PDA

Επιστροφή στο Forum : Πλοήγηση-χαρτες για κυνηγους

dentist1
06-09-08, 04:19
Υπάρχει πουθενα χαρτης για καποιο προγραμμα
πλοηγησης με καταφυγια αγριας ζωης και
επιτρεπομενες και μη περιοχες για κυνηγι?

sinapias
06-09-08, 10:10
ζητας πολλα.....

μονο με τον 360 της αναβασης σε navitel -oziexplorer-pathaway και αφου οριοθετησεις ο ιδιος τις περιοχες

dentist1
07-09-08, 00:28
Αμα ξερω επι τοπου που επιτρεπεται και
που οχι τοτε τι να τον κανω τον χαρτη
Και αν παω σε αγνωστο μερος τι κανω;

ahilleas
07-09-08, 01:03
Υπάρχουν διαθέσιμοι χάρτες σε κυνηγετικούς συλλόγους, όπου με διάφορα χρώματα γίνεται ο διαχωρισμός για το που επιτρέπεται και που όχι το κυνήγι, πότε και για ποια θηράματα κλπ. Με τη βοήθεια αυτών των χαρτών λοιπόν, είναι δυνατή η οριοθέτηση σε ηλεκτρονικούς χάρτες σαν αυτούς που αναφέρθηκε ο φίλος sinapias και με τη χρήση GPS να ξέρεις που ακριβώς κινείσαι. Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν γνώσεις στο αντικείμενο και εργασία για κατάλληλη προετοιμασία.

Γιάννης
07-09-08, 15:26
Υπάρχει πουθενα χαρτης για καποιο προγραμμα
πλοηγησης με καταφυγια αγριας ζωης και
επιτρεπομενες και μη περιοχες για κυνηγι?

http://www.e-fox.gr/

arouraios
07-03-11, 14:23
Γεια σας!!!
Θα ηθελα να κανω δωρο ενα gps στον πατερα μου που ειναι κυνηγος.Ποια συσκευη και με τι χαρτογραφηση μου προτεινετε;

arouraios
07-03-11, 14:23
Γεια σας!!!
Θα ηθελα να κανω δωρο ενα gps στον πατερα μου που ειναι κυνηγος.Ποια συσκευη και με τι χαρτογραφηση μου προτεινετε;

manfles
07-03-11, 19:29
Επειδή και εγώ είμαι κυνηγός, ο καλύτερος χάρτης είναι της Ανάβασσης που περιλαμβάνει και τον πιο απομακρυσμένο κατσικόδρομο. Όμως αυτός, εξ όσων γνωρίζω δεν μπορεί να μπεί σε άλλη συσκευή εκτός απο Garmin. Επειδή όμως ο AUTO DRIVE HELLAS, ( είναι ο χάρτης που περιλαμβάνει τις αστικές περιοχές της χώρας), δεν είναι και ο καλύτερος, περιέχεται στην προαναφερθείσα συσκευή, και αυτο στο λέω απο προσωπική εμπειρία, Συμπέρασμα, εάν θέλεις να μην χάνεται ποτέ και να νιώθει σίγουρος ότι θα γυρίσει πίσω, τότε Garmin και συσκευή 3790Τ, που είναι μια απο τις καλύτερες.

kipourid
07-03-11, 21:28
Πιστεύω ότι δεν είναι δύσκολο να γίνει ένας τέτοιος χάρτης για τα Garmin. Κάποιος που έχει τον χάρτη από τον σύλλογο (τον χάρτινο) μπορεί να σχεδειάσει τις απαγορεύσεις στο GoogleEarth και να τα σώσει σαν KML. Μετά με κάποιο πρόγραμμα μετατροπής σαν το Babel (νομίζω έτσι το λενε και είναι free) το σωζει σαν Track και το φορτώνει στο Garmin. Παλαιότερα σχεδίαζα ετσι διαδρομές για ένα Etrex με το Ozi Explorer.

yiotis68
05-10-11, 22:17
Για σας φίλοι, ξέρει κάποιος αν με συσκευή GPS πεζοπορίας garmin μπορεί να σε κατευθύνει μέσα από δάση, πλαγιές, ποτάμια, περπατώντας σε άγνωστο έδαφος για να φτάσεις στον προορισμό σου;
Και αν αυτή η πλοήγηση μοιάζει με την πλοήγηση αυτοκινήτου;