PDA

Επιστροφή στο Forum : Οι χαρτες του destinator 3 sto destinator PN

stefan
22-06-06, 12:30
Πριν απο ένα χρόνο περίπου είχα αγοράσει το Acer N35 με D3 απο το Multirama. Η συσκευασία περιείχε και τα δύο CD με τους χάρτες ευρώπης , για τους οποίους χρειαζόταν ενεργοποίηση μέσω της γνωστής διαδικασίας του destinator1.com και η καταβολή καποιων επιπλέον χρηματων που δε θυμαμαι τωρα.
δεν την εκανα τότε γιατι δεν την χρειαζόμουν.
Στην πορεία έκανα την αναβάθμιση σε destinator PN μεσω του ιστοχώρου της NGI και πηρα και το νεο χάρτη ελλάδας.
Προγραμματίζω να πάω στο εξωτερικό (Γερμανία) με αυτοκίνητο τον άλλο μήνα. Πήρα μια καρτα SD 1 G και μέσω της κονσόλας του D3 που είχα , ανέβασα στην κάρτα τους χαρτες ( απο τα CD που ανεφερα παραπανω) Euroroads , Ιταλία, Ελβετία , αυστρία , Γερμανία. Ξεκινησα το ΡΝ κανονικά και πηγα στην εναλλαγή χαρτών.
Εκπληκτος παρατήρησα ότι το destinator PN έβλεπε τους χάρτες αυτούς , χωρίς να ζητάει ενεργοποίηση!!!

Ρωτάω για να μην έχω κάνει λάθος. Εϊναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό και γιατί? Μήπως με το PN Η ευρωπαική destinator έδωσε ελευθερα τους παλιότερους χάρτες? μήπως τους βλέπει επειδή είμαι ακόμη ελλάδα και άμα βρεθώ εκεί δεν θα τους βλέπει? μηπως συμβαίνει κατι άλλο?

ρωτάω γιατι θα τους χρειαστώ στο ταξίδι μου. αν δεν δουλευουν να φροντίσω να παρω τους νεους , αλλά αν όντως δουλευουν , να μην δώσω τσαμπα 189 ευρωπουλα ( παρεπιπτόντως στη γερμανία κανεουν μόνο 99 !! οι ίδιοι χαρτες). δεν με απασχολεί η απόλυτη επικαιροποίηση. Ξερω ότι οι χαρτες της TELEatlas για αυτές τις χώρες είναι αψογοι εδω και χρόνια και οι τελευταίες αναβαθμίσεις εχουν να κανουν με πολυ τριτευουσες λεπτομερειες που δεν θα με απασχολήσουν στο ταξιδι μου.
Περιμένω απάντηση

zeppelin
22-06-06, 15:28
Με την έλευση του Destinator PN η Destinator Technologies κατήργησε τη διαδικασία ενεργοποίησης για τους χάρτες της Ευρώπης. Δε θα έχεις κανένα πρόβλημα ούτε όταν πας στη Γερμανία και πιάσει το GPS. Απλά ευνοήθηκες από τις συγκυρίες.

stefan
22-06-06, 19:26
ευχαριστώ πολύ!!!

apkor
08-07-06, 21:56
βλέποντας ότι ο φίλος ευνοήθηκε απο τη συγκυρία, να ρωτήσω και εγώ κάτι...
έχω το D3 επίσημα αγορασμένο. Δεν μου χρειάσθηκε ποτέ η αναβάθμιση σε ΡΝ. Την άλλη όμως βδομάδα ταξιδεύω Ευρώπη και καθώς δεν βρίσκω πως μπορώ να προμηθευθώ χάρτες Ευρώπης για το 3, μήπως πρέπει να κάνω αναβάθμιση σε ΡΝ και μετά να χρησιμοποιήσω χωρίς ενεργοποίηση (και έξοδα) τους χάρτες Ευρώπης του 3?
Σκέφτομαι σωστά φίλοι (και κυρίως οικονομικά)?
Η υπάρχει άλλη οικονομικότερη λύση?
Ευχαριστώ[/b]

zeppelin
11-07-06, 15:56
Αν έχεις ήδη στη κατοχή σου αυτούς τους χάρτες μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις χωρίς πρόβλημα.