Επιστροφή στο Forum : Χάρτες Destinator
Καλώς ορίσατε στο forum σας για τους χάρτες του Destinator. Εδώ μπορείτε να βάζετε τα σχόλιά σας για τους χάρτες του Destinator.
Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε δικά σας thread για διάφορα θέματα της κοινότητας του Destinator.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας
Καλημέρα και συγχαρητήρια για το forum.
Πιστεύω ότι ήταν μια καλή κίνηση για τους χρηστές του Destinator.
Η χάρτες που σας έδωσα δουλεύουν ως προς την U.K που δεν δούλευε στο c.d το δικό σας.
Για την μαραθώνος στον ταύρο ακόμα την βλέπω μαρατηονος την μισή όπως
Και τις ρυθμίσεις στην Β.Σοφίας (τις αριστερές στροφές ).
Καλές γιορτές και καλή επιτυχία στο καινούργιο forum.
Καλημερα,
Να πω και εγω ενα καλοριζικο στο νεο forum. Εδω χωρις τις αντιδρασεις των "mods" θα μπορουμε να κανουμε ομορφα και ωραια την δουλεια μας!
Εβαλα και εγω τους νεους χαρτες. Το προγραμα φαινεται να φορτωνει πιο γρηγορα. Χθες το απογευμα πηγα με την βοηθεια του Destinator3 σε καποια περιοχη. Το εκλεισα πριν φτασω στην οδο που ηθελα. Σημερα το πρωι με το που το ανοιξα και βρηκε σημα, κολλησε με το "Υπολογισμος νεας διαδρομης" που ομως δεν εκανε τιποτα.
Φιλικα,
Εχουν αναφερθει προβλήματα downloading των χαρτών τα οποία πολλές φορές οφείλονται σε firewalls η antivirus. Αν δείτε στην πρώτη προσπάθεια ότι το αρχείο που σώζεται είναι 0 bytes ή υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση (>1min) από την στιγμή του κλικ μέχρι να βγεί το παράθυρο του download τότε μαλλον φταίει το antivirus ή το firewall αντίστοιχα. Δοκιμάστε να τα κλείσετε προσωρινά (ή να δώσετε full access στο firewall για το www.ngi.gr) και να ξανακατεβάσετε το αρχείο.
Ελπίζω να βοήθησα.
Συγχαρητήρια και από εμένα για το νέο forum.
Πάμε γρήγορα, γρήγορα σε bugs !!!
1. Η πλοήγηση στην Μαρκοπούλου έχει ακόμα πρόβλημα. Συγκεκριμένα αν βάλει κάποιος πλοήγηση λίγο πριν την διασταύρωση Μαρκοπούλου με Ικάρου (Λον. 23,88363E Lat:37,93124Ν) προς ένα σημείο της Μαρκοπούλου λίγο πιο μετά π.χ. (23.87606E και 37.93837N) θα πάρει σαν προτεινόμενη διαδρομή μια πολύ περίεργη τροχιά :o .
2. Η γραμμή Ερέτριας-Ωροπού κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει περαστεί στις ακτοπλοϊκές συγκοικωνίες αφού αν κάποιος από Αττική βάλει αποφυγή ακτοπλοϊκών γραμμών και κατεύθυνση την Νότια Εύβοια θα τον πάει μέσω Ερέτριας.
3. Πάρτε και ένα Plugin για το Destinator 3 από το ακόλουθο link:
http://www.michablum.co.il/GPS/DTweak_0_4rc2.zip
Για να φανεί σωστά θα πρέπει να τροποποιήσετε λίγο το DestinatorMSG.inf στον κατάλογο /DestinatorApps/Common/Interface/Visual/All/ και όπου έχει Πλοήγηση να βάλετε Πλοήγ. (γιατί δε θα χωράει να φανεί το plugin τέρμα δεξιά στο Destinator).
Για να δουλέψει το Destinator με το plugin πρέπει να τιοποθετήσετε το .exe του zip στον κατάλογο που βρίσκεται το exe του destinator και να τρέξετε το DTweak.exe αντί για το Destinator.
na rwtisw kai egw kati. oi agglikoi xartes pou iparxoun sto site, exoun to aggliko GUI sto software kai agglikes fwnitikes entoles ? i ellinika ?
1. Η πλοήγηση στην Μαρκοπούλου έχει ακόμα πρόβλημα. Συγκεκριμένα αν βάλει κάποιος πλοήγηση λίγο πριν την διασταύρωση Μαρκοπούλου με Ικάρου (Λον. 23,88363E Lat:37,93124Ν) προς ένα σημείο της Μαρκοπούλου λίγο πιο μετά π.χ. (23.87606E και 37.93837N) θα πάρει σαν προτεινόμενη διαδρομή μια πολύ περίεργη τροχιά :o .
2. Η γραμμή Ερέτριας-Ωροπού κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει περαστεί στις ακτοπλοϊκές συγκοικωνίες αφού αν κάποιος από Αττική βάλει αποφυγή ακτοπλοϊκών γραμμών και κατεύθυνση την Νότια Εύβοια θα τον πάει μέσω Ερέτριας.
Για να φανεί σωστά θα πρέπει να τροποποιήσετε λίγο το DestinatorMSG.inf στον κατάλογο /DestinatorApps/Common/Interface/Visual/All/ και όπου έχει Πλοήγηση να βάλετε Πλοήγ. (γιατί δε θα χωράει να φανεί το plugin τέρμα δεξιά στο Destinator).
Για να δουλέψει το Destinator με το plugin πρέπει να τιοποθετήσετε το .exe του zip στον κατάλογο που βρίσκεται το exe του destinator και να τρέξετε το DTweak.exe αντί για το Destinator.
ti kanei auto to plugin ?
ti kanei auto to plugin ?
Σου επιτρέπει να ορίσεις στα hard keys εντολές όπως: return home κ.α. , να κάνεις export/inport favorites και άλλα ωραία...
1. Το πρόβλημα στην Λεωφόρο Μαρκοπούλου το έχουμε διορθώσει όταν είχατε κατεβάσει πριν από ένα μήνα τον χάρτη της Ελλάδας με Λατινικούς χαρακτήρες. Το ίδιο όμως αρχείο χρησιμοποιήθηκε από την Destinator και για την παραγωγή και του Ελληνικού χάρτη για να «συντομεύσουμε» τις διαδικασίες. Παρ’ όλα αυτά οι διαδικασίες δεν συντομεύτηκαν με αποτέλεσμα να έχουμε τον τελικό χάρτη 3 μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
2. Έχεις δίκιο, υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι η νότια Εύβοια είναι αποκομμένη γιατί υπάρχει ένα Disconnected που θα τo δεις πιο καλά στην κονσόλα εγκατάστασης του Destinator. Δεν το γνωρίζαμε και θα το διορθώσουμε. Στην Εύβοια δεν έχουμε πάει για καταγραφή των δρόμων (μόνο μέχρι Χαλκίδα) και σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα προβλήματα. Στο καινούργιο User’s Guide του Destinator θα μπορείτε να δείτε τις περιοχές που έχουμε καλύψει στην τρέχουσα έκδοση
3. Είσαι καταπληκτικός!!! που το ανακάλυψες αυτό; Μπράβο!
Εξαφανιστηκε ο δακτυλιος. Δεν ελαβαν υποψιν (τουλαχιστον τις δικες μου) διορθωσεις. Τοτε τι μας εβαλαν να χανουμε χρονο για bug reports?
Εξαφανιστηκε ο δακτυλιος. Δεν ελαβαν υποψιν (τουλαχιστον τις δικες μου) διορθωσεις. Τοτε τι μας εβαλαν να χανουμε χρονο για bug reports?
Ο Δακτύλιος υπάρχει, αν ακολουθήσεις τη διαδικασία για την αντιγραφή των For_Links αρχείων.
Δε νομίζω ότι έχεις δίκιο γιατί έγιναν οι διορθώσεις στην Πλάκα, που μας υπόδειξες, στην Αναφορά Λαθών.
Την 1 η Δεκεμβρίου αναφερθήκατε και για Software update το οποίο ήταν μεγάλο για download. Χρειάζεται να το κάνουμε και αν ναι μόνο από εσάς ή και από το site του Destinator;
Ο Δακτύλιος υπάρχει, αν ακολουθήσεις τη διαδικασία για την αντιγραφή των For_Links αρχείων.
Δε νομίζω ότι έχεις δίκιο γιατί έγιναν οι διορθώσεις στην Πλάκα, που μας υπόδειξες, στην Αναφορά Λαθών.
Αντιθετως, η οδος Αδριανού (από Αρεως έως Ερμού) παρέμεινε δρόμος ενώ εκει είναι ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ (σας το εχω πει πανω απο δεκα φορες) και η οδός Ποικίλης έχει λάθος κατεύθυνση. Τα αποτελέσματα στην πλοήγηση είναι κωμικα, οπως σας εχω πει επισης δεκα φορες (για μια αποσταση 100 μετρων σε πάει μεσω Συντάγματος και ...2,5 χιλιομέτρων).
Παρακαλω ελεγξτε τα στοιχεια σας πριν προβαίνετε σε δηλώσεις περι αδίκου.
Ακολουθησα επακριβως κ τη διαδικασια για το For Links, παόλαυτά θα το επαναλάβω και θα σας ενημερώσω. Τέλος, παρακαλώ να μου πείτε εαν υπάρχει κάποιοςλόγος να μου στείλετε το νέο πρόγραμμα ή εαν με το download έχω όλα τα νέα αρχεία.
Να ευχηθώ και γώ με τη σειρά μου τα καλλίτερα για την κίνηση που κάνετε , με σκοπό την βελτίωση του Destinator 3 , επ' ωφελεία όλων μας .
Πιστεύω ότι εδώ θα έχουμε πολλά να πούμε , χωρίς τους περιορισμούς και τις στενοκεφαλιές κάποιων "Μύθων" :roll:
Χθές πέρασα από τα γραφεία και πήρα το CD με τους χάρτες και την κονσόλα , την οποία και εγκατέστησα.
Εκείνο που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής :
1. Άμα κρατήσω αντίγραφο του καταλόγου FAVORITES από την παλιά εγκατάσταση (και είναι αρκετά) , στη συνέχεια απεγκαταστήσω τους παλιούς χάρτες και αφού ξαναβάλω την καινούργια έκδοση των χαρτών , μπορώ να αντικαταστήσω τον κατάλογο FAVORITES με τον δικό μου που έχω αποθηκεύσει ?Μήπως δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα ?
2.Το πρόβλημα που αναφέρουν κάποιοι φίλοι με τον Δακτύλιο υφίσταται και με την εγκατάσταση από το CD ?
3. Η επόμενη αναβάθμιση ....για πότε ? :lol: :lol: (καλά μη βαρατε 8) )
Tο ερώτημα μου Νο 1. ήταν χαζό :? για τον απλούστατο λόγο ότι η εγκατάσταση των χαρτών ουδόλως επηρεάζει τα FAVORITES τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν ακέραια .!!!
Τα ερωτήματα 2. και.............. 3. εξακολουθούν να ισχύουν.
Το δουλεψα λιγακι παραπανω τωρα το σαββατοκυριακο και εχω να πω τα παρακατω.
Αρκετες φορες οταν επελεγα διαευθυνση απο τα "Αγαπημενα" - μου εβγαζε μηνυμα λαθους (το οποιο δεν το εχω γραψει για να σας το πω :? ) αλλα ελεγε κατι για "starting data point".
Το Rerouting ειναι ποιο αργο απο την προιγουμενη εκδοση που ειχα. Του παιρνει μεχρι και 10 δευτερα μερικες φορες για να καταλαβει οτι εχω παει απο αλλου και πρεπει να μου κανει rerouting. Αυτο δεν γινονταν με το παλιο Destdll.dll.
Αυτα και Χρονια Πολλα.
Αυτές τις μέρες δοκίμασα το Destinator με τους καινούργιους χάρτες στην Μακεδονία! Εκεί αντίθετα με την Αθήνα που το χρησιμοποιώ εδώ και 6 μήνες (και είμαι αρκετά ικανοποιημένος :D ), δεν υπάρχουν αρκετοί εθνικοί δρόμοι Οπότε οι δρομολογήσης δεν βγάζουν νοήμα ή τους σωστούς νέους δρόμους. Δέν έχει και την καινούργια εθνική Θεσσαλονίκης - Σερρών - Καβάλας κτλ. Επίσης λοίπου εθνικοί δρόμοι και στην διαδρομή Θεσσαλονική - Δοιράνη, Θεσσαλονική - Βουλγαρία. Επίσεις στην Εθνική Οδό Κατερίνης - Θεσσαλονικής 20-15 χιλιόμετρα πρίν την Θεσσαλονική κάποιο πρόβλημα υπάρχει με το στίγμα και σε δείχνει εκτός του δρόμου ή στον παράπλευρο και κάνει συνέχεια δρομολογήσης για να ξαναμπείς στην Εθινική για περίπου 5-10 χιλιόμετρα! Απλώς τα αναφέρω.
Εγώ πιστεύω ότι πάρα πολλοί θα είχαν την διάθεση ,όπως εγώ να πληρώσουν κάποια αναβάθμιση μέ ένα νέο χάρτη μέ όλους του εθνικούς δρόμους της Ελλάδας, θα ήταν πολή χρήσιμο για διακοπές, εργασία κτλ.
Εάν συνεχίσετε έτσι πιστεύω ότι θα τα κατεφέρετε!!!!
Καλή χρόνια με αρκετή δουλειά και με πολλούς νέους χάρτες!!!!!
:D
Αρκετες φορες οταν επελεγα διαευθυνση απο τα "Αγαπημενα" - μου εβγαζε μηνυμα λαθους (το οποιο δεν το εχω γραψει για να σας το πω :? ) αλλα ελεγε κατι για "starting data point".
Το Rerouting ειναι ποιο αργο απο την προιγουμενη εκδοση που ειχα. Του παιρνει μεχρι και 10 δευτερα μερικες φορες για να καταλαβει οτι εχω παει απο αλλου και πρεπει να μου κανει rerouting. Αυτο δεν γινονταν με το παλιο Destdll.dll.
Αυτα και Χρονια Πολλα.
Λοιπον, πρεπει να ειναι bugακι αυτο. Το μηνυμα ειναι το παρακατω. Path Not Found. Incorrect Beginning line direction.
Αυτο συμβαινει οταν ενεργοποιω το Destinator και βρισκομαι σταματημενος. Εαν του επιλεξω καποια διευθυνση να με παει - μου πεταει το παραπανω μηνυμα. Εαν ξεκινησω και παω 10 μετρα πιο περα τωτε δεν βγαζει το μημυμα αυτο.
Παιδιααααα.... φτιαξτε το ! Ειναι ενοχλητικο !
:( Επισης να ξαναπω οτι το redirection ειναι πιο αργο απο πριν ! :cry:
Όντως η δρομολόγηση και η επαναδρομολόγηση έχει αισθητή διαφορά στο χρόνο! Anyway .... No Problem .... :D
Αυτές τις μέρες δοκίμασα το Destinator με τους καινούργιους χάρτες στην Μακεδονία! Εκεί αντίθετα με την Αθήνα που το χρησιμοποιώ εδώ και 6 μήνες (και είμαι αρκετά ικανοποιημένος :D ), δεν υπάρχουν αρκετοί εθνικοί δρόμοι Οπότε οι δρομολογήσης δεν βγάζουν νοήμα ή τους σωστούς νέους δρόμους. Δέν έχει και την καινούργια εθνική Θεσσαλονίκης - Σερρών - Καβάλας κτλ. Επίσης λοίπου εθνικοί δρόμοι και στην διαδρομή Θεσσαλονική - Δοιράνη, Θεσσαλονική - Βουλγαρία. Επίσεις στην Εθνική Οδό Κατερίνης - Θεσσαλονικής 20-15 χιλιόμετρα πρίν την Θεσσαλονική κάποιο πρόβλημα υπάρχει με το στίγμα και σε δείχνει εκτός του δρόμου ή στον παράπλευρο και κάνει συνέχεια δρομολογήσης για να ξαναμπείς στην Εθινική για περίπου 5-10 χιλιόμετρα! Απλώς τα αναφέρω.
Εγώ πιστεύω ότι πάρα πολλοί θα είχαν την διάθεση ,όπως εγώ να πληρώσουν κάποια αναβάθμιση μέ ένα νέο χάρτη μέ όλους του εθνικούς δρόμους της Ελλάδας, θα ήταν πολή χρήσιμο για διακοπές, εργασία κτλ.
Όπως ίσως έχω αναφέρει και παλαιότερα τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει είναι πάντα πολύ περισσότερα από αυτά που δυστυχώς βγαίνουν στο τελικό προϊόν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ήδη καταγράψει με ακρίβεια σχεδόν όλο το βασικό δίκτυο της Ελλάδος με εξωτερικό συνεργείο. Αν ξέραμε ότι θα μας καθυστερήσουν τόσο πολύ στο compile του χάρτη θα τα είχαμε ενσωματώσει στην έκδοση που πήρατε. Είναι σίγουρο πάντως ότι θα μπουν στην επόμενη. Πολύ σύντομα θα μπορείτε από τον BugReporter να βλέπετε τι θα περιλαμβάνει η νέα έκδοση, δεδομένου ότι μετά από τον ποιοτικό έλεγχο θα τα ενσωματώνουμε στο υπόβαθρο αυτό.
Είναι πάντως δεδομένο και με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο, ότι όλοι μας θεωρούμε ως δεδομένο αυτό που έχουμε στα χέρια μας και δουλεύει ενώ μας λείπει το επί πλέον που μπορούμε να φανταστούμε πως θα είναι όταν το αποκτήσουμε.
Σας διαβεβαιώνω ότι στόχος μας είναι να καλύψουμε πλήρως όλη την Ελλάδα. Τα πάντα εξαρτώνται από την αποδοχή που θα έχει από σας.
Αυτα και Χρονια Πολλα.
Λοιπον, πρεπει να ειναι bugακι αυτο. Το μηνυμα ειναι το παρακατω. Path Not Found. Incorrect Beginning line direction.
Αυτο συμβαινει οταν ενεργοποιω το Destinator και βρισκομαι σταματημενος. Εαν του επιλεξω καποια διευθυνση να με παει - μου πεταει το παραπανω μηνυμα. Εαν ξεκινησω και παω 10 μετρα πιο περα τωτε δεν βγαζει το μημυμα αυτο.
Παιδιααααα.... φτιαξτε το ! Ειναι ενοχλητικο !
:( Επισης να ξαναπω οτι το redirection ειναι πιο αργο απο πριν ! :cry:
Το έχουμε επισημάνει στο τεχνικό τμήμα της HSTC και περιμένουμε απάντηση. Θα πρέπει όμως να ζήσετε λίγο καιρό με το πρόβλημα αυτό. Ως προς την επαναδρομολόγηση, καθυστερεί να αποφασίσει αν έχετε παρεκκλίνει από την πορεία αλλά μετά αντιδρά ακαριαία. Το εξετάζουμε και αυτό
Το έχουμε επισημάνει στο τεχνικό τμήμα της HSTC και περιμένουμε απάντηση. Θα πρέπει όμως να ζήσετε λίγο καιρό με το πρόβλημα αυτό. Ως προς την επαναδρομολόγηση, καθυστερεί να αποφασίσει αν έχετε παρεκκλίνει από την πορεία αλλά μετά αντιδρά ακαριαία. Το εξετάζουμε και αυτό
Οκ, θα περιμενουμε ολοι την νεα εκδοση. Για ποτε την βλεπετε > Φεβρουαριο ? Σε αυτη την εκδοση θα υπαρχει καποια χρεωση? Εαν ναι, περιπου για τι ποσο μιλαμε? :lol:
Αντιθετως, η οδος Αδριανού (από Αρεως έως Ερμού) παρέμεινε δρόμος ενώ εκει είναι ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ (σας το εχω πει πανω απο δεκα φορες) και η οδός Ποικίλης έχει λάθος κατεύθυνση. Τα αποτελέσματα στην πλοήγηση είναι κωμικα, οπως σας εχω πει επισης δεκα φορες (για μια αποσταση 100 μετρων σε πάει μεσω Συντάγματος και ...2,5 χιλιομέτρων).
Ακολουθησα επακριβως κ τη διαδικασια για το For Links, παόλαυτά θα το επαναλάβω και θα σας ενημερώσω. Τέλος, παρακαλώ να μου πείτε εαν υπάρχει κάποιοςλόγος να μου στείλετε το νέο πρόγραμμα ή εαν με το download έχω όλα τα νέα αρχεία.
Ισως ξεχασατε να μου απαντήσετε λογω του οτι μεσολαβησαν οι γιορτινές ημέρες. Να περιμενω κάποια απάντηση τωρα?
Όπως ίσως έχω αναφέρει και παλαιότερα τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει είναι πάντα πολύ περισσότερα από αυτά που δυστυχώς βγαίνουν στο τελικό προϊόν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ήδη καταγράψει με ακρίβεια σχεδόν όλο το βασικό δίκτυο της Ελλάδος με εξωτερικό συνεργείο. Αν ξέραμε ότι θα μας καθυστερήσουν τόσο πολύ στο compile του χάρτη θα τα είχαμε ενσωματώσει στην έκδοση που πήρατε. Είναι σίγουρο πάντως ότι θα μπουν στην επόμενη. Πολύ σύντομα θα μπορείτε από τον BugReporter να βλέπετε τι θα περιλαμβάνει η νέα έκδοση, δεδομένου ότι μετά από τον ποιοτικό έλεγχο θα τα ενσωματώνουμε στο υπόβαθρο αυτό.
Είναι πάντως δεδομένο και με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο, ότι όλοι μας θεωρούμε ως δεδομένο αυτό που έχουμε στα χέρια μας και δουλεύει ενώ μας λείπει το επί πλέον που μπορούμε να φανταστούμε πως θα είναι όταν το αποκτήσουμε.
Σας διαβεβαιώνω ότι στόχος μας είναι να καλύψουμε πλήρως όλη την Ελλάδα. Τα πάντα εξαρτώνται από την αποδοχή που θα έχει από σας.
Περιμένουμε ημερομηνίες και το κόστος των χαρτών - συνδρομών γιατί μας νοιάζει η συνεχή ενημέρωση!
:)
Ισως ξεχασατε να μου απαντήσετε λογω του οτι μεσολαβησαν οι γιορτινές ημέρες. Να περιμενω κάποια απάντηση τωρα?
Αγαπητέ neriano,
Η Αδριανού, όπως την περιγράφεις είναι πεζόδρομος στον καινούργιο χάρτη. Μπορεί οποιοσδήποτε να το επιβεβαιώσει.
Επίσης η οδός Ποικίλης είναι μονόδρομος από Δυτικά προς Ανατολικά. Κι αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί από οποιονδήποτε στο forum.
Πιστεύω ότι δεν έχεις εγκαταστήσει σωστά το νέο χάρτη. Θα πρότεινα να προσπαθήσεις άλλη μια φορά να εγκαταστήσεις το χάρτη ή αν θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για τεχνική υποστήριξη.
Για να βεβαιωθείς ότι έχεις βάλει τον τελευταίο χάρτη έλεγξε ότι περιέχει Πάτρα, Ιωάννινα, Λαμία, Βόλο, Λάρισα, Καβάλα, Χαλκίδα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Αγ. Νικόλαο, Νεάπολη.
Tο ερώτημα μου Νο 1. ήταν χαζό :? για τον απλούστατο λόγο ότι η εγκατάσταση των χαρτών ουδόλως επηρεάζει τα FAVORITES τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν ακέραια .!!!
Αν γίνει η επανεγκατάσταση του Destinator3 με το CD της κονσόλας, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. To directory ForLinks που περιέχει την πληροφορία για την Αποφυγή Δρόμων, ενημερώνεται με την εγκατάσταση του Destinator 3 και όχι των χαρτών (όπως θα έπρεπε κανονικά)
.
Συμφωνω απολυτως και προσυπογραφω :)
Αν γίνει η επανεγκατάσταση του Destinator3 με το CD της κονσόλας, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. To directory ForLinks που περιέχει την πληροφορία για την Αποφυγή Δρόμων, ενημερώνεται με την εγκατάσταση του Destinator 3 και όχι των χαρτών (όπως θα έπρεπε κανονικά)
Aν κατάλαβα καλά υπάρχει κάποια νεώτερη έκδοση του Destinator 3 που να λύνει το πρόβλημα της αποφυγής δρόμων (?) ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος (patch) που να κάνει αυτή την δούλειά ....και αν ναι ...που θα το βρούμε ?
Πήρα στην NGI και μου είπαν ότι δεν υπάρχει καινούργια κονσόλα και πρόγραμμα εγκατάστασης, παρά μόνο το UPDATE (το DLL και οι χάρτες) στο site! (Αν και κάποια στιγμή είχε αναφερθεί , σ΄άλλο forum φυσικά, ότι είχε παρεληφθει καινουργιά κονσόλα και θα το δίνανε σε όσους στέλναν mail. Κάτι το οποίο δεν έγινε!)
Δηλαδή τώρα όσοι αγοράζουν παίρνουν την παλιά έκδοση και το αναβαθμίζουν μόνοι τους;
Τέλος πάντων, γνωρίζεται πότε θα κθκλοφορίσει το Destinator SP με ελληνικούς χάρτες και ποιά θα είναι η τιμή του;
Καλή χρονιά να έχετε με υγεία και με ΝΕΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ!!!!!
:D :D :D
Εύχομαι κατ’ αρχάς σε όλους σας ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ το 2005
Απαντώ στα εκκρεμή ερωτήματα σχετικά με τους χάρτες.
1. Συνεχίζουμε προφανώς την συλλογή νέων περιοχών καθώς και διορθώσεις. Η νέα όμως έκδοση δεν θα κυκλοφορήσει πριν από τον Απρίλιο, για να έχει κάποιο ουσιαστικό νόημα. Μέχρι τότε όλες οι αναφορές που θα μας κάνετε είναι σημαντικές γιατί θα τις λάβουμε υπόψη. Αυτή την φορά μάλιστα με μεγαλύτερη χρονική άνεση.
2. Η έκδοση αυτή θα δοθεί με μία χρέωση των 20 ευρώ περίπου πλέον ΦΠΑ.
3. Το DestinatorSP είναι προ των πυλών και είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Θα σας ενημερώσουμε από το forum για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει.
Και πάλι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Εύχομαι κατ’ αρχάς σε όλους σας ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ το 2005
Απαντώ στα εκκρεμή ερωτήματα σχετικά με τους χάρτες.
1. Συνεχίζουμε προφανώς την συλλογή νέων περιοχών καθώς και διορθώσεις. Η νέα όμως έκδοση δεν θα κυκλοφορήσει πριν από τον Απρίλιο, για να έχει κάποιο ουσιαστικό νόημα. Μέχρι τότε όλες οι αναφορές που θα μας κάνετε είναι σημαντικές γιατί θα τις λάβουμε υπόψη. Αυτή την φορά μάλιστα με μεγαλύτερη χρονική άνεση.
3. Το DestinatorSP είναι προ των πυλών και είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Θα σας ενημερώσουμε από το forum για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει.
Και πάλι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Χρονια πολλα και καλα!
maximi01, τι ειναι το DestinatorSP ?
Είναι το destinator για smart phones.
Με χαρά μου είδα η επισήμανσή μου για την ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή γραμμή στη Νέα Πέραμο Αττικής να υλοποιείται στους νέους χάρτες.
Η άλλη επισύναψη που έκανα όμως για το Πέραμα Πειραιά όσον αφορά την ακριβή θέση της εκκίνησης της ακτοπλοϊκής γραμμής δεν λήφθηκε υπ'οψην. Υπήρξε κάποιο πρόβλημα μήπως :?:
Θα το στείλω μαζί με κάποιες άλλες επισημάνσεις στην εφαρμογή αναφοράς λαθών του Destinator και προτρέπω όλους να αναφέρουν εκεί τα λάθη-διορθώσεις έτσι ώστε να επωφεληθούμε όλοι από αυτή την διαδικασία.
Επίσης να εκφράσω και μερικές απορίες...
1) Γιατί στην "Αποφυγή δρόμων" η περιφερειακή Υμηττού δεν είναι ενσωματωμένη με την Αττική οδό αλλά ξεχωριστά;
2) Στα "Αγαπημένα" σε τι χρησιμεύουν οι κατηγορίες "Αυτόματη Ειδοποίηση 1" και "Αυτόματη Ειδοποίηση 2" ;
3) Δεν θα έπρεπε να υπάρχει στα POI και μια κατηγορία με τα πορθμεία;
Χρονια πολλα και καλα!
Πράγματι είναι μια νέα έκδοση του Destinator3 προσαρμοσμένη στα Smartphones. Είναι εντυποσιακή σε δυνατότητες, αν λάβει κανείς υποψη το μέγεθος και την υπολογιστική δύναμη των τηλεφώνων. Περισότερες πληροφορίες στο site www.destinator1.com
Με χαρά μου είδα η επισήμανσή μου για την ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή γραμμή στη Νέα Πέραμο Αττικής να υλοποιείται στους νέους χάρτες.
Η άλλη επισύναψη που έκανα όμως για το Πέραμα Πειραιά όσον αφορά την ακριβή θέση της εκκίνησης της ακτοπλοϊκής γραμμής δεν λήφθηκε υπ'οψην. Υπήρξε κάποιο πρόβλημα μήπως :?:
Θα το στείλω μαζί με κάποιες άλλες επισημάνσεις στην εφαρμογή αναφοράς λαθών του Destinator και προτρέπω όλους να αναφέρουν εκεί τα λάθη-διορθώσεις έτσι ώστε να επωφεληθούμε όλοι από αυτή την διαδικασία.
Επίσης να εκφράσω και μερικές απορίες...
1) Γιατί στην "Αποφυγή δρόμων" η περιφερειακή Υμηττού δεν είναι ενσωματωμένη με την Αττική οδό αλλά ξεχωριστά;
2) Στα "Αγαπημένα" σε τι χρησιμεύουν οι κατηγορίες "Αυτόματη Ειδοποίηση 1" και "Αυτόματη Ειδοποίηση 2" ;
3) Δεν θα έπρεπε να υπάρχει στα POI και μια κατηγορία με τα πορθμεία;
Καλή χρονιά σε όλους
Η θέση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Περάματος – Σαλαμίνας (φαντάζομαι ότι αυτή εννοείς ), έχει ένα εύρος 100 μέτρων (± 50 μέτρα), μιας και υπάρχουν περίπου 20 καραβάκια που περιμένουν να σε περάσουν απέναντι. Ελπίζω ότι αυτό που θα δεις στην επόμενη έκδοση να σε καλύπτει, αν και δε παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην πλοήγηση.
Για την Αττική και Υμηττού: απλά αν επιλέξεις και τις δύο μαζί, μπορείς να τις αποφύγεις. Από τεχνική άποψης, η απαγόρευση έγινε βάση του ονόματος, αλλά έτσι μπορούν να εμφανίζονται πλήρη τα ονόματα Αττική οδός και Περιφερειακή Υμηττού.
Θα δημιουργηθεί μια κατηγορία στα χρήσιμα με όλα τα λιμάνια της χώρας.
Καλή Χρονιά και καλές πλοηγήσεις
Αγαπητέ maximi01,
σχετικά με την χρέωση των νέων εκδόσεων έχω να επισημάνω πως τον τελικό χρήστη/καταναλωτή δεν τον ενδιαφέρει τόσο το κόστος «κάποιων» εκδόσεων, αλλά το τελικό κόστος απόκτησης ενός πλήρους χάρτη/πλοηγού που θα καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα.
Κι ερωτώ λοιπόν:
Τι προβλέπουν οι δικοί σας υπολογισμοί για αυτό; Με πόσες νέες εκδόσεις των 20? αναμένετε να καλύψετε ολόκληρη την Ελλάδα;
Η αρχική τιμή των 165? για την απόκτηση του Destinator3 δεν λέει και πολλά πράγματα. Σε συνδυασμό με το κόστος των 20? ανά έκδοση, δίνει μια εικόνα. Μένει να μας πείτε πόσες εκδόσεις προγραμματίζετε να ακολουθήσουν ώστε να καλύψετε όλη την επικράτεια. Για να καταλάβουμε επιτέλους κι εμείς πόσα χρήματα θα πρέπει να δαπανήσουμε για να κάνουμε αξιοπρεπώς την δουλειά μας. Ενδεικτικά αναφέρω πως:
10 εκδόσεις Χ 20? = 200?, συν 165? (αρχικό κόστος) ==> 365?. Ποσό πολύ υπερβολικό, δεν βρίσκεις;
Αντιλαμβάνομαι πως αυτά αποτελούν πληροφορίες που άπτονται του marketing της εταιρείας σας. Από την άλλη όμως γνωρίζοντας πως σεβόσαστε τον χρήστη/καταναλωτή (γεγονός που αποδεικνύεται από την άμεση σχέση που έχετε αναπτύξει μαζί μας) θεωρώ σκόπιμο να έχουμε μια τέτοια εικόνα.
Τελειώνοντας, πέρα από την οικονομική σας πολιτική, θέλω να σας δώσω και τα δικά μου συγχαρητήρια για την πολύ καλή προσπάθεια που κάνετε.
Εγώ πάντως πιστεύω ότι είναι αρκετά δίκαιο ποσό για αναβάθμιση αν φανταστείς την δουλειά που έχει από πίσω.
Επίσης εγώ πιστεύω, ότι θα έπρεπε να δημιουργίσετε συνδρομές (ας πούμε ετήσιες) είτε π.χ για αττική είτε για διάφόρες πόλεις είτε για όλη την Ελλάδα, όπου μέ ένα σχετικά χαμηλό νούμερο ο χρήστης θα μπορεί να παίρνει όλους τους νέους χάρτες (για όσο διαρκεί η συνδρομή) για την περιοχή που πληρώνει! :)
Έτσι ο καθένας μας θα διαλέξει ότι αυτόν τον βολέυει περισσότερο, μεμονομένο χάρτι ή συνδρομή!
Περιμένουμε νέα σας ....
:shock:
Ποιό ποσό θεωρείς δίκαιο lakis;
Τα 165, τα 365 ή τα 20; Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.
Όσο για την συνδρομή ανά περιοχές, νομίζω πως η Ελλαδίτσα είναι αρκετά μικρή για να σε ενδιαφέρουν κάποιες μόνο "ζώνες". Μπορείς ανά πάσα στιγμή να βρεθείς οπουδήποτε. Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα της πλοήγησης: να μπορείς να βρεθείς οπουδήποτε χωρίς πρόβλημα.
Ευχαριστώ κατ’ αρχάς για την θετική κριτική σχετικά με την δουλειά μας. Σχετικά με το θέμα των τιμών θα ήθελα να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:
Στην τιμή των 165 ευρώ περιλαμβάνεται και η αγορά του λογισμικού πλοήγησης. Το ποσό που αντιστοιχεί στους χάρτες είναι σημαντικά μικρότερο.
Όταν μιλάμε για χάρτες που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια, πρόκειται για μεγάλη κουβέντα. Σκεφθείτε μόνο πόσοι δρόμοι και μεμονωμένοι οικισμοί υπάρχουν στις διάφορες παραλίες μας. Θα το προσπαθήσουμε πάντως
Η τιμή των Ελληνικών χαρτών δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή άλλων χωρών διότι αφ’ ενός μεν δεν μπορεί να συγκριθεί ο όγκος των πωλήσεων (στην Ελλάδα είναι πολύ μικρός) και αφ’ ετέρου η δυσκολία δημιουργίας των χαρτών δεν μπορεί επίσης να συγκριθεί. (Η Ελλάδα είναι ανοργάνωτη και χωρίς σοβαρή χαρτογραφική υποδομή). Συγκριτικά επομένως θεωρώ ότι δίνουμε τους χάρτες σε χαμηλή τιμή.
Θέλω να πιστεύω επίσης ότι μαζί με την ενημέρωση των χαρτών που σας δώσαμε πρόσφατα, έχετε στα χέρια σας ένα σύστημα που «κάνει την δουλειά του» ικανοποιητικά και επομένως αποσβένει το κόστος του.
Ως προς τις προγραμματιζόμενες εκδόσεις χαρτών δεν μπορεί να είναι περισσότερες από τρεις τον χρόνο. Επομένως για να βγάλουμε δέκα θα χρειαστούν περισσότερο από τρία χρόνια !. Είναι λίγο μακρινός ορίζοντας για να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη.
Φίλε maximi01,
Με ενθουσιάζει τόσο η άμεση απόκριση, που αφήνω κατά μέρος το περιεχόμενό της :)
Και μόνο το ενδιαφέρον σας δηλώνει πως τα λόγια μας δεν πάνε χαμένα και πως θα τα λάβετε υπ' όψιν, ακόμα κι αν η τελική σας απόφαση δεν ικανοποιήσει εμένα ή κάποιους άλλους.
Τελικά, είναι ευχάριστο να συνεργάζεσαι με κάποιους ανθρώπους, ακόμα κι όταν διαφωνείς. Ή μάλλον, κυρίως όταν διαφωνείς. :wink:
Φίλε maximi01,
Με ενθουσιάζει τόσο η άμεση απόκριση, που αφήνω κατά μέρος το περιεχόμενό της :)
Και μόνο το ενδιαφέρον σας δηλώνει πως τα λόγια μας δεν πάνε χαμένα και πως θα τα λάβετε υπ' όψιν, ακόμα κι αν η τελική σας απόφαση δεν ικανοποιήσει εμένα ή κάποιους άλλους.
Τελικά, είναι ευχάριστο να συνεργάζεσαι με κάποιους ανθρώπους, ακόμα κι όταν διαφωνείς. Ή μάλλον, κυρίως όταν διαφωνείς. :wink:
Συμφωνώ απόλυτα !!!
Εάν βγαίνουν τουλάχιστον 3 χάρτες (ενημέρωσεις) τον χρόνο είναι πάρα πολύ καλά κατα τη γνώμη μου.
Περιμένουμε ....
Πήρα στην NGI και μου είπαν ότι δεν υπάρχει καινούργια κονσόλα και πρόγραμμα εγκατάστασης, παρά μόνο το UPDATE (το DLL και οι χάρτες) στο site! (Αν και κάποια στιγμή είχε αναφερθεί , σ΄άλλο forum φυσικά, ότι είχε παρεληφθει καινουργιά κονσόλα και θα το δίνανε σε όσους στέλναν mail. Κάτι το οποίο δεν έγινε!)
Δηλαδή τώρα όσοι αγοράζουν παίρνουν την παλιά έκδοση και το αναβαθμίζουν μόνοι τους;
:D :D :D
Τελικά η ngi μου έστειλε το Setup και όλα δουλεύουν ρολόι προς το παρόν!!!!
Η κονσόλα είναι καινούργια, έχει παραπάνω γλώσσες, και Είσαγωγη για σημεία ενδιαφέροντως!
Χιλιά Ευχαριστώ! :D :D :D :D :D
Προσπάθησα να μεταφέρω το Destinator σε SD κάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε δώσει ο ssarl αν δεν κάνω λάθος , και αφού έκανα σωστά όλες τις μεταφορές και διορθώσεις , κόλλησα στο τελευταίο βήμα , αυτό της αλλαγής του shortcut του Destinator στην νέα τοποθεσία .
Επειδή ΔΕΝ έχω ξανακάνει αλλάγή σε shortcut προγράμματος στο Start Menu , μπορεί κάποιος να γράψει την διαδικασία όσο πιο αναλυτικά γίνεται . Θα του είμαι ευγνόμων :)
Εάν τελικά πάνε όλα καλά και δουλέψει το πρόγραμμα , αλλά δεν με ικανοποιούν οι χρόνοι routing και rerouting , μπορώ με την ανάποδη ενέργεια να ξαναγυρίσω πάλι στην προηγούμενη κατάσταση ?
Sorry Demon, εκ παραδρομής ξέχασα να σου απαντήσω στο 3ο σκέλος του post.
Όταν εισάγεις κάποιο δικό σου σημείο στα Αγαπημένα και το τοποθετείς σε ένα από τους φακέλους «Αυτόματη ειδοποίηση», τότε όταν περνάς κοντά από αυτό το σημείο ακούγεται ένα μπιπ και στο κάτω μέρος της Οθόνης εμφανίζεται το μήνυμα «Αυτόματη ειδοποίηση» . Οι φάκελοι αυτοί δημιουργήθηκαν με την εγκατάσταση του Enaro, του τουριστικού οδηγού της Αθήνας, Add on του Destinator.
Όταν εισάγεις κάποιο δικό σου σημείο στα Αγαπημένα και το τοποθετείς σε ένα από τους φακέλους «Αυτόματη ειδοποίηση», τότε όταν περνάς κοντά από αυτό το σημείο ακούγεται ένα μπιπ και στο κάτω μέρος της Οθόνης εμφανίζεται το μήνυμα «Αυτόματη ειδοποίηση» . Οι φάκελοι αυτοί δημιουργήθηκαν με την εγκατάσταση του Enaro, του τουριστικού οδηγού της Αθήνας, Add on του Destinator.
Ok, ευχαριστώ για την επίλυση της απορίας μου.
Θα ήθελα με την ευκαιρία να τονίσω ένα θέμα που έθιξα παλαιότερα.
Το σημαντικότερο πιστεύω πράγμα που πρέπει να να επιδιορθωθεί στους χάρτες είναι η καθοδήγηση στην ευθεία. Εννοώ ότι όταν χρειάζεται να κινηθείς αρκετά στην ευθεία τότε σε κάποια λοξοδρόμηση της λεωφόρου το destinator θα σου πει να στριψεις δεξιά, αριστερά κοκ.
Είναι μεγάλο λάθος αυτό και σε μπερδεύει από την στιγμή που δεν αλλάζεις οδό. Στα FAQ του manual νομίζω λέτε ότι αυτό γίνετε όταν σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κάποιος άλλος δρόμος πάνω σε αυτή την κοιλότητα της λεωφόρου και το destinator υποθέτει πως θα πας ευθεία, αν δεν σου πει να στρίψεις, και θα βγεις εκτός πορείας. Λέει επίσης ότι αν δούμε τέτοιο φαινόμενο να το αναφέρουμε στην ανάλογη ενότητα του site και θα διορθωθεί σε επόμενο update. Πραγματικά είπα να στείλω αναφορά όπου το βλέπω άλλά είναι τόσο συχνό το φαινόμενο που πρακτικά είναι αδύνατο και για μας να στέλνουμε όλα αυτά τα σημεία αλλά και για σας νομίζω να πηγαίνετε σε όλα αυτά μιας και θα είναι χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι και στη Θηβών να καταλάβετε το αναφέρει κάποια στιγμή μόνο και μόνο επειδή κατά την φυσιολογική της κοιλότητα σε κάποιο σημείο υπάρχει και ένας δρόμος που σημαίνει στον χάρτη μια νοητή ευθεία αν βγεις από τη Θηβών.
Οπότε κατά τη γνώμη μου πιστεύω καλύτερα θα ήταν να βελτιωθεί κάπως ο αλγόριθμος (π.χ. να του λέει: αν μετά τη στροφή ονομάζεται ο δρόμος όπως και πριν την στροφή, μην αναφέρεις τίποτα... ή κάτι τέτοιο). Έτσι πιστεύω θα λύσει αυτόματα όλα αυτά τα λάθη.
Εκτός και αν δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα... :-)
υπαρχει ενα λαθος στον δρομο που οδηγει απο τον μαραθωνα στον δρομο για λιμνη οποθ εχει σαν δρομο μια χαραδρα και τον κανονικο τον δρομο σαν εναν παραδρομο στην διαδρομη μεχρι στο καλετσι
Ok, ευχαριστώ για την επίλυση της απορίας μου.
Θα ήθελα με την ευκαιρία να τονίσω ένα θέμα που έθιξα παλαιότερα.
Το σημαντικότερο πιστεύω πράγμα που πρέπει να να επιδιορθωθεί στους χάρτες είναι η καθοδήγηση στην ευθεία. Εννοώ ότι όταν χρειάζεται να κινηθείς αρκετά στην ευθεία τότε σε κάποια λοξοδρόμηση της λεωφόρου το destinator θα σου πει να στριψεις δεξιά, αριστερά κοκ.
Είναι μεγάλο λάθος αυτό και σε μπερδεύει από την στιγμή που δεν αλλάζεις οδό. Στα FAQ του manual νομίζω λέτε ότι αυτό γίνετε όταν σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κάποιος άλλος δρόμος πάνω σε αυτή την κοιλότητα της λεωφόρου και το destinator υποθέτει πως θα πας ευθεία, αν δεν σου πει να στρίψεις, και θα βγεις εκτός πορείας. Λέει επίσης ότι αν δούμε τέτοιο φαινόμενο να το αναφέρουμε στην ανάλογη ενότητα του site και θα διορθωθεί σε επόμενο update. Πραγματικά είπα να στείλω αναφορά όπου το βλέπω άλλά είναι τόσο συχνό το φαινόμενο που πρακτικά είναι αδύνατο και για μας να στέλνουμε όλα αυτά τα σημεία αλλά και για σας νομίζω να πηγαίνετε σε όλα αυτά μιας και θα είναι χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι και στη Θηβών να καταλάβετε το αναφέρει κάποια στιγμή μόνο και μόνο επειδή κατά την φυσιολογική της κοιλότητα σε κάποιο σημείο υπάρχει και ένας δρόμος που σημαίνει στον χάρτη μια νοητή ευθεία αν βγεις από τη Θηβών.
Οπότε κατά τη γνώμη μου πιστεύω καλύτερα θα ήταν να βελτιωθεί κάπως ο αλγόριθμος (π.χ. να του λέει: αν μετά τη στροφή ονομάζεται ο δρόμος όπως και πριν την στροφή, μην αναφέρεις τίποτα... ή κάτι τέτοιο). Έτσι πιστεύω θα λύσει αυτόματα όλα αυτά τα λάθη.
Εκτός και αν δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα... :-)
Έχουμε ξανασυζητήσει γι’ αυτό το θέμα και νομίζω ότι έχεις απόλυτο δίκιο (ότι δηλαδή δημιουργείτε μία σύγχυση σχετικά με τη προτεινόμενη δρομολόγηση). Μπορείς όμως να μας επισημάνεις τα λάθη, όπως και όποιος άλλος το παρατηρεί. Επειδή (κι επίσης πάλι έχει δίκιο) δεν είναι δυνατόν όμως να βάλεις π.χ. 10 σημεία στην Θηβών, μπορείς να πεις γενικά ότι «στη Θηβών: από το ύψος τάδε μέχρι τάδε, υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα)». Εμείς στη συνέχεια θα υπολογίσουμε την διαδρομή στο Destinator, και αν δούμε οποιαδήποτε «στροφή» στην ευθεία που μας όρισες θα το διορθώσουμε. Αυτό που μπορούμε είναι να αλλάξουμε τη ψηφιοποίηση στο χάρτη μας. Για την αλλαγή αλγορίθμου στο Destinator δεν σου υπόσχομαι, αλλά θα το προτείνω στην Destinator.
Πάντως έχουμε διορθώσει αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, αλλά από ότι φαίνεται, όχι όλες.
υπαρχει ενα λαθος στον δρομο που οδηγει απο τον μαραθωνα στον δρομο για λιμνη οποθ εχει σαν δρομο μια χαραδρα και τον κανονικο τον δρομο σαν εναν παραδρομο στην διαδρομη μεχρι στο καλετσι
Αυτό το παρατήρησα κι εγώ, δυστυχώς δεν κατέγραψα ποιος δρόμος είναι η ...χαράδρα και ποιος ο πραγματικός δρόμος και δεν ήμουν σίγουρος για να το δώσω στην αναφορά λάθών.
Αν ξαναπεράσω θα το καταγράψω
HStam
Για θεσσαλονίκη
Θάθελα να πω ότι με τους καινούργιους χάρτες της NGI δεν παρατήρησα ΟΥΤΕ ΕΝΑ λάθος στην πλοήγηση μέσα στην πόλη. Τα λάθη που γινόταν παλαιότερα διορθώθηκαν και η πλοήγηση(δρομολόγηση )δουλεύει ταχύτατα.
Η εμπειρία μου όμως με το οδικό δίκτυο της Β.Ελλάδας είναι άαχημη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η NGI στην επόμενη έκδοση είναι η ενημέρωση του Οδικού δικτύου όλης της Ελλάδος. Τουλάχιστον σε επίπεδο Εθνικών οδών θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι οι χάρτες .Δεν μιλώ για βενζινάδικα κτλ αλλά για απεικόνηση δρόμων μόνο...
Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της NGI και συνεχίστε ... περιμένω να δω επιτέλους την Εγνατία Οδό τουλάχιστον στο GPS μου(όση κατασκευάστηκε)
α)Ξενοδοχεία: 1)Το ΡΙΒΑ μετονομάστηκε σε STRATOS VASILIKOS
2)Το PERLI σε HOLIDAY SUITES
3)Το ΧΡΙΣΤΙΝΑ σε ATHENIAN KALLIRHOE
β)Από άνοδο Μεσογείων δεν στρίβει αριστερά η οδός Ν. Παρίτση
γ)Στο Μενίδι η οδός Οδυσσέως δεν διακόπτεται σε κανένα σημείο της.
α)Ξενοδοχεία: 1)Το ΡΙΒΑ μετονομάστηκε σε STRATOS VASILIKOS
2)Το PERLI σε HOLIDAY SUITES
3)Το ΧΡΙΣΤΙΝΑ σε ATHENIAN KALLIRHOE
β)Από άνοδο Μεσογείων δεν στρίβει αριστερά η οδός Ν. Παρίτση
γ)Στο Μενίδι η οδός Οδυσσέως δεν διακόπτεται σε κανένα σημείο της.
RDC Comm Ευχαριστούμε πολύ για τις παρατηρήσεις σου.
Για την καλύτερη οργάνωση των διορθώσεων των χαρτών έχουμε δημιουργήσει την ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΛΑΘΩΝ στην
http://www.ngi.gr/page.php?pageid=40&languageid=2
Πάντως θα γίνουν οι αλλαγές που προτείνεις. Ευχαριστούμε
Την παρακάτω περίπτωση δεν ήξερα πώς να την περιγράψω στην ΑΝΑΦΟΡΑ ΛΑΘΩΝ, κι έτσι την παραθέτω εδώ:
Στον Δήμο Αμαρουσίου φαίνεται να υπάρχουν δύο οδοί με το όνομα ΠΕΝΤΕΛΗΣ.
1η) Lon 23.78700 E Lat 38.02752 N
2η) Lon 23.82169 E Lat 38.05226 N
Προσοχή! Δεν αναφέρομαι σε Λεωφόρο Πεντέλης αλλά σε οδό.
Στην αναζήτηση με Πόλη-Οδό-Αριθμό είναι καταχωρημένη μόνο η 1η, ενώ η 2η (η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη και κεντρικότερη οδός) δεν παρουσιάζεται στην αναζήτηση. Εν τούτοις εμφανίζεται στον χάρτη (αρκεί να πέσεις τυχαία πάνω της).
Επίσης, η 2η οδός είναι εξακριβωμένο ότι υπάρχει, ενώ αντίθετα την 1η δεν την έχω επισκευθεί ποτέ.
Πάντως μου φαίνεται ιδιαιτέρως περίεργο να υπάρχουν 2 δρόμοι με την ίδια ονομασία και στον ίδιο Δήμο και αναρωτιέμαι πώς μπορεί να τους ξεχωρίσει κανείς :?
Την παρακάτω περίπτωση δεν ήξερα πώς να την περιγράψω στην ΑΝΑΦΟΡΑ ΛΑΘΩΝ, κι έτσι την παραθέτω εδώ:
Στον Δήμο Αμαρουσίου φαίνεται να υπάρχουν δύο οδοί με το όνομα ΠΕΝΤΕΛΗΣ.
1η) Lon 23.78700 E Lat 38.02752 N
2η) Lon 23.82169 E Lat 38.05226 N
Προσοχή! Δεν αναφέρομαι σε Λεωφόρο Πεντέλης αλλά σε οδό.
Στην αναζήτηση με Πόλη-Οδό-Αριθμό είναι καταχωρημένη μόνο η 1η, ενώ η 2η (η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη και κεντρικότερη οδός) δεν παρουσιάζεται στην αναζήτηση. Εν τούτοις εμφανίζεται στον χάρτη (αρκεί να πέσεις τυχαία πάνω της).
Επίσης, η 2η οδός είναι εξακριβωμένο ότι υπάρχει, ενώ αντίθετα την 1η δεν την έχω επισκευθεί ποτέ.
Πάντως μου φαίνεται ιδιαιτέρως περίεργο να υπάρχουν 2 δρόμοι με την ίδια ονομασία και στον ίδιο Δήμο και αναρωτιέμαι πώς μπορεί να τους ξεχωρίσει κανείς :?
Είναι μια περίπτωση που δείχνει την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού του Ελληνικού συστήματος διευθύνσεων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση "ευτυχώς" οι δύο δρόμοι διαφοροποιούνται από τον ΤΚ.
Για θεσσαλονίκη
Θάθελα να πω ότι με τους καινούργιους χάρτες της NGI δεν παρατήρησα ΟΥΤΕ ΕΝΑ λάθος στην πλοήγηση μέσα στην πόλη. Τα λάθη που γινόταν παλαιότερα διορθώθηκαν και η πλοήγηση(δρομολόγηση )δουλεύει ταχύτατα.
Η εμπειρία μου όμως με το οδικό δίκτυο της Β.Ελλάδας είναι άαχημη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η NGI στην επόμενη έκδοση είναι η ενημέρωση του Οδικού δικτύου όλης της Ελλάδος. Τουλάχιστον σε επίπεδο Εθνικών οδών θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι οι χάρτες .Δεν μιλώ για βενζινάδικα κτλ αλλά για απεικόνηση δρόμων μόνο...
Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της NGI και συνεχίστε ... περιμένω να δω επιτέλους την Εγνατία Οδό τουλάχιστον στο GPS μου(όση κατασκευάστηκε)
Η δουλειά που έχει γίνει είναι όντως καλή. Και όμως... έχω βρει αρκετά λανθασμένα σημεία. Ειδικά εκτός Δήμου Θεσσαλονίκης, στον οποίο μένω. Άρχισα την καταγραφή και θα τα ανεβάσω στην εφαρμογή αναφορας λαθών μόλις επιτραπεί η καταχώρηση με συντεταγμένες...
Το πιο χτυπητό λάθος είναι οι αριστερές στροφές στη Λ. Στρατού (απαγορεύονται, ενώ το Destinator δεν το ξέρει).
Επίσης οι παρακάμψεις κοντά στον κόμβο του Τιταν στον περιφερειακό που πλέον δεν υπάρχουν.
Το ίδιο με κάποιες παρακάμψεις που νομίζει το πρόγραμμα ότι υπάρχουν στο δρόμο μεταξύ Μαλγάρων (μετά τα διόδια) και Θεσσαλονίκης (ειδικά αυτές πρέπει να έχουν καταργηθεί εδώ και 1.5-2 χρόνια).
Στην Ευκαρπία υπάρχουν δρόμοι (Κ. Παλαμά και χωρίς όνομα) που είναι μονόδρομοι και το σύστημα δεν το ξέρει...
Να αναφέρω επίσης ότι του είναι άγνωστος ο κόμβος της Εγνατίας Οδού στο Δερβένι και ο δρόμος προς Λαγκαδά.
Ελπίζω ότι θα δούμε βελτιώσεις στη Β. Ελλάδα στην επόμενη έκδοση. Ο δρόμος Θεσσαλονίκη-Καβάλα π.χ. είναι ένα δράμα.
Θεωρώ πολύ θετική την κριτική που μας κάνετε γιατί σημαίνει ότι το Destinator διαδίδεται όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται σε περιοχές που δεν έχουμε προλάβει ακόμη να καλύψουμε σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας. Είναι αυτονόητο ότι έχουμε ήδη προχωρήσει και ότι αρκετά από αυτά που αναφέρετε τα έχουμε υπόψη μας αν δεν τα έχουμε ήδη υλοποιήσει. Η αναφορά σας πάντως είναι σημαντική γιατί πάντα υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να μας ξεφύγουν.
YDinopoulos
23-02-05, 08:54
Tο αναγραφω εδω, επειδη στο γραφειο δεν μπορω να ανοιξω Java...
Κατεβαινωντας την Βασσιλήσης Σοφιας, στο στενο του [i]Hilton[/], απαγορευεται η στροφη δεξια, ασχετα αν εχει 2 φαναρια. ενα πριν και ενα μετα. Ειναι ετσι απο το καλοκαιρι και δεν ξερω αν ποτε θα το ξανα-αλλαξουν !
Υπαρχει προβλεψη για χαρτη εθνικου κ επαρχιακου οδικου δικτυου τουλαχιστον μέχρι κυριο χωματοδρομο? ...ενσωματωμενο στον ηδη υπαρχων χαρτη η ως ξεχωριστο προιον?
Υπαρχει προβλεψη για χαρτη εθνικου κ επαρχιακου οδικου δικτυου τουλαχιστον μέχρι κυριο χωματοδρομο? ...ενσωματωμενο στον ηδη υπαρχων χαρτη η ως ξεχωριστο προιον?
Σε πρώτη φάση θα καλυφθεί το κύριο οδικό δίκτυο της Ελλάδας και στην συνέχεια θα ενσωματωθούν και οι χωματόδρομοι. Στην επόμενη έκδοση θα καλυψουμε κατά 90% το κύριο επαρχιακό δίκτυο (Εθνικές οδούς με τους κόμβους τους και το διανομαρχιακό δίκτυο όλης της χώρας)
YDinopoulos
24-02-05, 17:27
Πολυ καλο αυτο. Υποθετω θα χρειαζεται κ μεγαλυτερη καρτα μνήμης ομως.ε ?
Καταρχας συλλαλητήρια για το destinator3 που δημιουργήσατε και σε εμάς που το αγοράσαμε.Η απορία που έχω είναι:
Στο επαρχιακό δίκτυο,ενώ σε τουριστικούς χάρτες αρκετά παλιούς είναι τυπομένη κάποιοι κεντρικοί δρόμοι,στο destinator δεν είναι.Αντί αυτών έχει κάποιους άλλους αρκετά πρόσφατους και όχι τόσο ευχρηστους όπως μέσα από εργοτάξια.Στην υπάρχουσα έκδοση,με ποιο κριτήριο έγινε η επιλογή και η χαρτογράφηση του επαρχιακού δικτύου?Υπάρχει κάποιος περιορισμός όπως copyright παλιότερων εκδόσεων ηλεκρονικών ή άλλης μορφής χαρτογράφησης?
Αυτά τα ολίγα και καλές μας διαδρομές.
Καταρχας συλλαλητήρια για το destinator3 που δημιουργήσατε και σε εμάς που το αγοράσαμε.Η απορία που έχω είναι:
Στο επαρχιακό δίκτυο,ενώ σε τουριστικούς χάρτες αρκετά παλιούς είναι τυπομένη κάποιοι κεντρικοί δρόμοι,στο destinator δεν είναι.Αντί αυτών έχει κάποιους άλλους αρκετά πρόσφατους και όχι τόσο ευχρηστους όπως μέσα από εργοτάξια.Στην υπάρχουσα έκδοση,με ποιο κριτήριο έγινε η επιλογή και η χαρτογράφηση του επαρχιακού δικτύου?Υπάρχει κάποιος περιορισμός όπως copyright παλιότερων εκδόσεων ηλεκρονικών ή άλλης μορφής χαρτογράφησης?
Αυτά τα ολίγα και καλές μας διαδρομές.
Ευχαριστούμε πολύ για την επιβράβευση της προσπάθειας μας. Επίσης συγχαρητήρια κι από εμάς για την αγορά του Destinator.
Σύμφωνα με τους χάρτες κάλυψης υπάρχουν 3 κατηγορίες:
1. Επικαιροποιημένο & Ελεγμένο Δίκτυο
2. Επικαιροποιημένο Δίκτυο
3. Υπάρχον δίκτυο
Στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχουν περιπτώσεις όπως αυτή που αναφέρεις, μιας κι αυτές η περιοχές έχουν «περπατηθεί» πιθαμή προς πιθαμή. Στην δεύτερη και στην τρίτη κατηγορία (λιγότερο στην δεύτερη) υπάρχουν περιπτώσεις τέτοιες μιας και το γεωγραφικό μας υπόβαθρο ποικίλει.
Στην επόμενη έκδοση του Destinator (πριν το Πάσχα) θα καλυφθεί το 90% του κύριου οδικού δικτύου όπου θα εξαλείψει σχεδόν όλες αυτές τις περιπτώσεις.
Για την πιο άμεση διόρθωση τέτοιων περιπτώσεων (αλλά και όλων των υπολοίπων) μπορείτε να χρησιμοποιείτε την Εφαρμογή αναφοράς λαθών του Destinator, όπου πάνω σε ένα δυναμικό χάρτη που θα εμφανιστεί στην οθόνη σας μέσω internet, θα μπορείτε να δηλώσετε με ακρίβεια αυτά τα προβλήματα και θα διορθωθούν με «προτεραιότητα».
Πολυ καλο ....οντως....και παλι μπραβο στην NGI .... :D
Ας βγαζουν χαρτες τα παιδια και οσο για τις μνημες εχουν φθηνηνει αρκετα πλεον :wink: :D
Δεν θα χρειαστεί μεγαλύτερη κάρτα, μιας και ο αλγόριθμος συμπίεσης των χαρτών είναι πολύ καλός. Το μέγεθος του χάρτη υπολογίζουμε να αυξηθεί κατά 1 περίπου MB. Επίσης η διαφοροποίηση του νέου χάρτη θα είναι και ως προς την ταχύτητα υπολογισμού διαδρομής, η οποία θα αυξηθεί
Tο αναγραφω εδω, επειδη στο γραφειο δεν μπορω να ανοιξω Java...
Κατεβαινωντας την Βασσιλήσης Σοφιας, στο στενο του [i]Hilton[/], απαγορευεται η στροφη δεξια, ασχετα αν εχει 2 φαναρια. ενα πριν και ενα μετα. Ειναι ετσι απο το καλοκαιρι και δεν ξερω αν ποτε θα το ξανα-αλλαξουν !
Τι έκδοση χάρτη έχεις? γιατί νομίζω ότι αυτό είναι διορθωμένο. Αν έχεις την 2004.Q4.2911, τότε πρέπει να περιγράψεις το πρόβλημα με μαγαλύτερη λεπτομέρια.
Δεν θα χρειαστεί μεγαλύτερη κάρτα, μιας και ο αλγόριθμος συμπίεσης των χαρτών είναι πολύ καλός. Το μέγεθος του χάρτη υπολογίζουμε να αυξηθεί κατά 1 περίπου MB. Επίσης η διαφοροποίηση του νέου χάρτη θα είναι και ως προς την ταχύτητα υπολογισμού διαδρομής, η οποία θα αυξηθεί
ωραια τα ακουω... Και ποτε βγαινει ο νεος χαρτης zeppelin ?
Μηπως ειναι δυνατον καποιος να βαλει screenshots απο τα Γιαννενα γιατι δεν μου βγαζει στους χαρτες του site της ngi τιποτε...
Οι εικόνες που ζήτησες....
1 (/images/forum/MrscapX0.bmp) 2 (/images/forum/MrscapX1.bmp) 3 (/images/forum/MrscapX2.bmp) 4 (/images/forum/MrscapX3.bmp) 5 (/images/forum/MrscapX4.bmp) 6 (/images/forum/MrscapX5.bmp)
Θα μπορούμε να σου πούμε την επόμενη εβδομάδα ... για να μην εκτεθούμε όπως την προηγούμενη φορά !
Θα μπορούμε να σου πούμε την επόμενη εβδομάδα ... για να μην εκτεθούμε όπως την προηγούμενη φορά !
Ηρθε η επομενη εβδομαδα !!
Καλη βδομαδα καταρχας !!!
any news...?
1 (/images/forum/MrscapX0.bmp) 2 (/images/forum/MrscapX1.bmp) 3 (/images/forum/MrscapX2.bmp) 4 (/images/forum/MrscapX3.bmp) 5 (/images/forum/MrscapX4.bmp) 6 (/images/forum/MrscapX5.bmp)
Ευχαριστω πολυ. Χωρις navigation ομως ετσι;
Ευχαριστω πολυ. Χωρις navigation ομως ετσι;
Το σύστημα στα Γιάννενα κάνει πλοήγηση, σε ένα οδικό δίκτυο που δεν είναι επικαιροποιημένο
Εννοειτε οτι δεν γινεται συχνα update `η οτι εχουμε πλοηγηση απο αρχικο σε τελικο σημειο χωρις αριθμηση οδων; (Ερωτω γιατι πριν αγορασω το προ'ι'ον θα ηθελα να ειναι λειτουργικο και στην πολη μου εκτος απο Αθηνα-θεσσ.)
Παιδιά καλημέρα ή καλησπέρα
Εχω αγοράσει από την NGI το Destinator 3 με ελληνικούς χάρτες και από το Olympic Navigation μία άδεια χρήσης για τους χάρτες της ευρώπης και των Ευρωπαικών δρόμωνπου έχω ήδη ενεργοποιήσει.
Τους χάρτες της Ευρώπης μου τους δώσανε ευγενικά τα παιδιά της NGI.
Ο χάρτης της Ιταλίας είναι Version 2003.2.2173 και ξέρω ότι υπάρχει ο χάρτης 2004.Q1.2703.
Το ερώτημα είναι που μπορώ να βρώ ενημερωμένους χάρτες και συγκεκριμένα της Ιταλίας για τις άδειες χρήσης που έχω.
Ευχαριστώ. :lol: :lol: :lol:
YDinopoulos
07-03-05, 00:52
Πως μποιρω να βρω χαρτες της Μ.Βρετανιας κ της Ευρωπης ?
Εννοειτε οτι δεν γινεται συχνα update `η οτι εχουμε πλοηγηση απο αρχικο σε τελικο σημειο χωρις αριθμηση οδων; (Ερωτω γιατι πριν αγορασω το προ'ι'ον θα ηθελα να ειναι λειτουργικο και στην πολη μου εκτος απο Αθηνα-θεσσ.)
Από το καλοκαίρι που πρωτοκυκλοφόρησε το Destinator 3 έχουν βγεί 3 εκδόσεις. Κάθε μία από αυτές της εκδόσεις αποτέλεσε σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση του χάρτη της Ελλάδας. Σύντομα περιμένουμε την τέταρτη που σας έχω περιγράψει τι θα περιέχει. Μέσα στο 2005 θα υπάρξουν πιθανότατα κι άλλες δύο εκδόσεις. Στην τελευταία έκδοση του 2005 είναι πολύ πιθανό μεγάλες πόλεις όπως τα Γιάννενα να υπάρχουν με πλήρη χαρτογράφηση μέσα στο Destinator.
Εχω αγοράσει από την NGI το Destinator 3 με ελληνικούς χάρτες και από το Olympic Navigation μία άδεια χρήσης για τους χάρτες της ευρώπης και των Ευρωπαικών δρόμωνπου έχω ήδη ενεργοποιήσει.
Ο χάρτης της Ιταλίας είναι Version 2003.2.2173 και ξέρω ότι υπάρχει ο χάρτης 2004.Q1.2703.
Το ερώτημα είναι που μπορώ να βρώ ενημερωμένους χάρτες και συγκεκριμένα της Ιταλίας για τις άδειες χρήσης που έχω.
Έστειλα e-mail στον υπέυθυνο για τους χάρτες στη HSTC. Σύντομα θα έχουμε νέα
Πως μποιρω να βρω χαρτες της Μ.Βρετανιας κ της Ευρωπης ?
Τα CDs των χαρτών μπορείς να τα πάρεις από την NGi ή να τους κατεβάσεις από www.mio-tech.be
Την αγορά του κωδικού από www.olympicnavigation.com
Ηρθε η επομενη εβδομαδα !!
Καλη βδομαδα καταρχας !!!
any news...?
Κανενα νεο για το νεο χαρτη ?
Κανενα νεο για το νεο χαρτη ?
Μόλις τους έχουμε στα χέρια μας θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε. Λίγη υπομονή ...
YDinopoulos
07-03-05, 23:14
Κατεβασα απο το site τους χαρτες της Αγλιας. Κατεβηκε ενα .exe που οταν το κλικαρω βγαζει προς το τελος το παρακατω μηνυμα !
http://briefcase.pathfinder.gr/download/YDinopoulos/25945/394922/0/error.JPG
Κατεβασα απο το site τους χαρτες της Αγλιας. Κατεβηκε ενα .exe που οταν το κλικαρω βγαζει προς το τελος το παρακατω μηνυμα !
http://briefcase.pathfinder.gr/download/YDinopoulos/25945/394922/0/error.JPG
Έχει όμως δημιουργηθεί το directory C:\MioMap\New Maps και έκει μέσα είναι ο χάρτης της Αγγλίας - Ιρλανδίας. Με ένα copy στην SD/DestinatorApps/ έχεις το χάρτη της Αγγλίας - Ιρλανδίας στο PDA σου.
Είχαμε κανένα νέο;;;;; :roll:
Όχι ακόμη. Θα έχω σύντομα κάποια CD με τους χάρτες της Ευρώπης και θα ενημερώσω για το αν είναι νεότερη έκδοση.
Όχι ακόμη. Θα έχω σύντομα κάποια CD με τους χάρτες της Ευρώπης και θα ενημερώσω για το αν είναι νεότερη έκδοση.
Ευχαριστώ πολύ zeppelin. Θα περιμένω νέα σου σε κάθε περίπτωση.
:lol:
Καλημερα, κανενα νεο για τους νεους χαρτες ??
YDinopoulos
22-03-05, 22:57
Σημερα μου εβγαλε μηνυμα οτι εχω παλια εκδοση χαρτη. Τσεκαρα και εχω τους τελευταιους! Τι γινεται ?
Είναι ένα bug το οποίο ίσως και να μην ξαναεμφανιστεί. Υπάρχει ένα utility (popup ...) που μπορείς να κατεβάσεις από το site της Destinator, αν παρουσιαστεί ξανά.
Πολύ αργούν οι απαντήσεις από την HSTC. Τι σημαίνει αυτό, αδιαφορία??? :evil:
Είχαμε κανένα νέο;;;;; :roll:
Έχουμε τους Ευρωπαϊκούς χάρτες Q1.2004 , το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε ακόμη κωδικούς και τιμές γι’ αυτό και δεν ενημέρωσα.
Έχουμε τους Ευρωπαϊκούς χάρτες Q1.2004 , το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε ακόμη κωδικούς και τιμές γι’ αυτό και δεν ενημέρωσα.
Ευχαριστώ zeppelin για την απάντησή σου αλλά μου κάνει εντύπωση το παρακάτω:
Οταν αγόρασα κωδικό από το Olympic navigation για τους ευρωπαικούς χάρτες κανείς δεν με ρώτησε που βρήκα τους χάρτες και τί έκδοση είχα. Αυτό σημαίνει ότι με τον κωδικό που έχω μπορεί να λειτουργούν οπι χάρτες Q1.2004 που ανέφερες. Μπορώ να έχω ένα CD με τους νέους χάρτες να δοκιμάσω εάν λειτουργούν?
Ευχαριστώ για την βοήθειά σου.
Μπορείς να τους πάρεις οποιαδήποτε στιγμή από τα Γραφεία μας. Τη δοκιμή όμως την έχω κάνει ήδη, Δυστυχώς δεν δουλεύουν με τον κωδικό που πήρες από το www.olympicnavigation.com
Μπορείς να τους πάρεις οποιαδήποτε στιγμή από τα Γραφεία μας. Τη δοκιμή όμως την έχω κάνει ήδη, Δυστυχώς δεν δουλεύουν με τον κωδικό που πήρες από το www.olympicnavigation.com
Για να καταλάβω τι συμβαίνει. Η NGI πουλάει μόνο την ελληνική έκδοση του DESTINATOR με τους Ελληνικούς χάρτες. Στην Ελλάδα χάρτες της Ευρώπης ποιός πουλάει? Σε ερώτηση στα γραφεία της NGI που είπατε ότι μπορώ να πάρω τους χάρτες από εσας κλειδωμένους και να πάρω ένα key από το olympic navigation όπως και έγινε. Τι έκδοση είναι τα κλειδιά που πουλάει το olympic navigation? (εγώ νομίζω 3.0.75)
Οι νέοι χάρτες της Ευρώπης που έχετε είναι διαφορετικοί από αυτούς της 3.0.75 έκδοσης? Εάν ναι τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας του destinator ιδιαίτερα με τους χάρτες της Ευρώπης ή πιθανώς και με τις άλλες χώρες.
Μπορείτε να μου δώσετε απαντήσεις ή να πείτε ποιος είναι αρμόδιος να απαντήσει? Από ότι κατάλαβα η μαμά εταιρεία κωφεύει και δεν απαντά σε email.
Αυτή τη στιγμή δεν πουλάει κανείς χάρτη Ευρώπης στην Ελλάδα. Απλά διευκολύνουμε τον κόσμο δίνοντάς του τα CD.
Τους χάρτες Ευρώπης τους πουλάει η Destinator π.χ. www.olympicnavigation.com
Οι χάρτες του www.olympicnavigation.com είναι Q2.2003 (2o τρίμηνο του 2003)
Οι χάρτες που πήραμε πρόσφτα είναι Q1.2004.
Η έκδοση των χαρτών δεν έχει καμία σχέση με την έκδοση του λογισμικού
Αυτή τη στιγμή δεν πουλάει κανείς χάρτη Ευρώπης στην Ελλάδα. Απλά διευκολύνουμε τον κόσμο δίνοντάς του τα CD.
Συγνώμη αλλά έχουμε 2005. Εγώ αγόρασα πρίν δύο μόλις μήνες το licence key από Olympicnavigation και δεν αναφέρεται πουθενά ότι θα πάρω χάρτες που εκδόθηκαν πρίν από ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. Ούτε εσείς μου είπατε ότι τους χάρτες που ευγενικότατα μου δώσατε είναι νεότατοι του 2003!!!!!!. ενώ υπήρχαν πιο καινούργοι όπως είπατε πριν.
Στο site της Destinator δεν μπορεί κανείς να δει την έκδοση των χαρτών. Το site τους είναι φτωχότατο και ελλιπέστατο και απ'ότι προκύπτει και παραπλανητικό.( Δεν τους το φτιάχνετε εσείς μια και το δικό σας είναι πολύ καλό και όμορφο??)
Υπάρχει κανένα site που μπορεί κανείς να κατεβάσει έστω και κλειδωμένους χάρτες για το destinator (οχι για mio που έχει δικό της site) Ευχαριστώ.
ΥΓ. Πεστε μας ρε παιδιά πότε θα βγάλετε εκείνους τους νέους χάρτες για Ελλάδα??και ποιες πόλεις θα περιλαμβάνει?
Τα παράπονά σου είναι εύλογα. Δυστυχώς η HSTC αναλαμβάνει να κάνει το compilation των χαρτών για πάρα πολλές χάρτες του κόσμου. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να κάνει δύο φορές το compilation του χάρτη μίας χώρας, αν θέλει να έχει τους χάρτες της Navteq και της Teleatlas. Το αποτέλεσμα είναι ότι χάρτης του 2004 θεωρείτε νέος και ο χάρτης του 2003 «σχετικά νέος» αν σημειώσουμε το γεγονός ότι η ανάπτυξη των χαρτών σ’ αυτές τις χώρες έχει τελειώσει, και γίνονται οι προσθήκες κάποιων μικρών αλλαγών. Επίσης σ’ αυτές τις χώρες δεν γίνονται έργα οδοποιίας με τους ρυθμούς που γίνονται στη χώρα μας.
Η Ελλάδα γενικώς αντιμετωπίζεται ως μια μικρή αγορά. Επίσης κανείς δε πίστευε ότι μια Ελληνική εταιρία θα είχε τέτοια τεχνογνωσία για να αναπτύξει χάρτες τόσο αξιόπιστους. Σιγά - σιγά η γνώμη όλων αλλάζει και νομίζω πως σύντομα θα λύσουμε τέτοιου είδους προβλήματα.
Δεν γνωρίζω κάποιο site πέρα από το www.mio-tech.be που μπορείς να κάνεις download των χαρτών. Στο παραπάνω site οι χάρτες είναι 100% συμβατοί με το Destinator, αλλά επίσης του 2003.
Αυτή τη στιγμή μπορείτε να κατεβάσετε από το site μας, τον χάρτη του Δεκεμβρίου ο οποίος έχει διορθωθεί ως προς την ταχύτητα υπολογισμού διαδρομών. Επίσης αυτός ο χάρτης μπορεί να λειτουργήσει άψογα σε Pocket PCs με επεξεργαστές Samsung ή Texas Instrument.
Επίσης είναι διαθέσιμη η ανανεωμένη έκδοση λογισμικού 3.0.75_108
σχετικά με την αναβάθμιση του λογισμικού αντικαθιστούμε το main του 2577 στη sd card ;
ειναι λογικό να είναι μικρότερο του παλιού main σε μεγεθος (mb); :?:
.................ΥΓ. Πεστε μας ρε παιδιά πότε θα βγάλετε εκείνους τους νέους χάρτες για Ελλάδα??και ποιες πόλεις θα περιλαμβάνει?
Σε αυτή την ερώτηση ......ΔΕΝ απάντησε......και περιμενουμεεεεε
.................ΥΓ. Πεστε μας ρε παιδιά πότε θα βγάλετε εκείνους τους νέους χάρτες για Ελλάδα??και ποιες πόλεις θα περιλαμβάνει?
Σε αυτή την ερώτηση ......ΔΕΝ απάντησε......και περιμενουμεεεεε
Γενικότερα μια ενημέρωση για το τι θα περιλαμβάνει: επικαιροποιήσεις, νέες πόλεις, εθνικό δίκτυο, λίγο απ' όλα;
Υ.Γ.: το Πάσχα είναι προ των θυρών maximi01. Σας δίνουμε deadline μέχρι Μ. Πέμπτη. Μετά θα εξορμήσουμε :wink:
Θεωρητικά την νέα έκδοση θα έπρεπε ήδη να την είχατε στα χέρια σας. Περιλαμβάνει διορθώσεις και συμπληρώσεις (αρίθμιση – κατευθύνσεις) κυρίως στην περιοχή Αττικής, καθώς και ολοκληρωμένο το οδικό δίκτυο στην Βόρεια Ελλάδα, μέχρι τα σύνορα. Αντίθετα δεν έχει τίποτα νεώτερο για τις εκτός Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Πάτρας πόλεις .
Κάτι που μας στενοχωρεί πάντως είναι το γεγονός ότι ενώ εμείς έχουμε ήδη προχωρήσει στην ενημέρωση των χαρτών, η υστέρηση χρόνου που παρουσιάζει ο κύκλος αποστολής – compilation – κυκλοφορίας τους, δίνει λανθασμένη εικόνα της δουλειάς μας στους χρήστες. Πολλές φορές οι διορθώσεις που μας υποδεικνύουν στον Bug Reporter, έχουν ήδη γίνει. Συμφωνώ όμως μαζί σας ότι ήδη έχει αργήσει πολύ η κυκλοφορία της νέας έκδοσης που υποσχεθήκαμε. Έχετε το λόγο μου ότι θα ενημερωθείτε άμεσα μόλις έχουμε νεώτερα.
Συγνώμη αλλά έχουμε 2005. Εγώ αγόρασα πρίν δύο μόλις μήνες το licence key από Olympicnavigation και δεν αναφέρεται πουθενά ότι θα πάρω χάρτες που εκδόθηκαν πρίν από ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. Ούτε εσείς μου είπατε ότι τους χάρτες που ευγενικότατα μου δώσατε είναι νεότατοι του 2003!!!!!!. ενώ υπήρχαν πιο καινούργοι όπως είπατε πριν.
Στο site της Destinator δεν μπορεί κανείς να δει την έκδοση των χαρτών. Το site τους είναι φτωχότατο και ελλιπέστατο και απ'ότι προκύπτει και παραπλανητικό.( Δεν τους το φτιάχνετε εσείς μια και το δικό σας είναι πολύ καλό και όμορφο??)
Υπάρχει κανένα site που μπορεί κανείς να κατεβάσει έστω και κλειδωμένους χάρτες για το destinator (οχι για mio που έχει δικό της site) Ευχαριστώ.
ΥΓ. Πεστε μας ρε παιδιά πότε θα βγάλετε εκείνους τους νέους χάρτες για Ελλάδα??και ποιες πόλεις θα περιλαμβάνει?
Φίλε απο οτι κατάλαβα την έφαγα και εγώ, αν και αγόρασα το licence key από Olympicnavigation πριν απο ένα μήνα.
Αντε μεγία μας πάει το κατοστάρικο :( :(
Αγόρασα το Destinator πριν 1 εβδομάδα, το εγκατέστησα στο PPC, κατέβασα τους upadated χαρτες από το site της NGI και άρχισαν τα προβλήματα. Οταν αντιγράφω τους χάρτες στο PPC στο WCb1_dat σταματάει, βγάζει μήνυμα "parameter is incorrect" και μετά ούτε δρομολόγηση ούτε τίποτα. Μια και τόσος κόσμος έχει κάνει αναβάθμιση, προφανώς κάνω κάποια ..., αλλά τι. Εαν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει.
Μάλλον το αρχείο δε "κατέβηκε" σωστά. Έλεγξε την SD κάρτα σου, ίσως και να έκανες κι ένα format και ξαναπροσπάθησε.
Μάλλον το αρχείο δε "κατέβηκε" σωστά. Έλεγξε την SD κάρτα σου, ίσως και να έκανες κι ένα format και ξαναπροσπάθησε.
Ευχαριστώ, αλλά δεν είναι θέμα κάρτας για οι χάρτες είναι στην κύρια μνήμη. Επίσης δοκίμασα κάνοντας unistall το destinator και istallation από την αρχή, αλλά πάλι βγάζει το ίδιο μήνυμα.
Να σου στείλουμε ένα CD ή αν θες να έρθεις από τα γραφείας μας να κάνουμε την εγκατάσταση
zeppelin, maximi01 το Πάσχα έφθασε. Κανένα δωράκι για τους πιστούς;
Οι Αγγλικοί χάρτες 1Q. 2005 ειναι έτοιμοι γιά κατέβασμα.............οι Ελληνικοί να υποθέσω ότι θα ανέβουν στο site κάπου εδώ κοντά ? :?
Το Πασχα έφτασε και το δώρο ήρθε, στα Αγγλικά. Η Ελληνική έκδοση θα είναι διαθέσμιση μετά τις γιορτές του Πάσχα.
Λόγω του μεγάλου φόρτου και του περιορισμένου bandwidth του site μας, όσοι έχουν προβλήματα να κατεβάσουν τον χάρτη μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή με email μαζι μας ώστε να τους αποστείλουμε τον Αγγλικό χάρτη σε CD, με μοναδική επιβάρυνση τα ταχυδρομικά.
Καλό σούβλισμα....
Δυστυχώς δεν προλάβαμε για φέτος, αλλά του χρόνου ίσως να έχουμε και κατηγορία POIs "Κοπάδια αιγοπροβάτων" ώστε όσοι πιστοί ενδιαφέρονται να επιδίδονται σε σαφάρι αιγοπροβάτων για να ακολουθήσει το πατροπαράδοτο σουβλισμα. Όταν το κάνουμε πρόσεχτε μην καταπιείτε το GPS/πομποδέκτη που θα σας δίνει το live feed.... Just kidding....
YDinopoulos
28-04-05, 11:01
Βγηκε κ ο Ελληνικος απ'οτι ειδα. Μπραβο στα παιδια...
Και μια συμβουλη...
Στα readme των χαρτων ο φακελος GreeceE και GreeceG αναφερονται μεσα σε παρενθεσεις. Εκανα 10 λεπτα να καταλαβω που ειναι τι. προτεινω να βαλεται ειτε αποσιωπιτικα, ειτε να γραψετε ολο το directory κατευθειαν.
θα ήθελα να δώσω ένα tip:
Δε ξέρω πόσοι από εσάς παρατήρησαν ότι οι Εθνικές οδοί (στην έκδοση 2005.Q4) υπάρχουν και σαν όνομα "Πόλης".
Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να δηλώνουμε τις Εθνικές οδούς (μία - μία με το όνομά της) μέσα από την "Αποφυγή δρόμων".
CarpeNoctum
11-01-09, 15:23
Συγγνώμη δεν το πρόσεξα.. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Ας περιμένουμε και την άποψη του Πάνου. Δεν θα το ρίξουν στο χτύπημα αν το πρόβλημα δεν οφείλεται σε αυτό.
Το προηγούμενο από το δικό σου μήνυμα εδώ ήταν από 01-03-06. Κάτι δεν κατάλαβα...
ChrisAthens
11-01-09, 17:38
Μάλλον γι'αλλού το προόριζε το ποστ.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.