Επιστροφή στο Forum : Ακρίβεια Στίγματος
hkarageorgos
24-07-05, 00:15
Ξέρω πως ίσως ζητάω πολλά για τα χρήματα που έδωσα για το μίο 168 αλλά μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάποιο άλλο προγραμματάκι που δίνει ακριβέστερο στίγμα από το destinator? (+- 2,00 μ.)
ή είναι αποκλειστική ευθύνη του hardware?
Φίλε μου κατά τη γνώμη μου το mio 168 με τον ενσωματωμένο δέκτη GPS (μη συμβατό με το EGNOS*) για το σκοπό που προορίζεται σε συνδυασμό με το πρόγραμμα πλοήγησης Destinator, πιστεύω ότι κάνει άριστα τη δουλειά του από πλευράς ακρίβειας στίγματος.
Για μεγαλύτερη ακρίβεια στίγματος υπάρχουν επαγγελματικά τοπογραφικά GPS για εφαρμογές GIS, που πιστεύω ότι ξεφεύγουν από τις απαιτήσεις ενός συστήματος πλοήγησης και προορίζονται για τοπογραφικές εφαρμογές όπου απαιτείται ακρίβεια στίγματος της τάξεως του cm.
Μπορείς να ψάξεις στο INTERNET για "Τοπογραφικά GPS" ή "Επαγγελματικά GPS".
*Το EGNOS μπορεί να δώσει ακρίβεια της τάξεως των 2-3 m, με την προϋπόθεση ότι διαθέτεις συμβατό δέκτη.
Λάβε υπ' όψιν σου όμως ότι το πρόγραμμα destinator σε "Λοκάρει" κατά κάποιο τρόπο επάνω στη διαδρομή και αυτό αποτελεί κατά τη γνώμη μου πλεονέκτημα...(θα εκφράσω την άποψη ότι το Destinator είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα πλοήγησης που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα) (Και όσον αφορά στους Ελληνικούς χάρτες, πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους υπευθύνους της NGI).
Βαλε ( με καποιο τροπο ) την εξωτερικη κεραια.... Η ακριβεια θα ανεβει κατα πολυ....
και ναι το προγραμμα εχει το "κακο" να σε εχει παντα πανω σε ενα δρομο, ασχετα αν κινησαι μεσα σε ενα χωραφι!!!
Βαλε ( με καποιο τροπο ) την εξωτερικη κεραια.... Η ακριβεια θα ανεβει κατα πολυ....
και ναι το προγραμμα εχει το "κακο" να σε εχει παντα πανω σε ενα δρομο, ασχετα αν κινησαι μεσα σε ενα χωραφι!!!
Για πλοήγηση σε πόλη αυτό είναι καλό και όχι κακό.
Εκτός και αν σε δείχνει έναν δρόμο πιό πάνω ή κάτω από εκεί που πραγματικά είσαι. :!:
Εκτός και αν σε δείχνει έναν δρόμο πιό πάνω ή κάτω από εκεί που πραγματικά είσαι. :!:
Αυτό είναι θέμα GPS δέκτη και ακρίβειας στίγματος. Από την στιγμή που έχεις απόκλιση 10-15 μέτρα και μέσα σε αυτό το range υπάρχει και άλλο δρόμος, είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Κατά την γνώμη μου το "λοκάρισμα" είναι πολύ χρήσιμο σε ένα σύστημα πλοήγησης, το οποίο εάν συνοδεύεται και από ένα καλό δέκτη sirfIII, έχει πολύ καλά αποτελέσματα (αρκεί βέβαια ο αλγόριθμος πίσω από την λειτουργία αυτή να είναι αξιόπιστος, π.χ. να μην σε κλειδώνει σε οποιονδήποτε κοντινό δρόμο, ακόμα και αν είναι μονόδρομος με κατεύθυνση αντίθετη της κίνησής σου :wink: ).
Θίξατε ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει σχέση και με την ακρίβεια των χαρτών και ειδικότερα με μία παράμετρο ακριβείας που δεν είναι εύκολα ορατή στον τελικό χρήστη. Πρόκειται για την γεωδαιτική ακρίβεια των γεωμετρικών στοιχείων του χάρτη, κατά πόσο δηλαδή οι συντεταγμένες κάθε σημείου των τόξων που απεικονίζουν τους άξονες των δρόμων αντιστοιχούν στις «πραγματικές» συντεταγμένες που θα έπαιρνε κανείς αν χρησιμοποιούσε τοπογραφικά όργανα ακριβείας στα σημεία αυτά. Στους δικούς μας χάρτες το οριζοντιογραφικό σφάλμα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα είναι μικρότερη από ενός μέτρου και στις υπόλοιπες περιοχές μικρότερη των δύο μέτρων (επίπεδα καταγραφής 1 και 2). Γνωρίζουμε ότι σε χάρτες άλλων συστημάτων πλοήγησης το σφάλμα αυτό είναι της τάξεως πολλών μέτρων έως και πολλών δεκάδων μέτρων ! (όταν ειδικά υπάρχουν υψομετρικές διαφορές). Στις περιπτώσεις λοιπών που οι άξονες των δρόμων έχουν μεγάλο γεωδαιτικό σφάλμα το στίγμα του GPS αρχίζει να παίζει από δρόμο σε δρόμο ή και κάνει lock σε λάθος δρόμο ! Από εκεί και πέρα αρχίζει το χάος με λανθασμένες οδηγίες πλοήγησης και συνεχείας απανυπολογισμούς διαδρομών.
Ο τελικός χρήστης βέβαια καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά έχει την τάση να το αποδίδει στο GPS.
Δεν θέλουμε,τουλάχιστον εγώ,να πούμε ότι φταίει κάτι ή κάποιος.Το θέμα gps για εμένα ήταν και παραμένει ένα μεγάλο άγνωστο αντικείμενο το οποίο προσπαθώ να καταλάβω.Βλέποντας κάτι το οποίο δεν μου αρέσει το λέω και αναζητώ την λύση την απάντηση.Ευτυχώς τις βρίσκω.
hkarageorgos
03-08-05, 23:26
Σίγουρα το μιο δεν φτάνει σε καμιά περίπτωση ούτε συγκρίνεται με τα επαγγελματικά τοπογραφικά gps. Απλά για κάποιες "χοντρες" τοπογραφικές εργασίες όπως οριο8ετήσεις οικισμών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μου φαινεται. Επίσης μήπως ξερει κανενας κάποιο πρόγραμμα να περνει συννες απο το μίο (χωρις χαρτη τιποτα) και να σου τις αναπαριστά στον αξονα ? (θα είχε εφαρμογή στο ψάρεμα με σκάφος).
Έχουμε αναπτύξει στο ΜΙΟ εφαρμογή που καταγράφει και καταχωρεί ελεύθερα πορείες (σκάφος, 4Χ4 κλπ) ή σημεία με στίγμα/πληροφορία και στην συνέχεια έχει την δυνατότητα να σε οδηγήσει να τα ακολουθήσεις ή να τα ξαναβρείς. Όταν περάσει τα Β τεστ θα σας ενημερώσουμε για το επόμενο βήμα. Λίγη υπομονή
mauropaltoudias
13-08-05, 02:24
Θίξατε ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει σχέση και με την ακρίβεια των χαρτών και ειδικότερα με μία παράμετρο ακριβείας που δεν είναι εύκολα ορατή στον τελικό χρήστη. Πρόκειται για την γεωδαιτική ακρίβεια των γεωμετρικών στοιχείων του χάρτη, κατά πόσο δηλαδή οι συντεταγμένες κάθε σημείου των τόξων που απεικονίζουν τους άξονες των δρόμων αντιστοιχούν στις «πραγματικές» συντεταγμένες που θα έπαιρνε κανείς αν χρησιμοποιούσε τοπογραφικά όργανα ακριβείας στα σημεία αυτά. Στους δικούς μας χάρτες το οριζοντιογραφικό σφάλμα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα είναι μικρότερη από ενός μέτρου και στις υπόλοιπες περιοχές μικρότερη των δύο μέτρων (επίπεδα καταγραφής 1 και 2). Γνωρίζουμε ότι σε χάρτες άλλων συστημάτων πλοήγησης το σφάλμα αυτό είναι της τάξεως πολλών μέτρων έως και πολλών δεκάδων μέτρων ! (όταν ειδικά υπάρχουν υψομετρικές διαφορές). Στις περιπτώσεις λοιπών που οι άξονες των δρόμων έχουν μεγάλο γεωδαιτικό σφάλμα το στίγμα του GPS αρχίζει να παίζει από δρόμο σε δρόμο ή και κάνει lock σε λάθος δρόμο ! Από εκεί και πέρα αρχίζει το χάος με λανθασμένες οδηγίες πλοήγησης και συνεχείας απανυπολογισμούς διαδρομών.
Ο τελικός χρήστης βέβαια καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά έχει την τάση να το αποδίδει στο GPS.
Mήπως τελικά αν έστηνα έναν θεοδόλιχο κ έναν χωροβάτη κ με εναλλάξ αναστροφές-περιστροφές κ alle retour σε 2 περιόδους (για καλύτερη αξιοπιστία οργάνου) να ΄χα καλύτερο στίγμα ; :P
Mήπως τελικά αν έστηνα έναν θεοδόλιχο κ έναν χωροβάτη κ με εναλλάξ αναστροφές-περιστροφές κ alle retour σε 2 περιόδους (για καλύτερη αξιοπιστία οργάνου) να ΄χα καλύτερο στίγμα ; :P
Υπάρχουν και πιο σύγχρονα τοπογραφικά όργανα αλλά εσύ τα καταφέρνεις με θεοδόλιχο και χωροβάτη γιατί όχι. Μόνο που θα σουπάρει λίγο παραπάνω χρόνο !
Θα ήθελα να δω τον φίλο με τον χωροβάτη και το θεοδόλιχο να εφαρμόζει όσα λέει για το στίγμα, κινούμενος με 120 km/h.
mauropaltoudias
03-12-05, 21:48
Ευτυχώς που δέχεστε και αστεία ρε παιδιά ! Ή μάλλον ευτυχώς που υπάρχουν και τα smileys για να δείχνει κανείς κατά πόσο αστειεύεται. Αλήθεια, γιατί τόση επιθετικότητα ; Νόμιζα ότι πέρα από τα σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Destinator μπορούσαμε να λέμε και καμμιά μ****ια να περνάει η ώρα (με το συμπάθειο).
Ευτυχώς που δέχεστε και αστεία ρε παιδιά ! Ή μάλλον ευτυχώς που υπάρχουν και τα smileys για να δείχνει κανείς κατά πόσο αστειεύεται. Αλήθεια, γιατί τόση επιθετικότητα ; Νόμιζα ότι πέρα από τα σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Destinator μπορούσαμε να λέμε και καμμιά μ****ια να περνάει η ώρα (με το συμπάθειο).
Φίλε μου, νομίζω ότι και οι δύο κύριοι που σου απάντησαν χρησιμοποίησαν την ίδια δόση χιούμορ που χρησιμοποίησες κι εσύ. Και μάλιστα τόσο σωστά, που δεν χρειάστηκε καν η χρήση smileys. Έτσι τουλάχιστον το εξέλαβα εγώ. Τα σχόλια περί επιθετικής συμπεριφοράς τα θεωρώ τελείως άστοχα.
Εκτός βέβαια και αν εσύ αντιλαμβάνεσαι το χιούμορ μόνο όταν χρησιμοποιούνται smileys :wink: :wink: :wink:
mauropaltoudias
05-12-05, 16:07
Στον γραπτό λόγο αγαπητέ φίλε ναι, έτσι το αντιλαμβάνομαι. Στον προφορικό, αντιθετα, όχι.
Φίλε μου από πλευράς μου τουλάχιστον σε βεβαιώνω ότι δεν υπάρχει επιθετικότητα. Απλώς, απ' ότι κατάλαβα δεν πέρασε το αστείο.
Αλήθεια, δεν είδα ακόμη κάποια ιδέα για τα 120 Km/h με χωροβάτη και θεοδόλιχο !!!.
Επίσης προτείνω να βάζεις κάποιον να σου διαβάζει τα αστεία. να και μερικά Smileys :lol: :? :wink: :oops:
Κυριοι, παρακαλω ηρεμια ,ερχοντε γιορτες.
@mayropaltoydia@
Τα αστεια ο καθενας τα αντιλαμβανετε με τον δικο του τροπο.Ο καθενας εχει διαφορετικη αισθηση του χιουμορ. :)
Επίσης προτείνω να βάζεις κάποιον να σου διαβάζει τα αστεία. να και μερικά Smileys :lol: :? :wink: :oops:
Άψογος :lol: :lol: :lol:
Φίλε Μάκη, οι γιορτές ποτέ δεν "έρχοντε". Πάντα έρχονται.
Αυτό μια και μιλάμε για γραπτό λόγο και όχι για προφορικό (στον προφορικό δεν θα είχε διαφορά) :wink:
@mauropaltoudias
Όπως βλέπεις φίλε η επιθυμία σου "να λέμε και καμιά βλακεία να περνάει η ώρα" έγινε σεβαστή από όλους. Είπαμε ήδη πολλές :wink:
Άψογος :lol: :lol: :lol:
Φίλε Μάκη, οι γιορτές ποτέ δεν "έρχοντε". Πάντα έρχονται.
Αυτό μια και μιλάμε για γραπτό λόγο και όχι για προφορικό (στον προφορικό δεν θα είχε διαφορά) :wink:
@mauropaltoudias
Όπως βλέπεις φίλε η επιθυμία σου "να λέμε και καμιά βλακεία να περνάει η ώρα" έγινε σεβαστή από όλους. Είπαμε ήδη πολλές :wink:
Σας παρακαλω κυριε Herc ,μην μου βαλετε κακο βαθμο στο τριμηνο!!!!!!!!!!!!!! :o :o :o
Δεν θα ξανακανω λαθος,το υπόσχομε.
mauropaltoudias
14-12-05, 19:23
Φίλε μου από πλευράς μου τουλάχιστον σε βεβαιώνω ότι δεν υπάρχει επιθετικότητα. Απλώς, απ' ότι κατάλαβα δεν πέρασε το αστείο.
Αλήθεια, δεν είδα ακόμη κάποια ιδέα για τα 120 Km/h με χωροβάτη και θεοδόλιχο !!!.
Eπειδή το συγκεκριμένο μέσο επικοινωνίας χρησιμοποιεί λίγο ανορθόδοξους τρόπους ανάδηξης του χιούμορ, ναι ίσως και να είναι καλή η ιδέα σου. Δυστυχώς δεν είμαι τόσο εξοικιωμένος όσο εσύ (από ότι φαίνεται δηλαδή).
mauropaltoudias
14-12-05, 19:23
Ανάδειξης και όχι ανάδηξης, για να μην ξεχάσουμε και τα ελληνικά μας.
Eπειδή το συγκεκριμένο μέσο επικοινωνίας χρησιμοποιεί λίγο ανορθόδοξους τρόπους ανάδηξης του χιούμορ, ναι ίσως και να είναι καλή η ιδέα σου. Δυστυχώς δεν είμαι τόσο εξοικιωμένος όσο εσύ (από ότι φαίνεται δηλαδή).[/quote]
Πιστεύω ότι τους τρόπους ανάδειξης του χιούμορ τους βρίσκουμε εμείς. Το μέσο επικοινωνίας απλώς το χρησιμοποιούμε.
Ή το πιάνει λοιπόν κανείς το χιούμορ στον αέρα σε κλάσμα δευτερολέπτου, ή του ξεφεύγει. Μετά άστο, μπαγιάτεψε και δεν θέλει ανάλυση. :wink:
Εγώ πάντως θα πρότεινα στον zep να αλλάξει τον τίτλο του thread σε "Μαθήματα Χιούμορ" ή "Μαθήματα Ελληνικής Γραμματικής". Έτσι, για να μην είμαστε εκτός θέματος. :wink:
mauropaltoudias
17-12-05, 14:29
Πιστεύω ότι τους τρόπους ανάδειξης του χιούμορ τους βρίσκουμε εμείς. Το μέσο επικοινωνίας απλώς το χρησιμοποιούμε.
Ή το πιάνει λοιπόν κανείς το χιούμορ στον αέρα σε κλάσμα δευτερολέπτου, ή του ξεφεύγει. Μετά άστο, μπαγιάτεψε και δεν θέλει ανάλυση. :wink:
Ίσως τελικά να μου χρειάζονται μερικά μαθήματα χιούμορ, έχεις δίκιο :lol:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.