PDA

Επιστροφή στο Forum : flash disk

kostaskgfd
04-10-08, 18:58
Γεια σας φιλοι
Τι ειναι το flash disk ;

panosha
04-10-08, 19:49
Στις συσκευές με windows mobile συνήθως αποκαλούμε έτσι τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο της συσκευής που είναι ανεξάρτητος από τον χώρο που καταλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα.

JimmyT
10-10-08, 01:20
Στις συσκευές GPS εννοούν την καρτούλα που έχει μέσα η συσκευή. Είναι σε σχήμα σαν τη sim του κινητού αλλά αρκετά μεγαλύτερη, και υπάρχει υποδοχή στις συσκευές GPS για να μπαινοβγαίνει. Πάνω στις κάρτες αυτές είναι γραμμένοι οι χάρτες και μπορούμε να τις βάλουμε σε υπολογιστή και να αντικαταστήσουμε τους χάρτες με νεότερους από την ίδια εταιρία, ώστε το GPS να είναι πάντα ενημερωμένο.

panosha
10-10-08, 01:59
Συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι σωστό, αφού σε μερικά PNA υπάρχει χώρος στην εσωτερική μνήμη της συσκευής που εμφανίζεται ακριβώς με αυτή την ονομασία, flash disk. Εσύ μιλάς για την κάρτα SD που είναι εξωτερικός χώρος αποθήκευσης και δεν πρέπει να αποκαλούμε έτσι.

JimmyT
14-10-08, 23:46
Το ξέρω ότι είναι λάθος και ότι δεν πρέπει, αλλά αν κάνεις μια αναζήτηση Flash Disk στο skroutz για παράδειγμα, θα σου βγάλει 223 usb μνήμες και 118 κάρτες μνήμης. Αν λοιπόν πάει ο φίλος να ρωτήσει σε κατάστημα να του δώσουν flash disk για υπολογιστή, θα του δώσουν μνήμη usb. Αν ζητήσει flash disk για PDA ή PNA, θα του δώσουν κάρτα μνήμης SD ή παρόμοια.
Εγώ που έχασα την κάρτα μνήμης από το PNA μου, η εξυπηρέτηση πελατών μου είπε ότι θα μου στείλουν flash disk με το νέο λογισμικό μόνο για 49 ευρώ.

Παρόλα αυτά, αυτό που λέει ο panosha, είναι το μόνο σωστό εγκυκλοπαιδικά.

xroupista
23-10-08, 22:10
Σε όλες τις pna συσκευές που έχω δει έχει μέσα αναγκαστικά την Flash Disk
σε άλλα 64 MB σε αλλα512 και γενικά σε διάφορα μεγέθη.
Κάποια έχουν το πρόγραμμα πλοήγηση μέσα στην Flash Disk (πχvector 590)και γιαυτό έχουν αρκετά μεγαλύτερη χωρητικότητα σε mb από κάποια άλλα που τα πάντα τα τρέχουν από την εξωτερική μνήμη και συνήθως έχουν 64mb.
την εξωτερική μνήμη (καρτουλα)την ονομαζουνε και την διαβαζουνε άλλα σαν sdmmc και άλλα storage card
Σίγουρα η απορία του φίλου που έκανε την αρχική ερώτηση θα προέκυψε
από τις εξής 2 περιπτώσεις (γιατί μόνο τότε κάποιος μπορεί να δει την εσωτερική μνήμη)
Α) όταν θα συνέδεσε το pna του στον υπολογιστή (μεσο activesynh) και θα είδε μια μνήμη ονομαζόμενη Flash Disk

Β όταν θα ξεκλείδωσε (αν ήταν κλειδωμένο) το pna του και μέσα στο περιβαλλον tων windons είδε την προαναφερθείσα μνήμη.

για όλα τα υπόλοιπα και τις λειτουργίες της απάντησε ο φίλος panosha

Καλά είναι να μην την πειράζουμε την flash disc γιατί μπορεί να καταστρέψουμε σημαντικά αρχεία για τη εύρυθμη λειτουργία του συστήματος μας
και επιπλέον πολλά αρχεία και να προσπαθήσετε να τα μεταφέρετε σαν backup στο pc σας ίσως να μην σας αφήνει.