Επιστροφή στο Forum : Mio moov 330 missing POI
Καλησπέρα σε όλους !!!
Μένω Κέρκυρα και αγόρασα εδώ και 15 μέρες ένα Mio moov 330 (είμαι λάτρης της τεχνολογίας). Επειδή συχνά ταξιδεύω Αθήνα και καμιά φορά Θεσ/νίκη από περιέργεια ζήτησα να μου κάνει υπολογισμό διαδρομής από Κέρκυρα --> Καλλιθέα - Αθήνα. Το μηχανάκη όντως πολύ γρήγορο !!!
Το κουφό της υπόθεσης έιναι ότι από Κέρκυρα για να περάσει απέναντι Θεσπρωτεία δεν κάνει χρήση του κυρίως λιμανιού της Κέρκυρας παρά χρησιμοποιεί το δευτερεύον μικρότερο λιμάνι της Λευκίμης στο Νότιο άκρο του νησιού. Το έψαξα λίγο και είδα ότι δεν έχει POI με την ονομασία "Λιμάνι" ενώ έχει "Μαρίνα" & "Πορθμεία". Επίσης ενεργοποιώ να μου δείχνει στην οθόνη τα POI "Μαρίνα" & "Πορθμεία" αλλά τζίφος... Το κυρίως λιμάνι του νησιού παραμένει άφαντο !!! Μου κάνει τρομερή εντύπωση ένα τόσο σημαντικό POI να μην περιλαμβάνετε !!!!!!!!
Πως θα σας φαίνονταν αν στο χάρτι Αθήνας (λέμε) δεν υπήρχε ως λιμάνι ο Πειραιάς αλλά υπήρχε μόνο η Ραφήνα ???
Υπήρχαν και κάποιες άλλες ψιλοατέλειες όσον αφορά τους δρόμους αλλά ο.κ. καταλαβαίνω η Κέρκυρα είναι μικρό νησί και δεν έχουν αφιερώσει τον ίδιο βαθμό λεπτομέρειας με μια μεγαλούπολη, αλλά να μην υπάρχει το λιμανι ???
Για εμένα είναι μεγάλη παράληψη...!!!
Πως θα μπορούσαμε, με ποιο τρόπο, να ενημερώσουμε για παραλήψεις στους χάρτες ? Κάποιες εταιρίες το κάνουν στις ιστοσελίδες τους...!!!
καλως ηλθες.
Στην αναφορα λαθων
http://www.ngi.gr/bug_report_maps.php
Καλησπέρα φίλε "Sinapias".
Δοκίμασα το link που μου έστειλες αλλά η αναφορά λαθών είναι για άλλους χάρτες, π.χ. 2008.Q1.99 τους οποίους θεωρώ ότι αφορούν το Destinator.
Για τους χάρτες του Mio moov 330, Mio map 2008, συγκεκριμένα Greece 2008.04 δεν βρίσκω κάτι.
Έχεις καμιά ιδέα ?
Γνωρίζει κάποιος άλλος τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ?
Ή απλά περιμένουμε το επόμενο update.
Σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου....
Φίλε για την περίπτωση που αναφέρεις.Πράγματι δεν υπάρχει στα poi το λιμάνι της Κέρκυρας αλλά δίνοντας διαδρομή από κέντρο Κέρκυρα προς Καλλιθέα φαίνεται πως το χρησιμοποιεί κανονικά.
[/URL][URL="http://imageshack.us"]http://img295.imageshack.us/img295/1456/screen008ix9.png (http://g.imageshack.us/img295/screen008ix9.png/1/)
καλως ηλθες.
Στην αναφορα λαθων
http://www.ngi.gr/bug_report_maps.php
Γεια σου Θαναση.
in.gr ?
Καλησπέρα,
θα το τσεκάρω πάλι και θα επανέλθω...
Τη πρώτη φορά που το δοκίμασα ήταν πριν περάσω το επίσημο update από www.mio.com
Θα κοιτάξω πάλι τώρα που έχω περάσει το update.
Πάντως και στις δύο περιπτώσεις (πριν - μετά) δεν υπήρχ μέσα στο χάρτι το λιμάνι.
Επίσης αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι γενικά στις κατηγορίες POI δεν υπάρχει η κατηγορία "λιμάνι".
Δυστυχως απ'οτι φαινεται στο Mio λογω της μαλλον βιαστικης τοποθετησης των χαρτων της NGI υπαρχουν αρκετα προβληματα με τα POI , λειπου παρα πολλα , οπως π.χ πλατειες ,νεκροταφεια κ.λ.π
Επισης επικρατει ενα "μπαχαλο" στην ανευρεση τους και γενικα υπαρχουν αρκετα προβληματακια που προφανως θα διορθωθουν (ελπιζουμε) στο επομενο update ..
Καλησπέρα,
τελικά μετά που πέρασα το update όντος στη διαδρομή υπολογίζει το λιμάνι κανονικά όπως δείχνεις. Αν παρατηρήσεις όμως γενικά θα δεις ότι ούτε απέναντι Ηγουμενίτσα δείχνει το λιμάνι παρ' ότι το χρησιμοποιεί !!!
Γενικά απ' ότι κατάλαβα δεν έχει μέσα ως POI λιμάνια παρ' ότι μπορεί να τα χρησιμοποιεί.
Επίσης παρόμοιο θέμα παρατήρησα και σε ένα φίλο μου που έχει gps με Destinator 7 (το Mio 330 χρησιμοποιεί χάρτες NGI, οπότε...)
Η Mio δεν έχει στη ιστοσελίδα της link για αναφορά λαθών στους χάρτες της, έχει όμως η NGI. Λέτε αν το δηλώσουμε το λάθος στην NGI να διορθωθεί αντίστοιχα και στο Mio ?
Φιλικά
StaBa
ποτε πηρες το μηχανημα σειρα αν επιτρεπετε?
Καλησπέρα,
το gps Mio moov 330 το αγόρασα στις 08.09.2008
Αυτή η φάση με τα POI με έχει χαλάσει λίγο και έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως το δώσω για πούλημα...
Καλησπέρα,
το gps Mio moov 330 το αγόρασα στις 08.09.2008
Αυτή η φάση με τα POI με έχει χαλάσει λίγο και έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως το δώσω για πούλημα...
Εγω παλι ειμαι τρισευτιχισμενος με τα ΠΟΙΣlol3 και τα χρησιμοποιω απιστευτα.
Ειδικα με τα επιπροσθετα που εχω περασει νομιζω οτι ειμαι καλυμμενος 99%.
Στην δουλεια μου,μου εχει λυσει τα χερια,βρισκω σημεια ενδιαφεροντος εκει που δεν φανταζομαι,κερδιζω απιστευτο χρονο.
Προβληματα υπαρχουν βεβαια,αλλα παντα σε μια αγορα σταθμιζεις τα υπερ και τα κατα και καταληγεις.Και για μενα τα υπερ ειναι πολυ περισσοτερα.
Φίλε bakalex,
ποια τα επιπρόσθετά που έχεις περάσει και πλέον σε καλύπτει το Mio 330 κατά 99%
Εγώ π.χ. διαπίστωσα ότι από τα POI λείπουν τα λιμάνια, έχεις βρει εσύ από κάπου να ενημερώσεις τα POI για λιμάνια ?
Φιλικά
StaBa
Φίλε bakalex,
ποια τα επιπρόσθετά που έχεις περάσει και πλέον σε καλύπτει το Mio 330 κατά 99%
Εγώ π.χ. διαπίστωσα ότι από τα POI λείπουν τα λιμάνια, έχεις βρει εσύ από κάπου να ενημερώσεις τα POI για λιμάνια ?
Φιλικά
StaBa
οταν λεω επιπροσθετα φιλε StaBa αναφερομαι σε οτι υπαρχει εδω http://index.pois.gr/index.asp
Δυστυχως δεν εχει κατι για λιμανια (προς το παρον)
ωραια και περασες 14 κατηγοριες μεσα γιατι η mio περασμενα μεσα εχει οτι θελει αυτη.και μετα καλυφθηκες? εκανα ενα update σε ενα φιλαρακι που εχει το mio c230 και του κατεβασα το poi loader ενα προγραμμα που του φορτωνεις μεσα pois με επιλογη να τα τοποθετησεις στην εσωτερικη μνημη του mio ή στην sd και μιλαμε του φορτωσα σχεδον το μισο index pois .εμεις στο moov μεχρι 14 και μετα stop .mio moov δεν θελαμε?
sreveliotis
27-01-09, 15:48
ωραια και περασες 14 κατηγοριες μεσα γιατι η mio περασμενα μεσα εχει οτι θελει αυτη.και μετα καλυφθηκες? εκανα ενα update σε ενα φιλαρακι που εχει το mio c230 και του κατεβασα το poi loader ενα προγραμμα που του φορτωνεις μεσα pois με επιλογη να τα τοποθετησεις στην εσωτερικη μνημη του mio ή στην sd και μιλαμε του φορτωσα σχεδον το μισο index pois .εμεις στο moov μεχρι 14 και μετα stop .mio moov δεν θελαμε?
Θα ήθελα να πώς παρατήρησα ότι οι κατηγορίες poi στο μιο μοο 330 δέχεται μόνο 100 σημεία.
Αν έχεις κατηγορίες πάνω από 100 σημείων πως μπορείς να τα περάσεις όλα;
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.