PDA

Επιστροφή στο Forum : Τουλαχιστον χιλιομετρικες ενδειξεις...

fokion
11-05-06, 10:44
σε δρομους σαν την μαραθωνως την Παρνηθως κ.λ.π. οταν δεν υπαρχει αριθμιση μηπως θα γινοταν να μπορει να μπει σε ανευρεση "19ο χλμ λεοφορου Παρνηθως"??

grimak
11-05-06, 21:31
σε δρομους σαν την μαραθωνως την Παρνηθως κ.λ.π. οταν δεν υπαρχει αριθμιση μηπως θα γινοταν να μπορει να μπει σε ανευρεση "19ο χλμ λεοφορου Παρνηθως"??
Συμφωνώ κι εγώ, ιδιαίτερα στις Ε.Ο. θα ήταν χρήσιμο να είχαμε χλμ ενδείξεις.

MinOtaVrS
11-05-06, 22:52
Συμφωνώ κι εγώ, ιδιαίτερα στις Ε.Ο. θα ήταν χρήσιμο να είχαμε χλμ ενδείξεις.

:lol: :lol: πως σε πιανω ?

BTW νομιζω οτι δεν ειναι στο χερι της NGI αυτο αλλα της destinator technologies ..

ceftelos
11-05-06, 22:58
Συμφωνω και εγω παιδια πολυ καλη εισημανση!!! :wink:

grimak
12-05-06, 01:03
ιδιαίτερα στις Ε.Ο. θα ήταν χρήσιμο να είχαμε χλμ ενδείξεις.

:wink: :lol: :lol: :lol: speedcam οε οε οε οε!!!

fokion
12-05-06, 11:28
ιδιαίτερα στις Ε.Ο. θα ήταν χρήσιμο να είχαμε χλμ ενδείξεις.

:wink: :lol: :lol: :lol: speedcam οε οε οε οε!!!

Ταβερνες..... :D :D :D :D :D :D :D :D :D

chrisfill
21-05-06, 03:45
H NGI EIXE ΠΕΙ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΤΟ PN ΟΤΙ Η ΠΛΗΓΗΣΗ ΜΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.
ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.

zeppelin
22-05-06, 13:35
Στην προηγούμενη έκδοση δεν μπήκαν σε πειραματικό στάδιο. Ελπίζω να προλάβουμε σ' αυτή την έκδοση

SavvasBlue
24-05-06, 02:17
Στην προηγούμενη έκδοση δεν μπήκαν σε πειραματικό στάδιο. Ελπίζω να προλάβουμε σ' αυτή την έκδοση

Zepelin να υποθεσω οτι μιλας για το D6 ετσι?

SavvasBlue
24-05-06, 02:23
Συγχωρεστε με αν αυτο δεν ειναι το σωστο thread για αυτο το σχολιο.

Οταν βγαινουν updates χαρτων απο την NGI συνοδευονται απο καποιο release note ωστε να πληροφορουμαστε εστω επιγραμματικα τι αλλαξε, τι προστεθηκε? Το ρωταω αυτο μιας και ενοψει καλοκαιριοιυ τα παιδια της NGI ειχαν πει οτι ο επομενος χαρτης θα βγει Ιουλιο και θα ηταν χρησιμο να γνωριζουμε ποια νησια η περιοχες καλυφθηκαν ειτε με οδους ειτε πιο γενικα.

Θα ειχε πολλη πλακα αν και δυσκολο να υλοποιηθει πιστευω, αν μεσα στα POIs του Destinator pn/6 ενσωματονονταν και μερικες παραλιες. Θα ηταν ΦΟΒΕΡΟ!

Λεω να προσγειωθω τωρα.... :D

zeppelin
24-05-06, 13:14

Zepelin να υποθεσω οτι μιλας για το D6 ετσι?

Όχι, μιλάω για τη νέα έκδοση του χάρτη.

vasiliadis1
24-05-06, 13:20
Θα ειχε πολλη πλακα αν και δυσκολο να υλοποιηθει πιστευω, αν μεσα στα POIs του Destinator pn/6 ενσωματονονταν και μερικες παραλιες. Θα ηταν ΦΟΒΕΡΟ!

πολύ καλή ιδέα αυτή savvasblue!! πολύ καλή αλλα ΄χρειάζεται φαντάζομαι η βοήθεια όλων μας!!

SavvasBlue
24-05-06, 14:30

πολύ καλή ιδέα αυτή savvasblue!! πολύ καλή αλλα ΄χρειάζεται φαντάζομαι η βοήθεια όλων μας!!

Αν ομως ειναι κατι τετοιο εφικτο και δεδομενου του τεραστιου ογκου των POI που ηδη υπαρχουν μεσα, οποια βοηθεια θα ηθελαν τα παιδια της NGI εμεις θα τους την παρειχαμε αμεσα. Αφου με την αναβαθμιση χαρτη θα καλυφθουν καποια νησια αυτο που πιστευω οτι ισως να μπορει να γινει ειναι να κατσει οποιος ενδιαφερεται να βοηθησει σ' αυτο και να δει μεσα απο το Destinator η και καποιο αλλο οδηγο ποιοι δρομοι, απο αυτους που χαρτογραφηθηκαν με την τελευταια η αργοτερα τη νεα αναβαθμιση χαρτη, οδηγουν σε καποια παραλια. Σε μια χωρα βεβαια με τοσα πολλα χιλλιομετρα ακτογραμμης ειναι τεραστια δουλεια να γινει αλλα ισως καποιες πολυ βασικες θα μπορουσαμε με λιγη δουλεια και απο εμας να τις προτεινουμε ετοιμες στα παιδια στη NGI και εκεινοι απλα να τις περασουν σε ΡΟΙ. Ισως λεω χαζομαρες αυτη τη στιγμη αφου ειναι δεδμενο οτι τα παιδια ειναι πηγμενα στη δουλεια. Ειχα παντως διαβασει καπου στο forum οτι τα ΡΟΙs θα αυξανονταν πολυ περισσοτερο με τις μελλοντικες αναβαθμισεις χαρτη. Ειναι πολυ χρησιμα και καλο ειναι που τα παιδια της NGI τ' αυξανουν. 8)

zeppelin
24-05-06, 15:44
Στην νέα έκδοση του χάρτη, υπάρχουν και παραλίες και δρόμοι για να έχει κάποιος πρόσβαση εκεί.
Επίσης έχει γίνει και βελτίωση της ακτογραμμής σε όλα τα νησιά.
Αυτό που προτείνω είναι πρώτα να δείτε τη νέα έκδοση και στη συνέχεια θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μία εφαρμογή μέσω web όπου θα μπορείτε να βάζετε νέα σημεία με τουριστικό ενδιαφέρον.

MinOtaVrS
24-05-06, 17:21
Στην νέα έκδοση του χάρτη, υπάρχουν και παραλίες και δρόμοι για να έχει κάποιος πρόσβαση εκεί.
Αυτό που προτείνω είναι πρώτα να δείτε τη νέα έκδοση και στη συνέχεια θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μία εφαρμογή μέσω web όπου θα μπορείτε να βάζετε νέα σημεία με τουριστικό ενδιαφέρον.

:lol: :lol: :lol:

SavvasBlue
24-05-06, 23:09

Με εστειλες αδιαβαστο!!!!...απλα λεω μπραβο!!! Εχετε πολλα κοτσια παιδια! Ειλικρινα ειναι αξιοθαυμαστο το επιπεδο επικοινωνιας που εχετε μ' εμας τους χρηστες του Destinator και ειστε αξιεπαινοι γι' αυτο. Εχεις δικιο, ειναι καλυτερα να περιμενουμε τη νεα αναβαθμιση χαρτη και μετα οργανωνεται ενδεχομενως αυτο που πολυ σωστα προτεινες...Συνεχιστε τη καλη δουλεια, ξερετε ποσο πολυ εκτιμονται οσα κανετε... :D

ceftelos
24-05-06, 23:50
Μπραβο zeppelin εν αναμονη λοιπον και βλεπουμε!!!! :wink:

Demon
29-05-06, 21:25

Μα τι λες τώρα;;; Έτσι τα λένε αυτά;
Αυτός είναι λόγος από μόνος του για αγορά των χαρτών!
Μπράβο για την ιδέα και υλοποίηση και ελπίζω να εμπλουτιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Με αφορμή τα παραπάνω, δεν ξέρω αν υπάρχει ήδη η δυνατότητα αλλά αν δεν υπάρχει καλό θα ήταν να μπορούμε να στέλνουμε στην Ngi και POI πέραν των λαθών.
Έτσι από έκδοση σε έκδοση θα αποκτούμε μία τεράστια και χρήσιμη συλλογή POI.

ceftelos
29-05-06, 22:28
Συμφωνω και εγω με τον Demon και ειδικα εδω στις Σερρες στα POI δεν εχει σχεδον τιποτα οποτε οποιαδηποτε πσθηκη πιστευω οτι θα ητα πολυ χρησιμη!!!! :wink:

Demon
29-05-06, 22:36
Συμφωνω και εγω με τον Demon και ειδικα εδω στις Σερρες στα POI δεν εχει σχεδον τιποτα οποτε οποιαδηποτε πσθηκη πιστευω οτι θα ητα πολυ χρησιμη!!!! :wink:

Φαντάζεσαι τι βάση δεδομένων θά έχουμε σε χρόνο ρεκόρ; Οπότε όταν πχ εγώ αύριο μεθαύριο αποφασίσω να πάω Σέρρες, θα έχω μια βοήθεια στα χέρια μου πολύ σημαντική.

Βέβαια από την πλευρά της Ngi υπάρχει το πρόβλημα που ακούει στο όνομα "Επαλήθευση δεδομένων" το οποίο απαιτεί χρόνο και κόπο.
Ελπίζω να έχει τα μέσα και τον τρόπο να ανταποκριθεί σε μια τέτοια προοπτική.

Herc
30-05-06, 10:43

Βέβαια από την πλευρά της Ngi υπάρχει το πρόβλημα που ακούει στο όνομα "Επαλήθευση δεδομένων" το οποίο απαιτεί χρόνο και κόπο.
Ελπίζω να έχει τα μέσα και τον τρόπο να ανταποκριθεί σε μια τέτοια προοπτική.

Φίλε Demon, κατά την γνώμη μου η "Επαλήθευση δεδομένων" θα μπορούσε να καταστεί περιττή (κάτι που θα διευκόλυνε και την NGI) εάν προσεγγίζαμε λίγο διαφορετικά το θέμα. Δηλαδή, σαφώς και η NGI φέρει την ευθύνη για την ορθότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών που παρέχει. Επειδή όμως η κοινωνία του Internet στηρίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στην ανταλλαγή πληροφοριών, η ορθότητα των οποίων στηρίζεται με την σειρά της στην "καλή πίστη" ανάμεσα στους χρήστες, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια κατηγορία στα POI η οποία θα στηρίζεται αποκλειστικά στους χρήστες και για την οποία η NGI με μια σχετική "μνεία" θα αποποιήτω των ευθυνών της. Με λίγα λόγια θα προσφέρετω "ως έχει".
Έτσι η χρήστης θα γνωρίζει εκ των προτέρων πως η ορθότητα των πληροφοριών αυτών είναι "αμφισβητήσιμη". Όπως για παράδειγμα το SpeedCamera database που αν και στηρίζεται αποκλειστικά σε μη "επισήμως πιστοποιημένα" δεδομένα, δεν στερείται αξιοπιστίας.
Zeppelin maximi01 ... σκεφτείτε το :wink:

Λοιπόν αγαπητοί φίλοι συνεργάτες της NGI

NAI , NAI , NAI με μεγάλα γράμματα.
Όμως για να γίνει αυτό θέλει να κάνουμε tracing και tracking...
΄Δώστε μας ένα προγραμματάκι να δουλεύει με το hardware μας ... και μετά όλα είναι δυνατά ..
Υπολογίστε και εμένα σε αυτή την προσπάθεια....
:D :D :D :D

Herc
30-05-06, 12:37
Φίλε Karma, δεν κατάλαβα τι χρειάζεται το tracking & tracing. Για τα POI μιλάμε εδώ, ΄δηλαδή για απλά σημεία. Ένα ζεύγος longtitude - latitude αρκεί.

PS. Μ' αρέσει το motto σου. Σαν να έρχεται εις απάντηση του δικού μου :lol:

ceftelos
30-05-06, 14:21
Εγω τουλαχιστον παιδια εδω στις Σερρες θα καθισω και θα τα καταγραψω και αφου τα ολοκληρωσω πιστευω οτι οποιος επιθυμισει να επισκεπτη την πολη μου να τον διευκολυνει οσο περισσοτερο μπορουν τα ΡΟΙ!!!!!! :wink:

grimak
30-05-06, 14:28
Εγω τουλαχιστον παιδια εδω στις Σερρες θα καθισω και θα τα καταγραψω και αφου τα ολοκληρωσω πιστευω οτι οποιος επιθυμισει να επισκεπτη την πολη μου να τον διευκολυνει οσο περισσοτερο μπορουν τα ΡΟΙ!!!!!! :wink:
Ωραίος ο φίλος!!
:idea: Θα μπορούσαν από κάθε περιοχή να συνεργάζονται 1-2 ή και περισσότεροι φίλοι και να μας έδιναν τα POI της πόλης τους.

ceftelos
30-05-06, 18:50
Επισης ηθελα να ρωτησω και το εξης:Πως πρεπει να αναφερουμε εννοω με ποιον τροπο σημεια οπου υπαρχει δρομος ενω στον χαρτι δεν φαινετε ακομη και ονομασια καινουργιας οδου??? :wink:

Demon
30-05-06, 19:13
Φίλε Demon, κατά την γνώμη μου η "Επαλήθευση δεδομένων" θα μπορούσε να καταστεί περιττή (κάτι που θα διευκόλυνε και την NGI) εάν προσεγγίζαμε λίγο διαφορετικά το θέμα. Δηλαδή, σαφώς και η NGI φέρει την ευθύνη για την ορθότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών που παρέχει. Επειδή όμως η κοινωνία του Internet στηρίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στην ανταλλαγή πληροφοριών, η ορθότητα των οποίων στηρίζεται με την σειρά της στην "καλή πίστη" ανάμεσα στους χρήστες, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια κατηγορία στα POI η οποία θα στηρίζεται αποκλειστικά στους χρήστες και για την οποία η NGI με μια σχετική "μνεία" θα αποποιήτω των ευθυνών της. Με λίγα λόγια θα προσφέρετω "ως έχει".
Έτσι η χρήστης θα γνωρίζει εκ των προτέρων πως η ορθότητα των πληροφοριών αυτών είναι "αμφισβητήσιμη". Όπως για παράδειγμα το SpeedCamera database που αν και στηρίζεται αποκλειστικά σε μη "επισήμως πιστοποιημένα" δεδομένα, δεν στερείται αξιοπιστίας.
Zeppelin maximi01 ... σκεφτείτε το :wink:

Αυτά που αναφέρεις τα έχω αναφέρει περίπου έτσι προ ολίγων ωρών σε κάποιο άλλο πιο συναφές thread (δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς τώρα), οπότε σημαίνει ότι συμφωνω και επαυξάνω.

Αν μπορούσε να οργανωθεί μια τέτοια διαδικασία, υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι εθελοντές, μαζί με εμένα και θα ήταν μια πραγματικά απίστευτη διευκόλυνση και υπηρεσία για όλους μας. Θα μπορούσε αφετέρου η Ngi, όπως κρίνει αυτή, να συλλέγει δεδομένα από αυτήν την κατηγορία και να τα βάζει πλέον στα μόνιμα POI.

Περιμένουμε λοιπόν ενδεχόμενη απάντηση από την Ngi πως γίνεται να μας βοηθήσει και να μας κατευθύνει να ξεκινήσουμε μια τέτοια διαδικασία για να βοηθήσουμε και εμείς αυτήν και αυτή εμάς. :wink:

Φίλε Herc,
η απάντηση έγινε σε λάθος θέμα .... δεν εννοούσα τα P.O.I. η παρέμβαση - απάντηση μου 'ηταν για τα πιθανά "λαθάκια" των χαρτών και για ενημέρωση των φίλων της NGI ... αν και για τα P.O.I. ένα tracking sof/re είναι πιστεύω καλύτερο απο καρτεσιανές συντεταγμένες μόνο ... :)

maximi01
31-05-06, 14:05
Οι προτάσεις σας είναι πολύ ενδιαφέρουσες και τις μελετάμε. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο σενάρια:

1. Αρχικά καταχωρείτε τα ΡΟΙ ως αγαπημένα στο Destinator και ανεβαίνουν ως αρχεία στον ftp server σε κοινή διάθεση όπως οι κάμερες. Μετά από διασταύρωση και επαλήθευση (εν μέρει μπορεί να γίνει και από εσάς τους ίδιους), τα ενσωματώνουμε στα ΧΡΗΣΙΜΑ στην εκάστοτε επόμενη έκδοση.
2. Δημιουργούμε εφαρμογή τύπου Driveme στην οποία καταχωρείτε ΡΟΙ μέσω Internet και τα ενσωματώνουμε στα ΧΡΗΣΙΜΑ στην εκάστοτε επόμενη έκδοση.

Μόλις κυκλοφορήσει η νέας μας έκδοση θα επανέλθουμε για να το οργανώσουμε με στόχο να εφαρμοστεί στην έκδοση τέλος χρόνου.

Demon
31-05-06, 14:16
Οι προτάσεις σας είναι πολύ ενδιαφέρουσες και τις μελετάμε. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο σενάρια:

1. Αρχικά καταχωρείτε τα ΡΟΙ ως αγαπημένα στο Destinator και ανεβαίνουν ως αρχεία στον ftp server σε κοινή διάθεση όπως οι κάμερες. Μετά από διασταύρωση και επαλήθευση (εν μέρει μπορεί να γίνει και από εσάς τους ίδιους), τα ενσωματώνουμε στα ΧΡΗΣΙΜΑ στην εκάστοτε επόμενη έκδοση.
2. Δημιουργούμε εφαρμογή τύπου Driveme στην οποία καταχωρείτε ΡΟΙ μέσω Internet και τα ενσωματώνουμε στα ΧΡΗΣΙΜΑ στην εκάστοτε επόμενη έκδοση.

Μόλις κυκλοφορήσει η νέας μας έκδοση θα επανέλθουμε για να το οργανώσουμε με στόχο να εφαρμοστεί στην έκδοση τέλος χρόνου.

Πολύ καλά!
Θα μπορούσε να γίνει και ένας συνδυασμός και των δύο ώστε και εμείς να μπορούμε να τα περνάμε στο destinator καθ' όλη την διάρκεια και εσείς να μπορείτε να τα συγκεντρώνετε με τέτοιον τρόπο ώστε να σας επιτρέπει την γρήγορη και εύκολη επεξεργασία των στοιχείων με απώτερο σκοπό την ενσωμάτωση στα POI κάθε νέας έκδοσης.
Εν αναμονή λοιπόν!

MinOtaVrS
31-05-06, 14:46

Akouw poioi apo tous xrhstes theloun na mpoun sthn organwtikh omada kai na symmetexoun energa 8) 8)

ceftelos
31-05-06, 16:33
Εγω εδω στις Σερρες οσο μπορω να βοηθησω!!!!!! :wink:

MAKIS32
01-06-06, 01:38

Akouw poioi apo tous xrhstes theloun na mpoun sthn organwtikh omada kai na symmetexoun energa 8) 8)

Φιλε mino ,και εγω απο την μερια μου θα βοηθησω οσω μπορω στον πολυ λιγο (μα πολυ λιγο) χρονο που μου μενει,απο τις επαγγελματικες μου υποχρεωσεις. :x
Ελπιζω να μην υπαρχει και εδω πιεση!!! :D :D :wink:

MinOtaVrS
01-06-06, 01:42

Φιλε mino ,και εγω απο την μερια μου θα βοηθησω οσω μπορω στον πολυ λιγο (μα πολυ λιγο) χρονο που μου μενει,απο τις επαγγελματικες μου υποχρεωσεις. :x
Ελπιζω να μην υπαρχει και εδω πιεση!!! :D :D :wink:

Oxi piesi den yparxei , theloume omws ekproswpous apo kathe meros ths Ellados oso perisoteroi toso to kalitero .. 8)

Herc
01-06-06, 08:43
@MAKIS32

Μια απ' τα ίδια κι εγώ :wink:

Καλημέρα σε όλους !!!

Υπολογίστε και εμένα στην προσπάθεια ...
Αντε να δούμε τι θα δούμε !!! :lol:

grimak
01-06-06, 14:35
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Φίλοι, βλέποντας το ενδιαφέρον που υπάρχει (θα πάει μακριά η βαλίτσα :lol: ) μεταφέρω το θέμα στη σωστή ενότητα ''Χρήσιμα (Σημεία Ενδιαφέροντος)'' http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=1293
και θα πρότεινα αφού δηλώνει όποιος θέλει ότι μπορεί να βοηθήσει (όπως είπε και ο Μπάμπης δεν τίθεται θέμα πίεσης, ο καθένας κάνει αυτό που μπορεί όποτε έχει χρόνο και διάθεση :wink: ) παράλληλα να αναφέρει την περιοχή-χές που μπορεί να καταγράψει POI.

MinOtaVrS
01-06-06, 15:29
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Φίλοι, βλέποντας το ενδιαφέρον που υπάρχει (θα πάει μακριά η βαλίτσα :lol: ) μεταφέρω το θέμα στη σωστή ενότητα ''Χρήσιμα (Σημεία Ενδιαφέροντος)'' http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?t=1293
και θα πρότεινα αφού δηλώνει όποιος θέλει ότι μπορεί να βοηθήσει (όπως είπε και ο Μπάμπης δεν τίθεται θέμα πίεσης, ο καθένας κάνει αυτό που μπορεί όποτε έχει χρόνο και διάθεση :wink: ) παράλληλα να αναφέρει την περιοχή-χές που μπορεί να καταγράψει POI.

Swstotatos o Makis paidia gia na exei epitixia to olo project tha prepei na exoume symmetoxes apo pantou etsi ki alliws ta perisotera POI Athinas Salonikis yparxoun hdh (mporei na theloun kapoia diorthwsh) prpei na epikentrwsoume sthn Eparxia gia afto osoi dhlwnete symmetoxh parakalw na lete kai perioxh kalipsis gia na doume ti kanoume...

ceftelos
05-06-06, 22:43
Επισης παιδια ποτε θα υπαρξει αριθμηση και στις Σερρες και αν μπορω να βοηθησω εγω σ'αυτο!!!! :wink:

zeppelin
06-06-06, 11:56
Στην έκδοση του Δεκεμβρίου

ceftelos
06-06-06, 13:50
Να'σε καλα zeppelin το περιμενουμε με μεγαλη ανυπομονησια!!!!! :wink:

τωρα ετοιμαζω και τα ΡΟΙ εδω στις Σερρες για πληρη ενημερωση!!!! :wink: