PDA

Επιστροφή στο Forum : Νέος χρήστης ζητά βοήθεια...

giannis1957
10-06-06, 11:19
Γειά σας...Ειμαι νέος χρήστης οσον αφορά τα gps και νέος στο forum...Κατ'αρχήν συγχαρητήρια για το καλοστημένο forum και μπράβο σε ολους για το επίπεδο και το ηθος των συζητήσεων..
Συνηθίζω να ταξιδεύω με το αυτοκίνητό μου-στην Ευρώπη- αρκετα χρόνια τώρα στις διακοπές μου και ομολογώ οτι τα καταφέρνω πολύ καλά...Ομως κάποιες φορές μπερδεύομαι-φυσικό δεν ειναι?-και ειδικά σε μεγαλουπόλεις οπως το Paris...Εφτασε λοιπόν η ωρα για gps...!!!! Κάποιος φιλος μου μίλησε για το Tibo S1000....(Ειναι το νεότερο της οικογένειας Tibo ? )Εψαξα μερικά πράγματα στο internet αλλά θα προτιμούσα τις γνώμες σας...(Ειπαμε...ειμαι ασχετος...) Επίσης σχετικά με τα Destinator..τι γίνεται...ποιά η διαφορά του ND απο το PN ..??? Το 6 τι ειναι...??? Οι μνήμες των μηχανημάτων επαρκούν αν φορτωθούν χάρτες 4-5 κρατών της Δυτ. Ευρώπης..Αυτά πρός το παρόν....και ευχαριστώ για τις τυχόν απαντήσεις στις απορίες μου εκ των προτέρων...Αναμένω νέα διακαώς.... :D

maximi01
10-06-06, 19:56
Κατ’ αρχάς σ’ ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου, την θετική κριτική σου και σε καλωσορίζουμε.
Υποθέτω ότι λόγω τριημέρου θα πρέπει να σου απαντήσω γιατί διαφορετικά θα περιμένεις αρκετά.
1.Ναι το S1000 είναι το τελευταίο μοντέλο TIBO (προς τι παρόν !) και έχει ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη (4’’).
2. Η εφαρμογή Destinator έκδοση PN και έκδοση ND είναι ίδιες. Απλώς η πρώτη χαρακτηρίζει το λογισμικό που τρέχει σε συσκευές με Windows mobile WM5 και η δεύτερη τις εκδόσεις του για Windows CE (συσκευές αποκλειστικά για πλοήγηση).
3. Το 6 είναι η νέα έκδοση του Detinator. Μόλις κυκλοφόρησε στην Γερμανία για WM5 αλλά δεν έχει βγει ακόμη για τις συσκευές τύπου TIBO. Υπολογίζουμε ότι η έκδοση 6 θα κυκλοφορήσει επίσημα στην Ελλάδα σε μερικούς μήνες.
4. Οι χάρτες φορτώνονται συνήθως σε εξωτερική μνήμη SD. Μια κάρτα 2 ΜΒ χωράει νομίζω όλη την Δυτική Ευρώπη και την Ελλάδα.
Αν ψάξεις λίγο το forum θα βρεις απαντήσεις σε πάρα πολλά από τα ερωτήματά σου. Εφόσον όμως δεν βρίσκεις αυτό που ψάχνεις, μην διστάζεις να ρωτάς, φρόντιζε μόνο να απευθύνεις τα ερωτήματά σου στα κατάλληλα thread.

giannis1957
11-06-06, 11:03
Ευχαριστώ πολύ....Εισαστε αμεσοι και πολύ κατατοπιστικοί...Αραγε το destinator 6 θα τρέχει εάν φορτωθεί στην θέση του DN (και στην συγκεκριμένη συσκευή εννοειται.....) ???

zeppelin
12-06-06, 12:44
Αυτό δε το γνωρίζουμε. Μπορείς όμως να επικοινωνήσεις με τη www.elasyn.gr και να θέσεις εκεί το ερώτημά σου.

vazet
12-06-06, 14:54
Γειά σας,

Είμαι από Θεσσαλονίκη και προκύπτει επαγγελματικό ταξίδι στην Αθήνα σε 7 μέρες, για έναν ολόκληρο μήνα! Δεν έχω ιδέα από τους δρόμους, οπότε..τι κάνω?Ψάχνω για σύστημα GPS να το συνδέσω στο PDA της εταιρίας (Dell Axim X50-Υποστηρίζει Υπέρυθρες).
Έχω όμως τις εξής απορίες:

1. Δίνεις σημείο εκκίνησης και σημείο προορισμού και σου βγάζει τη βέλτιστη διαδρομή?Πώς δίνονται οι οδηγίες?Φωνητικά?Αν όχι, πρέπει να κοιτάω συνέχεια στην οθόνη για να βλέπω που στρίβω?Κι αν στρίψω λάθος, ή έχει κάποιο εμπόδιο (μία διαμαρτυρία, ένα συλλαλλητήριο, κάτιτις βρε αδερφέ!!), τί κάνω?περιμένω να επαναπροσδιορίσει τα στίγματα και να βγάλει νέα πορεία?
2. Είναι λεπτομερώς ενημερωμένο για την Αθήνα..δρομάκια κτλ?
3. Έβλεπα το forum πριν και είδα πως αν το αφήσεις πολλή ώρα μπαίνει σε κατάσταση αναμονής και πρέπει να κάνεις restart (αυτό δεν έχει να κάνει με το PDA?)
4. Είμαι πληροφορικού, οπότε σχετικά σχετική, αλλά θα προλάβω να το μάθω σε 2-3 μέρες?
5. Το πακετάκι που θα πάρουμε έχει μέσα όλα τα αξεσουάρ?φορτιστή αυτοκινήτου κλπ? Πόση ώρα λειτουργίας μπορώ να έχω?
6. Υπάρχει περίπτωση να κολλήσει? Τι θα κάνω Παναγία μου? Σας καθιστώ υπεύθυνους να ενημερώσετε τη Νικολούλη (Νέα, χάθηκε στους δρόμους της Αθήνας).
7. Α!! Την Αττική οδό την έχει φαντάζομαι με τους κόμβους και τα κόλπα της ε?
8. Υποστήριξη τηλεφωνική έχω?
9. Όσο χαζές κι αν σας φαίνονται οι ερωτήσεις, σας παρακαλώ απαντήστε μου!!!

Έχω πάθει πανικο!!
Βάσω

grimak
12-06-06, 15:15
Γειά σας,

Είμαι από Θεσσαλονίκη και προκύπτει επαγγελματικό ταξίδι στην Αθήνα σε 7 μέρες, για έναν ολόκληρο μήνα! Δεν έχω ιδέα από τους δρόμους, οπότε..τι κάνω?Ψάχνω για σύστημα GPS να το συνδέσω στο PDA της εταιρίας (Dell Axim X50-Υποστηρίζει Υπέρυθρες).

1. Δίνεις σημείο εκκίνησης και σημείο προορισμού και σου βγάζει τη βέλτιστη διαδρομή?Πώς δίνονται οι οδηγίες?Φωνητικά?Αν όχι, πρέπει να κοιτάω συνέχεια στην οθόνη για να βλέπω που στρίβω?Κι αν στρίψω λάθος, ή έχει κάποιο εμπόδιο (μία διαμαρτυρία, ένα συλλαλλητήριο, κάτιτις βρε αδερφέ!!), τί κάνω?περιμένω να επαναπροσδιορίσει τα στίγματα και να βγάλει νέα πορεία?
3. Έβλεπα το forum πριν και είδα πως αν το αφήσεις πολλή ώρα μπαίνει σε κατάσταση αναμονής και πρέπει να κάνεις restart (αυτό δεν έχει να κάνει με το PDA?)
4. Είμαι πληροφορικού, οπότε σχετικά σχετική, αλλά θα προλάβω να το μάθω σε 2-3 μέρες?
5. Το πακετάκι που θα πάρουμε έχει μέσα όλα τα αξεσουάρ?φορτιστή αυτοκινήτου κλπ? Πόση ώρα λειτουργίας μπορώ να έχω?
6. Υπάρχει περίπτωση να κολλήσει? Τι θα κάνω Παναγία μου? Σας καθιστώ υπεύθυνους να ενημερώσετε τη Νικολούλη (Νέα, χάθηκε στους δρόμους της Αθήνας).
Έχω πάθει πανικο!!
Βάσω
Βάσω,
καλώς μας ήρθες,
αν δεν κάνω λάθος, είναι το πρώτο ''θηλυκό'' post σε αυτό το Forum :)

Προς το παρόν με τόσες ερωτήσεις που μας έθεσες, με έπιασε πονοκέφαλος :lol:
Σε λίγο θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σε όσες μπορώ...

vazet
12-06-06, 15:30
Χαίρομαι που πρωτοτυπώ έτσι!!
Περιμένω απάντηση, γιατί πρέπει να αποφασίσω για την αγορά λείαν συντόμως!!

grimak
12-06-06, 16:01
Γειά σας,

Έχω πάθει πανικο!!
Βάσω
Λοιπόν Βάσω,
καταρχήν το ppc που αναφέρεις συνεργάζεται με το pn, δες: http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=5828#5828 - http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=934#934

Η πρόταση μου είναι να αγοράσεις το παρακάτω πακέτο
''Destinator PN & Χάρτης Ελλάδος & Fortuna Slim BT GPS & Βάση Στήριξης'' εδώ: http://www.ngi.gr/page.php?pageid=52&languageid=2

1. Ναι, ναι, ναι βγάζει νέα πορεία άμεσα.
2. Ναι, εγώ θα έλεγα κατά 98%
3. Ναι έχει να κάνει με το pda
4. Αυτό εξαρτάτε από εσένα και από την χρήση που θα προλάβεις να του κάνεις.
5. Το πακέτο που αναφέρω παραπάνω δεν περιέχει φορτιστή αυτοκινήτου, καλό θα είναι να πάρεις έναν για να μην αγχώνεσαι μήπως και τελειώσει η μπαταρία. Αν έχεις φορτιστή, απεριόριστη χρήση, αν όχι, εξαρτάται από το ppc.
6. Μπααα δεν νομίζω, με σωστή χρήση μην το φοβάσαι.
7. Ναι
8. Ναι NGI 2106998687 – 2106998688

Υ/Γ Θα σου πρότεινα επίσης να συναντηθείς με κάποιο μέλος του forum από Θεσσαλονίκη (υπάρχουν αρκετοί) για να το δεις κι από κοντά :wink:
Κάποιος πιστεύω θα προθυμοποιηθεί :lol: :lol:
Τι λες mino?

vazet
12-06-06, 16:42
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!
...αλλά στο ερώτημα 1 απάντησες στο υποερώτημα μόνο. :wink: Δίνει φωνητικές οδηγίες τελικά?Ιδού η απορία..

Ελπίζω να βγάλω άκρη!

grimak
12-06-06, 16:56
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!
...αλλά στο ερώτημα 1 απάντησες στο υποερώτημα μόνο. :wink: Δίνει φωνητικές οδηγίες τελικά?Ιδού η απορία..
Ελπίζω να βγάλω άκρη!
Να είσαι καλά!
Ναι, δίνει φωνητικές οδηγίες.