Επιστροφή στο Forum : Ποιός χάρτης για Ελλάδα και Ευρώπη?
Καλησπέρα! διαβάζω πολλά και έχω μπερδευτεί! ψάχνω για ένα PNA που να δουλεύει το ίδιο καλά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το πρόβλημα είναι να συνδυαστεί μια καλή συσκευή και ένας χάρτης που να δουλεύει καλά παντού. Π.χ. ο destinator είναι καλός για Ελλάδα, είναι το ίδιο καλός και στο εξωτερικό? Υπάρχει κάτι καλύτερο? Ευχαριστώ εκ`των προτέρων!
Για Ελλαδα Destinator προς το παρον,για Ευρωπη οι χαρτες της ειναι ακομα του 2006.Οποτε θα σου προτεινα Tomtom ή Igo.
Σ`ευχαριστω για την άμεση βοήθεια σου.
Θα μπορούσες να μου πεις ποιες συσκευές μέχρι 300 ευρώ μπορούν να φορέσουν αυτούς τους χάρτες? Μπορεί μία συσκευή να τους έχει και τους δύο? Εννοώ destinator σε συνδυασμό με tomtom η igo.
Συγνώμη για την ασχετοσύνη μου... ¨)
Τα pna εχουν απο την μαμα τους φορεμενο ενα λογισμικο,οποτε δεν εχεις την πολυτελεια διαφορετικων,εκτος αν το ξεκλειδωσεις και μπαινοντας στα windows προσθεσεις κι αλλα.Η καλυτερη επιλογη για να εχεις οτι θες μεσα ειναι το pda.Εχεις βεβαια μικροτερη οθονη.Παντως μπορεις να αγορασεις τους ευρωπαικους χαρτες για destinator 7 και να τους βαλεις ευκολα στο pna αρκει το μηχανημα να τρεχει destinator.
Σ`ευχαριστώ φίλε για την άμεση βοήθειά σου, προσανατολίζομαι προς τα εκεί (destinator) αν και όπως ανέφερες πιο πάνω θα πρέπει να κάνω κάποιες υποχωρήσεις όσον αφορά το Destinator7 Ευρώπης, σε σχέση με Tom Tom η igo Και ξέχασα να σου πω πως ψάχνω μόνο για PNA
apostolis69
15-09-08, 17:28
Ρε παιδιά καλησπέρα..!
Αγόρασα πέρσι ένα σύστημα πλοήγησης "BLAUPUNKT TRAVELPILOT LUCCA 5.2" αλλά ο χαρτης που είχε είναι παλιός (2006-2007) και δεν έχει κάποιες πόλεις. Έμαθα βέβαια οτι κυκλοφορεί ο καινούργιος dx2008, μήπως γνωρίζει κάποιος να μου πει που θα τον βρω ή αν μπορώ να τον κατεβάσω από κάπου..?
Σ`ευχαριστώ φίλε για την άμεση βοήθειά σου, προσανατολίζομαι προς τα εκεί (destinator) αν και όπως ανέφερες πιο πάνω θα πρέπει να κάνω κάποιες υποχωρήσεις όσον αφορά το Destinator7 Ευρώπης, σε σχέση με Tom Tom η igo Και ξέχασα να σου πω πως ψάχνω μόνο για PNA
destinator και ανατολικη ευρωπη ξεχασετο ακομα κλαιω τα 150 ευρω ο χαρτης τησ Βουλγαριας ειναι 1 mb δυτικη ευρωπη ειναι καλα αν και 2 χρονια πισω
Ιταλία και Ελβετία πάντως ήταν ένα δράμα το Destinator. Ευτυχώς είχα νοικιάσει ένα Tomtom, και με πήγε εκεί που ήθελα....
Και τι θα κάνουμε ρε παιδιά αν θέλουμε να τα συνδυάσουμε και τα δύο? Ελλάδα και ανατ-δυτικ. Ευρώπη? υπάρχει κανένα αξιόπιστο μηχανάκι με tomtom? Και θα δουλεύει καλά Ελλάδα?
Λοιπον στις 30 που θα παω Ιταλια θα κανω το εξης.Στο ηρωικο satnav 400 θα εχω το igo8 και διπλα η γυναικα μου θα κραταει το διαμαντι με tomtom7.Θα σας πω εντυπωσεις οταν επιστρεψωlotpot
συμφωνω και γω για ελλαδα το destinator ειναι πολυ καλο αλλα εξωτερικο
εχει προβλημα ,μαλιστα περα απο τους χαρτες που ειναι λιγο παλιοι (εφαγα ενα πακετο το καλοκαιρι εξω απο το βερολινο) εχει και προβλημα οταν θες να περασεις απο μια χωρα σε μια αλλη επειδη φορτωνει μια μια χωρα σε αντιθεση με tomtom και garmin που εχουν ολη την ευρωπη μαζι και εχει προβλημα στον υπολογισμο των χιλιομετρων (πικρη εμπειρια ειχα παλι το καλοκαιρι γιατι ηθελα να περασω απο γαλλια -ιταλια μεσω ελβετιας και μου εβγαζε 200 χιλιομετρα παραπανω σε σχεση με το tomtom που ειχα διπλα)
η καλυτερη λυση μονο για εξωτερικο tomtom
και για τα δυο garmin 250 (με χαρτη ευρωπης και ελλαδας)
το πηρα 159 ευρω απο ιταλια και ησυχασα
Στην Ιταλία το Destinator δούλεψε σουπερ με ένα μικρό προβληματάκι όταν φεύγαμε απο Como. Το mio ήταν για τα μπάζα γενικά. Μας ταλαιπωρούσε πάρα πολύ. Πάντως τώρα που θα πάω Αγγλία επειδή αρνούμε να οδηγήσω ανάποδα θα το έχω μόνο για οδηγίες το Destinator.
Ρε παιδια να ρωτησω κατι....οι χαρτες μπορουν να χρησιμοποιηθουν αποκλειστικα και μονο απο το εκαστοτε προγραμμα π.χ destinator ή οι ιδιοι χαρτες της ngi για Ελλαδα μπορουν να χρησιμοποιηθουν και απο αλλο λογισμικο οπως π.χ igo8 kai tomtom.Δηλ.ειναι κατι ξεχωριστο απο το προγραμμα ή ειναι παντρεμενοι με το εκαστοτε προγραμμα που εχεις αγορασμενο οπως εγω που εχω pna 4800bt με mlsdestinator7.
Συνήθως ναι, κάθε πρόγραμμα συνεργάζεται με συγκεκριμένους χάρτες.
Μολις τωρα συνειδητοποιησα οτι το destinator χρησιμοποιει χαρτες της navteq ενω το igo και tomtom χρησιμοποιει χαρτες teleatlas.Βασικα θελω να ταξιδεψω για Γερμανια και δεν ξερω αν με καλυπτει το destinator για Ευρωπη (απο οσο γνωριζω εχει παλιους χαρτες) ή να αγορασω αλλο προγραμμα οπως igo ή tomtom?
Ο χάρτης της Γερμανίας της Navteq είναι υπερπλήρης. Στο λέω από προσωπική εμπειρία.. ;)
Παιδιά καλησπέρα
Μόλις γύρισα από νότιο Ιταλία,Ελληνόφωνα, και γύρο Σικελίας
Δεν μπορώ να πω ότι ο χάρτης είναι τέλειος, αλλά δεν με άφησε πουθενά
Ξεκρέμαστο,την δουλεία του την έκανε και μάλιστα πιο καλά από ότι περίμενα.
Λίγο πρόβλημα είχε με της παρακάμψεις όπου είχε έργα.
@rocas1948, Σε ποιο πρόγραμμα αναφέρεσαι και με ποιους χάρτες ?
@rocas1948, Σε ποιο πρόγραμμα αναφέρεσαι και με ποιους χάρτες ?
Με ΕΤΕΝ Χ 500 Destinator 7.0.0.588.11 Map v2008.Q1.97
και χάρτες Ευρώπης της NGI 2007
............και χάρτες Ευρώπης της NGI 2007
Μάλλον εννοείς χάρτες Ευρώπης NAVTEQ_2006.Q4, τους οποίους διαθέτει η GI.
Δυστυχώς οι χάρτες αυτοί έχουν πολύ καιρό να επικαιροποιηθούν, ώστε να συμπεριλάβουν τις νέες οδεύσεις, που οφείλονται σε νέα έργα οδοποιίας.
Φίλε Epams
Τον χάρτη τον πέρασα τον Ιούνιο στα Παιδιά στην Ριανκουρ.
Και ο χάρτης γράφη,Ιταλία Άγιος Μαρίνος Αγία έδρα [Βατικανό]
ΝΤ.2007.Q2 V.1828 Italy. Και είναι αρκετά κάλος.
@rocas1948, Αγαπητέ φίλε δεν αμφιβάλω ότι είναι καλός, τον έχω εμπιστευτεί κι’ εγώ τον τελευταίο χρόνο 2 φορές.
Πάντως σε κάθε περίπτωση κατά την διάρκεια εκτέλεσης των έργων οδοποιίας δημιουργούνται προσωρινά προβλήματα τοπικού χαρακτήρα στην κυκλοφορία και τα οποία επιλύονται από κυκλοφοριακές μελέτες που όπως είναι φυσικό δεν μπορούν να περιλαμβάνονται στους χάρτες. Σ' αυτή την περίπτωση ακολουθούμε την σήμανση και τις πινακίδες (που ως γνωστόν στην Ιταλία, η σήμανση είναι τόσο πλήρης που καθοδηγεί ακόμη και......... ''τυφλούς'').lol2
Όταν ολοκληρωθούν τα έργα και παγιωθούν οι οδεύσεις τότε αυτές είναι δυνατόν να περιληφθούν σε νέους επικαιροποιημένους χάρτες.
Ωραιο θεμα εχετε ξεκινησει εδω. Αλλα δεν ειπωθηκε τιποτα για τους χαρτες των πιο προσφατων MIO MOOV 330 ή 360. Εχει κανεις καμια ιδεα περι αυτων;;
Κατατοπιζομαι να αγοραζω MIO και απλα κανω μια ερευνα να δω ποσο καλοι ειναι οι χαρτες τους περισσοτερο στο Ελληνικο οδικο δικτυο και ακομα περισσοτερο στην επαρχια επειδη διαμενω σ αυτην (Ευβοια). ΑΝ καποιος που εχει γνωση αυτων των συσκευων που κυκλοφορουν και των χαρτων τους, θα ηθελα τη γνωμη του...
[quote=sin77;144627]....... περισσοτερο στο Ελληνικο οδικο δικτυο και ακομα περισσοτερο στην επαρχια επειδη διαμενω σ αυτην (Ευβοια). ..............quote]
να δεις τι χαρτη εχουν.αν φορανε ακομη τον 2008.04 ειναι αρκετα καλος.εχει τα λαθακια του αλλα ισως ειναι ο καλυτερος αυτη την στιγμη για ελλαδα
Ποιος είναι ο τελευταίος χάρτης για Destinator??
Oχι είναι μόνο για wm κινητά
tom tom και ξέρω ψωμί για ευρωπη-με το Navigon που είχε ο συνοδηγός πάντως εμενα τώρα στην ιταλία μου φάνηκε πολύ δύσχρηστο-τίποτα το ιδιαίτερο πέρα από 3D
Ο χάρτης 815_2033 της Τουρκίας έχει ένα σοβαρό λάθος. Στη διαδρομή από Αϊβαλί για Κήπους στην ταχύτερη διαδρομή σε πάει μέσω Κων/πολης
URL=http://img122.imageshack.us/my.php?image=pccapture3dl1.png]http://img122.imageshack.us/img122/8342/pccapture3dl1.th.png[/URL]
αντί του λογικού να περάσεις τα Δαρδανέλια, το οποίο το βγάζει μόνο αν του βάλεις υποχρεωτικά (μέσω via point) να το κάνει:
http://img175.imageshack.us/img175/9930/pccapture2zx8.th.png (http://img175.imageshack.us/my.php?image=pccapture2zx8.png)
τη διαφορά τη βλέπετε και μόνοι σας
ενδιαφερομαι για χαρτες dest 7 ισπανιας
ευχαριστω
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=975524&catalog=21&category=69977985&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BEBB301866FDE0DF0272279B E9D7A27AA3912B66F455104ED6069D8AE7682984F68BA7EEC9 B4AA0ACA9DC7C55149F2383A778BFDE5BF172A31A38CC13EB4 FFB0D95292830CE454D296279945B4A147ABA736D5AD08BBF0 39520CDE70E30B8947BAA5836BADE015517FDACF46DF95AF53 8D15CA98E9BD51C3AD
ενα Garmin 765T ψωνισα απο την Γερμανια και εχει χαρτες Navteq, City Navigator NT 2009. Υποστηριζει 33 χωρες, την δε Ελλαδα την εχει σαν "major urban areas". Στο σαιτ της Garmin ειδα οτι τελικα υποστηριζει 83% του οδικου δικτυου για Ελλαδα. Παντως μεχρι στιγμη στην Αθηνα δεν ειδα προβλημα, υποθετω αν θες να πας στα βουνα θα εχει προβλημα. Τη δυτικη ευρωπη λεει οτι την υποστηριζει 100%.
Για Ελλαδα δεν ειναι σιγουρα τοσο πληρες οσο τα Ελληνικα προιντα, αλλα για μεση λυση (Ελλαδα+Ευρωπη) πρεπει να ειναι καλο.
Καποιος αλλος εχει κατι αναλογο να πει την γνωμη του?
ChrisAthens
09-01-09, 12:43
Για Ελλάδα χρησιμοποιήσε τον χάρτη της AutoDrive Hellas, είναι πολύ καλύτεροι απο αυτόν του City Navigator NT 2009.
θενκς,
ποσο κοστιζει περιπου ο AutoDrive Hellas?
ChrisAthens
09-01-09, 13:42
Δεν γνωρίζω τιμή, πάρε τηλέφωνο την εταιρεία
Από εδώ τον κατεβάζεις
http://www.autodrivehellas.gr/html/adh_dl.html
130Eur μου ειπανε.
Το λινκ αυτο απο οσο καταλαβα ειναι απλως το upgrade, οχι ο καθεαυτου χαρτης.
ΚΟΥΜΑΡΕΛΑΣ Κ
11-01-09, 16:41
φιλε αποστολη
μπορεις να επικοινωνησεισ μαζι μας σχετικα με το θεμα σου στα τηλ 6979034126 ,6977979516
e-mail: kostaslevidi@hotmail.com , mail@autohellas.com.gr
web : www.autonavi.gr (http://www.autonavi.gr)
ChrisAthens
11-01-09, 18:04
130Eur μου ειπανε.
Το λινκ αυτο απο οσο καταλαβα ειναι απλως το upgrade, οχι ο καθεαυτου χαρτης.
Είναι ο κανονικός χάρτης, δεν γίνεται αναβάθμηση χάρτη, αλλά εγκατάσταση νέου.
για όσους θέλουν gps ξεκλείδωτο δοκιμάστε τα RYE. Εγώ αυτό έχω (μου το κάνανε δώρο) και έχω στην κάρτα των 4 gb μέσα destinator και IGO 8. KAi ola ok. Διαφορετικά προσανατολιστίτε προς pda.
Καλημερα Παω το Πασχα Ελβετια οδικος μεσο Ιταλιας εχω το Νavigator k711 destinator 7 (2008.Q1V.97)τι μου προτεινετε για Ιταλια Ελβετια για να μην με φανε τα λαθει και φτασω ΠΑΡΙΣΙ
me destinator 7 2008.Q1V.97 θα εxής πολλά προβλήματα και μπερδέματα
μετά από αρκετά χιλιόμετρα σε ευρώπη -είδα- mio-Navigon -Destinator -δαγκωτό για μια ακόμα φορα για εμενα tom tom
αυτή την διαδρομή την έχω κάννη 3-4 φορες -tom tom ότι καλύτερο
παιδια θελω να ταξιδεψω Βουλγαρια, εχω mio p350 και dest7 με του τελευταιους χαρτες!
τι μου προτεινετε και απο που θα τους προμηθευτω?
παιδια εχω αγορασει το MLS 3900BT και εχει μεσα χαρτες Ελλαδας κι εγω το Πασχα θελω να πας Τουλουζη σε μια φιλη και θελω να εχω το GPS μαζι μου, τι θα κανω σωστε με πλιζζζζ !!! υπαρχει απο καπου να κατεβασω χαρτες ??????
me Destinator ?
ναι αυτη την στιγμη εχει μεσα τον Destinator 7~!!!
Γειά σας και από εμένα,
είμαι κάτοχος ένος brand new MLS Destinator και θέλω να του βάλω
έναν χάρτη γιατί επροκειται να πάω Ισπανία το καλοκαίρι και θα το χρειαστώ.
Τί πρέπει να κάνω γιατί είμαι άσχετος?
Ευχαριστώ όλους
Φιλικά
Δ.
Γιατί δεν το αγόρασες με Ευρωπαϊκούς χάρτες από την αρχή? Το κόστος για να τους αγοράσεις τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο μιας και δεν πωλούνται ξεχωριστά αλλά πακέτο..
Γιατί δεν το αγόρασες με Ευρωπαϊκούς χάρτες από την αρχή? Το κόστος για να τους αγοράσεις τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο μιας και δεν πωλούνται ξεχωριστά αλλά πακέτο..
Δυστυχώς δεν το αγόρασα εγώ αλλά ο πεθερός μου και δεν με ρώτησε πριν το αγοράσει.
Τώρα τί μπορώ να κάνω?
Υπάρχει κάπου που να μπορώ να το κατεβάσω?
Ευχαριστώ
Ενδεχομένως και να υπάρχει, δεν θα δεχθείς τέτοιου είδους βοήθεια όμως από αυτό το forum, δεν το επιτρέπουν οι κανόνες λειτουργίας.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.