PDA

Επιστροφή στο Forum : Σοβαρή διαφορά ταχύτητας Ελληνικών/Αγγλικών χαρτών

ssarl
15-01-05, 09:51
Ύστερα από δοκιμές που έκανα στο HP 2210 που έχω βρήκα ότι για την ίδια διαδρομή οι διαφορές στην ταχύτητα υπολογισμού μιας διαδρομής είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. Μάλλον κάποιο λάθος πρέπει να έχει γίνει στο compilation των χαρτών από την Powerloc.
Συγκεκριμένα για μια διαδρομή από Μαρκόπουλο που μένω μέχρι και το Πέραμα η αγγλική έκδοση έκανε μόλις 9sec για υπολογισμό (δεν το πίστευα) ενώ η ελληνική ατέλειωτα λεπτά.
Maximi01 και Zepellin μπορείτε να το επιβεβαιώσετε;
Επίσης σε Qtek2020 η πάραπάνω διαδρομή κάνει 11sec με τους αγγλικούς και 33 με τους ελληνικούς. Μάλλον κατι συμβαίνει.

maximi01
15-01-05, 13:34
Θεωρώ ότι οι διαπιστώσεις αυτές είναι πολύ σοβαρές και θα προχωρήσουμε και εμείς σε αντίστοιχα τεστ. Από το ιστορικό των δοκιμών και της επικοινωνίας μας με τους τεχνικούς της HSTC (με την οποία συγχωνεύτηκε η Powerloc) έχουμε κάποιες σκέψεις που θα τις διαλευκάνουμε. Θα σας κρατήσουμε ενήμερους και φυσικά θα το λάβουμε υπόψη μας για την επόμενη έκδοση.

yorkal
17-01-05, 21:32
Ύστερα από δοκιμές που έκανα στο HP 2210 που έχω βρήκα ότι για την ίδια διαδρομή οι διαφορές στην ταχύτητα υπολογισμού μιας διαδρομής είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. Μάλλον κάποιο λάθος πρέπει να έχει γίνει στο compilation των χαρτών από την Powerloc.
Συγκεκριμένα για μια διαδρομή από Μαρκόπουλο που μένω μέχρι και το Πέραμα η αγγλική έκδοση έκανε μόλις 9sec για υπολογισμό (δεν το πίστευα) ενώ η ελληνική ατέλειωτα λεπτά.
Επίσης σε Qtek2020 η πάραπάνω διαδρομή κάνει 11sec με τους αγγλικούς και 33 με τους ελληνικούς. Μάλλον κατι συμβαίνει.
Πού έχεις εγκαταστήσει τους χάρτες του Destinator στο 2210 ? Στην Κύρια μνήμη ή μήπως στην SD κάρτα?
Με αφορμή το παραπάνω, χωρίς αυτό να έχει απόλυτη σχέση με το πρόβλημα που αναφέρεις(διαφορά ταχύτητας Ελληνικής και Αγγλικής έκδοσης) , θα αναφέρω εδώ την εξής εμπειρία μου :
Με το 2210 που είχα και με την Ελληνική έκδοση των χαρτών στην Κύρια μνήμη η διαδρομή από το Γύθειο που μένω μέχρι την Πλατεία Αγ. Παρασκευής στην Αθήνα , υπολογιζότανε σε 50 sec .Με τους χάρτες στη SD κάρτα έκανε 8min και 20 sec !!!!!!!!!!!!!!!! :oops:
Με μεταφορά του προγγραμματος στη SD ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕ!!!
Τώρα , με το νέο μου hx2750 :wink: και με τους χάρτες (Ελληνική έκδοση) στην SD , κάνει ................ 9 sec !!!!!!!!!!!!
Τα συμπεράσματα δικά σου

ssarl
17-01-05, 22:03
Πού έχεις εγκαταστήσει τους χάρτες του Destinator στο 2210 ? Στην Κύρια μνήμη ή μήπως στην SD κάρτα?
Με αφορμή το παραπάνω, χωρίς αυτό να έχει απόλυτη σχέση με το πρόβλημα που αναφέρεις(διαφορά ταχύτητας Ελληνικής και Αγγλικής έκδοσης) , θα αναφέρω εδώ την εξής εμπειρία μου :
Με το 2210 που είχα και με την Ελληνική έκδοση των χαρτών στην Κύρια μνήμη η διαδρομή από το Γύθειο που μένω μέχρι την Πλατεία Αγ. Παρασκευής στην Αθήνα , υπολογιζότανε σε 50 sec .Με τους χάρτες στη SD κάρτα έκανε 8min και 20 sec !!!!!!!!!!!!!!!! :oops:
Με μεταφορά του προγγραμματος στη SD ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕ!!!
Τώρα , με το νέο μου hx2750 :wink: και με τους χάρτες (Ελληνική έκδοση) στην SD , κάνει ................ 9 sec !!!!!!!!!!!!
Τα συμπεράσματα δικά σου
Το γνωρίζω αυτό που λές και μάλιστα το έχω αναφέρει και στο forum του myphone. Οι δυο δοκιμές που αναφέρω γίναν με τον ίδιο τρόπο (χάρτες στην SD). Οι χρόνοι με τους αγγλικούς χάρτες ήταν απίθανα γρήγοροι ενώ με τους ελληνικούς απογοητευτικοί. Αν έχεις ακόμα το 2210 μπορείς να κάνεις τη δοκιμή και εσύ.

lukassan
20-01-05, 17:48
Κύριοι !
Με συσκευή HP 2210 και τους χάρτες εγκατεστημένους στην sd κάρτα που συνοδεύει την εφαρμογή, έχουν εγκατασταθεί και δοκιμαστεί για την ταχύτητα ανάγνωσης τους - για τον υπολογισμό βεβαίως της ίδιας διαδρομής, οι κάτωθι χάρτες και παρατηρήθηκαν αντίστοιχα οι χρόνοι που απαιτήθηκαν :

Έκδοση χάρτη ......................... χρόνος υπολογισμού

2385 ( ο πρώτος ) Ελληνικός ..............1,38 min
2859 Αγγλικός ...................................... 4 sec
2911 Ελληνικός................................ ..3,36 min
2894 Αγγλικός ...................................3,31 min

Διαβάζοντας τα παραπάνω, φταίει το HP 2210 ? ή μήπως δεν πρέπει βα βγάλω βιαστικά συμπεράσματα ?

APOSTOLOS
08-03-05, 16:40
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΝΑ ACER Ν35 ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 15 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΩΣ ΜΝΗΝΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ) ΚΑΝΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 2 ΜΕ 3 ΛΕΠΤΑ (!!!!!!!!!!!!!) ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟ ΜΙΟ ΚΑΝΕΙ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.

ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ( ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ UK+IRELAND) ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 10-15 SEC.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ COMPILATION ΧΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ PROCCESSOR.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΤΟ DESTINATOR 3 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ACER n35

zeppelin
08-03-05, 19:39
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΝΑ ACER Ν35 ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 15 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΩΣ ΜΝΗΝΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ) ΚΑΝΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 2 ΜΕ 3 ΛΕΠΤΑ (!!!!!!!!!!!!!) ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟ ΜΙΟ ΚΑΝΕΙ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.

ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ( ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ UK+IRELAND) ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 10-15 SEC.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ COMPILATION ΧΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ PROCCESSOR.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΤΟ DESTINATOR 3 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ACER n35

Πιστεύω ότι η νέα έκδοση του χάρτη θα λύσει τέτοιου είδους προβλήματα, καθώς κι άλλα προβλήματα ταχύτητας που τυχόν έχουν αναφερθεί στο forum της NGi

APOSTOLOS
22-04-05, 19:55

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ACER N35 ΛΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΗ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΩΣ ΜΝΗΜΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ SD.

ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΩΝ UK-IRELAND ΣΕ PDA MIO.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣTO ΜΙΟ 168 ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: "2004.Q1.2827" ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ

ΜΕ ΧΑΡΤΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: "2003.2.2164" ΤΟ ΜΙΟ ΑΡΓΕΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΛΙΓΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ.

ΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΩΝ ΧΑΡΤΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Η ΜΗ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!