PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα συντονισμού

jstarg
15-05-06, 13:16
Ρε παιδιά θέλω να ρωτήσω τα εξής: Γιατί την ημέρα όλα δουλεύουν κανονικά και το βράδυ για να συντονίσει μας βγάζει την ψυχή; Γιατί τα Σαββατοκύριακα δεν συντονίζει ή συντονίζει όταν θυμηθεί και μας βγάζει αλλού γι' αλλού; Και κάτι τελευταίο. Όταν το πήγα στην MLS στην Γλυφάδα να το κοιτάξουν μου είπαν ότι γίνεται αναβάθμιση στους δορυφόρους κι ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν εντός της εβδομάδας. Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι η κλασσική αποφυγή του πελάτη; Να σημειώσω πως έχω το Ν500.

zeppelin
15-05-06, 15:39
Για δοκίμασε το να κάνεις το firmware update για το n500 http://www.fujitsu-siemens.com/support/linkapplication.html?LNG=EN&ID=3195

jstarg
15-05-06, 16:22
Το έχω κάνει το Update αλλά καμία διαφορά :(

jimmisrouvas
24-05-06, 05:53
Για N520 δεν εχει βγει ακομα?

ceftelos
07-06-06, 21:12
Παιδια εχει δυο μερες τωρα που αργει να συντονιστει με τους δορυφορους ενα Ν500 που εχω.Μηπως γινετε καμια αναβαθμηση σε αυτους ξερει κανεις τιποτα??? :wink:

Mclaren
19-06-06, 10:25
Παιδια εχει δυο μερες τωρα που αργει να συντονιστει με τους δορυφορους ενα Ν500 που εχω.Μηπως γινετε καμια αναβαθμηση σε αυτους ξερει κανεις τιποτα??? :wink:

Αναβάθμιση στους δορυφόρους?? :lol: , Πλάκα θα κάνεις τώρα και το έχαψες κάτι τέτοιο? Φυσικά και δεν παίζει να γίνεται αναβάθμιση στους δορυφόρους, κάποιο πρόβλημα έχει το ppc σου για να μην λοκάρει εύκολα...

ceftelos
19-06-06, 14:14
Προβλημα δεν βλεπω να υπαρχει φιλαρακι μιας και το κανει συνηθως Σαββατοκυριακα κυριως και οχι παντα!!! :wink:

Εκτος και αν εχει προβλημα οντως το ppc μου με τα Σαββατοκυριακα!!!! :wink:

Demetris
16-07-06, 14:32
Ίσως αυτό το φαινόμενο να σχετίζεται με το ότι οι δορυφόροι του συστήματος GPS δεν είναι γεωστατικοί (geostationary), άρα ανά χρονικά διαστήματα η κάλυψη διαφέρει... Αν μάλιστα δεν χρησιμοποιούμε και εξωτερική κεραία, μια ελαφριά μείωση της κάλυψης ίσως να συνεπάγεται αισθητή μείωση της λήψης σήματος... Ας δώσει όμως τα φώτα του κάποιος ηλεκτρολόγος μηχανικός ή κάποιος που πραγματικά έχει μελετήσει το θέμα...
Ένας ταπεινός φοιτητής Ιατρικής
(Υ.Γ. Όσοι έχουν παρατηρήσει έντονα το φαινόμενο αυτό, μήπως δεν χρησιμοποιούν φορτιστή αυτοκινήτου? Διότι ίσως τότε να σχετίζεται και με μεταβολές στην φόρτιση της μπαταρίας, δηλ. χαμηλή μπαταρία->μειωμένη λήψη)

grnikolis
16-07-06, 17:03

Αναβάθμιση στους δορυφόρους?? :lol: , Πλάκα θα κάνεις τώρα και το έχαψες κάτι τέτοιο? Φυσικά και δεν παίζει να γίνεται αναβάθμιση στους δορυφόρους, κάποιο πρόβλημα έχει το ppc σου για να μην λοκάρει εύκολα...

Σαφώς και γίνεται αναβάθμιση στους δορυφόρους του GPS. To σύστημα άρχισε να λειτουργεί στις αρχές της δεκαετίας του 70. Λες να είναι οι ίδιοι δορυφόροι από τότε?

Be@sTM@nI@k
18-07-06, 16:19
fysika kai anabathmizontai oi doryforoi enoeite ta epigia programata kai oxi
oi idioi oi doryforoi!!

grnikolis
18-07-06, 17:16
θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.

Στο πρόγραμμα αναβάθμισης υπόκεινται ΚΑΙ οι ίδιοι οι δορυφόροι.

Οι προδιαγραφές του συστήματος προβλέπουν 24 δορυφόρους σε τροχιά.

Από την έναρξη λειτουργίας του, έχουν τεθεί σε τροχιά πολύ περισσότεροι
(πάνω από 50) και ο τελευταίος απ'όσο γνωρίζω στις 25/9/2005 και τέθηκε σε λειτουργία 16/12/2005.

Παραθέτω απόσπασμα:

Boeing Delta 2 booster pierced the night sky Sunday evening, successfully launching the first modernized Global Positioning System satellite to build a bridge from the navigation network of today to the advancements of tomorrow.

Following a smooth-as-silk countdown, the blue and white rocket shot off Cape Canaveral's pad 17A at 11:37 p.m. EDT (0337 GMT) trailing a plume of blinding flame. Night owls as far away as Miami spotted the launch.

The two-ton GPS 2R-M1 spacecraft rode its three-stage launcher into a temporary, looping orbit stretching from 150 to nearly 11,000 miles where the Delta successfully released its payload nearly 25 minutes after liftoff.

......

The spaceborne network features 24 primary and several backup satellites flying in six orbital groupings. The Air Force began launching the fleet in 1989 and continues to send up new satellites as replacements to keep the navigation system in good health. There are 28 functioning GPS satellites today.
.......
GPS 2R-M1 will assume the Plane C, Slot 4 position, taking over for the GPS 2A-20 craft launched in May 1993. The aging satellite, although still operational, will be repositioned within the GPS constellation for the remainder of its life. The new slot for the old spacecraft will be determined later.
......
GPS 2R-M1 begins a new breed of updated GPS satellites that will not only broadcast the navigation signals as previous spacecraft but also provide two new military signals and a second civilian signal. Those improvements promise to bring greater accuracy, added resistance to interference and enhanced performance for users around the world.

Πηγή: Space.com
http://www.space.com/missionlaunches/sfn_050925_delta2_gps2rm1.html

Να σημειώσω βέβαια ότι τα GPS που έχει ο μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών, ΔΕΝ μπορούν να δουλέψουν με το L2C, αν και θα αργήσει να ολοκληρωθεί η πλήρης αντικατάσταση των δορυφόρων (περίπου το 2013)

Φιλικά,
Νίκος[/i]

christos21
18-01-07, 23:40
Exω το εξης προβλημα.Το βραδυ πιανει αρκετους δορυφορους ενω την μερα δύσκολα(Ηp rx 5710) επισης τους χάνει συνέχεια.Αυτο τι σημαίνει ότι έχει προβλημα το gps μου?Επισης όταν λέτε ότι κλειδωνει κπ δορυφορους άπο που το βλέπεται?

panosha
18-01-07, 23:46
Exω το εξης προβλημα.Το βραδυ πιανει αρκετους δορυφορους ενω την μερα δύσκολα(Ηp rx 5710) επισης τους χάνει συνέχεια.Αυτο τι σημαίνει ότι έχει προβλημα το gps μου?Επισης όταν λέτε ότι κλειδωνει κπ δορυφορους άπο που το βλέπεται?
Συνήθως το βράδυ είναι πιό καθαρή η ατμόσφαιρα. Κλείδωμα σημαίνει οτι εντοπίζεται το στίγμα σου και κλειδώνεται η θέση σου πάνω στο χάρτη. 8)

christos21
19-01-07, 00:04
Ειναι αρκετη διαφορα.Φαντασου ότι ειμαι σε σπιτι όχι πολύ κοντα σε παραθυρο και πιανει 8-10 απλά τους χάνει γρηγορα και στο καπάκι τους ξαναβρίσκει(το κάνει και σε εξωτερικο χωρο), για αυτο μπορει να ευθυνεται η συσκευη αλλά υποθέτω ότι δεν θεωρητε πρόβλημα

christos21
19-01-07, 00:05
Α και όταν λέτε βλέπει 10 δορυφορους και κλειδωνει τους 7 αυτο που το βλεπετε?

panosha
19-01-07, 00:09
Χρήστο το βλέπουμε από διαφορα προγράματα που δουλεύουν το GPS. Oταν είσα στο δρόμο και κινείσαι με το Destinator χάνει τη θέση σου και την ξαναβρίσκει ακόμα και αν δεν είσαι σε σημεία με στενούς δρόμους με ψηλά κτίρια ? 8)

christos21
19-01-07, 00:16
Ναι την ξαναβρισκει όπου και να ειμαι

panosha
19-01-07, 00:19
Ναι την ξαναβρισκει όπου και να ειμαι
Τη χάνει, ποσο συχνά και που ? :roll:

christos21
19-01-07, 00:27
http://www.sharebigfile.com/file/63448/IMG-0455-JPG.html

christos21
19-01-07, 00:28
Σορρυ έκανα κάτι πειραματα για να δειξω μια φωτο.Οπουδήποτε μπορει να τη΄χασει.Δεν ξερω ακριβως γιατι το χανει και το βρισκει μεσα σε sec αλλα αρκετα συχνα

panosha
19-01-07, 00:30
Αν δεν έχεις πειράξει τίποτα στο GPS, που δεν έχεις πειράξει, κάποιο πρόβλημα έχεις. Δεν γνωρίζω βέβαια και τη συσκευή σου. :(

christos21
19-01-07, 00:34
Μπορει και ναχω πειραξει μην το λες.Επίσης με το dest πρωτα στριβω εγω και μετα αυτο.Δεν ξερω αν εχει να κανει με το gps.Δηλαδη αν παω απο εκει που το αγορασα και τους το πω θα μου το τσεκαρουν ή θα αρχισουν τπτ δικαιολογίες

panosha
19-01-07, 00:40
Μπορει και ναχω πειραξει μην το λες.Επίσης με το dest πρωτα στριβω εγω και μετα αυτο.Δεν ξερω αν εχει να κανει με το gps.Δηλαδη αν παω απο εκει που το αγορασα και τους το πω θα μου το τσεκαρουν ή θα αρχισουν τπτ δικαιολογίες
Επανέφερε το GPS στις αρχικές του ρυθμίσεις. 8)

christos21
19-01-07, 00:44
Αυτο πως θα το κάνω με το wince?Μην μου πεις να ξανα εγκαταστησω το dest γιατι έτρεχα στην ngi μονος δεν μπορουσα :o

panosha
19-01-07, 00:48
Αυτο πως θα το κάνω με το wince?Μην μου πεις να ξανα εγκαταστησω το dest γιατι έτρεχα στην ngi μονος δεν μπορουσα :o
Από εδώ λίγο δύσκολο να σε βοηθήσω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιά άλλη μιά φορά γιατί πειράζετε τα GPS οταν δεν είστε σίγουροι οτι γνωρίζετε να τα επαναφέρετε. Αν αφήσεις το μηχάνημα να μείνει τελείως από μπαταρία πάντως θα επανέλθει, αλλά μάλον θα χάσεις τα πάντα. :evil:

christos21
19-01-07, 00:52
εχω win 5 oποτε δεν νομιζω να χαθουν.Θα δω .Ευχαριστω για τον χρονο σου

panosha
19-01-07, 00:56
εχω win 5 oποτε δεν νομιζω να χαθουν.Θα δω .Ευχαριστω για τον χρονο σου
Σωστά, άρα κάνε αυτό και ενημέρωσε γιά τα αποτελέσματα. :lol:

christos21
19-01-07, 01:00
οκ

christos21
20-01-07, 13:01
Βρηκα τις εργοστασιακες ρυθμίσεις απο ένα παιδί εδω που έιχε την καλοσύνη να μου τις στείλει,Τωρα ειναι σφέρα το gps πάντα πιανω πολλους δορυφόρους και μέσα στο σπίτι ακομα.