακου σχεδιαμου που εγινε. Ομως σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να λεμε οτι αυτο το φαινομενο δεν υπαρχει και σε αλλες συσκευες.
http://www.ngs.noaa.gov/FGCS/info/sans_SA/
http://geography.about.com/library/weekly/aa050400a.htm
dreamboxgr
07-12-08, 00:59
Η ακριβεια για εμπορικες εφαρμογες πλοηγησης ειναι εσκεμμενα υποβαθμισμενη περιπου στα 10 μετρα προκειμενου να μην μπορουν να χρησιμιποιηθουν για στρατιωτικους σκοπους. Το προνομιο αυτο της υψηλης ακριβειας το διατηρουν μονο οι ενοπλες δυναμεις των ΗΠΑ που ειναι αλλωστε οι διαχειριστες του δορυφορικου συστηματος.
http://www.ngs.noaa.gov/FGCS/info/sans_SA/
http://geography.about.com/library/weekly/aa050400a.htm
Ειναι αληθεια οτι εχει γινει αυτο , η πραξη ομως αλλα μας λεει. Τελευταια φορα που εκανα μετρησεις με επαγκελματικο gps το σφαλμα ηταν περιπου στα 5 μετρα.... Αρα οπως λεει και ο φιλος dreamboxgr σε εμπορικα gps το σφαλμα μπορει να ειναι και 10 μετρα... Οποτε καταλαβαινεις οτι οι Αμερικανοι μας κανουν οτι θελουν ακομα....
χρησιμοποιώ cruise και destinator και από τότε που αναβάθμισα σε v7.0.0.588.11 αλλά και με το skin του panosha(respect1 ) δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τώρα που σκέφτομαι να πάρω το HD με όλα αυτά που διαβάζω...αρχίζω να προβληματίζομαι!
Aν είσαι ευχαριστημένος με το σήμα του κρουζ, το HD θα σε υπερκαλύψει.grin1
dimitriossara
07-12-08, 16:16
Aν είσαι ευχαριστημένος με το σήμα του κρουζ, το HD θα σε υπερκαλύψει.grin1
Δεν νομίζω Οδυσσέα,μάλλον το αντίθετο...και δεν μιλάω για ισχύ σήματος που το HD είναι ότι καλύτερο σε HTC αλλά σε σταθερότητα σήματος και ευκολία στην κύληση του χάρτη..
Για μένα προσωπικά το cruise είναι ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου από θέμα πλοήγησης σε HTC
sisferas_sax
08-12-08, 00:04
Για μένα προσωπικά το cruise είναι ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου από θέμα πλοήγησης σε HTC
+1000
Ειναι αληθεια οτι εχει γινει αυτο , η πραξη ομως αλλα μας λεει. Τελευταια φορα που εκανα μετρησεις με επαγκελματικο gps το σφαλμα ηταν περιπου στα 5 μετρα.... Αρα οπως λεει και ο φιλος dreamboxgr σε εμπορικα gps το σφαλμα μπορει να ειναι και 10 μετρα... Οποτε καταλαβαινεις οτι οι Αμερικανοι μας κανουν οτι θελουν ακομα....
Ρίξτε μια ματιά εδώ : http://www.esa.int/esaNA/GGG63950NDC_egnos_0.html
και εδώ : http://www8.garmin.com/aboutGPS/waas.html
Να καταθεσω κι εγω την εμπειρια μου μια και ειμαι χρηστης htc τα τελευταια 2 χρονια. Μπορω να συγκρινω δυο συσκευες το P3600 και το diamond. Το πρωτο παρ'ολο με chip qualcomm οπως και το diamond, απιστευτο gps χωρις lag με οποιοδηποτε προγραμμα destinator, papago, igo ειτε αυθεντικο ειτε σπασμενο, εχω γυρισει την Μεγαλη Βρετανια, την Ιταλια και την Ισπανια χωρις κανενα μα κανενα προβλημα, χωρις κολληματα χασιματα ασταθεια στο στιγμα καθυστερηση στην θεση με μια λεξη εκπληκτικο.
Τωρα Diamond super duper χαρακτηριστικα gps ανυπαρκτο. Με τα ιδια προγραμματα απλα το pda σαν πλοηγος ειναι τουβλο χωρις καμια υπερβολη. Το στιγμα στο χαρτη δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα δειχνει αναλογα την περιπτωση απο 50-100 μετρα πισω αρα αχρηστο για πλοηγηση ειδικα μες στην πολη, σημα απελπιστικα χαμηλο, αν υπαρχουν ψηλα κτιρια γυρω σου (οχι οτι ειμαστε και Νεα Υορκη) κινδυνευεις να εχεις για πλοηγο το ενστικτο σου.
Δεν ειμαι ο πλεον απαιτητικος χρηστης να θελω στρατιωτικη ακριβεια απλα ενα gps που να μου λεει και να μου δειχνει την στροφη πριν την περασω το οποιο απο οτι φαινεται ουτε αυτο δεν μπορει να κανει.
Το συμπερασμα μου ειναι οτι η HTC απο το diamond και μετα κατι εχει κανει λαθος διοτι αν δουμε την δημοσκοπηση για το diamond στο xda και τα σχολια για το pro και το HD σιγουρα ειναι παρα πολλοι αυτοι που εχουν το ιδιο προβλημα με εμενα και απλα περιμενουν λυση επισημα πια απο την ιδια την εταιρια.
Ζήτησα να αναφέρετε τι προγράμματα πλοήγησης χρησιμοποιείτε, όπως επίσης είπα πως εδώ δεν κάνουμε διαγωνισμό καλύτερου GPS, αλλά ψάχνουμε να βρούμε αν το πρόβλημα αυτό υπάρχει μόνο στις τελευταίες συσκευές της HTC όπου πιθανώς η υψηλότερη ανάλυση οθόνης επηρεάζει αρνητικά ή και σε πολλές άλλες.
Φίλε dimtzi μου κάνουν εντύπωση όχι αυτά που λες για το HD, αλλά αυτά που λες για το P3600.
dimitriossara
08-12-08, 20:46
@ dimtzi
Εκεί φίλε μου το gps είναι καθαρά και μόνο για διακοσμητικούς λόγους στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευήςcristmasfrown
dimitriossara
08-12-08, 20:48
@ panosha
Γιατί αμφισβητεις πως το Ρ3600 έχει το καλύτερο Gps των HTC;;;cristmasconfused
Ναι Δημήτρη, δεν συγκρίνονται. Όσοι βρίσκουμε το GPS του HD πολύ καλό είμαστε άσχετοι προφανώς και πρώτος εγώ.
Θα σε παρακαλέσω αν θέλεις να ξεφύγεις από το θέμα και να το ρίξεις σε συγκριτικά ή θάψιμο του HD να κάνεις κάποιο άλλο θέμα.
Εδώ συζητάμε κάτι άλλο.
dimitriossara
08-12-08, 20:49
Μάλλον ΝΑΙ
Εγω δεν μιλησα για το καλυτερο gps απλα κατεθεσα την εμπειρια μου και ποσο με ικανοποιησε η συσκευη για αυτα που ζητουσα και αυτα που ζητουσα ηταν οτι ζηταει ο μεσος χρηστης απο εναν πλοηγο να πλοηγει. Οσον αφορα το HD δεν ειπα την γνωμη μου μετεφερα αυτα που γραφονται απο αυτους που εχουν την συσκευη και πιστευω οτι δοσεις ειρωνιας δεν ειναι καλο για κανεναν αν πραγματικα θελουμε να κανουμε μια συζητηση και φυσικα οταν καποιος προτρεπει ανθρωπους με την οποια εμπειρια να καταθεσουν την αποψη τους. Αν αμφισβητειτε αυτα που λεω απλα δεν χρεαιζοταν εν γενει η συγκεκριμενη συζητηση. Και τελος οτι λεω δεν το λεω ουτε για να δυσφημισω καποιον ουτε για να διαφημισω καποιον αλλο απλα λεω την εμπειρια μου η οποια πιστευω οτι ειναι καθ'ολα σεβαστη μετα απο 1300 ευρω που εχω σκασει μεσα σε δυο χρονια για να κανω το κεφι μου αφου πρωτα η συσκευη κανει το δικο μου κεφι συμφωνα παντα με αυτα που υποσχεται οτι μπορει να κανει.
Δεν σε κατηγόρησε κανείς και σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή και την κατάθεση της εμπειρίας σου στη συζήτηση. Η γνώμη μου είναι πως το P3600 καθώς και το Diamond έχουν απλά ένα GPS που περνά τη βάση. Ίσως το 3600 να είναι σταθερότερο, η εμπειρία μου από αυτό δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά υπάρχει και μάλιστα την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε. grin1
Eνώ του touch HD φτάνει σχεδόν αυτό των e-ten και αυτοί που παραπονιούνται για gps lag...???
Πανο αυτο ψαχνω κι εγω ενα gps να περναει την βαση γιατι αλλιως θα πηγαινα για pna το p3600 σαν one for all solution ηταν αξιοπρεπεστατο το diamond σαν pda ειναι πολυ καλο αλλα σαν gps οχι, μαλλον φταιει η vga, ισως οι drivers ισως και το ιδιο το chip και επειδη εχω διαβασει το review που εκανες για το gps του hd και ανεφερες ποσο δυνατο σημα εχει δεν μπορω να βγαλω ακρη διοτι και τα δυο pda εχουν ιδιο hardware εκτος απο την μνημη η οποια δεν επηρεαζει την δυναμη του σηματος. Εχω γραψει για το gps lag του diamond και στο site της ace διαβαζω τις εξελιξεις καθε μερα στο xda οπως ειμαι σιγουρος κι εσυ αλλα ακρη δεν βγαζω και μαλλον δεν θα βγαλει κανεις μας γιατι δυο συσκευες με ιδια χαρακτηριστικα να συμπεριφερονται τοσο διαφορετικα, μια ελπιδα εχουμε ακομα να απαντησει επισημα η HTC.
Αυτό που περιγράφεται σαν GPS lag τελευταία όπως δείχνω παραπάνω, το έχουμε δει στον ίδιο ή μικρότερο βαθμό και σε άλλες συσκευές πολύ πριν βγουν οι τελευταίες της HTC όπου αποδίδεται. Υπάρχει στο HD, δεν είναι αμφισβητήσιμο από μένα, το βλέπω όμως αρκετά με το Destinator, ελάχιστα έως καθόλου με το TomTom και καθόλου με άλλα προγράμματα. Ψάχνω να βρω άκρη με αυτό, θα δούμε.
Πρακτικά στο δρόμο το πρόβλημα που παρουσιάζεται σε μικρά στενά, είναι να στρίβεις και να σε δείχνει λίγο πίσω αν πηγαίνεις γρήγορα (άσχετα με την ποιότητα λήψης). Μπορεί να φταίει το GPS, μπορεί η ανάλυση της οθόνης, μπορεί κάποια ρύθμιση, δεν ξέρω. Πάντως είναι περισσότερο έντονο από το Diamond που έτσι κι αλλιώς δεν είχε δυνατό σήμα όπως εδώ.
Έγραψα μια φράση και κολλήσατε. Είπα πως δίνω 8,5 σε σχέση με το 9 του Χ500, Χ500+, Χ800 που τα ξέρω. Το GPS και η συμπεριφορά του δεν μπορεί να κριθεί μόνο από το παραπάνω φαινόμενο, αλλά στην πράξη στο δρόμο σαν ένα σύνολο. Εκεί δίνω τη βαθμολογία που αναφέρω και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, αφού υπάρχουν χαρακτηριστικά όπως άμεσο κλείδωμα θέσης (5sec), αδυναμία απώλειας ή χασίματος επαφής με τους δορυφόρους ακόμα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες, πολύ ισχυρό σήμα (όχι στα ίδια επίπεδα με το Χ500 αλλά από περισσότερους δορυφόρους). Θα σε πάει στα σίγουρα δηλαδή χωρίς προβλήματα στον προορισμό σου. Αν βρεθεί άκρη με το παραπάνω φαινόμενο θα το θεωρήσω καλύτερο από τα ΕΤΕΝ, την τελειότητα ψάχνουμε.
"Θα σε πάει στα σίγουρα δηλαδή χωρίς προβλήματα στον προορισμό σου."
Αυτο θελω κι εγω με το diamond και ουτε με απασχολει το lag στα χαρτια αρκει να μην επηρεαζει την πλοηγηση. Δυστυχως μεχρι τωρα δεν συμβαινει. Να προσθεσω επισης οτι με το destinator σε 2d εχω το λιγοτερο lag διοτι igo 8, papago και dest 3d ειναι απελπισια. Ελπιζω να βοηθαω καθολου.
dimitriossara
08-12-08, 22:04
@ panosha
Είπαμε αλλά η πλάκα έχει και τα όρια της...
Προσωπικά δεν μπορώ να συγκρίνω ούτε καν το όμνια που είναι πραγματικά κορυφαίο με τα Χ500,Χ800κτλ
Το ξεφτιλήσαμε το θέμα μου φαίνεται...
Αυτό που περιγράφεται σαν GPS lag τελευταία όπως δείχνω παραπάνω, το έχουμε δει στον ίδιο ή μικρότερο βαθμό και σε άλλες συσκευές πολύ πριν βγουν οι τελευταίες της HTC όπου αποδίδεται. Υπάρχει στο HD, δεν είναι αμφισβητήσιμο από μένα, το βλέπω όμως αρκετά με το Destinator, ελάχιστα έως καθόλου με το TomTom και καθόλου με άλλα προγράμματα. Ψάχνω να βρω άκρη με αυτό, θα δούμε.
Πρακτικά στο δρόμο το πρόβλημα που παρουσιάζεται σε μικρά στενά, είναι να στρίβεις και να σε δείχνει λίγο πίσω αν πηγαίνεις γρήγορα (άσχετα με την ποιότητα λήψης). Μπορεί να φταίει το GPS, μπορεί η ανάλυση της οθόνης, μπορεί κάποια ρύθμιση, δεν ξέρω. Πάντως είναι περισσότερο έντονο από το Diamond που έτσι κι αλλιώς δεν είχε δυνατό σήμα όπως εδώ.
Έγραψα μια φράση και κολλήσατε. Είπα πως δίνω 8,5 σε σχέση με το 9 του Χ500, Χ500+, Χ800 που τα ξέρω. Το GPS και η συμπεριφορά του δεν μπορεί να κριθεί μόνο από το παραπάνω φαινόμενο, αλλά στην πράξη στο δρόμο σαν ένα σύνολο. Εκεί δίνω τη βαθμολογία που αναφέρω και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, αφού υπάρχουν χαρακτηριστικά όπως άμεσο κλείδωμα θέσης (5sec), αδυναμία απώλειας ή χασίματος επαφής με τους δορυφόρους ακόμα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες, πολύ ισχυρό σήμα (στα ίδια επίπεδα με το Χ500 και από περισσότερους δορυφόρους). Θα σε πάει στα σίγουρα δηλαδή χωρίς προβλήματα στον προορισμό σου. Αν βρεθεί άκρη με το παραπάνω φαινόμενο θα το θεωρήσω καλύτερο από τα ΕΤΕΝ, την τελειότητα ψάχνουμε.
Ok τότε αυτό που γράφεις στην παρουσίαση του HD
"Δοκιμάζοντας με Destinator, TOM TOM, Google Maps και άλλα προγράμματα πλοήγησης, δεν είδα πουθενά προβλήματα, χασίματα και καθυστερήσεις, εκτός από μια μικρή καθυστέρηση στην περιστροφή του χάρτη στις στροφές που γίνεται αισθητή μόνο με το Destinator."
το θεωρώ σαν ενθουσιασμό από τη χαρά σου που είχες στα χέρια σου το HD.
@ dimitriossara
Θα σε παρακαλέσω για άλλη μια φορά να είσαι εποικοδομητικός στη συζήτηση και να αποφύγεις τις εκφράσεις ξεφτιλίσαμε, πλάκα κ.λ.π. σε κάποιον που γράφει σοβαρά την άποψη του.
Αυτά είναι τα όρια που ξεπερνάς εσύ. Προσπάθησε να συζητήσεις και να μην υποτιμάς τους συνομιλητές σου, αλλιώς να σου κάνω ένα κολάζ να δούμε τι απόψεις έχεις διατυπώσει στο παρελθόν για τα GPS διαφόρων συσκευών.
@ bbbb
Το ίδιο πράγμα είναι αυτό που γράφω με άλλα λόγια. Για δες το ξανά.
dimitriossara
08-12-08, 22:18
Πάνο..είμαι χρόνια στο νετ,με γνωρίζει όλος ο κόσμος,η συμπεριφορά μου ήταν,είναι και θα είναι πάντα υποδειγματική και δεν έχει καταφέρει κανείς μέχρι στιγμής να μου κάνει υποδείξεις...αν θεωρείς σκόπιμο να το πράξεις εσύ,προς αποφυγήν της συζήτησης,δεν σου το επιτρέπω και θα σε παρακαλούσα να αναιρέσεις τώρα αμέσως τα γραφόμενα σου...
Να αφαιρέσεις τα σχετικά σχόλια Δημήτρη περί ξεφτίλας και πλάκας. Εσύ τα έγραψες, όχι εγώ.
dimitriossara
08-12-08, 22:22
http://www.navimania.gr/showthread.php?p=151810#post151810
dimitriossara
08-12-08, 22:23
Να αφαιρέσεις τα σχετικά σχόλια Δημήτρη περί ξεφτίλας και πλάκας. Εσύ τα έγραψες, όχι εγώ.
Βρίσκεις κάτι το μεμπτό;Έβρισα η ειρωνεύτικα κάποιον;cristmasconfused
Όταν κάνεις quote το μήνυμα μου και λες πως ξεφτιλίσαμε το θέμα (ενώ εσύ είσαι εκτός θέματος) και πως η πλάκα έχει τα όρια της, προφανώς και δεν είσαι ευγενικός με τον συνομιλητή σου.
Οι φίλοι που κάνουν εγγραφή για να ρίξουν την ψήφο τους και μόνο, ας κάνουν τον κόπο να μας γράψουν την άποψη τους.
Πανο Δεν μπορω να ψυφισω γιατι αν και εχω δει τα χαλια της HTC απο παλια δεν εχω htc και ετσι δεν υπαρχει επιλογη στο δυμοψιφισμα
Η ψηφοφορία είναι ονομαστική. Με κάποιο περίεργο τρόπο από όσους έχουν διαλέξει την πρώτη επιλογή μερικοί έχουν κάνει εγγραφή ειδικά για να ρίξουν την ψήφο τους και πέντε από αυτούς δεν έχουν ποστάρει ποτέ στο φόρουμ.
Αντίθετα από όσους έχουν ψηφίσει κάτι άλλο, μόνο ένας δεν έχει ποστάρει. Περίεργες συμπτώσεις ή κάποιος προσπαθεί να μας πείσει για κάτι ; cristmasbiggrin
Eπειδή και ο panosha ζήτησε να λέμε και τη γνώμη μας και όχι μόνο να ριχνουμε το ψηφαλάκι, να πω ότι χρησιμοποιώ το destinator 7 στο HD μόλις μια εβδομάδα και για διαδρομές που γνωρίζω, μόνο και μόνο σαν τσεκάρισμα του προγράμματος και του HD.
Επιλέγω την 3d απεικόνιση και μπορώ να πω ότι δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, ίσως δεν είμαι και καρφωμένος στην οθόνη αλλά στο δρόμο....grin1!!
Επίσης με δεδομένη την ταχύτητα εντός πόλης , αφού δεν έχω εικόνα για μεγαλύτερες ταχύτητες, δεν έχω χάσει καμία στροφή.
Καλές Γιορτές σε όλους,cristmasbiggrin
Eπρεπε να υπάρχει και μια ακόμη επιλογή στην ψηφοφορία.Δεν έχω συσκευή htc,αλλά έχω δει το πρόβλημα στα videakia που κυκλοφορούν στο youtubegrin1
Και τα οποία δε φαίνονται να είναι fake
Δεν είναι απαραίτητο αυτό αφού το πρόβλημα υφίσταται, το θέμα είναι πόσο πρόβλημα είναι κι αν οι χρήστες το παρατηρούν ή πάνε από το ένα σημείο στο άλλο χωρίς να αντιλαμβάνονται κάτι περίεργο στην πράξη. Για ποια video λες, τρέχουν αγορασμένα και επίσημα υπαρκτά προγράμματα και ποια, είναι φτιαγμένα για τη συσκευή τους ; Μήπως έχουν σκοπό την παραπληροφόρηση ή προέρχονται από άσχετους με το θέμα που νομίζουν πως είναι σχετικοί ; Γιατί κι εγώ έχω άλλα video.
Θα ήθελα να κάνω ένα μικρό σχόλιο ως ένα νέο μελος στο χώρο των PDA και ιδιαίτερα του Navigation.
Διαβάζοντας αρκετά ποστ και εδώ και σε άλλες ενότητες βλέπω μια "πολεμική" εναντίον της Htc σε διάφορα θέματα (ανάλυση οθόνης, σημα gps, επεξεργαστής.... μπλα μπλα μπλα...).
To συγκεκριμένο thread ίσα ίσα που αναγνωρίζει πχ το προβλήμα του gps lag στις νεότερες συσκευές της HTC. Ρωτάει λοιπόν και ο panosha πως αυτό συνδέεται με την καθημερινή χρήση και πόσο εμφανίζεται σε άλλες συσκευές τις ίδιας ή άλλων εταιριών. Στα μάτια τα δικά μου είναι μια πολύ ορθολογική και σωστή προσέγγιση.
Νομίζω ότι γενικά υπάρχει μια μικρή ειρωνία στα πλαίσια του αποδεκτού, αλλά ίσως είναι αχρείαστη μερικές φορές!cristmaswacko
Ελπίζω να μην ήμουν off topic!!
Καλές Γιορτές σε όλους!cristmasbiggrin
Οσον αφορα το gps lag εγω εχω παρατηρησει στο kaiser μου αυτο το προβλημα με πολλες rom...
Με μερικές αλλες rom το προβλημα λυνεται δεν ξερω για ποιο λογο.
dimitriossara
18-12-08, 19:18
Eπρεπε να υπάρχει και μια ακόμη επιλογή στην ψηφοφορία.Δεν έχω συσκευή htc,αλλά έχω δει το πρόβλημα στα videakia που κυκλοφορούν στο youtubegrin1
Και τα οποία δε φαίνονται να είναι fake
cristmaslolcristmasbiggrinthe best1
Δεν είναι απαραίτητο αυτό αφού το πρόβλημα υφίσταται, το θέμα είναι πόσο πρόβλημα είναι κι αν οι χρήστες το παρατηρούν ή πάνε από το ένα σημείο στο άλλο χωρίς να αντιλαμβάνονται κάτι περίεργο στην πράξη. Για ποια video λες, τρέχουν αγορασμένα και επίσημα υπαρκτά προγράμματα και ποια, είναι φτιαγμένα για τη συσκευή τους ; Μήπως έχουν σκοπό την παραπληροφόρηση ή προέρχονται από άσχετους με το θέμα που νομίζουν πως είναι σχετικοί ; Γιατί κι εγώ έχω άλλα video.
an-esorropoi
Θεωρείς πως πρόκειται για αξιόπιστα άτομα και ότι οι δοκιμές έγιναν με γνήσιο το destinator?
@bbbb
Προσωπικά τα βίντεο του εν λόγω blog τα είχα δει και προτού ξεκινήσει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση στο youtube.
Δεν έχω λόγο να μην τα πιστέψω αλλά μου κάνει εντύπωση η εμπάθεια που παρουσιάζεται στα σχόλια τόσο για το navimania, όσο και για τον panosha.
Οπότε μάλλον επιμένω στην άποψη ότι το πρόβλημα είναι με την htc και με όσους κάνουν το λάθος να την επιλέξουν.
Οι χαρακτηρισμοί, από όποιον και αν προέρχονται, πλήττουν την αξιοπιστία αυτού που τους χρησιμοποιεί.
Τελικά το πρόβλημα είναι προσωπικό για να καταλάβω μήπως να μην πάρω μέρος σε κάποια αντιπαράθεση.
cristmasbiggrinθα ανεβάσω βιντεάκι με το ΗD όχι σε car kit αλλά σε κόκκινη καλτσα αι-βασίλη, για να δω αν επηρεάζει το σήμα GPS....realax it's christmas!!!cristmasbiggrin
Θεωρείς πως πρόκειται για αξιόπιστα άτομα και ότι οι δοκιμές έγιναν με γνήσιο το destinator?
Θεωρώ πως όσα λέγονται προέρχονται από αναξιόπιστα άτομα που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με σκοπιμότητα, υπογράφονται από κάποιον που πριν λίγο καιρό δεν ήξερε τι πάει να πει πλοήγηση και σήμερα ασχολείται εφήμερα, από κάποιον που μια ζωή έκανε τη δουλειά του με σπασμένα προγράμματα πλοήγησης, αφού δεν τον ενδιέφερε το θέμα, από κάποιον που αγόρασε το Destinator, αφού πείστηκε μετά από δική μου παρέμβαση και μεσολάβηση για να το πάρει με έκπτωση από τη Gi.
Φαντάζομαι σπασμένα είναι όλα όσα χρησιμοποιεί εκτός από αυτό, εξ άλλου βλέπω κι ένα που δεν υφίσταται σήμερα στην αγορά ως εμπορικό προϊόν. Αυτό δεν σημαίνει πως όσα συμπεράσματα βγαίνουν είναι λάθος, αλλά δεν μπορώ και να πάρω στα σοβαρά κάποιον που στο πρώτο μήνυμα του εδώ έγραψε πως κατάλαβε τη διαφορά που είδε στη θέση που απεικονίζεται στο δρόμο και πόση ακρίβεια έχει το βελάκι του αγορασμένου Destinator σε σχέση με το σπασμένο.
Αυτά για την ουσία όσων ρωτάς, για τα υπόλοιπα που συμβαίνουν εκεί δεν έχω προς το παρόν σχόλια. Δεν θέλω να λερώσω το στόμα μου.
Το εχω πει πως η νεες φανταχτερες συσκευες το gps το εχουνε για καθαρα εμπορικους λογους..με νεα συσκευη και εγω...Εδω και 3μερες,το ονομα της omnia..Lag δεν εχω παρατηρησει Θεσνικη και οπου αλλου το δοκιμασα...Αλλα για να κλειδωσει ορισμενες φορες,πρωτα φτανεις εκει που θες και μετα κλειδωνει..Επισης το σημα της περισσοτερες φορες δεν εχει τρελη ισχυς.Αδυναμο ειναι,τωρα πως καταφερνε το diamond να με δειχνει στο ιδιο σημειο μεσα στην θαλασσα να πνιγομαι(20-25μ)απο την ακτη)ειναι ενα θεμα που μονο η HTC μπορει να κανει προφανως,αφου το σημα ητανε πιο δυνατο...Να πω επισης οτι το dest sto ομνια ειναι σπασμενο(μεχρι να αλλαξω ρομ και να κανω μεταφορα μια αδεια)ενω του diamond ητανε και αυτη σπασμενη...Παντως το ομνια στο σπιτι(μεσα) βρισκει 2-3δορυφορους με ελαχιστο σημα σαν ενα cruise που ειχε παλι καλυτερο σημα...Αρε 701 με το καλημερα 9δορυφορους με 5κανταρια σημα...
Πάνο κανένας δε γεννήθηκε ξερόλας.Ολοι από κάπου ξεκινήσαμε.Προσωπικά κρίνω από τα όσα προσέφεραν εδώ τα 2 αυτά μέλη,πριν τα "σπάσετε" και από τα θέματα που γράφονται εκεί και δεν έχουν να κάνουν με εσένα αλλά γενικά με την πλοήγηση.Και μου φαίνεται ότι δεν λένε μπαρούφες.Αν έχεις αντίθετη άποψη,είναι δικαίωμα σου.
Ούτε εγώ είπα πως ότι γράφεται εκεί είναι μπαρούφα, αξιοπιστία δεν υπάρχει, παρά μόνο αντιγραφές και διάθεση για υποτίμηση αυτού που γίνεται εδώ μέσα.
Εδώ προσέφερε μόνο ο ένας, ο άλλος έκοβε βόλτες μέχρι να δει τι θα γίνει μήπως και μπορέσει να επωφεληθεί.
Η ύπαρξη της ιστοσελίδας που αναφέρεσαι οφείλεται καθαρά σε μένα και υπάρχει μόνο για να βρίσκεται απέναντί μου, εξάλλου έχει γραφτεί αυτό πολλές φορές.
Το χειρότερο απ' όλα είναι πως όλα αυτά γίνονταν μέχρις ενός σημείου ανώνυμα. Ο σοφότερος μάλιστα φρόντισε μια περίοδο εκεί να θάβει ανώνυμα κι εδώ να γλύφει επώνυμα.
Παρεμπιπτόντως δεν είχαμε κάτι για να σπάσουμε, όλα αυτά συνέβησαν ως συνήθως από τη μια μέρα στην άλλη, όταν συνειδητοποίησαν το status quo. Δεν ξέραμε από πριν πως έπρεπε να πάρουμε την έγκριση τους.
Τελικα με την νεα rom το gps του omnia ειναι μετριο...Lag Παρατιρησα για μονο στιγμη στην θεσνικη σε κατι στενα δρομακια πανω απο την εγνατια..Με εδειχνε λες και μολιςς ειχα οπερασει την διασταυρωση ενω ημουνα 2μετρα πριν..,ετοιμος να την διασχυσω...Ξερω οτι ισως δικαιολογητε για το χαμηλο σημα αλλα οχι απο εμενα..Ετοιμασζεται bt δεκτης αν δεν κατσει καλα...Παντως παροτι μετριοτατο το gps στην Ασπροβαλτα με δειχνει κανονικα εξω στην πλατεια και οχι να με περιτρυγυριζουνε καρχαριες οπως το diamond χε χε
Παιδιά είμαι κάτοχος diamond και πρέπει να σας πω οτι απαραίτητο για να λειτουργελι ικανοποιητικά είναι το quickGPS.Χωρίς το πρόγραμμα αυτό updated μόνο για να βρεί το αρχικό στίγμα μπορεί να πάρει και 20λεπτο. Είναι γενικά αργό αλλά υποφερτό πιστεύω.Η λύση που βρήκα είναι να δίνω σημασία στα ακουστικά σήματα.Ο ήχος πάντα μοιάζει να έρχεται σε σωστό χρόνο ενώ η εικόνα αργεί 1-2 δεύτερα. Ρίχνω μια ματιά στο χάρτη και ακούω.(έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να οδηγάς και να κοιτάζεις το χάρτη συνέχεια, θα βρεθείς σε κανα στύλο).
Το diamond είναι η πρώτη συσκευή GPS που είχα ποτέ οπότε δεν μπορώ να την συγκρίνω με κάποια άλλη.Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω οτι είμαι ικανοποιημένος αν και όχι απόλυτα.
Θα μπορουσαμε να χαρακτηρισουμε ως lag το οτι σταματαω και το ενδεικτικό της ταχυτητας μηδενιζει 1-2 δευτερολεπτα ΑΦΟΥ εχω σταματησει?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.