Επιστροφή στο Forum : Google Maps vs your navigation system
Καλημέρα,
έχει προσπαθήσει ποτέ κάποιος να συγκρίνει ?
Google Maps, θεωρούνται ποιο ενημερωμένοι από οποιοδήποτε gps navigation system και ανανεώνονται συχνότερα (θεωρητικά).
Google Maps, έχει street view τα PNA δεν έχουν.
Google Maps, έχουν traffic info, ενώ τα PNA θέλουν ειδική κεραία TMC και πιθανόν συνδρομή
Google Maps, έχουν satelite view, τα PNA όχι.
Google Maps, έχουν terrain view, τα PNA όχι (ίσως κάποια Garmin).
Google Maps, έχουν ποιο ενημερωμένα POI (θεωρητικά).
Google Maps, έχουν transit directions & walking directions.
Λοιπόν ποια είναι η γνώμη σας ?
Ζούμε στην εποχή των γρήγορων 3G δικτύων και τα GPS μπαίνουν σε όλο και περισσότερα τηλέφωνα ή gadget...
Πιστεύεται ότι το Google Maps αποτελεί απειλή για όλα τα γνωστά προγράμματα πλοήγησης ?
Πραγματικά πως θα μπορούσε κάποιο πρόγραμμα πλοήγησης να συναγωνιστεί με το Google Maps ?
Φιλικά
StaBa
Η υπηρεσία που λες δεν είναι δωρεάν και οι σχετικές χρεώσεις των εταιριών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα είναι τσουχτερές.
Αυτό μας έλειπε τώρα, να πληρώνουμε την πλοήγηση με το χιλιόμετρο ή το δευτερόλεπτο πέραν του αρχικού κόστους !!
Καλησπέρα παιδιά,
λέγοντας παραπάνω: "Ζούμε στην εποχή των γρήγορων 3G δικτύων και τα GPS μπαίνουν σε όλο και περισσότερα τηλέφωνα ή gadget..."
Δεν εννοώ να κάνουμε πλοήγηση χρησιμοποιώντας το δίκτυο 3G της κινητής τηλεφωνίας.
Μια απλή αναφορά έκανα για το που ζούμε και που πάει η τεχνολογία των κινητών γενικά.
Έτσι κι αλλιώς ένα κινητό για να έχει δυνατότητα κανονικής πλοήγησης χρειάζεται κεραία GPS και το σχετικό software.
Το θέμα είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος: Google maps vs navigation system
ή Google maps vs destinator ή Google maps vs iGO ή Google maps vs miomap κλπ κλπ κλπ
υπέρ και κατά (γνώμες - απόψεις - σχόλια) και ποιο πιστεύεται ότι θα είναι το μέλλον των συστημάτων πλοήγησης όταν π.χ. από το κινητό σου (που θα έχει και GPS) θα μπορείς δωρεάν να χρησιμοποιήσεις το Google Maps και να πλοηγηθείς...
Αυτά....
StaBa
Καλησπέρα παιδιά,
π.χ. από το κινητό σου (που θα έχει και GPS) θα μπορείς δωρεάν να χρησιμοποιήσεις το Google Maps και να πλοηγηθείς...
Μεχρι τωρα πηρες πολλα δωρεαν απο Goοgle;
Χρήστος Λάππας
19-10-08, 14:58
Νομίζω ότι η Google δίνει δωρεάν τα περισσότερα από τα προϊόντα της στους χρήστες (την μηχανή αναζήτησης, google earth, Crome, Gmail). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν βγάζει χρήματα από τα συγκεκριμένα προϊόντα μέσω διαφημιστών, αλλά εμένα ως χρήστη δεν με ενοχλεί, ούτε και βλέπω γιατί θα έπρεπε δλδ.
Καλησπέρα παιδιά,
το θέμα δεν είναι αν αυτά που παίρνουμε από τη Google είναι δωρεάν ή όχι. Αν και δεν νομίζω κανείς ότι πλήρωσε στη Google για να κάνει download το Google Maps στο κινητό του !!!
Το θέμα είναι ότι λαμβάνοντας υπ' όψιν τις δυνατότητες της Google σε χαρτογράφηση και routing (βλέπε Google Earth / Maps στο PC) και τη δυνατότητα μεταφοράς τους στο κινητό μέσω Google Maps, ποιο πιστεύεται ότι θα είναι το μέλλον στις γνωστές συσκευές πλοήγησης ?
Καλησπέρα παιδιά,
το θέμα δεν είναι αν αυτά που παίρνουμε από τη Google είναι δωρεάν ή όχι. Αν και δεν νομίζω κανείς ότι πλήρωσε στη Google για να κάνει download το Google Maps στο κινητό του !!!
Το θέμα είναι ότι λαμβάνοντας υπ' όψιν τις δυνατότητες της Google σε χαρτογράφηση και routing (βλέπε Google Earth / Maps στο PC) και τη δυνατότητα μεταφοράς τους στο κινητό μέσω Google Maps, ποιο πιστεύεται ότι θα είναι το μέλλον στις γνωστές συσκευές πλοήγησης ?
Κάνει η Google χαρτογράφηση ; τους χάρτες Teleatlas χρησιμοποιεί και δεν ξέρω ποιους άλλους.
Πχ στην πατρα δεν έχει τησ κυκληκες διαδρομες στισ πλατειεσ. Μα καμια! ΤΟ ιδιο λαθοσ κανουν και τα IGO. Αρα καλα τα λεει ο ahileas μαλλον teleatlas η χάρτες άρα άσε (προς το παρον?) το googlemaps μονο για το net!
τα google maps για την ελλαδα τουλαχιστον ειναι για γελια
Μήπως ξέρει κανείς γιατί στο google Maps ξαφνικά οι μισοί δρόμοι ονομάζονται "Παράδρομος"και όνομα δρόμου; Π.χ. Σόλωνος λέγεται Παράδρομος Ακαδημίας.
Ενώ η οδός που μένω ονομάζεται Παράδρομος Εσπέρου και όλοι οι γύρω δρόμοι λέγονται Παράδρομος κάτι!
Η αλήθεια είναι οτι μπορεί να μην έχει τοσο καλους χάρτες αλλά στο driveme δεν έχω καταφέρει να βρω δρόμους τους τελευταίους μήνες όλο σφάλμα , δεν φορτώθηκε ο χάρτης και τέτοια μηνυματα βγαζει.
evogeorgesk
13-01-09, 21:35
εχω δει και google maps και garmin και νομιζω πως το google maps ειναι πιο ενημερωμενο αλλα χρεωνεται
chris_de_ze
14-01-09, 00:38
Η υπηρεσία google maps στο PC δεν χρεώνεται. Αλλά η υπηρεσία google maps στο κινητό χρεώνεται (με τα ΜΒ που διακινούνται) αφού απαιτεί ΠΑΝΤΑ σύνδεση με Internet. Εκτός και αν κάποιος πάρει κάποιο πακέτο σύνδεσης (για free ΜΒ upload/download) από την εταιρία κινητής. Τότε μόνο συμφέρει.
Πχ. η Voda χρεώνει €12/ΜΒ, αλλά αν πάρεις ένα πακέτο που έχει τότε η χρέωση είναι €10/150ΜΒ (το οποίο συμφέρει).
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.