PDA

Επιστροφή στο Forum : ''ΧΡΗΣΙΜΑ'' ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

grimak
01-06-06, 14:33
Ποιός μπορεί να βοηθήσει αυτήν την προσπάθεια, και σε ποιά-ποιές περιοχές μπορεί να καταγράψει σημεία :?:

Stelios70
01-06-06, 15:03
Εγώ θα μπορούσα να βοηθήσω για Κέρκυρα (όπου πάω Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι) και επειδή ταξιδεύω πολύ λόγο δουλειάς στην ηπειρωτική Ελλάδα (κυρίως Πελλοπόνησσο, Θεσσαλία, Στερεά) θα μπορούσα να βοηθήσω και στην επαλήθευση προβληματικών σημείων σε όλες τις παραπάνω περιοχές.

Ποιός μπορεί να βοηθήσει αυτήν την προσπάθεια, και σε ποιά-ποιές περιοχές μπορεί να καταγράψει σημεία :?:

Demon
01-06-06, 15:51
Εγώ είμαι Αθήνα αλλά μπορώ να βοηθήσω και Σαλαμίνα. Αφού βάλουν όλους τους δρόμους πρώτα. :)

ceftelos
01-06-06, 22:57
Εγώ θα μπορούσα να βοηθήσω για Σέρρες όσο μπορώ!!!!! :wink:

MinOtaVrS
02-06-06, 07:48
Kaneis apo Nhsia , Evro ?

vasiliadis1
02-06-06, 09:16
και εγώ μέσα παιδιά, μπορώ να κάνω πληρη καταγραφή στα πεύκα θεσσαλονίκης, μικρή περιοχή αλλα θα κάνω πλήρη καταγραφή εφόσον μου το ζητήσετε

grimak
02-06-06, 18:43
Kaneis apo Nhsia , Evro ? :?: Που είσται βρε νησιώτες :?: το καλοκαίρι έφτασε :D

grimak
02-06-06, 18:44
και εγώ μέσα παιδιά, μπορώ να κάνω πληρη καταγραφή στα πεύκα θεσσαλονίκης, μικρή περιοχή αλλα θα κάνω πλήρη καταγραφή εφόσον μου το ζητήσετε
Και το ρωτάς ξεκίνα..... :lol: :lol:

ceftelos
05-06-06, 15:15
Να τα γραφουμε τα ΡΟΙ εδω αναλυτικα η να κανω ενα post με το DAT αρχειο εδω???? :wink:

grimak
05-06-06, 19:19
Να τα γραφουμε τα ΡΟΙ εδω αναλυτικα η να κανω ενα post με το DAT αρχειο εδω???? :wink:

Καταρχήν καλό θα είναι να έχετε τα σημεία πρώτα σε csv και ακολούθως σε dat.
Έτσι όπου χρειάζεται θα μπορούμε εύκολα να τροποποιούμε τα σημεία :wink:
Εγώ προτείνω να τα ανεβάζουμε στο ftp της ngi, ώστε να τα παίρνει όποιος θέλει, μέχρι να βρούνε χρόνο τα παιδιά της ngi και να φτιάξουν κάποια εφαρμογή όπως ανέφερε ο maximi01. http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=9967&highlight=#9967

Συμφωνείται?

MinOtaVrS
05-06-06, 19:31

Καταρχήν καλό θα είναι να έχετε τα σημεία πρώτα σε csv και ακολούθως σε dat.
Έτσι όπου χρειάζεται θα μπορούμε εύκολα να τροποποιούμε τα σημεία :wink:
Εγώ προτείνω να τα ανεβάζουμε στο ftp της ngi, ώστε να τα παίρνει όποιος θέλει, μέχρι να βρούνε χρόνο τα παιδιά της ngi και να φτιάξουν κάποια εφαρμογή όπως ανέφερε ο maximi01. http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=9967&highlight=#9967

Συμφωνείται?

Mesa...

ceftelos
05-06-06, 21:52
Εγω τα σωζω μεσα στο ΡΝ και ειναι αρχειο DAT πως να τα κανω csv??? :wink:

grimak
05-06-06, 22:05
Εγω τα σωζω μεσα στο ΡΝ και ειναι αρχειο DAT πως να τα κανω csv??? :wink:
Θέλει κόπο και όχι τρόπο :lol:
Παίρνεις ένα csv και το τροποποιείς, προσθέτοντας ένα ένα τα σημεία που έχεις στα αγαπημένα. :wink:
Αν δεν γνωρίζεις να το κάνεις στείλε μου το dat να σε βοηθήσω.

ceftelos
05-06-06, 22:40
Ο.κ Μακη θα στο στειλω επισης θελω να μαθω και κατι ακομα

Μηπως και προλαβω την αναβαθμιση του Ιουλιου λειπουν καποιοι οδοι εδω στις Σερρες πως γινετε να τους δηλωσω??? :wink:

Δωσε μου ενα e-mail για να το στειλω!!!! :wink:

grimak
05-06-06, 23:06
Ο.κ Μακη θα στο στειλω επισης θελω να μαθω και κατι ακομα
Μηπως και προλαβω την αναβαθμιση του Ιουλιου λειπουν καποιοι οδοι εδω στις Σερρες πως γινετε να τους δηλωσω??? :wink:
Δωσε μου ενα e-mail για να το στειλω!!!! :wink:
Τι εννοείς να τους δηλώσεις?

grimak@freemail.gr

ceftelos
06-06-06, 00:46
Εννοω οτι δεν ειναι καταγεγραμμενοι μεσα στο χαρτη της πολης δεν υπαρχουν!!!!

grimak
06-06-06, 12:25
Εννοω οτι δεν ειναι καταγεγραμμενοι μεσα στο χαρτη της πολης δεν υπαρχουν!!!!
Αν θέλεις να προσθέσεις σημεία σε οδούς που δεν είναι καταγεγραμμένοι στο χάρτη, μπορείς να το κάνεις εφόσον καταγράψεις τις συντεταγμένες των σημείων, και μετά να τις περάσεις σε ένα csv αρχείο :wink:

Έχεις mail :wink:

ceftelos
06-06-06, 13:52
Μακη ολοκληροι οδοι λοιπουν απο τον χαρτη αυτο εννοω!!!! :wink:

grimak
13-06-06, 11:07
Μετά από προσπάθεια με τον φίλο MAKI32 να προσθέσουμε μερικά χρήσιμα σημεία, για την πόλη της Πάτρας, διαπιστώσαμε κάποιες δυσκολίες και τις παραθέτουμε για να βοηθήσουμε όσους θα ασχοληθούν με την προσθήκη χρήσιμων.

1. Όποιος κάνει καταγραφή νέων σημείων θα πρέπει να έχει ενεργοποιημένες όλες τις κατηγορίες χρήσιμων για να αποφύγουμε τις διπλοεγγραφές.
2. Δυστυχώς μερικά σημεία είναι περασμένα στην ήδη υπάρχουσα βάση και είναι λάθος π.χ. εμείς βρήκαμε ένα σημείο το οποίο ήταν περασμένο σε ένα παράλληλο δρόμο από την κανονική του θέση. Επομένως θα πρέπει να ελέγχουμε αν το νέο σημείο που θέλουμε να προσθέσουμε είναι ήδη στην υπάρχουσα βάση σε λάθος δρόμο, και να το αναφέρουμε για να μην γίνει μπάχαλο.

MinOtaVrS
13-06-06, 13:10
Μετά από προσπάθεια με τον φίλο MAKI32 να προσθέσουμε μερικά χρήσιμα σημεία, για την πόλη της Πάτρας, διαπιστώσαμε κάποιες δυσκολίες και τις παραθέτουμε για να βοηθήσουμε όσους θα ασχοληθούν με την προσθήκη χρήσιμων.

1. Όποιος κάνει καταγραφή νέων σημείων θα πρέπει να έχει ενεργοποιημένες όλες τις κατηγορίες χρήσιμων για να αποφύγουμε τις διπλοεγγραφές.
2. Δυστυχώς μερικά σημεία είναι περασμένα στην ήδη υπάρχουσα βάση και είναι λάθος π.χ. εμείς βρήκαμε ένα σημείο το οποίο ήταν περασμένο σε ένα παράλληλο δρόμο από την κανονική του θέση. Επομένως θα πρέπει να ελέγχουμε αν το νέο σημείο που θέλουμε να προσθέσουμε είναι ήδη στην υπάρχουσα βάση σε λάθος δρόμο, και να το αναφέρουμε για να μην γίνει μπάχαλο.

Wraioi.. :wink: :wink:

ntisco
13-06-06, 15:00
Και εγω στις περιοχες που κινουμαι θα συνησφερω τα μεγιστα...Ηρακλειο Πατησια,Ραφηνα,Λουτσα,Μαραθ νοςΠορτο Ραφτι

ceftelos
13-06-06, 15:07
Εγω εχω ηδη στειλει τα πρωτα εδω απο Σερρες και συνεχιζω.Επισης εχω στειλει και τις αλλαγες στις μονοδρομισεις εδω στην πολη και ελπιζω να ειναι στον επομενο χαρτη!!!! :wink:

chris1
14-06-06, 10:01
Θα είναι στον επόμενο χάρτη οι μονοδρομήσεις των Σερρών. Έκανες εξαιρετική δουλειά!

ceftelos
14-06-06, 14:38
Επετε και συνεχεια ακομη στην αρχη ειμαι.Παντως οτι θελετε απο Σερρες εγω ειμαι εδω ρωτατε!!!! :wink:

Επισης να ρωτησω και κατι ακομη.Κωμοπολεις οπως Νιγριτα-Σιδηροκαστρο-Ν.Ζιχνη-Ηρακλεια υπαρχει περιπτωση να χαρτογραφηθουν πληρως???? :wink:

zeppelin
14-06-06, 15:19
Να χαρτογραφηθούν πλήρως, όχι άμεσα. Απλά μπορεί να τα δεις στην έκδοση του Δεκεμβρίου με ονομάτα οδών.

ceftelos
14-06-06, 18:28
Αν σας στειλω με e-mail χαρτη καποιας περιοχης σε jpg η bmp αρχειο μπερει να σας βοηθησει σε κατι??

SavvasBlue
16-06-06, 12:12
Θελω να βοηθησω σε περιοχες Πειραια, Νικαια, Κορυδαλλο, Δραπετσωνα, Ταμπουρια, Φαληρο-Βαρκιζα που κινουμαι αρκετα συχνα. Αφου περασω καποιο στα αγαπημενα μου τι γινεται? Σε ποια να δινω προτεραιοτητα? Πως τα εξαγω μετα για να τα παρουν αλλοι? Δεν εχω ξανακανει κατι παρομοιο, δωστε μου μερικες οδηγιες παιδια και θ' αρχισω να μπαινω στο πνευμα και εγω.

grimak
16-06-06, 23:43
Θελω να βοηθησω σε περιοχες Πειραια, Νικαια, Κορυδαλλο, Δραπετσωνα, Ταμπουρια, Φαληρο-Βαρκιζα που κινουμαι αρκετα συχνα. Αφου περασω καποιο στα αγαπημενα μου τι γινεται? Σε ποια να δινω προτεραιοτητα? Πως τα εξαγω μετα για να τα παρουν αλλοι? Δεν εχω ξανακανει κατι παρομοιο, δωστε μου μερικες οδηγιες παιδια και θ' αρχισω να μπαινω στο πνευμα και εγω.
Φίλε Savva,
καταρχήν δεν ξέρω τελικά αν είναι εφικτό να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια, γιατί όπως αναφέρω και ποιο πάνω υπάρχουν αρκετές δυσκολίες.
2. Δυστυχώς μερικά σημεία είναι περασμένα στην ήδη υπάρχουσα βάση και είναι λάθος π.χ. εμείς βρήκαμε ένα σημείο το οποίο ήταν περασμένο σε ένα παράλληλο δρόμο από την κανονική του θέση. Επομένως θα πρέπει να ελέγχουμε αν το νέο σημείο που θέλουμε να προσθέσουμε είναι ήδη στην υπάρχουσα βάση σε λάθος δρόμο, και να το αναφέρουμε για να μην γίνει μπάχαλο
3. Πιθανόν, πολλά από τα χρήσιμα σημεία που θα προσθέσουμε να έχουν ήδη προστεθεί στον νέο χάρτη (update Ιουλίου) της ngi.

Μήπως, απλά να αναφέρουμε στην ngi, λάθη που βρίσκουμε και νέα χρήσιμα σημεία για να τα διορθώνει-προσθέτει στο επόμενο update του χάρτη :?:

Η γνώμη μου είναι, πως για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε την προσθήκη-διόρθωση χρήσιμων σημείων, πρέπει να βρεθούν 2-3 άτομα που θα ασχοληθούν με την οργάνωση–έλεγχο-διάθεση των νέων σημείων.
Αυτό σημαίνει αρκετό ελεύθερο χρόνο, και διάθεση.

zeppelin
19-06-06, 11:01
Μήπως, απλά να αναφέρουμε στην ngi, λάθη που βρίσκουμε και νέα χρήσιμα σημεία για να τα διορθώνει-προσθέτει στο επόμενο update του χάρτη :?:

Νομίζω ότι έτσι πρέπει να γίνει, αλλά μετά τη νέα έκδοση του χάρτη

grimak
20-06-06, 02:44

Νομίζω ότι έτσι πρέπει να γίνει, αλλά μετά τη νέα έκδοση του χάρτη
Ok φίλε Νίκο.

Μόλις κυκλοφορήσει ο νέος χάρτης, όποιος παρατηρεί λάθη στα χρήσιμα ή θέλει να προσθέσει νέα σημεία, ας τα ποστάρει εδώ, ετσι ώστε τα παλικάρια απο την ngi να τα προσθέτουν-διορθώνουν σε επόμενα update του χάρτη.

spichri
01-08-06, 21:42
Ελπιζω να μην παγωσε το θεμα και τωρα που θα βγει ο νεος χαρτης να ξαναυπαρξει το αναλογο ενδιαφερον και ενθουσιασμος των πρωτων posts. σαν ιδεα ειναι πολυ καλη. θα ριξω και γω μια ματια στα χρησιμα του νεου χαρτη για τις πολεις Πατρα που μενω και της νεοεισαχθεισαςς Λαρισας που κινουμε συχνα και θα βοηθησω κι εγω.

Εν αναμονη...

MinOtaVrS
01-08-06, 22:14
Nα ξερετε οτι τοσο οι ηχοι οσο τα ιcons kai kapoia prwta epikindina shmeia ta exoume ftiaxei me ton maki alla me ta elaxista shmeia pou exoume afth thn stigmh toso apo ta xrhsima oso kai apo ta epikindina (2 diaforetika projects ta opoia exoun kolisei kanonika) den ginete douleia...

As girisete oloi apo tis adeies sas kai to blepoume se nea vasi toso gia ta epikindina oso kai gia ta xrhsima ... :wink:

spichri
01-08-06, 22:17
τι κατηγοριοποιησεις εχουν γινει ή θα γινουν mino? δωσε μια πρωτη γευση

MinOtaVrS
01-08-06, 22:29
τι κατηγοριοποιησεις εχουν γινει ή θα γινουν mino? δωσε μια πρωτη γευση

H poio polh doyleia exei ginei me ta epikindina shmeia ta opoia exoun efkolh kathgoriopoihsh, (sta opoia kai exoume katalhxei meta apo syzhthsh me allous xrhstes apo edw mesa)..

Me ta xrhsima oi apopseis diistante kai o kathenas mas exei kati diaforetiko na protynei gia afto milame na to xanadoume kai na to baloume katw se nea vash giati kaka ta psemata o kathenas exei kai diaforetikes proteraiothtes kai protaseis px ta xrhsima me tous oikous anoxhs pou anevase enas filos !!