PDA

Επιστροφή στο Forum : Εισαγωγή σημείων στο Destinator

zeppelin
18-01-05, 12:52
Άντε και άλλο ένα tip. Στον κατάλογο του Destinator υπάρχει το αρχείο default.ini. Αν βάλετε σε αυτό στην τιμή POIImport=1 τότε θα μπορέσετε να κάνετε import POI στο πρόγραμμα. Δέχεται Comma Seperated Values (CSV).

Για παράδειγμα:

Κύριος Χ,Επάγγελμα,,,99999,Πολη,Οδός,Αριθμός

Το 99999 είναι ο ΤΚ

η θέση υπολογίζεται μόνη της !!!

23 Σεπ. 2004 - από τον ssarl

zeppelin
24-01-05, 13:54
Αν θέλουμε να εισάγουμε σημεία μόνο με συντεταγμένες μπορούμε να φτιάξουμε ένα αρχείο csv, ως εξής:

Όνομα σημείου, Σχόλιο για το σημείο, Long, Lat, , , , ,

Για παράδειγμα φτιάχνουμε το αρχείο π.χ. Από Εισαγωγή.csv με το παρακάτω περιεχόμενο:

Ngi,NAMA Geoinformatics,23.76048,38.00099,,,,,

το σώζουμε και το ανοίγουμε από το Favorites importer της κονσόλας εγκατάστασης του Destinator. Το όνομα του αρχείου μας (Από Εισαγωγή.csv) αποτελεί την εξ’ ορισμού ονομασία μιας νέας κατηγορίας που δημιουργείται στα Αγαπημένα. Τα στοιχεία της κατηγορίας «Από Εισαγωγή» θα είναι οι εγγραφές του αρχείου Από Εισαγωγή.csv

Αν θέλουμε τώρα να εισάγουμε ένα σημείο με τη διεύθυνσή του (αφού δεν ξέρουμε τις συντεταγμένες του σημείου) φτιάχνουμε ένα αρχείο π.χ. Από Εισαγωγή1.csv με το παρακάτω περιεχόμενο:

NGi, NAMA Geoinformatics,,,11524,Αθηνα,Περρικου Κων.,32

Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Το πλήρες format μιας εγγραφής στο προς εισαγωγή αρχείο είναι:

Όνομα σημείου,Σχόλιο για το σημείο,Long,Lat,TK,Δήμος,Οδός,Αρ θμός

Siplace
02-03-05, 21:12
ANOIGO TO DESTINATOR.INI ALLA GRAFEI MONO G
PWS MPORV NA KANO IMPORT ENA CSV ARXEIO

zeppelin
03-03-05, 16:54
ANOIGO TO DESTINATOR.INI ALLA GRAFEI MONO G
PWS MPORV NA KANO IMPORT ENA CSV ARXEIO

Δε κατάλαβα την ερώτηση

Siplace
03-03-05, 18:41
anoigo to default.ini tou destinator alla periexei mesa mono to gramma G
kai tipota allo poy na balo timh poiimport=1

zeppelin
04-03-05, 13:37
anoigo to default.ini tou destinator alla periexei mesa mono to gramma G
kai tipota allo poy na balo timh poiimport=1

Το default.ini θα το βρεις στο C:\DestinatorApps\Installer\Console στο PC σου

dimitris_g
03-06-05, 13:55
Εγώ, ενώ αλλάζω την τιμή στο default.ini το Favorites Importer παραμένει ανενεργό

zeppelin
03-06-05, 18:15
Είδα και το ΠΜ σου αλλά δε μπορώ να σε βοηθήσω γιατί σε μένα δουλεύει

dimitris_g
06-06-05, 01:53
Μηπως έχει συμβει κάτι παρόμοιο σε καποιον αλλο? Ενω εμφανίζεται η επιλογή Favorites Importer παραμένει ανενεργή(αχνή). Μήπως πρέπει να ειναι μέσα σε συγκεκριμένο φάκελο το αρχείο *.csv? Μήπως φταίει η έκδοση του Destinator Console (3.1)?

pxeno
08-06-05, 17:44
Μηπως έχει συμβει κάτι παρόμοιο σε καποιον αλλο? Ενω εμφανίζεται η επιλογή Favorites Importer παραμένει ανενεργή(αχνή). Μήπως πρέπει να ειναι μέσα σε συγκεκριμένο φάκελο το αρχείο *.csv? Μήπως φταίει η έκδοση του Destinator Console (3.1)?

Μαλλον φταιει η εκδοση του Destinator Console γιατι και σε μενα το ιδιο κανει :cry:

doris
08-06-05, 20:01

Μαλλον φταιει η εκδοση του Destinator Console γιατι και σε μενα το ιδιο κανει :cry:
Και σε μένα το ίδιο κάνει. Αν κάνεις όμως κλικ πάνω σε έναν από τους standard χάρτες τότε το Favorites importer γίνεται ενεργό. Από εκεί και πέρα , κάνοντας κλικ πάνω στο Favorites importer, ανοίγει το αντίστοιχο παράθυρο, βρίσκεις το csv αρχείο που θέλεις στο "input file", το κάνεις "convert" και μετά "download". Κατεβάζει το αρχείο σου, σε μορφή dat πλέον στο folder των Favorites στο PDA. (σε μένα τουλάχιστον δουλεύει έτσι).
Ελπίζω να σας βοήθησα...

ted37
17-01-06, 01:19
Αν ο Ζεππελιν και ο Doris έχουν και αυτοί την έκδοση 3,1 τότε σηκώνω τα χέρια - και τα πόδια ψηλά - γιατί ούτε σε εμένα δούλεψε το tip.
Αν όχι ποιά έκδοση έχετε ρε παιδιά και που μπορούμε να την βρούμε;

zeppelin
17-01-06, 13:27
Την 3.1 έχω κι εγώ

ted37
17-01-06, 17:37
Καμιά ιδέα από τα μέλη του Forum ?
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό δεδομένου ότι μπορείς να οδηγηθείς σε οποιοδήποτε σημείο ξέρεις τις συντεταγμένες (π.χ. από χάρτη) και δεν καλύπτεται από τη βάση δεδομένων του Destinator, έστω και χωρίς καθοδήγηση από γνωστούς δρόμους. Τουλάχιστον θα ξέρεις ότι πηγαίνεις στη σωστή κατεύθυνση. Πολύ χρήσιμο για πολλές εφαρμογές (π.χ. για πεζοπορεία).

Herc
18-01-06, 09:12
Δεν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος για να μην δουλεύει.
Είσαι σίγουρος ότι στο section Standard Maps κλικάρεις πάνω σε κάποιον από τους χάρτες ώστε να γίνει ενεργό το Favourites Importer?

grimak
18-01-06, 16:40
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό δεδομένου ότι μπορείς να οδηγηθείς σε οποιοδήποτε σημείο ξέρεις τις συντεταγμένες (π.χ. από χάρτη) και δεν καλύπτεται από τη βάση δεδομένων του Destinator, έστω και χωρίς καθοδήγηση από γνωστούς δρόμους. Τουλάχιστον θα ξέρεις ότι πηγαίνεις στη σωστή κατεύθυνση. Πολύ χρήσιμο για πολλές εφαρμογές (π.χ. για πεζοπορεία).

γινεται και βοηθαει παρα πολυ! π.χ.εγω καταγραφω της συντεταγμενες που μου δινει το d3 σε περιοχες που δεν καλυπτονται απο τη βαση δεδομενων του d3 ετσι ωστε να μπορω να ξαναπαω στο ιδιο σημειο.

Herc
19-01-06, 09:32

γινεται και βοηθαει παρα πολυ! π.χ.εγω καταγραφω της συντεταγμενες που μου δινει το d3 σε περιοχες που δεν καλυπτονται απο τη βαση δεδομενων του d3 ετσι ωστε να μπορω να ξαναπαω στο ιδιο σημειο.

Πώς το κάνεις αυτό; Αφού το dest3 σε "κλειδώνει" πάνω σε δρόμους. Εάν κλικάρεις σε σημείο που δεν εμφανίζει πληροφορία στον χάρτη ή δεν θα συμβεί τίποτα ή θα σε εμφανίσει πάνω στον κοντινότερο δρόμο. Πώς μπορείς εσύ και καταγράφεις όποιο σημείο θελήσεις;

Herc
19-01-06, 09:37

Πώς το κάνεις αυτό; Αφού το dest3 σε "κλειδώνει" πάνω σε δρόμους. Εάν κλικάρεις σε σημείο που δεν εμφανίζει πληροφορία στον χάρτη ή δεν θα συμβεί τίποτα ή θα σε εμφανίσει πάνω στον κοντινότερο δρόμο. Πώς μπορείς εσύ και καταγράφεις όποιο σημείο θελήσεις;

Άκυρο το παραπάνω post. Άλλο κατάλαβα. :roll:

ahilleas
19-01-06, 10:43

Δημιουργείς CSV files με τις συντεταγμένες των σημείων που σε ενδιαφέρουν και μετά τα περνάς στο PPC με την κονσόλα ;

vlazaras
19-01-06, 14:45

Από την σελίδα του gps status εάν έχεις λήψη, έχεις πάντα τις συντεταγ- μένες παρούσας θέσης.
Παναγιώτης

Άκυρο το παραπάνω post. Άλλο κατάλαβα. :roll:

scotty
19-01-06, 17:00

Και εγω κατι τετοιο καταλαβα..πως γινεται αυτο?

fokion
19-01-06, 17:12
δεν κλειδωνει ακριβως. μου εχει τυχει στο Λουτρακι να εχω στιγμα ( οποτε και συντεταγμενες) σε υπαρκτο δρομο ( ανυπερκτο στο χαρτη!!! ) απλα για μερικα δευτερολεπτα "παγωνει" προσπαθωντας να βγαλει ακρη τι του γινεται. :D :D :D :D :D

apkor
19-01-06, 18:54
Το ίδιο κάνω και εγώ όταν πρόκειται για περιοχές του χάρτη που δεν εμφανίζει καμμία άλλη πληροφορία παρά μόνο δείχνει ένα δρόμο. Για παράδειγμα, ήμουν το Σαββατοκύριακο στον Άγιο Μερκούριο (είναι στη μέση της διαδρομής Βαρυμπόμπη-Μαλακάσα) Στο MIO φαινόταν μόνο ο δρόμος. Στο σημείο εκείνο έκανα tap στο στιγμα και στο menu που μου άνοιξε έκανα "προσθήκη στα αγαπημένα", έδωσα το όνομα που ήθελα και την επόμενη μέρα (με φωνητικές οδηγίες παρακλώ) είχα πλοήγηση απο Ηλιούπολη στον Αγιο Μερκούριο.
Αποστόλης

grimak
19-01-06, 22:37
να τα γραψω λιγο ποιο αναλυτικα για να ειμαι ποιο σαφης.
*ψαροντουφεκας* ψαχνοντας περιοχες που δεν ειναι ευκολα προσβασιμες (χωματοδρομους που δεν περιεχονται στο d3 )σε καποια σημεια που θελω εγω
πηγαινω στην σελίδα του gps status εκει βλεπω τις συντεταγμενες της παρουσας θεσης της σημειωνω σε ενα χαρτι, και γυρνοντας στο σπιτι Δημιουργω CSV files και μετα τα περναω στο PPC με την κονσολα .
ελπιζω να ειμαι κατανοητος!

scotty
20-01-06, 20:32
*ψαροντουφεκας* ψαχνοντας περιοχες που δεν ειναι ευκολα προσβασιμες (χωματοδρομους που δεν περιεχονται στο d3 )σε καποια σημεια που θελω εγω
πηγαινω στην σελίδα του gps status εκει βλεπω τις συντεταγμενες της παρουσας θεσης της σημειωνω σε ενα χαρτι, και γυρνοντας στο σπιτι Δημιουργω CSV files και μετα τα περναω στο PPC με την κονσολα .

Σωστοοοοοοοςςςςςς ο κυριος , καλη πατεντα , δεν την ειχα σκεφτει.
Μια και εγω ασχολουμε με ψαροντουφεκο , αν σου ελεγα να μου στειλεις κανενα CSV αρχειο με τετοια μερη , θα ειμουν πολυ θρασυς? :oops:

grimak
21-01-06, 01:28
Σωστοοοοοοοςςςςςς ο κυριος , καλη πατεντα , δεν την ειχα σκεφτει.
Μια και εγω ασχολουμε με ψαροντουφεκο , αν σου ελεγα να μου στειλεις κανενα CSV αρχειο με τετοια μερη , θα ειμουν πολυ θρασυς? :oops:[/quote]

συγνωμη φιλε! αλλα δεν μπορω γιατι τα εχω βρει με καποιους φιλους και εχουμε συμφωνηση να μενουν μεταξυ μας.
οπως θα ξερεις μια και βουτας δεν υπαρχουν και πολλα μερη πλεον που να κρατανε ψαρια.

scotty
21-01-06, 19:33
[/quote]
οπως θα ξερεις μια και βουτας δεν υπαρχουν και πολλα μερη πλεον που να κρατανε ψαρια.[/quote]

Γι αυτο ρωτησα, αν γινομουν θρασυς , αλλωστε τα ψαρια ειναι λιγα , και αν πεσω και εγω στα μερη σας , τι θα πιασετε εσεις :wink:
No problemo ..καλες ψαριες

webarts
02-02-06, 10:37

KALHMERA POU THA BRO PLIROFORIES GIA TO POS NA FTIAXNO AUTA TA CSV FILE???

EYXARISTO

grimak
02-02-06, 10:43

EYXARISTO

γραψε μου το mail σου για να σου το στειλω.
αυτο που θα σου στειλω μπορεις να το τροποποιησης, δεν χρειαζεται να φτιαξεις νεο!

webarts
02-02-06, 10:46

EYXARISTO

αυτο που θα σου στειλω μπορεις να το τροποποιησης, δεν χρειαζεται να φτιαξεις νεο!

webmaster@webarts.gr

eyxaristo poly!!! :D

grimak
02-02-06, 10:59

EYXARISTO

webmaster@webarts.gr

σου εστειλα το csv με τα ρανταρ κ.λ.π μαζι και καποιες οδηγιες ελπιζω να τα καταφερεις!! αν οχι εδω ειμαστε!

webarts
02-02-06, 11:56

EYXARISTO

webmaster@webarts.gr

σου εστειλα το csv με τα ρανταρ κ.λ.π μαζι και καποιες οδηγιες ελπιζω να τα καταφερεις!! αν οχι εδω ειμαστε!

eyxaristo ta pira ola kai einia ok!!! :)

webarts
03-05-06, 18:31

ΕΝΩ ΒΑΖΩ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΝΑΩ ΣΤΟ CSV ΑΡΧΕΙΟ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ... ΜΟΥ ΛΕΕΙ ʽ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΑΔΥΝΑΤΗ. Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ..

ΔΕΝ ΜΟΘ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΝΑΙ !!

ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟ?

zeppelin
03-05-06, 18:47
Μήπως έχεις βάλει ανάποδα το φ & το λ?

grimak
03-05-06, 19:01
ΕΝΩ ΒΑΖΩ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΝΑΩ ΣΤΟ CSV ΑΡΧΕΙΟ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ... ΜΟΥ ΛΕΕΙ ʽ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΑΔΥΝΑΤΗ. Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ..
ΔΕΝ ΜΟΘ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΝΑΙ !!
ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟ?
Κάποιο λάθος κάνεις στην εισαγωγή των συντεταγμένων στο csv.
Στείλε μου το csv που αναφέρεις να το τσεκάρω.

webarts
04-05-06, 11:57
Μήπως έχεις βάλει ανάποδα το φ & το λ?

ΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΩΝ ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟ? ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ
Σ1,,23.47310,37.92210,,,,, ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΡΟΜΟ
Σ2,,23.28000,37.57095,,,,, ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ????

webarts
04-05-06, 11:58
ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟ?
Κάποιο λάθος κάνεις στην εισαγωγή των συντεταγμένων στο csv.
Στείλε μου το csv που αναφέρεις να το τσεκάρω.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΩΝ ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟ? ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ????

grimak
04-05-06, 12:21
Εγώ έχω περάσει σημεία εκτός δρόμου και μου εμφανίζονται τα εικονίδια.
Στείλε μου το email σου για να σου στείλω ένα csv με δικά μου σημεία να τα δεις.

webarts
04-05-06, 12:26
Εγώ έχω περάσει σημεία εκτός δρόμου και μου εμφανίζονται τα εικονίδια.
Στείλε μου το email σου για να σου στείλω ένα csv με δικά μου σημεία να τα δεις.

s.alaiskas@gmail.com

an exeis kai msn messenger ingenius78@hotmail.com ..
euxaristo gia to endiaferon!!!

grimak
04-05-06, 12:33
Πέρασα το στίγμα που αναφέρεις σε csv και μετα στο pn.
Αποτέλεσμα:δημιουργήθηκε εικονίδιο το οποίο είναι μέσα στη θάλασσα απέναντι απο την Καλλονη Τροιζηνος

spichri
30-08-06, 00:03

EYXARISTO

spichri@hotmail.com . περισσοτερο με ενδιαφερουν οι οδηγιες μακη

grimak
30-08-06, 01:11
EYXARISTO
αυτο που θα σου στειλω μπορεις να το τροποποιήσεις, δεν χρειαζεται να φτιαξεις νεο!
spichri@hotmail.com . περισσοτερο με ενδιαφερουν οι οδηγιες μακη
Έχεις mail :wink:

spichri
30-08-06, 01:20
σε ευχαριστω πολυ φιλε μακη. απλα ηθελα μια βοηθεια για το πως θα φτιαξω μια καινουργια κατηγορια στα αγαπημενα και πως θα κανω εκει μεσα εισαγωγη τα σημεια ενδιαφεροντος μου.

Για παραδειγμα κατηγορια Φιλοι και μεσα θα εχω τις διευθυνσεις των φιλων

Σε ευχαριστω και παλι για τον χρονο σου

Φιλικα Σπυρος

grimak
30-08-06, 02:39
σε ευχαριστω πολυ φιλε μακη. απλα ηθελα μια βοηθεια για το πως θα φτιαξω μια καινουργια κατηγορια στα αγαπημενα και πως θα κανω εκει μεσα εισαγωγη τα σημεια ενδιαφεροντος μου.
Για παραδειγμα κατηγορια Φιλοι και μεσα θα εχω τις διευθυνσεις των φιλων
Σε ευχαριστω και παλι για τον χρονο σου
Φιλικα Σπυρος
Φίλε Σπύρο είναι λίγο πολύπλοκο το θέμα αν δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου.....

θα στα γράψω όσο πιο αναλυτικά μπορώ:
1. Μετονομάζεις το CSV που σου έστειλα σε φίλοι
2. Τροποποιείς τα σημεία που περιέχει μέσα με τα σημεία των φίλων σου
3. Διαγράφεις όσα περισεύουν
4. περνάς το CSV με την Console του PN μέσα στο ppc σου και έχεις πλέον μέσα στα αγαπημένα κατηγορία φίλοι με τα σημεία που εσυ έβαλες :wink:

spichri
30-08-06, 14:51

4. περνάς το CSV με την Console του PN μέσα στο ppc σου και έχεις πλέον μέσα στα αγαπημένα κατηγορία φίλοι με τα σημεία που εσυ έβαλες :wink:

Τα καταλαβα ολα με μια μικρη διευκρινηση που θα ηθελα. πως θα τροποποιησω τα σημεια που περιεχει με αυτα των φιλων;Θα τα κανω πρωτα αγαπημενα στο dest, θα δω πως τα εχει αποθηκευσει και χειροκινητα θα τα περασω στο excel;Δηλαδη η απορια μου ειναι πως θα δω οτι για παραδειγμα η διευθυνση που θελω να περασω θα ειναι της ιδιας μορφης με αυτης: R197,RADAR,23.71593,38.04387,,ΙΛΙΟΝ,,,

Ευχαριστω και ελπιζω να μην δημιουργω εκνευρισμο. Δεν ειμαι παντως σκραπας. Τα πιανω σχετικα ευκολα. Απλα δεν εχω ασχοληθει ξανα.

Ευχαριστω
Σπυρος

grimak
30-08-06, 15:21
Τα καταλαβα ολα με μια μικρη διευκρινηση που θα ηθελα. πως θα τροποποιησω τα σημεια που περιεχει με αυτα των φιλων;Θα τα κανω πρωτα αγαπημενα στο dest, θα δω πως τα εχει αποθηκευσει και χειροκινητα θα τα περασω στο excel;Δηλαδη η απορια μου ειναι πως θα δω οτι για παραδειγμα η διευθυνση που θελω να περασω θα ειναι της ιδιας μορφης με αυτης: R197,RADAR,23.71593,38.04387,,ΙΛΙΟΝ,,,
Ευχαριστω και ελπιζω να μην δημιουργω εκνευρισμο. Δεν ειμαι παντως σκραπας. Τα πιανω σχετικα ευκολα. Απλα δεν εχω ασχοληθει ξανα.

Ευχαριστω
Σπυρος
Φίλε Σπύρο ,
Δεν δημιουργείς κανέναν εκνευρισμό, απλά πολλοί φίλοι προσπαθούν να μάθουν σε 1 ώρα όσα έχουμε μάθει εμείς οι υπόλοιποι ψάχνοντας αρκετό καιρό….. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για σένα

Λοιπόν στο θέμα μας……
Προσθέτεις μέσα στα αγαπημένα τα σημεία των φίλων σου (εγώ το κάνω από το σπίτι μου, ξέροντας βέβαια τις διευθύνσεις) και μετά τα περνάς χειροκίνητα στο csv.
Εγώ περνάω μόνο τα στίγματα και τα ονόματα π.χ. ΣΠΥΡΟΣ,,21.25417,40.51773,,,,,
Εσύ μπορείς να περάσεις και επιπλέον στοιχεία αν θέλεις ανάμεσα στα κόμματα

Ελπίζω να τα καταφέρεις, αν πάλι όχι εδώ είμαστε :wink:

spichri
30-08-06, 15:40
Με καλυψες 100% φιλε Μακη.

Πραγματικα σε ευχαριστω, ησουν σαφεστατος!!

Και παλι ευχαριστω!

Φιλικα
Σπυρος

grimak
30-08-06, 15:43
Με καλυψες 100% φιλε Μακη.
Πραγματικα σε ευχαριστω, ησουν σαφεστατος!!
Και παλι ευχαριστω!
Φιλικα
Σπυρος
Να είσαι καλά...... :lol:

spichri
30-08-06, 16:46
Ηδη εχω αρχισει να το φτιαχνω μακη. σκεφτηκα και κατι αλλο τωρα. μηπως ειναι πιο ευκολο να φτιαξουμε ενα κενο csv με το ονομα της κατηγοριας που θελουμε, να το περασουμε μεσα και να κανουμε απο το dest εισαγωγη τα αγαπημενα;

Λεω μηπως...

grimak
30-08-06, 17:00
Ηδη εχω αρχισει να το φτιαχνω μακη. σκεφτηκα και κατι αλλο τωρα. μηπως ειναι πιο ευκολο να φτιαξουμε ενα κενο csv με το ονομα της κατηγοριας που θελουμε, να το περασουμε μεσα και να κανουμε απο το dest εισαγωγη τα αγαπημενα;

Λεω μηπως...
Αν κατάλαβα καλά, αυτό μπορείς να το κάνεις και μέσα απο το dest.
Αγαπημένα - Εργαλεία - Νέο :wink:

spichri
30-08-06, 17:01
Η πρώτη μου κατηγορια ειναι πλεον γεγονος!!!

Ευχαριστω δημοσια τον φιλο Μακη (GriMak)

Και θελω να σας δωσω και μια ιδεα. Οσοι απο εμας πηγαινουν εκδρομες και επισκεπτονται σπηλαια, λιμνες, αρχαια καλο θα ηταν να αποθηκευαν τις τοποθεσιες τους και να τις μοιραζομασταν ωστε να μπορουσαν και αλλοι ευκολα και γρηγορα να οδηγηθουν.

Εγω ηδη εχω αποθηκευσει το σπηλαιο των Πετραλωνων, την Παναγια την Σουμελα (ρωτησα 7 ανθρωπους για το πως να παω!) και θα υπαρξει και συνεχεια!

Καλη αρχηηηηηηη.....

spichri
30-08-06, 17:07

Λεω μηπως...
Αν κατάλαβα καλά, αυτό μπορείς να το κάνεις και μέσα απο το dest.
Αγαπημένα - Εργαλεία - Νέο :wink:

Σωστοςςς...

spichri
30-08-06, 17:52
αν μετονομασω το αρχειο dat ΡΑΝΤΑΡ_ΕΚΦΟΒΙΣΜ_WR για παραδειγμα σε Ρανταρ θα υπαρχει καποιο προβλημα στο να λειτουργησουν οι ειδοποιησεις;

Εννοειτε οτι θα μετονομασω και την αντιστοιχη εικονα του. πρεπει να μετονομασω ομως και τον ηχο του;

Θα δουλευει με τις νεες ονομασιες;

grimak
30-08-06, 21:27
αν μετονομασω το αρχειο dat ΡΑΝΤΑΡ_ΕΚΦΟΒΙΣΜ_WR για παραδειγμα σε Ρανταρ θα υπαρχει καποιο προβλημα στο να λειτουργησουν οι ειδοποιησεις;
Εννοειτε οτι θα μετονομασω και την αντιστοιχη εικονα του. πρεπει να μετονομασω ομως και τον ηχο του;
Το πιθανότερο είναι να λειτουργήσουν αν μετονομάσεις και τα 3 dat - bmp - wav.
Λάβε υπ΄οψιν σου οτι το pn δεν τα πάει καλά με τους ελληνικούς χαρακτήρες!! καλύτερα θα ηταν να δώσεις περιγραφές με αγγλικούς :wink:

MinOtaVrS
30-08-06, 22:30
Λάβε υπ΄οψιν σου οτι το pn δεν τα πάει καλά με τους ελληνικούς χαρακτήρες!! καλύτερα θα ηταν να δώσεις περιγραφές με αγγλικούς :wink:

+1

petros
30-08-06, 23:11

Μάκη θυμάσε το ξενύχτι μέχρι να βρεθεί αυτό που λες παραπάνω ?? :lol: :lol:

grimak
30-08-06, 23:31
Το θυμάμαι φίλε Πέτρο,
δεν αρέσαν τα ελληνικά στο pn αλλά εμείς εκεί...... του μάθαμε κάποιες λεξούλες :lol: :lol: :lol:

MinOtaVrS
31-08-06, 06:33
Το θυμάμαι φίλε Πέτρο,
δεν αρέσαν τα ελληνικά στο pn αλλά εμείς εκεί...... του μάθαμε κάποιες λεξούλες :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Evan
01-09-06, 16:33

Αναφορικά με το θέμα των ελληνικών χαρακτήρων στο Destinator, πρόσεξα ότι, όταν μια κατηγορία στα Αγαπημένα περιέχει το σίγμα τελικό "ς" (όχι κεφαλαίο, αλλά πεζό), τα σημεία που περιέχει αυτή η κατηγορία δεν εμφανίζονται στο χάρτη.
Είχα φτιάξει μια κατηγορία με όνομα "Συγγενείς". Σ' αυτήν την κατηγορία είχα βάλει διάφορα σημεία, απ' τα οποία κανένα δεν εμφανιζόταν στον χάρτη. Όποτε μετακινούσα ένα σημείο από την κατηγορία "Συγγενείς" σε μια οποιαδήποτε άλλη κατηγορία, το σημείο επανεμφανιζόταν στον χάρτη! Μετά, το μετέφερα ξανά πίσω στην κατηγορία "Συγγενείς" και πάλι εξαφανιζόταν! Κόντευα να τρελαθώ, μέχρι που σκέφτηκα ότι το μόνο πράγμα που διαφοροποιούσε την κατηγορία "Συγγενείς" από τις υπόλοιπες ήταν ότι μόνο αυτή η κατηγορία περιείχε το "ς". Έσβησα λοιπόν το "ς" από την κατηγορία, με αποτέλεσμα, τα σημεία να εμφανιστούν στον χάρτη. Για δοκιμή, ξαναπρόσθεσα το "ς" και πάλι εξαφανίστηκαν!
Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, μήπως τελικά το πρόβλημα το δημιουργεί μόνο το "ς" και όχι γενικά τα ελληνικά;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

zeppelin
01-09-06, 16:39
Πιθανότατα, ευχαριστούμε για τη παρατήρηση...

Υπάρχουν πολλοί χρήστες εδώ και φαντάζομαι θα το επιβεβαιώσουν!

Evan
01-09-06, 16:41
Πιθανότατα, ευχαριστούμε για τη παρατήρηση...

Υπάρχουν πολλοί χρήστες εδώ και φαντάζομαι θα το επιβεβαιώσουν!

Παρακαλώ! :)

cs
03-09-06, 12:29
To OS GPS Convertor είναι ένα μικρό προγραμματάκι ελέυθερο για προσωπική χρήση που απλοποιεί την εισαγωγή ενός σημείου, αρκεί να ξέρεις τις συντεταγμένες του, σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη στο Destinator βάζοντας ταυτόχρονα και μια εγγραφή στα Αγαπημένα.
Το πρόγραμμα μπορεί να το κατεβάσει όποιος θέλει από εδώ:
http://www.freenetpages.co.uk/hp/barrydavies/OSGPS-2-2-0.zip

Μετά την αποσυμπίεση μεταφέρεις το εκτελέσιμο αρχείο OS GPS Convertor.exe στο Pocket PC και δημιουργείς αν θες μια συντόμευση στο Start Menu.
Μεταφέρεις το αρχείο osgps.bmp στον φάκελο Favorites του Destinator

Τρέχοντας το πρόγραμμα επιλέγεις Grid και Format και εισάγεις τις συντεταγμένες του σημείου που θέλεις -> Convert -> Destinator Favorite και δημιουργεί μια νέα εγγραφή στα Αγαπημένα.

Σημεία προσοχής
- Επιλέγοντας Settings - Destinator ορίζεις τον κατάλογο των Αγαπημένων
- Κάθε νέα εισαγωγή γράφεται πάνω από την προηγούμενη γι' αυτό αν τη χρειαζόμαστε καλό θα είναι μετά την εισαγωγή να τη μετονομάζουμε.

Το πρόγραμμα το δοκίμασα σε Pocket PC με Windows mobile 5.0

Evan
03-09-06, 13:06
To OS GPS Convertor είναι ένα μικρό προγραμματάκι ελέυθερο για προσωπική χρήση που απλοποιεί την εισαγωγή ενός σημείου, αρκεί να ξέρεις τις συντεταγμένες του, σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη στο Destinator βάζοντας ταυτόχρονα και μια εγγραφή στα Αγαπημένα.

Μετά την αποσυμπίεση μεταφέρεις το εκτελέσιμο αρχείο OS GPS Convertor.exe στο Pocket PC και δημιουργείς αν θες μια συντόμευση στο Start Menu.

Τρέχοντας το πρόγραμμα επιλέγεις Grid και Format και εισάγεις τις συντεταγμένες του σημείου που θέλεις -> Convert -> Destinator Favorite και δημιουργεί μια νέα εγγραφή στα Αγαπημένα.

Σημεία προσοχής
- Κάθε νέα εισαγωγή γράφεται πάνω από την προηγούμενη γι' αυτό αν τη χρειαζόμαστε καλό θα είναι μετά την εισαγωγή να τη μετονομάζουμε.

Το δοκίμασα και είναι καταπληκτικό! Ξέρεις πόσος κόσμος ψάχνει τρόπο να κάνει εισαγωγή στα favorites με συντεταγμένες; Σ' ευχαριστούμε πολύ!

grimak
03-09-06, 13:23
Σημεία προσοχής
Το δοκίμασα και είναι καταπληκτικό! Ξέρεις πόσος κόσμος ψάχνει τρόπο να κάνει εισαγωγή στα favorites με συντεταγμένες; Σ' ευχαριστούμε πολύ!
Καταπληκτικό τρυκ!!!
Μπράβο φίλε μας έφτιαξες.... :lol: :lol:

MinOtaVrS
03-09-06, 15:14
ΕΙΣΑΙ ΑΨΟΓΟΣ ΤΗΑΝΚS M8 !! 8)

spichri
03-09-06, 15:44
μπραβο cs. πολυ καλο και χρησιμοτατο!!!!

spichri
03-09-06, 16:36
και επειδη πολλοι φιλοι θα αναρωτηθουν πως και τι να πουμε τα εξης:

Στο πεδιο grid επιλεγετε utm grid
Στο πεδιο format επιλεγετε 3. wgs84 - d.d

Τα lat και long ειναι τοποθετημενα αναποδα(συνηθιζουμε να βαζουμε πρωτα το long και μετα το lat) γι'αυτο προσοχη γιατι αν η εισαγωγη γινει αναποδα θα φτιαξει αγαπημενο αλλα με αδυνατη πλοηγηση αφου οι συντεταγμενες θα εχουν οδηγησει στο κογκο!

Επι παραδειγματι βαλτε στο πεδιο lat το 38.0450400
και στο πεδιο long το 23.7921100, συντεταγμενες που εδωσε ο φιλος μακης (grimak), πατηστε το πληκτρο convert και επειτα destinator favorite και θα φτιαξει αγαπημενο για το Mall!
αν θελετε κατοπιν το μετονομαζετε απο το menu του destinator

ΥΓ: Στα Settings --> Destinator αν το destinator ειναι εγκατεστημενο στην καρτα μνημης απλα προσθετετε στην αρχη της διαδρομης το ονομα της καρτας σας. πχ στα mio 168 storage card
Αν ειναι εγκαταστημενο στη μνημη του pda το αφηνεται ως εχει

Braker
03-09-06, 17:00
Μόλις το δοκίμασα.

Γ Α Μ Α Τ Ο

3 ρωσίδες τώρα στους φίλους cs & spichri

spichri
03-09-06, 17:15
3 ρωσίδες τώρα στους φίλους cs & spichri

χεχε 8)

blueshark
03-09-06, 17:21
ΚΑΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.:'(
ΜΙΟ 168.
ΕΝΩ ΒΑΖΩ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΩ DESTINATOR FAVORITE, ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ
ERROR 3 - BAD PATH.
USE SETTINGS - DESTINATOR FAVORITES FOLDER TO SET THE FOLDER.

:|:|:|

spichri
03-09-06, 17:23
Στα Settings --> Destinator αν το destinator ειναι εγκατεστημενο στην καρτα μνημης απλα προσθετετε στην αρχη της διαδρομης το ονομα της καρτας σας. πχ στα mio 168 storage card

Δεν διαβασες πιο πανω;

blueshark
03-09-06, 17:24
TO EKANA.

spichri
03-09-06, 17:26
settings-->destinator-->\storage card\destinatorapps\destinator\common\favorites

blueshark
03-09-06, 17:32
κάτι δεν έχω κανει σωστά στην μεταφορά που λέτε σε αυτό το αρχείο.osgps.bmp

ποιό είναι αυτό το αρχείο και που το πάώ;
μόνο μην νευριάσεις το ξέρω οτι σου έγινα βάρος.

Ευχαριστώ!!!

spichri
03-09-06, 17:42
ξεζιπαρε τον φακελο osgps που κατεβασες και θα δεις ενα φακελο που θα γραφει destinator. εκει μεσα εχει ενα εικονιδιο. αντεγραψε το και επικολλησε το μεσα στο φακελο favorites του destinator στο pda σου. με αυτη τη κινηση απλα θα εχει εικονιδιο διπλα απο την κατηγορια που θα δημιουργησει στα αγαπημενα

blueshark
03-09-06, 17:47
ξεζιπαρε τον φακελο osgps που κατεβασες και θα δεις ενα φακελο που θα γραφει destinator. εκει μεσα εχει ενα εικονιδιο. αντεγραψε το και επικολλησε το μεσα στο φακελο favorites του destinator στο pda σου. με αυτη τη κινηση απλα θα εχει εικονιδιο διπλα απο την κατηγορια που θα δημιουργησει στα αγαπημενα

να τι δεν έκανα καλά.
είσαι φοβερός σε ευχαριστώ και πάλι.
αυτο ειναι δουλευει αψογα.

spichri
03-09-06, 17:50
:wink:

cs
03-09-06, 23:11
...και μια παράλειψη από την προηγούμενη δημοσίευση για το OS GPS Convertor. :oops:

Η σελίδα του δημιουργού του προγράμματος είναι εδώ:

http://www.freenetpages.co.uk/hp/barrydavies/osgps_main.html

Υπάρχει αρκετή βοήθεια για τη λειτουργία του OS GPS Convertor και με άλλα προγράμματα πλοήγησης.

Γιάννης
04-09-06, 00:27
να αναφερω και για τις κατηγοριες των αγαπημενων οτι μπορουμε να χρησημοποιησουμε και αλλες εικονες σαν συμβολο κατηγοριας
αρκει να τις τοποθετησουμε στον φακελο favorites και general.

το εχω δοκιμασει με bmp εικονες 18χ18 pixel και δουλευει.

grimak
04-09-06, 00:47
OS GPS Convertor
Σημεία προσοχής
Μια παρατήρηση για να μην παιδευονται μερικοί......
Για να διατηρήσουμε κάποιο απο τα σημεία που εισάγουμε δεν είναι απαραίτητο να μετονομάσουμε το σημείο αλλά θα πρέπει να το μεταφέρουμε σε άλλη κατηγορία στα αγαπημένα (Εργαλεια-Επεξεργασια και επιλέγουμε μια απο τις υπαρχουσες κατηγοριες ή δημιουργουμε μία νέα)

Και πάλι μπράβο στους cs & spichri που ανακάλυψαν αυτό το φοβερό!!! εργαλείο :lol: :lol:

trod
04-09-06, 13:49

Σημεία προσοχής

Πολυ χρησιμο πραγματι.
Thanks

ahilleas
04-09-06, 15:37

Σημεία προσοχής

Μπράβο και πάλι μπράβο !!!

billy
05-09-06, 23:37
το προγραμα παιζει με το 6?

bbbb
06-09-06, 01:57
Ναι,αλλά επειδή το 6 δεν δείχνει τις συντεταγμένες στην οθόνη του χάρτη,προσωπικά μου τη σπάει να πηγα'ινω στις ρυθμίσεις-->Σήμα gps για να τις σημειώσω.

billy
06-09-06, 18:53
απο τον φακελο destinator tou osgpsαντιγραφουμε μονο το εικονιδιο? γιατι δεν μπορω να βρω που περναει τις καταγραφες

bbbb
06-09-06, 19:18
Εξαρτάται που έχεις εγκαταστήσει το πρόγραμμα.Εγώ π.χ. έχω φτιάξει στην main memory ένα φάκελο destinator 6.Μέσα εκεί υπάρχει ο φάκελος destinator και σε αυτόν userdata/favorites στον οποίο και αντέγραψα το εικονίδιο osgps.bmp.Έπειτα πήγα στα settings του osgps και στον φάκελο για το dest 6 ¨εγραψα: destinator 6\destinator\UserData\favorites :) αν το είχα στην κάρτα μνήμης θα ίσχυε αυτό:
storage card\destinator 6\destinator\UserData\favorites

PERIMAN
07-09-06, 00:41
Αν θέλουμε να εισάγουμε σημεία μόνο με συντεταγμένες μπορούμε να φτιάξουμε ένα αρχείο csv, ως εξής:

Για παράδειγμα φτιάχνουμε το αρχείο π.χ. Από Εισαγωγή.csv με το παρακάτω περιεχόμενο:

το σώζουμε και το ανοίγουμε από το Favorites importer της κονσόλας εγκατάστασης του Destinator. Το όνομα του αρχείου μας (Από Εισαγωγή.csv) αποτελεί την εξ’ ορισμού ονομασία μιας νέας κατηγορίας που δημιουργείται στα Αγαπημένα. Τα στοιχεία της κατηγορίας «Από Εισαγωγή» θα είναι οι εγγραφές του αρχείου Από Εισαγωγή.csv

Αν θέλουμε τώρα να εισάγουμε ένα σημείο με τη διεύθυνσή του (αφού δεν ξέρουμε τις συντεταγμένες του σημείου) φτιάχνουμε ένα αρχείο π.χ. Από Εισαγωγή1.csv με το παρακάτω περιεχόμενο:

ΕΝΩ ΚΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΚ,ΠΟΛΗ,ΟΔΟκλπ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ FAVORITES ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ "ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΑΔΥΝΑΤΗ".
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ CSV ΣΑΝ ΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ? ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΤΑ ΚΕΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΑ?
ΥΠ'ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΑΖΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ. ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΗΝΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

grimak
07-09-06, 00:53
το σώζουμε και το ανοίγουμε από το Favorites importer της κονσόλας εγκατάστασης του Destinator. Το όνομα του αρχείου μας (Από Εισαγωγή.csv) αποτελεί την εξʼ ορισμού ονομασία μιας νέας κατηγορίας που δημιουργείται στα Αγαπημένα. Τα στοιχεία της κατηγορίας «Από Εισαγωγή» θα είναι οι εγγραφές του αρχείου Από Εισαγωγή.csv
ΕΝΩ ΚΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΚ,ΠΟΛΗ,ΟΔΟκλπ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ FAVORITES ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ "ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΑΔΥΝΑΤΗ".
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ CSV ΣΑΝ ΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ? ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΤΑ ΚΕΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΑ?
ΥΠ'ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΑΖΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ. ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΗΝΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Τις διευθυνσεις πρέπει να τις περάσεις ακριβός όπως είναι περασμένες στο Destinator, έστω και 1 λαθάκι να κάνεις δεν θα στο παίρνει.

MinOtaVrS
07-09-06, 06:08
το σώζουμε και το ανοίγουμε από το Favorites importer της κονσόλας εγκατάστασης του Destinator. Το όνομα του αρχείου μας (Από Εισαγωγή.csv) αποτελεί την εξʼ ορισμού ονομασία μιας νέας κατηγορίας που δημιουργείται στα Αγαπημένα. Τα στοιχεία της κατηγορίας «Από Εισαγωγή» θα είναι οι εγγραφές του αρχείου Από Εισαγωγή.csv
Τις διευθυνσεις πρέπει να τις περάσεις ακριβός όπως είναι περασμένες στο Destinator, έστω και 1 λαθάκι να κάνεις δεν θα στο παίρνει.

+1

PERIMAN
07-09-06, 12:52
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΨΟΓΕΣ
NGI,NAMA,23.76048,38.00099,,,,,
ΑΝΒΑΡ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΕΜΠΟΡΟΣ, 23.66911, 37.94539, 18547, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕ., 6,

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ 0.00000W, 0.00000S
NGi, NAMA Geoinformatics, , , 11524, Αθηνα, Περρικου Κων., 32
ΑΝΒΑΡ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΕΜΠΟΡΟΣ, , , 18547, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕ., 6,
ΑΝΒΑΡ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΕΜΠΟΡΟΣ, , , 18547, Πειραιας, Ειρηνης Λεωφορος, 6

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ? ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΓΡΑΜΑΤΟΣΕΙΡΑ?(ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΤΖΙΦΟΣ) ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ csv ΠΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΔΙΥΘΗΝΣΕΙΣ ΣΑΝ ΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

grimak
07-09-06, 20:09
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΨΟΓΕΣ
NGI,NAMA,23.76048,38.00099,,,,,
ΑΝΒΑΡ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΕΜΠΟΡΟΣ, 23.66911, 37.94539, 18547, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕ., 6,

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ 0.00000W, 0.00000S
NGi, NAMA Geoinformatics, , , 11524, Αθηνα, Περρικου Κων., 32
ΑΝΒΑΡ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΕΜΠΟΡΟΣ, , , 18547, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕ., 6,
ΑΝΒΑΡ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΕΜΠΟΡΟΣ, , , 18547, Πειραιας, Ειρηνης Λεωφορος, 6

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ? ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΓΡΑΜΑΤΟΣΕΙΡΑ?(ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΤΖΙΦΟΣ) ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ csv ΠΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΔΙΥΘΗΝΣΕΙΣ ΣΑΝ ΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
Φίλε PERIMAN,
πιστεύω (έχω κάνει πολλές δοκιμές πριν 6-7 μήνες) πώς δεν γίνεται σωστή προσθήκη αν δεν προσθέτεις τις συντεταγμένες.
Απαραίτητο είναι να προσθέτεις τις συντεταγμένες ενώ οι διευθύνσεις δεν είναι.

Θα το ψάξω σε 2-3 μέρες και θα σου απαντήσω στα σίγουρα, αν μέχρι τότε δεν έχεις απάντηση απο κάποιον άλλο... :wink:

PERIMAN
07-09-06, 20:33
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΩ ΠΡΩΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΚΑΘΩΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200-300 ΟΝΟΜΑΤΑ :cry:

MinOtaVrS
07-09-06, 21:07
Θα το ψάξω σε 2-3 μέρες και θα σου απαντήσω στα σίγουρα, αν μέχρι τότε δεν έχεις απάντηση απο κάποιον άλλο... :wink:

Na sou pw kirie maki pou einai to banneraki pou sou esteila me pm?

Giati dn to evales akoma ? :lol: :lol:

grimak
08-09-06, 01:12

Αδελφέ μου Μπάμπη θα σου πω αλλά μην γελάσεις :lol: Δεν ξέρω πώς να το προσθέσω..... ξέρω να προσθέτω εικόνες μόνο από ιντερνετ.... :cry:
Θέλω και κάτι άλλο όμως λίγο επώδυνο για σένα!!! Να μου προσθέσεις την Φώτο που έχει ο φίλος panosha (τελευταία δεξιά):lol: :lol: :lol:

panosha
08-09-06, 02:30
Αυτό λέει ! :lol: :lol: :lol: :lol:

grimak
08-09-06, 02:46
Ναι ναι....... :lol: :lol: :lol:

grimak
08-09-06, 03:00

ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΩ ΠΡΩΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΚΑΘΩΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200-300 ΟΝΟΜΑΤΑ :cry:
Φίλε PERIMAN,
προσπάθησα με διάφορους τρόπους να περάσω σημεία χωρίς να προσθέτω τις συντεταγμένες και δεν το κατάφερα.
Η πλάκα είναι οτι αν περάσεις μόνο τις συντεταγμένες (,,21.20687,38.71735,,,,) το προσθέτει :shock:

Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι συντεταγμένες είναι απαραίτητες και όχι οτιδήποτε άλλο.....
99% είναι έτσι, το 1% θα μας το καλύψει ο φίλος zeppelin :?:

Υ/Γ Μην γράφεις με κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζεις :wink:

MinOtaVrS
08-09-06, 06:22

Αδελφέ μου Μπάμπη θα σου πω αλλά μην γελάσεις :lol: Δεν ξέρω πώς να το προσθέσω..... ξέρω να προσθέτω εικόνες μόνο από ιντερνετ.... :cry:
Θέλω και κάτι άλλο όμως λίγο επώδυνο για σένα!!! Να μου προσθέσεις την Φώτο που έχει ο φίλος panosha (τελευταία δεξιά):lol: :lol: :lol:
gkrrrrrrrrrrrr...

afou ta eipame grapse to link pou sou esteila eisai OK

MinOtaVrS
08-09-06, 06:23

:lol: :lol: :lol: :lol: nai

PERIMAN
08-09-06, 10:34

Φίλε PERIMAN,
προσπάθησα με διάφορους τρόπους να περάσω σημεία χωρίς να προσθέτω τις συντεταγμένες και δεν το κατάφερα.
Η πλάκα είναι οτι αν περάσεις μόνο τις συντεταγμένες (,,21.20687,38.71735,,,,) το προσθέτει :shock:

Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι συντεταγμένες είναι απαραίτητες και όχι οτιδήποτε άλλο.....

Ευχαριστώ για τη προσπάθεια grimak,
Zeppelin καμιά ιδέα??

Ευχαριστώ grimak.
Zeppelin καμιά ιδέα; :?: :?:

Herc
08-09-06, 12:19
@ PERIMAN,

Νομίζω πως το λάθος βρίσκεται στα κενά που παρεμβάλεις μετά από κάθε κόμμα. Δοκίμασε να κάνεις copy/paste αυτην την γραμμή σε ένα csv και νομίζω πως θα δουλέψει (σε εμένα πάντως δουλεύει):

ΑΝΒΑΡ,ΕΜΠΟΡΟΣ,,,18547,Πειραιας,Ειρηνης Λεωφορος,6

grimak
08-09-06, 12:20
gkrrrrrrrrrrrr...
afou ta eipame grapse to link pou sou esteila eisai OK
Αυτό το ξέρω κι εγώ, αλλά δεν μου έστειλες link βρεεεεε... :lol: :lol:

zeppelin
08-09-06, 15:44

Φίλε PERIMAN,

Ευχαριστώ για τη προσπάθεια grimak,
Zeppelin καμιά ιδέα??

Ευχαριστώ grimak.
Zeppelin καμιά ιδέα; :?: :?:

Το έχω κάνει και χωρίς συντεταγμένες αλλά με τη κονσόλα του Destinator 3

grimak
08-09-06, 16:29
Το έχω κάνει και χωρίς συντεταγμένες αλλά με τη κονσόλα του Destinator 3
Νικόλα όταν βρεις χρόνο δοκίμασε και στην κονσόλα του pn και πες μας, για να μην παιδευόμαστε άδικα...... :wink:

zeppelin
08-09-06, 16:38
Έχω την εντύπωση ότι δε γίνεται γι' αυτό και το έκανα στου 3. Αν σας βρίσκεται κάποιο CD του 3 δοκιμάστε το

grimak
08-09-06, 17:02
Έχω την εντύπωση ότι δε γίνεται γι' αυτό και το έκανα στου 3. Αν σας βρίσκεται κάποιο CD του 3 δοκιμάστε το
Αυτό κάνω μόλις τώρα :lol: :lol: :lol:

grimak
08-09-06, 17:29
Το δοκίμασα :lol:
Φίλε PERIMAN είσαι τυχερός!!
Μπορείς να προσθέσεις σημεία ενδιαφέροντος μέσα στα αγαπημένα του PN με την κονσόλα του D3 μόνο με τις διευθύνσεις :wink:
Απαραίτητα στοιχεία είναι: Τ.Κ., οδός, και αριθμός
π.χ. ,,,,11524,,Περρικου Κων.,32

Υ/Γ Να θυμάσαι:
1. Το πλήρες format μιας εγγραφής στο προς εισαγωγή αρχείο είναι:
2. Τις διευθυνσεις πρέπει να τις περάσεις ακριβός όπως είναι περασμένες στο Destinator, έστω και 1 λαθάκι να κάνεις δεν θα γίνονται δεκτές.

PERIMAN
08-09-06, 20:57
Καταρχήν Herc, το έκανα και δεν δουλεύει μου βγάζει μύνημα στο Console του PN "No Data, bad records"

Όσο για το Console του 3 δεν το είχα ποτέ. Μπορώ να το κατεβάσω απο κάποιο link, ή να περάσω Δευτέρα απο την NGI;

Evan
12-09-06, 01:53
Ξέρει κανείς αν μπορούμε να κάνουμε τα αγαπημένα μας να εμφανίζονται στο χάρτη με εικονίδια που να έχουν διαφανή περιθώρια; Στο παρακάτω screen-shot, για παράδειγμα, φαίνεται το σήμα της Mercedes, στο κέντρο, να βρίσκεται μέσα σε ένα άσπρο κουτί:

http://img98.imageshack.us/img98/7632/pccapture1qw6.jpg

Γίνεται να εξαφανιστεί το άσπρο κουτί και να φαίνεται πίσω από το σήμα ο χάρτης, όπως γίνεται και με τα εικονίδια των σημείων ενδιαφέροντος; Ακόμα και όταν προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τα έτοιμα εικονίδια του Destinator, (όπως το hospital.bmp, το winery.bmp, marina.bmp) πάλι εμφανίζονταν μέσα σ' ένα άσπρο κουτάκι. Όταν τα ίδια αυτά εικονίδια απεικονίζουν σημεία ενδιαφέροντος (και όχι αγαπημένα) εμφανίζονται με διαφανή περιθώρια, χωρίς άσπρο κουτάκι! :shock:
Μήπως το Destinator, έτσι όπως έχει προγραμματιστεί, προβάλει τα σημεία ενδιαφέροντος με διαφάνεια και τα αγαπημένα χωρίς διαφάνεια;

PERIMAN
13-09-06, 00:57
Εχω την εντύπωση οτι εξ'ορισμού τα αρχεία bmp δεν υποστηρίζουν διαφάνεια. Δε ξέρω αν μπορεί να διαβάσει το Destinator αρχεία άλλου format, που να υποστηρίζει διαφάνεια πχ jpeg

AEE510
17-09-06, 19:10

Τά κάνω όλα αυτά που περιγράφεις Zeppelin, αλλά όταν πηγαίνω στο PPC και κάνω κλίκ στο αρχείο που έφτιαξα μέσα στα favorites μου, μου βγάζει ένα alert οτι δέν υπάρχει το σημείο αυτό σε αυτόν τόν χάρτη. Τί δέν κάνω σωστά? Το csv αρχείο το φτιάχνω ανοίγωντας ένα excel αρχείο αρχικά και μετά το μετατρέπω σε csv. Είναι σωστό αυτό?
Υπ΄όψη δουλεύω το Destinator6 με την κονσόλα του 6.

Ευχαριστώ πολύ

Evan
17-09-06, 19:49
Εχω την εντύπωση οτι εξ'ορισμού τα αρχεία bmp δεν υποστηρίζουν διαφάνεια. Δε ξέρω αν μπορεί να διαβάσει το Destinator αρχεία άλλου format, που να υποστηρίζει διαφάνεια πχ jpeg
Τα bmp, όντως, δεν υποστηρίζουν διαφάνεια εγγενώς. Ούτε τα jpeg υποστηρίζουν διαφάνεια, σε αντίθεση με τα gif και τα png. Όμως, πολλά προγράμματα εμφανίζουν διαφανή bmp, αντιστοιχώντας το χρώμα του πάνω-αριστερού pixel σε διαφανές. Υποψιάζομαι ότι το ίδιο κόλπο κάνει και το Destinator. Αλλά, μου φαίνεται ότι το κάνει μόνο στα "Σημεία Ενδιαφέροντος" και μόνο στο 2D day mode. Δεν το κάνει ούτε στα "Αγαπημένα" ούτε σε οποιοδήποτε άλλο mode απεικόνισης του χάρτη.

grimak
17-09-06, 19:54
Τά κάνω όλα αυτά που περιγράφεις Zeppelin, αλλά όταν πηγαίνω στο PPC και κάνω κλίκ στο αρχείο που έφτιαξα μέσα στα favorites μου, μου βγάζει ένα alert οτι δέν υπάρχει το σημείο αυτό σε αυτόν τόν χάρτη. Τί δέν κάνω σωστά? Το csv αρχείο το φτιάχνω ανοίγωντας ένα excel αρχείο αρχικά και μετά το μετατρέπω σε csv. Είναι σωστό αυτό?
Υπ΄όψη δουλεύω το Destinator6 με την κονσόλα του 6.
Ευχαριστώ πολύ
Αν θέλεις φίλε στείλε μου το αρχείο που δημιούργησες να το δώ, για να μπορέσω να σε βοηθήσω :wink:

kostas125
02-10-06, 14:06

Σημεία προσοχής

kostas125
02-10-06, 14:13
Kyrioi

Poly kalo to ergaleio ayto.Omws exw thn ekshs aporia...
yparxei dynatothta analoga me thn thesh pou vriskomai , na yparxei aytomath kataxwrhsh tou lat kailong antistoixa??
Dhladh , na mh xreiazetai na plhktrwlogw tis syntetagmenes egw alla na tis vgazei aytomata efoson vriskomai hdh sto shmeio pou thelw na kataxwrhsw.

eyxaristw ek twn protairwn...[/u]

grimak
02-10-06, 14:24
Kyrioi

Poly kalo to ergaleio ayto.Omws exw thn ekshs aporia...
yparxei dynatothta analoga me thn thesh pou vriskomai , na yparxei aytomath kataxwrhsh tou lat kailong antistoixa??
Dhladh , na mh xreiazetai na plhktrwlogw tis syntetagmenes egw alla na tis vgazei aytomata efoson vriskomai hdh sto shmeio pou thelw na kataxwrhsw.

eyxaristw ek twn protairwn...[/u]
Οχι δεν υπάρχει.

Να είσαι καλά.......

trikalos_1977
09-10-06, 18:35
Πως μπορούμε να εισάγουμε ένα σημείο, όταν μας δίνουν μόνο πχ. το 35 χιλιόμετρο Αθήνας – Κορίνθου ? και να πέσουμε ακριβώς στο σωστό σημείο, χωρίς να έχουμε πάει στο σημείο εκείνο. :!: :!: :!:

MinOtaVrS
09-10-06, 18:52
Πως μπορούμε να εισάγουμε ένα σημείο, όταν μας δίνουν μόνο πχ. το 35 χιλιόμετρο Αθήνας – Κορίνθου ? και να πέσουμε ακριβώς στο σωστό σημείο, χωρίς να έχουμε πάει στο σημείο εκείνο. :!: :!: :!:

Dystyxws den mporeis na peseis akrivws mesw eisagwghs shmeiou tha prepei na eisai ekei..

trikalos_1977
22-10-06, 00:38
Θέλω αν μπορεί κάποιος να μου πει τι πρέπει να είναι το αρχείο csv, Word η Excel ?
Και αν μπορώ με της διεύθυνσης να μου κάνει καταχώριση. Παραπάνω λέτε με την κονσόλα του D3 μπορεί να γίνει αυτό με επιτυχία, εγώ δεν την έχω θα μπορέσω να την βρω κάπου?

grimak
22-10-06, 03:00
Θέλω αν μπορεί κάποιος να μου πει τι πρέπει να είναι το αρχείο csv, Word η Excel ?
Και αν μπορώ με της διεύθυνσης να μου κάνει καταχώριση. Παραπάνω λέτε με την κονσόλα του D3 μπορεί να γίνει αυτό με επιτυχία, εγώ δεν την έχω θα μπορέσω να την βρω κάπου?
Έχεις mail :wink:

Δες και αυτό: http://www.ngi.gr/forum/viewtopic.php?p=15184#15184

trikalos_1977
22-10-06, 12:13
ευχαριστω

sinapias
24-10-06, 13:05
χρησιμοποιησα την console του 3 ,γιατι στην console pn δεν ανοιγουν τα favorites.εφτιαξα αρχειο csv το μετετρεψε η console αλλα οταν δινω download μου βγαζει μυνημα "unknown device prossesor type.2577 or OS(351)".τι συμβαινει?

sinapias
24-10-06, 13:07
το ιδιο μυνημα βγαζει και οταν πηγαινω tools/select device

grimak
24-10-06, 13:15
χρησιμοποιησα την console του 3 ,γιατι στην console pn δεν ανοιγουν τα favorites.εφτιαξα αρχειο csv το μετετρεψε η console αλλα οταν δινω download μου βγαζει μυνημα "unknown device prossesor type.2577 or OS(351)".τι συμβαινει?
Πιθανότατα κάποιο λάθος έχεις κάνει στο αρχείο csv.
Αν θέλεις στείλε μου το csv να το τσεκάρω :wink:

grimak
24-10-06, 14:06
@sinapias
Φίλε Θανάση απλά είχες ξεχάσει ενα κόμμα (,)
Σου έστειλα το διορθωμένο :wink:

dragracer
25-07-07, 16:17
Να κανω μια ερωτηση στους γνωστες:

και επειδη πολλοι φιλοι θα αναρωτηθουν πως και τι να πουμε τα εξης:

Στο πεδιο grid επιλεγετε utm grid
Στο πεδιο format επιλεγετε 3. wgs84 - d.d

Τα lat και long ειναι τοποθετημενα αναποδα(συνηθιζουμε να βαζουμε πρωτα το long και μετα το lat) γι'αυτο προσοχη γιατι αν η εισαγωγη γινει αναποδα θα φτιαξει αγαπημενο αλλα με αδυνατη πλοηγηση αφου οι συντεταγμενες θα εχουν οδηγησει στο κογκο!

Επι παραδειγματι βαλτε στο πεδιο lat το 38.0450400
και στο πεδιο long το 23.7921100, συντεταγμενες που εδωσε ο φιλος μακης (grimak), πατηστε το πληκτρο convert και επειτα destinator favorite και θα φτιαξει αγαπημενο για το Mall!
αν θελετε κατοπιν το μετονομαζετε απο το menu του destinator

ok δουλευει μια χαρα αν και τα ψιλοεχασα στην διαδρομη του path

Στο google earth ομως βγαζει στο ιδιο γεωγραφικο μηκος και πλατος
38° 2'42.14"N
23°47'31.60"E

Kαι αμα του βαλω μια διευθυνση με γεωγραφικο πλατος απο google τοτε με στελνει..........................να πνιγω

panosha
25-07-07, 16:32
http://img382.imageshack.us/img382/5336/13300920ba8.gif (http://imageshack.us)

Νομίζω αρχικά μιλάς για το OS GPS Convertor και στη συνέχεια προβληματίζεσαι με το Google Earth. Για πείραξε λίγο αυτές τις ρυθμίσεις. :wink:

dragracer
26-07-07, 13:53
http://img382.imageshack.us/img382/5336/13300920ba8.gif (http://imageshack.us)

Νομίζω αρχικά μιλάς για το OS GPS Convertor και στη συνέχεια προβληματίζεσαι με το Google Earth. Για πείραξε λίγο αυτές τις ρυθμίσεις. :wink:

Φιλε μου καλε το εβαλα στο degrees σκετο (2η επιλογη) και ειμαι jet τωρα!!!!!!!!!!!!!!

ΤΗΑΝΚS ΤΗΑΝΚS ΤΗΑΝΚS ΤΗΑΝΚS ΤΗΑΝΚS

Επιτελους γιατι θα παω Γαλλια και αναθεμα με τους δρομους εκει οποτε θα μαρκαρω το γεωγραφικο σημειο και θα παω κατ΄ευθειαν

Με καλυψες πληρως :smt023