Επιστροφή στο Forum : Προβληματάκια με το 4800
Γεια σας παιδιά ,
ένας φίλος μου αγόρασε το 4800 και προσπαθούμε να το ρυθμίσουμε ,
Έχει επάνω το dest7 αυθεντικό αλλά μου κάνει κάτι περίεργα ,
1.Όταν πατάς επάνω στην ώρα τότε κολλάει και συγκεκριμένα εμφανίζει το ρολογάκι που γυρνάει όταν υπολογίζεις διαδρομή ...μένει κολλημένο και μόνο με reset στρώνει ...αν ξαναπατήσεις πάνω στην ώρα τότε κάνει πάλι τα ίδια !!!!
2. Σε αγορασμένη κάρτα sd φορτώνω τους χάρτες του εξωτερικού !!!
πως μπορώ να τους τρέξω από την κάρτα sd ? ? ?
Δεν φαίνεται να ανοίγει από πουθενά η κάρτα και μου τα δίνει μόνο σαν αρχεία αφού έχω βγει από το dest !!!
Ενώ στο δικό μου (dreamax) του ρίχνω τους χάρτες στην sd και μόνο του, αφού κάνω ανανέωση μου τους εμφανίζει ,ενώ στο 4800 πρέπει πρώτα να ρίξω τον χάρτη στην κεντρική μνήμη του συστήματος κάτι που δεν είναι λογικό γιατί αν ρίξω τους Ευρωπαικούς θα γεμίσει !!!
Παιδιά περιμένω βοήθεια ...ευχαριστώ πολύ
Θεοδοσίου Ευριπίδης
τα παραπανω που αναφερει ο φιλος μου ο Ευριπιδης αφορουν εμενα και το νεο μου μηχανακι ευχαριστουμε για την οποιαδηποτε βοηθεια
Σε ότι αφορά το κόλλημα που αναφέρεις με την ώρα είναι bug του destinator και παρατηρείται μόνο στα windows ce 5.0 και wm5/6.Για να λυθεί αυτό,πρέπει να απενεργοποιηθεί ένα service του activesync.Προς το παρόν δεν έχω βρει κάποιο πρόγραμμα για pna που να μπορεί να το κάνει αυτό.
Για τους χάρτες φτιάχνοντας ένα φάκελο στην κάρτα DestinatorApps και βάζοντας τους εκεί,θα πρέπει να τους βλέπει κανονικά.
ΒΗΜΑ 1:Συνδέεις τη συσκευή με το pc μέσω active sync.
ΒΗΜΑ 2:Πατάς explore,διπλό κλικ στο φάκελο ResidentFlash και παίρνεις (copy) τα αρχεία Destinator (με όλα τα περιεχόμενα του) και SHELL.INI και
κάνεις paste σε κάποιο φάκελλο του υπολογιστή σου (pc).Αυτά τα θέλεις για backup.
BHMA 3:Τα ίδια ακριβώς αρχεία θα τα κάνεις paste στον φάκελο SDMMC (SD).
ΒΗΜΑ 4:Διαγράφης (delete) τα αρχεία από την ResidentFlash (τα δύο παραπάνω εννοείται!).Προσοχή μερικοί φάκελοι είναι read only και θα χρειασθεί να πατάς (ΝΑΙ) αρκετές φορές μέχρι να διαγραφούν).
ΒΗΜΑ 5:Πας στον φάκελο του pc σου (ΒΗΜΑ 1) και αντιγράφης (copy)το αρχείο SHELL.INI και το κανείς paste σε κάποιον άλλο φάκελλο (test ας πόυμε).Αυτο γίνεται για να μην αλλάξει η δομή των οriginal αρχείων τα οποία τα θέλεις για backup.
BHMA 6:Ανοίγεις το αρχείο SHELL.INI (ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΚΕΛΟ) με το notepad και αλλάζεις αυτό που γράφει με αυτό: \SDMMC\Destinator\Destinator.exe και κάνει save.
ΒΗΜΑ 6:Πας στο φάκελο SDMMC και κάνει paste το αρχείο που μόλις διόρθωσες (θα σου ζητήση αντικατάσταση και θα πεις φυσικά yes) και τελείωσες.
Τώρα το DESTINATOR 7 ΘΑ ΤΡEΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ SD και ότι επιπλέον χάρτες θέλεις να χρησιμοποιήσεις θα του κάνεις paste έκει.Αν κάτι δεν πάει καλά έχεις τα original αρχεία! Ενημέρωσέ με για το αποτέλεσμα!
Μπορεί έτσι να διορθωθεί και το πρόβλημα Νο 1, που ξέρεις!
βεβαια αν θελεις να αποφυγεις ολα αυτα στην καρτα μνημης ανοιξε ενα φακελο destinatorapps βαλε εκει τους χαρτες reset και ετοιμος
Tasos Hintz
18-08-08, 22:18
Καλησπέρα σε όλους!
Σήμερα παρατήρησα κάτι και θέλω να σας ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό. Κατα τη διάρκεια της πλοήγησης, και σε πυκνοκατοικημένη περιοχή (Αγ. Παρασκευή) παρατηρούσα οτι κατα την κύλιση του χάρτη προς τα κάτω, όσο δηλαδή κινούμουν στο δρόμο για μισό δευτερόλεπτο εξαφανίζονταν τα ονόματα των δρόμων και όλα τα POI. Μετά απο μισο δευτερ. όλα οκ. Και το έκανε συνέχεια. Μόλις βγήκα προς ραφήνα που δέν ήταν τόσο φορτωμένος ο χάρτης δεν έκανε τίποτα. Ξέρει κανείς αν αυτό είναι φυσιολογικό, ή αν ας πούμε οφείλεται στον επεξεργαστή;
Ευχαριστώ!
Τάσος
Γνωστό πρόβλημα του destinator στην 2d απεικόνιση.Aνάλογα τη συσκευή,μπορεί να χάνονται μόνο τα poi και τα ονόματα,η μπλε γραμμή πλοήγησης ή ακόμα και ολόκληρος ο χάρτης.Μόνη λύση είναι να μην το φορτώνεις με πολλά poi και να χρησιμοποιείς την 3d απεικόνιση.
Tasos Hintz
19-08-08, 00:31
φίλε bbbb τώρα που το λές θυμήθηκα οτι μετά απο καιρό, και επειδή έκανα και reset είχε μπεί στην 2d απεικόνιση... και έλεγα οτι κάτι δε μου πάει καλά σήμερα!
Καλό βράδυ!
παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας με βοηθησατε παρα πολυ να ειστε καλα και παλι ευχαριστω
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.